Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 09:06   #1291
niulka_1985
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
aha my odrazu na wszystkie odpowiedzieliśmy, zajęło godzinkę
A te pytania, między innymi to jakie były?
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:09   #1292
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Kolczyki kliknięte
Padło na :
Piękne!

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
My płaciliśmy 30 zł, ale za materiały - kalendarzyk kontroli, jakieś broszury, nawet jest płyta CD, ale jeszcze (od września) jej nie odpaliłam Ogólnie poradnia jest darmowa, zawsze. Nie tylko jeśli chodzi o kurs przedmałżeński, ale jak masz jakiś problem w małżeństwie to zawsze możesz udać się tam po darmową pomoc
W całej archidiecezji gdańskiej poradnia NPR to koszt 100 zł i nie ma opcji że zrobi sie za darmo albo drożej. Cennik ustala diecezja.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja idę z gołymi nogami

Odmówiło nam już 10 osób Jeszcze liczę na kilkoro znajomych i całą rodzinę 5 osobową ode mnie i nie będzie zmartwień o miejsce
My na liście mamy 140 osób ale liczę na 100 potwierdzeń bo to optymalna liczba przy naszych możliwościach finansowych. No i wódka kupiona na 100 osób. Zaprosiliśmy aż tyle bo rodzina TŻ jest nieprzewidywalna i naprawdę dużo może odmówić. U brata TŻ z zaproszonych 20 osób na przyjęcie przyjechało tylko jedno małżeństwo i 3 dzieci...

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
A nie było Ci głupio zapraszać osób, ale w głębi ducha myśleć, że lepiej jakby nie przyszli?
Bo ja też mam kilka osób, które mam nadzieję że odmówią i aż głupio mi będzie ich zapraszać
Nam głupio nie było bo nie mamy na myśli konkretnych osób, ale ogółem żeby z 40 nie przyszło

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
ja się załamałam wyborem butów wczoraj już prawie kupiłam piękne czólenka, ale 39 upijały 40 za duże dobrze, że chociaż nie mam problemu z upychaniem gości
Ja od lat kupuję za małe buty i rozciągam mokrą skarpetą. Warunek: but musi być ze skóry naturalnej, inaczej może sie rozlecieć. Po paru tyg noszenia buty są idealnie dopasowane. Jak kupię od razu dobry rozmiar to po paru tyg są za duże. Skóra ma to do siebie że się rozciąga podczas użytkowania. Ślubne buty kupiłam jednak idealne bo boję się że podczas rozciągania mogą się zniszczyc a kosztowały nie mało.

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dziewczyny z czego to jest wykonane, że tyle kosztuje? Tektura ?
http://weseliana.pl/pl/p/Baner-slubny-Mr-Mrs/1578
Obawiam się że za tą cenę są to zwykłe kartki...

Cytat:
Czy do spisania protokołu potrzebuje dokumentów z usc? Zostały 2 miesiące a ja z tym w ciemnej ciasnej...

Wysłane z telefonu
Chyba tak. My robimy podejście do USC dzisiaj bo chyba tylko w środy jest do 17. Może też uda się do księdza po zgode na ślub w innej parafii, a na 21 do Roberta (będziecie dzisiaj?). Znowu nie poćwiczę

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:10   #1293
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Nie w moim stylu. Ale skoro Tobie się podobają to je bierz!

Dziewczyny z 26 kwietnia:
DZISIAJ TYLKO MIESIĄC DO ŚLUBU!!!
ale masz fajnie

Cytat:
Czy do spisania protokołu potrzebuje dokumentów z usc? Zostały 2 miesiące a ja z tym w ciemnej ciasnej...
U nas ksiądz kazał przyjść z dokumentami z urzędu. Do protokołu chyba jest potrzebny ten dokument o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:10   #1294
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam te: http://belleju.com/pl/bizuteria-slub...na-bs-ar4.html, co prawda nie kupowane tutaj, a pożyczane od siostry, ale identyczne Mam też bransoletkę w tym samym stylu http://belleju.com/pl/bizuteria-slub...na-bs-ar4.html Mnie się podobają, a przede wszystkim są wygodne. Nie obciążają uszu Bardzo ładnie na nich wyglądają
Też fajne jeszcze ze świadkową siądę i niech mi podpowie

