Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-25, 14:27   #3361
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Po spsikaniu nim mi się mocniej skręcały i się wygładzały.
Dopóki nie przeproteinowałam, bo wtedy sztywne siano, ale z loczkami.
I przy tym zero obciążenia, bo to ma tylko silikony lotne chyba.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 14:36   #3362
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Nie ma za co.
Tylko warto dodać, że to było przed świadomą pielęgnacją, kiedy to nie wiedziałam nic o kosmetykach. Nie wiem, jak moje włosy zareagowałyby teraz. Muszę sprawdzić, ale zawsze milion innych wydatków.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 15:31   #3363
Joanku
Zadomowienie

No właśnie Chatul dla mnie kolejna lekcja pt. Nie wszystkim włosomaniaczkom słyżu to samo....
Przestałam spać w anansie i włosy od razu odżyły.. [??]
Nie strąkują się, nie są dziwnie suche nie wypadają też akoś mocniej po nocy a tylko lużno podwijam do góry i spinam wielką klamrą grzbeieniastą na czubku. trzyma się do rana a włosy miękkie i przyjemne w dodytku, minimalna reanimacja..

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A wprowadziłaś już keratynę hydrolizowaną, bo moje po tym dostały kopa do skrętu
No wlasnie musze kupic!!! Nawet znalazlam na ebayu z polszy

Cytat:
namówiłyście mnie na sezam pacnę na łepek
No!!! Tez mnie ten sezam kusi!

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Gliss kury to akurat mają jej bardzo dużo, najwiecej chyba czarna seria, ale w każdej coś jest
Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Używam gliss kur i są całkiem fajne. Miałam z tego kiedyś taka białą maskę, jak nałożyłam na włosy to całą wypijały jak gąbka i takie mega odżywione jak sie dłużej potrzymało, ale nie znam składu nawet
Co do własnie gliss kurów to używałam nieświadomie chyba ze 2 lata ta serię czarną i własnie dlatego, ze to było dla włosów mocno zniszczonych, maska była obłędna, odzywka i szampon tez miałam Psikacz czarny był do psiukania codziennego przy reanimacji [haha jakie to smieszne, że to instynkt kręconowłosych, że nawet bez wizaża wszystkie mniej więcej wyrobiłyśmy sobie nieświadomie nawyki np. reanimacji, albo zabezpieczania loków na noc ;D] Co w polszy byłam to zakupy za ponad 200 tych gliskurrów całej serii.
No ale przyszło CG i wszystko co z silikonem było wielkie BE no i przeczytałam składy, stwierdziłam, że to kosmetyczny mc donald i porozdawałam ;< ;/
A jesli pamiętacie moje sławienne przenawilżenie sprzed około 1.5 miesiąca i porzucenie wtedy CG, to szampon który dokonał na moich włosach wtedy obłędu i sikałam ze szczęscia to był własnie czarny glisskur
No i ostatnio własnie myślę co tu robić, bo on ma slsy i silikony, ale włosy to mam po nim super inne. i podkrecone. Dlatego myślę własnie, że to keratynka i trzeba by się zaopatrzyć, ale będę potrzeboować rad żeby sobie krzywdy nie zrobić.
Mam dziwne wrażenie, że u mnie własnie keratyna super podbija skręt.

Kkaudenc Widziałam te odżywki w sklepie wwszystkie te w butelkach ze zdjęcia, wszystkie bez napisu 'new'. Którą konkretnie polecałaś?

Teraz tez mam różowy glisskur w odzywcez keratyną i jedwabiem [bo tu w uk nie widziałam ani czarnej serii ani szamponów ani masek ani odzywki ;/ o psiukaczu nawet nie wspominam]
Eh, jak to człowiek się uczy na błędach...
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 16:00   #3364
Floria
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45723546]Ja od dzisiaj zaczynam pić drożdże, od jakiegoś czasu piję też skrzyp (taki suszony, działkowy ) Ciekawe czy będą jakieś efekty... Liczę też na poprawę stanu skóry twarzy.

Macie może jakieś sprawdzone szampony/ampułki na łupież? Bo chcę to cholerstwo zwalczyć [/QUOTE]
Pisz o efektach, ja też dopiero zaczęłam, ciekawa jestem tego wysypu, czy się pojawi
Na łupież to zależy jaki masz i jak długo?

