Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 12:12   #1411
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

hej!
nie mam czasu kompletnie na nic. mam wrażenie, że moja doba skurczyła się do 5 godzin.........
może dziś w końcu wieczorem przysiądę na wizażu na chwilę, bo teraz moje dziecię już mnie woła. przez ostatnie dwa dni nie miał w ogóle drzemek w ciągu dnia. i cały czas płacz. masakra

pozdrawiam wszystkie z tego mojego domowego absorbującego pier.olnika

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:19   #1412
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

teacherka

maharet no ładniutka kiecuszka, ale faktycznie nie zsunie się, chociaż wydaje się taka leciutka zwiewna no to może nie jak dobrze dopasowana

monia choć nie mam córki uważam, że sukieneczka ladna do tego leginsy, rajstopki i ok. , małej dziewczynce pasuje króciutka, a nie jak czasami w kościele latem widzę do kostek jakoś nie lubię tak, żle mi to wygląda:

laloca- moja T ma z kolei u mnie przechlapane:tasacz ek: za jej pomysłowość

vea
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:19   #1413
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

u nas w skrocie:
Julka jak juz pisalam rano o dziwo spala dlugo i pozniej matce sie dala jeszcze godzinke dospac pozniej odwiedzila nas moja przyjaciolka z małzem i z coreczka i poszlismy wszyscy na plac zabaw nastepnie pojechalam z małzem do tego bioenergoterapeuty( nie wierzylam wczesniej w takie rzeczy) ale mnie to zaskoczylo bo wyszlo wszystko mi pare rzeczy w tym to co wiedzialam ze mam.....
wiec mowi ze jestem okropnie nerwowa az sie zdziwil ze az tyle tego we mnie siedzi a ja ostatnio codziennie sie dre na tzta jakos sie nie umiem opamietac powiedzial tez ze mam duze problemy z ta tarczyca i hormonami i sie pyta czy przypadkiem ostatnio mi jakos gorzej nie jest i ze zawroty glowy jakies nudnosci i ta nerwowosc moga byc z tej tarczycy i mowil ze wyszla astma i cos tam z kregoslupem i ze jakies choroby zoladka i cos tam jeszcze i ze mam nie jesc pszenicy i jakies tam ziola pic.
O ludu ile ci chorób wynalazł

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Pewnie myśli 'co ta matka wiariatka wyprawia'
Moja na akuku się chichra - kłade ja na łóżku moim na środku a sama się schylam żeby mnie nie było widać i jak wyskakuje na akuku to się chichra. Albo kłade jej pieluszke tertrową na buźce pytam 'gdzie jest Pola' etc i za chwile ściągam z 'akuku' i też się chichra. Nawet sama już się nauczyła, że trzeba ściągać to jest akuku
Chyba jestem za mało zabawna
Z min się chichra i jak go gilgam...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a co do neurochirurga wczoraj to trawie te wyniki
z jednej strony jest super bo pomimo duzych zmian w kregoslupie nie mam objawow neurologicznych (zanik miesni, brak czucia itp) a to oznacza ze jest szansa uratowac cos bez operacji.
mam przed soba 4miesiace rehabilitacji dzien w dzien. 7 dni w tygidniu cwiczenia
potem mam zrobic rezonans i jest szansa ze sie polepszy

ale o drugiej ciazy moge zapomniec

najwczesniej za pol roku pod warunkiem ze poprawa bedzie znaczna
i jestem mega zdolowana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie martw się Czytałam twój opis porodu, że miałas ceserkę, nie trzeba odczekać 2 lata z następną ciążą po cc? ja myślałam że jest taki mus

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
o kurcze blaszka!dzis 27, czyli Nasz Lilutek kończy 7 miesiąc!

ehhhh jak sobie przypomne ile nocy przepłakałam bo tak mocno jej pragnęłam..a tu juz 7 miechów jest z Nami!nie dowierzam!
Zdrówka dla Lili

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja my sobie w lozeczku lezymy od 6 i Julka sie wlasnie bawi pusta paczka z mokrych chusteczek a ja czekam az tz przyniesie sniadanie:P zachwile sie zbieramy i jedziemy do mojego taty
Czy ty nie masz czasem za dobrze???

