|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
Moja teściowa też jest niezła, ostatnio doszła do wniosku, że kołdra którą ma mąż w samochodzie jest już stara i nie może pod nią spać. Następnego dnia była u nas z nową, podkreślając oczywiście jaka ona jest wspaniała, dokupiła mu 2 komplety poszewek i w jednej był paragon =) Obejrzałam tą pościel i specjalnie położyłam na wierzchu, żeby zauważyła że "zostawiła" paragon, co skomentowała- widziałeś synuś ile kosztowała? To nie jakiś badziew! ![]() ![]() ![]() ![]() Także chyba wygrałam, bo dostajemy prezenty z paragonami
|
#2222 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to moja przy Waszych jest super kochana.Wychodziłam szybciej. Z odwiedzinami się ograniczaliśmy jednak, bo znajomi mają chorujące dwulatki w większości. Cytat:
za wagęEmi już nie jest niemowlakiem. Kończy dziś miesiąc- jak to szybko minęło...
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2014-03-25 o 10:48 |
||
|
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
side
za zalatwienie sali Cytat:
![]() co do hustawki sliczna Cytat:
|
|
|
#2225 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() My tez juz zarezerwowalismy
|
|
|
|
|
#2226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 | ||
|
Rozeznanie
|
Wiem, że się na nią nakręciłam ale normalnie mnie wkurzała a teraz w końcówce ciąży niewiele trzeba by mnie wyprowadzić z równowagi
![]() Pewnie za jakiś czas mi przejdzie- do kolejnej wizyty Śpioszki ok ale od każdego innego a nie od niej ![]() Jeśli chodzi o używane ciuszki to ja nie widzę w tym nic złego, uwielbiam ciucholandy. Ona uważa, ze dziecko to wszystko nowe musi mieć bo zarazki, choroby itp Cytat:
Cytat:
![]() ![]() rewelacyjna może i ja się doczekam paragonówUlżyło mi trochę jak się wypisałam
|
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
Aaa i jeszcze Wam nie podziekowalam
Wasze kciuki sprzed sześciu tygodni okazały sie magiczne - donosilam ciążę![]() Wiesci z wczorajszej wizyty - mam 4cm rozwarcia, jestem po mega "przyjemnym" masażu szyjki i jeśli nie urodze w tym tygodniu to na bank 4go kwietnia (na dyżurze kolegi)! Podobno jestem ewenementem, żeby przez 6 tyg wytrzymać z takim rozwarciem i nie urodzić przedwcześnie (Mariola znasz takie przypadki? )! Do 4go chcą rozwiązać ciaze, bo to juz troche ryzyko bo Małą chroni tylko pecherz plodowy. Dopiero dziś robiłam wymaz i posiew (znając moje szczęście na bank mam robale), całe szczęście crp mam ujemne.Dla Mamuś watkowych jestem pełna podziwu jak pięknie sobie radzicie!!! Wasze porady są bezcenne nawet dla "doświadczonych macierzynstwem" dziewczyn, bo duzo rzeczy juz sie zapomniało - przynajmniej w moim przypadku tak jest i bardzo Wam za każdy post, w ktorym dzielicie sie swoimi radami, dziękuje!!! Wiem, że wybaczycie mi ze znów tak z doskoku piszę Wszystko czytam, ale u nas cieżko organizacyjnie i czasowo. Małż całe szczęście juz po zdaniu egzaminu specjalizacyjnego (pisemnej części), Ola po podwójnym zapaleniu płuc od miesiaca juz nie chodzi do żłobka, bo chcemy ją porządnie wyleczyć przed porodem, dziadkowie daleko i mega cieżko mi ogarnąć to co sie teraz dzieje.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spaceru .. w 9 dobie werandowanie 1 godzina przy balkonie a w 10dobie juz 2 godzinny spcer.. Moze wczesniej wyszlibysmy ale pogoda paskudna byla. Polozna byla w 7dobie i mowila ze przy slonecznej pogodzie juz smailo mozna wyjsc na spacer..A wogole dzien dobry I wygladalo tak ze tata szybko przebral, karmienie ok20min odlozenie do lozeczka i sen.. Noooo.. tak to ja moge wstawac![]() Milego dzionka dla Was.. i niech moc ![]() Aaaaa... kiedy odpadl pepek Waszym pociechom??? u nas dalej mocno sie trzyma, a mala juz 16 dni ma
|
|
|
|
|
#2230 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze udalo Wam sie z sala Cytat:
Zaraz oblukam hustawke, ale na przegalarke musze wejsc Cytat:
omg niech jeszcze przozdobite paragony ![]() Cytat:
dla Emi i dlaCiebie za ten miesiac i wszystkiego najlepszego Cytat:
takiej tesciowej tez bym nienawidzila ms kobita tupet...Cytat:
za toze wszystko oki zdrowka dla Oli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
kolba gratuluje donoszenia!!! Ty masz termin parę dni przede mną, chyba, nie?
Mi dzisiaj często twardnieje brzuch, i kłuje mnie w podbrzuszu. Ze szpitala też wypuścili mnie z rozwarciem, ale widać można z nim długo chodzić Zastanawia mnie tylko ten czop. Mam mega ilości śluzu, parę razy zdażyło się że był jak galaretka, ale gin nic nie mówił po badaniu na jego temat. Także chyba go jeszcze mam (?) Dziwne, to wszystko.Jeszcze wiadomość o tym robalu mnie podłamała bo muszę w odpowiednim czasie do szpitala trafić. Jeszcze mnie położna nastraszyła, bo powiedziała, że skoro nie mam już szyjki i rozwarcie, to jak się zacznie to bardzo szybko się poród zakończy. Nastrajało mnie to optymistycznie do wczoraj, po zobaczeniu wyników już jakoś mniej =( Zazdroszczę Wam, że w większości macie już porody za sobą.
|
#2232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że ma szanse sie jeszcze obrócić Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wasze pociechy maja trądzik? Mikolaj ma całą buzię, nie wygląda to ladnie. Pediatra powiedzial ze to normalne. Ale teraz wysypalo go jeszcze na klatce troche i nie wiem czy panikowac czy jeszcze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrowe podejście to podstawa
|
|
|
#2235 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie dziwie sie, ze jej nie cierpisz ![]() Cytat:
za donoszona ciazea tak wlasciwie to kiedy ona jest donoszona pocztek 38 tyg ??Cytat:
Ja mam dzisiaj wizyte, pewnie i tak sie nic nie dowiem
|
|
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przez pogodę mam jakiś średni dzień, Majka też więc stąd troszkę milczę na forum i przepraszam że nie odniosę się do każdego postu |
|
|
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Mam nadzieję że pójdzie łatwo, szybko i bezboleśnie ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Na SR położna mówiła że taki ala trądzik jest normalny i jeśli dobrze pamiętam pomaga przemywanie w krochmalu. |
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W imieniu Emi dzięki za życzenia- ma w prezencie dziś dzień spania między cyckami Może uda mi się ja odlożyć zaraz...
|
|
#2242 | ||
|
Zadomowienie
|
niezapomnijkaa09 ja raz dałam z metką - ale tylko do zmierzenia - jak kupiłam chrześniakowi dres i bałam się czy nie będzie za mały, a potem oderwałam metki tak żeby ceny nie widzieli; jakby był za mały to bym wymieniła na większy w sklepie
moja na święta kupiła Kubie koszulkę w reserved i mu dała z ceną, a najlepsze jest to, że te koszulki widziałam wcześniej w sklepie i miały dodatkowo metkę, że -50% , tą z -50% oderwała, a tą z ceną zostawiła,ale ja się z tego śmieję ![]() ja lubię moją teściową, wiem że nie mają za dużo kasy i nie oczekuję prezentów Cytat:
niezłe, ale od teściowej to bym się wkurzyła i coś od siebie dodałazgadzam się w 100% i tez mam problem z uciekającym moczem ![]() Cytat:
dla babcigdzie ona taki śliczny materiał wynalazła, extra to zrobiła
|
||
|
|
|
#2243 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny (i maluchy)
![]() Nie odniosę się do wszystkiego bo od rana poza domem byłam i podczytywałam na telefonie, a odkąd mi się aplikacja uaktualniła cytowanie mnie przerasta. No chyba, że po jednym poście. Jak słucham o niemiłych doświadczeniach z teściowymi to widzę mojego teścia Mąż mnie tylko czasem kopie pod stołem, żebym nie wybuchła po raz kolejny i na teścia nie nawrzeszczała, co już mi się w tej ciąży zdarzyło Na ostatnim spotkaniu wymyślił, żeby zabrać mojego TŻ na wycieczkę do Koszalina po dziadków (450km w jedną stronę) na tydzień po moim terminie.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do czopa to się nie znam, ale wydaje mi się, że on wypada jak szyjka zaczyna się rozwierać, więc skoro ty już masz rozwarcie to go nie masz... Mi lekarz mówił, że 37t1d. Ja dziś byłam na kontroli i KTG. Młoda dzielnie w połowie usnęła i miętoszenie brzucha zignorowała, ale lekarz stwierdził, że zapis dobry i nie musiałam dłużej siedzieć. Mi się skurcze jakieś pisały, przez 20 minut całe 2 i to takie w skali do 90, ale jakoś tego lekarz nie skomentował. Szyjka nadal długa, ale już nie zamknięta. Zaprosił na kolejną wizytę za tydzień o ile do tego czasu nie urodzę. Poproszę więc o moc brokułów, żebym już nie musiała na wizyty jeździć |
||
|
|
|
#2244 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda ze tak rzadko wpadas zi tak krotko piszesz Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Niezapominajka, takie spioszki nie trafiaja w moje poczucie humoru z odpowiednim komentarzem ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() jestes usprawiedliwiona ![]() nie maja, ale to minie, nie martw sie
|
|
#2245 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za wizytęHehe ja tak samo go szukam, czekam też na skurcze, cokolwiek i nic ![]() Cytat:
współczujeJa wynik odbieram w czwartek ale czuje w kościach, że też mogę mieć robala. Ładne imię Cytat:
za brak robala. Ehhh te teściowe Cytat:
za wagęCytat:
przecież na pewno wszystkich poinformuję.Huśtawka boska ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: za donoszenie!!!
|
||||||
|
|
|
#2246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałaś pewnie napisać, że Emi nie jest już noworodkiem a stała się niemowlakiem![]() No to gratuluję wkroczenia w okres niemowlęcy ![]() Cytat:
Marcel pamiętam tez miał na buzi krosteczki, ale nie dużo i na tle alergicznym. Skoro lekarz powiedział, że normalne, to nie panikuj, ewentualnie jak bardzo Cię to niepokoi przejdź się jeszcze raz albo do innego lekarza Kolba - bardzo się cieszę że udało Ci się donosić ciążę!
|
||
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny ... kiedy ja was nadrobie to nie wiem narazie dzielnie czytam w telefonie ale moje dwie dziewczyny zarezerwowały sobie cały nasz czas .... młoda od dwóch dni wisi na cycu
![]() co do porodu opisze go jak znajde wiecej czasu pępek nam odpadł wczoraj ciagle nas ktos odwiedza ![]() starsza wstaje o 5 i nie ma mowy o dalszym spaniu młodej zaropiło oczko jjuz niewiem czym jej to przemywać jak do jutra nie przejdzie to do pediatry musze sie z nia wybrać co do pielegnacji to nie uzywam chusteczek zadnych tylko gazik i woda do kąpieli oliatum a do smarowania ciałka ziajki albo oliatum bo mamy sucha skóre na brzuchu noach , skóra skartami odchodzi miedzy czasie oliwa z oliwek smarne ... pupe robie bepanthenem bo co karmienie to kupka no od wczoraj co drugie karmienie ![]() kapie codziennie starsza też ,obie sie pluskaja o tej samej porze ![]() nie pamietam jaka diete miałam przy Amelii ale jak macie ochote napiszcie jak i co wy jecie trzymam kciuki za rodzące i GRATULUJE nowym MAMUŚKĄ
|
#2248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak- Emi już nie jest noworodkiem.
|
|
#2249 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
O - to tez. W ogole przeraza mnie troche to ze ludzia sami nie mysla zeby umyc rece przed dotykaniem takiego malucha, zwlaszcza po rekach. Tez to zauwazylam ale nie chcialam sie czepiac :p |
||
|
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
czesć mamusie!
![]() nawet nie próbuję nadrabiać ![]() nadal jestem w fazie 'totalne zmęczenie materiału' ![]() pogratuluję chociaż nowym mamusiom! widzę że sami mężczyźni ![]() agayka111 gratuluję synka Huberta wewillrockyou no wreszcie witamAleksandra BeautifulLie witam Stasia monkaa321 gratuluję, witam Piotrusia! ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- mój Filip jest strasznie zagazowany! ![]() próbowalismy roznych kropelek, na chwilę obecną podajemy Delicol i Sab simplex. ale w niedzielę było apogemu - krzyczał całe popołudnie od 15 do 22. a ja z nim! w koncu tż kupił w aptece te rurki do odbytu - i jak uzylismy odrazu popierdział, kupsko poszło i w sekundę mi na tym przewijaku zasnął. te kolki są okropne ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- elunka mój ma mały trądzik ciałko jeszcze czyste kolba ![]() ja chodziłam z rozwarciem4cm - 4tygodnie z Malwinką ![]() side widzę że też się meczycie z gazami? ![]() czbasia u na pępek odpadł dokładnie 14dnia po narodzinach ![]() ale ja nic z nim nie robiłam Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-03-25 o 14:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

Zawsze mówi ile co kosztowało itp. A i jeszcze teraz kupiła dla Antka takie śpioszki "Kocham tatę a mama kocha taty wypłatę" 
to moja przy Waszych jest super kochana.
(obecnie mam 35+4tc).
za wagę
no i trzyma moją strone w większości, hehe damska komitywa 

żonka swojego męża

pogoda tak wstrętna, że nawet Mały ma ją gdzieś i się nie rusza tylko pewnie śpi
ja na pewno będę potrzebować jakąś lampkę do nocnej obsługi, ale nie umiemy się zdecydować i na razie przeniesiemy lampkę z sypialni, a potem będziemy musieli coś kupić - w zależności od tego czy faktycznie będzie potrzebna.
a sobą) a tu jeszcze tydzień trzeba poczekać.
współczuje
klask i: za donoszenie!!!