Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 07:55   #901
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja dostałam za grudzień-luty, a poza tym dla mnie rachunki to nie zaskoczenie, bo sama spisuję z licznika, zrobiłam sobie formułkę w excelu i wiem co do grosza jaki będzie rachunek
=(((X*1,1115)+(X*1,1115)* 23%)+((X*0,4517)+(X*0,451 7)*23%))+17,15+75,92
nie dosc ze naczelny rabin to jeszcze uczony!!!

witam sie z butelka mm w rece i ryczaca natka... zrobienie miarki na 90 ml tez na nia nie dziala. ma otwarta buzie i ew czeka az jej nakapie go gardla

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, o co chodzi z tymi grudkami?????
Jezu, bo zaczęłam się martwić Raz, może dwa razy się zdarzyło, że do obiadku dodałam zastygniętej manny i były grudki Teraz dodaję jak jeszcze jest ciepła.
chodzi o to ze jedzenie nie jest tak na gladko zmielone tylko ma lekkie grudki. dziecko uczy sie powoli "gryzc" a nie tylko łykac

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 07:58   #902
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No nie wiem. U nas tv wyłączone niemal non stop, tylko komp chodzi, żadnego radia ani nic. Żarówki też energooszczędne...

Czajnik sporo używam, raz dziennie podgrzewacz, kuchenkę mam elektryczną, no to jeden obiad dziennie i owsianka. Codziennie pranie. No i najwyższy miałam 450 zł za 2 mce
to ja mam za 6 miesięcy ok 600, no teraz przyjdzie wyrównanie to może będzie dopłata bo choinka się non stop przed domem świeciła a to raczej nie są oszczędne światełka
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 08:02   #903
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

nie rób sobie wyrzutów
o ciąży z Marysią dowiedziałam się koło 7 tygodnia, do tego czasu byłam na diecie, chodziłam na intensywny fitness... nic ciąży nie zaszkodziło.
o drugiej ciąży wiedziałam od razu, bardzo uważałam na siebie a i tak poroniłam
widocznie tak miało być, noszenie na pewnoe nie miała na to wpływu
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
wspołuczuje kuzynce
nie zadreczaj się ,to nie od tego
Stary 2014-03-26, 08:05   #904
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

witam sie z butelka mm w rece i ryczaca natka... zrobienie miarki na 90 ml tez na nia nie dziala. ma otwarta buzie i ew czeka az jej nakapie go gardla

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

chodzi o to ze jedzenie nie jest tak na gladko zmielone tylko ma lekkie grudki. dziecko uczy sie powoli "gryzc" a nie tylko łykac
Moze z takiego kubecxka treningowego by jej szlo? Wlasnie gryzc nie grysc wiedzialam ze cos dziwnie to wyglada. Filip juz na pierwszej drzemce na kanapie w salonie bez bujania i zastawiony druga kanapa patenty babci ;(
Stary 2014-03-26, 08:11   #905
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Udało się nam na jutro zapisać na echo serca. Lękam się
powodzenia na wizycie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
w niedzielę idziemy na imprezę rodzinną, a to akurat ta strona rodziny, gdzie sami chłopcy się rodzą od pokoleń, ja i Tuśka to ewenementy no i chciałabym ją ładnie ubrać (o ile obiektywnie rzecz biorąc te rzeczy są ładne:P ).

Który zestaw wybrać?
to futerko to w sumie opcjonalnie, zależy od pogody.
A jeśli dżinsową kiecę to które rajstopki?
Góra nr2 a dól ostatni Futerko superowe, ale to pod nim na 2 zdjęciu też ładniutkie...

