|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cześć
Nadrobiłam, ale jak to zwykle bywa syn wyczuwa, że mama wizażuje i zaczyna się budzić także wysyłam |
|
|
|
#2252 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za wizytę i Cytat:
![]() Co do oczka, to my właśnie wyleczyliśmy u Uli - przemywanie co karmienie wacikiem zwilżonym herbatą i solą fizjol. i zakraplanie kilka razy mlekiem metoda mamy i teściowej, chyba pomogło, bo od dwóch drzemek oczko czyste Cytat:
i leki nie pomagają? dobrze, że chociaz ten kateter dał Filipkowi ulgę |
|||||
|
|
|
#2253 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie jestem po wizycie. Masakra
KTG wykazało całe 2 skurcze Zapisałam się prywatnie na USG na sobotę to zobaczę dokładnie ile waży. Jestem załamana. Nie dość że nic się nie rusza a przecież termin mam w przyszłym tygodniu to jeszcze mały jest kolosem. Ja już chcę końca. To jest moja pierwsza i ostatnia ciąża. Kolejnej już chyba nie wytrzymałabym.
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2014-03-25 o 15:39 |
|
|
|
#2254 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za donoszoną ciąże no i ![]() Cytat:
też zazdroszcze, że dziewczyny mają to już za sobą ![]() Cytat:
żeby później nie było problemu ![]() a materiał znalazła moja Mama w ciuchu z przeznaczeniem, że ładne to na coś sie może przyda no i przydało się żeby uszyć drugi pokrowiec na stelaż
|
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W koncu "coś" się dzieje :p Przynajmniej ja tak do tego podchodzę. |
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna - swietny ten pokrowiec!
Kolba - brawa za donoszenie ![]() Czeka nas dzisiaj jeszcze wyprawa do lokalnego obuwniczgo - Ewci rozpadly sie dzis rzepy w przedszkolnych kapciach, a ze i tak zaczynaly byc przyciasne, to jedziemy kupic nowe. |
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co trudno powiedzieć. Na pewno nie jest to tak jak np Ty piszesz bo u nas po prostu czasem sie przydarza prężenie ale potem i tak kupa idzie, więc bardziej przypisuję to czemuś co zjadłam danego dnia niż kolkom. Dlatego właśnie profilaktycznie teraz podajemy ten Espumisan. Ciekawa jestem czy to wyeliminuje takie przygody czy nie...jedno jest pewne, strasznie mi szkoda małego jak sie tak męczy czasem :/ kojąco działa kąpiel. piotruś jest w wodzie jak zaczarowany!
|
|
|
|
#2259 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze nie nadążam z czytaniem nie mówiąc już o odpisywaniu
![]() Zapomniałam napisać, że w tydzień przybraliśmy 200 g na wadze, czyli chyba dobrze i ważymy już aż 3150 g ![]() Na wzdęcia/kolki bierzemy Delicol póki co, wydaje mi się że chyba pomaga trochę, bo podczas jedzenia idą bąki albo kupa bez prężenia się, ale nie wiem czy to zasługa delicolu czy po prostu akcja kolkowa była jednorazową. U nas oba oczka ropieją, przemywam solą fizjologiczną a od lekarza mam krople Biodacyna.
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
hej
widzę że mój ulubiony temat: teściowe ![]() ![]() po wczorajszej akcji (teściowa kupiła pyszny placuszek na moje urodzinki ) się nie wypowiadam dzisiaj o niej źle, niech ma jeden dzionek bez konfliktu. a wczoraj widziałam dwa bociany a huśtawka po przeróbce: wow
|
#2262 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wszystkie dzieci lubia ![]() U mnie dzisiaj odszedl czop, wiec juz blizej niz dalej. Bylam rano na KTG ani pol skurczu, za to teraz mam lekkie. Na uczelni napisalam podanie o urlop 2 tyg, bede spokojna glowe miala. Babka mnie pocieszyla, ze jak wroce to pomimo nieobecnosci nie powinni robic problemow, weic jestem dobrej mysli. Widzialam gadalyscie o tesciowych, wspolczuje co niektorych-typowe z kawalow moja na szczescie spoko, wiadomo czasem wkurza, ale kto nie wkurza baby w ciazy ![]() Juz mnie wykanczaja teksty w stylu, co Ty jeszcze nie rodzisz noz ile mozna!Uszylysmy z babcia wczoraj ochraniacz na lozeczko w sowki
|
|
#2263 |
|
Rozeznanie
|
My nadal w szpitalu. Zauważam u siebie początki depresji poprodowej. Opieka bad dzieckiem mnie przerasta nie cieszy, tracę cierpliwość Jestesmy daleko od domu i ani mama ani TZ nie moga tu byc. Bardzo za nimi tesknie i placze non stop. To jest okropne miejsce jak obóz. Nie mozna wyjsc z oddziału nawet do barku czy sklepiku. Z pokoju z dzieckiem nie wolno, kobitki ze soba nie rozmawiaja. Czuje sie jak locha w boksie. Lez i karm.
Modle sie zeby wyzdrowial a my wrocili nareszcie do domu ktorego nie widzialam 3 tyg. Nie umiem cieszyc sie dzieckiem. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo pozytywnej energi przesyłam
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2266 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Codziennie tez sie jakiś pozbywa więc nie panikuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak to za duży? Z czego to może wynikać? Może to błąd pomiaru? Cytat:
Co mały sapnie/ stęknie to wszyscy gadają "o wali kupę" Dzisiaj usłyszałam to z 6 razy, a on się tylko przeciągał ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2267 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co to znaczy, że jest za duży - jest donoszony całkowicie, ma prawo być taki jaki chce Nie martw się, zostało maksymalnie 2 tygodnie i koniec Nawet się nie obejrzysz i mówię to ja, rodząca w 41t0d Cytat:
za czopa i za to, że wykładowcy wyrozumiali Mnie też dobijały takie komentarze, ale u mnie na szczęscie były dość sporadyczne Cytat:
Poza tym sama zagadaj do jakiejś innej matki na oddziale - to bardzo pomaga pogadać sobie o problemach z inną mamą, ja gadałam codziennie kilka razy z dziewczyną z sali na przeciwko, każda mówiła tylko o sobie i to nas cieszyło ![]() Nie można nawet na korytarz z dzieckiem w tym jeździku? To już przesada. Trzymaj się. |
|||
|
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
nadzwyczajna
agunia4ever mi przy wychodzeniu ze szpitala na usg wyszło że mały waży 2700, a ponad tydzień później 2600. Mój gin stwierdził że to po prostu błąd pomiaru. Może u ciebie też tak jest? Dwie dziewczyny które rodziły jak byłam na oddziale urodziły dzieciaczki o 300g mniejsze niż wskazywało ostatnie usg. Nie przejmuj się! Ważne że dzieciaczek zdrowy! A z resztą, dzieci rodzą się różne, niektóre mają 2700, niektóre 4600. a mi mąż właśnie robi zapiekankę makaronową z brokułami
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu bez nadrabiania
![]() które krople espumisan macie? Na gemini są jakieś 40mg, 100mg?
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2014-03-25 o 19:11 |
|
|
|
#2270 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Ag ja delicol tez kupilam bo u nas dziala, ale chce mieć cos w zanadrzu. Wzielam na początek mniejsza dawkę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam sie po dlugiej przerwie ale moja dzidzia zajmuje caly nasz czas ; ) Na poczatku mialam problem z laktacja bo po cc mleko jednak gorzej sie rozkreca i tydzien napedzalam laktatorem co 3h po 40min ale w okolo 7-8 dobie pokarm juz byl teraz sie cycolimy tylko i mala sie najada w ciagu 20-25 min ssaniaNiesety jak u wiekszosci i u nas problemy brzuszkowe :/ dostaje biogaie i na noc po 3 krople boboticu , a jak trzeba to mama pomaga na przewijaku i tak mamy juz mozaike na scianie ![]() Strasznie mnie meczy dieta karmiacej a mala niestety bardzo zle znosi nabial wiec go nie jem bo potem sa akcje 17-3rano:/ dam rade nie ma innej opcji bo cycolenie jest bardzo wygodne. Niestety dopadlo mnie przeziebienie leje mi sie z nosa a nie ma sie czym leczyc za bardzo wiec chodze w maseczkach mala karmie a potem juz ja przejmuje tz a ja sie trzymam z daleka i tesknie zeby ja przytulic.Jutro konczymy 4 tyg ![]() Gratuluje wszystkim mamusia i ich malucha ![]() Duzo sil i cierpliwosci dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już niedługo, dasz radę Chociaż co do tego że pierwsza i ostatnia ciąża to chyba mam podobnie do Ciebie. Bo mimo że ciąża jakoś specjalnie mi w kość nie dała, to stwierdziłam ostatnio, że biorąc pod uwagę całokształt - jedno dziecko mi wystarczy. A TZ już przebąkuje, że za jakiś czas może drugie
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2276 |
|
Rozeznanie
|
Z oddziału nie mozna wyjsc bo niby zarazki sie przynosi
Tak jakby inni nie wnosili.Na korytarz absolutnie. W jezdziku zabieraja go tylko na kroplowke. Tak to caly czas jest tu. Dziewczyna z sali obok nawet slowa do mnie nie powiedziala. Mama pracuje i to jest daleko a ona po pracy nie dalaby rady. TZ wzial dwa dni okolicznościowego zaraz po porodzie i wezmie jeszcze zeby nas odebrac. A potem zmienia prace od 1 kwietnia idzie do nowej. Dzis porozmawialam z mila polozna i tak mnie podniosla na duchu i jakos troszke mi lepiej. Moze to moje przerazenie dzieckiem minie. I największym wsparciem jest TZ. Po porodzie kocham go sto razy mocniej. To nas tak zblizylo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
odnośnie wizyt - jeszcze nie urodziłam a juz mam 2 zapowiedziane. 2 kwietnia (teściu przylatuje na 4 dni do polski i z lotniska mają do nas wpaść) a druga 5 albo 6 kwietnia (ciotka też parę dni w PL będzie więc sie zapowiedziała już). Ciekawa jestem bo jeśli dziecko chore to nie wypuszczą matki z dzieckiem a odwrotnie, jeśli matka przeziębiona to wypuszczają?
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- nadzwyczajna trzymaj się, może ty spróbuj zagadać do jakiejś laski, skoro ona się pierwsza nie umie odezwać. Pewnie też jest trochę ta sytuacją przejęta jak ty i dlatego siedzi cicho. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ja jutro jadę do szpitala i się bardziej tym stresuję niż samym porodem, nie wiem jak sie zachowam na sali z tymi dziewczynami. Nie należę do osób które same pierwsze zagadują, raczej neiśmiała jestem i tez może tak być że się pierwsza do kogoś nie odezwę bo 1)niesmialość 2)przerazenie sytuacją bo nigdy nie byłam w szpitalu i na samą myśl że tam będę w żołądku mi przewraca. Teraz to sam szpital mnie bardziej przeraża niż poród ![]() Książkę sobię wzięłam, pakiet na net wykupiony w telefonie i będę pewnie takim bucem na sali, no ale trudno |
|
|
|
#2278 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Na szczescie z TZ mamy takie samo zdanie.Podziwiam mamusie z dwojka |
|
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie przejmuj sie tym tak kochana juz niedlugo ![]() Cytat:
pewnie brak kontaktu z bliskimi tak dziala na ciebie, ale juz niedlugo
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna - wysyłam pozytywną energię, niech się poukłada i poprawi!
Smaritta - nie zakładaj czarnego scenariusza, może poznasz jakaś fajną mamuśkę tam i razem będziecie potem wózkami śmigać ![]() czy któraś jeszcze jest tak szalona jak ja, że nadal jeździ autem? ![]() jutro teście przyjeżdżają, całe szczęście jednak bez noclegu, na kilka godzin przejazdem tylko. uffff. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

dla mnie efekt bez porównania.

metoda mamy i teściowej, chyba pomogło, bo od dwóch drzemek oczko czyste 
i leki nie pomagają? dobrze, że chociaz ten kateter dał Filipkowi ulgę 

) się nie wypowiadam dzisiaj o niej źle, niech ma jeden dzionek bez konfliktu.