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość

dosc, ze zboki to jeszcze nie potrafia urzadzac, zadne pomieszczenie nie zrobilo na mnie szalu
A ten pokój tych dziewczyn znad morza to na prawdę jak wagon sypialniany:hahah a:

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Adaś też tak pluję. Wczoraj mieliśmy gości. Powiedziałam, że Adaś tak pluje, u lekarza też tak robił.Zostałam wyprostowana, że on nie pluje, tylko ćwiczy język, samochodzik robi... Nie najlepiej się czułam wczoraj przy tych gościach. Miałam wrażenie, że co bym nie powiedziała to będzie użyte przeciwko mnie.
Lol, samochodzik robi

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia z naszego pamiętnego dnia... spartolonych kwiatków zbytnio nie widać,ale nie mam na tym kompie innych zdjęć,a nie chce mi się zgrywać z płyty
Piękna rodzinka

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Poziomkowa, nie jesteś dziwna, jesteś oryginalna Swoją drogą Nela mi się podoba, podobnie jak Lena.

Pytanie:
Czy któraś może mi porównać zielone pampki 4 i Dady 4 - chodzi o wielkość - takie same, czy jest różnica i jeśli tak to w którą stronę
Ej Lena lepiej mi by pasowało do Leona niż Nela

moim zdaniem Pampy są mniejsze i chyba mniej puchate, nie lubię dadów przez to że są takie napakowane.

Cytat:
Razem powinni sprzątać tzn przyszły pan młody zamiata a panna trzyma szufelkę tylko.
Ja w sobotę rano wygnałam ojca i brata do tej roboty poszli dopiero pół h przed wyjazdem do kościoła jak już w kiecy byłam
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:20   #1414
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość

Aa i Helenka waży 7.350,czyli przez miesiąc przybrała 650gram.Mało nie?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Mało nie, to mój Adaś dużo. Teraz dzieci powinny mniej przybierać, twoja Helenka mało nie przybrała jak na dziewczynkę.
Stary 2014-03-27, 12:28   #1415
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
np tu jest o jajcu http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iemowlaka.html i moja pediatra też tak mówił,więc jej słucham
i o grudkach jest tk jak ostatnio pisałam
dokładnie ja robię jak na osesku- z wyjątkami bo banan tam jest po 8mż a ja już podaję i Myszce nic nie jest, a uwielbia jak nie wiem- po tacie
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
pyt. dot. glutenu!!!!
czy u któregoś dziecka pojawija się wysypka związana z glutenem???
ja w swojej diecie nie wprowadzłam nic nowego, a Jaśka znów trochę wysypało. to nasz 5 dzień podawania glutenu..
coś tam u Tasiowego Maciusia chyba działo, ale nie wysypka chyba

jem śniadanie poszłam z młodym do sklepu w nosidle i wszyscy do niego mówią, jarają się jak się tuli i uśmiecha cygańskiego dziecko

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:33   #1416
MsLullaby
Zakorzenienie

To nic że jest przed 13, moje dziecko nie spało jeszcze choć normalnie powinien być już w trakcie drugiej drzemki. A po 15 wyjeżdżamy i czeka nas następne 4h bez snu, super podróż się zapowiada

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:36   #1417
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Adaś tak nie gaworzy. Czy mam się martwić?
nie nie martw się, u mnie gaworzył, później przerwa a teraz znowu gada właśnie, brrrrrrrrrr, wrrrrrrrrrr, eeeeeeeeee, i takie tam i śmieje się w głos
Stary 2014-03-27, 12:37   #1418
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Jak najbardziej wypada
Kupna czy robiona
kupiona w lumpie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:39   #1419
kaska87
Zakorzenienie

młody wyjął całą sznurówkę z trampek- wtf?! niedługo będzie w kaftanie bezpieczeństwa chodził

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:40   #1420
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Kurcze zauwazylam ze od kiedy maly jeglownie domowe jedzenie, nie sloiczkowe to ma problem z kupa, jest twarda, moze nie jak zatwardzenie i jakos jej mniej
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:53   #1421
Isabell12
Zadomowienie

rusałka ja podałam gluten pierwszy raz kilka dni temu i nic sie nie dzieje

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
młody wyjął całą sznurówkę z trampek- wtf?! niedługo będzie w kaftanie bezpieczeństwa chodził
jaki to urocze, spryciarz

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

a ja załatwiłam dzisiaj starszemu wyjazd na obóz w góry w wakacje, chociaż tyle dobrego jak ze szczepieniem nie wypaliło
Stary 2014-03-27, 12:57   #1422
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Mnie boli gardlo, swedza uszy, leje die z nosa i boki glowa ale yo jux standard. Apapu niewezme bo mam temp 36,1 wiec mi jeszcze obnizy... super a mialam jechac do babci na 3 dni a tam duzo dzieciaczkow mialam odwiedzac i niepojade taka zasmarkana i Filipa tez juz pobiera TZ chce leciec z katarkiem do lekarza z nim ja powiedzialam e nie ide i tak mnie maja za wariatke.
Paracetamol bez sensu, bo jest tylko przeciwzapalny. Weź jakąś pseudoefedrynę albo ibuprofen, bo to przeciwzapalnie działa
Ja łykam ibuprom zatoki.

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, czy wasze dzieci oglądają telewizję?>
bo mój spryciarz wczoraj jak poszłam zrobić sobie herbatę i zostawiłam go na hustawca, bawił się gadał, nagle ucichł, więc skradam się żeby zerknąć co robi A TEN oczy wytrzeszczył i reklamy ogląda,
(telewizor akurat był włączony)
Czasem jej się zdarzy, jak starszak ogląda bajkę, ale staram się jej na to nie pozwalać

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Do mam polroczniakow i starszych[/B][/COLOR]

Czy wasze dzieci siadaja same, albo chocias siedza bez podparcia jak sie je posadzi?
Elena półsiedzi sama z podparciem, a posadzona siedzi sztywno (w wózku jak się sama podciągnie, no i w pt koleżanka ją posadziła, bo nie wiedziała, ja wracam z wc, a Encia siedzi sztywno Ofkors od razu ją położyłam )

Cytat:
moje dziecko układa się na drugą drzemkę- no ale jak się wstaje o 6:00
En wstała o 6, a o 7:30 już drzema była

Cytat:
- jestem niszczycielem butow.
Ja też
Dlatego kupuję tanie, najczęściej z wyprzedaży, bo nawet jak kupię za 400 zł, to i tak po sezonie lecą do śmieci

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

W ogóle nie wiem, jak tą moją Encię żywić
Boję się podać gluten, mięso, żółtko, bo ma wysypkę na buzi, a ja nie wiem, od czego Je tylko mleko, nadal Enfamin 1 (ostatnią puszkę mam) i warzywka codziennie na obiad. Owocków nie je. A ma 6 miesięcy skończone

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:58   #1423
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja też mam problemy z żołądkiem.
Pamiętam...życzę zdrowia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-27, 13:01   #1424
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
To nic że jest przed 13, moje dziecko nie spało jeszcze choć normalnie powinien być już w trakcie drugiej drzemki. A po 15 wyjeżdżamy i czeka nas następne 4h bez snu, super podróż się zapowiada
Trzymaj się dzielnie i szczęśliwego lotu,trzyman kciuki

Stary 2014-03-27, 13:05   #1425
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
no mój od kiedy 2 miesiące skończył to spał do 7-8 przyzwyczaił mamusie fakt, że nie mam co narzekać bo w nocy pobudek zero, wieczorem 19-20 już śpi no, ale....
Nie masz co narzekać. Adaś później chodzi spać a wcześniej wstaje.
Stary 2014-03-27, 13:09   #1426
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
----------

W ogóle nie wiem, jak tą moją Encię żywić
Boję się podać gluten, mięso, żółtko, bo ma wysypkę na buzi, a ja nie wiem, od czego Je tylko mleko, nadal Enfamin 1 (ostatnią puszkę mam) i warzywka codziennie na obiad. Owocków nie je. A ma 6 miesięcy skończone
Mysle ze mozesz sprobowac mieso z indyka, rzadki powoduje alergie i jablko.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Nie masz co narzekać. Adaś później chodzi spać a wcześniej wstaje.
A w jakich godz, pytam z iekawosci
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:16   #1427
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nalezy miec nadzieje ze przez to ze nie spal caly dzien przespi cala podroz w nosidle. Dasz rade!
Stary 2014-03-27, 13:21   #1428
ewacia85
Wtajemniczenie

witam
od rana nawet do was nie zajrzałam bo porządkuje wory z ciuszkami po adim dla sebusia i stwierdzam że;
1. nie czaje sie w rozmiarac bo to co adi nosił mając roczek to zaraz bedzie dobre na sebcia o ile już nie jest dobre
2. moje dziecko ma trylion spodni
3. koszulki są juz bardziej zużyte wiec interesuje mnie ewentualne kupno czegoś na wielkie wyjścia a reszta to spoko loko
4 odnalazłam coś z 10 par bucików w rozmiarze 18-19 czyli już coś na teraz
5 o matko0ooooooooooooooooooo ooooooooooo końca nie widać już zapowiedziałam tż ż enie wiem kiedy skoncze z tym wszystkim ale do niedzieli nie wyrobie bo musze jakieś kartony skołować
pozdrowionka dla was mamusie

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-03-27 o 13:23
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:24   #1429
karolson
Zakorzenienie

Matal a pytalas lekarza co to moze byc na twarzy Elenki bo dziwnie to wyglada ta plamka przy ustach.. nuekoniecznie alergia..

Yy dalam Filipowi z Hippa danie z lososiem po 5 mcu.. zjadl ze smakiem ale brzuch twardy prezy sie..
Stary 2014-03-27, 13:29   #1430
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
ale miałam noc mały kręcił się od 12 bez przerwy, a i teraz ledwie go uspałam, 30 min. na rękach, bo w wóku ryk

DZIEWCZYNY, czy wasze dzieci oglądają telewizję?>
bo mój spryciarz wczoraj jak poszłam zrobić sobie herbatę i zostawiłam go na hustawca, bawił się gadał, nagle ucichł, więc skradam się żeby zerknąć co robi A TEN oczy wytrzeszczył i reklamy ogląda,
(telewizor akurat był włączony)
Jasne, że lubi oglądać telewizję, dlatego ograniczyliśmy, jak jest z nami w pokoju, a jak coś oglądamy, to staramy się by nie oglądał. Odwracamy jego uwagę.
Stary 2014-03-27, 13:29   #1431
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal a pytalas lekarza co to moze byc na twarzy Elenki bo dziwnie to wyglada ta plamka przy ustach.. nuekoniecznie alergia..

Yy dalam Filipowi z Hippa danie z lososiem po 5 mcu.. zjadl ze smakiem ale brzuch twardy prezy sie..
Lekarka twierdziła, że to "nic". Tylko jej to "nic" nie znika od 4 miesięcy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:33   #1432
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Codziennie jak maz wychodzi do pracy, to robimy z Wiki papa i dzisiaj tradycyjnie wzięłam jej rączkę i pomachalysmy. Pózniej poszłam zamknąć drzwi, a ona została w lezaczku. Odwracam sie a ona siedzi z uniesiona rączka i robi sama papa
Cudny widok napewno. Ja też uczę Adasia robić papa. Jak nie śpi oczywiście.
Stary 2014-03-27, 13:45   #1433
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Brawo dla Lilusi Ale zleciało...

Dalej czekam na Solę
dziękujemy!

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

policzanka dla Lilki za 7 miesięcy
:
dziękujemy!

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
sto lat Lilutku !!

Coś mnie wszystko w dole boli, plecy, brzuch, czuje się niewyraźnie.
dzięki Misia!!oby to nie było przeziębienie!

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Wszystkiego NAJ dla Lilki dużo zdrówka

.
dziękujemy!

Cytat:
Gratki dla Lilki za 7 miesięcy,zdrówka

dziękujemy!!

Cytat:
poli, jeszcze raz dziękuję
Super, że się karoca spodobała
Dla Lili
Dzięki kochana!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dziękujemy!!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 13:46   #1434
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

witamy się z zakatarzonym Jaśkiem
Dzisiaj zrobiłam kaszkę z dodatkie mswojego mleka, Jaśkowi lepiej się wcinało
boja super ze badanie wyszlo dobrze

karlson, matal, poli zdrówka dziewczyny

bidulka

ja też się wczoraj położyłam ok. 21.30 z małym bo wiedziałam że czeka nas ciężka noc z powodu katarku. I mmimo że mały budził się milion razy jestem w miarę wyspana

kochana wiem że nie to planowałaś ale sa duże szanse. musisz teraz włożyć dużo sił w ćwiczenia ale jestem pewna ze się uda

wszytskiego naj dla Lilki

oeje jakoś mi umknęło. Zdrówka dla męża

ty też recenzujesz???

oo w takim razie powodzenia, kciuki zeby już szybciutko wyszły

kochana kciuki za pracę męża a ty się nie obwiniaj masz prawo mieć słabszy dzień

Twoja Tosia to jest rekordzistą w ilości ząbków

śliczne zdjęcia slubne wrzucacie dziewczyny

pyt. dot. glutenu!!!!
czy u któregoś dziecka pojawija się wysypka związana z glutenem???
ja w swojej diecie nie wprowadzłam nic nowego, a Jaśka znów trochę wysypało. to nasz 5 dzień podawania glutenu..

dziękujemy!!
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
O ludu ile ci chorób wynalazł

Chyba jestem za mało zabawna
Z min się chichra i jak go gilgam...

Nie martw się Czytałam twój opis porodu, że miałas ceserkę, nie trzeba odczekać 2 lata z następną ciążą po cc? ja myślałam że jest taki mus

Zdrówka dla Lili

:
dzięki wielkie!
Stary 2014-03-27, 13:48   #1435
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Do mam polroczniakow i starszych

Czy wasze dzieci siadaja same, albo chocias siedza bez podparcia jak sie je posadzi?
Adaś nie siedzi
Stary 2014-03-27, 13:54   #1436
policzanka
Wtajemniczenie

Normalnie nie wierze w to co przed chwilą zobaczyłam!jestem w szoku bo to pierwszy raz kiedy tak sie podciągneła.zostawiłam ją na pleckach i poszłam sprzątac.po krótkim czasie usłyszałam stukanie w projektor,pomyslałam wtf?przeciez on wysoko zawieszony?wchodze a tu Lila ze swym uroczym usmiechem spogląda na mnie.musiałam uwiecznic bo Tz by nie uwierzył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00010.jpg (32,8 KB, 65 załadowań)
Stary 2014-03-27, 14:03   #1437
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam
od rana nawet do was nie zajrzałam bo porządkuje wory z ciuszkami po adim dla sebusia i stwierdzam że;
1. nie czaje sie w rozmiarac bo to co adi nosił mając roczek to zaraz bedzie dobre na sebcia o ile już nie jest dobre
2. moje dziecko ma trylion spodni
3. koszulki są juz bardziej zużyte wiec interesuje mnie ewentualne kupno czegoś na wielkie wyjścia a reszta to spoko loko
4 odnalazłam coś z 10 par bucików w rozmiarze 18-19 czyli już coś na teraz
5 o matko0ooooooooooooooooooo ooooooooooo końca nie widać już zapowiedziałam tż ż enie wiem kiedy skoncze z tym wszystkim ale do niedzieli nie wyrobie bo musze jakieś kartony skołować
pozdrowionka dla was mamusie
To sobie zajęcie znalazłaś
Ty wiesz co,ja ostatnio też stwierdziłam,że ubrania, które Majka nosiła w 7,8 miesiącu- Julcia ma już dobre teraz... na styk! Dziwne zjawisko
Cytat:
Normalnie nie wierze w to co przed chwilą zobaczyłam!jestem w szoku bo to pierwszy raz kiedy tak sie podciągneła.zostawiłam ją na pleckach i poszłam sprzątac.po krótkim czasie usłyszałam stukanie w projektor,pomyslałam wtf?przeciez on wysoko zawieszony?wchodze a tu Lila ze swym uroczym usmiechem spogląda na mnie.musiałam uwiecznic bo Tz by nie uwierzył
O wow
Jaka skupiona

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Ale do bani dzień... głowa mi pęka! Pewnie przez tą paskudna pogodę- zdecydować się nie umie!

Idę położyc Juleńkę, bo trze oczy. Później w końcu muszę się ubrać,no i zrobić porządek z twarzą, bo mam dzisiaj gości (tj. prawnik, tłumacz) w sprawie zeszłorocznego wypadku samochodowego

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 14:05   #1438
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Kupilam sobie kiecke

na wesele.Jak wam sie podoba.Myslalam zeby zalozyc do niej czerwone buty i torebke.Co myslicie?AS moze cos innego polecacie?
liczna
Stary 2014-03-27, 14:35   #1439
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
ona siada sama, raczkuje?

Matal mi zawsze apap pomagal na bol glowy. Podjechalam do apteki i mowie ze chce cos na kichanie, katar, garflo, uszy bez parecetanolu bo niemam goraczki, niekaszle a pani do mnie - niemam nic dla pani wszystko na paracetamolu i mam theraflu zatoki..
Stary 2014-03-27, 14:38   #1440
nephelim89
Rozeznanie

hej,
Mam za sobą paskudną noc- mały poszedł spać o 22 a o 23 wstał gotowy do zabawy i tak do 1 w nocy ze mną walczył. Nie wiem co mu się pomieszało ale to już druga albo trzecia noc z rzędu
Cieszę się jak głupia bo Wikuś zaczął zasypiać bez bujania znaczy leży godzinę w łóżeczku i trzeba a to smoka podać a to głaskać ale jest o wiele łatwiej niż bujać prawie 8 kg dziecko na rękach
Cytat:

Do mam polroczniakow i starszych

mój mały nie siedzi i nie rwie się do siadania- czasem się podciągnie w leżaku ale to na kilka sekund. Bez podparcia nawet posadzony nie usiedzi 10 sekund

Co do kiecki to mi się bardzo podoba

Cytat:
Dziewczyny jaką kaszkę,tę normalną, polecicie?Może być Bobovita,bo przyznam,że w naszych polskich sklepach wybór niewielki.A jaki smak?Kurde oszaleje z tym rozszerzaniem diety:banghead:

Dawałam bobovitę z polskiego sklepu ale mój młody miał po niej zaparcia kosmiczne od paru dni daję creamed banana porridge z Aptamila i wcina ze smakiem- tylko że to bezmleczna kaszka jest.
Cytat:
wow ale silna dziewczynka zaraz zacznie Ci stać w tym łóżeczku skoro już odkryła że może się tak podciągnąć

Powiedzcie mi jak to jest z surową marchewką ?
Czy soczek z surowej marchewki rozluźni kupkę ? Czy wręcz przeciwnie?
Chciałabym mu podać ale nie wiem jaki wywoła to efekt.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości