Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 10:19   #3361
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
sówki nr 9, 27
taki wymiar dla małego brzdąca jest ok, ale jak już zacznie sie odpychać nózkami i głową, to może być mało
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:25   #3362
zophiee
Zakorzenienie

hej hej
U mnie od rana piękne słoneczko

Kucyk- super, że z serduchem w porządku! Przyszły dziś do mnie te koszule do karmienia- są sztywne, ale za taką cenę, nie ma się co spodziewać fajerwerków- wypiorę je ze 2 razy przed użyciem, może trochę zmiękną, hehe

NeroKitty- to chyba zależy od sklepu HM- u mnie był ogromny wybór rozmiarów, i mieseczkę E też widziałam, nie było prawie B i C
Myślę, że jak wybierzesz się do takiego, gdzie jest duży dział MAMA, to znajdziesz na pewno

Ja kupiłam 85 C i wydaje mi się bardzo duży, A przed ciążą noszę 70B, i nawet teraz w ciąży biust mi się znacząco nie powiększył.'Mam jeszcze 2 staniki rosnące z intimmisimi- i na razie na tym poprzestanę- dokupię na bieżąco, żeby był dobrze dopasowany
I tak jak pisała Malin- ważne, żeby bielizna była dobrze dopasowana, żeby potem mimo karmienia biust dobrze się prezentował

Rybka- Mój mąż, też ostatnio poczuł ten syndrom, i goni pracowników,żeby kończyli remont jak najszybciej, pyta czy wszystko mamy, nie marudzi, tak jak wcześniej na zakupy, a nawet chwali, że jestem dobrze zorganizowana, hihi

Dziś pierwsze zajęcia w szkole rodzenia- trwają 3 godziny... mam nadzieję, że będzie ciekawie

Dobrego dnia
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:42   #3363
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Powoli zaczyna mi (w sumie to nam, bo i mężowi) się załączać chyba syndrom wicia gniazda , bo zaczęliśmy już rozmawiać o kupowaniu różnych rzeczy, to chyba znaczy, że już czas powoli zaczynać .
Ja już to mam! mam takie parcie na kupowanie że ledwo się powstrzymuję

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Macie już jakieś wybrane typy pieluszek wielorazowych?
Ja kupiłam na razie 4 różne na próbę, ale wkłady chcę koniecznie z Milovii bo ponoć są niezawodne (chociaż ceny powalają).

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Czarno-Biała, grzałka była oblepiona osadem mydlanym.
Czyli puszczanie pralki na pusto żeby się przeczyściła nie daje rady? A stosowałaś może jakieś środki do czyszczenia pralek?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

A ja dzisiaj mam Bezpiecznego Malucha, zupełnie zapomniałam
Stary 2014-03-26, 10:43   #3364
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Berenika miałam Ci napisać co do pracy ale skleroza zapomniała ... ja robiłam większe odstępy i większą czcionką aby zajmowało to więcej miejsca teraz nie pamiętam dokładnie ile ale jak nie ma to znaczenia jak to ma być napisane to warto trochę powiększyć zawsze to dodatkowe zapełnienie

ja brałam tabletki przez 2 lata i nie miałam infekcji więc pewnie to zależy od organizmu a teraz jeszcze nie wiem jak się będziemy zabezpieczać
to zrobię tak jak mówisz, może z 8,5 zrobi się 9 Ale i tak muszę jeszcze coś dopisać, bo za mało będzie...

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Ja też już o tym myślę. Rozważałam spiralkę (w końcu będzie można po porodzie) ale z drugiej strony ja chyba będę chciała wcześniej drugie dziecko niż po 5 latach więc nie ma sensu. Pewnie więc pigułki, są jakieś specjalne dla karmiących, ale to dopiero po 6-8 tygodniach...

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Ja miałam, nawet co 2 miesiące, trzęsie mnie na samą myśl o powrocie...
ja już dziecka nie planuję, ale boję się tej spiralki... Naczytałąm się, że orgnizm nie zawsze się chce przyzwyczaić i brzuch boli i infekcje.. poza tym sama świadomość, że w środku jakieś ciało obce.. jakoś mnie to przeraża... a co do pigułki dla karmiących to ja i tak nie zamierzam się seksić wcześniej niż po 6 tygodniach, no chyba że mnie nie potną i nie popękam.. Takto za bardzo boli.

ja też miałąm co 2 miesiące i dlatego nie wiem co robić....
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 10:50   #3365
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
Aaa...

Mam czas. Przejdę się po sklepach, powącham, porządnie przestudiuję etykiety i wtedy podejmę decyzję.
ooo dokładnie liczę na tą samą metodę, bo ciężko się zdecydować

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj na ponownym usg serca małego. I wg dr jest wszystko w porządku Serduszko pięknie się rozwija. Oznacza to, że te spadki tętna się nie powtarzają. Bo wszelkie arytmie wpływają negatywnie na rozwój serca. A u niego jest wszystko idealnie.
Już więcej nie musze tego kontrolować. No i dodała że ona winą za to niskie tętno obarcza niedoczynność tarczycy. Biorę leki więc nie powinno się to już powtarzać. Więc apel do Was żebyście konrolowały hormony tarczycy... I nie chodzi o tsh-bo to na mam idealne, ale ft4. Powinno ono być w połowie normy lub więcej.
U mnie na początku ciąży wyniki były ok. Dopiero w 22 tygodniu okazało się że ft4 mocno poleciało w dół. Wiem że na NFZ lekarze nie dają w ciąży skierowania...
Cudne wiadomości
Z tym TSH i innymi parametrami to dobrze wiedzieć. Ja nie miałam tego badania w ciąży :/ A samo TSH robiłam dawno bez Ft4 i tego drugiego, a to przecież też ważne... ;/

Cytat:

A ja nawet długo dziś pospałam, ale w nocy się budziłam. Twardy brzuch i głupie sny miałam.
Śniło mi się że urodziłam dużo wcześniej niż miałam tp. Jak wychodziłam ze szpitala to synek był malutki, aż wydawało mi się że za mały. A jak wróciłam do domu to synek już mówił i sam wstawał. I wszyscy do niego mówili MILAN (skąd takie imię?) W domu nic nie było przygotowane, ciuszki nawet nie wyprane, łóżeczko nie złożone. Zanim mąż wrócił z pracy synek już prawie chodził. Zaczełam krzyczeć na męża żeby choć łóżeczko złożył bo dziecko nie ma gdzie spać i w nosidełku już się nie mieści. Na co on mówi że idzie na pole coś robić i nie ma czasu.
I chyba faktycznie na głos krzyczałam przez sen bo mąż rano mówił ze coś w nocy się darłam. Obudziłam się, zasnęłam spowrotem i miałam kontynuacje tego snu ale już nie pamiętam co mi się dalej śniło.

Czy mi się wydaje czy w gemini zwiększyli asortyment chemi, proszków dla niemowląt?
Ale sen. A ten Milan to kojarzy mi się z dzieckiem Shakiry. Może urzędowałaś na Pudelku i zostało w pamięci? Mnie się ciągle śni, że urodziłam dziewczynkę a ja tu przecież Adaśka ponoć noszę pod sercem

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Hej

Proszę dziewczyny o kciuki bo teść prawdopodobnie ma dziś operację

Miłego dnia
oby wszystko było dobrze... zaciśnięte
A Ty staraj się myśleć pozytywnie

---
Dziewczyny w końcu jest słońce Energia mi wróciła od rana (noc była ciężka, bo moje jedyne i możliwe ułożenie na lewym boku się sypie... ból biodra jest coraz bardziej uciążliwy, więc w nocy często wstaję muszę je rozchodzić i dopiero znowu się kładę). Załatwiłam sobie już praktyki - zaczynam od poniedziałku. Oby jakoś poszło...

Teraz lecę po prezent dla babci na miasto, zobaczyć czy mój śliczny kocyk jeszcze jest do kupienia w sklepie dziecięcym, może wejdę zobaczyć materacyki i co najważniejsze przejdę się do szpitala i zobaczymy czy mi zrobią usg Już nie mogę się doczekać ostatnie miałam połówkowe i było miałam wrażenie robione tak na chybcika...
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:15   #3366
Kakusia
Zakorzenienie

Wiosna wraca
Jutro mam USG o 10:15, po usg kupię proszki i zaczynam prać ciuszki
Ale ja dziś coś weny do pisania nie mam. W ogóle do czegokolwiek...
W przedszkolu o 15 mamy dzisiaj zajęcia ruchowe na sali gimnastycznej - dzieci z rodzicami ciekawe na ile będę dała rady szaleć

Piszecie o:
hormonach tarczycy - tak piszecie tu o konkretnych - tu tsh tu ft4... Czy Wy sprawdzacie tarczyce bo mieliście przed ciążą z tym jakiś problem? ja nic takiego nie sprawdzam, ba! nigdy nie sprawdzałam.

Antykoncepcja po porodzie - ja myślę o zastrzykach co kwartał. Ale to w odległej raczej przyszłości.

O wyraźnych snach - ja takie mam jak o czymś dużo myślę przed snem, lub czytam/przeglądam na necie przed snem wczoraj oglądałam i porównywałam już w łóżku dostawki do wózków i śniło mi się, że kupiłam wszystkie i próbowałam je wszystkie zamontować do jednego wózka

o wydatkach na wyprawkę - ja też zrobiłam już podsumowanie moich list zakupowych w excellu i załamka - w gemini 240zł... na allegro u jednego 250zł, u drugiego, 150zł, u trzeciego 50zł.... masakra! dodać jeszcze komodę kąpielową + dostawkę + wózek + pierdoły na targu typu klapki, koszula... szok.

Kucyk - brawo za dobre wieści!

Cytat:
Powiedzcie mi czy Wam też wielkość piersi się zwiększa i zmnijesza w ciąży? Bo mi bardzo urosły, a teraz od jakichś 2 tyg się zmniejszyły.
mnie się wydaje, że to już od wody nagromadzanej w organizmie - może mniej teraz pijesz i ta woda nie zatrzymuje się tak jak wcześniej?
Cytat:
Ja zamierzam karmić drugie dziecko jak długo się da. Synka karmiłam 2 lata i 8 miesięcy Dlatego jak najszybciej zaopatrzę się w sexy biustonosze do karmienia, żeby i mąż miał jakąś przyjemność
a jeśli mogę spytać bo zawsze mnie to zastanawiało - ja się ma tak długie karmienie piersią do stanu/wyglądu piersi?

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-26 o 11:21
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 11:29   #3367
karolkya
Wtajemniczenie

Kakusia ja choruję na Hashimoto dlatego badam tarczycę.
Stary 2014-03-26, 11:46   #3368
NecroKitty
Wtajemniczenie

Ale u mnie gorąco, w samym sweterku w końcu szłam bo w kurtce się gotowałam
W US załatwiłam, jednak to księgowa nawaliła i będzie odkręcać
W końcu też zapisałam kotkę na sterylizację, okazało się że w schronisku zrobią nam za darmo a w lecznicy chcieli 180zł zdziercy
Zaliczyłam też rossmanna i jestem padnięta ale brzuch nadal współpracuje, mała kopie po pęcherzu perfekcyjnie co 10min. Niedługo zacznę w pampersach chodzić

Cytat:
A ja nawet długo dziś pospałam, ale w nocy się budziłam. Twardy brzuch i głupie sny miałam.
Śniło mi się że urodziłam dużo wcześniej niż miałam tp. Jak wychodziłam ze szpitala to synek był malutki, aż wydawało mi się że za mały. A jak wróciłam do domu to synek już mówił i sam wstawał. I wszyscy do niego mówili MILAN (skąd takie imię?) W domu nic nie było przygotowane, ciuszki nawet nie wyprane, łóżeczko nie złożone. Zanim mąż wrócił z pracy synek już prawie chodził. Zaczełam krzyczeć na męża żeby choć łóżeczko złożył bo dziecko nie ma gdzie spać i w nosidełku już się nie mieści. Na co on mówi że idzie na pole coś robić i nie ma czasu.
I chyba faktycznie na głos krzyczałam przez sen bo mąż rano mówił ze coś w nocy się darłam. Obudziłam się, zasnęłam spowrotem i miałam kontynuacje tego snu ale już nie pamiętam co mi się dalej śniło.
Ja puki co nie mam żadnych ciążowych snów, za to mój mąż nagminnie i to takie głupie, że aż się słuchać nie chce

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
hej hej NeroKitty- to chyba zależy od sklepu HM- u mnie był ogromny wybór rozmiarów, i mieseczkę E też widziałam, nie było prawie B i C
Myślę, że jak wybierzesz się do takiego, gdzie jest duży dział MAMA, to znajdziesz na pewno
Źle napisałam, E było ale 85, a ja chciałam 75E. Na stronie widziałam ale w sumie i tak bym nie kupiła, uraz został
Stary 2014-03-26, 11:49   #3369
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
wiesz że nim ja pojadę i pomacam to trochę czasu zejdzie?
liczę że nie
Cytat:
Nie nie, to że są takie same składy dotyczyło Rossmannowych.
Ziajka z lwem jest od narodzin.
http://www.aptekagemini.pl/ziajka-wo...f30-125ml.html
dzięki
Cytat:
Dziś pierwsze zajęcia w szkole rodzenia- trwają 3 godziny... mam nadzieję, że będzie ciekawie
Daj znać czy mówili coś nowego
Cytat:

Dobrze że sobie przypomniałaś ja w przyszłym tygodniu mam nadzieję że na Mamo to ja się wybiorę
Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Teraz lecę po prezent dla babci na miasto, zobaczyć czy mój śliczny kocyk jeszcze jest do kupienia w sklepie dziecięcym, może wejdę zobaczyć materacyki i co najważniejsze przejdę się do szpitala i zobaczymy czy mi zrobią usg Już nie mogę się doczekać ostatnie miałam połówkowe i było miałam wrażenie robione tak na chybcika...
Kciuki żeby Ci się udało wszystko załatwić łącznie z usg i macaniem materacy
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:21   #3370
morin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
RÓŻOWE

Mozna wpisac na 1 stronkę Lenka
gratulacje teraz będzie łatwiej kupować wyprawkę

Cytat:
Dzwoniłam do przychodni. Muszę powtórzyć glukozę, bo "Próbka za późno dotarła do analizy"
wspólczuję, najgorsze że oni nie mają za to żadnych konsekwencji

Cytat:

Miłego dnia

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45756280]
Dziewczyny, może za wcześnie na takie pytania, ale czy i w jaki sposób zamierzacie się po porodzie zabezpieczać przed kolejną ciążą?? Ja już będę mieć dwójkę, trzeciego nie planuję, bo zwyczajnie mnie na to nie stać i za małe mieszkanie mam. Chciałam brać jakieś tabletki, ale kiedyś jak brałam, to co drugi miesiąc nawracały mi infekcję.. Macie jakieś doświadczenia??
[/QUOTE]

Ja tez miałam infekcje kiedyś przy tabletkach ale potem zmieniłam i już było ok tak samo miało wiele moich koleżanek, ja myślę że będe na tabsach i słyszałam że nawet jak się karmi to można ale to jeszcze dopytam

Dziś witam się już z pessarem rozmiar 71
Jak zobaczyłam to coś to się przeraziłam - wielkość krążka do aportowania dla sznaucera, tak się zestresowałam że wogle nie docierało do mnie co te położne mówią
Zabieg nie bolał tylko pod koniec zabolało takie uczucie jak by wskoczył i zacisnął mi się na jajniku ale da się przeżyć przede mną poród więc trza się hartować.
Niestety nici z sexu :/szkoda ale cóż. Nic mi nie mówili o globulkach itp poprostu oszczędzać się trzeba.
A teraz jacyś faceci w bloku na przeciwko naprawiają dach ja stałam przy oknie i rozmawiałam przez tel. a oni zaczęli się do mnie drzeć i machać ;|dziwne, nie widzą że jestem w ciąży? albo myślą że jak w ciąży to może łatwa jestem hehe
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 12:50   #3371
majkela12
Zadomowienie

Ramona super zakupy, mam podobną tuniczkę nexta też z sh
Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
Raczej dobrze, dziekuje jak lekarz kazal tak odpoczywam prawie caly czas i tak ciezko z tym brzucholem cokolwiek robic nawet dluzsze spacery mnie juz mecza
too my w 28tc po 30tc juz tylko lezenie chyba haha
O ja cie, się nie dziwię, że kręgosłup Ci wysiada. Śliczny brzuś i za III tr.

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki badań no i wychodzi na to że są ok. Przed wypiciem glukozy wyszło 4,2 mmol/l a przedział [3,5-5,6] a po dwóch godzinach wyszło 4,8 mmol/l a przedział [do 7,8]

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
juz po USG
Wszystko wyszło ok,na opisie waga pokazuje coś 882 g a we wtorek było 550 tak szybko rosnie??
Lekarz powiedział ze nastepne 4d w 30 tym tygodniu i mam przyjść z płytką.
Dzis znowu foty nie szło zrobić nie lubi fot
i różowe gratulacje (ps. nie udało mi się obstawić) Lenka ale mój tż się nie zgadza

Cytat:
Dzwoniłam do przychodni. Muszę powtórzyć glukozę, bo "Próbka za późno dotarła do analizy"
Normalnie chyba bym wybuchła zrobiłabym raban współczuję, żeby chociaż wyniki wyszły dobre

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
U mnie wyszło słonko

a od wczoraj wszamałam prawie całą pakę chrupek

i mąż mi dziś wysiał rzeżuchę

nie kupił sklerotyk ligniny, to poświęciłam jeden podkład higieniczny Bella

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Dziewczyny pytanie mam odnośnie gemini - już dawno przyszła do mnie przesyłka, opłacona przeze mnie została za pobraniem, a w systemie na stronie nadal wisi, że nie opłacone, mam interweniować u nich ?
Patent z podkładami w życiu bym nie wpadła
Chrupki kukurydziane u mnie też znikają w zastraszającym tempie. Wczoraj kupiłam młodemu świżutką pakę i od razu pół zniknęło, tak wciągają...
Co do gemini, ja bym się nie przejmowała, dowód wpłaty masz???pewnie tak więc to u nich jest po prostu bałagan.

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Za to kupiłam baleriny i zabłądziłam do działu dziecięcego w Zarze... coś czuje, że na letnich wyprzedażach stracę tam majątek
Dobrze, że zare mam daleko, bo byśmy nie mieli co jeść tylko najgorsze jest to, że w necie też można zamawiać

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny od paru dni zaczynała boleć mnie kość łonowa (spojenie / wzgórek łonowy) czy jak to się nazywa, ale dziś to już przegięcie, ledwo szłam... Macie coś takiego? Ja rozumiem więzadła itd bo to się rozciąga, ale kość? co tam może boleć?
A tak poza tym podpisaliśmy kredyt żeby to uczcić zjadłam pół czekolady, jesteśmy z mężem teraz wiązani na 150%
Co do bóli, to może to normalne, mnie tam jeszcze nie boli. W razie czego zapytaj na wizycie.
zakupu, 30lat???

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45749637] i mam pytanie do dziewczyn, które pisały/piszą pracę licencjacką/magisterską/dyplomową: jak zapisujecie już w głównym tekście tytuły rozdziałów i podrozdziałów? Chodzi mi o czcionkę, odstępy, duże czy małe litery, itp... Bo tego akurat w wymaganiach nie zapisali [/QUOTE]
Czcionka 12, pogrubiona, małe litery...

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Kucyku super, że z serduszkiem małego wszystko w porządku

Cytat:
Mocne, ogromne

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad takim http://allegro.pl/90c-1szt-stanik-bi...031692798.html co myślicie?
Fajny ja mam coś w tym stylu campolu.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45756280]
Dziewczyny, może za wcześnie na takie pytania, ale czy i w jaki sposób zamierzacie się po porodzie zabezpieczać przed kolejną ciążą?? Ja już będę mieć dwójkę, trzeciego nie planuję, bo zwyczajnie mnie na to nie stać i za małe mieszkanie mam. Chciałam brać jakieś tabletki, ale kiedyś jak brałam, to co drugi miesiąc nawracały mi infekcję.. Macie jakieś doświadczenia??[/QUOTE]
Przed Adasiem stosowałam przez 6 lat tabletki i po ciąży już do nich nie wróciłam. Teraz też nie będę się już truła. Pewnie gumki, szczerze się nie zastanawiałam jeszcze

Cytat:
Powiedzcie mi czy Wam też wielkość piersi się zwiększa i zmnijesza w ciąży? Bo mi bardzo urosły, a teraz od jakichś 2 tyg się zmniejszyły.
A wiesz, że też tak mam. Raz mam napompowane, a raz normalne. Woda, hormony....
Co do snu, to wydaje mi się, że chyba byłaś ostatnio w biedronce, tam teraz w promocji jest płyn do płukania Milan

Cytat:
Widziałam, że pisałyście o kocykach, ja chyba kupię takie:
1. http://allegro.pl/womar-zdrowy-kocyk...074440479.html
2. http://allegro.pl/babyono-dwuwarstwo...053930292.html
3. http://allegro.pl/3w1-kocyk-kolderka...092372466.html
tylko zastanawiam się, czy rozmiar 75x100 będzie ok? Czy nie za małe? Nie znam się na tych rozmiarach, ale wszędzie piszą, że to są rozmiary noworodkowe .
Bardzo ładne kocyki. Ten rozmiar będzie dobry. Ja mam 80x100
Cytat:
Owocnej nauki. Napisz jak się czegoś ciekawego dowiesz

Cytat:

My mieliśmy w sobotę, ale że była piękna pogoda i grill to sobie odpuściliśmy

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Dziewczyny w końcu jest słońce Energia mi wróciła od rana (noc była ciężka, bo moje jedyne i możliwe ułożenie na lewym boku się sypie... ból biodra jest coraz bardziej uciążliwy, więc w nocy często wstaję muszę je rozchodzić i dopiero znowu się kładę). Załatwiłam sobie już praktyki - zaczynam od poniedziałku. Oby jakoś poszło...

Za praktyki i usg

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Wiosna wraca
Jutro mam USG o 10:15, po usg kupię proszki i zaczynam prać ciuszki
Ale ja dziś coś weny do pisania nie mam. W ogóle do czegokolwiek...
W przedszkolu o 15 mamy dzisiaj zajęcia ruchowe na sali gimnastycznej - dzieci z rodzicami ciekawe na ile będę dała rady szaleć
To już na zaś. Co do weny mam to samo

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Jak zobaczyłam to coś to się przeraziłam - wielkość krążka do aportowania dla sznaucera, tak się zestresowałam że wogle nie docierało do mnie co te położne mówią
Zabieg nie bolał tylko pod koniec zabolało takie uczucie jak by wskoczył i zacisnął mi się na jajniku ale da się przeżyć przede mną poród więc trza się hartować.
Niestety nici z sexu :/szkoda ale cóż. Nic mi nie mówili o globulkach itp poprostu oszczędzać się trzeba.
A teraz jacyś faceci w bloku na przeciwko naprawiają dach ja stałam przy oknie i rozmawiałam przez tel. a oni zaczęli się do mnie drzeć i machać ;|dziwne, nie widzą że jestem w ciąży? albo myślą że jak w ciąży to może łatwa jestem hehe
Teraz możesz już odetchnąć, oszczędzaj się i zobaczysz dotrwacie do tp

kamilla123 miała wczoraj chyba wizytę i nic się nie odezwała, Kamila co tam????

A i za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2014-03-26 o 12:53
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 13:18   #3372
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Jednym z mitów nt. karmienia piersią jest stan biustu. Otóż na jego kondycję wpływają tylko źle dobrany biustonosz, brak pielęgnacji skóry i grawitacja. Biust i tak się zmienia pod wpływem ciąży, więc po pierwszej mam go nieco większego (miseczki), z czego się cieszę

Antykoncepcja podczas karmienia - są tabsy, ale bałam się, że mimo wszystko hormony przenikną do mleka. Używaliśmy tylko gumek. Na spiralę się nie zdecydowałam ze względu na koszty, a zastrzyki ponoć ciężko się znosi - tabletki można zawsze odstawić.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 13:22   #3373
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, że nic nie bolało i teraz spokojnie wytrzymasz do końca ciąży z seksem to ja już od dawna się pożegnałam, jak trzeba to trzeba. I tak teraz już by była chyba mniejsza ochota, bo brzuszek większy i człowiek mniej sprawny tak się pocieszam :P
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Co do bóli, to może to normalne, mnie tam jeszcze nie boli. W razie czego zapytaj na wizycie.
zakupu, 30lat???

Przed Adasiem stosowałam przez 6 lat tabletki i po ciąży już do nich nie wróciłam. Teraz też nie będę się już truła. Pewnie gumki, szczerze się nie zastanawiałam jeszcze
Kredyt tylko na 20 lat minie raz dwa hehehe!
Ja też bardzo długo tabletki stosowałam i nie narzekałam, czułam się dobrze, nie tyłam i byłam spokojna, odstawiłam parę miesięcy przed próbami, udało się w pierwszym cyklu więc nie mam na co narzekać i też chyba zdecyduję się na tabletki, ale dokładnie się nad tym nie zastanawiałam.
Stary 2014-03-26, 13:26   #3374
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Ja już to mam! mam takie parcie na kupowanie że ledwo się powstrzymuję

Ja kupiłam na razie 4 różne na próbę, ale wkłady chcę koniecznie z Milovii bo ponoć są niezawodne (chociaż ceny powalają).
Jakie próbne kupiłaś i jak Ci się one widza?

Cytat:

Co do gemini, ja bym się nie przejmowała, dowód wpłaty masz???pewnie tak więc to u nich jest po prostu bałagan.

A wiesz, że też tak mam. Raz mam napompowane, a raz normalne. Woda, hormony....
Co do snu, to wydaje mi się, że chyba byłaś ostatnio w biedronce, tam teraz w promocji jest płyn do płukania Milan
Tyle zamówień w Gemini teraz robimy że nie wyrabiają z papierami pewnie. Na lipcowym też widziałam że dziewczyny tam robią zakupy.

A w Biedronce dawno temu nie byłam i Pudelka też nie czytam jak chyba Poziomka pisała ;p
ale ten Milan to chyba od imienia dla synka nad którym intensywnie myśle.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 13:55   #3375
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
hormonach tarczycy - tak piszecie tu o konkretnych - tu tsh tu ft4... Czy Wy sprawdzacie tarczyce bo mieliście przed ciążą z tym jakiś problem?
Szczerze mówiąc jestem w szoku że nie miałaś nawet tsh badanego... To podstawa w ciąży. Nigdy nie miałam żadnych problemów z tarczyca.... Dopiero w połowie ciąży się zaczęło (bezobjawowo... ). W pierwszej ciąży miałam lekarza olewacza, który prawie żadnych badań nie zlecał. Ale nawet on pierwsze co to tarczyca (tsh, ft4) oprócz morfologii, moczu i toxoplazmozy. Hormony tarczycy odgrywają dużą rolę w utrzymaniu ciąży i rozwoju płodu.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Zaliczyłam też rossmanna i jestem padnięta ale brzuch nadal współpracuje, mała kopie po pęcherzu perfekcyjnie co 10min. Niedługo zacznę w pampersach chodzić

zapytaj czy w trakcie sterylizacji usuwają wszystko (i jajniki i macice) czy tylko same jajniki. Bardzo ważne jest żeby kotka miała usunięte wszystko.

Cytat:
A na założenie pesara trzeba iść do szpitala, czy po prostu gin to w gabinecie zakłada?

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 14:01   #3376
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Dobrze że sobie przypomniałaś ja w przyszłym tygodniu mam nadzieję że na Mamo to ja się wybiorę
A skąd, gdyby nie wysłali smsa w życiu bym sobie nie przypomniała ;p

Cytat:
Ja tez miałam infekcje kiedyś przy tabletkach ale potem zmieniłam i już było ok tak samo miało wiele moich koleżanek, ja myślę że będe na tabsach i słyszałam że nawet jak się karmi to można ale to jeszcze dopytam
Można na 100% tylko określony typ ale nie pamiętam które ;/

Cytat:
Jakie próbne kupiłaś i jak Ci się one widza?
Kupiłam dwa otulacze Tots Bots i dwie formowanki, LennyLamb i Lollipop, ale nic Ci jeszcze o nich nie powiem bo nie doszły jak na razie. Ale coraz bliższe są mi domowe sposoby (składana tetra, flanela, ręczniczki), trochę o tym poczytałam i w domu dają radę, jak będzie w praktyce, zobaczymy. Nie zamierzam zbyt wiele wydawać na te początkowe rozmiary, później będzie trzeba dużo więcej pieluch to po co teraz inwestować w te które Mała ponosi może z dwa miesiące.
Stary 2014-03-26, 14:16   #3377
poziomkka
Zadomowienie

Hejka
Trzymajcie dzisiaj kciuki, bo przede mną wizyta Już nie mogę się doczekać widoku Emilki ciekawa jestem czy wszystko ok i ile już waży jeśli chodzi o wyniki krwi i moczu to chyba nigdy nie miałam tak dobrych, a przecież jako chyba jedyna na forum nie suplementuję się witaminami
Cytat:

Byłam wczoraj na ponownym usg serca małego. I wg dr jest wszystko w porządku Serduszko pięknie się rozwija. Oznacza to, że te spadki tętna się nie powtarzają. Bo wszelkie arytmie wpływają negatywnie na rozwój serca. A u niego jest wszystko idealnie.
Supeeer, że wszystko z dzidzią ok

Cytat:

Bardzo podobny sen miałam jeszcze w I trymestrze Też się darłam na męża a on mnie olwał, do tego nie byłam przygotowana na przyjęcie dziecka w domu, a właściwie Kamilki (bo tak się we śnie nazywała Emilka) Co lepsze, nie znałam jeszcze płci wtedy

karolkya mocno zaciśnięte!

Cytat:
Widziałam, że pisałyście o kocykach, ja chyba kupię takie:
1. http://allegro.pl/womar-zdrowy-kocyk...074440479.html
2. http://allegro.pl/babyono-dwuwarstwo...053930292.html
3. http://allegro.pl/3w1-kocyk-kolderka...092372466.html
tylko zastanawiam się, czy rozmiar 75x100 będzie ok? Czy nie za małe? Nie znam się na tych rozmiarach, ale wszędzie piszą, że to są rozmiary noworodkowe .
Te kocyki są boskie Zapiszę sobie linki i też zdecyduję się na jakiś, tylko na jaki, jak wszystkie są piękne

Cytat:

A w Biedronce dawno temu nie byłam i Pudelka też nie czytam jak chyba Poziomka pisała ;p
ale ten Milan to chyba od imienia dla synka nad którym intensywnie myśle.
To nie ja
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 14:37   #3378
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie o:
hormonach tarczycy - tak piszecie tu o konkretnych - tu tsh tu ft4... Czy Wy sprawdzacie tarczyce bo mieliście przed ciążą z tym jakiś problem? ja nic takiego nie sprawdzam, ba! nigdy nie sprawdzałam.

przez tarczycę opóźniłam też starania o prawie 1,5 roku
ale jak sie okazało na darmo, bo zbijanie tsh na nic wyszło, zaszłam w ciążę z wynikiem wiekszym niz sprzed leczenia

Cytat:
Kakusia ja choruję na Hashimoto dlatego badam tarczycę.
ja też

Cytat:
mam nie tyle dowód wpłaty, bo było za pobraniem, co fakturę, a kurier i tak towaru by mi nie wydał, jakbym mu nie zapłaciła
Stary 2014-03-26, 14:44   #3379
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hejka
Trzymajcie dzisiaj kciuki, bo przede mną wizyta Już nie mogę się doczekać widoku Emilki ciekawa jestem czy wszystko ok i ile już waży jeśli chodzi o wyniki krwi i moczu to chyba nigdy nie miałam tak dobrych, a przecież jako chyba jedyna na forum nie suplementuję się witaminami
3mam kciuki za wizytę

Nie jesteś jedyna
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 14:55   #3380
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jednym z mitów nt. karmienia piersią jest stan biustu. Otóż na jego kondycję wpływają tylko źle dobrany biustonosz, brak pielęgnacji skóry i grawitacja. Biust i tak się zmienia pod wpływem ciąży, więc po pierwszej mam go nieco większego (miseczki), z czego się cieszę
mam bardzo mieszane uczucia na ten temat... karmiłam 8 mcy piersią i to jakie piersi były po zakończeniu uważam, że jednak to ciumkanie miało jakiś wpływ... od źle dobranego biustonosza i braku pielęgnacji piersi nie stają się nagle puste i duuużo mniejsze
Cytat:
Szczerze mówiąc jestem w szoku że nie miałaś nawet tsh badanego... To podstawa w ciąży.
aż wyciągnęłam kartę ciąży bo mnie zaintrygowałaś mówiąc, że to podstawowe badania w ciąży... i nie widzę wzmianki na temat tsh aż zapytam lekarza jutro na usg!
Dobrze wiedzieć, że takie problemy mogą wyjść nagle i to nawet w ciąży. Myślałam, że badacie sobie hormony tarczycy bo wcześniej leczyłyście się tak jak Karolkya i Ramona napisała.

Poziomka no to kciuki!
I za wszystkie wizytujące żebym kogoś nie pominęła

A ja miałam iść się przejść, jakieś drobne zakupki, przewietrzyć mózg... ale wyszło jak zawsze - leń i brak weny pójdę już prosto na zajęcia do przedszkola
Przyszło mi z allegro obicie skórzane na rączkę do wózka dziś wieczorem czeka mnie montaż (pianka na rączce w moim poprzednim wózku popękała i postanowiłam czy to dla własnego użytku czy przed sprzedażą - kupić skórzaną i wymienić )

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 15:13   #3381
Izetka_
Zadomowienie

Helllołłłł

Witam się w 27t 1d zostało 90 dni do porodu a ja dalej ze wszystkiem w czarnej d...

Trochę mnie nie było. W weekend byliśmy na wsi, poniedziałek zleciał na wizycie, wszytsko ok, szyjka trzyma, tylko waga za bardzo rośnie, a pózniej byliśmy na zajęciach w sr. Wczoraj montowaliśmy dodatkowe półki w szafie, żeby każdy dostał po dwie musi byc sprawiedliwie więc zeszło się pół dnia bo musiałam wszystko powyjmowac a później powkładac a do tego od wczoraj chodzę zasmarkana i trochę osłabiona, za bardzo się wywietrzyłam w poniedziałek

Wszystkim gratuluję udanych wizyt
Skracajace się szyjki niech przystopują, a ich właścicielki niech odpoczywają i dbają o siebie
Poziomka-dziękuję, ze pamiętałaś o mnie powodzenia na wizycie

Kucyk-super, że z serduszkiem Maksia wszytko dobrzecieszę się

Morin
-dobrze, że Ci załozyli ten pessar teraz będziesz bezpieczniejsza

Karolkya-przykro mi z powodu teścia, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Sylvunia-gratuluję córci

Przepraszam, że nie cytuję, ale z tylu dni nie dam rady, bo trochę kiepskawo się czuję

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 15:26   #3382
morin
Raczkowanie

Cytat:
A na założenie pesara trzeba iść do szpitala, czy po prostu gin to w gabinecie zakłada?
gdzieś kiedyś czytałam że w gabinecie też zakładają ale ja nie znam nikogo kto ma go założonego, dziś się dowiedziałam że moja koleżanka też ma go ale ona też miała zakładany w szpitalu więc trudno mi powiedzieć może ktoś inny więcej napisze

Cytat:
Trzymajcie dzisiaj kciuki, bo przede mną wizyta
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 15:38   #3383
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość

Witam się w 27t 1d

a mnie dzis tak łupie w spojeniu, jakbymi ktoś z bejsbola pociągnął
mała jeszcze się jakoś tak obróciła, że w całym podbrzuszu, między pachwinami na wysokości gumy od majtek wierci się, grzebie tam, masakra, bo nawet guma od majtek mi przeszkadza, a luźna jest
Stary 2014-03-26, 15:40   #3384
karolkya
Wtajemniczenie

Dziękuję kochane za kciuki. Operacja jednak przełożona (piątek lub pon) bo musza podleczyć stan ogólny jakieś zapalenie płuc się przyplątało... już mam dość...
Stary 2014-03-26, 15:57   #3385
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:

a mnie dzis tak łupie w spojeniu, jakbymi ktoś z bejsbola pociągnął
mała jeszcze się jakoś tak obróciła, że w całym podbrzuszu, między pachwinami na wysokości gumy od majtek wierci się, grzebie tam, masakra, bo nawet guma od majtek mi przeszkadza, a luźna jest
A mój Mały dzisiaj wiertoli się koło pępka..przpeycha się, wypycha pępek...coś wystawia...odrabia wczorajszy dzień bo był bardzo spokojny

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Dziękuję kochane za kciuki. Operacja jednak przełożona (piątek lub pon) bo musza podleczyć stan ogólny jakieś zapalenie płuc się przyplątało... już mam dość...
Wiem, że łatwo mówic, ale postaraj się nie stresowac za bardzo

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-26, 16:16   #3386
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
sorry ale
Cytat:
Piszecie o:
My staraliśmy się dość długo i jak robiła badania to wyszło mi tsh powyżej 3 więc zaczęłam je zbijać i regularnie badać
Cytat:
Ale u mnie gorąco, w samym sweterku w końcu szłam bo w kurtce się gotowałam
W US załatwiłam, jednak to księgowa nawaliła i będzie odkręcać
W końcu też zapisałam kotkę na sterylizację, okazało się że w schronisku zrobią nam za darmo a w lecznicy chcieli 180zł zdziercy
za załatwione sprawy kupiłaś coś w rossmanie?
Cytat:
Hejka
Kciuki dla Ciebie i brawa za wyniki
Cytat:
szkoda ale jak trzeba to trzeba kciuki trzymam dalej
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 16:28   #3387
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:

zapytaj czy w trakcie sterylizacji usuwają wszystko (i jajniki i macice) czy tylko same jajniki. Bardzo ważne jest żeby kotka miała usunięte wszystko.
Zapytam, nawet nie wiedziałam, że mogą tylko jajniki; wydawało mi się oczywiste że wszystko
Stary 2014-03-26, 16:38   #3388
Ramona_85
Zakorzenienie

Własnie w Interwencji na Polsacie był reportaż o mojej wsi

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
A mój Mały dzisiaj wiertoli się koło pępka..przpeycha się, wypycha pępek...coś wystawia...odrabia wczorajszy dzień bo był bardzo spokojny
położyłam się i trochę przeszło... chyba to będzie mi pisane, bo normalnie chodzic nie mogę, czasem tak tak uwiera

http://www.interwencja.polsat.pl/Int...x.html#1337543
bosz... tłumaczenie się pani z gminy mnie rozwaliło
po co przyznawac świadczenie, jak nie trzeba
Stary 2014-03-26, 16:49   #3389
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
co tam nawywijałaś????

Jakby ktoś mi płacił, za każde kichnięcie w ciągu dzisiejszego dnia byłabym milionerką

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

położyłam się i trochę przeszło... chyba to będzie mi pisane, bo normalnie chodzic nie mogę, czasem tak tak uwiera

http://www.interwencja.polsat.pl/Int...x.html#1337543
bosz... tłumaczenie się pani z gminy mnie rozwaliło
po co przyznawac świadczenie, jak nie trzeba
To Dzidziuś daje Ci popalic a co będzie później jak jeszcze urośnie

a co do interwencji, to co się dzieje w tym kraju to jakaś paranoja mi brak słów na to wszystko, nóż w kieszeni się otwiera

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-03-26, 16:53   #3390
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam, nawet nie wiedziałam, że mogą tylko jajniki; wydawało mi się oczywiste że wszystko
Niestety niektórzy usuwają tylko jajniki
Jak przeczytałam, że za darmo w schronisku, to odrazu mi się to przypomniało..

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości