Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-24, 15:40   #2161
olakola
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
ja mam zamiar po cichu porobić kilka ćwiczeń, bo mi brak już trochę ruchu.
zazdroszczę zapału

ja jak wpadnę w rytm to ćwiczę regularnie i mi to sprawia przyjemność, tylko najgorzej zacząć
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:01   #2162
pola_m
Wtajemniczenie

Bardzo dziękuję za komplementy
I za brokuły, oby zadziałały

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Monka urodziła synka dzisiaj o 15.20 Piotruś ma
55 cm i wazy 3380

Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A wiesz... To chyba bardziej skomplikowany problem.
Na poczatku pomagal mi ze wszystkim - w nocy nie mogl karmic wiec chociaz przewijal. A od kilku dni chodzi jakis poddenerwowany - maly go denerwuje podczas wieczornych awantur kapielowych i jakos sam sie odsunal, a i ja juz sie nie prosze bo widze ze robi to z obowiazku i jest mi cholernie przykro
Nie wiem co sie z nim dzieje - dla innych dzieci zawsze byl kochany i cierpliwy
jestem podobnego zdania, co dziewczyny. Myślę, że warto pogadać już teraz, na świeżo.
Może go dopadła rzeczywistość, inaczej sobie to wszystko wyobrażał?

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Opis porodu Termin porodu wyznaczony na 8. marca.
za opis. Fajnie, że tak szybko wyskoczyła

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Wpadam tylko na sekundę. Jadę wywoływać na 16 mam być w szpitalu. Strasznie się cieszę i mam nadzieję że wszystko sprawnie pójdzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
powodzenia! (choć już pewnie trzeba gratulować

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Opis porodu: 8.00 przyszła po mnie położna która prowadziła mój poród. Wbiła wenflon, zrobiła lewatywę i podała kroplówkę o 9.30. Jakoś po 10 przyszedł mój gin którego się nie spodziewałam ale powiedział że musi doprowadzić do końca poród zbadał mnie i powiedział że ok 12 przyjdzie sprawdzić rozwarcie i czy odeszły wody. O 11 miałam rozwarcie na 3cm, położna zrobiła mi masaż szyjki. Po 12 przyszedł gin i zrobił indukcję, wody lały się jak wodospad, rozwarcie się powiększyło ale nie znacznie. Po 13 skurcze już były nie do zniesienia ale położna pocieszała mówiąc że jeszcze troszkę. Po 14 zaczęłam już wrzeszczeć z bólu to przyleciała jeszcze jedna bardzo fajna położna i mnie uspokajała. O 15 zaczął się już poród , i trwał do 15.30. po czym miałam u swego boku najpiękniejszego chłopca na świecie <3 potem mi go zabrali i zaczęła lekarka zszywać pod znieczuleniem następnie leżałam do 17.30 pod kroplówką. Poród raczej udało mi się wymazać z pamięci.

Wysłane z telefonu...
za opis, całkiem szybko to u Ciebie poszło

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

i tak na samoluba: mam dzisiaj urodzinki
agunia4ever proszę o zmianę na pierwszej stronie o jeden roczek do przodu

Najlepszego!!

Cytat:
jak jeszcze powiesz, że to domowa sesja, to nie pozbieram szczęki cu-d-wne zdjęcie!
I oczywiście
domowa, domowa Z Antkiem plączącym się między nogami
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:01   #2163
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
teraz mam kompleksy bo my mieliśmy niewiele więcej w ciągu 2 tygodni
a ja mysle, ze przesadzasz
jedno dziecko przybiera wiecej, drugie mniej
najwazniejsze, ze waga nie stoi w miejscu lub spada
nie wiem, skad te twoje watpliwosci

nie poddawaj sie, sprobuj to piwo, ktore pija dziewczyny i ten femaltiker, herbatka laktacyjna duzo wody i powinno byc ok
Stary 2014-03-24, 16:15   #2164
estera85
Raczkowanie

Hej mamusie.
Gratuluje kolejnych dzieciaczków, nawet nie wyobrażacie sobie jak ja wam zazdroszcze. My ciepliwie czekamy i z zadym dniem mam nadzieje ze to sie stanie dzis hehe. Potrzebuje brokułów hehe

Mam do was pytanie dziewczyny czu u was funkcjonuje cos takiego ala` tradycja ze maż/partner/chłopak kupuje swojej zonie/partnerce/dziewczynie prezent z okazji narodzin dziecka. Cos w stulu podziekowań za poród/za nardziny dziecka. Bo u mnie cos takiego funkcjonuje i zazwyczaj mezczyzni kupuja swoim kobietom pierscionki, a ja bym chciała cos innego, tylko mam problem bo nie wiem co hehe Macie jakies pomysły, to dawac
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:15   #2165
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Pytanie do mam. Czy macie jakieś lampki nocne do karmienia czy robicie to po ciemku lub normalnym świetle?
Ja kupiłam taką lampeczkę i stoi na parapecie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20046988/
u nas się swieci całą noc, bo nie chcę żeby się Mały bał ciemności jak się obudzi

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Odnośnie bączków czy dziecko nie umie puszczac bączków bez bólu tylko musi krzyczeć i wtedy mu szybciej wychodzą? w ogole które kropelki są najlepsze na takie dolegliwości?
Ja mam delicol na bączki, a dziecia jak nie boli brzuszek to umie puszczać bączki bez płaczu Miki nie raz pierdnie znienacka

Cytat:
l
Dziewczyny co myslicie o takim bujaku? http://allegro.pl/fisher-price-cudow...048151469.html
Czy cos innego mozecie polecic?
Bujaczek Eli mi sie podoba ale wolalabym sie zmiescic w ok 2 stowkach
Fajny

Cytat:

Dziecko kąpię co:
- ........ dni - co 2 dni
-codziennie

Do kąpieli używam:
-mydła ............ (nazwa)
-szamponu ................
-oilatum/emolium ........................
jakiejś próbki z johnson's baby-łagodny płyn do mycia ciała i włosów

Po kąpieli smaruję dziecko:

- oliwką ....................
-niczym najczęsciej
-inne ......................

Na kolkę/ ból brzuszka używam; delicol.......................... .................

Na spacer do buzi używam:
-nic
- krem ......................... .................

Używam chusteczek nawilżanych na razie z Dady.......................... .............

Jak by któraś chciała dodać coś od siebie to bardzo proszę
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Juz nawet nie próbuje chodzić spać później niż 22:30.
Też się ostatnio śmiałam jak dziecko zmienia zawsze się kładłam ok 23, oglądałam tv do 1-2. Teraz oby jak najszybciej do łóżka, i nawet tv nie włączam bo zaraz usnę zamiast oglądać
Cytat:

Jak Wy sobie radzicie z robieniem kupki lub siku w trakcie przewijania? Moja w 80% przypadków przewijania coś kombinuje - teraz kroimy podkłady na mniejsze kawałki i podkładamy, ale może macie jakieś fajne pomysły?
Ja reaguję smiechem
przeważnie łapę szybko tetrę i podkładam pod tyłek. A jak małe siku to wacikami wycieram podkład i dupsko

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Mamusie kp czy Wasze dzidzie mają biale jezyki?? Bo naczytalam sie o plesniwakach i doszukuje sie u nas
I jeszzce niepokoi mnie takie jakby stekanie.. Wasze pociechy wydają takie dzwieki??
tak - ma biały język
tak - skrzypi jak stare drzwi

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2014-03-24 o 16:16
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:29   #2166
JustiLbn
Raczkowanie

