Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 18:15   #3481
Klaudenc
Moderator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
Ja swoje też naolejowałam po fryzjerce. Po myciu posiedziałam z maską 30 min., jutro zobaczę jak się układają po cięciu
Jestem bardzo ciekawa locza po cięciu! ;D
Twoje włosy mi przypominają włosy mojej przyjaciółki, tu jest fotka:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...58832999_n.jpg
raczej się nie pogniewa bo kiedyś ją namówiłam do zajrzenia na wizazowe loczowe forum ;D i w sumie chyba tylko szamponu używa, ale takie fajne ma te drobne loczki i chyba podobne do Twoich
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:19   #3482
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

Curly Bo widzisz pewnie się zamartwiasz a dla wiekszości komplementujących Twoje włoski to marzenie
Nie zamartwiam się ale jakbym mogła coś ulepszyc naturalnymi sposobami to czemu nie.Mam wrazenie na przykładzie Twoich włosów,że ten glutek nabłyszcza włosy,chciałabym mieć taki efekt bez jedwabiu.U Ciebie bardzo ładnie błyszczą po tym glutku.

Jutro kupię siemię lniane.Wybieram się do fryzjera zrobić odrost bo mam duży,ze 4-5cm.Juz zaczynają się mnie pytać czy wracam do naturalnego koloru.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:22   #3483
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Góra fajna tylko dół coś taki smętny. Może oczyszczanko

No właśnie oczyszczałam dziś całe i takie byle co wyszło, lniany im niby służy a po żelu taka beznadzieja... już nie wiem co z nimi chyba zaczne tylko szamponem myć i nic więcej

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Tęsknię za Eloe
Ja też

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
raczej się nie pogniewa bo kiedyś ją namówiłam do zajrzenia na wizazowe loczowe forum ;D i w sumie chyba tylko szamponu używa, ale takie fajne ma te drobne loczki i chyba podobne do Twoich

Mam taki skręt jak ona znaczy miałam bo po tym, co widać na moich zdjęciach to skręt poszedł w d*** aż nie wierzę jak patrzę na stare zdjęcia że miałam takie loczki jak ona...
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:29   #3484
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość

Mam taki skręt jak ona znaczy miałam bo po tym, co widać na moich zdjęciach to skręt poszedł w d*** aż nie wierzę jak patrzę na stare zdjęcia że miałam takie loczki jak ona...
Może powinnaś podciać, albo postawić bardziej na proteiny albo odstawić oleje na jakiś czas. Możliwe, że będąc mocniej nawilżone są bardziej ciężkie i się rozluźniają przy takiej długości Popróbuj, cierpliwym trzeba być, ja mam pół roku kryzys ale jestem pozytywnie nastawiona ;D Właśnie naciapałam sobie żóty gliss kur z garnierem do farbowanych.
Stary 2014-03-27, 18:32   #3485
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę przyznać, że sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało
Ego mam dziś popieszczone bo fryzjerka zachwycała się stanem moich włosów (że takie zdrowe) i pytała co stosuję, że mam tak dużo nowych włosów

Koleżanka rzeczywiście podobny ma skręt (ale i włoski grubsze)
Nie chce trochę o nie powalczyć?

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:35   #3486
martaakow
Zakorzenienie

Aż się odechciewa czytać, jak się widzi tu takie bzdety i kłótnie o byle co, jakieś obrabiane tyłki blabla.

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Chciałam ugotować gluta ale nigdy tego nie robiłam.Pisałyscie ,że przy gotowaniu go są jakieś problemy...Proszę napiszcie mi jak się so tego zabrać i jak powinien wyglądasz dobrze ugotowany glut?Muszę spróbować tego kultowego wynalazku.
Dawno robiłam, ale chyba 2 łyżki na szklankę wody.
Do zagotowania, później jeszcze kilka minut, ale nigdy nie mierzyłam, zawsze na oko robiłam.
Konsystencja... Trochę gęstszy powinien glut być od surowego kurzego białka.

Cytat:
Napisane przez antenka501 Pokaż wiadomość
O ile mogę doradzić to jeśli jedwab GP nie pomoże jak radzi martaakow (pisze serum, ale myślimy chyba o tym samym, a u mnie super sprawdza się przy porannej reanimacji) to może włosom przyda się odrobina sylikonów? Mnie z opresji wyciąga poniższa odżywka garniera. Nie znam się na składach, ale z tego co pamiętam z wcześniejszych wątków to ma "lekki" sylikon, a włosy naprawdę fajnie ujarzmia, a jeszcze z isaną (link poniżej) zastosowaną jako b/s to włosy zawsze mam super mięsiste (przy innej kombinacji raczej rzadko to się zdarza). Jest to mój zestaw "pewniak-na wyjścia" razem z glutem lub ostatnim nabytkiem - żelem z lidla.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...uv-schutz.html
Tak, o tym samym myślimy. Wiem, że to jedwab, ale dziwnie o tym pisać jedwab, jak jedwabiu w nim nie ma.
A co do tego Garniera - u mnie ta odżywka była tragiczna, ale za to kuracja ekspresowa już się bardzo dobrze spisywała.

Cytat:
Uwaga, drastyczne zdjęcie
Po fryzjerce, włosy wyciągnięte na szczotce. Za tydzień będę miała robione refleksy

Jaką krzywdę Ci zrobili! Kto w ogóle wpadł na taki pomysł?

Cytat:
delikatny off top;
xal i DELL mylita mi się strasznie przez te wasze sloneczka! ;P haha
Mnie też.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 18:36   #3487
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Po fryzjerce, włosy wyciągnięte na szczotce. Za tydzień będę miała robione refleksy
Pomijając „przedziałek” z tyłu, to mnie się podoba

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 18:37   #3488
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Coś im nie służy wrócą ci jeszcze do formy ostatnio oglądałam Twoje stare fotki (chyba nawet wspominałam i zachwycałam się skrętem)

dniem twojego życia."
Stary 2014-03-27, 18:40   #3489
Curly81
Wtajemniczenie

Ja z cięcia jestem bardzo zadowolona.Z odzywek jaki podałyscie też.Odzywka awokado i joaśka z pokrzywy super działają na moje włosy a kosztują mniej niż te ,których używałam wcześniej.

Córce nakładam na włosy olej kokosowy,macadamia i odzywkę kallosa.Moja włosowa mania przenosi się na dziecko.A co,będzie miała ładne włosiska.

Stary 2014-03-27, 18:43   #3490
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość

Jaką krzywdę Ci zrobili! Kto w ogóle wpadł na taki pomysł?
Spokojnie ja do fryzury podchodzę z dużą rezerwą. Tak jak pisałam, nie były niczym utrwalane przez co proste były tylko przez chwilę. Później zaczęły się wykręcać, a jak już wróciłam do domu to z przodu miałam parę falo-loków
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Pomijając „przedziałek” z tyłu, to mnie się podoba
Też go zobaczyłam Mi ten nieład się podoba, pewnie dlatego, że takie coś mam rzadko na głowie. No i są przez chwilę dłuższe Jutro znowu będą skręcone i krótkie

dniem twojego życia."

Edytowane przez JudytaKas
Czas edycji: 2014-03-27 o 18:45
Stary 2014-03-27, 18:57   #3491
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Muszę przyznać, że sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało
Ego mam dziś popieszczone bo fryzjerka zachwycała się stanem moich włosów (że takie zdrowe) i pytała co stosuję, że mam tak dużo nowych włosów

Koleżanka rzeczywiście podobny ma skręt (ale i włoski grubsze)
Nie chce trochę o nie powalczyć?
Znaczy się ona nie jest taka że jak widzi burze włosów u kogoś to że oo, jak fajnie, bardziej jej to obojętne. Aczkolwiek jak jej poleciłam coś lub podrzuciłam to używała i była zadowolona bardzo. Może ją przekonam chociaz do regularnego stosowania odżywki ;D dobrze chociaż, że nie farbuje to zdrowe są.
Ja trochę nawet nie rozumiem czasem bo mam jedną znajomą co ma loczę i sporo włosów i mówi, ze wolałaby mieć połowę mniej i że gęste wcale nie są ładne itd. ... albo dziewczyny co liche to włosię mają i robią sobie takie siekane cieniowanie, dziś widziałam takie dziewczę to ze 2 cm kucyka jak przysięgam i im sie to podoba.
Mój brat to ma takie twarde druty mocne, że kiedyś to mu żadna fryzjerka pamiętam nie chciała obciąć bo sie nie dało maszynką moje to raczej wysokoporowate, póki im nie szkodzę są cacy, ale jak farba na przykład to masakra jest i koniec i wszystko leci jak przez sito wsio. Idę zmyć żółtego gliss kura, mam nadzieję na coś fajnego bo jak zmoczyłam do mycia to normalnie rulony były!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 19:19   #3492
Curly81
Wtajemniczenie

Dawno nie prostowałam włosów.Uzywacie czasem prostownicy?

Stary 2014-03-27, 19:25   #3493
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
nie, gdy chcę mieć proste czesze je podczas suszenia
AgRafka

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:26   #3494
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Nie zamartwiam się ale jakbym mogła coś ulepszyc naturalnymi sposobami to czemu nie.Mam wrazenie na przykładzie Twoich włosów,że ten glutek nabłyszcza włosy,chciałabym mieć taki efekt bez jedwabiu.U Ciebie bardzo ładnie błyszczą po tym glutku.

Jutro kupię siemię lniane.Wybieram się do fryzjera zrobić odrost bo mam duży,ze 4-5cm.Juz zaczynają się mnie pytać czy wracam do naturalnego koloru.
A to prawda, glut nabłyszcza rzeczywiście takie sa ładne i przyjemne w dotyku, dlatego wstyd, że w ogóle kiedyś go tak łatwo porzuciłam..

Klaudenc Co a propos tego olejowania, że jk takie smętne to odstawić? Bo u mnie smętne, jakies trakie pseudotłuste mimo slsów i w ogóle dziwny skręt łapią.. Może w ogóle powinnam olejowac co drugie mycie?

Pani Judyto droga! Czy ja moge prosić o instrukcje sucharkowania? JADZIEM KURNA Z TYM KOKSEM!
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:27   #3495
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
przez całe moje dbanie o wlosy może ze 2-3 razy prostowałam
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:37   #3496
Klaudenc
Moderator

Cytat:
A to prawda, glut nabłyszcza rzeczywiście takie sa ładne i przyjemne w dotyku, dlatego wstyd, że w ogóle kiedyś go tak łatwo porzuciłam..

Klaudenc Co a propos tego olejowania, że jk takie smętne to odstawić? Bo u mnie smętne, jakies trakie pseudotłuste mimo slsów i w ogóle dziwny skręt łapią.. Może w ogóle powinnam olejowac co drugie mycie?

Pani Judyto droga! Czy ja moge prosić o instrukcje sucharkowania? JADZIEM KURNA Z TYM KOKSEM!
Tak, możesz spróbować odstawić. Wiesz co zamiast tego zrób? Zmocz włosię, nawal gluta, do tego weź sobie jakąś odżywkę wypaćkaną z olejem, daj na godzinę lub dwie, zmyj szamponem, jakaś potem tlyko odżywka na 5 minut i wuola ;D takie ekstra-moisture wtedy masz, mi częste olejowanie nie służy, a nawet jak kiedyś nie olejowałam to były bardzo fajne, zamiast tego odżywka z olejami i tyle. I protein jakiś czasem, wtedy zacnie jest. Spraw sobie gliss kur volume collagene w takim niebieskim opakowaniu, u mnie w funciaku jest, lubię go jako taki 5-10 min fajny. Jak masz zdrowe włosy to warto przed myciem pokombinować. I olejowanie raz na tydzień czy coś
Stary 2014-03-27, 20:01   #3497
wicherek1989
Zakorzenienie

Miałam martakow zacytować i zwiało mi, że tyle tu bzdur że się czytać odechciewa

A ja podczytuję Was i czekam na zebranie się do podziałania z włosami, potrzebują zmiany, bo coś się puszą ciągle, ale może to kwestia pogody, mokro i deszczowo
Stary 2014-03-27, 20:10   #3498
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
AgRafka
Hej, Miś!!! Próbowałam nadrobić choć ostatnie dwie strony, ale się zniecheciłam (i zszokowałam) niektórymi postami.

Mało mnie tutaj, bo jednak częściej proste z powodu "ekonomii czasowej"- suszenie na prosto-15 minut(robię podobnie jak Ty-czeszę podczas suszenia), suszenie dyfuzorem-niby podobnie, ale do całkowitego wyschniecia trza czekać jeszcze z 2h, a jak myję o. 22.00-23.00, to musiałabym zasypiać z wilgotnymi. Zatem fale mam głównie tylko w weekend. No i niestety proste dłuzej są znośne, fale na 2-3 dzień to często spuszona szopa z resztkami skrętu.
Zatem chyba muszę zmienić podpis.... bo częściej walczę z falą... (po broń zakazaną-prostownicę nie sięgam)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2014-03-27 o 20:14
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:31   #3499
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Może powinnaś podciać, albo postawić bardziej na proteiny albo odstawić oleje na jakiś czas. Możliwe, że będąc mocniej nawilżone są bardziej ciężkie i się rozluźniają przy takiej długości Popróbuj, cierpliwym trzeba być, ja mam pół roku kryzys ale jestem pozytywnie nastawiona ;D Właśnie naciapałam sobie żóty gliss kur z garnierem do farbowanych.

Podcinałam w lutym więc póki co nie chcę bo chciałabm jednak zapuścić, jak mi się uda zapuścić to będę skracać i wyrównywać, ewentualnie ciachnę do ramion ale liczę na to że nie będę musiała.
Właśnie nie olejuję za dużo co 2 mycie ewentualnie końcówki same. Proteiny właśnie były dzisiaj a dokładnie odżywka Nivea Long Repair https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html
a ostatnim razem Kallos Latte więc może troche za dużo protein no ale wcześniej właśnie jakiś czas protein w ogóle nie było. Zastanawiam się czy następnym razem nie nałożyć amli w proszku na włosy już bez jakiejś odżywki, bez olejku ( może jedynie do rozczesania dam odżywkę d/s) później może jakąś odżywkę w sprayu i nic więcej. Nie wiem czy to dobry pomysł.
Mnie się dopiero kryzys zaczął, i to pierwszy raz w życiu

Cytat:
Coś im nie służy wrócą ci jeszcze do formy ostatnio oglądałam Twoje stare fotki (chyba nawet wspominałam i zachwycałam się skrętem)

Wiem wiem pamiętam mówiłaś
Mam jeszcze starsze gdzieś niedawno gdzieś wyszperałam ( szkoda że nie wiem gdzie je znowu mam) i tam mam takie grube loki i takie zbite jak koleżanka Klaudenc jak znajde je znowu to może uda mi się wrzucić. Teraz nie będę miała takich grubych bo włosów mam za mało, ale cieszyłabym się jakby jego część wróciła Wiem narzekam bez potrzeby

Cytat:
Córce nakładam na włosy olej kokosowy,macadamia i odzywkę kallosa.Moja włosowa mania przenosi się na dziecko.A co,będzie miała ładne włosiska.

To dobrze będzie miała ładne zdrowe włoski

Cytat:

Ja kiedyś czasem, a teraz też dawno nic już od kilku lat.

Cytat:
Też go zobaczyłam Mi ten nieład się podoba, pewnie dlatego, że takie coś mam rzadko na głowie. No i są przez chwilę dłuższe Jutro znowu będą skręcone i krótkie

Fajnie wyglądały takie powywijane słodziaki
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-03-27 o 20:32
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 20:40   #3500
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Podcinałam w lutym więc póki co nie chcę bo chciałabm jednak zapuścić, jak mi się uda zapuścić to będę skracać i wyrównywać, ewentualnie ciachnę do ramion ale liczę na to że nie będę musiała.
Właśnie nie olejuję za dużo co 2 mycie ewentualnie końcówki same. Proteiny właśnie były dzisiaj a dokładnie odżywka Nivea Long Repair https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html
a ostatnim razem Kallos Latte więc może troche za dużo protein no ale wcześniej właśnie jakiś czas protein w ogóle nie było. Zastanawiam się czy następnym razem nie nałożyć amli w proszku na włosy już bez jakiejś odżywki, bez olejku ( może jedynie do rozczesania dam odżywkę d/s) później może jakąś odżywkę w sprayu i nic więcej. Nie wiem czy to dobry pomysł.
Bez paniki kochana. Na kallosa pod względem protein bym nie liczyła - on ma dużo emolientu cetyl alcohol który zapewne powoduje ten super efekt miękkości u ludzisk, a proteiny po zapachu. Spróbuj np. kolejne 2 mycia z proteinami które Ci służą albo daj coś przed myciem, potem szampon i ewentualnie b/s. Unormują się, będziemy szukać przyczyny
Stary 2014-03-27, 21:01   #3501
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, wspaniale, że ma taką cudowną mamusię

Cytat:
Ee, ostatni raz w maju 2012r. i od tej pory już nigdy :P

Cytat:
AgRafka
Dokładnie, ja tak samo

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Mało mnie tutaj, bo jednak częściej proste z powodu "ekonomii czasowej"- suszenie na prosto-15 minut(robię podobnie jak Ty-czeszę podczas suszenia), suszenie dyfuzorem-niby podobnie, ale do całkowitego wyschniecia trza czekać jeszcze z 2h, a jak myję o. 22.00-23.00, to musiałabym zasypiać z wilgotnymi. Zatem fale mam głównie tylko w weekend. No i niestety proste dłuzej są znośne, fale na 2-3 dzień to często spuszona szopa z resztkami skrętu.
Zatem chyba muszę zmienić podpis.... bo częściej walczę z falą... (po broń zakazaną-prostownicę nie sięgam)
Sama ostatnio jestem częściej zmuszona suszyć na prosto - podobnie jak Wy dziewczyny, czeszę podczas suszenia, potem włosy są bez puchu, gładkie i łatwiejsze w obsłudze. Suszenie z dyfuzorem zajmuje mi z myciem włosów jakąś godzinę, synek mi na tyle nie pozwala, a i czasu przy nim jak na lekarstwo. I też faluję głównie w weekend Ale mamy fale, dbamy o nie i to się liczy, a to, że nie stylizujemy co mycie - nikt nie karze
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 21:01   #3502
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Dla przypomnienia:
1,2,3 .tak potrafią wyglądać moje włosy kiedy jest z nimi dobrze i wtedy wcale nie walczę o skręt
4,5 .tak najczęściej wyglądają od ok.2 miesięcy (przed był fryzjer, może to wina cięcia , może zmiana porowatości, sama nie wiem
Ja tam widzę że skręt jest porządny, tylko bardziej spuszone. Może bez suszenia suszarką/dyfuzorem spróbuj co będzie? Może krem do loków zamiast żelu?

Cytat:
Yyyyy, a co to??? Ze też to w ogóle możliwe? Da mnie wyglądają dziwnie Rozprostowane loki . Hmmm.

Cytat:
Nie. Nie jestem zwolenniczką walki z wiatrakami

Edytowane przez macka
Czas edycji: 2014-03-27 o 21:34
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 06:53   #3503
xal
Zakorzenienie

Cytat:
delikatny off top;
xal i DELL mylita mi się strasznie przez te wasze sloneczka! ;P haha
To proste, ja to pewnie ta najmniej wtajemniczona, wciąż szukająca i narzekająca
Cytat:
U mojej jeszcze muszę poczekać aż cokolwiek nałożę, po 1 bo ma jeszcze mało co na głowie, a po 2 troszkę mała

A co powiecie na taki eksperyment, żeby do reanimacji nawalić na włosię samego gluta? Da to coś czy będzie masakra? Po myciu super, a co ranek to gorzej i co raz większy puch, a glutek chyba utrzyma wilgoć. Czy coś do niego dodać, czy rozcieńczyć, poradźcie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 07:35   #3504
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To proste, ja to pewnie ta najmniej wtajemniczona, wciąż szukająca i narzekająca
U mojej jeszcze muszę poczekać aż cokolwiek nałożę, po 1 bo ma jeszcze mało co na głowie, a po 2 troszkę mała

A co powiecie na taki eksperyment, żeby do reanimacji nawalić na włosię samego gluta? Da to coś czy będzie masakra? Po myciu super, a co ranek to gorzej i co raz większy puch, a glutek chyba utrzyma wilgoć. Czy coś do niego dodać, czy rozcieńczyć, poradźcie.
Ja dawałam glutek na takie lekko wilgotne i było dobrze
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 07:45   #3505
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
nie
Cytat:
Chodzi o to co robię wieczorem po myciu tak? U mnie wszystko jest coraz szybsze i prostsze Po myciu, odżywce/masce, na mokre nie odciśnięte włosy nakładam jeszcze jakąś odżywkę - rozdzielam pasma, ugniatam i nadaję jakiś kształt lokom. Od razu po tym nakładam coraz większą ilość żelu mrożącego. Zostawiam do wyschnięcia i spać. Rano odgniatam w koszulkę i następnie z głową w dół, robię masaż głowy. I już - poranne układanie zajmuje mi z 3 min.

dniem twojego życia."
Stary 2014-03-28, 08:08   #3506
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Ile razy się można żegnac
Tęsknię za Eloe

Sezamka zmylam samą wodą, zakrecilo fajnie, efekt zobacze dopiero rano
Jesli chcesz byc w centrum zainteresowania to sporo jak widac

Mi ostatnio strasznie sie zaczely te wlosy znowu przetluszczac, juz moglam spokojnie myc co dwa a nieraz nawet co trzy dni, a teraz znowu codziennie nie wiem od czego to znowu. Moze Wy wiecie? pielegnacja ciagle taka sama

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:11   #3507
Imperfecta
Zakorzenienie

Wizazanka, jestes bardziej konfliktowa niz ja, a myslalam ze bardziej sie juz nie da wyjasnilysmy sobie wszystko z Joanku a Ty nadal jakies komenatarze niepotrzebne

Jestem po fryzjerze całkiem ładnie wyszlo. Fryzjerka powiedziala, ze jak na rozjasnianie w domu wyszlo super
Jedyny minus to, se wlosy sie mniej kreca, ale to wystarczy nawilzyc wlosy i powinno byc dobrze jestem zadowolona. Teraz tylko farba i bede zadowolona

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:17   #3508
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Jesli chcesz byc w centrum zainteresowania to sporo jak widac

Mi ostatnio strasznie sie zaczely te wlosy znowu przetluszczac, juz moglam spokojnie myc co dwa a nieraz nawet co trzy dni, a teraz znowu codziennie nie wiem od czego to znowu. Moze Wy wiecie? pielegnacja ciagle taka sama

A czym myjesz???

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Wizazanka, jestes bardziej konfliktowa niz ja, a myslalam ze bardziej sie juz nie da wyjasnilysmy sobie wszystko z Joanku a Ty nadal jakies komenatarze niepotrzebne
Dlaczego ? Mówi co myśli - przecież jesteś tego zwolenniczką

Miśka - niezmiennie piekne i dłuuuuuuuuuugie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:22   #3509
Imperfecta
Zakorzenienie

Bo temat juz zakonczony a ona dalej go ciagnie niepotrzebie. Nie byla zadna ze stron "konfliktu" tak jak mowie, wszystko jest wyjasnione wiec po co ciagnac?

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 09:26   #3510
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A czym myjesz???

Dlaczego ? Mówi co myśli - przecież jesteś tego zwolenniczką

Miśka - niezmiennie piekne i dłuuuuuuuuuugie

W tym glupim tapatalku nie wyswietlaja mi sie zdjecia w ogole.
musze w koncu wlaczyc komputer i przejrzec kilka stron wstecz bo chyba sporo trace
Dziewczyny Was tez tak boli glowa jak zwiazecie wlosy w jakiegos koczka?nie sciskam ich mocno, a boli mnie strasznie.
W ogole powiem Wam, ze chyba odstawienie glutenu na rzeczywiscie dobry wplyw na porost wlosow. Chyba zaczynaja mi zarastac zakola

Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości