|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
taki wymiar dla małego brzdąca jest ok, ale jak już zacznie sie odpychać nózkami i głową, to może być mało |
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
U mnie od rana piękne słoneczko Kucyk- super, że z serduchem w porządku! Przyszły dziś do mnie te koszule do karmienia- są sztywne, ale za taką cenę, nie ma się co spodziewać fajerwerków- wypiorę je ze 2 razy przed użyciem, może trochę zmiękną, hehe NeroKitty- to chyba zależy od sklepu HM- u mnie był ogromny wybór rozmiarów, i mieseczkę E też widziałam, nie było prawie B i C Myślę, że jak wybierzesz się do takiego, gdzie jest duży dział MAMA, to znajdziesz na pewno Ja kupiłam 85 C i wydaje mi się bardzo duży, A przed ciążą noszę 70B, i nawet teraz w ciąży biust mi się znacząco nie powiększył.'Mam jeszcze 2 staniki rosnące z intimmisimi- i na razie na tym poprzestanę- dokupię na bieżąco, żeby był dobrze dopasowany I tak jak pisała Malin- ważne, żeby bielizna była dobrze dopasowana, żeby potem mimo karmienia biust dobrze się prezentował Rybka- Mój mąż, też ostatnio poczuł ten syndrom, i goni pracowników,żeby kończyli remont jak najszybciej, pyta czy wszystko mamy, nie marudzi, tak jak wcześniej na zakupy, a nawet chwali, że jestem dobrze zorganizowana, hihi Dziś pierwsze zajęcia w szkole rodzenia- trwają 3 godziny... mam nadzieję, że będzie ciekawie Dobrego dnia |
|
|
|
#3363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupiłam na razie 4 różne na próbę, ale wkłady chcę koniecznie z Milovii bo ponoć są niezawodne (chociaż ceny powalają). Czyli puszczanie pralki na pusto żeby się przeczyściła nie daje rady? A stosowałaś może jakieś środki do czyszczenia pralek? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- A ja dzisiaj mam Bezpiecznego Malucha, zupełnie zapomniałam
|
|
#3364 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale i tak muszę jeszcze coś dopisać, bo za mało będzie...Cytat:
ja też miałąm co 2 miesiące i dlatego nie wiem co robić.... |
||
|
|
|
#3365 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym TSH i innymi parametrami to dobrze wiedzieć. Ja nie miałam tego badania w ciąży :/ A samo TSH robiłam dawno bez Ft4 i tego drugiego, a to przecież też ważne... ;/ Cytat:
Mnie się ciągle śni, że urodziłam dziewczynkę a ja tu przecież Adaśka ponoć noszę pod sercem Cytat:
zaciśnięte A Ty staraj się myśleć pozytywnie --- Dziewczyny w końcu jest słońce ![]() Teraz lecę po prezent dla babci na miasto, zobaczyć czy mój śliczny kocyk jeszcze jest do kupienia w sklepie dziecięcym, może wejdę zobaczyć materacyki i co najważniejsze przejdę się do szpitala i zobaczymy czy mi zrobią usg Już nie mogę się doczekać |
||||
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiosna wraca
Jutro mam USG o 10:15, po usg kupię proszki i zaczynam prać ciuszki ![]() Ale ja dziś coś weny do pisania nie mam. W ogóle do czegokolwiek... W przedszkolu o 15 mamy dzisiaj zajęcia ruchowe na sali gimnastycznej - dzieci z rodzicami ciekawe na ile będę dała rady szaleć ![]() Piszecie o: hormonach tarczycy - tak piszecie tu o konkretnych - tu tsh tu ft4... Czy Wy sprawdzacie tarczyce bo mieliście przed ciążą z tym jakiś problem? ja nic takiego nie sprawdzam, ba! nigdy nie sprawdzałam. Antykoncepcja po porodzie - ja myślę o zastrzykach co kwartał. Ale to w odległej raczej przyszłości. O wyraźnych snach - ja takie mam jak o czymś dużo myślę przed snem, lub czytam/przeglądam na necie przed snem o wydatkach na wyprawkę - ja też zrobiłam już podsumowanie moich list zakupowych w excellu i załamka - w gemini 240zł... na allegro u jednego 250zł, u drugiego, 150zł, u trzeciego 50zł.... masakra! dodać jeszcze komodę kąpielową + dostawkę + wózek + pierdoły na targu typu klapki, koszula... szok. Kucyk - brawo za dobre wieści!Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-26 o 11:21 |
||
|
|
|
#3367 |
|
Wtajemniczenie
|
Kakusia ja choruję na Hashimoto dlatego badam tarczycę.
|
|
|
|
#3368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ale u mnie gorąco, w samym sweterku w końcu szłam bo w kurtce się gotowałam
W US załatwiłam, jednak to księgowa nawaliła i będzie odkręcać W końcu też zapisałam kotkę na sterylizację, okazało się że w schronisku zrobią nam za darmo a w lecznicy chcieli 180zł zdziercy ![]() Zaliczyłam też rossmanna i jestem padnięta ale brzuch nadal współpracuje, mała kopie po pęcherzu perfekcyjnie co 10min. Niedługo zacznę w pampersach chodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3369 | |||
|
Zakorzenienie
|
liczę że nie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze że sobie przypomniałaś ja w przyszłym tygodniu mam nadzieję że na Mamo to ja się wybioręCytat:
|
|||
|
|
|
#3370 | ||
|
Raczkowanie
|
gratulacje teraz będzie łatwiej kupować wyprawkę ![]() Cytat:
wspólczuję, najgorsze że oni nie mają za to żadnych konsekwencji Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45756280] Dziewczyny, może za wcześnie na takie pytania, ale czy i w jaki sposób zamierzacie się po porodzie zabezpieczać przed kolejną ciążą?? Ja już będę mieć dwójkę, trzeciego nie planuję, bo zwyczajnie mnie na to nie stać i za małe mieszkanie mam. Chciałam brać jakieś tabletki, ale kiedyś jak brałam, to co drugi miesiąc nawracały mi infekcję.. Macie jakieś doświadczenia?? [/QUOTE] Ja tez miałam infekcje kiedyś przy tabletkach ale potem zmieniłam i już było ok tak samo miało wiele moich koleżanek, ja myślę że będe na tabsach i słyszałam że nawet jak się karmi to można ale to jeszcze dopytam Dziś witam się już z pessarem rozmiar 71 Jak zobaczyłam to coś to się przeraziłam - wielkość krążka do aportowania dla sznaucera, tak się zestresowałam że wogle nie docierało do mnie co te położne mówią ![]() Zabieg nie bolał tylko pod koniec zabolało takie uczucie jak by wskoczył i zacisnął mi się na jajniku ale da się przeżyć przede mną poród więc trza się hartować. Niestety nici z sexu :/szkoda ale cóż. Nic mi nie mówili o globulkach itp poprostu oszczędzać się trzeba. A teraz jacyś faceci w bloku na przeciwko naprawiają dach ja stałam przy oknie i rozmawiałam przez tel. a oni zaczęli się do mnie drzeć i machać ;|dziwne, nie widzą że jestem w ciąży? albo myślą że jak w ciąży to może łatwa jestem hehe
|
|
#3371 | |||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Ramona super zakupy, mam podobną tuniczkę nexta też z sh
Cytat:
za III tr.Cytat:
![]() Cytat:
) LenkaCytat:
współczuję, żeby chociaż wyniki wyszły dobreCytat:
![]() Chrupki kukurydziane u mnie też znikają w zastraszającym tempie. Wczoraj kupiłam młodemu świżutką pakę i od razu pół zniknęło, tak wciągają... Co do gemini, ja bym się nie przejmowała, dowód wpłaty masz???pewnie tak więc to u nich jest po prostu bałagan. Cytat:
tylko najgorsze jest to, że w necie też można zamawiać![]() ![]() Cytat:
zakupu, 30lat???[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45749637] i mam pytanie do dziewczyn, które pisały/piszą pracę licencjacką/magisterską/dyplomową: jak zapisujecie już w głównym tekście tytuły rozdziałów i podrozdziałów? Chodzi mi o czcionkę, odstępy, duże czy małe litery, itp... Bo tego akurat w wymaganiach nie zapisali [/QUOTE] Czcionka 12, pogrubiona, małe litery... ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Kucyku super, że z serduszkiem małego wszystko w porządku Mocne, ogromne ![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45756280] Dziewczyny, może za wcześnie na takie pytania, ale czy i w jaki sposób zamierzacie się po porodzie zabezpieczać przed kolejną ciążą?? Ja już będę mieć dwójkę, trzeciego nie planuję, bo zwyczajnie mnie na to nie stać i za małe mieszkanie mam. Chciałam brać jakieś tabletki, ale kiedyś jak brałam, to co drugi miesiąc nawracały mi infekcję.. Macie jakieś doświadczenia??[/QUOTE] Przed Adasiem stosowałam przez 6 lat tabletki i po ciąży już do nich nie wróciłam. Teraz też nie będę się już truła. Pewnie gumki, szczerze się nie zastanawiałam jeszcze ![]() Cytat:
Co do snu, to wydaje mi się, że chyba byłaś ostatnio w biedronce, tam teraz w promocji jest płyn do płukania Milan Cytat:
Cytat:
![]() My mieliśmy w sobotę, ale że była piękna pogoda i grill to sobie odpuściliśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Co do weny mam to samo![]() ![]() Cytat:
![]() kamilla123 miała wczoraj chyba wizytę i nic się nie odezwała, Kamila co tam???? A i za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-03-26 o 12:53 |
|||||||||||||
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Jednym z mitów nt. karmienia piersią jest stan biustu. Otóż na jego kondycję wpływają tylko źle dobrany biustonosz, brak pielęgnacji skóry i grawitacja. Biust i tak się zmienia pod wpływem ciąży, więc po pierwszej mam go nieco większego (miseczki), z czego się cieszę
![]() Antykoncepcja podczas karmienia - są tabsy, ale bałam się, że mimo wszystko hormony przenikną do mleka. Używaliśmy tylko gumek. Na spiralę się nie zdecydowałam ze względu na koszty, a zastrzyki ponoć ciężko się znosi - tabletki można zawsze odstawić.
|
#3373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z seksem to ja już od dawna się pożegnałam, jak trzeba to trzeba. I tak teraz już by była chyba mniejsza ochota, bo brzuszek większy i człowiek mniej sprawny tak się pocieszam :PCytat:
minie raz dwa hehehe!Ja też bardzo długo tabletki stosowałam i nie narzekałam, czułam się dobrze, nie tyłam i byłam spokojna, odstawiłam parę miesięcy przed próbami, udało się w pierwszym cyklu więc nie mam na co narzekać i też chyba zdecyduję się na tabletki, ale dokładnie się nad tym nie zastanawiałam. |
||
|
|
|
#3374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A w Biedronce dawno temu nie byłam i Pudelka też nie czytam jak chyba Poziomka pisała ;p ale ten Milan to chyba od imienia dla synka nad którym intensywnie myśle.
|
|
#3375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
zapytaj czy w trakcie sterylizacji usuwają wszystko (i jajniki i macice) czy tylko same jajniki. Bardzo ważne jest żeby kotka miała usunięte wszystko. Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3376 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Kupiłam dwa otulacze Tots Bots i dwie formowanki, LennyLamb i Lollipop, ale nic Ci jeszcze o nich nie powiem bo nie doszły jak na razie. Ale coraz bliższe są mi domowe sposoby (składana tetra, flanela, ręczniczki), trochę o tym poczytałam i w domu dają radę, jak będzie w praktyce, zobaczymy. Nie zamierzam zbyt wiele wydawać na te początkowe rozmiary, później będzie trzeba dużo więcej pieluch to po co teraz inwestować w te które Mała ponosi może z dwa miesiące.
|
|
#3377 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Trzymajcie dzisiaj kciuki, bo przede mną wizyta Już nie mogę się doczekać widoku Emilki jeśli chodzi o wyniki krwi i moczu to chyba nigdy nie miałam tak dobrych, a przecież jako chyba jedyna na forum nie suplementuję się witaminami Cytat:
Cytat:
Też się darłam na męża a on mnie olwał, do tego nie byłam przygotowana na przyjęcie dziecka w domu, a właściwie Kamilki (bo tak się we śnie nazywała Emilka) Co lepsze, nie znałam jeszcze płci wtedy ![]() karolkya mocno zaciśnięte!Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez tarczycę opóźniłam też starania o prawie 1,5 roku ![]() ale jak sie okazało na darmo, bo zbijanie tsh na nic wyszło, zaszłam w ciążę z wynikiem wiekszym niz sprzed leczenia ja też ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteś jedyna
|
|
|
|
|
#3380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od źle dobranego biustonosza i braku pielęgnacji piersi nie stają się nagle puste i duuużo mniejsze ![]() Cytat:
aż zapytam lekarza jutro na usg!Dobrze wiedzieć, że takie problemy mogą wyjść nagle i to nawet w ciąży. Myślałam, że badacie sobie hormony tarczycy bo wcześniej leczyłyście się tak jak Karolkya i Ramona napisała. Poziomka no to kciuki! I za wszystkie wizytujące żebym kogoś nie pominęła ![]() A ja miałam iść się przejść, jakieś drobne zakupki, przewietrzyć mózg... ale wyszło jak zawsze - leń i brak weny pójdę już prosto na zajęcia do przedszkola Przyszło mi z allegro obicie skórzane na rączkę do wózka dziś wieczorem czeka mnie montaż (pianka na rączce w moim poprzednim wózku popękała i postanowiłam czy to dla własnego użytku czy przed sprzedażą - kupić skórzaną i wymienić |
||
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Helllołłłł
Witam się w 27t 1d zostało 90 dni do porodu a ja dalej ze wszystkiem w czarnej d...Trochę mnie nie było. W weekend byliśmy na wsi, poniedziałek zleciał na wizycie, wszytsko ok, szyjka trzyma, tylko waga za bardzo rośnie , a pózniej byliśmy na zajęciach w sr. Wczoraj montowaliśmy dodatkowe półki w szafie, żeby każdy dostał po dwie musi byc sprawiedliwie a do tego od wczoraj chodzę zasmarkana i trochę osłabiona, za bardzo się wywietrzyłam w poniedziałek![]() Wszystkim gratuluję udanych wizyt ![]() Skracajace się szyjki niech przystopują, a ich właścicielki niech odpoczywają i dbają o siebie Poziomka-dziękuję, ze pamiętałaś o mnie ![]() Kucyk-super, że z serduszkiem Maksia wszytko dobrze cieszę się![]() Morin-dobrze, że Ci załozyli ten pessar teraz będziesz bezpieczniejsza Karolkya-przykro mi z powodu teścia, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Sylvunia-gratuluję córci ![]() Przepraszam, że nie cytuję, ale z tylu dni nie dam rady, bo trochę kiepskawo się czuję
|
#3382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a mnie dzis tak łupie w spojeniu, jakbymi ktoś z bejsbola pociągnął ![]() mała jeszcze się jakoś tak obróciła, że w całym podbrzuszu, między pachwinami na wysokości gumy od majtek wierci się, grzebie tam, masakra, bo nawet guma od majtek mi przeszkadza, a luźna jest |
|
|
|
#3384 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję kochane za kciuki. Operacja jednak przełożona (piątek lub pon) bo musza podleczyć stan ogólny jakieś zapalenie płuc się przyplątało... już mam dość...
|
|
|
|
#3385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
|
|
#3386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kupiłaś coś w rossmanie?Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Własnie w Interwencji na Polsacie był reportaż o mojej wsi
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() http://www.interwencja.polsat.pl/Int...x.html#1337543 bosz... tłumaczenie się pani z gminy mnie rozwaliło ![]() po co przyznawac świadczenie, jak nie trzeba
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
co tam nawywijałaś????
![]() Jakby ktoś mi płacił, za każde kichnięcie w ciągu dzisiejszego dnia byłabym milionerką ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
a co będzie później jak jeszcze urośnie![]() a co do interwencji, to co się dzieje w tym kraju to jakaś paranoja
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

, bo zaczęliśmy już rozmawiać o kupowaniu różnych rzeczy, to chyba znaczy, że już czas powoli zaczynać

zaciśnięte
brawo za dobre wieści!
ale brzuch nadal współpracuje, mała kopie po pęcherzu perfekcyjnie co 10min. Niedługo zacznę w pampersach chodzić
wspólczuję, najgorsze że oni nie mają za to żadnych konsekwencji
) Lenka
współczuję, żeby chociaż wyniki wyszły dobre

13.07.2013 

aż zapytam lekarza jutro na usg!