Nasze przygotowania do ślubu zupełnie stanęły w miejscu. Teraz zajmujemy się remontem
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:11   #1295
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z telefonu
Potrzeba. Ale da radę spisać też bez tych dokumentów (najczęściej gdy pary spisują wcześniej niż 3 miesiące przed), ale wtedy trzeba podejść raz jeszcze i dopisać brakujące elementy, do których były potrzebne dokumenty - nie wszędzie tak pozwalają, bo to dwa razy więcej zachodu. Ale teoretycznie da się.
W Twoim przypadku - 2 miesiące, protokół spisuje się już z dokumentami

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:17   #1296
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie w moim stylu. Ale skoro Tobie się podobają to je bierz!

aaa gratulacje

Cytat:
A co wy piszecie? Licencjat? Magistra?
Pocieszę was że pracę można napisać na dwa tygodnie przed terminem oddania prac i obronić Ja tak przynajmniej zrobiłam dwa razy
ja magistra ale mam studia 5 letnie, więc licencjata nie miałam i nie mam wprawy
pewnie, że się da, wystarczy przysiąść dobrze, gorzej jak promotor nad głową wisi i każe kawałki pracy oddawać

dziś u mnie 4 miesiące do ślubu

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:17   #1297
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
m.in. takie jakie można znaleźć na necie (wczoraj rano na szybko popatrzyliśmy), czy w rodzinie nie ma przypadków chorób psychicznych, alkoholizmu, czy jesteśmy pewni co do własnego stanu psychicznego, coś o współżyciu, czy będziemy mogli, czy nikt nas nie zmusza do ślubu i takie tam nic strasznego, tak jak myślałam

i cały czas stresowałam się o pytanie czy mieszkamy razem, ale nie padlo i któryś raz, tym razem od księdza usłyszeliśmy, że jesteśmy bardzo zgraną parą

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Piękne!

W całej archidiecezji gdańskiej poradnia NPR to koszt 100 zł i nie ma opcji że zrobi sie za darmo albo drożej. Cennik ustala diecezja.

My na liście mamy 140 osób ale liczę na 100 potwierdzeń bo to optymalna liczba przy naszych możliwościach finansowych. No i wódka kupiona na 100 osób. Zaprosiliśmy aż tyle bo rodzina TŻ jest nieprzewidywalna i naprawdę dużo może odmówić. U brata TŻ z zaproszonych 20 osób na przyjęcie przyjechało tylko jedno małżeństwo i 3 dzieci...

Nam głupio nie było bo nie mamy na myśli konkretnych osób, ale ogółem żeby z 40 nie przyszło

Ja od lat kupuję za małe buty i rozciągam mokrą skarpetą. Warunek: but musi być ze skóry naturalnej, inaczej może sie rozlecieć. Po paru tyg noszenia buty są idealnie dopasowane. Jak kupię od razu dobry rozmiar to po paru tyg są za duże. Skóra ma to do siebie że się rozciąga podczas użytkowania. Ślubne buty kupiłam jednak idealne bo boję się że podczas rozciągania mogą się zniszczyc a kosztowały nie mało.

Obawiam się że za tą cenę są to zwykłe kartki...

Chyba tak. My robimy podejście do USC dzisiaj bo chyba tylko w środy jest do 17. Może też uda się do księdza po zgode na ślub w innej parafii, a na 21 do Roberta (będziecie dzisiaj?). Znowu nie poćwiczę

my za poradnię daliśmy 70- 20zł te książeczi i 50 za wykład
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:20   #1298
anusia4u
Raczkowanie

jeśli chodzi o grafika z Amelii to mi trafił się Piotr-rewelacja, odpisywał szybciutko, jak coś mi się nie podobało, praktycznie tego samego dnia wysyłał mi poprawiony projekt

Kochane, chciałabym się Was poradzić odnośnie biżuterii wiem, że zawsze służycie pomocną radą, więc chciałabym i ja skorzystać z Waszej pomocy

spodobało mi się kilka kompletów, i w tym problem że nie mogę się zdecydować.. :P

1. http://allegro.pl/komplet-swarovski-...076142548.html
2. http://karmelo.pl/bizuteria-slubna/1...ents-kp11.html
3. http://karmelo.pl/swarovski-elements...ents-kp12.html
4. http://karmelo.pl/bizuteria-slubna/1...ents-kp34.html

a może któraś z Was widziała gdzieś w internecie podobny komplecik?

do sukni nie potrzebuję naszyjnika, ale jak będę zamawiać to wolę cały komplet - na pewno jeszcze 'ubiorę' moją biżu na inne okazje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg timthumb.jpg (47,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zz.jpg (21,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zzz.jpg (12,3 KB, 31 załadowań)
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:21   #1299
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Wstawiam moją bieliznę ślubną i poprawinową
obie z Esotiq

majteczki od kompletu ślubnego bosko wyglądają po ciele tylko teraz nie wiem czy pończochy białe czy cieliste
śliczna! pas jest genialny

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
dziewczyny nie mam siły nadrabiać 10stron, tylko docika fryzurę udało mi si.ę wyłapać bo wstawiła posta pode mną
super fryzurka, mocno zazdroszczę fryzjerki i to za jaką kasę

mamy obrączki!
wrzucam tu foto też, żeby nieklubowe dziewczyny mogły zobaczyć
już widziałam, ale jeszcze raz gratuluję! nie mogę się na nie napatrzeć

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem z suknią..naprawdę nie wiem juz co robić, Prosze doradźcie!
druga bardzo mi się podoba, ma śliczny gorset. Koronka powinna pasować, ale jak dla mnie mogłoby być za dużo.

Jak krawcowa jest wprawiona, to nie będzie problemu z odszyciem takiej. sama szyję u krawcowej i jest idealna!

Cytat:
Kolczyki kliknięte
Padło na :
ale będą pasować do Twojej sukni!

Okej, miałam przymiarkę w poniedziałek, a wczoraj byłam na makijażu. Za tydzień odbieram suknię! wrzucam foto z żakietem. tu były foty

Edytowane przez nasturcja1308
Czas edycji: 2014-03-26 o 14:38 Powód: usunięcie
nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:21   #1300
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
m.in. takie jakie można znaleźć na necie (wczoraj rano na szybko popatrzyliśmy), czy w rodzinie nie ma przypadków chorób psychicznych, alkoholizmu, czy jesteśmy pewni co do własnego stanu psychicznego, coś o współżyciu, czy będziemy mogli, czy nikt nas nie zmusza do ślubu i takie tam nic strasznego, tak jak myślałam

i cały czas stresowałam się o pytanie czy mieszkamy razem, ale nie padlo i któryś raz, tym razem od księdza usłyszeliśmy, że jesteśmy bardzo zgraną parą
Dziękuję

Dziewczyny, czy ten welon jest za długi, czy może być?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1375898817
Stary 2014-03-26, 09:24   #1301
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
aaa gratulacje

ja magistra ale mam studia 5 letnie, więc licencjata nie miałam i nie mam wprawy
pewnie, że się da, wystarczy przysiąść dobrze, gorzej jak promotor nad głową wisi i każe kawałki pracy oddawać

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o grafika z Amelii to mi trafił się Piotr-rewelacja, odpisywał szybciutko, jak coś mi się nie podobało, praktycznie tego samego dnia wysyłał mi poprawiony projekt

Kochane, chciałabym się Was poradzić odnośnie biżuterii wiem, że zawsze służycie pomocną radą, więc chciałabym i ja skorzystać z Waszej pomocy

spodobało mi się kilka kompletów, i w tym problem że nie mogę się zdecydować.. :P

do sukni nie potrzebuję naszyjnika, ale jak będę zamawiać to wolę cały komplet - na pewno jeszcze 'ubiorę' moją biżu na inne okazje

pierwszy
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:32   #1302
mikonada
Zakorzenienie

Cytat:
pochwalisz się jakie?
Jasne jak tylko sie uda załaczyc bo z tel pisze

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja w niedzielę popołudniu i wczoraj o 23:50 mi przysłał projekt A powiadomiło Cię już biuro, jaki grafik Ci przypadł? Fabian czy jakiś inny?

O ranyści, nie strasz! A dzwoniłaś do nich w tej sprawie, mailowałaś z biurem? Jak nazywał się ten grafik, który przygotowywał Ci projekt?
Wiedziałam, że z Amelią bywają różne historie, ale spotkałam się z tyloma negatywnymi, co i pozytywnymi... mam nadzieję, że mnie dopisze szczęście, bo na razie, tfu, tfu odpukać, wrażenia pozytywne - przynajmniej biuro błyskawicznie odpowiada.
U mnie byl Pawel, 7 maili z poprawkami bo ciagle bylo cos zle, 1 dzien mailowania a pozniej cisza. Stwierdzilam ze szkoda zachodu i zrobie u siebie na miejscu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1395822731817.jpg (70,9 KB, 26 załadowań)
mikonada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:39   #1303
Robusta
Wtajemniczenie

No to ja jestem ciekawa co nam powiedzą w poniedziałek na Salwatorze, jak coś to się zapłaci. Chcemy zrobić teraz bo później kurs tańca, piękna pogoda i wolę spacerować z moim S. i inaczej spędzać czas z Nim wolny czas niż czekanie w poradni

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:41   #1304
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
dobrą ma długość

Stary 2014-03-26, 09:41   #1305
cude
Zadomowienie

cornflower_girl,nie mam. Jakoś mnie to lekko przeraża

Dotka90, mnie zapiętki nie pomagają

patricia_pati, jeszcze wnioski i poprawki ogólne i można drukować Obrona czerwiec/lipiec.

Cytat:

hihihi, a mnie się ubzdurało, że 5 miesiecy
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:44   #1306
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:

Ja kupiłam taki:
Stary 2014-03-26, 09:44   #1307
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
aaa gratulacje

U mnie też :P
Ale ten czas leci... a jeszcze nie dawno był rok do ślubu
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:53   #1308
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:

Z własnego doświadczenia powiem Ci że tak jest lepiej jak promotor wisi nad głową . Na licencjacie tak miałam i faktycznie oddawałam po rozdziale prace i wszystko miałam sprawdzone włącznie z przecinkami i po oddaniu całości nie było problemów

Na mgr - promotorka miała ważniejsze sprawy niż nasze prace i w zasadzie raz tylko od nas odebrała część teoretyczną i powiedziała że sprawdzone i wszystko ok . Na 3 tyg przed obroną prawie wszystkim dzwoniła do domu że co to za bzdury mamy i że trzeba to poprawiać. Ja na szczęscie miałam tylko jakieś opisy przy badaniach pozmieniać ale niektórym w ogóle powiedziała że część teoretyczna jest do dupy i nie trzyma sie tematu i wtedy na szybko zmieniali.

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
No to ja jestem ciekawa co nam powiedzą w poniedziałek na Salwatorze, jak coś to się zapłaci. Chcemy zrobić teraz bo później kurs tańca, piękna pogoda i wolę spacerować z moim S. i inaczej spędzać czas z Nim wolny czas niż czekanie w poradni
Robusta na Salwatorze jest darmowa. Tam nie dostajesz żadnych materiałów , więc stoi tylko koszyczek - na datki "co łaska". Jak my byliśmy każdy zostawiał pieniądze.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:53   #1309
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że w mojej diecezji poradnia jest za free

4 miesiące
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:54   #1310
margot244
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
śliczna! pas jest genialny

Jejku Bosko wygladasz!!! piękna suknia a żakiet... gdzie go kupiłas? może chciałabyś go sprzedać po ślubie..
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:57   #1311
enzunio
BAN stały

Dzięki za odp. Nie pocieszylyscie mnie, bo mam kiedy iść do kościoła a do urzędu nie :/ doooopa...

Justynkie w tym tyg nie idziemy ale od kwietnia chcemy już uczciwie co tydzień

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:58   #1312
Robusta
Wtajemniczenie

21Klaudyna
dziekuję bardzo za informację ! własnie dzwoniłam do Pani, która równiez fajnie mi wytłumaczyła i kazała zapytać mojego Proboszcza (jestśmy z innego województwa i u mnie bierzemy ślub) czy np. dni skupienia nie sa wymagane. Będę u księdza za tydzień to popytam

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:59   #1313
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Tu są wszystkie pytania. Na ostatnim spotkaniu nauk przerabialiśmy cały protokół.

Nam ksiądz kazał przyjść już ze wszystkimi dokumentami (poza poradnią, bo skierowanie daje przy spisaniu protokołu). No i mamy najpierw zadzwonić się umówić na wizytę, żeby nas nie odesłał z kwitkiem.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-03-26 o 10:02
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:00   #1314
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję

Jest ekstra! sama chciałam taki zamówić. Bardzo wygodna długość

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:04   #1315
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość
Ze ślubnych rzeczy to w czwartek idę z mamą zamawiać kieckę byłam w tamtym tygodniu na wycieczce po salonach i musiałam się przespać z "wizją sukni" No i odebrałam zaproszenia są idealne Zdjęcia wrzucę jutro jak obfocę przy dziennym świetle
(...)
ewaden czy kolor ivory to to samo co śmietankowa biel? bo kolor Twojej sukni to jest to w co celuję
Czekamy na fotki!
A co do koloru sukni to przeważnie ivory = śmietanka
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
My dziś też zamawialiśmy zaproszenia złożyliśmy projekt i odesłali nam gotowy, nanieśliśmy poprawki, popatrzymy do jutra i wysyłamy, więc nawet jeszcze w tym tygodniu będą się robić

czas realizacji od chwili zaakceptowania przeze mnie projektu to 14-17 dni roboczych
A gdzie, też Amelia? Jakie?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Nam przypadł Dawid, w internecie znalazłam tylko informacje, ze Paweł się ociąga to może nie bedze tak źle
Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
U mnie byl Pawel, 7 maili z poprawkami bo ciagle bylo cos zle, 1 dzien mailowania a pozniej cisza. Stwierdzilam ze szkoda zachodu i zrobie u siebie na miejscu
Czyli wychodzi na to, że ewidentne problemy są z Pawłem... Mam nadzieję, że Fabian mi dzisiaj odpisze, bo jak nie to zacznę się stresować, choć w sumie jestem wymagającą klientką, bo poprosiłam go o zmianę czcionki i przesłanie mi 3 różnych wersji czcionkowych Ale od tego on tam chyba jest, no nie?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
4 miesiące

Cytat:

Pod kątem całości najbardziej podoba mi się 2, ale głównie ze względu na naszyjnik A skoro naszyjnika nie zakładasz, to najlepsza bransoletka i kolczyki są wg mnie w 4, zdecydowanie! Jak nie przepadam za tego typu kryształową biżuterią, tak czwórka mnie oczarowała

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-03-26 o 10:06
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:05   #1316
niulka_1985
Zadomowienie

ysia; madziara889; nasturcja1308 dziękuję
Stary 2014-03-26, 10:06   #1317
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Hej

przepraszam, że dopiero dziś ale wczoraj mi chyba przeglądarka świrowała i nie mogłam załączników dodać
wklejam tutaj żeby dziewczyny które nie są w klubie też mogły zobaczyć

Jak się ktoś zastanawia na sweterkiem z H&Mu do sukni to tu macie zestawienie do mojej kiecki. Mi nie przypadł kompletnie do gustu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg akakakakak.jpg (67,0 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014dd0122_090656.jpg (51,9 KB, 103 załadowań)

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:14   #1318
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikonada Pokaż wiadomość
Moja koleżanka też na niego trafiła i była bardzo niezadowolona - na swoje nieszczęście zapłaciła z góry... do tego grafikiem jest też raczej średnim (to w sumie eufemizm) - miała przygotowaną przeze mnie grafikę wektorową, którą chciała umieścić na zaproszeniu. Spytała go, czy tak można - zgodził się, więc mu wysłała ten plik... pan zażyczył sobie w formacie JPG i w rozdzielczości, która dobrze wygląda tylko na ekranie dla niefachowców: grafiki wektorowe skalują się bez utraty jakości, JPG skaluje się przeokropnie - i niestety, na jej zaproszeniach bardzo to widać...

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Nowoczesna żonka - życzy Wam PMki miłego wieczoru i zbiera się w poszukiwaniu czegoś na wierzch na ślub - tak ewentualnie w drodze z samochodu do Kościoła gdyby było -30 i padał śnieg Bo w Kościele adrenailina nie pozwoli marznąć
Powiem Ci, że w październiku to wcale nie takie nieprawdopodobne! Byłam na dwóch październikowych weselach w 2012, tydzień po tygodniu, i na jednym było gorąco, spociłam się w żakiecie, a na drugim było zimno i spadł śnieg, państwo młodzi zakopali się samochodem w zaspie, a panna młoda miała na sobie brązowe kozaczki i naprędce pożyczony od kogoś jasny płaszcz zimowy...

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Okej, miałam przymiarkę w poniedziałek, a wczoraj byłam na makijażu. Za tydzień odbieram suknię!
Przepiękna suknia a ten żakiet!!!

Cytat:
Hm, a czy w protokole nie ma pytania o adres zameldowania, zamieszkania i poprzedniego zamieszkania? chyba we wszystkich wzorach coś takiego widziałam, i mam z tym kłopot, bo jestem zameldowana i chodzę do kościoła gdzie indziej, niż obecnie mieszkam (trudno byłoby codziennie dojeżdżać 100 km do pracy). Teoretycznie powinnam więc być członkiem tej wrocławskiej parafii, i powinnam mieć stamtąd pozwolenie na wzięcie ślubu w mojej rodzinnej parafii, a wolałabym się jednak obyć bez tego (księża z tej parafii podobno robią problemy i trzeba sowicie zapłacić).
Stary 2014-03-26, 10:17   #1319
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
Jejku Bosko wygladasz!!! piękna suknia a żakiet... gdzie go kupiłas? może chciałabyś go sprzedać po ślubie..
dziękuję
żakiet kupiłam w reserved, ale w grudniu na wyprzedaży w sumie nie zastanawiałam się nad sprzedażą

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Hej

przepraszam, że dopiero dziś ale wczoraj mi chyba przeglądarka świrowała i nie mogłam załączników dodać
wklejam tutaj żeby dziewczyny które nie są w klubie też mogły zobaczyć

Jak się ktoś zastanawia na sweterkiem z H&Mu do sukni to tu macie zestawienie do mojej kiecki. Mi nie przypadł kompletnie do gustu
faktycznie, też mi nie pasuje ten sweterek do Twojej sukni

Stary 2014-03-26, 10:19   #1320
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że w październiku to wcale nie takie nieprawdopodobne! Byłam na dwóch październikowych weselach w 2012, tydzień po tygodniu, i na jednym było gorąco, spociłam się w żakiecie, a na drugim było zimno i spadł śnieg, państwo młodzi zakopali się samochodem w zaspie, a panna młoda miała na sobie brązowe kozaczki i naprędce pożyczony od kogoś jasny płaszcz zimowy...

Hm, a czy w protokole nie ma pytania o adres zameldowania, zamieszkania i poprzedniego zamieszkania? chyba we wszystkich wzorach coś takiego widziałam, i mam z tym kłopot, bo jestem zameldowana i chodzę do kościoła gdzie indziej, niż obecnie mieszkam (trudno byłoby codziennie dojeżdżać 100 km do pracy). Teoretycznie powinnam więc być członkiem tej wrocławskiej parafii, i powinnam mieć stamtąd pozwolenie na wzięcie ślubu w mojej rodzinnej parafii, a wolałabym się jednak obyć bez tego (księża z tej parafii podobno robią problemy i trzeba sowicie zapłacić).
Nawet mnie nie strasz, że spadnie śnieg w październiku

3.
a. Miejsce i adres stałego zamieszkania
b. Miejsce, czas okres i adres tymczasowego zamieszkania
c. Miejsce, adres parafii i czas okres poprzedniego zamieszkania
d. Miejsce i adres zamieszkania rodziców
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości