Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22. - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 10:32   #2011
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Butter, słodkie ciuszki!
Odnośnie ruchów dziecka - ja obecnie mam taki stan, jakbym była w ciąży i czuła pierwsze smyranie

Młoda miała w nocy gorączkę - nie wiem, ile, bo nie pozwoliła zmierzyć sobie temperatury, a nie chciałam robić scen o 3. Zresztą i tak bym jej zaaplikowała Ibum, bo była gorąca i mówiła, że głowa ją boli. Ma zalegający katar. Czy zamiast Euphorbium/wody w spreju i maści majerankowej mogę użyć czegoś bardziej skutecznego (wszelkie inhalacje raczej odpadają, jak się domyślacie ).
W weekend planujemy wyjazd do tego hotelu SPA, trzymajcie kciuki, żeby się nic z tego nie rozkręciło...
ojejzdrowka

Ja bym smarowala vickem (mozna klatke piersiowa, stopy), u Nas na katar pomaga nasivin do nosa.
Szkoda ze nie przejda inhalacje
Stary 2014-03-26, 11:02   #2012
asiuk
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ojejzdrowka

Ja bym smarowala vickem (mozna klatke piersiowa, stopy), u Nas na katar pomaga nasivin do nosa.
Szkoda ze nie przejda inhalacje
Dzięki.
A inhalacje ewentualnie z czego? Myślę, że nie przejdą, bo ona się boi wszelkich nowości

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Właśnie mi teściowa dzwoniła, że Ewa ma 38,3 st. C
Pojedzie z nią do lekarza.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:02   #2013
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki.
A inhalacje ewentualnie z czego? Myślę, że nie przejdą, bo ona się boi wszelkich nowości
bez konsultacji z lekarzem to tylko z soli fizjolog.
Ale sama sól pomaga
Zrob najpierw sobie a potem moze i mała sie przekona
Seba niechciał maseczki zakładac, ale do tych koncowek do nosa i ustnika dal sie przekonac i siedzi z tym ogladajac bajke

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2014-03-26 o 11:04
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:16   #2014
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny

vicka a co to? w inhalatorze to się da stosować? i czy mogę

zrobiłam

dziękuję robiłam

to pewnie maluszek

ee wyrodna... podobno to bardzo indywidualna kwestia. Ja się obawiam że poczuje później bo mam łożysko na ścianie przedniej a ono amortyzuje... choć piszą różnie i po cichu liczę że będę w grupie co jednak szybciej

-

Melduję się że żyję. W sumie wybrałam 4 tabletki apapu i teraz obserwuję, ale tempka się waha 37,2, 36,9. Czytałam ze w ciąży jest podwyższona tempka. Wiem, że na początku ale czy teraz też? żałuję ze nie zmierzyłam przed chorobą czy to normalna dla mnie w tym stanie czy nadal stan podgorączkowy

Niestety nos zapchany, ale karat wodnisty, tylko śluzówka spuchnięta i nie spływa no i czuję się jak flaki z olejem...

A mam odebrała dzisiaj wyniki badan i mówi że są w normie.
W czwartek idę na krew, bo niedługo wizyta.
Zdrówka życzę!
Jeśli temp jest poniżej 38 to nie bierz nic, organizm sam sobie poradzi, nie ma co się faszerować. A wiem co mówię, też chorowałam na poczatku ciązy.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Ja miałam zrobić listę i nią się kierować przy zakupach, ale jeszcze nawet nie posegregowałam rzeczy, które mam i nie zabrałam się za tę listę. A tyle słodkich rzeczy.
W lumpku biorę tylko te rzeczy, które mnie urzekły, nie biorę na oślep tzw. zwyklaków, bo sporo rzeczy mam
Uwaga, chwalę się. Jak będziecie miały dość, dajcie znać!
Szalejesz:d
Ale rozumiem, no w końcu to normalne, że cię cieszysz ciążą, chcesz mieć też radość z wyprawki, mimo, że się niby wszystko ma