Ala ma dziś dzień śpiocha. Byłam w Urzędzie załatwić papiery do becikowego. Kurde ciągle coś nowego każą donosić.
U nas lepiej z KP. Młoda ciągle wierzga, ale ja się nie poddaję. Pobudzam laktację laktatorem, piję karmi i wiele innych specyfików. Jak trzeba to dam i mm. Dziś była z ciocią 2h. Zjadła 60 ml mojego odciągniętego i 40 ml mm. Jak wróciłam to wydoiła jeszcze 2 cyce, ale tylko po to by ulać i paść w chuście
Noce mamy beznadziejne. Mała zasypia po kąpieli, czyli gdzieś o 19, a budzi się co godzinę na jedzenie, po czym szybko zasypia. Niestety jednak między godz 1, a 3 rano budzi się bo bąki nie chcą iść i płacze tak to 7 i znów zasypia. Zaczęła już codziennie robić kupy
Bardzo ją kocham nadal jest obrażona na łóżeczko i gondolę, ale lubi chustę i tak spaceruje po 2h.
Cytat:

Dziecko kąpię co:
- ........ dni
-codziennie
codziennie
Do kąpieli używam:
-mydła ............ (nazwa)
-szamponu ................
-oilatum/emolium ........................
ziaja olejek do kąpieli dla osób z AZS

Po kąpieli smaruję dziecko:

- oliwką ....................
-niczym
-inne ......................
czasem smaruję kremem DEXERYL jest rewelacyjny

Na kolkę/ ból brzuszka używam; ......................... ..................
Delicol i Espumisam, ale nic nie pomaga

Na spacer do buzi używam:
-nic
- krem ......................... .................
Krem z Babydream

Używam chusteczek nawilżanych ......................... ...............
W domu waciki+ woda, a na wyjścia zielone huggisy
Cytat:
Mamusie kp czy Wasze dzidzie mają biale jezyki?? Bo naczytalam sie o plesniwakach i doszukuje sie u nas
I jeszzce niepokoi mnie takie jakby stekanie.. Wasze pociechy wydają takie dzwieki??
Dzis nie amm czasu na pisanie.. MAm nadzieje ze uda sie nadrobic.. MAla bardzo zajmujaca i potrzebuje uwagi non stop. Gdy nie jest w centum zainteresowania okazuje niezadowolnenie glosnym placzem. MAsakra... rece mi odpadaja...
I cycki też bo non stop by jadla. Moze za malo pokarmu mam. Chociaz w nocy po karmieniu spala 5 godz wiec raczej najedzona byla.. Jeju jak ciezko ogarnac instrukcje obslugi dzidzi.. Keidy ona mi powie czego chce
Moja też ciągle je, ale jak przybiera na wadze to jest ok .

Filupka mam nadzieję,że już po wszystkim kochana

Mój poród , mimo, iż traumatyczny, to uważam, że skoro go przeżyłam, to chyba nie jest tak strasznie. Nie wiem, czy kiedykolwiek zechcę to powtórzyć, na razie podziękuję Ale już nie pamiętam jaki to był rodzaj bólu. Sam ból pamiętam, wiem, że baaaardzo cierpiałam, ale parcie trwało 10 min i mała była na świecie. Dlatego warto dziewczyny się poświęcić i każda rodząca SN czy CC wam to powie
Jeszcze chwila i kwietnióweczki

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:34   #2167
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej mamusie.
Gratuluje kolejnych dzieciaczków, nawet nie wyobrażacie sobie jak ja wam zazdroszcze. My ciepliwie czekamy i z zadym dniem mam nadzieje ze to sie stanie dzis hehe. Potrzebuje brokułów hehe

Mam do was pytanie dziewczyny czu u was funkcjonuje cos takiego ala` tradycja ze maż/partner/chłopak kupuje swojej zonie/partnerce/dziewczynie prezent z okazji narodzin dziecka. Cos w stulu podziekowań za poród/za nardziny dziecka. Bo u mnie cos takiego funkcjonuje i zazwyczaj mezczyzni kupuja swoim kobietom pierscionki, a ja bym chciała cos innego, tylko mam problem bo nie wiem co hehe Macie jakies pomysły, to dawac
prosze:
jest, kupuja pierscionki
ja na pierwszy jeszcze czekam
Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Ala ma dziś dzień śpiocha. Byłam w Urzędzie załatwić papiery do becikowego. Kurde ciągle coś nowego każą donosić.
U nas lepiej z KP. Młoda ciągle wierzga, ale ja się nie poddaję. Pobudzam laktację laktatorem, piję karmi i wiele innych specyfików. Jak trzeba to dam i mm. Dziś była z ciocią 2h. Zjadła 60 ml mojego odciągniętego i 40 ml mm. Jak wróciłam to wydoiła jeszcze 2 cyce, ale tylko po to by ulać i paść w chuście
dobrze, ze u was juz lepiej i oby tak dalej
Stary 2014-03-24, 16:39   #2168
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie.
Ja nie znałam takie zwyczaju ale Tż zna (pewnie jego mama mu kiedyś powiedziała) i dostanę kolczyki albo pierścionek ale wolę kolczyki, chociaż żadne mi się nie podobały, ale Tż ma lepszy gust ode mnie jeśli chodzi o biżuterię i ciuchy, więc sam coś wybierze

