Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 11:44   #1021
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Udało się nam na jutro zapisać na echo serca. Lękam się
bedzie dobrze!konicznie daj znac jak poszło!

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
trzeba być dobrej myśli, będzie dobrze, musi być dobrze
Witam nową kolezanke!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
w niedzielę idziemy na imprezę rodzinną, a to akurat ta strona rodziny, gdzie sami chłopcy się rodzą od pokoleń, ja i Tuśka to ewenementy no i chciałabym ją ładnie ubrać (o ile obiektywnie rzecz biorąc te rzeczy są ładne:P ).

Który zestaw wybrać?
to futerko to w sumie opcjonalnie, zależy od pogody.
A jeśli dżinsową kiecę to które rajstopki?
ja nie pomogę bo dla mnie wszystkie są przepiękne!i nie są wcale ponure!!a tak wgl to podoba mi się jak Ty i Czarna ubieracie coreczki

Cytat:
Ło ranyści, zdania podzielone

jako,że to w restauracji to nie przewiduję pełzania, chociaż pewnie będzie się buntować
Więc raczej będzie w krzesełku, foteliku lub na rękach:/ dlatego wolę imprezy domowe, w domu to normalnie kładziemy koce na podłogę i zasuwa.
to ja już nic nie wiem co zrobić hehe

no bo właśnie nie chciałam nic różowego. A to co mam błękitne to takie na codzień. Zresztą wbrew pozorom kupić coś błękitnego i dziewczęcego to jest większy wyczyn. Zobaczysz jak będziesz mieć Hanię

Aaa i poukładałam wszystko ładnie przy tych porządkach to Wam pokażę jak jej się ciuchy na wieszakach rozrosły. I ogólnie róż ewoluował niektóre wprawdzie to prezenty
I krokusik mi dzisiaj ładnie zakwitł

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja dostałam za grudzień-luty, a poza tym dla mnie rachunki to nie zaskoczenie, bo sama spisuję z licznika, zrobiłam sobie formułkę w excelu i wiem co do grosza jaki będzie rachunek
=(((X*1,1115)+(X*1,1115)* 23%)+((X*0,4517)+(X*0,451 7)*23%))+17,15+75,92

jak Ty to wyminiłas?!dobra jestes!

motylku-co do tamtej promocji bobovity na allegro ,to masz racje ze opłaca się tylko jak ktos bierze hurtowo.my tylko tam robimy zakupy i jak juz bierzemy to zapas na dwa miesiące wiec nam akurat na ręke była

karolson-pwłasnie mi sie przypomniało ze pytałas czy naszym dziecią kości strzelają.a wie u Lili to czasem jak u starca.pytałas moze pediatry czy to normalne?my mamy wizyte dopiero w maju-mam nadzieje ze nie zapomne podpytac

ide dalej nadrabiac
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:44   #1022
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

ufffff nadrobiłąm a miałam przerwe bo coś działamy w kwestii pozbycia się obecnej zakonnicy lub jej nawrócenia ale o tym wiecej w k. wieczorem

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Nadrobione ufff
Byliśmy wczoraj na romantycznej kolacji i było super
Mąż mnie pochwalił bo tylko 10razy rzuciłam tekstem"ciekawe co robi mój słodki Leoś", w końcu mieliśmy czas dla siebie, obgadaliśmy sprawy na przyszłość tzn że będziemy się budować i w ogóle było super. Jeszcze nigdy nie byłam w knajpie na takim poziomie sami zagraniczni tam siedzieli tylko my po polsku nadawaliśmy a jedzenie pyszne

Jak wróciliśmy do domu to T. stwierdziła, że leo to mamuśka jakich mało
tęsknił za mną i jak go nosiła po domu to patrzył za mną w miejscach gdzie przeważnie urzęduję On mnie chyba kocha tak mocno jak ja jego a jak mnie zobaczył to taki był szczęśliwy, uśmiech na całą gębę i tulił się do mnie z 15minut mój kochaniutki

ale zapowiedziałam mu więcej rozłąk, bo niedługo dojdzie do tego że już sama nigdzie nie pójdę...

niestety coś mu się poprzestawiało i dziś już drugi raz obudził się o 7 zamiast o 10

jak można mielić w swojej bębie jedzonko dla dzidzi

ja w ikei kupiłam 6 takich lampionów i postawiłam je w altankach na zewnątrz restauracji. w ogóle jestem po kursie florystycznym i dekoracje sama robiłam, a bukiet i samochód zamówiłam...
zazdraszcam randki fajnie ze się udało
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Po niecałą dychę były, kupę świeczek wtedy też kupowałam Tż się zmartwił przy kasie

Zamówiłam bo nie miałam czasu robić, miałam plan wysłać tża na giełdę po kwiaty ale skapitulowałam i dobrze bo w kwiaciarni mnie super posłuchali. tylko fotograf nie pocykał mi tych wszystkich ozdób a byłam z nich naprawdę dumna moje kolory to ciemny róż i limonka +diamenty(sztuczne ofkors). Ja tam wszystko zaczęłam planować od dekoracji bo mam hopla na tym punkcie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hmm... Te co ja kupuję nie są ani trochę słodkie

Hmm... Czy tylko ja robię kaszki na kleikach? Skończyła mi się kaszka jaglana i teraz robię po prostu Julkowi kaszkę dając 100ml mm + 2 łyżki kleiku ryżowego. Czasem dodam jeszcze trochę jabłuszka i kaszka jak ta lala A jaka zdrowa... Bez zbędnych dodatków

Ja wczoraj robiłam ryżowy i jeśli chcesz podać łyżeczką to słabo... Robi się całkiem płynne po chwili, więc w takim wypadku albo podajesz z butelki albo robisz na mm...

Ja też miałam problem z wyborem bukietu. W końcu padło na taki

Kurczę tak się zastanawiam czy tylko ja mam ciągle 2 pobudki nocne na karmienie? W ogóle wydaje mi się że Julek jakoś sporo je... Zazwyczaj wygląda to tak:

8 kp (tutaj często tylko trochę pociumka)
10 - jabłuszko (nie popija)
12 - kp
14 - obiadek
16-17 - kp
19 - kaszka na 100 ml mm
20 - kp
2 - kp
5 - kp

Kurczę jakoś dużo tego... Ale w ciągu dnia to kp jest chyba tylko tak na popicie. Nie pije bezpośrednio po posiłkach tylko właśnie po czasie chce mu się pić i zazwyczaj ciumka 4-5 min i koniec...
tez podobnie sie karmimy a bukiet cudny
Cytat:
ja miałam taki bukiet
jejku piekne miały scie bukiety a moim szkoda mówić ...nie był taki jaki miał być zresztą jakoś nie byłam do teo też przywiązana bardziej mnie martwiłożeby sie dobrze wszyscy bawili niżsala czy suknia
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Motyl a po co dawać kaszkę ryżową i kukurydzianą?

Chrupki (bez soli!) to taka kaszka kukurydziana, ale dziecko uczy się gryźć i przełykać kawałki większe. Więc dla mnie jest sens. Poza tym lubi
i jeszcze chwila spokoju jest
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Zaatakowana przez ptaka :P
cudne zabawki tworzysz czarna tez
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:47   #1023
jo_asiek
Zadomowienie

Nie wiem co wstąpiło w moje dziecko, ale jak wstal o 5 to dopiero teraz zasnął na spacerze. Od 9 warczał, płakał i krzyczał na zmiane, bo nie mógł zasnąć. Próbowałam chyba wszystkich sposobów i w efekcie koncowym płakałam razem z nim juz z bezradności. W końcu wzielam go na spacer i po 5minutach zasnął. Nie kumam go czasami Jestem wykończona tym usypianiem go w ciagu dnia nie mam pojęcia jak ogarnąć te jego zasypianie w dzień i do tego wczoraj mi coś w plecach strzeliło i chodze taka pokrzywiona i obolała:/

Później będę nadrabiać, ale juz teraz napisze, ze bukiety naprawdę piekne kaska taki sam mialam zapisany na kompie jako jeden z tych, kktóre bralam pod uwage, ale mialam inny moze pozniej znajde i wrzuce foto

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:51   #1024
ewacia85
Wtajemniczenie

u mnie było coś takiego...nie ma sie czym chwalić przy waszych
Stary 2014-03-26, 11:52   #1025
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Nie wiem co wstąpiło w moje dziecko, ale jak wstal o 5 to dopiero teraz zasnął na spacerze. Od 9 warczał, płakał i krzyczał na zmiane, bo nie mógł zasnąć. Próbowałam chyba wszystkich sposobów i w efekcie koncowym płakałam razem z nim juz z bezradności. W końcu wzielam go na spacer i po 5minutach zasnął. Nie kumam go czasami Jestem wykończona tym usypianiem go w ciagu dnia nie mam pojęcia jak ogarnąć te jego zasypianie w dzień i do tego wczoraj mi coś w plecach strzeliło i chodze taka pokrzywiona i obolała:/

Później będę nadrabiać, ale juz teraz napisze, ze bukiety naprawdę piekne kaska taki sam mialam zapisany na kompie jako jeden z tych, kktóre bralam pod uwage, ale mialam inny moze pozniej znajde i wrzuce foto

Ojej wspolczuje ja nawet nie pamietam kiedy moja Jula robila taka histerie, ona w ogole jest bez problemowa, grzecznie zasypia, na spacerach cisza..

doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:55   #1026
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

misie sebek tewz cos przestawił ...spał juz 2 razy po 20-30 min

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

ps stukneło mi 2000 postów nie wiedziałam ze taka poadana jestem
Stary 2014-03-26, 11:57   #1027
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:

Och jak ja wiem coś na temat usypiania w dzień, mój mały tak samo ostatnio nie chce mi zasypiać, muszę się dobrze nagimnastykować żeby wreszcie zasnął, lulam, kołysze, śpiewam i dopiero 30 min zasypia albo i dłużej. A zasypianie na spacerze, no tak tylko jak go później chcę rozebrać i do łóżeczka położyć, tylko się budzi i od nowa zabawa tylko trudniejsza, ojojojojojoj!!!!!!!!
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:58   #1028
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Szmatka sensoryczna
Na drugim zdjęciu widać jak Julia jest nią zainteresowana
Julia genialna, mamo co Ty mi tu kładziesz
Ślicznie wykonana szmatka

Cytat:
Mój małż ma jakieś zapalenie kaletki? w łokciu i pojechał dziś na zabieg.biedny nie mógł spać w nocy
Facet... Mój przy katarze jest prawie umierajacy, a jakby miał mieć zabieg, to wole sobie nie wyobrażać

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Zaatakowana przez ptaka :P
Super

Cytat:
o,ja miałam taki

małe trochę zzdjęcie

torcik

auto bardzo mało, tak chciałam

tablica (jedna kokardka dostała nóg)

nasz stół ( z tyłu normalnie w tej wnęce jest posążek Wenus z Milo, ale nie chciałam gołej baby w tle i zrobiła mi jakieś coś z kwiatów)

tyle miałam na picasie, więcej u rodziców w kompie
Ślicznie wyglądałas, sala super sie prezentowała, tort elegancki i widać, ze wszystko przygotowane na itp top. Ale muszę powiedzieć, jakoś inaczej sobie Ciebie wyobrażałam

misia Twoje zdjęcia ślubne pamietam jeszcze z czasów podczytywania wątku i chciałam napisać, ze super z Was para, bardzo sympatycznie wyglądacie, a Ty genialnie dobralas sobie sukienkę, bardzo Ci pasowała

Edytowane przez xViolet
Czas edycji: 2014-03-26 o 12:00
xViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:59   #1029
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
u mnie było coś takiego...nie ma sie czym chwalić przy waszych
ewcia to ty, konikami jechałaś do ślubu, jaaaaaaaakie romantyczne mmmmmmmmm
Stary 2014-03-26, 12:02   #1030
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Teacherka za zabawki dla Zuzinki ,no cudny ten ptaszek !

Kaśka piękne wyliczenia ! Ty się nie pomyliłaś z powołaniem ? na księgową raz dwa ! nadajesz się ! skrupulatna jesteś i oszczędnadla firmy taka księgowa to skarb ! haha już widze jak gonisz szefa za fakturę z kolacji! i tekstu typu ,, a co to za obiad za 400zł ?, to ja zrobię za połowę i jeszcze zarobię na tym "

Czarna wow jakie Ty piękne rzeczy szyjesz!

Poziomkowa super z tą kolacją, zazdroszcze po cichu , u nas póki co nie ma kto z dzieckiem zostać

Endżi jak jest dobra florystka to wystarczy zdjęcie sukni pokazać,przedstawić kolor przewodni i ułoży Ci piękny bukiet ,ja mojej dałam dowolność i byłam zadowolona !

Karolson cudny miałaś bukiet! nie widziałam jeszcze takiego u PM !

LaLoca dla Majeczki za poł roku

Motyl szacun za dekoracje ślubne ! extra brykę mieliście

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Ewacia pięknie wyglądałaś ,a bolerko mmmmmm marzenie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:02   #1031
Isabell12
Zadomowienie

obejrzałam wszystkie zdjęcia, piękne, śliczne bukiety, i tart taaaki bym powiedziała elegancki
Stary 2014-03-26, 12:05   #1032
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Ja nie wiem po co ciagneli dziecko na to badanie, musialam dojechac 30km, a koles tylko odpial dziecku pampersa, zrobil usg i tyle, kolejna wizyta jak juz bedzie chodzic...

no tak to wyglądało u każdej z nas, wizyta express jak wszystko jest ok
trzeba się cieszyć że jest wszystko w porządku

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hejo
idę troszkę ponadrabiac
hejo

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-26, 12:08   #1033
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
ewcia to ty, konikami jechałaś do ślubu, jaaaaaaaakie romantyczne mmmmmmmmm
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Teacherka za zabawki dla Zuzinki ,no cudny ten ptaszek !

Kaśka piękne wyliczenia ! Ty się nie pomyliłaś z powołaniem ? na księgową raz dwa ! nadajesz się ! skrupulatna jesteś i oszczędnadla firmy taka księgowa to skarb ! haha już widze jak gonisz szefa za fakturę z kolacji! i tekstu typu ,, a co to za obiad za 400zł ?, to ja zrobię za połowę i jeszcze zarobię na tym "

Czarna wow jakie Ty piękne rzeczy szyjesz!

Poziomkowa super z tą kolacją, zazdroszcze po cichu , u nas póki co nie ma kto z dzieckiem zostać

Endżi jak jest dobra florystka to wystarczy zdjęcie sukni pokazać,przedstawić kolor przewodni i ułoży Ci piękny bukiet ,ja mojej dałam dowolność i byłam zadowolona !

Karolson cudny miałaś bukiet! nie widziałam jeszcze takiego u PM !

LaLoca dla Majeczki za poł roku

Motyl szacun za dekoracje ślubne ! extra brykę mieliście

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Ewacia pięknie wyglądałaś ,a bolerko mmmmmm marzenie
dziękuje
jak na to ż ekiecka wybrana w ostateczności/nie podobała mi się na manekinie/ i wszyscy byli obrażenie jeden na druigiego podczas doradzctwa a ja chciałam wyjśc z tego salonu jak najszybciej ti nie buła taka zła i jednak nie zamieniłabym jej
a co do bryczki to jakoś tak 3 dni przed slubekm dostałąm tel z firmy cateringowej że nas wylosowali i sponsorują przejazd bryczką a jedyny koszt to kilka flaszek wódki dla jeźdzców a była bryczka z 2 koniami i dodatkowo jeszcze chyba 4 konie luzem przed i za bryczką a ja głupia zamiast sie od razu zgodzić to dzwoniłam do tż czy on się zgadza
Stary 2014-03-26, 12:12   #1034
Aaamelkaa
Zakorzenienie

zebrało mi się na przeglądanie zdjęć ślubnych

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Ewacia extra z tą bryczką
dobrze że wylosowali przed ślubem a nie po
chyba że to taki ich chwyt był na zdobycie kilku butelek ?

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-26, 12:18   #1035
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
zebrało mi się na przeglądanie zdjęć ślubnych

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Ewacia extra z tą bryczką
dobrze że wylosowali przed ślubem a nie po
chyba że to taki ich chwyt był na zdobycie kilku butelek ?
mówiła mi babka że zawsze losują jedno wesele a koszt wynajmu bryczki to 1000zl teraz to już pewnie więcej
Stary 2014-03-26, 12:18   #1036
Isabell12
Zadomowienie

dziewczyny czym obcinacie swoim dzieciom pazurki, bo mnie dzisiaj taka operacja czeka, Do niedawna robiłam to malutkimi nożyczkami takimi z ostrymi czubkami delikatnie małemu obcięłam, ale teraz jak sie tak wierci to po prostu się boję, mam też takie zaokrąglone na końcach ale tym cholers...em nawet sobie bym nie potrafiła obciąć a co dopiero takie malutkie paluszki

policzanka cześć

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-03-26 o 12:20
Stary 2014-03-26, 12:19   #1037
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
mówiła mi babka że zawsze losują jedno wesele a koszt wynajmu bryczki to 1000zl teraz to już pewnie więcej
wow!
to mieliście mega szczęście !
super że się Wam tak udało !

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-26, 12:20   #1038
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Chyba musze sama produkowac deserki bo dziecko chyba woli niz sloiczkowe.

Dzisiaj dalam te same owoce tylko jablka pocielam, dodalam maliny i jagody i zmikrofalowalam pare minut az tamte sie rozmrozily, potem blenderem, do jakis 3/4 dodalam kasze i mleko i na sniadanie, a reszta niech bedzie na deser po obiedzie albo na jutro
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:21   #1039
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czym obcinacie swoim dzieciom pazurki, bo mnie dzisiaj taka operacja czeka, Do niedawna robiłam to malutkimi nożyczkami takimi z ostrymi czubkami delikatnie małemu obcięłam, ale teraz jak sie tak wierci to po prostu się boję, mam też takie zaokrąglone na końcach ale tym cholers...em nawet sobie bym nie potrafiła obciąć a co dopiero takie malutkie paluszki

policzanka cześć
ja obcinam znożyczkami z zaokrąglonymi końcami
ale łatwo nie jest ,Michaś strasznie się wierci,czasem obcięcie pazurków zajmuje mi cały dzień po dwa pazurki

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-26, 12:21   #1040
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
a my 9 maja

ostatnio 2 czasem 3
pierwsza 8-10 potem ok13/14-15 i trzecia ok 17-17-30 ale przeważnie sa dwie

ja mam fioła na punkcie zębów a adiemu jeszcze całe jedynki nie wyszły jak już były zajęte próchnica i jak miał cos ponad roczek to już dentyste odwidzałam żeby się radzić

normalnie nei mogę sie doczekać twojego wesela to bedzie wydarzenie

:
a to podłoze genetyczne miało?

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
wynajęliśmy firmę. Przyjechały dwie ładne i miłe dziewczyny z wielkim barem kawowym, ekspresami, filiżankami, spodeczkami itd. Oczywiście, firmowa, dobra kawa. Parzyły od 18 do 2 w nocy i wzięły za to 1200 zł. Do wyboru mieliśmy tradycyjne kawy - espresso,cappuccino, caffe latte itp. plus dwie wybrane przeze mnie z całej listy - tzw. smakowe. Pięknie podawane - ja wybrałam akurat z miętą, a druga z pomarańczą i cynamonem Oczywiście, spróbowałam tylko jednej, bo nie było czasu

oj, mamuśka
Adi jest bezbłędny!

ja w poniedziałek zaczęłam
to musiało naprawde super się prezentowac!naprawde fajny pomysł!

Cytat:
stary mnie bierze do Czech do restauracji, gdzie zapodał pierścień

uuuuuuulllllaaaaallllaaaa
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Witam z rańca. My jak zwykle pospałyśmy do 9 pytała któraś wczoraj jak przedłużyć sen dziecku. Maja zwykle budzi się około 6 i wtedy biorę ją do siebie i przystawiam do piersi i tak sobie śpimy rzuca się, kręci i wierci, ale w końcu zasypia, a jak nie, to biore ją na chwilę na ręce i pobujam parę razy i śpi dalej a ja z nią

Katarek ma moja mysia odciągam i nawilżam, ale nie znosi tego i ryk jest niesamowity. Mam nadzieje, że nie rozwinie się z tego nic złego

A najważniejsze! Majusia kończy właśnie pół roczku !!!! kiedy to zleciało a ja nadal KP Kto by pomyślał, że się uda rozbujać, a jednak... w K. aktualne zdjęcia

Brawo dla Majusi z okazji ukonczenia 6 miesięcy!!
Cytat:
o,ja miałam taki

małe trochę zzdjęcie

torcik

auto bardzo mało, tak chciałam

tablica (jedna kokardka dostała nóg)

nasz stół ( z tyłu normalnie w tej wnęce jest posążek Wenus z Milo, ale nie chciałam gołej baby w tle i zrobiła mi jakieś coś z kwiatów)

tyle miałam na picasie, więcej u rodziców w kompie

wow!wszystko perfekcyjne!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

[/COLOR]Sola nadal nie przyszła
a nasz elodie dzis do nas dotrzeczekam na niego z utęsknieniem

telefon mi się rozpierdzielił..jak na złosc..
Stary 2014-03-26, 12:23   #1041
Aaamelkaa
Zakorzenienie

miałam w planach spacer ok 13 ,a Misiek jak zasnął o 11 tak śpi
zawsze brałam go śpiącego na dwór
może dziś się odważę
bo nie chce mi się czekać do tej 15

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-26, 12:26   #1042
Isabell12
Zadomowienie

A co do tematu ślubnego, to u was też jest taka tradycja, że jak młody jedzie do panny młodej to jej znajomi gdzieś po drodze stawiają taką"bramę" ( najczęściej to stół i kwiatki, które później on dostaje w prezencie)i musi on wykupoić sobie przejazd no .......za flaszeczki oczywiście

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
ja obcinam znożyczkami z zaokrąglonymi końcami
ale łatwo nie jest ,Michaś strasznie się wierci,czasem obcięcie pazurków zajmuje mi cały dzień po dwa pazurki
u mnie tak samo, albo na śpiąco ale teraz coraz częściej mi się to nie udaje bo się budzi
Stary 2014-03-26, 12:26   #1043
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tematu ślubnego, to u was też jest taka tradycja, że jak młody jedzie do panny młodej to jej znajomi gdzieś po drodze stawiają taką"bramę" ( najczęściej to stół i kwiatki, które później on dostaje w prezencie)i musi on wykupoić sobie przejazd no .......za flaszeczki oczywiście
Tak zazwyczaj ci znajomi się też śmiesznie przebierają i odstawiają jakieś scenki

Ja kiedyś też wam pokaże moje zdjęcia ślubne

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:28   #1044
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

policzanka cześć
obcinakiem.
Ale najczesciej tylko jedna reke obewtne.Maly Intersuje sie tym co robie i patrzy jakis czas bez ruchu, ale potem juz sie nudzi i zaczyna sie wiercic i krecic
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:28   #1045
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
miałam w planach spacer ok 13 ,a Misiek jak zasnął o 11 tak śpi
zawsze brałam go śpiącego na dwór
może dziś się odważę
bo nie chce mi się czekać do tej 15
no długo śpi i on tak potrafi od 11 do 15
Stary 2014-03-26, 12:29   #1046
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

u mnie tak samo, albo na śpiąco ale teraz coraz częściej mi się to nie udaje bo się budzi
u nas przewaznie robią brame po błogosławienstwie jak para młoda wychodzi z domu a takze po Kosciele przewaznie jakies zurki.takich typowych bram jak to np na wsiach bywa-nie zaobserwoałam
Stary 2014-03-26, 12:30   #1047
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

policzanka cześć
Nozyczkami dla dzieci. Sadzam na kolanach i obcinam, twoj jak sie wierci to najlepiej na spiocha

doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:30   #1048
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
obcinakiem.
Ale najczesciej tylko jedna reke obewtne.Maly Intersuje sie tym co robie i patrzy jakis czas bez ruchu, ale potem juz sie nudzi i zaczyna sie wiercic i krecic
nooooo, mój też jest zainteresowany tym co mu robię tak tak i próbuje zjeść nożyczki, on w ogóle wszystko teraz do buziaka wkłada
Stary 2014-03-26, 12:31   #1049
policzanka
Wtajemniczenie

lula-bedziemy czekac
Stary 2014-03-26, 12:32   #1050
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
u nas przewaznie robią brame po błogosławienstwie jak para młoda wychodzi z domu a takze po Kosciele przewaznie jakies zurki.takich typowych bram jak to np na wsiach bywa-nie zaobserwoałam
no ja mieszkam w małym mieści koło Lublina, ale tutaj jest taka tradycja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości