|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
zdrowkaJa bym smarowala vickem (mozna klatke piersiowa, stopy), u Nas na katar pomaga nasivin do nosa. Szkoda ze nie przejda inhalacje
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.
Cytat:
A inhalacje ewentualnie z czego? Myślę, że nie przejdą, bo ona się boi wszelkich nowości ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Właśnie mi teściowa dzwoniła, że Ewa ma 38,3 st. C Pojedzie z nią do lekarza. |
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sama sól pomaga Zrob najpierw sobie a potem moze i mała sie przekona ![]() Seba niechciał maseczki zakładac, ale do tych koncowek do nosa i ustnika dal sie przekonac i siedzi z tym ogladajac bajke
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2014-03-26 o 11:04 |
|
|
|
|
#2014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli temp jest poniżej 38 to nie bierz nic, organizm sam sobie poradzi, nie ma co się faszerować. A wiem co mówię, też chorowałam na poczatku ciązy. Cytat:
Ale rozumiem, no w końcu to normalne, że cię cieszysz ciążą, chcesz mieć też radość z wyprawki, mimo, że się niby wszystko ma ![]() A co do ruchów : jeśli ten rodzaj uczucia się powtórzy (może być nawet dopiero za parę dni) to będziesz już wiedziała czy to dziecko Chyba żadna kobieta w pierwszej ciązy nie ma pewności czy to ruchy. Bo na początku to nie kopniaki stricte tylko przesuwanie, przepływanie, taka pękająca banieczka ( to już najbliżej kopniaków). Dla mnie to było przecudowne, najlepsze momenty ciąży, wtedy wszystko jest już takie realne.Zdrówka dla Ewy! |
||
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
![]() złóte ubranko z kurczakiem super ale panterka to mi sie juz nie podoba![]() asiuk zdrowka dla Ewy,
|
|
#2016 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wiesz co chyba zależy jaka baza, jedną chyba potrzebują zaczepów a inne przypina się pasami, tak mi się wydaje u nas w domu żadne auto nie ma zaczepów do bazy maxi cosi pasują wszystkie typy i rozmiary fotelików maxi cosi? Cytat:
![]() Do bazy maxi cosi pasują wszystkie typy i rozmiary fotelików maxi cosi? Mieliście fotelik razem z wózkiem 3w1? Cytat:
Fajnie z tymi lumpkami na drogo, nie wiem jak dla dzieci ale dla dorosłych to w tych cenach co w osiedlowym lumpku to na wyprzedaży kupię nowe ciuchy wstawiaj co tam jeszcze upolujesz ![]() a zastanawiałaś się nad taką paczką z all? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Asiuk, zdrówka dla Ewy
![]() Cytat:
Raz na jakiś czas mnie coś tam zakila ![]() Cytat:
Ale ta mnie urzekła. Na żywo jest przecudna! Zmienisz zdanie jak zobaczysz ją za kilka miesięcy 'wypełnioną' ![]() Cytat:
Będę pokazywać, na pewno ![]() Nie będę brać żadnej paki z allegro, bo ja mam ciuszków od zawalenia po siostrze. Tylko po prostu nie umiem się powstrzymać, jak łażę po tych lumpkach
|
|||
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Melduję, że powoli wracam do żywych... Jestem na zwolnieniu, dawno nie byłam taka chora. Nadrobię jutro. |
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w rodzinie nie ma małych dzieci, u tżta za to jest i to dużo i już raczej wszystko porozdawane, ściorane ![]() Póki co nie mam ani jednej rzeczy a nie przepraszam smoczek to by było na tyle
|
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro nie wydajesz na to przy okazji majątku to problemu nie ma, realizuj się, ja wiem jakie to przyjemne - bo mam to do tej pory, uwielbiam licytować rzeczy dla dziecka, grzebać po grupach fb - myślę, że to już choroba ale przecież dzieci rosną, prawda? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Nataszka w okularkach? Wrocilismy od dentysty Seba ma wszystkie zabki piekne i zdrowe Został pochwalony przez Pana doktora i dostał naklejke spidermana ,,amazing patient,, Normalnie szał Kolejna kontrola za 6 m-cy.Dobrze ze obiad prawie gotowy bo umieramy z głodu
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks, zdrowia
Blonde za ząbki Sebymaz znalazł dziś ofertę pracy o która będziemy konkurować... mimo innych zawodów obydwoje mamy kwalifikacje pokrywające się z oferta :co jest:... i gdyby to nie powazna, duza firma to bym pomyślała ze to żart ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki! Cytat:
Cytat:
![]() Blonde, super, że ząbki zdrowe. Ja z Ewą jeszcze nie byłam u dentysty - nie wyobrażam sobie, szczerze powiedziawszy ![]() Teściowa była z małą u lekarza - jakaś infekcja wirusowa, nie ma stanu zapalnego w gardle, ale jest rozpulchnione. Mam nadzieję, że nic więcej się z tego nie wykluje. |
|||
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie Tryzmma kciuki za Was obu![]() Cytat:
My chodzimy od 2 roku zycia co 6 m-cy Jak narazie wszystko super![]() Kurujcie ja
|
|
#2025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() onyks zdrowka, Cytat:
![]() gucia6 trzymam kciuki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Onyks zdrówka. Asiuk zdrówka dla Ewy. Blonde super, że ząbki zdrowe. Gucia ale numer ![]() O matko, taki mam kocioł, że padam.....
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u gina. Jednak coś się przyplątało - dostałam globule na 12dni
![]() Gucia, powodzenia! ![]() Onyks, ale Cie rozłożyło! A pisałaś, że przeszło po jednym dniu.
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Tak też ostatnio stwierdziłam, że skoro nafaszerowali mnie tyloma zastrzykami i kroplówkami to pewnie dzieć teraz nie będzie miał ochoty wyjść
![]() Cytat:
A jak Zobacz ile teraz czekamy na jakiegoś nowego dzieciaczka.Asiuk zdrówka dla Ewci! Ja nie pamiętam kiedy poczułam małego... Znowu czuję się jak wyrodna matka. Takiego momentu nie zapamiętać... Żebym tylko datę urodzin zarejestrowała w pamięci ![]() Ana bazę mocuje się na stałe i do niej wpina się fotelik. Jak się nie ma bazy to fotelik zapina się pasami. Nie każdy fotelik maxi cosi pasuje do każdej bazy. Jest ich parę i trzeba sprawdzić na stronie które są ze sobą kompatybilne. Ja wózek mam 2 w 1 (gondola i spacerówka) a do tego dokupiony fotelik maxi cosi i adaptery. blonde dla Sebyonyks zdrówka gucia nieźle z tą pracą. ![]() mysiu skąd ja to znam. Kciuki, żeby szybko przeszło. Podczas ostatniej wizyty w szpitalu zostawiłam gdzieś na oddziale całą teczuszkę z wynikami robionymi w ciąży. Zorientowałam się dopiero w domu. Mąż dzisiaj odbierał moje wypisy i przy okazji wstąpił zapytać czy aby nie znaleźli tej teczuszki. Na szczęście była i odzyskałam zdjęcia usg mojego szkraba ![]() Strasznie męczy mnie zgaga ostatnio. Pomaga łyk mleka. Zobaczymy jak długo
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie przeszłam przez 30 minutową walkę o dwa psiknięcia Oxalinem do nosa. Nie obyło się bez dzwonienia po teściową, żeby przytrzymała ręce Ewy. Młoda wpadła w histerię już przy pierwszej próbie...
Czasem mam dość. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk Maja też nie lubi. Najpierw muszę misiowi psikać i dopiero daje sobie wpuścić. Za to o Fridzie (inhalatorze) mogę zapomnieć.
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też nie lubi jak się jej coś robi cokolwiek przy nosie/ustach.
|
|
|
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
zaraz wrzucę fotki do k. Ale jestem szczęśliwa bo Nataszka je nosi ![]() ![]() Cytat:
Powodzenia Cytat:
Zdrówka dla małej ![]() ![]() Na zgagę jeszcze migdały są dobre
|
||
|
|
|
#2033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
z tego co mi wiadomo bazę też można przypiąć pasami, taki mąż mówił ![]() Nie każdy fotelik maxi cosi pasuje do każdej bazy (rozumiem że masz na myśli róże firmy?)... ale czy każdy fotelik maxi cosi pasuje do każdej bazy maxi cosi?:P Dobrze, że teczka się znalazła ![]() hej ![]() Po badaniach, byłam na pobraniu krwi |
||||
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Moja generalnie nie lubi, jak coś się przy niej robi. Nie da sobie normalnie umyć okolic intymnych, płacze, gdy jest posmarowana balsamem... Cytat:
Ciekawe, czy moja by nosiła? Na szczęście nie ma takiej potrzeby, nie wyobrażam sobie ![]() Dziękuję! |
||
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Butter ale szalejesz z zakupami ![]() Ana np fotelik maxi cosi city nie pasuje na żadną bazę z firmy maxi-cosi (są 2 bazy, a np baza family fix pozwala montować też ten następny fotelik 9-18kg czy jakoś tak) najlepiej wejdź na stronę i sobie zobacz
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nam Nataszka trochę kaszle, ale tylko w nocy, niestety okazało się że alergia. Mamy zyrtec, inhalator z wziewami na 2 tyg i jakieś takie granulki do jogurtu...chyba jest trochę poprawa. Podobno to od pyłków. Ana, Blonde czytałam,że Was rozłożyło, jak się czujecie? Butter, szalejesz z zakupami! A co tam! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
![]() Moja nie daje sobie noska odciągać fridą, dantejskie sceny przy tym mamy, ale z zakrapianiem np. Nasivinem to nie ma problemu. |
||
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę Wam, w czym rzecz z tym przeziębieniem młodej.
Co drugi tydzień u mojej teściowej są bliźniaczki od szwagra, razem ze swoją opiekunką. W poniedziałek przywieźli je bez żenady, mimo, że jedna miała katar po zęby i była marudna. Ja wiem, że jak Ewa pójdzie do przedszkola, to tego nie uniknę, ale teraz - można zapobiec, wystarczyłoby, gdyby dziewczyny zostały w swoim domu z opiekunką. Ich rodzice nie mają z tym problemu, nie czują żadnych wyrzutów sumienia, w ogóle nie ma problemu, że moje dziecko się zaraziło. To dlatego jestem wściekła, mój TŻ również, a teściowa ma takie samo zdanie na ten temat - na temat ich bezmyślności, jak ja |
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, że była mowa o wózkach. My sprzedaliśmy Joolza, poszedł chwilę po wystawieniu, byłam w szoku że tak szybko, a przy tym dostaliśmy bardzo dobrą cenę!!
No i kupiliśmy Nunę, tamtej niestety tż nie wylicytował, ktoś nas przebił. Kupiliśmy w sklepie, chciałam czarną bo była śliczna, ale jak pomyślałam, że latem się małej ten czarny materiał nagrzeje to wzięliśmy w kolorze sand ![]() A najlepsze, że wczoraj napisała ta kobieta od wózka z allegro, że baka która go wylicytowała się rozmyśliła i czy chcemy go za kwotę którą zaproponowaliśmy w licytacji Teraz to już d.u.p.a
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk, mnie też wkurza jak ktoś umyślnie idzie między zdrowe dzieci z chorym maluchem...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

).
zdrowka

no i czuję się jak flaki z olejem... 
i wróciłam z reklamówką szmatek dla Małej 
wstawiaj co tam jeszcze upolujesz 
po siostrze. Tylko po prostu nie umiem się powstrzymać, jak łażę po tych lumpkach 

za ząbki Seby