Jak nie urodzę do jutra to w środę jadę do szpitala i tam już zostanę. Cieszę się bo im dłuzej czekam tym bardziej się stresuję.(tym bardziej że cały dzień sama w domu jestem) A tam będę pod kontrolą i być może będą i wywoływać, ale kiedy tego nie wiem, decyzja lekarza. Pewnie wtedy gdy nie będzie dużo rodzących i będzie jego zmiana.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:45   #2169
thidien
Rozeznanie

melduję się po wizycie, jak damy radę, to mam przyjść za tydzień :P no... chciałabym dać :P w piątek dostawa mebli, w weekend upychanie i wyrzucanie to po weekendzie można szaleć :P

no, w końcu potwierdził gin, że na mur beton będzie synek a że ciężko nam idzie wybieranie imienia, to chyba faktycznie stanie na Adrianie czyli na drugim imieniu męża

serducho Młodemu bije jak dzwon, przepływy ok
pomachał mamie na ekranie (chyba z myślą "no dobra już dobra, już się dłużej nie zasłaniam i nie wypinam")

wkładki przeglądam w poszukiwaniu mitycznego czopa :P ale nadal nie wiem co to :P

za szybko ten czas leci..

cieszę się oczywiście, że niedługo Młody będzie z nami po tej stronie brzucha, ale... nieco mnie to przeraża :P

na szczęście jesteście WY!
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:50   #2170
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
prosze:
jest, kupuja pierscionki
ja na pierwszy jeszcze czekam

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie, jak damy radę, to mam przyjść za tydzień :P no... chciałabym dać :P w piątek dostawa mebli, w weekend upychanie i wyrzucanie to po weekendzie można szaleć :P

no, w końcu potwierdził gin, że na mur beton będzie synek a że ciężko nam idzie wybieranie imienia, to chyba faktycznie stanie na Adrianie czyli na drugim imieniu męża

pomachał mamie na ekranie (chyba z myślą "no dobra już dobra, już się dłużej nie zasłaniam i nie wypinam")

wkładki przeglądam w poszukiwaniu mitycznego czopa :P ale nadal nie wiem co to :P

cieszę się oczywiście, że niedługo Młody będzie z nami po tej stronie brzucha, ale... nieco mnie to przeraża :P

No to za syna i dobre wiescu! Każda Ci powie ze była przerazona, nie martw sie.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-03-24, 16:51   #2171
kate1623
Zadomowienie

Uparta Sto lat

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
\

Aha, i jeszcze Wam wkleję zdjęcie sprzed paru dni
"Dla świata jesteś nikim, ale dla kogoś możesz byc całym światem"
Super fota

Cytat:
Tak Maja ma bialy język i tak stęka dużo i często

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
wszystko wskazuje na to że niestety moje mleko małej nie wystarcza albo ja coś źle robię, dziś znów dokarmiałam mm najgorsze jest to że ja się chyba już powoli poddaję...
wypróbuję ten Femaltiker może będzie lepiej...
Kochana skoro Mała przybiera to się nie poddawaj dasz radę mocno trzymam kciuki

Cytat:

U mnie to wyglądało tak, że ja kupiłam mojemu Tż nowy telefon
No, a tak szczerze to nic nie dostałam, ale dlatego że poluje na zawieszkę do bransoletki w kształcie puzzla z wygrawerowanym imieniem córki jak narazie nie znalazłam z mężem takiego puzzla

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:10   #2172
teQiba
Moderator

Cytat:
teQiba lezaczek bardzo ladny
ja wogole duzo sprzetow uzywam przy dziecku, wiec pewnie hustawke tez kupie, jesli nasza stara okaze sie juz nie teges.

Cytat:
Napisane przez Ela87
TeQiba lezaczek bardzo fajny jak mala zasnie tonu mnie jie ma mowy o przeniesieniu bo sie obudzi, poza tym ja mam lezacz2k na dole, ale Ty chyba w mieszkaniu mieszkasz, wiec taki bym pewnie wziela jak pokazalas
Tak - w mieszkaniu i z przenoszeniem (odpukac) nie mamy wiekszego problemu
Dzieki dziewczyny za opinie - przekonalam sie i go wezme
Mam nadzieje ze Kacprowi sie spodoba

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Fran ma akurat pleśniawki
Też stęka i wzdycha. Czasem jakby płakał przez sen przez kilka sekund, podchodzę, a on śpi
Na wyeksploatowane cycki używam smoczka - inaczej wkłada se palec, więc już chyba lepiej smoczek
Na 100% lepszy smoczek niz palec My tez mamy problem z pakowaniem lapek do buzi

Cytat:
wszystko wskazuje na to że niestety moje mleko małej nie wystarcza albo ja coś źle robię, dziś znów dokarmiałam mm najgorsze jest to że ja się chyba już powoli poddaję...
Dlaczego uwazasz ze nie wystarcza?

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
jestem podobnego zdania, co dziewczyny. Myślę, że warto pogadać już teraz, na świeżo.
Może go dopadła rzeczywistość, inaczej sobie to wszystko wyobrażał?
Cos w tym jest - wczoraj mi powiedzial ze nie zdawal sobie sprawy ze maly tyle bedzie krzyczal

Cytat:
Hej mamusie.

Ja dostalam bukiet roz i pierscionek wlasnie
Stary 2014-03-24, 18:11   #2173
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam taką lampeczkę i stoi na parapecie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20046988/
u nas się swieci całą noc, bo nie chcę żeby się Mały bał ciemności jak się obudzi
z tego co wiem, to niemowlaki się niczego nie boją
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 18:41   #2174
uparta8210
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny za życzenia
i odp do moich pytań

Z tym przewijaniem niemowlaczków jest ubaw, szczególnie jak ściąga się pieluszkę a tam leci jak z armaty we wszystkie strony ... Ja podkładałam pieluchy tetrowe lub ręczniki takie mniejsze zawsze były pod ręką, bo przewijak mamy z takiej ceratki i wydawał się zimny.

elunka88 maluchy się nie boją ciemności z tego co mi wiadomo, tylko potem to nabywają jak każdy kraka jak jest większy że zaświecę ci lampkę abyś się nie bał i dziecko to koduje, wiem to na własnym doświadczeniu. Nasza córcia miała roczek to spała w swoim pokoiku do czasu jak teście zaczęli mówić że to za małe dziecko i że się będzie bało. Młoda załapała i o]potem to tylko przy lampce bo ona boi się. Lampka teraz z początku to raczej tak dla rodziców aby nie świecić mocnego światła w nocy, aby sprawdzić czy np. dzidziuś jest tam gdzie powinien

dziewczyny tak wogule to mnie teściowa zszokowała bo mi kupiła torcik ciekawe co się stało

a ja biorę się za wykurzanie małej od niedzieli bo tż przyjeżdża, chyba że wcześniej zacznie się coś dziać

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 18:43   #2175
teQiba
Moderator

Mam pytanko do dziewczyn po CC - na brzuchu, nad cieciem zrobilo mi sie takie zarozowione miejsce, ktore w dotyku jest twardawe i boli jak siniak. Czy to sie zdarza, czy mam zaczac panikowac?
Stary 2014-03-24, 18:54   #2176
(t)asia
Zadomowienie

Witajcie =)
Nadal leżę i czekam. Samopoczucie słabe, czuje się jak wielki nieporadny słoń =((( Denerwuje mnie to, że nawet zakupy spożywcze sprawiają że zaczyna mnie boleć brzuch. Synek zmienił trochę swoje ruchy, czuje głównie jego czkawkę, nie kopie już jak kiedyś... Trochę mnie to smuci, wolałam już jak porządnie mnie skopał, przynajmniej wiedziałam, że z nim ok.
Dzisiaj odebrałam GBSy i oczywiście wyhodowali mi jakiegoś robala... Jestem załamana... Wizyta u gina w przyszły poniedziałek.
Jutro zaczynam 38 tc, więc czuje się już bezpieczniej i chyba zaczynam chcieć już urodzić...
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:37   #2177
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
z tego co wiem, to niemowlaki się niczego nie boją
O, to nie bede mu więcej.mówić ze dostanie po dupie, skoro to na nim nie robi Wrazenia
Cytat:
elunka88 maluchy się nie boją ciemności z tego co mi wiadomo, tylko potem to nabywają jak każdy kraka jak jest większy że zaświecę ci lampkę abyś się nie bał i dziecko to koduje, wiem to na własnym doświadczeniu. Nasza córcia miała roczek to spała w swoim pokoiku do czasu jak teście zaczęli mówić że to za małe dziecko i że się będzie bało. Młoda załapała i o]potem to tylko przy lampce bo ona boi się. Lampka teraz z początku to raczej tak dla rodziców aby nie świecić mocnego światła w nocy, aby sprawdzić czy np. dzidziuś jest tam gdzie powinien

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-03-24, 19:48   #2178
mariolasl
Zakorzenienie

Nie smiejcie sie z pierscionka , wymarzylam sobie taki drogi, ze jeszcze skladamy
a tak powaznie to zawsze te pieniadze na pierscionek ida na co innego

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Jak nie urodzę do jutra to w środę jadę do szpitala i tam już zostanę. Cieszę się bo im dłuzej czekam tym bardziej się stresuję.(tym bardziej że cały dzień sama w domu jestem) A tam będę pod kontrolą i być może będą i wywoływać, ale kiedy tego nie wiem, decyzja lekarza. Pewnie wtedy gdy nie będzie dużo rodzących i będzie jego zmiana.
bede mocno trzymac kciuki i
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

gratuluje udanej wizyty
Cytat:
potwierdzam
Marco spi po ciemku, a lampka to dla mie, aby nie swiecic sobie i mezowi po oczach
Antonio tez spi po ciemku i zawsze spal
Cytat:
Mam pytanko do dziewczyn po CC - na brzuchu, nad cieciem zrobilo mi sie takie zarozowione miejsce, ktore w dotyku jest twardawe i boli jak siniak. Czy to sie zdarza, czy mam zaczac panikowac?
tez tak mialam po kazdym cc, to zarozowienie mija po jakims czasie, ale stwardnienie zostaje dluzej
jesli cie to bardzo bedzie niepokoic to zadzwon do gina
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witajcie =)
Nadal leżę i czekam. Samopoczucie słabe, czuje się jak wielki nieporadny słoń =((( Denerwuje mnie to, że nawet zakupy spożywcze sprawiają że zaczyna mnie boleć brzuch. Synek zmienił trochę swoje ruchy, czuje głównie jego czkawkę, nie kopie już jak kiedyś... Trochę mnie to smuci, wolałam już jak porządnie mnie skopał, przynajmniej wiedziałam, że z nim ok.
Dzisiaj odebrałam GBSy i oczywiście wyhodowali mi jakiegoś robala... Jestem załamana... Wizyta u gina w przyszły poniedziałek.
Jutro zaczynam 38 tc, więc czuje się już bezpieczniej i chyba zaczynam chcieć już urodzić...
sciskam mocno

wspolczuje robala
Stary 2014-03-24, 19:52   #2179
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam pojęcia co to

Cytat:
Witajcie =)

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 19:53   #2180
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
O, to nie bede mu więcej.mówić ze dostanie po dupie, skoro to na nim nie robi Wrazenia

Ja to wiedzialam juz od poczatku, ze dzieci sie niczego nie boja, bo nie raz gadalam i straszylam Ole, a ona tylko sie usmiechala ironicznie nie wiem jak wychowac to pokolenie bez pasa

Cytat:

widze, ze Mariola juz odpisala

No to ja mam pytanie czy plamienie po porodzie musi skonczyc sie w te 6 tygodni, czy moze trwac dluzej?

Cytat:
Witajcie =)
No to zycze Ci hys uuz urodzila wiem jaka ciaza jest mecząca, jeszcze niedawno w niej bylam

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 20:09   #2181
teQiba
Moderator

Cytat:

Cytat:
tez tak mialam po kazdym cc, to zarozowienie mija po jakims czasie, ale stwardnienie zostaje dluzej
jesli cie to bardzo bedzie niepokoic to zadzwon do gina
Uf - jezeli mowisz ze znika to juz jestem spokojniejsza. Bo dr google jak zwykle mnie nastraszyl najgorszym
Stary 2014-03-24, 20:09   #2182
margo80
Zakorzenienie

Uparta - wszystkiego najlepszego!

Pola - bombowa fota, musze pokazac malzowi

Czytam, jak sobie radzicie i widze, ze coraz lepiej Wam idzie, trzymam kciuki, zeby ten postep trwal

A dla chcacych juz urodzic lub tez niechcacych jeszcze urodzic - moc brokulow.

Ja jestem w tej drugiej grupie - nie moge rodzic dopoki tesciowie nie wyjada (maja byc kolo srody), nie moge 30 w urodziny malza i 1 ani 2 kwietna, bo s mecze Ligi Mistrzow. Ciekawe czy mlody poslucha rodzicow

Jestesmy juz prawie na 100% zdecydowni na imie Przemek. Co myslicie?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 20:11   #2183
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Mnie sie podoba
Stary 2014-03-24, 20:16   #2184
martyna141
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Cytat:
Hej mamusie.

nie wiem czy u Nas jest taki zwyczaj czy nie ale ja kłąde Tżtowi cały czas że jest wymarzyłam sobie przewieszke z naszymi imionami lub inicjałami i datą urodzin córci - muszę się przypomnieć

Cytat:
Witajcie =)
ja dzisiaj zaczynam 38tc i już na prawdę chce rodzić nie udzielałam się chociaż czytam na bierząco nie mam kompletnie weny dopadło mnie jakieś przesilenie wiosenne czy jakaś mini deprecha.

czuje sie jak słoń, ciężko mi wstawać jak mi coś spadnie na podłoge to prawie fitness żeby podnieść - no mam dosyć.. pogoda była prześliczna teraz zaczeło dopiero padać. Wczoraj było apogeum cały wieczór przepłakałam posprzeczałam sie z Tżtem i ogólnie do doopy czuje sie ze wszystkim sama bez wsparcia albo chociaż zrozumienia na dodatek w sklepach takie śliczne nowe kolekcje i co z tego jak w nic sie nie mieszcze a na oko nie kupie.. dobija mnie to już, i czuje sie jeszcze gorzej bo wychodze na egoistke kocham moje dziecię, ale niech już całe i zdrowe wychodzi

chyba sie pociesze
http://allegro.pl/zestaw-skarpetki-n...084422045.html
http://allegro.pl/skarpetki-niemowle...090113591.html

chciałam sobie poprawić humor chociaż jakimś lakierem do paznokci i wraz nic mi się nie podobało ehh..
Stary 2014-03-24, 20:38   #2185
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Przemek - ładnie. Mniej ładnie Przemysław ale to moje widzimisię

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
nie wiem czy u Nas jest taki zwyczaj czy nie ale ja kłąde Tżtowi cały czas że jest wymarzyłam sobie przewieszke z naszymi imionami lub inicjałami i datą urodzin córci - muszę się przypomnieć

ja dzisiaj zaczynam 38tc i już na prawdę chce rodzić nie udzielałam się chociaż czytam na bierząco nie mam kompletnie weny dopadło mnie jakieś przesilenie wiosenne czy jakaś mini deprecha.

czuje sie jak słoń, ciężko mi wstawać jak mi coś spadnie na podłoge to prawie fitness żeby podnieść - no mam dosyć.. pogoda była prześliczna teraz zaczeło dopiero padać. Wczoraj było apogeum cały wieczór przepłakałam posprzeczałam sie z Tżtem i ogólnie do doopy czuje sie ze wszystkim sama bez wsparcia albo chociaż zrozumienia na dodatek w sklepach takie śliczne nowe kolekcje i co z tego jak w nic sie nie mieszcze a na oko nie kupie.. dobija mnie to już, i czuje sie jeszcze gorzej bo wychodze na egoistke kocham moje dziecię, ale niech już całe i zdrowe wychodzi
U nas też jest znany taki zwyczaj Miał byc jakis piździonek albo inne złotyszcze, ale mąż uparł się kupić mi nowy telefon, więc znając moje skąpstwo nie będę chciała juz innych prezentów.

Ja zaczynam 37 tydzień i tez mi cięzko, głównie przez to że puchnę i to nie jest zbyt komfortowe dzisiaj miałam wizytę, liczyłam na wcześniejszą cc, ale gin zdecydowanie odradzał, więc czekam do terminu. Chyba że Mała się zdecyduje przyspieszyć to trochę, ale póki co nic się nie zapowiada. Zresztą nie mogę narzekać, przez 7 miesięcy miałam spokojną i bezproblemową ciążę (nie licząc toxo i mdłości w I trymestrze oczywiście) więc mogę się pomęczyć przez miesiąc.
Wagą staram sie nie przejmować, wmawiam sobie, że tak rośnie przez obrzęki

Agunia 4ever dopisz mi proszę wagę Pisanki póki ją pamiętam - 36 tygodni - 2675 gram

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Ja tak miałam. Do tej pory zresztą mam dziwne uczucie dotykając blizny, już nie boli, ale jakby nie moje ciało
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 21:30   #2186
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja tak miałam. Do tej pory zresztą mam dziwne uczucie dotykając blizny, już nie boli, ale jakby nie moje ciało
No to kamien z serca
A co do blizny to tak czytalam ze dziwne uczucie pozniej w bliznie jest. Ale najwazniejsze zeby sie wszystko ladnie zagoilo.
Stary 2014-03-24, 21:42   #2187
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Uf - jezeli mowisz ze znika to juz jestem spokojniejsza. Bo dr google jak zwykle mnie nastraszyl najgorszym
to te szwy wewnetrzne sie rozpuszczaja i taki wysiek jakby sie robi
Stary 2014-03-24, 21:45   #2188
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
. Jeju jak ciezko ogarnac instrukcje obslugi dzidzi.. Keidy ona mi powie czego chce
Oj. Jak od swojego 1,5 rocznego nadal nie mogę wydusic

Cześć Dziewczynki

Uparta spełnienia marzeń!

Ja dziś byłam na ktg. Znaczących skurczy brak, uff.

Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 21:51   #2189
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Przemek - ładnie. Mniej ładnie Przemysław ale to moje widzimisię
ale za to jak słooodko brzmi Przemuś

no, u nas zostaje Adrian - zdrobnień sensownych i ładnych brak, trudno, niech sobie dziecię w życiu radzi bez :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-24, 21:53   #2190
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie skąd myśl, że brakuje? Mimo przystawiania do obu piersi Mała się wierci, nie ssie? Skad wiedziałaś, że trzeba podać MM?

Cytat:
Nie przejmuj się GBSem, ja miałam i jeszcze kilka z nas i nic złego się nie działo dadzą antybiotyk i to wszytsko

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja to wiedzialam juz od poczatku, ze dzieci sie niczego nie boja, bo nie raz gadalam i straszylam Ole, a ona tylko sie usmiechala ironicznie nie wiem jak wychowac to pokolenie bez pasa

Cytat:
Bardzo mi się podoba

dla wszystkich potrzebujących i chcących - wiem, jaka ta końcówka może być frustrująca

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości