|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
Kucyk dobrze że szyjka trzyma i obyło się bez dodatkowych ingerencji. Pocieszające jest że już bliżej niż dalej jak dzidziuś będzie z Wami i dasz radę wyleżeć.
|
|
#3512 | ||
|
Zadomowienie
|
kinia8906 piękne zakupy i prezenty
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo! super, że wszystko dobrze! Najważniejsze, że szyjka trzyma, synuś pięknie rośnie
|
||
|
|
|
#3513 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sporo mam kupuje teraz Jedo Cytat:
Cieszę się ze z kuzynką ok Cytat:
![]() O to ja mam krótszą szyjkę ale cieszę się że wizyta udana i synek współpracował |
||||
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tako znam bo większa część rodzinki ma i są zadowoleni a jedo to na forum polecają więc to drugi z modeli ![]() do tego fotelik maxi cosi i chyba cabrio fix ale tutaj jeszcze kwestia znalezienia odpowiedniej bazy i dopasowania ale maxi cosi na pewno ![]() Cytat:
![]() niestety linków nie podam bo jeszcze konkretnych modeli nie mamy a póki co zawęziliśmy nasze poszukiwania i o tym pisze wyżej
|
||
|
|
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
To za chwilkę sobie jeszcze taką miksturę zafunduję...
|
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Melduję, że nr tel do mojego męża znam i potrafię wyrecytować nawet na śpiąco
Zubi89 nadal trzymam kciuki ![]() Bazile za neurologa , oby to nic groźnego, ja piję Cisowiankę, ale tylko w szklanej butelce, plastikowych nie tykam ![]() Sola1 nie strasz, bo ja mam jedna spodnie i właśnie się zastanawiałam któregoś dnia, że jak mi w nich wody odejdą, to chyba w majtkach będę musiała jechać ![]() Kakusia oddałaś te balsamy? i gratuluję udanej wizyty , ja miałam łożysko wcześniej na tylnej ścianie a teraz na przodzieMorin jak dziś brzuch?, fajne koszule, dwie dokładnie takie jak moje NecroKitty fajna niespodzianka Goraleczka84 witaj ![]() z tego co pamiętam III część miała prowadzić Malin TroppoSensible za dobre usg, z wyborem szpitala też mam problem, fajne zakupyKinia fajne zakupy Kucyk super że na wizycie ok Nadrobiłam , nie macie litości dziewczyny , już nie pamiętam co jeszcze chciałam pisać .
|
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
To chyba za stare przewinienia bo ostatnio nawet był grzeczny albo o czymś nie wiem
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie przebija się słoneczko |
||
|
|
|
#3518 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przyzwyczaisz się szybko do innego rytmu dnia ![]() Cytat:
Hehe teraz chętni do wyrzucania śmieci ![]() Cytat:
A przypomnij gdzie Ty chciałaś rodzić? W Sosnowcu czy tam gdzieś za Katowicami? Lepiej mieć jakąś alternatywę w postaci innego szpitala Ja chcę w Katowicach rodzić, ale jak ostatecznie wyjdzie. Gdyby nie daj Boże przyszło mi wylądować na patologii to w Katowicach nie będę widziała córki Ale staram się o tym nie myśleć, będzie dobrze Cytat:
![]() Moi mają tylko jedną wnuczkę - moją córę, teraz będą mieć drugą ![]() Cytat:
acha i już doczytałam Cytat:
Będzie dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
poczekaj jak przyjdzie Ci go z dzieckiem podnosić choćby parę schodków, a ze spacerówką to już w ogóle pożyjemy zobaczymy ile mamusiek po czasie będzie tu narzekać "kuźwa ale ciężki mam wózek" ![]() Cytat:
A ja mam dzisiaj popołudniu gościa - przychodzi do Nas przyjaciółka mojej córy z mamą zrobiłam wczoraj bananowy sernik i jeszcze muszę posprzątać trochę ![]() Poza tym rano chyba mi hormony nieźle buzowały bo powydzierałam się na TŻta i zły na mnie pojechał do pracy Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-28 o 09:47 |
|||||||||
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3520 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w III trymestrze
Zaczyna do mnie docierać, że to już lada moment Czasami nie mogę się już doczekać porodu, a czasem ogarnia mnie taki lęk, że zmieni się przecież całe moje życie, że nic już nie będzie jak kiedyś, że nie wiem, czy sobie poradzę... chyba muszę się czymś zająć, bo za dużo myślę ![]() Cytat:
Cytat:
kinia ale się obkupiłaś A wózek Jedo to i mój faworyt póki co, zastanawiam się tylko czy wejdzie do auta, bo dziewczyny straszą, że jest wielki po złożeniu.. Cytat:
, żeby wszystko było ok Kucyk za wizytę !! Cieszę się, że wszystko jest ok ![]() Troppo super, że z synkiem ok, a co do szpitala to mocno się zastanów |
|||
|
|
|
#3521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
możesz powiedzieć coś więcej o tych adapterach aby pasowało to do wózka? Cytat:
|
|||
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
Zerknie mi ktoś na sówaczek ?
mam 26 tydz skonczony? czy zaczynam? gubie sie.. kiedy w koncu wejde w 3 trymestr?
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czworo, ja jestem piąta i najmłodsza ![]() Poziomka gratulacje trzeciego trymestru
|
|
#3525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3526 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Hej
Miało być dziś ciepło, słonecznie, a tu raz słońce wychodzi, za chwilę zachodzi i tak w kółko Wczoraj byłam na ktg, wszystko ok A dziś idę na warsztaty "Bezpieczny Maluch" ![]() Nie jestem pewna, ale chyba przypałętała mi się jakaś infekcja.. Ogólnie nie jest źle, coś mnie tam raz na jakiś czas zaswędzi w jednym i tym samym miejscu.. Mój gin przyjmuje w poniedziałki, wtorki i czwartki, więc i tak musiałabym jak coś poczekać z wizytą na po weekendzie.. Ale jak by mi się pogorszyło, to mogę wziąć jakieś lacibiosy, czy lactovaginale?? śliczne Mam taką samą karuzelkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że masz jakiś wybór w kwestii szpitala do porodu, ja bym musiała chyba do innego miasta jechać..
|
||||||
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin
Wpisz sobie w wyszukiwarce allegro maxi cosi adaptery i rodzaj wózka np tako. Ja wybrałam wózek Bebetto i nie miałam problemów ze znalezieniem http://allegro.pl/adaptery-do-foteli...061670795.html Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3528 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sylwia za wizytę
|
|||||
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45788772]możliwe, że to skurcze... Leż i się nie ruszaj
[/QUOTE] leżenie mi raczej nie wyjdzie, bo jeszcze pracuje ale wieczorem nadrobię i się położę nic się nad mamusią nie lituje
|
|
|
|
#3530 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
![]() Rany - jakie wy gaduły straszne jesteście ![]() ale to dobrze...tylko pewnie troche zajmie mi az wskocze w wasz rytm miałam dzisiaj straszna zachciewajke sniadaniową...aż do sklepu poleciałam ![]() serek biały z szczypiorkiem, rzodkiewką, pomidorkiem, do tego bułeczka i kawka inka ![]() ![]() ![]() pyszne było ![]() Cytat:
leczylam sie glwonbie mlekiem z miodem (lub cukrem ) 2 zabki czosnku, ,lyzka masla i tak 3 razy dziennie do ssania orofar max i tamtum verde 3x dziennie syrop pulmeo a że strsznie wysychał mi śluzówki w gardle to napar z rumianku lub lipy no i leżałam w sumie plackiem caly czas mam nadzieje że coś podpowiedziałam i cos ci pomoże lece was troche poczytać co by wiedziec co nie co ... ![]() PS Zapomniałabym....zaczynam W I E L K I E O D L I C Z A N I E dzisiaj zaczynam 30 tydzien: rany...jak ten czas leci
Edytowane przez Goraleczka84 Czas edycji: 2014-03-28 o 10:51 |
|
|
|
|
#3531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to sa piekne plusy pierwszej ciazy,kladziesz sie i masz wszystko w nosie.A moj Synek bardzo mnie kocha i ostatnio wstaje tak 4.30-5.00 i koniec spania teraz kima to sobie klikam.Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45788477] żeby łożysko zmieniło miejsce, to raczej niemożliwe... [/QUOTE] raczej mozliwe,ja tez mam z przodu i lekarz powiedzial mi,ze moze jeszcze zmienic pozycje.A na ostatniej wizycie zapomnialam zapytac jak jest teraz ulozone. W kazdym razie powiedzial mi,ze jak lozysko jest z porzodu to slabiej czuc ruchy,jest tak jakby amortyzatorem uderzen.
|
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyszłam tylko do sklepu po bułki i przyszłam z bluzeczką i dwiema sukienkami dla małej
ale przynajmniej będę miała piękne dziecko ![]() Mam podejrzenie, że chyba znowu mam za wysoki poziom magnezu, wczoraj wieczorem kołatało mi serce a teraz lekkie zawroty głowy i duszności. Miałam to w szpitalu po dwóch kroplówkach z magnezu. Na wypisie mam żeby brać 3x1 a ja brałam w tym tygodniu 3x2 przez te twardnienia i znowu to wróciło. Nie mam pojęcia czym mogłabym go zastąpić, nie chce pchać w siebie też nie wiadomo ile no spy
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak wolę synusia ![]() Ten tabletkowy magnez słabo się wchłania więc nie sądzę żebyś przez tydzień go przedawkowała Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3534 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzi o to, że wychodząc ze szpitala miałam dużo ponad normę po tygodniu zaczęłam znowu brać najwyższą dawkę, więc nawet nie miał kiedy spaść.
|
|
|
|
#3535 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zapomniałabym wspomnieć! Wczoraj dostałam informację, że we wtorek zaczynamy zajęcia w SR
|
|
#3536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiepsko myślę w ciąży, ale czy w takim razie Twoje rodzeństwo ma po 3 dzieci? ![]() Cytat:
![]() A ten syrop to PulMeo czy PulNeo? bo Pulneo mam w domu dla córy... Mi prócz kataru nic nie dolega, ale katar potrafi być tak uciążliwy, że już tydzień nie mogę swobodnie oddychać, dzień i noc mam zatkany nos ![]() i co mi pozostaje? wit.C i Sanosvit Calcium... na inhalacje to ja leń jestem... Gratuluję wejścia w "3" A można wiedzieć skąd jesteś? z jakiej części pl? ![]() Cytat:
![]() więc ja już nie wiem gdzie mam to łożysko... lekarz jedno mówi podczas usg, potem inaczej niż my słyszymy zapisuje w opisie.... ehhh Cytat:
![]() A ja mam chyba jednak od rana kiepski nastrój jestem senna, markotna, mam ochotę zaszyć się na cały dzień pod kołdrę!
|
||||
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh nie dokładnie Jedna siostra ma pięcioro, druga ma czworo trzecia ma troje a brat ma jednego synka
|
|
#3538 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z ciekawości weszłam sobie na stronę internetową mojego szpitala.. W sumie nie sądziłam, że coś się mogło zmienić od mojego ostatniego porodu, zresztą jak patrzyłam na stronie na początku tej ciąży, to było bez zmian. A tutaj zonk, zmienili stronę internetową. Do tego jest napisane, że bezpłatna sieć internetowa jest (a nigdy nie było), że oprócz znieczulenia gazem jest też możliwość farmakologicznego (wcześniej nawet mowy o tym nie było). Pisze też, że są worki sacco, piłki do porodu i niby zmiana pozycji ciała w trakcie porodu dogodne dla pacjentki.. Ale na ile tak jest rzeczywiście, to się okaże Ale najlepsze, że nawet listę rzeczy do zabrania dodali. No szok!
|
||
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3540 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
A się pogoda zepsuła, a razem z nią moją energia...
Cytat:
![]() u nas to będzie pierwszy bobas zarówno w rodzinie jak i wśród najbliższych Cytat:
![]() a z brzuszkiem staraj się poodpoczywać ![]() Cytat:
A co do toxo ja za drugim razem też miałam badane obydwa parametry IgG i IgM Cytat:
za zakupy a co do wózka to my mamy jedo, ale jeszcze nie zdążyłam go jakoś specjalnie testować, ale wiem na pewno, że bez kombi się nie obejdzie - jest naprawdę spory i do tego ciężki jak.... już się śmiałam ostatnio, że będziemy miały darmową siłownię ![]() Cytat:
tak mnie tam gdzieś wiertoli... a przecież już tam "jest" ![]() waham się, bo nigdy nie ma pewności, że gdzieś indziej będzie lepiej, a tu znam tą kadrę, mój tż zapoznał jeszcze jakąś położną - żonę kolegi z pracy, ja mam na porodówce lekarza prowadzącego, a wiadomo, że jak się kogoś zna to zawsze inaczej. Ale z drugiej strony to nie daje gwarancji, że będzie mi lepiej niż gdzie indziej... Warunki są ok, ale lekarze naprawdę chwilami mnie przerażają swoim olewawczym postępowaniem. Ale sen ![]() Cytat:
Fajnie, że z Kuzynką i dzidzią wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to szykuje Ci się fajny dzień, ajjj i jakiego mi smaka zrobiłaś na ciacho z bananem u nas też burza hormonów szaleje na całego. w życiu nie zbierało mi się tak często na płacz. Z byle głupoty mam łzy w oczach. A co do szpitala to miałam rodzić albo w Sosnowcu (u siebie) ewentualnie w Katowicach Bogucicach o których słyszałam pochlebne opinie. Ale mam mętlik... Cytat:
![]() ojjj też mam taki lęk jak to będzie. Dziś w nocy wyobrażałam sobie siebie jak maluch będzie zasypiał - jestem straszną panikarą i pewnie będę wsłuchiwać się w każdy oddech. I wyobrażałam sobie jak się krztusi. Wiem to straszne, ale ja mam zawsze czarne myśli... Ale i tak nie mogę się doczekać porodu. Mam zamiar przyjść, urodzić i cieszyć się już moim małym kochanym maleństwem ![]() A mnie się dziś wydawało albo śniło, że Młody w brzuchu przekoziołkował i zmienił ustawienie chyba za bardzo przywiązałam wagę do tego główkowego położenia, bo strasznie nie chce cc...aaa gdzieś trochę przedziera się u nas słonko
|
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

brawo, brawo
następny kroczek do przodu
13.07.2013 

miałam robić dzisiaj ale jutro mam wizytę to zapytam lekarki i w poniedziałek pójdę.
przygotuj się na kilka ciężkich dni... Moja dostała w pierwszy dzień pie.dolca bo chciała się z kaftanik wydostać. Przez 20 godzin biegała jak opętana.. Myślałam ze sobie szwy rozerwie. Potem skapitulowała i wpadła w depresję. Tylko spała i jadła. Po tygodniu sama sobie zdjęła kaftanik
nie wiem jakim cudem bo nie był rozwiązany ani rozerwany. Wracamy ze sklepu, a ona siedzi grzecznie koło kaftanika i czekała na naszą reakcje 

, nie macie litości dziewczyny 

Czasami nie mogę się już doczekać porodu, a czasem ogarnia mnie taki lęk, że zmieni się przecież całe moje życie, że nic już nie będzie jak kiedyś, że nie wiem, czy sobie poradzę... chyba muszę się czymś zająć, bo za dużo myślę 

teraz kima to sobie klikam.