|
|
#2461 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Dzień dobry
Z marcówek chyba tylko ja zostałam, Filupka juz chyba urodziła? Dzisiaj mój pierwszy termin... Fajnie by było, bo Antek tez jest z 27 (tylko kwietnia). I Tata mój tylko do soboty... A do tego łapią mnie POTWORNIE bolesne skurcze w pachwinach... Wczoraj się poryczałam, nic nie pomagało, a ból jest masakryczny. Dzisiaj idę do położnej, zobaczymy co tam, mam mieć akupunkturę. Oby zadziałało ![]() Chociaż wczoraj już jakoś wypłakałam razem z bólem to napięcie i wyluzowałam i co ma być to będzie. Cytat:
![]() Gratulacje serdeczne Cytat:
Cytat:
uff, dobre wieści ![]() Teraz będzie tylko lepiej, zobaczysz
|
|||
|
|
|
#2462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tak myślę, pora na kwietniówki, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa Cytat:
|
||
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje dla nowych mamuś!
ja też czytam o szczepieniach i jeszcze nie wiem ale kasa mnie przeraża u nas onad 2tysiące trzeba dać jak się chce szczepić skojarzonymi i na rota i na pneumo;/ dziewczyny ja znowu o swoim problemie kurde z tym pępkiem;/ nigdy nie widziałam kikuta w internecie za dużo zdjęć nie ma a ja już nie wiem no bo 17 dni to powinien odpaść ;/ a więc jak odchylę fałdkę brzuszną od dolnej strony wytre patyczniej wydzielinę i trochę krewki ale to co trzyma tego kikuta w środku pępka jest takie żółte i to nie jest ropa i nie da się tego wytrzeć , to jest pępowina jeszcze taka niemartwa dlatego ma taki kolor? jak psikam octniseptem to mam wysuszyć po tym czy może tam zostać tak mokro po psiknięciu?
|
#2464 |
|
Zadomowienie
|
mara86, paulina_radom, Smarrita ogromne GRATULACJE!!!
Życzę Wam dużo cierpliwości i sił a maluszkom zdrówka |
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
margo80 i agunia4ever ja zostaję z wami, mi też nic nie odchodzi
tygrysek83 śliczny bobas pola_m nadzwyczajna super, że do domku i ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- a ja jutro jestem donoszona |
|
|
|
#2466 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie, ze jestes zadowolona Cytat:
|
|
|
#2467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na bioderka zapisalam bez numeru pesel mamy doniesc go juz na wizyte ![]() Cytat:
moze jednak sie uda do soboty? Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Ja pępka nie psikalam niczym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Tygrysek ladna coreczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Virginia w szpitalu to rozumiem, budzic, bo u nas musi byc dzieciak na plusie w wadze, ale w domu chulaj dusza ja bym nie wybudzala, no chyba, ze na wizycie patronazowej okaze sie, ze mala nie przybiera, ale jak je, to powinna przybierac, a ze zrobi sobie czasami przerwe dluzsza w jedzeniu, to ja bym sie cieszyla, bo mozna odpoczac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja psikalam i wycieralam patyczkiem. Ale jak widać mnóstwo jest sposobów i każdy dobry. Wcześniej czy później odpada, spokojnie nie stresuj się tym. Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#2469 | ||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję nowym mamusiom!
Jak ten czas leci, za chwilę wszystkie marcówki już będą rozpakowane ![]() Cytat:
Na usg bioderek możesz się zapisać wcześniej, teraz dziecko ma tzw. pesel zerowy, czyli jest podpięte jakby pod Twój pesel. Z tym usg bioder to w ogóle paranoja, bo wg zaleceń ze szpitala powinno się je zrobić między 4 a 6 tygodniem, a jak dostałam skierowanie na wizycie patronażowej u pediatry to się okazuje że nigdzie nie ma już w tym terminie miejsc i najwcześniej mogę się dostać na połowę maja czyli za późno. No i oczywiście trzeba iść prywatnie. Więc zapisujcie się jak najwcześniej się da na to usg bo pewnie nie tylko u nas taki problem.Cytat:
A przychodzi do was położna srodowiskowa? Bo jeśli tak to ona powinna sprawdzić ten pępek i ew. pokazać co z nim dalej robić. Staraj się też jak najwięcej wietrzyć. Beautiful - może faktycznie za zimno masz podczas kąpieli? Mój Gucio uwielbia się kąpać, przebiera nogami i rączkami w wodzie i jest generalnie zachwycony, ale ubieranie i wycieranie to był koszmar. No i wczoraj nagrzaliśmy w łazience chyba do 30 stopni i było ok, widocznie poprzednia temp. była za niska i dlatego tak się wściekał. Virginia - podaję też wodę czasem jak mały się obudzi np. po 1,5 godzinie i wydaje mu się że jest głodny, ale jak długo kupy nie ma. Czasem też podaję trochę herbatki koperkowej.
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A usg bioderek nie robimy, pediatra nie widzi potrzeby, a ja mu ufam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2472 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
życzę szybkiej akcji porodowej Cytat:
dodatkowo chcę zaszczepić na pneumo. W szczepienia p-ko rota nie wierzęCytat:
Cytat:
serdeczne gratulacje |
||||
|
|
|
#2473 | |
|
Zadomowienie
|
dzisiaj mój szef pytał (przez skypa), czy jak urodzę to też będę mogła im trochę pomóc, no i kiedy ten poród, bo mają nawał roboty. oczywiście mi za to zapłacą.
on by najchętniej mi na porodówkę kazał z laptopem jechać, dobrze że tam nie ma internetu .... i jeszcze do mnie, że przecież jestem już ekspertem w porodach, więc powinnam wiedzieć kiedy wyjdę kolejny facet, który traktuję poród jak wyrwanie zęba ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Kuba raz miał i lekko przeszedł, a reszta rodziny się męczyła, TŻ to prawie umierał; a drugim razem jak mieliśmy to Kubie zupełnie nic nie było; o ile mała nie będzie ulewać to zaszczepię na rota a na pneumokoki nie szczepiłam, bo mi lekarka powiedziała, że ona by nie szczepiła |
|
|
|
|
#2474 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie bylo problemu z terminem na nfz tzn jestesmy zapisani na 7 tydzien.Ale polozna nam mowila, zeby nie isc prywatnie, bo nawet jak nas zapisza na 10 tydzien, to jesli pediatra nie zauwazy ze cos jest nie tak, to spokojnie mozna poczekac. Chyba, ze lekarz uzna, ze trzeba isc wczesniej, to wtedy prywatnie, no ale nam sie i tak udalo z terminem. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2476 |
|
Rozeznanie
|
Pół :P jak bede sie z nia widzilala to dopytam
ale to bedzie przy porodzie
|
#2477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------
|
||
|
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętam, że któraś z Was pisała, że prowadzi działalność gospodarczą i sama dostarczała do zusu niezbędne dokumenty.
Czy może się ta dziewczyna odezwać do mnie (może być na pw),bo nie wiem do końca jakie wnioski mam przygotować
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Virginia.. maleńka jest przecudna.. A te włoski |
|
|
|
|
#2480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
natomiast na pneumokoki jestem przewrażliwiona, syn miał kilkakrotne zapalenie płuc, kilkakrotne oskrzeli i dwukrotne zatok przez zaledwie 7 lat nie wiem, czy pneumo są tego przyczyną ale moim zdaniem są zdecydowanie groźniejsze w skutkach i jeżeli jest szansa, że szczepionka miałaby uchronić przed tym moje drugie dziecko to zaszczepię
|
|
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polozna bedzie w sobote to poprosze zeby spojrzala---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------
|
|
|
|
|
#2482 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() I tez wybierajac miedzy rotawirusami a pneumokokami, wole na pneumo zaszczepic bo sa powazniejsze w skutkach. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-03-27 o 13:32 |
|
|
|
|
#2483 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oh yeah!!! A ja chociaż w ciąży czułam się super (fizycznie bo psychicznie różnie bywało) nie wyobrażam już sobie do powrotu sprzed narodzin Niusi i już w ogóle życia sobie bez niej nie wyobrażam. Cytat:
Cytat:
No właśnie, moja Natalka ma dziś 13 dni, mogę jej już podawać koperek/rumianek? Dziękujemy .A ja dziś nawet wyskoczyłam do sklepu i załapałam trochę świeżego powietrza i słoneczka . W poniedziałek mam już kursy dlatego póki mogę nie odstępuję Niusi.I nawet jestem w trakcie robienia fasolki po bretońsku na obiad .A co u Was?
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia - napisz jak sytuacja w domu, czy dziadkowie zmienili swoje podejście, bo pytałam, ale chyba przeoczyłaś
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
mara86, paulina_radom, Smarrita ogromne GRATULACJE!!!
Niech Wam się dzieciaki zdrowo chowają
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
tygrysek83, mara86, Smarrita, paulina_radom
GRATULACJE tygrysek jaka słodka czarnulka! nadzwyczajna za wyjścieJa nie mam pojęcia o szczepieniach... troche mnie to przeraża. Ja od wczoraj kiepsko się czuję. Synu bardzo mało się ruszał i zaczęłam wręcz schizować. Dzisiaj znowu miał czkawkę, trochę się wygina zatem i ja jestem spokojniejsza. Mimo to czuje się tak sobie, nie mam apetytu, wszystko mnie boli, najbardziej w pachwinach. Byle doczekać do wizyty w poniedziałek. Ola za donoszenie.U mnie dzisiaj 37t2d i myślałam, że mały będzie donoszony jak będę miała 38t1d Jak sobie pomyślę, że ta ciąża teoretycznie może potrwać jeszcze miesiąc to aż mi się płakać chce...
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2014-03-27 o 15:15 |
|
|
|
#2487 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Na NFZ dopiero polowa maja, wiec zapisalam sie prywatnie, ale tam wcale nie lepiej bo na styk 6 tygodni skonczy we wtorek, a w srode wizyta. U nas to o tyle wazne ze przy ulozeniu miednicowym wieksze prawdopodobienstwo ze cos nie tak. |
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie Virginia jak Wam sie uklada w domu? Mam nadzieje ze wszystko zmienilo to Malutkie Szczescie - jest przesliczna!
Nadzwyczajna super ze wychodzicie, trzymam za Was kciuki wszystko teraz bedzie lepiej ![]() My po badaniu porannym szyjka skrocona, miekka i 'uchylona' takze bez rewelacji. Niestety watpie zeby mnie wypuscili przed porodem, zobaczymy wieczorem co powiedza. Najgorsze ze nie ma nikogo ze mna na sali, nie ma telewizora i srednio jest sie czym zajac. Mala po porannym USG wyglada na 3700 takze Kluseczka :-D Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie na chwilkę.
U nas kikut odpadł dopiero w 28 dobie i to niechcący pieluszką oderwałam. Dwa dni wisiał na jednak niteczce, a wokół był ten właśnie śluz żółty, który psikałam i czyściłam 3 razy dziennie. Teraz pępol już ładny. Mała dostała w nocy krost alergicznych i podejrzewam jedynie wojski rosół. lub mięso z koguta, że może był za stary czy coś, bo ja nadal na diecie bardzo ścisłej. Jutro idziemy prywatnie do pediatry i do ortopedy. Byliśmy na NFZ u nas nie ma problemu z ortopedą, ale rozpoznał dysplazję stawu biodrowego i wlepił nam pieluchę Frejkę i chcemy iść prywatnie sprawdzić, czy aby na pewno to jest konieczne. Mała nadal na piersi+dwa razy dziennie butelka 60 ml MM Hippa. Waży około 4300 w 5 tygodniu. Właśnie kończymy ostatnie opakowanie pampersów 1 i przechodzimy na 2. Moje piersi biedne, sutki ciągle bolą ale się nie poddaję. Codziennie piję 1 szklankę piwa karmi ![]() Ale się sypiecie dziewczyny, w związku z czym tygrysek83, mara86, Smarrita, paulina_radom serdeczne gratulacje dla was i waszych pociech. Na pesel czekaliśmy 2 tygodnie. Powiem wam, że procedura zdobycia zasiłku rodzinnego to jakaś kpina. Ilośc potrzebnych dokumentów dostarcza wiele problemów. Matka karmiąca niby jak ma się udać 3 razy w tygodniu do zusu i 5 razy do US? jeszcze coś od pracodawcy trzeba, jakieś dokumenty o macierzyńskim, utrata dochodu etc. Aż się odechciewa. Gdyby nie ten dodatkowy 1000 zł to bym te 77 zł olała, a tak to jednak już 2 tysie się uzbiera. Ja jestem przerażona , bo w przyszłym tygodniu muszę małą umówić na szczepienia , a bierzemy refundowane . Zaraz też się zapisze do ginki na pierwszą kontrolę podwozia ![]() Powiem wam, że kiedyś chciałam mieć więcej dzieci,a teraz już nie chcę. Jak widze swoje ciało po ciąży ogarnia mnie rozpacz. Cycki wisza jak u murzynki , całe w rozstepach i krostach, bo ta grzybica. Jakies żyły wystają. Brzuch może nie wisi, ale cały w rozstępach. Pachy w rozstępach , tyłek i okolice wadżajny też Pozdrawiam was serdecznie i dopinguję na telefonie na tyle ile mała mi daje , bo karmimy się co godzinę i w domu nic nie robię. Czasem nawet nie jem i nie sikam. Jeden plus ciąży, to zwiększona pojemność pęcherza. teraz mogę nie sikać 6h , a jak pójdę , to trwa to tyle ile u chłopa he he, leci i leci. Włosy mi się nie przetłuszczają i pazury rosną jak szalone
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

nie nacinali mnie, nie pękłam ale i tak strasznie było! 

z maluszkiem 
Życzę Wam dużo cierpliwości i sił

czyli za późno. No i oczywiście trzeba iść prywatnie. Więc zapisujcie się jak najwcześniej się da na to usg bo pewnie nie tylko u nas taki problem.

tzn jestesmy zapisani na 7 tydzien.
ale się nie poddaję. Codziennie piję 1 szklankę piwa karmi