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
W czwartek idę do fryzjerki trzymajcie kciuki. Pani podobno ścina kręcone - zobaczymy jak wyjdzie
Coś mam wrażenie, że wyjdę z krótkimi włosami. TŻ będzie jęczał
Czekamy na zdjęcia

Cytat:
Ja po fryzjerze - lekko końcowki , bo ofkorse zapuszczanie trwa.
Oczywiście potem mnie wyprostowała na szczotce, ale na moja prośbę tym razem Zadowlona jestem, bo zaczyna to wszystko nabierać kształtu.

Rekacja mojego synka:
"Mama, a co Ty masz takie włosy SPŁASZCZONE???"
Mój kiedyś powiedział, że mama ma GRUBE włosy

Cytat:

moje końce też sie szykują do podciecia, odkąd mam suszarkę końce mam wiecznie przesuszone, a już nie mam ochoty zostawiać je do samodzielnego wyschnięcia, szkoda mi czasu noooo

użyłam wczoraj po dłuuuuugiej przerwie jantara
ależ mam bąble na skalpie

nie wiem, która wersję miałąm przelana do butelki, wyłuszcze z zapasów tę starą a nowej nie bede używać, nosz swędzi mnie łep
Ja dałam mu wczoraj niestety, ale OSTATNIĄ szansę
Właśnie się drapię, i to najwięcej swędzi mnie czoło I teraz zaczyna tył głowy A właśnie jestem w pracy i nie mogę nic z tym zrobić. Wczoraj mi lekko chlapnęło na czoło przy smarowaniu, i za chwilę zaczęło troszkę szczypać. A na głowie nie, więc czekałam co będzie dalej. Widocznie ta skóra na głowie jest jednak mniej delikatna i więcej czasu potrzebuje na reakcję.

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45726200]Post pod tytułem dlaczego nie pasuje mi grzywka i dlaczego noszę ją spiętą.

Włosy troszeczkę wilgotne po suszeniu dyfuzorem.

:edit:
Dodaję ze spiętą grzywką i doschnięte(trzecia fota).[/QUOTE]
Kurczę, mam prawie podobne kręcioły na mokro, na przykład kiedy nałożę olej na odżywkę. Szkoda, że potem na sucho mi się rozprostowują. A tak bym chciała, żeby takie zostały, bo bardzo mi się podobają takie
A grzywka mi się też skręca Ostatnio mierzyłam, wyprostowana ma 17cm długości!

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Oo ja! Śliczne kręcioły!

Ja się sama obcinam od jakiś trzech lat. Nigdy nie wyszłam zadowolona od fryzjera, zawsze było jakieś ale, a jak obcinam się sama, to po pierwsze - kasy nie tracę, po drugie - jak chcę ściąć 2 cm, to przeważnie ścinam 1,5, a nie 5

To ja mam jakiś skalp z żelaza, nic mnie jeszcze nigdy nie podrażniło, a od miesiąca wcieram alkoholowe wcierki, Jantar też mi nic nie zrobił, nigdy łupieżu nawet nie miałam - chyba to jest ten jeden jedyny mocny punkt mego włosia!

To ja tak dzisiaj jako ciekawostkę wrzucam zdjęcie odpowiadające na pytania: "Co ty chcesz od swoich włosów?" ^^

Jak ich nie ugniotę i nie zwiąże jakoś sensownie na noc, to rano mam o takie coś: ciężko to opisać, mam nadzieję, że zdjęcie powie dużo więcej, niż ja sama
No właśnie - co Ty chcesz? Może troszkę spuszone, ale tak bywa Nie znaczy, że są w złej kondycji w ogóle, tylko akurat dzisiaj.

Cytat:
Napisane przez Elatela Pokaż wiadomość
A ja wypróbowałam już mnóstwo kosmetyków i fryzjerów i ani kosmetyki do loków, ani fryzjerzy nic nie mogą poradzić na moje włosy (bo nie powiem "loki", bo to jest całkiem nie-wiadomo-co!). Fryzurę mam ładną, jak wyjdę od fryzjera, a ten wyprostuje mi włosy. Ale kto tam ma czas na każdorazwoe prostowanie kudłów?! No więc trochę mi się puszą, trochę kręcą, a trochę prostują - każda strona mojej głowy wygląda inaczej Brrrr
Poka zdjęcie, coś wynajdziemy

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Czesc moje wlosy juz zaczely sie troche zmieniac mam nadzieje, ze efekt bedzie tak super jak chce zeby byl
O! Tajemniczo brzmi, napiszesz coś więcej?

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
[B][COLOR="Green"]
Floria, ja to jestem fanką Twoich włosów śliczne!
Łoooo, dzięki!

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
No właśnie Chatul dla mnie kolejna lekcja pt. Nie wszystkim włosomaniaczkom słyżu to samo....
Nie strąkują się, nie są dziwnie suche nie wypadają też akoś mocniej po nocy a tylko lużno podwijam do góry i spinam wielką klamrą grzbeieniastą na czubku. trzyma się do rana a włosy miękkie i przyjemne w dodytku, minimalna reanimacja..

Co do własnie gliss kurów to używałam nieświadomie chyba ze 2 lata ta serię czarną i własnie dlatego, ze to było dla włosów mocno zniszczonych, maska była obłędna, odzywka i szampon tez miałam Psikacz czarny był do psiukania codziennego przy reanimacji [haha jakie to smieszne, że to instynkt kręconowłosych, że nawet bez wizaża wszystkie mniej więcej wyrobiłyśmy sobie nieświadomie nawyki np. reanimacji, albo zabezpieczania loków na noc ;D] Co w polszy byłam to zakupy za ponad 200 tych gliskurrów całej serii.
No ale przyszło CG i wszystko co z silikonem było wielkie BE no i przeczytałam składy, stwierdziłam, że to kosmetyczny mc donald i porozdawałam ;< ;/
A jesli pamiętacie moje sławienne przenawilżenie sprzed około 1.5 miesiąca i porzucenie wtedy CG, to szampon który dokonał na moich włosach wtedy obłędu i sikałam ze szczęscia to był własnie czarny glisskur
No i ostatnio własnie myślę co tu robić, bo on ma slsy i silikony, ale włosy to mam po nim super inne. i podkrecone. Dlatego myślę własnie, że to keratynka i trzeba by się zaopatrzyć, ale będę potrzeboować rad żeby sobie krzywdy nie zrobić.
Mam dziwne wrażenie, że u mnie własnie keratyna super podbija skręt.

Kkaudenc Widziałam te odżywki w sklepie wwszystkie te w butelkach ze zdjęcia, wszystkie bez napisu 'new'. Którą konkretnie polecałaś?

Teraz tez mam różowy glisskur w odzywcez keratyną i jedwabiem [bo tu w uk nie widziałam ani czarnej serii ani szamponów ani masek ani odzywki ;/ o psiukaczu nawet nie wspominam]
Ciekawe z tym ananasem - ale ja robię bardzo luźnego, za to z klamrą nie wyobrażam sobie spania
A glisskura miałam właśnie białego szampon i odżywkę daaaaawno temu i odstawiłam bardzo szybko, bo mi robiły niemożliwy przyklap i strąki.
Ostatnio robię obserwacje pod względem silikonów i mam dziwne wrażenie, że mi nie służą!
Strąkują i prostują mi fale, hmmmmm.
Ale obserwacja jest w toku
Zrobiłam 2 samoróbne masko-myjadła, na razie się sprawdzają. Zaraz napiszę co to takiego, tylko najpierw wyślę tego posta
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 16:09   #3365
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość

Właśnie się drapię, i to najwięcej swędzi mnie czoło I teraz zaczyna tył głowy
u mnie te same miejsca dostały w
czoło i tył głowy, przeszło szybko, ale nie wiem, czy chce go jeszcze używać

używałyście sok z aloesu jako wcierkę? rozcieńczać go czy nie?

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 16:18   #3366
bijum
Raczkowanie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45738472]Chodzi o miód i mleko? Bo u mnie się nie sprawdza jako b/s a chciałabym zużyć. I na ile nakładalas?

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2[/QUOTE]

Mam wersję z lnem i rumiankiem. Przejechałam kilka razy po włosach mokrymi dłońmi, na to nałożyłam odżywkę i potem olej, czyli bardzo standardowo. Trzymałam chyba troszkę ponad godzinę Próbuj, próbuj, bo pod olej jakiejś niesamowicie treściwej i dobrej odżywki nie trzeba, a skoro jako b/s nie daje rady, to może tutaj znajdzie lepsze zastosowanie

Cytat:
Moje z początku kochana też miały dużo mniejszy skręt, kto wie, co Twoje jeszcze pokażą A wprowadziłaś już keratynę hydrolizowaną, bo moje po tym dostały kopa do skrętu Spróbuj sezamka jak gdzieś znajdziesz, ciekawa jestem, jak się u Ciebie spisze
Keratyny - półproduktu jeszcze nie dorwałam, ale mam ją np. w masce z Bingo. Nie podbija skrętu jakoś zauważalnie, ale wydaje mi się, że już bardziej się falować nie będą... Tak obiektywnie na nie patrząc. :p

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość

Też głównie Gliss Kurów używałam, ale przy codziennym stosowaniu mocno przeproteinowałam sobie nimi włosy. Oczywiście wtedy nie wiedziałam, co to za siano pomimo nakładania odżywki d/s, a później jeszcze psikacza (czarny psikacz moje wielkie lowe muszę go kupić, jak będę miała więcej pieniędzy). Teraz skusiłam się na odżywkę Nivei z keratyną i jedwabiem, ale to jednak nie to co Gliss Kury.
Jak bardzo chciałam mieć ładne włosy, ale bardzo nie wiedziałam jak to zrobić, używałam właśnie Gliss Kurów - i historia niemal identyczna, po którymś opakowaniu czarnej odżywki zrobiły się suche (czyt. przeproteinowane) i zrezygnowana, pobiegłam do fryzjera na ciachanie. :p

Cytat:
Czesc moje wlosy juz zaczely sie troche zmieniac mam nadzieje, ze efekt bedzie tak super jak chce zeby byl

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Jesteś! Zmieniłaś coś? ;>

Cytat:
No właśnie - co Ty chcesz? Może troszkę spuszone, ale tak bywa Nie znaczy, że są w złej kondycji w ogóle, tylko akurat dzisiaj.

Ciekawe z tym ananasem - ale ja robię bardzo luźnego, za to z klamrą nie wyobrażam sobie spania
A glisskura miałam właśnie białego szampon i odżywkę daaaaawno temu i odstawiłam bardzo szybko, bo mi robiły niemożliwy przyklap i strąki.
Ostatnio robię obserwacje pod względem silikonów i mam dziwne wrażenie, że mi nie służą!
Strąkują i prostują mi fale, hmmmmm.
Ale obserwacja jest w toku
Zrobiłam 2 samoróbne masko-myjadła, na razie się sprawdzają. Zaraz napiszę co to takiego, tylko najpierw wyślę tego posta
Z tym zdjęciem chodziło mi o to, że większość jest niemal całkiem prosta, i tylko jeden kosmyk robi jakiś dziki wykręt. :p Czekam na opis maski samoróbki!

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 17:00   #3367
Klaudenc
Moderator

Cytat:

Tam Ci podawałam skład z fotką i opakowaniem na wcześniejszych stronach, ten skład sobie przepisz czy coś, jak spojrzysz na tył opakowania to będziesz wiedziała. Bo wiem że kilka wersji jest tej odżywki.. jeszcze jakbyś widziała gdzieś to kupuj to cudo bo u mnie już wycofali a jest zacne:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...treatment.html i też z tym składem bo nowy bubelek.
U mnie gliss kur jest biały, czerwony, różowy i niebieski i w jednym sklepie żółty. Wszędzie tylko odżywki i szampony, a psikacza widziałam z jedwabiem.. ale tak jak wcześniej w superdrug kosztował 2 funciaki to teraz 4.30 chyba, pffy.
Dziewczyny, a patrzyła któraś na nowego schwarzkopfa essence ultime? w uk nawet maski są i składy całkiem fajne :d
https://wizaz.pl/Fryzury/Nowosci-kos...ME-Schwarzkopf
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 17:26   #3368
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
O! Tajemniczo brzmi, napiszesz coś więcej?
Są duuużo jaśniejsze, tyle mogę powiedzieć

Cytat:
Jesteś! Zmieniłaś coś? ;>
Jestem, a co? tęskniłaś wolałam się na chwilę uciszyć żeby Was nie irytować, ale mi trochę przyszło to wracam
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 17:31   #3369
bijum
Raczkowanie

Cytat:

Jestem, a co? tęskniłaś wolałam się na chwilę uciszyć żeby Was nie irytować, ale mi trochę przyszło to wracam
Pochwal się! ;>

tak sobie pomyślałam, że mogłaś się nieco zakneblować i te kilka dni Twojego milczenia były takie dziwnie nienaturalne.

Rozdanie u Bijum!

Stary 2014-03-25, 17:43   #3370
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się! ;>

tak sobie pomyślałam, że mogłaś się nieco zakneblować i te kilka dni Twojego milczenia były takie dziwnie nienaturalne.
Pochwalę się jak już będą wyglądać tak jak mają wyglądać czyli w piątek po fryzjerze, przełożyłam bo najpierw chciałam kąpiele rozjaśniające i kolor żeby w razie zniszczenia końcówek mocnego podciąć więc w piątek będzie zdjątko ale jestem po pierwszej kąpieli i są ciągle w dobrym stanie, chyba je mocno zakonserwowałam

Ogólnie jak ja milczę gdziekolwiek to jest nienaturalne
Stary 2014-03-25, 17:43   #3371
Floria
Zadomowienie

Samoróbki
1. maska Bingospa kuracja arganowa - 1/2 opakowania pierwotnie półlitrowego (nie wiem czy są większe)
- olej mój własny maceratowy "cebulak" - na bazie olejku łopianowego z Green Pharmacy, w maceracie występują:
* gałązka rozmarynu
* czosnek
* cebula
* korzeń pietruszki
* korzeń marchwki
* korzeń selera
* suszona natka pietruszki
* suszony koperek
* kurkuma
tego olejku dałam ze 2 łyżeczki
- olej kokosowy ok. 1,5 łyżeczki (rozpuszczony w kąpieli wodnej)
- olej rycynowy ok. 1 łyżeczka
- kapka oleju z pestek dyni (trzymałam butelkę do góry nogami już od jakiegoś czasu, żeby wylać resztkę przy okazji)
- olej rokitnikowy - ok. pół łyżeczki
- gliceryna - ok. pół łyżeczki
- mąka ziemniaczana do uzyskania odpowiedniej gęstości
Po zmieszaniu wszystkiego wyszło mi, że mam prawie całe opakowanie nowej maski
Ale założenie jest takie, żeby nałożyć tego bardzo dużo, obkleić dosłownie włosy i po 15-20 minutach spłukać. Więc na jedno użycie wyszło mi dużo.
Zależało mi na użyciu oleju kokosowego na krótko, bo na dłużej mi zmiękcza włosy, a na te 15 minut ponoć może je pogrubić. Maska Bingo jest myjąca, więc pomyślałam sobie o takim 2 w jednym - nałożyć coś bogatego, i spłukać tak, żeby było jednocześnie odżywianie i mycie, bez nakładania po kolei różnych produktów.
Po drugie, jest to maska w założeniu również p.łupieżowa i pobudzająca do wzrostu. Zależało mi również na tym, żeby zapach "cebulaka" się zgubił, i tak się stało.

Włosy wyglądały bardzo ładnie, dałam tylko na koniec odżywkę b/s i ładnie się pofalowały schnąc same.
Co do utrzymania świeżości - trudno mi jednoznacznie się wypowiedzieć, bo własnie dostałam @, więc to mogło wpłynąć na to, że świeżość była skrócona o pół dnia w stosunku do mycia szamponem rypaczem.
Niestety końcówki mam nadal niedociążone, ale świąd skalpu po SLeS mi minął, oraz uniknęłam używania kolejnego szamponu.

Samoróbka nr 2:
Wszystkie zalegające mi resztki mniejsze i większe odżywek fructis i ultra doux zmieszałam razem, dodałam do tego takie składniki:
- olej ze słodkich migdałów
- oliwka Hipp
- olej rycynowy
- glinka szara
Wyszło mi całe opakowanie po masce drożdżowej Babuszki Agafii.
Założenie jest takie samo - nałożyć duuuuuużo, wmasować, zrobić koczek i jeszcze przyklepać, po jakiś tam czasie zmyć (bez czepka i ręcznika).
Dzisiaj tego właśnie użyłam, bo inaczej by mi te resztki dalej stały i mnie wkurzały Efekt całkiem niezły, może ewentualnie jeszcze przemyję następnym razem Pottersem, bo dość olejowa mieszanka mi wyszła.
Nałożyłam żel lniany, włosy wysychały same, były ładne błyszczące falki, ale już je rozczesałam. Włosy miękkie, błyszczące, łatwo się rozczesują, ale nadal dość lekkie na końcach. Nie są nadmiernie obciążone, ani strączkujące, ani poklejone.
Stary 2014-03-25, 17:58   #3372
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Pochwalę się jak już będą wyglądać tak jak mają wyglądać czyli w piątek po fryzjerze, przełożyłam bo najpierw chciałam kąpiele rozjaśniające i kolor żeby w razie zniszczenia końcówek mocnego podciąć więc w piątek będzie zdjątko ale jestem po pierwszej kąpieli i są ciągle w dobrym stanie, chyba je mocno zakonserwowałam

no to z niecierpliwością czekamy na rezultaty. Nie będzie mnie w Polsce od czwartku, a od dzisiaj wieczorem pewnie już tu nie zaglądnę, więc zdjęcia mogę mi gdzieś zaginąć w tym natłoku informacji, jaki się tu pojawi - mam nadzieję, że wstawisz na bloga? Strasznie ciekawa jestem, co tam wymyśliłaś ;>

Cytat:
Samoróbki
Na bogato widzę. Też czasem chętnie robię takie miksy wszystkiego, co mam pod ręką, ale robię porcję "na raz", żeby nie stało, nie psuło się, nie rozkładało i takie tam... :p Właśnie kończy mi się maska Glorii, zostało jej na kilka razy... może to dobry czas, żeby zmajstrować coś o większej objętości ;>

Sok z cytryny np. może posłużyć jako konserwant? Albo jakiś inny "ogólnodostępny produkt"? Pytam, bo na zbiorowe zamowienie z zsk, które ma zrealizować kuzynka, to się w życiu nie doczekam.

Nie jestem w stanie wykończyć oleju z pestek wingron ;c dostałam 500 ml na mikołajki, jestem przed połową, od początku marca olejuję włosy codziennie, wcześniej używałam go raz, dwa razy na tydzień, a on jest i jest :C a tak mi się chce nowego oleju. :< Nikt nie chce odlewki czasem?

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-03-25 o 18:02
Stary 2014-03-25, 18:05   #3373
Floria
Zadomowienie

Cytat:

Na bogato widzę. Też czasem chętnie robię takie miksy wszystkiego, co mam pod ręką, ale robię porcję "na raz", żeby nie stało, nie psuło się, nie rozkładało i takie tam... :p Właśnie kończy mi się maska Glorii, zostało jej na kilka razy... może to dobry czas, żeby zmajstrować coś o większej objętości ;>

Sok z cytryny np. może posłużyć jako konserwant? Albo jakiś inny "ogólnodostępny produkt"? Pytam, bo na zbiorowe zamowienie z zsk, które ma zrealizować kuzynka, to się w życiu nie doczekam.

Nie jestem w stanie wykończyć oleju z pestek wingron ;c dostałam 500 ml na mikołajki, jestem przed połową, od początku marca olejuję włosy codziennie, wcześniej używałam go raz, dwa razy na tydzień, a on jest i jest :C a tak mi się chce nowego oleju. :< Nikt nie chce odlewki czasem?
Ja już kilka razy robiłam coś na bazie maski Bingo i ona sama w sobie ma tyle konserwantów, że nie trzeba było już niczego dodawać.
Stary 2014-03-25, 18:09   #3374
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:

To smaż na nim. Ja go zużyłam w kuchni, bo na włosy mi nic w zasadzie nie robił.
Stary 2014-03-25, 18:14   #3375
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Ja już kilka razy robiłam coś na bazie maski Bingo i ona sama w sobie ma tyle konserwantów, że nie trzeba było już niczego dodawać.
Ok, to super. Czyli konserwantami należy się przejmować (raczej ich brakiem) tylko w przypadku takich całkiem naturalnych wyrobów, bez użycia gotowych kosmetyków?

martaakow - mieszkam w internacie, gdzie jedynym dozwolonym produktem spożywczym jest mleko i jogurt (wszystko inne z lodówki wyrzucają -.-), nie mamy możliwości samodzielnego gotowania, a domu jak w trakcie weekendu jestem na trzy godziny + spanie to jest dobrze :< Ale zapytam mamy, czy nie chce zamiennika dla Kujawskiego. Dzięki.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-03-25 o 18:20
Stary 2014-03-25, 18:33   #3376
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
martaakow - mieszkam w internacie, gdzie jedynym dozwolonym produktem spożywczym jest mleko i jogurt (wszystko inne z lodówki wyrzucają -.-), nie mamy możliwości samodzielnego gotowania, a domu jak w trakcie weekendu jestem na trzy godziny + spanie to jest dobrze :< Ale zapytam mamy, czy nie chce zamiennika dla Kujawskiego. Dzięki.
Naprawdę nada się, w ogóle moim zdaniem nie zmienia smaku potraw, jest chyba bardziej neutralny od Kujawskiego.

Dziś przerwa od Isany do kręconych i protein, zobaczymy, jak moje włosię będzie wyglądać, bo może to po prostu kilka gorszych dni, a nie wina Isany.
Stary 2014-03-25, 19:02   #3377
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
Wojowniczka, dzięki za info. Trzeba skorzystać. Niedługo w mojej łazience będzie lepiej niż w kuchni... zestaw olei
Cieszę się że się przydało . U mnie też tych olejków od czorta

Cytat:

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Ależ się nie mogę doczekać zdjęcia

Cytat:

Kiedy foteczka ?

Cytat:

Jakoś mi Ciebie tu brakowało
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:37   #3378
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Dzięki dziewczyny
Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Myślę że jak zapuścisz to będzie idealnie
Ja ją specjalnie ścięłam, była chyba z 3 razy dłuższa, bo jak jest krótsza, to lepiej mi ją spinać
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 20:45   #3379
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
no to z niecierpliwością czekamy na rezultaty. Nie będzie mnie w Polsce od czwartku, a od dzisiaj wieczorem pewnie już tu nie zaglądnę, więc zdjęcia mogę mi gdzieś zaginąć w tym natłoku informacji, jaki się tu pojawi - mam nadzieję, że wstawisz na bloga? Strasznie ciekawa jestem, co tam wymyśliłaś ;>[/SIZE]
Raczej będzie na blogu
Cytat:
Jakoś mi Ciebie tu brakowało
Kochana już jestem
Foteczka będzie w piąteczek
Stary 2014-03-25, 21:04   #3380
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45751097]Dzięki dziewczyny

Ja ją specjalnie ścięłam, była chyba z 3 razy dłuższa, bo jak jest krótsza, to lepiej mi ją spinać [/QUOTE]

A no to jak już wolisz

Cytat:

Kochana już jestem
Foteczka będzie w piąteczek

Cieszę się i już czekam na foteczke

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
Stary 2014-03-25, 21:08   #3381
macka
Zadomowienie

Skusilam się na olej orzechowy z orzechów włoskich zLidla. Pachnie dość mocno, orzechami, tylko spalonymi

Lekki bardzo moim zdaniem i .... mało tłusty ;-). Wzięłam taką ilość jak zwykle i ciężko było natluscić całe włosy. Później jak zmoczylam włosy do mycia, to miałam wrażenie ze już samą wodą się splukal.
Nie wiem jak włosy, bo jeszcze mokre.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 21:11   #3382
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Skusilam się na olej orzechowy z orzechów włoskich zLidla. Pachnie dość mocno, orzechami, tylko spalonymi

Lekki bardzo moim zdaniem i .... mało tłusty ;-). Wzięłam taką ilość jak zwykle i ciężko było natluscić całe włosy. Później jak zmoczylam włosy do mycia, to miałam wrażenie ze już samą wodą się splukal.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Odkąd dziewczyny zaproponowały zmoczenie włosów wodą z dodatkiem odżywki tak oleje KAŻDE się spłukują bardzo łatwo.

Powiem Ci, że z pestek moreli też jest lekki i ciężko mi było natłuścić moje włosy, ale odkąd stosuje powyższy patent...Jest Super
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:39   #3383
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się! ;>

Dokładnie, nie wiedziałam, czego tu na wątku brakuje hihi

Cytat:
Samoróbki

Dzisiaj tego właśnie użyłam, bo inaczej by mi te resztki dalej stały i mnie wkurzały Efekt całkiem niezły, może ewentualnie jeszcze przemyję następnym razem Pottersem, bo dość olejowa mieszanka mi wyszła.
Nałożyłam żel lniany, włosy wysychały same, były ładne błyszczące falki, ale już je rozczesałam. Włosy miękkie, błyszczące, łatwo się rozczesują, ale nadal dość lekkie na końcach. Nie są nadmiernie obciążone, ani strączkujące, ani poklejone.
Fajne pomysły

Cytat:

Do kuchni go, ja za nim nie przepadam coś, jeśli chodzi o włosy
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-25, 22:50   #3384
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się i już czekam na foteczke
Już niedługo
Cytat:
Dokładnie, nie wiedziałam, czego tu na wątku brakuje hihi
Nie żartujcie już
Stary 2014-03-25, 22:55   #3385
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja nie lubię ananasa ani żadnych innych upięć wysoko głowy, bo wtedy mi się włosy przyzwyczajają do dziwnego ułożenia. I jak rozplatam fryzurę i układam włosy po swojemu, to nagle mam nieprzyjemne odczucia na skalpie
Ciekawe, czy ktoś jeszcze tak ma
Stary 2014-03-25, 23:16   #3386
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość

To napisz jakie były po wyschnieciu

Bijum jak Ci się w kuchni nie sprawdzi i nadal będziesz miała go bardzo dużo to ja mogę się skusić na odlewkę

W ogóle jak macie jakieś olejki ( czy inne cuda) chcecie się podzielić bo za dużo macie to ja chętnie

Imperfecta
Stary 2014-03-25, 23:52   #3387
bijum
Raczkowanie

Cytat:
To napisz jakie były po wyschnieciu

Bijum jak Ci się w kuchni nie sprawdzi i nadal będziesz miała go bardzo dużo to ja mogę się skusić na odlewkę

W ogóle jak macie jakieś olejki ( czy inne cuda) chcecie się podzielić bo za dużo macie to ja chętnie
Ależ ja bardzo chętnie się podzielę ;> napisz proszę najlepiej na maila, to się dogadamy co i jak!
Edit: wysłałam Ci wiadomość na PW, sprawdź proszę.

Dzisiaj zmieszałam olej z odżywką b/s Joanny w proporcjach 1:1 (przy okazji ją denkując) - wyszła całkiem fajna konsystencja, w pół godziny włoski wypiły prawie wszystko i teraz są takie mięciuchne! <3 chyba kupię Joaśkę jeszcze raz, ale częściej będę nią jechać pod olej ;>

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-03-26 o 00:12
Stary 2014-03-26, 09:42   #3388
konspiracja
Zakorzenienie

Dziewczyny, była tu ostatnio mowa o dodawaniu rycynowego do szamponu. Ile?? W jakich proporcjach? Do butelki lepiej czy jednorazowo przed myciem???

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:36   #3389
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, była tu ostatnio mowa o dodawaniu rycynowego do szamponu. Ile?? W jakich proporcjach? Do butelki lepiej czy jednorazowo przed myciem???

a w jakim celu rycynowy do szamponu bo chyba perzeoczylam

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:48   #3390
Imperfecta
Zakorzenienie

Dziewczyny mam trochę głupie chyba pytanie czy to możliwe żeby jakiś fragment włosów był odporny na koloryzację?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości