|
|
#2161 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
|
|
|
|
#2162 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuję za komplementy
![]() I za brokuły, oby zadziałały ![]() Gratulacje! Cytat:
Może go dopadła rzeczywistość, inaczej sobie to wszystko wyobrażał? za opis. Fajnie, że tak szybko wyskoczyłaCytat:
![]() Cytat:
za opis, całkiem szybko to u Ciebie poszło![]() Cytat:
Najlepszego!! Cytat:
Z Antkiem plączącym się między nogami
|
|||||
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mysle, ze przesadzasz
![]() jedno dziecko przybiera wiecej, drugie mniej najwazniejsze, ze waga nie stoi w miejscu lub spada nie wiem, skad te twoje watpliwosci nie poddawaj sie, sprobuj to piwo, ktore pija dziewczyny i ten femaltiker, herbatka laktacyjna duzo wody i powinno byc ok
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie.
Gratuluje kolejnych dzieciaczków, nawet nie wyobrażacie sobie jak ja wam zazdroszcze. My ciepliwie czekamy i z zadym dniem mam nadzieje ze to sie stanie dzis hehe. Potrzebuje brokułów hehe Mam do was pytanie dziewczyny czu u was funkcjonuje cos takiego ala` tradycja ze maż/partner/chłopak kupuje swojej zonie/partnerce/dziewczynie prezent z okazji narodzin dziecka. Cos w stulu podziekowań za poród/za nardziny dziecka. Bo u mnie cos takiego funkcjonuje i zazwyczaj mezczyzni kupuja swoim kobietom pierscionki, a ja bym chciała cos innego, tylko mam problem bo nie wiem co hehe Macie jakies pomysły, to dawac
|
|
|
|
#2165 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas się swieci całą noc, bo nie chcę żeby się Mały bał ciemności jak się obudzi Cytat:
Miki nie raz pierdnie znienacka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przeważnie łapę szybko tetrę i podkładam pod tyłek. A jak małe siku to wacikami wycieram podkład i dupsko Cytat:
tak - skrzypi jak stare drzwi
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-03-24 o 16:16 |
||||||
|
|
|
#2166 | ||
|
Raczkowanie
|
Ala ma dziś dzień śpiocha. Byłam w Urzędzie załatwić papiery do becikowego. Kurde ciągle coś nowego każą donosić.
U nas lepiej z KP. Młoda ciągle wierzga, ale ja się nie poddaję. Pobudzam laktację laktatorem, piję karmi i wiele innych specyfików. Jak trzeba to dam i mm. Dziś była z ciocią 2h. Zjadła 60 ml mojego odciągniętego i 40 ml mm. Jak wróciłam to wydoiła jeszcze 2 cyce, ale tylko po to by ulać i paść w chuście ![]() Noce mamy beznadziejne. Mała zasypia po kąpieli, czyli gdzieś o 19, a budzi się co godzinę na jedzenie, po czym szybko zasypia. Niestety jednak między godz 1, a 3 rano budzi się bo bąki nie chcą iść i płacze tak to 7 i znów zasypia. Zaczęła już codziennie robić kupy Bardzo ją kocham Cytat:
Cytat:
Filupka mam nadzieję,że już po wszystkim kochana Mój poród , mimo, iż traumatyczny, to uważam, że skoro go przeżyłam, to chyba nie jest tak strasznie. Nie wiem, czy kiedykolwiek zechcę to powtórzyć, na razie podziękuję Jeszcze chwila i kwietnióweczki
|
|
#2167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest, kupuja pierscionki ja na pierwszy jeszcze czekam Cytat:
|
|
#2168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo pierścionek ale wolę kolczyki, chociaż żadne mi się nie podobały, ale Tż ma lepszy gust ode mnie jeśli chodzi o biżuterię i ciuchy, więc sam coś wybierze ![]() Jak nie urodzę do jutra to w środę jadę do szpitala i tam już zostanę. Cieszę się bo im dłuzej czekam tym bardziej się stresuję.(tym bardziej że cały dzień sama w domu jestem) A tam będę pod kontrolą i być może będą i wywoływać, ale kiedy tego nie wiem, decyzja lekarza. Pewnie wtedy gdy nie będzie dużo rodzących i będzie jego zmiana. |
|
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
melduję się po wizycie, jak damy radę, to mam przyjść za tydzień :P no... chciałabym dać :P w piątek dostawa mebli, w weekend upychanie i wyrzucanie to po weekendzie można szaleć :P
no, w końcu potwierdził gin, że na mur beton będzie synek a że ciężko nam idzie wybieranie imienia, to chyba faktycznie stanie na Adrianie czyli na drugim imieniu mężaserducho Młodemu bije jak dzwon, przepływy ok pomachał mamie na ekranie (chyba z myślą "no dobra już dobra, już się dłużej nie zasłaniam i nie wypinam") wkładki przeglądam w poszukiwaniu mitycznego czopa :P ale nadal nie wiem co to :P za szybko ten czas leci.. cieszę się oczywiście, że niedługo Młody będzie z nami po tej stronie brzucha, ale... nieco mnie to przeraża :P na szczęście jesteście WY!
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za syna i dobre wiescu! Każda Ci powie ze była przerazona, nie martw sie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2171 | ||||
|
Zadomowienie
|
Uparta Sto lat
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No, a tak szczerze to nic nie dostałam, ale dlatego że poluje na zawieszkę do bransoletki w kształcie puzzla z wygrawerowanym imieniem córki jak narazie nie znalazłam z mężem takiego puzzla
|
||||
|
|
|
#2172 | ||||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzieki dziewczyny za opinie - przekonalam sie i go wezme Mam nadzieje ze Kacprowi sie spodoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dostalam bukiet roz i pierscionek wlasnie
|
||||||
|
|
|
#2173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za życzenia
i odp do moich pytań Z tym przewijaniem niemowlaczków jest ubaw, szczególnie jak ściąga się pieluszkę a tam leci jak z armaty we wszystkie strony ... Ja podkładałam pieluchy tetrowe lub ręczniki takie mniejsze zawsze były pod ręką, bo przewijak mamy z takiej ceratki i wydawał się zimny. elunka88 maluchy się nie boją ciemności z tego co mi wiadomo, tylko potem to nabywają jak każdy kraka jak jest większy że zaświecę ci lampkę abyś się nie bał i dziecko to koduje, wiem to na własnym doświadczeniu. Nasza córcia miała roczek to spała w swoim pokoiku do czasu jak teście zaczęli mówić że to za małe dziecko i że się będzie bało. Młoda załapała i o]potem to tylko przy lampce bo ona boi się. Lampka teraz z początku to raczej tak dla rodziców aby nie świecić mocnego światła w nocy, aby sprawdzić czy np. dzidziuś jest tam gdzie powinien ![]() dziewczyny tak wogule to mnie teściowa zszokowała bo mi kupiła torcik ![]() ciekawe co się stało ![]() a ja biorę się za wykurzanie małej od niedzieli bo tż przyjeżdża, chyba że wcześniej zacznie się coś dziać
|
#2175 |
|
Moderator
|
Mam pytanko do dziewczyn po CC - na brzuchu, nad cieciem zrobilo mi sie takie zarozowione miejsce, ktore w dotyku jest twardawe i boli jak siniak. Czy to sie zdarza, czy mam zaczac panikowac?
|
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie =)
Nadal leżę i czekam. Samopoczucie słabe, czuje się jak wielki nieporadny słoń =((( Denerwuje mnie to, że nawet zakupy spożywcze sprawiają że zaczyna mnie boleć brzuch. Synek zmienił trochę swoje ruchy, czuje głównie jego czkawkę, nie kopie już jak kiedyś... Trochę mnie to smuci, wolałam już jak porządnie mnie skopał, przynajmniej wiedziałam, że z nim ok. Dzisiaj odebrałam GBSy i oczywiście wyhodowali mi jakiegoś robala... Jestem załamana... Wizyta u gina w przyszły poniedziałek. Jutro zaczynam 38 tc, więc czuje się już bezpieczniej i chyba zaczynam chcieć już urodzić...
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
O, to nie bede mu więcej.mówić ze dostanie po dupie, skoro to na nim nie robi Wrazenia
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie smiejcie sie z pierscionka
, wymarzylam sobie taki drogi, ze jeszcze skladamy a tak powaznie to zawsze te pieniadze na pierscionek ida na co innego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marco spi po ciemku, a lampka to dla mie, aby nie swiecic sobie i mezowi po oczach Antonio tez spi po ciemku i zawsze spal Cytat:
jesli cie to bardzo bedzie niepokoic to zadzwon do gina Cytat:
![]() wspolczuje robala
|
|
#2179 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak wychowac to pokolenie bez pasa Cytat:
widze, ze Mariola juz odpisala ![]() No to ja mam pytanie czy plamienie po porodzie musi skonczyc sie w te 6 tygodni, czy moze trwac dluzej? Cytat:
wiem jaka ciaza jest mecząca, jeszcze niedawno w niej bylam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2181 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Uparta - wszystkiego najlepszego!
Pola - bombowa fota, musze pokazac malzowi Czytam, jak sobie radzicie i widze, ze coraz lepiej Wam idzie, trzymam kciuki, zeby ten postep trwal A dla chcacych juz urodzic lub tez niechcacych jeszcze urodzic - moc brokulow. Ja jestem w tej drugiej grupie - nie moge rodzic dopoki tesciowie nie wyjada (maja byc kolo srody), nie moge 30 w urodziny malza i 1 ani 2 kwietna, bo s mecze Ligi Mistrzow. Ciekawe czy mlody poslucha rodzicow Jestesmy juz prawie na 100% zdecydowni na imie Przemek. Co myslicie? |
|
|
|
#2183 |
|
Moderator
|
Mnie sie podoba
|
|
|
|
#2184 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
nie udzielałam się chociaż czytam na bierząco nie mam kompletnie weny dopadło mnie jakieś przesilenie wiosenne czy jakaś mini deprecha.czuje sie jak słoń, ciężko mi wstawać jak mi coś spadnie na podłoge to prawie fitness żeby podnieść - no mam dosyć.. pogoda była prześliczna teraz zaczeło dopiero padać. Wczoraj było apogeum cały wieczór przepłakałam posprzeczałam sie z Tżtem i ogólnie do doopy czuje sie ze wszystkim sama bez wsparcia albo chociaż zrozumienia na dodatek w sklepach takie śliczne nowe kolekcje i co z tego jak w nic sie nie mieszcze a na oko nie kupie.. dobija mnie to już, i czuje sie jeszcze gorzej bo wychodze na egoistke kocham moje dziecię, ale niech już całe i zdrowe wychodzi ![]() chyba sie pociesze http://allegro.pl/zestaw-skarpetki-n...084422045.html http://allegro.pl/skarpetki-niemowle...090113591.html chciałam sobie poprawić humor chociaż jakimś lakierem do paznokci i wraz nic mi się nie podobało
|
|
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przemek - ładnie. Mniej ładnie Przemysław ale to moje widzimisię
![]() Cytat:
Miał byc jakis piździonek albo inne złotyszcze, ale mąż uparł się kupić mi nowy telefon, więc znając moje skąpstwo nie będę chciała juz innych prezentów. Ja zaczynam 37 tydzień i tez mi cięzko, głównie przez to że puchnę i to nie jest zbyt komfortowe dzisiaj miałam wizytę, liczyłam na wcześniejszą cc, ale gin zdecydowanie odradzał, więc czekam do terminu. Chyba że Mała się zdecyduje przyspieszyć to trochę, ale póki co nic się nie zapowiada. Zresztą nie mogę narzekać, przez 7 miesięcy miałam spokojną i bezproblemową ciążę (nie licząc toxo i mdłości w I trymestrze oczywiście ) więc mogę się pomęczyć przez miesiąc. Wagą staram sie nie przejmować, wmawiam sobie, że tak rośnie przez obrzęki ![]() Agunia 4ever dopisz mi proszę wagę Pisanki póki ją pamiętam - 36 tygodni - 2675 gram ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ja tak miałam. Do tej pory zresztą mam dziwne uczucie dotykając blizny, już nie boli, ale jakby nie moje ciało |
|
|
|
|
#2186 | |
|
Moderator
|
Cytat:
A co do blizny to tak czytalam ze dziwne uczucie pozniej w bliznie jest. Ale najwazniejsze zeby sie wszystko ladnie zagoilo. |
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
to te szwy wewnetrzne sie rozpuszczaja i taki wysiek jakby sie robi
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć Dziewczynki ![]() Uparta spełnienia marzeń! Ja dziś byłam na ktg. Znaczących skurczy brak, uff. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
ale za to jak słooodko brzmi Przemuś
![]() no, u nas zostaje Adrian - zdrobnień sensownych i ładnych brak, trudno, niech sobie dziecię w życiu radzi bez :P
|
|
#2190 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo mi się podoba
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

jak jeszcze powiesz, że to domowa sesja, to nie pozbieram szczęki
cu-d-wne zdjęcie!

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013