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie.Ile drzemek maja wasze dzieci w ciagu dnia i jak dlugo one trwaja?
Mój śpi 2 razy po 30minut i raz godzinę. Na spacerach nie śpi tylko się drze

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Aaa i poukładałam wszystko ładnie przy tych porządkach to Wam pokażę jak jej się ciuchy na wieszakach rozrosły. I ogólnie róż ewoluował niektóre wprawdzie to prezenty
I krokusik mi dzisiaj ładnie zakwitł
ile ciuszków a jaki porządek normalnie zazdroszczę, dziś robię porządek w leońskiej szafie zmobilizowałaś mnie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
dziewczyna, aż się ZAGOTOWAŁAMmuszę się wygadać
odwiedziła mnie dzisiaj teściowa, miałam właśnie małemu dawać jabłuszko, ale ona zaproponowała, że to zrobi a ja żebym sobie coś tam w domu zrobiła, no dobra. Ja za sprzątanie się wzięłam a babcia za karmienie. Ja patrzę pomiędzy odkurzaniem a myciem naczyń, a szanowna mamusia każdą łyżeczkę przed podaniem małemu bierze do ust i oblizuje!!!!!!! To żeśmy sobie pogadały, chyba się obraziła,bo jak odchodziła to rzuciła tylko zimne do widzenia. Przesadziłam , chyba nie. nie wiem czy mówić mężowi, nie chcę robić draki
Haha może chce oczyścić spód tej łyżeczki, często widzę, że jakieś matki tak robią

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Nie tak niebawem niestety... albo inaczej, będzie jak znajdziemy większe mieszkanie
Ale decyzja już na 100% jest! Nawet imiona wybrane
super jakie imiona?

Cytat:
teraz wyjęłam bezrękawnik młodego i się okazało, że jest od Kenneth'a Cole lans na dzielni
zazdrocha
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 08:15   #906
83monia
Zakorzenienie

a ten treningowey kubeczek wiele sie rozni od zwyklego? bo ze zwyklego pic nie chce. slomki probowalam to ja liże...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 08:23   #907
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry dziś zobaczę się z przyjaciółką której nie widziałam prawie 2 lata! oby Bartuś był grzeczny

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 08:29   #908
teacherka
Zakorzenienie

Hej

Moja Zuza nadal śpi..
Zasnęła o 20, potem kilka pobudek z krótkim płaczem i ululaniem. Nie mogła sobie znaleźć pozycji w łóżeczku, wierciła się, szarpała... O 23 karmienie i szeroko otwarte oczy. Po godzinie walki odpuściliśmy i wzięliśmy do siebie. Pogadała, pośmiała się w ciemności, powierciła... Aż wreszcie położyłam ją na brzuszku i odpłynęła po paru chwilach i spała do 5:30! Nakarmiłam ją chwilę i zaczęła marudzić, fiknęła na brzuszek i po chwili spała...

U mnie wreszcie słońce!!

A za chwilę eksplodują mi cycki po takiej przerwie od karmienia...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 08:29   #909
Isabell12
Zadomowienie

o to masz już dużego syna, może się Piotrusiem opiekować

No tak mi w życiu się udała, Dawcio faktycznie świetnie potrafi opiekować się małym. Zresztą ta nasza Pietruzeczka to taka maskotka rodzinna taki pieszczoch, do dzisiaj dziękuję w modlitwach, że on jest,bo już traciłam nadzieje na drugie dziecko, bardzo chciałam żeby Dawcio miał brata, co on sam bardzo chciał, I mówię wam wkurzał0 mnie to jak pytali co niektórzy jakiej płci chciała bym dziecko (jak by to odemnie zależało) i jak mówiłam że chłopca to padały stwierdzenia przecież mam już, z dziewczynki większy pożytek, jeszcze się złoszczę jak sobie to przypomnę.
A swoją drogą marzę gdzieś w głębi duszy, żeby mieć może jeszcze córeczkę, ale kto wie.

Ewcia z tym mieleniem to już całkiem przegięcie, czyli są jeszcze bardziej pomysłowe kobitki od mojej teściowej

Kama cześć

matallewar
no u mnie 109 zł, takie mam prognozy, dom 130m2, powiem ze mam wszędzie żarówki energooszczędne oświetlenie led, i nie ogrzewam na prąd

Kasiunia teraz będę na ręce teściówce patrzyła

czaszka cześć

teacherka żebyś wiedziała że OM MY GOD!

kama cześć

W ogóle dzięki za takie miłe przyjęcie, witam się ze wszystkimi mamami, które ewentualnie przeoczyłam, tak pędzicie z tymi postami

Dzisiaj pobudka 5.20, to całe 20 min później niż wczoraj. Mam nadzieje że ten postęp mojego bobo się utrzyma, a NIE COFNIE U mnie dzisiaj piękny dzień się zapowiada więc biorę maluszka jak się wyśpi i idziemy na długi spacer. słoneczko cudne
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 08:30   #910
teacherka
Zakorzenienie

Czy któraś z Was robiła kleik ryżowy albo kukurydziany na swoim mleku? rozpuści się to?
Stary 2014-03-26, 08:35   #911
Isabell12
Zadomowienie

poziomkowa jak by mi tak powiedziała, to powiedziała bym że u mnie łyżeczki się myję , ale masz racje że niektóre mamy tak robią też widziałam

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej

Moja Zuza nadal śpi..
Zasnęła o 20, potem kilka pobudek z krótkim płaczem i ululaniem. Nie mogła sobie znaleźć pozycji w łóżeczku, wierciła się, szarpała... O 23 karmienie i szeroko otwarte oczy. Po godzinie walki odpuściliśmy i wzięliśmy do siebie. Pogadała, pośmiała się w ciemności, powierciła... Aż wreszcie położyłam ją na brzuszku i odpłynęła po paru chwilach i spała do 5:30! Nakarmiłam ją chwilę i zaczęła marudzić, fiknęła na brzuszek i po chwili spała...

U mnie wreszcie słońce!!

A za chwilę eksplodują mi cycki po takiej przerwie od karmienia...
ty szczęściaro twoje dziecko, to prawdziwy śpioszek nasz dzień wczoraj skończył się 20.30, później pobudka 23, 1, 3, 4, i 5.20 na nogach

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

współczuję cycuniów, boli pewnie
Stary 2014-03-26, 08:40   #912
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Nadrobione ufff
Byliśmy wczoraj na romantycznej kolacji i było super
Mąż mnie pochwalił bo tylko 10razy rzuciłam tekstem"ciekawe co robi mój słodki Leoś", w końcu mieliśmy czas dla siebie, obgadaliśmy sprawy na przyszłość tzn że będziemy się budować i w ogóle było super. Jeszcze nigdy nie byłam w knajpie na takim poziomie sami zagraniczni tam siedzieli tylko my po polsku nadawaliśmy a jedzenie pyszne

Jak wróciliśmy do domu to T. stwierdziła, że leo to mamuśka jakich mało
tęsknił za mną i jak go nosiła po domu to patrzył za mną w miejscach gdzie przeważnie urzęduję On mnie chyba kocha tak mocno jak ja jego a jak mnie zobaczył to taki był szczęśliwy, uśmiech na całą gębę i tulił się do mnie z 15minut mój kochaniutki

ale zapowiedziałam mu więcej rozłąk, bo niedługo dojdzie do tego że już sama nigdzie nie pójdę...

niestety coś mu się poprzestawiało i dziś już drugi raz obudził się o 7 zamiast o 10

Cytat:
ja dostałam za grudzień-luty, a poza tym dla mnie rachunki to nie zaskoczenie, bo sama spisuję z licznika, zrobiłam sobie formułkę w excelu i wiem co do grosza jaki będzie rachunek
=(((X*1,1115)+(X*1,1115)* 23%)+((X*0,4517)+(X*0,451 7)*23%))+17,15+75,92

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pamiętacie jak pisałam o tej 8 m-cznej dziewczynce co jej mama mieliła w buzi sękacza i dawała jeść? Mała ma właśnie rok i już popsute zęby
jak można mielić w swojej bębie jedzonko dla dzidzi

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Podczas buszowania po inspiracjach znalazłam coś, co mi się spodobało. Dekoratorka, która się wystawiała na targach też takie coś oferowała. Chodzi o lampiony. Tylko był problem, bo kobieta ich nie wypożycza, mogę ewentualnie wykupić u niej cały pakiet - a wolę robić po swojemu. Przynajmniej część
No a żeby kupować samemu, to masakra. Ze stówę taki jeden lampion.
Dziś byliśmy na obiedzie w knajpie mojego wujasa i okazało się, że on ma tego mnóstwo na stanie Także coś wymarzonego do ogrodu (o ile nie będzie padać), na hol czy na stoły.

ja w ikei kupiłam 6 takich lampionów i postawiłam je w altankach na zewnątrz restauracji. w ogóle jestem po kursie florystycznym i dekoracje sama robiłam, a bukiet i samochód zamówiłam...
Stary 2014-03-26, 08:46   #913
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja my juz nie spimy od 5
dziewczyny jakie sa Wasze sposoby zeby rano jeszcze dzieci poszly spac?

Sent from my GT-S5830i using Wizaz Forum mobile app
My dajemy mleczko i z powrotem do łóżeczka. Nie zawsze śpi, ale się tak przyzwyczaił, bo zawsze tak robiliśmy.
Stary 2014-03-26, 08:48   #914
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
o matko jak weszłam do galerii na tej stronce to aż mi ślinka poleciała
fontanna to moim zdaniem super pomysł

lampiony cudowne, podobają mi się tego typu dekoracje
Ja wlazłam na galerię dopiero po Twoim poście faktycznie, fajne te rzeczy

Co do tej fontanny, to może i faktycznie w większych miastach przeżytek. Ja osobiście nigdy nie byłam na weselu z fontanną Zniechęciły mnie komentarze, że po chwili wszystko może być upaćkane czekoladą (dzieci będzie chyba 2, ale oboje chłopcy są strasznie... hmmm... dzicy ) no i że może być za dużo słodkiego (bo tego słodkiego kącika sobie nie odpuszczę ).
Zobaczę co wyniknie z moich rozmyślań na ten temat

Cytat:
Endżi, pewnie Te fontanny to już przeżytek A sorbety uwielbiam A ten automat to super sprawa, nigdy z czymś takim się nie spotkałam
Fajne te sorbety, ale jakby akurat pogoda nie dopisywała, to już by tak nie smakowało

A ten barek kawowy super elegancki, rewelacja!

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
normalnie nei mogę sie doczekać twojego wesela to bedzie wydarzenie
Chciałabym Was wszystkie zaprosić, ale chyba lokal nie ogarnie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
ANGEL bombowe te lampiony! Uwielbiam takie rzeczy
Cieszę się, że się podoba Ja kocham świece, światełka, pachnące świeczuszki

Cytat:
fajnie te lampiony
te z kwiatami mi sie nie podobaja ale te ze swiecami super
te sorbety na upaly moją sie sprawdzic super, sama bym takie cos teraz zjadla mniammm
Na te z kwiatami to sama nawet bym nie wpadła
Rany, moja fantazja mnie przeraża
Chciałabym przede wszystkim papierowe ozdoby. Na tym lapie nie mam przykładowych fotek, ale zapewne jeszcze nieraz będę Was "uszczęśliwiać" tym widokiem
Stary 2014-03-26, 08:49   #915
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Czy wasze dzieci też tak plują? Od kilku dni to główna rozrywka leona i już ma całą buźkę czerwoną zwykłe kremy nie działają
Stary 2014-03-26, 08:50   #916
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie.Ile drzemek maja wasze dzieci w ciagu dnia i jak dlugo one trwaja?
zazwyczaj rano dwa razy po 30-40 min, koło 12 idzie spać to śpi 1.5-2h, i po południu tak samo jak rano,
Stary 2014-03-26, 08:52   #917
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

ja w ikei kupiłam 6 takich lampionów i postawiłam je w altankach na zewnątrz restauracji. w ogóle jestem po kursie florystycznym i dekoracje sama robiłam, a bukiet i samochód zamówiłam...
A pamiętasz może ile dałaś za te lampiony? Zaraz sobie wlezę na stronkę Ikei.

A zamówiłaś dlatego żeby mieć święty spokój i gwarancję, że będzie ok?

No właśnie, jeszcze bukiet dla mnie - to dopiero będzie. Chyba wypadałoby mieć najpierw suknię i ogarnąć jakie na pewno będą dekoracje i motyw przewodni, nie ?
Stary 2014-03-26, 08:52   #918
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z Was robiła kleik ryżowy albo kukurydziany na swoim mleku? rozpuści się to?
ja robiłam, ale moje mleko było w miseczce z gorącą wodą, rozpuściło się

Mamy problem z kupką, a raczej jej brakiem, bo Emilka ma zatwardzenie. Podałam jej ok 3,5ml Lactulose Mip. Snow, Ty podawałaś duphalac, w jakich ilościach? Jeju jak ona strasznie się pręży i płacze, piszczy przy tym okropnie już nie wiem jak mam jej pomóc
Stary 2014-03-26, 08:53   #919
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wasze dzieci też tak plują? Od kilku dni to główna rozrywka leona i już ma całą buźkę czerwoną zwykłe kremy nie działają
Filip tez ma tą faze robienia prr i plucia .. ale niema nic na buzi.. moze linomag da rade?
Stary 2014-03-26, 08:54   #920
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
ooooooooooo! mój mały to prawdziwa plujka, komicznie to robi. często muszę go przebierać, i smarowanie buziaczka obowiązkowo

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

a co do kremu to ja mam taki robiony na zamówienie lekarka dała receptę i buzia ładna, ale nie miał jakoś specjalnie czerwonej

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-03-26 o 08:58
Stary 2014-03-26, 08:56   #921
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja robiłam, ale moje mleko było w miseczce z gorącą wodą, rozpuściło się

Mamy problem z kupką, a raczej jej brakiem, bo Emilka ma zatwardzenie. Podałam jej ok 3,5ml Lactulose Mip. Snow, Ty podawałaś duphalac, w jakich ilościach? Jeju jak ona strasznie się pręży i płacze, piszczy przy tym okropnie już nie wiem jak mam jej pomóc
a czopek glicerynowy? u nas pomaga
Stary 2014-03-26, 08:58   #922
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a czopek glicerynowy? u nas pomaga
od razu wypchała
Stary 2014-03-26, 08:59   #923
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wróciliśmy do domu to T. stwierdziła, że leo to mamuśka jakich mało
tęsknił za mną i jak go nosiła po domu to patrzył za mną w miejscach gdzie przeważnie urzęduję On mnie chyba kocha tak mocno jak ja jego a jak mnie zobaczył to taki był szczęśliwy, uśmiech na całą gębę i tulił się do mnie z 15minut mój kochaniutki
ja chodzę dumna jak paw bo Myszek od kilku dni tylko przy mamuni zaśnie

fajnie, że kolacja się udała- my za 3 tygodnie mamy 10 rocznicę

Stary 2014-03-26, 09:00   #924
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A pamiętasz może ile dałaś za te lampiony? Zaraz sobie wlezę na stronkę Ikei.

A zamówiłaś dlatego żeby mieć święty spokój i gwarancję, że będzie ok?

No właśnie, jeszcze bukiet dla mnie - to dopiero będzie. Chyba wypadałoby mieć najpierw suknię i ogarnąć jakie na pewno będą dekoracje i motyw przewodni, nie ?
Po niecałą dychę były, kupę świeczek wtedy też kupowałam Tż się zmartwił przy kasie

Zamówiłam bo nie miałam czasu robić, miałam plan wysłać tża na giełdę po kwiaty ale skapitulowałam i dobrze bo w kwiaciarni mnie super posłuchali. tylko fotograf nie pocykał mi tych wszystkich ozdób a byłam z nich naprawdę dumna moje kolory to ciemny róż i limonka +diamenty(sztuczne ofkors). Ja tam wszystko zaczęłam planować od dekoracji bo mam hopla na tym punkcie
Stary 2014-03-26, 09:02   #925
czaszka_
Zakorzenienie

alez mi sie dzis zyc chce mala pospala jeszcze godzine to i ja:P teraz lezymy w wyrku i czekamy az tz przyniesie sniadanie do lozka :p
hehehe

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:03   #926
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
od razu wypchała
Próbowałaś przytrzymać chwile?

Cytat:

coś planujecie specjalnego i
Stary 2014-03-26, 09:04   #927
teacherka
Zakorzenienie

Ja-ika, dzięki. Spróbuję wobec tego, i tak chyba muszę wyciągnąć laktator, to się do czegoś przyda.
Biedna Emilka... Nie umiem podpowiedzieć, bo u nas to ciągle był odwrotny problem. Choć wczoraj nie było kupki ani jednej, to chyba pierwszy taki dzień w jej życiu...

Isabell, nie myśl, że ona tak codziennie, wręcz przeciwnie. Dlatego tak się cieszę. Choć i tak jestem nieźle połamana od spania całą noc na boku.
Stary 2014-03-26, 09:05   #928
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Tusia wstała o 5.30, omg Pobawiła się w łóżeczku do 7 i tak nas obudziła. a teraz znowu śpi, a normalnie jej się nie zdarza o tej porze.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Motyl, moj tez tylko pije mleko ode mnie. Wody z butelki nie chce, popijac po obiadkach/deserkach tez nie wiec zastanawiam sie nad niekapkiem. Widzialam raz fajny zestaw w promocji niekapek lovi z miekkim ustnikiem + lovi 360. Chyba kupie Julkowi
a gdzie ta promocja?W jakimś duzym sklepie?

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
łaaał, jestem pod wrażeniem i zazdroszczę

zdrówka
po szpitalu przekonaąłm się do inhalatora
kasy nie mamy więc pożyczyliśmy ale naprazwdę się spisuje, odciąganie nei równa się

dobrze, że zwróciłaś uwagę, lepiej reagować bo później jeszcze gorzej będzie wymyślać

a jak profesjonalnie pozuje

a Jula ma już ajkiegoś ząbka?

ja pierdziele

sama drżę przed rachunkiem

dizys
to prawdaa, inhalatory są fajne

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

miałam coś pisać ale mi wyleciało jakos tak wysżło że sebka wykapałam wcesniej i po kąpieli dałam mu kaszke...myślałam że po kaszce jeszcze cycem popije i pójdzie spać jak zwykle bezproblemowo ale miał wywalone na cyca i zabawa mu w głowie ju,z więcej tak nie robie no ale po kilku przewrotach na boczki, dawaniu rączki do tzymania kizianiu zasnał.
adi też mi wymyślał że głodny i chce parówke wiec mu robiłam a ten piernik tylko petekstu szukał zeby wyjść z łóżka i nie zamierzał nic jesć ....wkurzyłam się na niego i nie przeczytałam mu bajki na dobranoc...wrednia ze mnie
ale pomodił się słowami....dobry jezu kładę się spąć nic mi się złego nie może stać , mam na obronę anioła różanego(powinno byc znak krzyża twego)/ uwielbiam go i te teksty
przeczytałam kaczkę, pewnie przez tę kapiel

Kochany Adi

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
też nie dostałam

fakt, dobre to

mięso gotowałam zblendowałam, do foliówek wrzuciłam porcej, na wadze każda i zamroziłam
na razie mam swojego królika i kurę, na gołąbki czekam

właśnie, kiedy żółtko mogę dawać
odmierzałaś 10 g?

mi mówiła w czwartek pediatra,że jak skończy 7 m, to pół żółtka co 2 dni

Cytat:
o w pytkę! ale się chłopak zmienił!
http://www.pudelek.pl/artykul/65210/...koszulki_foto/
a kto to?chociaz ciało niezłe. Tunel brzydki:P

Cytat:
Kochana, ja na zachętę Zuzi rozrzedzałam, bo wiesz jaka ona jest. Ale dziś dopiero pod koniec dolałam troszkę wody, bo było zimne już. Smakowało Jutro i pojutrze podam chyba jeszcze marchew z ziemniakiem a potem marchew z dynią ze dwa dni. Potem chyba jeszcze jabłuszko z dynią potestujemy i wprowadzimy gluten... I co najmniej z tydzień-dwa nie wprowadzę innych smaków... Tak sobie myślę...

Ten jogurt grecki, który kiedyś jadłam (ojjj dobra, do ciasta użyłam) był zdecydowanie słodszy niż jogurt naturalny. I gęsty bardzo.

Moja Zuzka to samo, tak się zaczęła przytulać że achhhh

Kochana, dziękuję Ci bardzo za dobre wieści zabkowe Martwiłam się tym bardzo. W takim razie powinnam np. przed kąpielą umyć jej zabki (no bo jednak w ciągu dnia dostaje też i coś innego niż pierś) a potem spokojnie dokarmić piersią?

Ja również bardzo cenię Twoją wiedzę i mądre odpowiedzi. Chyba za mało to okazywałam do tej pory. Dziekuje, jesteś moim Guru ;*
ej nie odgapiaj:P Natala jest moim największym bożyszczem

Cytat:
woow ale ciuchow i jaki porzadek
u nas tez bylo tyle łachow ale to co male schowalam i juz szafi swiecą pustkami

bleee
ale po co to ona wogole robila?
nooo ja pochowałam 68 wszystkie w końcu, z nimi był bałagan

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mój TZ mówi, że 2. Ja mówie, że 2 albo 3, ale bardziej 2
Pokaźna szafa Tusi nie ma co

Nic nie nadrobiłam, tylko te dwa posty

Koleżanka brazylija super - ściskały się z Polą za ręce i śmiały do siebie cały czas Fajnie było. A teraz padam na twarz..

Miłego dnia!
hhhhaaha nawet tż zagłosował dzięki
Masz fotki?

Cytat:
Natala - znalazlam takkaszke Zdrowy Brzuszek Ninima tj kaszka bezmleczna i mimo ze Matal pusze ze ma jakies pochodne cukru to chyba kupie bo wybor bezmlecznych bezcukru ograniczony.. eh oczywiscie wczoraj na szybko przejrzalam etykiety na necie i rzucilo mi sie w oczy bez cukru

Madziuchna chodzi o mozliwosc zadlawienia, ale tez jak sie grudek nieda w odpowiednim nomencie to dziecko moze pozniej niechciec jesc grudek wogole, albo grysc
Passion a chrupki kukurydziane dajesz? Ja dalam kilka razy i juz ich sie bardziej lekam niz grudek.

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Witam w klubie 5.30 :/ dobrze ze z jedna pobudka, bez krzyku, bez czopa.
ja nie daję jeszcze chrupek, podobno od 8 miesiąca
i niech mi ktoś przetłumaczy po co je dawać?jest w nich coś wartościowego?czy po to,żeby dziecko nauczyć "gryźć i memłać"?

Cytat:
hej

Matal,że ile za prąd? co Wam tak żre

ja płacę 130 na miesiąc, tv chodzi tylko jak małż w domu, za to komp prawie cały dzień
nigdy nie zostawiam włączonego światła tam gdzie mnie nie ma

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 09:07   #929
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
coś planujecie specjalnego i
stary mnie bierze do Czech do restauracji, gdzie zapodał pierścień

Stary 2014-03-26, 09:09   #930
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Filip tez ma tą faze robienia prr i plucia .. ale niema nic na buzi.. moze linomag da rade?
stosowałam bepanthen na razie nie mam linomagu muszę wysłać starego do apteki...

Cytat:
od razu wypchała
no my kilka podejść zawsze musimy robić ale zawsze jest spektakularny efekt

Cytat:

10lat my 7
mój od miesiąca zasypia tylko przy mnie a od tygodnia walczę z tym jego zwyczajem, w ogóle najchętniej wisiałby na cycu cały dzień i kimał...

u nas słońce ale co mi z tego jak spacery to trauma

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
alez mi sie dzis zyc chce mala pospala jeszcze godzine to i ja:P teraz lezymy w wyrku i czekamy az tz przyniesie sniadanie do lozka :p
hehehe
zazdro

Cytat:
stary mnie bierze do Czech do restauracji, gdzie zapodał pierścień
zazdro

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości