|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() u nas po brokule też jakoś ciężej idzie, a myślałam że będzie odwrotnie ![]() Cytat:
ja na kaszkę schładzam wodę tak żeby nadawała się od razu i dopiero wtedy dosypuję kaszkiWstawiam i mój bukiet, prawie taki jak chciałam... Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-03-26 o 22:41 |
||
|
|
|
#1262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
nie uzywam ich a w komplecie było chyba 5.
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety tak jest
uparta jak osioł
|
#1264 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na poczatku wszystkie puzzle poprostu umylam pod bieżąca woda z dodatkiem plynu tego co myje butelki.A dalam zeby sie wysuszylo na suszarke do ubran. A teraz jak tak lezy ta mata to ją przecieram codziennie wilgotna szmatka(woda przegotowana). Cytat:
![]() super ze sen sie uregulowal trzymam kciuki zeby u was koszmar zębowy się skonczyl ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny doradzcie!! ja teraz daje 4xmm i raz jakas tam zupke nie calą bo jeszcze rozszerzam i uzupelniam mm.I daje z 3 razy dziennie pic troche wody tak miedzy karmieniami.Narazie glutenu nie daje bo musze uzgodnic z pediatra ![]() Natomiast pytanie brzmi kiedy podawac np owoce i w jakich ilosciach i np wymiennie z obiadkiem czy dodatkowo jako deser ? i tak samo z sokami? dawac te soki jakies czy tylko tą wodę? ![]() i chcialam jeszcze powiedziec ze wszystkie bylyscie pieknymi pannami mlodymi ![]() u nas w skrocie: Julka jak juz pisalam rano o dziwo spala dlugo i pozniej matce sie dala jeszcze godzinke dospac pozniej odwiedzila nas moja przyjaciolka z małzem i z coreczka i poszlismy wszyscy na plac zabaw nastepnie pojechalam z małzem do tego bioenergoterapeuty( nie wierzylam wczesniej w takie rzeczy) ale mnie to zaskoczylo bo wyszlo wszystko mi pare rzeczy w tym to co wiedzialam ze mam.....![]() wiec mowi ze jestem okropnie nerwowa az sie zdziwil ze az tyle tego we mnie siedzi a ja ostatnio codziennie sie dre na tzta jakos sie nie umiem opamietac powiedzial tez ze mam duze problemy z ta tarczyca i hormonami i sie pyta czy przypadkiem ostatnio mi jakos gorzej nie jest i ze zawroty glowy jakies nudnosci i ta nerwowosc moga byc z tej tarczycy i mowil ze wyszla astma i cos tam z kregoslupem i ze jakies choroby zoladka i cos tam jeszcze i ze mam nie jesc pszenicy i jakies tam ziola pic.
|
|
#1265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Ladan o widzisz. Nie spodziewałam się. To sukienka Morii Lee, ale delikatnie zmodyfikowana wg mojego pomysłu
Droga była, ale nie żałuję. Zakochałam sie w niej od pierwszego wejrzenia i musiała być moja na salonową szkoda mi bylo kasy to uszyła mi krawcowa w jednym z salonów sukien śl. w Tarnowie! Polecam tą opcję, bo można dużo zaoszczędzić.Dzieki dziewczynyza mile komentarze odnośnie sukienki
|
|
|
|
#1267 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1268 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a glowka sie nie przejmuj, napewno szybko sie skoryguje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wage moze i to malutko ale wazne ze przybiera
|
|
#1269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiuni_a śliczna z Ciebie dziewczyna! ![]() Cytat:
![]() Kochana, łyżeczki nie wysyłaj ![]() Gupie pytanie: jak się mierzy temperaturę pokarmu tym specjalnym termometrem? Wsadza się go do jedzenia czy przez ściankę np. butli?
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-03-26 o 23:14 |
||
|
|
|
#1272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie żaden problem my mamy na podczerwien a mierzymy przez otwór w butelce. masz moze termometr do wina?
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
jak nic nie piszecie dziewoje to ja ide spac! dobranoc
|
#1275 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
hej
Nadrobiłam Byłam u kardiologa i mam brać dalej leki i moje tętno to podobno od stresów tak szaleje Bo jak sobie łyknę syropku to za chwilkę mija, kazała się nie stresować i trochę przytyć bo podobno bardzo schudłam.W sumie mam do nadrobienia ok. 1,5 kg i niemogę przytyć, ale ja jakoś nie narzekam ![]() Moje dziecko przez cały dzień spało 30 min, za to wieczorem po kąpieli padła. Cytat:
Cytat:
![]() Jak znajdę jakieś zdjęcia to wrzucę, bo chyba na drugim kompie są. Cytat:
od razu jej chciałam wyciągnąć z buźki a ona zamiast ładnie oddać to połknęła taki nie pogryziony i nie do końca rozmemłany kawałek. Od razu dałam jej pić, a ta się cieszy![]() Cytat:
Ja już daję mięso, tylko my mm. Cytat:
![]() a jaki wierszyk na masaż buzi?? Cytat:
Cytat:
Ale mam zamiar to zmienić![]() Cytat:
I nie gotuję wody na kaszkę ani nie studzę potem specjalnie, podgrzewam ją tylko, spr temp i wsypuję kaszkę![]() Popisałam, to dobranoc :d
|
|
#1276 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię!
100 lat dla wszystkich jubilatów i jubilatek! ![]() I zdrówka dla chorowitków, bo widzę, ze katary wracają co chwila do nas na wątek.. U mnie niemal identycznie No jaha, że zagłosował, w końcu męskie oko też ważne Mam pare fotek, ale nie chciałam Was zadręczać kolejnymi zdjęciami Wrzucę jedną później do k. Mała też jest włochaczem.Cytat:
No i Pola sie tyle sama nie pobawi. Norma to 20, max 30 min. Cytat:
duży chłopak!Cytat:
![]() Cytat:
![]() A płaczu współczuje i mam nadzieję, że już lepiej.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja na akuku się chichra - kłade ja na łóżku moim na środku a sama się schylam żeby mnie nie było widać i jak wyskakuje na akuku to się chichra. Albo kłade jej pieluszke tertrową na buźce pytam 'gdzie jest Pola' etc i za chwile ściągam z 'akuku' i też się chichra. Nawet sama już się nauczyła, że trzeba ściągać to jest akuku ![]() teacherko, ślicznty ptaszek dla Zuzi! Czarna, Julka rzeczywiście póki co mało interesuje się Twoim dziełem, ale jest piękne, wiec i ona na pewno niedługo doceni ![]() widzę, że wrzucacie bukiety ślubne - śliczne wszystkie Ale się u nas ślubnie na wątku zrobiło Mimo, że to już za mną to ja dalej uwielbiam oglądać i suknie i bukiety i wszystko! Dobrze, że moja najlepsza przyjaciółka i młodsza siostra mają jeszcze sluby przed sobą to jeszcze się troche naciesze ![]() Ja chciałam zupełnie inny bukiet niż miałam, ale w połowie października to dupa z kwiatami, żadnego wyboru. W końcu miałam róże biało niebieskie i było git ![]() O taki jak w załączniku
|
|||||||
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LaLoca, śliczna suknia ![]() boja, super, że z serduszkiem wszystko ok! Dobra, wraca ekipa ze speceru to koniec wizażu... |
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu idę spać sama
buuuDobra, bo padam, robiłam dziś dwa razy cardio i normalnie masakra jeszcze z tym bolacym gardłem
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nic??
|
|
#1280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skoro dobrze zareagowała na jabłuszko to ja bym przy nim została.Z pozostałymi owocami bym się wstrzymała do poki nie byłabym pewna ze na warzywka dobrze zareaguje.u nas to było tak ze warzywa zaczelismy podawac jak skonczyła 16 tydz a owoce dopiero po skonczonym 6 miesiącu.Cytat:
To i ja pokaze swój Za duzo go nie widac ..
|
||
|
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mnie napierdziela podniebienie..
Mój Tz wstał dzis podradowany bo wyczytał ze jego ulubiony zespół bedzie na woodstocku.Myslicie ze to dobry pomysł jechac tam z dzieckiem? |
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie gardło napierdziela...
|
|
#1283 |
|
Wtajemniczenie
|
bierzesz cos na to?moze spróbuj popłukać gorącą wodą z solą-mi to zawsze pomaga.za to nie wiem co moze pomoc na te moje nieszczęsne podniebienie..mam tam na nim jakies dziwne rany.ehhh zawsze jak cos dziwnego pojawi się na moim ciele to wbijam sobie głupią faze ze to rak ..wiem głupia jestem
|
|
|
|
#1284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pobudka o 5 rano, w nocy młody budził się co 45 minut z płaczem, spał z nami oczywiście. Teraz siedzi w hustawce i stroi fochy.
Ślub 6 lipiec 2013 ![]() Kornel 24 październik 2013 Antoni 8 stycznia 2015 http://onaiich3.blogspot.com.es/ Edytowane przez misia332 Czas edycji: 2014-03-27 o 06:46 |
|||
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Poli ja bym na taki spęd bydła z dzieckiem na pewno nie pojechała ![]() moje dziecko wstało o 6 ![]() dzisiaj go sprzedajemy teściowej i idziemy dalej z tym kredytem coś załatwiać
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
w nocy się co chwilę budziłam mimo że Bartek spał do rana przez te nerwy
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
Laloca- piekna sukienka
![]() Natala - ten link sie nie otwiera ale widze po nim ze ta kaszka ![]() Madziuchna ja tez nie gotuje wody i niestudze specjalnie na kaszke. Robie cieplejsza nim na mm mieszajac zimna z wrzatkiem bo moim zdaniem kaszka lepiej sie miesza w cieplejszej nierobia sie grudki. Tez ryzyko poparzenia mniejsze bo niedajesz prosto z butli duszkiem tylko przelewam fo miseczki z gory szybko stygnie kazda lyzeczke oddzielnie i na koniec i tak jest juz zimna.
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
no skończyło się babci sranie
a co najlepsze nie ma teraz żadnego skoku ale mimo tego, że poszłam spać ok północy to jestem wyspana ![]() byłam wczoraj niemiła dla mamy ma wypoczynek z poduchami i Mikiego posadziła między nimi a ja nieco podniesionym tonem, że ma go nie sadzać bo to nie lalka i sam usiądzie jak będzie czas głupio mi no ale....
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-27 o 07:21 |
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie boli gardlo, swedza uszy, leje die z nosa i boki glowa ale yo jux standard. Apapu niewezme bo mam temp 36,1 wiec mi jeszcze obnizy... super a mialam jechac do babci na 3 dni a tam duzo dzieciaczkow mialam odwiedzac i niepojade taka zasmarkana i Filipa tez juz pobiera
TZ chce leciec z katarkiem do lekarza z nim ja powiedzialam e nie ide i tak mnie maja za wariatke.Cytat:
Ja bym Fikipa niezabrala na wodstock. Eh chyba nieznam dziecka ktore wstawalo po 7 na dluzsza mete. Zawsze 5-6 :/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

w jakiej ilości podawałaś Adasiowi Duphalac?
Zrobiła kilka twardych kupek i się uspokoiła. Byłam tak bezradna, że myślałam, że się poryczę 
Może kupię ten termometr
Tylko szkoda mi kolejnej stówy....

uparta jak osioł

a ja nadal KP

A tam takie malutkie noworodki, niemowlaki,no masakra, jakby nie mogli ustalić każdemu konkretną godzinę, np. co 10, 15 minut