|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów !
|
|||
| Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
|
5 | 8,77% |
| Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
|
2 | 3,51% |
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
|
19 | 33,33% |
| Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
|
24 | 42,11% |
| W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
|
25 | 43,86% |
| Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
|
6 | 10,53% |
| Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
|
0 | 0% |
| Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
|
3 | 5,26% |
| W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
|
3 | 5,26% |
| Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
|
9 | 15,79% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Nie mówię, że Ci co zarabiają więcej nie powinni dostać nic bo tak samo jak Ci biedniejsi opłacają składki i wszystko Jak dla mnie powinno to być traktowane jako zasiłek właśnie i zależnie od tego ile zarabiamy powinniśmy dostawać mniej lub więcej na dzidziusia... Ja tak to widzę![]() Tak jak napisałaś nie warto się kłócić o pieniądze, tymbardziej w naszym uspośledzonym kraju i przy ułomności NFZ... ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- pentuerka no normalnie Nic mnie nie uciska... Ja nie mam takiego brzucha jak większość z nas![]() Niektóre piszą już o jakiś problemach z pielęgnacją stóp albo z jakimiś czynnościami a ja jeszcze tego nie doświadczyłam bo brzuszek mi w niczym nie przeszkadza Wszystko jeszcze przede mną Najbardziej się boję czy się zmieszczę pod prysznicem pod koniec ciąży
|
|
|
|
|
#512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Ponieważ żona powinna się opiekować swoim mężem, a fakt, że mąż ma dwie sprawne ręce nie upoważnia mnie do protestowania.
Na szczęście mąż jest normalny i niczego ode mnie nie wymaga. Cytat:
skąd ja to znam ![]() Ale serio odkąd mam wszystko schowane, a ciuchy od razu chowam do szafy, to porządek się długo utrzymuje. A z tym sprzątaniem przez wynajmującą to super pomysł! Potrzeba matką wynalazku Cytat:
![]() U mnie dziś chińskie, zaraz idę tworzyć Przebywanie na zwolnieniu źle na mnie wpływa. Zaczynam więcej czasu spędzać na allegro i wymyślać zakupy ostatnio przeglądałam maszyny do szycia i myślę o stworzeniu coś w stylu tych kocyków minky
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że lubisz szyć i masz zamiar ją wykorzystać do innych celów to super!!Ja też cały czas coś kupuję i jem !!
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
depilowac sie moge nie ma problemu leze sobie i dzialam ale co do przytulanek serio brzuch strasznie mi przeszkadzac np Tz strasznie uciska moj brzuch wiec to odpada a ja tez nie mam sily na jakies wygibasy bo trudno mi sie podnosic ![]() ja to bardziej mysle jak wygladam niz sie skupic na przytulaskach wiec bez sensu odkad mam wiekszy brzuch moje libido spadlo jeszcze jak w trakcie mala mnie kopnela to juz w ogole |
|
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko materiały mogłabym sobie wybrać takie, jakie mi pasują nie podobało jej się naruszanie spokoju
|
|
#516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kisiel domowy, pierwszy raz robiłam z tego przepisu: http://rozkoszepodniebienia.blox.pl/...EJ-ROBOTY.html właśnie z jabłkiem robiłam. Dzisiaj zamiast jabłka dałam wyciśnięty sok z pomarańczy i nie dałam cynamonu. Cytryny dodałam odrobinę. Smaczne
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
A co do porodu nie boje sie bolu
bo warto troche pocierpiec boje sie komplikacji ze cos pojdzie nie tak i boje sie rowniez ze krocze mi peknie Tz bedzie przy mnie jak mu raz powiedzialam ze wole sama to sie obrazil ze chce mu zabrac taka chwile ale bez niego sobie tego niewyobrazam i bardzo sie ciesze ze on chce byc tam razem ze mna |
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też tak uważam, że wysokość becikowego powinna zależeć od dochodów. U nas jest 4 tyś (1 tyś od państwa, a 3 tyś z gminy). A powiedzcie mi czy dzidziuś tez się liczy do liczby osób? bo brany jest dochód z poprzedniego roku. Ja też nie wiem czy się załapiemy Co do porodu to ból jest do wytrzymania, mimo że ja miałam te najgorsze- krzyżowe, a poród trwał 16 h, ( skurcze co 2-3 min) zachowywałam się normalnie, nie krzyczałam na tż czy lekarza tak jak niektóre kobiety (sama słyszałam, na sali obok była dziewczyna, która wyzwała tz od najgorszych), ważne żeby słuchać co mówi położna.
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Brzuszek wyskakuje mi z dnia na dzien
Talię mam nadal ale pewnie zniknie jak macica nad pępek poszybuje.Oko lepiej ale nadal okularki i brak makijażu. Zawroty glowy mam takie dziwne ze czasem chodze jakby mocny wiatr wiał Stąd Tż zabronil mi kierowac samochodem i jak nie moze mnie wozic kazal brac taxi (choc z kasa krucho) Tz bardzo sie boi o mnie w dwupaku![]() Kasia_ruda W ciazy jestem super sentymentalna jak piszesz o tym ze zajscie w ciaze wymagalo wiele wysilku/czasu to zawsze sie wzruszam na mysl ze sie udało i az mi sie lezka zakreci z radosci ze wszystko ok UmiZumi jestesmy podobne tj wzrost/waga i centymetry ciazowe ![]() Anius ja tez jestem niedouczona i nie mam kogo pytac o ciaze/dzidziusia.Nie moge sie na niczym skupic takze mimo zwolnienia nie idzie mi czytanie . Niby cos ogladam i w ogole ale jestem za naszymi dziewczynami z forum daleeeeko w tyle. Dopiero niedawno odwazylam sie stanac w Rossmanie i ogladac dzieciaczkowe akcesoria. Wczesniej jakos mialam blokade.Gratuluje tym ktore poznały płeć dziudziusia i pomyslnie przeszly polowkowe ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- jak to z gminy 3 tys becikowe czy co? nie czaje |
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
moja gmina bogata więc dają dodatkowo 3 tyś, pewnie słyszałyście o gminie Kleszczów ?
|
|
#522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Np. na stronie www szpitala
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakby państwo miało mnie zachęcić do posiadania dzieci profitami, to nigdy bym dzieci nie miała. Wizyty u lekarza na NFZ, badania itp to jakiś absurd i tyle. Już pal licho z tym becikowym, chociaż, tak jak Kasia napisałaś, to miała być zachęta dla wszystkich... oczywiście, że dla tysiaka raczej sobie ludzi dzieci nie robia, ale uważam, że to nie w porzadku... To co mam/mamy jako rodzina, to coś, do czego sami doszliśmy. Państwo nic nam nie dało... Cytat:
![]() Baby do garów, chłopy na kanapy!! ![]() Oczywiście wyskoczyłam do lumpka... chcecie zobaczyć moje nowe łupy?
|
||||
|
|
|
#523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Płacę przez tyle lat składki więc niech teraz oni mi płacą. |
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
cześć laseczki
strasznie nadgoniłyście temat ![]() nie czytam już nawet wszystkiego, bo nie zdążę... mnie też przybywa z dnia na dzień, już mam prawie 5kg na plus, 20tc trwa, za niecały tydzień idę na połówkowe i bardzo się przejmuję...mam nadzieję, że wszystko jest ok. co najważniejsze zaczęłam w końcu czuć ruchy ![]() ![]() ![]() U mnie to takie jak to któraś z Was napisała "pękające banieczki" gdzieś pod skórą dość głęboko....na razie to są pojedyncze odczucia, z reguły wieczorem jak jestem uspokojona/wyciszona ale strasznie przyjemne. Fajnie jakby takie delikatne były do końca ![]() strasznie swędzi mnie skóra, szczególnie piersi i brzuch, no normalnie dramat. Widzę, że już dużo z nas zna płeć ja za tydzień dowiem się czy moja dziewczynka nadal jest dziewczynką Już się bardzo przyzwyczaiłam do tej myśli i cały czas mówię o niej i do niej![]() pisałyście o zgadze, ja jeszcze nie doznałam tego uroczego uczucia i mam nadzieję, że przyjdzie do mnie jak najpóźniej bądź wcale. życzę miłego wieczoru, dużo wypoczywajcie, jedzcie owoce i świeże warzywa!! |
|
|
|
#525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-25 o 19:30 |
|
|
|
|
#526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest jeszcze normalnie, tak jak przed ciążą![]() A co do kopniaka małej w trakcie to sobie to wyobraziłam i się uśmiałam Cytat:
Co do badań i lekarzy na NFZ to się nie wypowiadam bo mam takie samo zdanie A ciuszki ja chcę bardzo ale to bardzo zobaczyć Uwielbiam oglądać takie małe cudeńkaCytat:
Także to chyba akurat normalne i tak jest wszędzie Zazdroszczę możliwości skorzystania z takich pieniążków... Ja niestety nie wypowiem się ile będę dostawać bo zarabiając najniższą krajową o czym tu wogóle mówić ![]() ![]() Dziewczyny położna mi odpisała, że mogę dalej być u niej zapisana, niezależnie od tego do jakiego lekarza chodzę No i w czwartek na 18 idę do szkoły rodzenia Trochę się stresuję bo cały czas myślę, że będę tam najmniej doświadczona i będę miała najmniejszy brzuch i ktoś mnie wyśmieje... Wiem gópia jestem![]() Wstawiam tutaj też zdjęcie mojego brzuszka w 21 tc Ja mówię na niego spożywczak a mój tata fasolówa(że niby wyglądam jakbym się dobrze fasolą objadła )
|
|||
|
|
|
#527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny mały brzuszek. Będzie łatwiej zrzucić po porodzie. |
|
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi już 5kg wyskoczyło do przodu i brzuch mam na pewno większy ale nie narzekam ![]() patrze na to Twoje zdjęcie jeszcze raz i tak sobie myślę, że brzuch to w sumie mam tylko trochę większy za to biust..ulala...większy dużo ![]() ale tez nie narzekam![]() napisz proszę jak chodzisz do położnej...ja nie mam czegos takiego, chodzę tylko do gina i tyle. Słyszalam, że można się zapisać do położnej i sie z nia spotykać co jakiś tam czas...ale jak to wygląda?? Czy taka położna to na nfz czy tez prywatnie? gdzie mam takiej położnej szukac jak to załatwić? Powiem, że chętnie między wizytami u gin spotkalabym się z jakąś osobą która mogłaby wyjasniać mi pojawiające sie w mojej głowie wątpliwości Edytowane przez zVenus Czas edycji: 2014-03-25 o 19:30 |
|
|
|
|
#529 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do podejścia twojego TZ do porodu super. Cytat:
3 TYŚ od gminy wow fajnie. Cytat:
Cytat:
pewnie bierz tyle ile sie należy. 5 tys ładna wypłata ;-) [QUOTE=zVenus;45749181]cześć laseczki strasznie nadgoniłyście temat ![]() nie czytam już nawet wszystkiego, bo nie zdążę... mnie też przybywa z dnia na dzień, już mam prawie 5kg na plus, 20tc trwa, za niecały tydzień idę na połówkowe i bardzo się przejmuję...mam nadzieję, że wszystko jest ok. co najważniejsze zaczęłam w końcu czuć ruchy ![]() ![]() ![]() U mnie to takie jak to któraś z Was napisała "pękające banieczki" gdzieś pod skórą dość głęboko....na razie to są pojedyncze odczucia, z reguły wieczorem jak jestem uspokojona/wyciszona ale strasznie przyjemne. Fajnie jakby takie delikatne były do końca ![]() strasznie swędzi mnie skóra, szczególnie piersi i brzuch, no normalnie dramat. Widzę, że już dużo z nas zna płeć ja za tydzień dowiem się czy moja dziewczynka nadal jest dziewczynką Już się bardzo przyzwyczaiłam do tej myśli i cały czas mówię o niej i do niej![]() pisałyście o zgadze, ja jeszcze nie doznałam tego uroczego uczucia i mam nadzieję, że przyjdzie do mnie jak najpóźniej bądź wcale. życzę miłego wieczoru, dużo wypoczywajcie, jedzcie owoce i świeże [QUOTE] Tez na początku czułam pękające banieczki. I trzymam kciuki za wizytę
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-03-25 o 19:34 |
|||||
|
|
|
#530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak swedzi skora to musisz silnie ja nawilzac zeby sie rozstepy nie zrobily. Moze zmien balsam albo oliwki zacznij uzywac. Kupilam na zgage rennie, dzieki zuken ![]() Cos mi bulgocze w brzuchu, myslicie ze to ruchy? Moze jakis bączek (wstydzi sie). Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#531 |
|
Rozeznanie
|
uploadfromtaptalk1395772193019.jpg
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Rozeznanie
|
Jestem po wizycie, wszystko super. Hemoglobina na granicy normy, ale nie dostałam żelaza. Szyjka długa zamknięta, wiec moje obawy o skracającej się były nieuzasadnione. Serduszko dzidziusia waliło jak oszalałe.
Na wadze nadal +3,5 kg. Przez miesiąc przybyło +1 gk. W piątek usg połówkowe. Najwazniejsze, żeby zdrowe. Nie mam żadnych odczuć co płci. Jestem bardzo ciekawa. Czy jest mi przeznaczone być mamą dwóch córeczek czy parki ;-) Zuken - korzystaj póki możesz hihihih Ja mam raczej mały brzuch, ale jeśli chodzi o przytulanki to jak jednak czuje duży dyskomfort. Cytat:
Umi Zumi dzięki za przepis, zaraz go zrobię ;-) |
|
|
|
|
#534 | |||||
|
Zadomowienie
|
Po połogu to podobno jest spina z seksem, żeby czasem za szybko drugiego malucha sobie nie strzelić. Mój szwagier się żalił, że ma teraz stracha bo nie planują kolejnego
![]() Cytat:
Nawet tak fajnie - remonty w ciąży, Tż wszystko odwali a ja mam nadzorować z soczkiem w ręce. ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję pierwszych ruchów małej. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do sprzątania to teraz Tż odwala całą robotę, ja najwyżej ugotuję obiad. Tyle, że sprząta tak porządnie tylko w sobotę, w tygodniu może leżeć sterta kubków na biurku, papierek po paluszkach na stoliku, no jednym słowem zajęłoby mu to 5 minut ale po co skoro w sobotę posprząta. Filozofia chłopa
Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-03-25 o 19:52 |
|||||
|
|
|
#535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale później jest większa emerytura nie, czy się mylę ?Cytat:
Brzuszek na zdjęciu jest już po śniadaniu i obiedzie bo rano jest jeszcze mniejszy a biust mi właśnie jakoś tak nie urósł zbytnio Cieszę się bo i tak mam duży jak do mojej wcześniejszej sylwetki Jedyne co mi przeszkadza, że mam straszne żyły na biuście właśnie i brodawki wydają mi się coraz większe i takie ble![]() A co do położnej to ja jak byłam u poprzedniej lekarki to tam babka w rejestracji jest położną i zapytała się mnie czy chcę, żeby była moją położną a że nie miałam jeszcze nikogo(z tego co się orientuję to każda osoba rodząca musi taką położną sobie załatwić albo w szpitalu się zorientować albo w jakiś pobliskich przychodniach czy wśród znajomych )Moja jest na NFZ, pracuje w moim szpitalu czyli nic za nią nie płacę. 2 razy w miesiącu prowadzi szkołę rodzenia, która też jest darmowa... Z tego co wiem to zadaniem takiej położnej jest przygotowanie nas do porodu(kilka wizyt przed porodem w domu to u nas norma) no i później jak dzidzia się urodzi to w dzień wyjścia ze szpitala też przyjeżdża, żeby zbadać dzidziusia, zobaczyć jak sobie radzimy i nam pomóc, później przyjeżdża jeszcze 2-3 razy przez pierwsze miesiące Tak to wygląda u mnie, nie wiem jak u innych dziewczyn ![]() Dziewczyny czy u którejś z Was pojawiła się już siara?? Czy zawsze w ciąży musi się już sączyć czy są takie przypadki, że mleko pojawia się dopiero po porodzie albo wcale?? Wiecie coś więcej na ten temat? |
||
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez juz mam kilka zdobyczy zdobycznych czyli od rodzinki, na razie to tylko kilka ciuchów ale i tak oglądam je jak jakies cuda takie sliczne i piekne są i takie maleńkie...nie umiem sobie wyobrazic jak moja kruszynka będzie w nich leżeć siedzieć, jak będę ja nosic w takim czy innym kubraczku![]() takie to rozczulające już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy, ale słodki komplecik
![]() Pentuerka, super, że na wizycie wyszło wszystko ok! Zuken, ale masz fajny brzuszek ![]() Ok, wstawiam łupy
|
|
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak znalazłam w necie i myślałam ze najpóźniej do 10 tyg, ja dokładnie w tedy poszłam(wcześniej nie było terminów i dokładnie kiedy wypadał mi 10 tydz były wolne terminy no z tym że z usg wyszedł mi 9 tydz to moze mi jakos podciagnie jak by co muszę go zapytać
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do siary to ja się zupełnie nie orientuję, myślałam, że mleko to dopiero po porodzie ale słyszałam, że coś się czasem wczesniej pojawia ale teraz to chyba za wcześnie co?? nie chciałabym teraz mieć jakichs wycieków... |
|
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Thefall to ja właśnie narzekałam
![]() Tylko chodzi o to, że tutaj jestem w legginsach z luźną gumką, więc jeszcze ten brzuszek w miarę wygląda ale jak ubiorę spodnie takie normalne albo takie tregginsy na gumie to po prostu mi się wylewa fałda i brzuszek już nie wygląda tak ładnie Czy któraś z Was ma może te spodnie?? http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...055677301.html Są bardzo tanie i tak się zastanawiam czy zamawiać Miałam zamówić te co polecałyście: http://allegro.pl/rurki-ciazowe-jean...048431119.html ale ciągle nie mogę się zdecydować... Nie wiem czy takie typowo ciążowe będą wygodne i nie chcę wyrzucać kasy w błoto
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów

Nie mówię, że Ci co zarabiają więcej nie powinni dostać nic bo tak samo jak Ci biedniejsi opłacają składki i wszystko
Nic mnie nie uciska... Ja nie mam takiego brzucha jak większość z nas
Wszystko jeszcze przede mną
Najbardziej się boję czy się zmieszczę pod prysznicem pod koniec ciąży

Na szczęście mąż jest normalny i niczego ode mnie nie wymaga. 

Stąd Tż zabronil mi kierowac samochodem i jak nie moze mnie wozic kazal brac taxi (choc z kasa krucho) Tz bardzo sie boi o mnie w dwupaku