A co do ruchów : jeśli ten rodzaj uczucia się powtórzy (może być nawet dopiero za parę dni) to będziesz już wiedziała czy to dziecko Chyba żadna kobieta w pierwszej ciązy nie ma pewności czy to ruchy. Bo na początku to nie kopniaki stricte tylko przesuwanie, przepływanie, taka pękająca banieczka ( to już najbliżej kopniaków). Dla mnie to było przecudowne, najlepsze momenty ciąży, wtedy wszystko jest już takie realne.
Cytat:
Dzięki.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Właśnie mi teściowa dzwoniła, że Ewa ma 38,3 st. C
Pojedzie z nią do lekarza.
Zdrówka dla Ewy!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:57   #2015
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Ps. znowu napadłam na lumpka i wróciłam z reklamówką szmatek dla Małej
zakupowe szalenstwo Cie dopadło

złóte ubranko z kurczakiem super ale panterka to mi sie juz nie podoba

asiuk zdrowka dla Ewy,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:45   #2016
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Ana, no kurde.. mam wrazenie, ze juz mi lepiej No ale, do gina ide bo musze byc na szpital zdrowa. Ciesze sie, ze czujesz sie lepiej!
Butter, no urocze łowy
Zabicaa, ale meza zrobilas, musial miec fajna mine
To tak właśnie jest

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Ana, Mysia, Blonde kurujcie się tam
Butter śliczne te ubranka, chyba też muszę iść do lumpka. Bo mojej Mai muszę całą nową garderobę kupić. A co ruchów, ja czułam w 15 tyg i 5 dniu - taka rybka mi przepłynęła, ewidentnie czułam, ze to było to, ale pierwszy kopniaczek był w 20 tyg w Wigilię a mąż poczuł w 2 dzień świąt

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Ana*** na wertepy i do lasu =) Ja po mieście poruszam się raczej rzadko, ewentualnie na zakupy wyruszam, albo spacer nad morzem (tzn planuje spacery bo jak mieszkałam 300m od plaży to nigdy czasu nie miałam=) Nie ma skrętnych ani obrotowych kół. Bratowej taki nie zdał egzaminu a i mnie one nie przekonywały. Ja nie zwracałam uwagi na wagi bo do mojego samochodu wózek wchodzi bez składania, a poza tym nie będę musiała go za bardzo gdzie dźwigać.

Z bazami jest tak, że samochód musi być wyposażony w system do jej montażu (siedzenia muszą być wyposażone w takie jakby zaczepy, nie wiem jak to opisać) Jak to na rynku bywa, do bazy danej firmy pasuje ich fotelik i żaden inny. Ja kupiłam maxi cosi cabrio fix, ale chcę kupić bazę do której będę mogła też wpiąć kolejny, większy fotelik (family fix) Niedawno były organizowane niedaleko mnie warsztaty "bezpieczny maluch" i wysłałam na nie męża, bo ja akurat leżałam w szpitalu. Dużo mówili o tych fotelikach właśnie. Mąż wbrew pozorom był bardzo zadowolony, że tam pojechał. Dzisiaj co prawda przyszedł mandat z fotoradaru za tę podróż, ale wybaczam mu
A no to odpada Ci ciężkość i aby się w miarę złożył

wiesz co chyba zależy jaka baza, jedną chyba potrzebują zaczepów a inne przypina się pasami, tak mi się wydaje u nas w domu żadne auto nie ma zaczepów
do bazy maxi cosi pasują wszystkie typy i rozmiary fotelików maxi cosi?

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Ana, fajnie ze się lepiej czujesz

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Chyba będziemy zostawiać wozek po Dominiku Jestesmy z niego zadowoleni wiec raczej zostaniemy chyba ze na koniec nam cos wpadnie w oko ale nie sadze. Dominik tez przez pierwsze 14 miesięcy jezdzil w foteliku Maxi Cosi My mielimy baze już wliczona jak kupowaliśmy wozek z fotelikiem.

Super ze czujesz się lepiej

Ja polecam fotelik Maxi Cosi A baza ma takie dwa uchwyty które mocujesz pod siedzeniem na stale i wyciągasz tylko fotelik. Baza jest na stale.
a jaki mieliście wózek? z skrętnymi, obrotowymi? wcześniej zawsze mówiłam ze chce któreś z tych aby skręcać anie przestawiać wózek, ale podobno one mniej się sprawują w terenie

Do bazy maxi cosi pasują wszystkie typy i rozmiary fotelików maxi cosi?

Mieliście fotelik razem z wózkiem 3w1?

Cytat:
Spoko, to łożysko może się przemieścić

Ja mam kilka lumpków u siebie 'zaprzyjaźnionych'. Tam chodzę i zawsze coś wygrzebię
A czy są drogie, to wiesz, kwestia względna. Z tych wczorajszych łupów żadna rzecz nie kosztowała więcej niż 5 zł chyba...chociaż już nie kojarzę, bo kupowałam jeszcze rzeczy dla siostrzenic. Za wszystko to co na zdjęciach + 3 sukienki dla młodszej + 1 sukienkę, 2 bluzki i 1 spódnicę dla starszej zapłaciłam 90 zł.
I tak jak mówię, ja w lumpkach biorę rzeczy tylko takie 'nówki sztuki'. Bo chłamu spranego jest pełno. I dla siebie mam trochę łupów takich, moim zdaniem, fajnych serio, a plus też taki, że co druga kobita na ulicy nie ma takiego swetra, czy bluzki
O nie wiedziałam, ze przodujące może zmienić pozycję wiem, ale że to ścianie przedniej to myślałam że ono już tam będzie:P

Fajnie z tymi lumpkami na drogo, nie wiem jak dla dzieci ale dla dorosłych to w tych cenach co w osiedlowym lumpku to na wyprzedaży kupię nowe ciuchy wstawiaj co tam jeszcze upolujesz
a zastanawiałaś się nad taką paczką z all?

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zdrówka życzę!
Jeśli temp jest poniżej 38 to nie bierz nic, organizm sam sobie poradzi, nie ma co się faszerować. A wiem co mówię, też chorowałam na poczatku ciązy.
Drugi dzień nic nie biorę
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:51   #2017
ButterBear
Zakorzenienie

Asiuk, zdrówka dla Ewy

Cytat:
Szalejesz:d
Ale rozumiem, no w końcu to normalne, że cię cieszysz ciążą, chcesz mieć też radość z wyprawki, mimo, że się niby wszystko ma

A co do ruchów : jeśli ten rodzaj uczucia się powtórzy (może być nawet dopiero za parę dni) to będziesz już wiedziała czy to dziecko Chyba żadna kobieta w pierwszej ciązy nie ma pewności czy to ruchy. Bo na początku to nie kopniaki stricte tylko przesuwanie, przepływanie, taka pękająca banieczka ( to już najbliżej kopniaków). Dla mnie to było przecudowne, najlepsze momenty ciąży, wtedy wszystko jest już takie realne.
To uczucie się powtarza Raz na jakiś czas mnie coś tam zakila
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc
zakupowe szalenstwo Cie dopadło

złóte ubranko z kurczakiem super ale panterka to mi sie juz nie podoba
Powiem Ci, że ja też nie jestem zwolenniczką panterek Ale ta mnie urzekła. Na żywo jest przecudna! Zmienisz zdanie jak zobaczysz ją za kilka miesięcy 'wypełnioną'

Cytat:
O nie wiedziałam, ze przodujące może zmienić pozycję wiem, ale że to ścianie przedniej to myślałam że ono już tam będzie:P

Fajnie z tymi lumpkami na drogo, nie wiem jak dla dzieci ale dla dorosłych to w tych cenach co w osiedlowym lumpku to na wyprzedaży kupię nowe ciuchy wstawiaj co tam jeszcze upolujesz
a zastanawiałaś się nad taką paczką z all?
Mi lekarka powiedziała, że może zmienić, a może nie, ale jak nie zmieni to i tak dramatu nie ma, na poród nie wpływa w żaden sposób

Będę pokazywać, na pewno
Nie będę brać żadnej paki z allegro, bo ja mam ciuszków od zawalenia po siostrze. Tylko po prostu nie umiem się powstrzymać, jak łażę po tych lumpkach

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:53   #2018
onyks
Zakorzenienie

Hej.

Melduję, że powoli wracam do żywych...
Jestem na zwolnieniu, dawno nie byłam taka chora. Nadrobię jutro.

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 13:10   #2019
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Mi lekarka powiedziała, że może zmienić, a może nie, ale jak nie zmieni to i tak dramatu nie ma, na poród nie wpływa w żaden sposób

Będę pokazywać, na pewno
Nie będę brać żadnej paki z allegro, bo ja mam ciuszków od zawalenia po siostrze. Tylko po prostu nie umiem się powstrzymać, jak łażę po tych lumpkach
Aha no nie ma podobno

U mnie w rodzinie nie ma małych dzieci, u tżta za to jest i to dużo i już raczej wszystko porozdawane, ściorane

Póki co nie mam ani jednej rzeczy a nie przepraszam smoczek haha który dostaliśmy z mężem od brata w takiej drewnianej skrzynce, z taką książeczką niedługo po ślubie to by było na tyle
Stary 2014-03-26, 13:50   #2020
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Asiuk, zdrówka dla Ewy

To uczucie się powtarza Raz na jakiś czas mnie coś tam zakila

Powiem Ci, że ja też nie jestem zwolenniczką panterek Ale ta mnie urzekła. Na żywo jest przecudna! Zmienisz zdanie jak zobaczysz ją za kilka miesięcy 'wypełnioną'

Będę pokazywać, na pewno
Trudno sobie odmówić kupienia czegoś dla "tego konkretnego" dziecka, tylko dla niego A skoro nie wydajesz na to przy okazji majątku to problemu nie ma, realizuj się, ja wiem jakie to przyjemne - bo mam to do tej pory, uwielbiam licytować rzeczy dla dziecka, grzebać po grupach fb - myślę, że to już choroba ale przecież dzieci rosną, prawda?

Cytat:
Aha no nie ma podobno

U mnie w rodzinie nie ma małych dzieci, u tżta za to jest i to dużo i już raczej wszystko porozdawane, ściorane

Póki co nie mam ani jednej rzeczy a nie przepraszam smoczek haha który dostaliśmy z mężem od brata w takiej drewnianej skrzynce, z taką książeczką niedługo po ślubie to by było na tyle
Skompletujesz sobie, niekoniecznie to będzie majątek kosztować a frajda ogromna!
Stary 2014-03-26, 14:06   #2021
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Hej.

zdrowka
A jak Nataszka w okularkach?

Wrocilismy od dentystySeba ma wszystkie zabki piekne i zdroweZostał pochwalony przez Pana doktora i dostał naklejke spidermana ,,amazing patient,,Normalnie szał i standardowo paste i szczoteczkeKolejna kontrola za 6 m-cy.

Dobrze ze obiad prawie gotowy bo umieramy z głodu
Stary 2014-03-26, 14:16   #2022
gucia6
Zakorzenienie

Onyks, zdrowia

Blonde za ząbki Seby

maz znalazł dziś ofertę pracy o która będziemy konkurować... mimo innych zawodów obydwoje mamy kwalifikacje pokrywające się z oferta :co jest:... i gdyby to nie powazna, duza firma to bym pomyślała ze to żart

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-26, 14:21   #2023
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
bez konsultacji z lekarzem to tylko z soli fizjolog.
Ale sama sól pomaga
Zrob najpierw sobie a potem moze i mała sie przekona
Seba niechciał maseczki zakładac, ale do tych koncowek do nosa i ustnika dal sie przekonac i siedzi z tym ogladajac bajke
Dzięki za radę. Pomyślę o tym.

Cytat:
Zdrówka dla Ewy!

Cytat:
asiuk zdrowka dla Ewy,
Cytat:
Asiuk, zdrówka dla Ewy
Dzięki!

Cytat:
Hej.

Ojej, kuruj się!

Cytat:
maz znalazł dziś ofertę pracy o która będziemy konkurować... mimo innych zawodów obydwoje mamy kwalifikacje pokrywające się z oferta :co jest:... i gdyby to nie powazna, duza firma to bym pomyślała ze to żart

Ale jaja

Blonde, super, że ząbki zdrowe. Ja z Ewą jeszcze nie byłam u dentysty - nie wyobrażam sobie, szczerze powiedziawszy

Teściowa była z małą u lekarza - jakaś infekcja wirusowa, nie ma stanu zapalnego w gardle, ale jest rozpulchnione. Mam nadzieję, że nic więcej się z tego nie wykluje.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2014-03-26, 14:46   #2024
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Onyks, zdrowia

Blonde za ząbki Seby

FajnieTryzmma kciuki za Was obu

Cytat:
Dzięki za radę. Pomyślę o tym.

Blonde, super, że ząbki zdrowe. Ja z Ewą jeszcze nie byłam u dentysty - nie wyobrażam sobie, szczerze powiedziawszy

Teściowa była z małą u lekarza - jakaś infekcja wirusowa, nie ma stanu zapalnego w gardle, ale jest rozpulchnione. Mam nadzieję, że nic więcej się z tego nie wykluje.

My chodzimy od 2 roku zycia co 6 m-cyJak narazie wszystko super

Kurujcie ja
Stary 2014-03-26, 20:17   #2025
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
bede czekac

onyks zdrowka,

Cytat:
Wrocilismy od dentystySeba ma wszystkie zabki piekne i zdroweZostał pochwalony przez Pana doktora i dostał naklejke spidermana ,,amazing patient,,Normalnie szał i standardowo paste i szczoteczkeKolejna kontrola za 6 m-cy.

gucia6 trzymam kciuki
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 20:34   #2026
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Onyks zdrówka.
Asiuk zdrówka dla Ewy.
Blonde super, że ząbki zdrowe.
Gucia ale numer

O matko, taki mam kocioł, że padam.....

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:44   #2027
mysia1986
Zakorzenienie

Byłam u gina. Jednak coś się przyplątało - dostałam globule na 12dni

Gucia, powodzenia!
Onyks, ale Cie rozłożyło! A pisałaś, że przeszło po jednym dniu.
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:21   #2028
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Tasiu, to teraz uważaj, żebyś nie przenosiła
Tak też ostatnio stwierdziłam, że skoro nafaszerowali mnie tyloma zastrzykami i kroplówkami to pewnie dzieć teraz nie będzie miał ochoty wyjść

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Fajny wozek wybraliście bardzo mi się podoba! A jaki kolor?

Ze co???? Ze ja jestem nastepna w kolejce po Tobie?!?!
Ten czarny z szarymi elementami- tahiti.

A jak Zobacz ile teraz czekamy na jakiegoś nowego dzieciaczka.

Asiuk zdrówka dla Ewci!

Ja nie pamiętam kiedy poczułam małego... Znowu czuję się jak wyrodna matka. Takiego momentu nie zapamiętać... Żebym tylko datę urodzin zarejestrowała w pamięci

Ana bazę mocuje się na stałe i do niej wpina się fotelik. Jak się nie ma bazy to fotelik zapina się pasami. Nie każdy fotelik maxi cosi pasuje do każdej bazy. Jest ich parę i trzeba sprawdzić na stronie które są ze sobą kompatybilne.
Ja wózek mam 2 w 1 (gondola i spacerówka) a do tego dokupiony fotelik maxi cosi i adaptery.
blonde dla Seby
onyks zdrówka
gucia nieźle z tą pracą.
mysiu skąd ja to znam. Kciuki, żeby szybko przeszło.

Podczas ostatniej wizyty w szpitalu zostawiłam gdzieś na oddziale całą teczuszkę z wynikami robionymi w ciąży. Zorientowałam się dopiero w domu. Mąż dzisiaj odbierał moje wypisy i przy okazji wstąpił zapytać czy aby nie znaleźli tej teczuszki. Na szczęście była i odzyskałam zdjęcia usg mojego szkraba

Strasznie męczy mnie zgaga ostatnio. Pomaga łyk mleka. Zobaczymy jak długo
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:27   #2029
asiuk
Zakorzenienie

Ja właśnie przeszłam przez 30 minutową walkę o dwa psiknięcia Oxalinem do nosa. Nie obyło się bez dzwonienia po teściową, żeby przytrzymała ręce Ewy. Młoda wpadła w histerię już przy pierwszej próbie...
Czasem mam dość.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2014-03-26, 22:14   #2030
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Asiuk Maja też nie lubi. Najpierw muszę misiowi psikać i dopiero daje sobie wpuścić. Za to o Fridzie (inhalatorze) mogę zapomnieć.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:06   #2031
Debrah
Zakorzenienie

Moja też nie lubi jak się jej coś robi cokolwiek przy nosie/ustach.
Stary 2014-03-27, 08:45   #2032
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
zdrowka
A jak Nataszka w okularkach?

zaraz wrzucę fotki do k.

Ale jestem szczęśliwa bo Nataszka je nosi Owszem, zdarza się że ściągnie i potrzeba kilku prób do założenia, ale nosi!! I to już od tygodnia

Cytat:
Onyks, zdrowia

Blonde za ząbki Seby

Dzięki
Powodzenia

Cytat:
Dzięki!

Ojej, kuruj się!

Zdrówka dla małej

Cytat:
onyks zdrowka,

Cytat:
Cześć

Onyks zdrówka.

Cytat:
Była chwilowa poprawa i uderzenie ze zdwojoną siłą

Cytat:

[
onyks zdrówka

Na zgagę jeszcze migdały są dobre

Stary 2014-03-27, 08:48   #2033
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Skompletujesz sobie, niekoniecznie to będzie majątek kosztować a frajda ogromna!
a no pewnie

Cytat:

zdrówka dla małej

Cytat:
Byłam u gina. Jednak coś się przyplątało - dostałam globule na 12dni

Gucia, powodzenia!
czyli jednak...

Cytat:
Ana bazę mocuje się na stałe i do niej wpina się fotelik. Jak się nie ma bazy to fotelik zapina się pasami. Nie każdy fotelik maxi cosi pasuje do każdej bazy. Jest ich parę i trzeba sprawdzić na stronie które są ze sobą kompatybilne.
Ja wózek mam 2 w 1 (gondola i spacerówka) a do tego dokupiony fotelik maxi cosi i adaptery.

Podczas ostatniej wizyty w szpitalu zostawiłam gdzieś na oddziale całą teczuszkę z wynikami robionymi w ciąży. Zorientowałam się dopiero w domu. Mąż dzisiaj odbierał moje wypisy i przy okazji wstąpił zapytać czy aby nie znaleźli tej teczuszki. Na szczęście była i odzyskałam zdjęcia usg mojego szkraba

Strasznie męczy mnie zgaga ostatnio. Pomaga łyk mleka. Zobaczymy jak długo
Nie czaję i tak z tego co mi wiadomo bazę też można przypiąć pasami, taki mąż mówił
Nie każdy fotelik maxi cosi pasuje do każdej bazy (rozumiem że masz na myśli róże firmy?)... ale czy każdy fotelik maxi cosi pasuje do każdej bazy maxi cosi?:P

Dobrze, że teczka się znalazła

hej
Po badaniach, byłam na pobraniu krwi głównie robiłam morfologię ale dla siebie jeszcze zrobiłam glukozę i progesteron.

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 08:52   #2034
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Asiuk Maja też nie lubi. Najpierw muszę misiowi psikać i dopiero daje sobie wpuścić. Za to o Fridzie (inhalatorze) mogę zapomnieć.
Psikanie prosiakowi i gąsienicy nic nie dało - i tak trzeba było ją trzymać na siłę.

Cytat:
Moja też nie lubi jak się jej coś robi cokolwiek przy nosie/ustach.
Moja generalnie nie lubi, jak coś się przy niej robi. Nie da sobie normalnie umyć okolic intymnych, płacze, gdy jest posmarowana balsamem...

Cytat:

zaraz wrzucę fotki do k.

Ale jestem szczęśliwa bo Nataszka je nosi Owszem, zdarza się że ściągnie i potrzeba kilku prób do założenia, ale nosi!! I to już od tygodnia

Zdrówka dla małej
Super, że Nataszka nosi okularki!
Ciekawe, czy moja by nosiła? Na szczęście nie ma takiej potrzeby, nie wyobrażam sobie

Dziękuję!

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2014-03-27, 09:00   #2035
kaska87
Zakorzenienie

hej

Butter ale szalejesz z zakupami

Ana np fotelik maxi cosi city nie pasuje na żadną bazę z firmy maxi-cosi (są 2 bazy, a np baza family fix pozwala montować też ten następny fotelik 9-18kg czy jakoś tak) najlepiej wejdź na stronę i sobie zobacz

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:03   #2036
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no i znowu oboje maja antybiotyk ja pewnie w środe po wizycie u lekarza tez do nich dołącze Maja jednostronne zapalenie płuc - oboje ( ZA☠☠☠ISCIE !!!!!!!! FUCK !!!!!
O kurcze, dużo zdrówka dla Was!!

A nam Nataszka trochę kaszle, ale tylko w nocy, niestety okazało się że alergia. Mamy zyrtec, inhalator z wziewami na 2 tyg i jakieś takie granulki do jogurtu...chyba jest trochę poprawa. Podobno to od pyłków.

Ana, Blonde
czytałam,że Was rozłożyło, jak się czujecie?

Butter, szalejesz z zakupami! A co tam!

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Cześć!

Psikanie prosiakowi i gąsienicy nic nie dało - i tak trzeba było ją trzymać na siłę.

Moja generalnie nie lubi, jak coś się przy niej robi. Nie da sobie normalnie umyć okolic intymnych, płacze, gdy jest posmarowana balsamem...

Super, że Nataszka nosi okularki!
Ciekawe, czy moja by nosiła? Na szczęście nie ma takiej potrzeby, nie wyobrażam sobie

Dziękuję!

Moja nie daje sobie noska odciągać fridą, dantejskie sceny przy tym mamy, ale z zakrapianiem np. Nasivinem to nie ma problemu.

Stary 2014-03-27, 09:12   #2037
asiuk
Zakorzenienie

Napiszę Wam, w czym rzecz z tym przeziębieniem młodej.

Co drugi tydzień u mojej teściowej są bliźniaczki od szwagra, razem ze swoją opiekunką. W poniedziałek przywieźli je bez żenady, mimo, że jedna miała katar po zęby i była marudna. Ja wiem, że jak Ewa pójdzie do przedszkola, to tego nie uniknę, ale teraz - można zapobiec, wystarczyłoby, gdyby dziewczyny zostały w swoim domu z opiekunką.
Ich rodzice nie mają z tym problemu, nie czują żadnych wyrzutów sumienia, w ogóle nie ma problemu, że moje dziecko się zaraziło.

To dlatego jestem wściekła, mój TŻ również, a teściowa ma takie samo zdanie na ten temat - na temat ich bezmyślności, jak ja

Ewunia

Staś

bloguję

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 09:13   #2038
onyks
Zakorzenienie

Widziałam, że była mowa o wózkach. My sprzedaliśmy Joolza, poszedł chwilę po wystawieniu, byłam w szoku że tak szybko, a przy tym dostaliśmy bardzo dobrą cenę!!
No i kupiliśmy Nunę, tamtej niestety tż nie wylicytował, ktoś nas przebił.
Kupiliśmy w sklepie, chciałam czarną bo była śliczna, ale jak pomyślałam, że latem się małej ten czarny materiał nagrzeje to wzięliśmy w kolorze sand

A najlepsze, że wczoraj napisała ta kobieta od wózka z allegro, że baka która go wylicytowała się rozmyśliła i czy chcemy go za kwotę którą zaproponowaliśmy w licytacji Teraz to już d.u.p.a
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nuna-pepp-sand.jpg (80,1 KB, 16 załadowań)

Stary 2014-03-27, 09:15   #2039
onyks
Zakorzenienie

Asiuk, mnie też wkurza jak ktoś umyślnie idzie między zdrowe dzieci z chorym maluchem...

Stary 2014-03-27, 09:20   #2040
asiuk
Zakorzenienie

Tak w ogóle - u nich to jest nagminne, nie pierwszy raz już tak robią.

Ewunia

Staś

bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości