Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 16:22   #2581
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

Chyba nie było tak źle z tą pewnością, patrzyłam na suwaczek, że Twoja Nati ma 5 lat?

Podobno prawidłowo stosowane daje pewność na poziomie 98%
Ja się tylko boję, czy faktycznie będę umiała prawidłowo stosować

to nie jest trudne i wlasnie sie nad tym zastanawialam, bo przed ciaza po odstawieniu tabletek przez 3 miechy stosowalam npr, pozniej przestalam w ogole mierzyc i od razu sie udalo, ale cchcialam dziecko, a teraz nie chce i sie boje

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mój jest też nieznośny, z resztą to nic nowego -juz sie przyzwyczaiłam, ze ten typ tak ma

juz kila razy zostawiłam go dzisiaj samego wrzeszczacego w lozeczku i wyszłam z pokoju złapac kilka oddechów i policzyc do 10
dobrze ze te nocki jako tako przesypia!

szukam nosidła- kupiła moze któras z was juz cos? ja myslę nad Bondolino. tylko najlepiej chciałabym uzywane bo tansze

co do tej nocki to tak mysle nad nią jak przebiegał wieczor i jak ją powtórzyc

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

kochany? chyba jak spi
nie no.... stwierdziłam ze nie mam nerwów juz do dzieci!

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Ela jaka slicznotka z tej twojej córy
Ja tez czasami odkladam mala, ona placze a ja robie kilka wdechow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 16:27   #2582
virginia
Zakorzenienie

A ja dziś między praniem i prasowaniem ciuszków Niusi wyskoczyłam do bibliotek i na miasto i stwierdziłam, że skoro mi nikt nic nie dał z okazji urodzin Niusi to sama sobie kupię a co . I kupiłam:
tuniczkę
sweterek - nietoperek
2 spódniczki (miniówki )
legginsy w taki złoty sexy wzorek
majteczki
3 eyelinery: grafitowy, kobaltowy i turkusowy, brązową kredkę i korektor rozświetlający pod oczy
Za ciuchy zapłaciłam w sumie 120 czy 130 zł a to nowe rzeczy z ciuchów z Anglii a i tak robiłam sobie wyrzuty, że sobie kupuję (praktycznie od kiedy się dowiedziałam, że będę miała Niusię nic sobie nie kupuję). Plułam sobie w brodę, że latam po sklepach zamiast siedzieć z Niusią. A wracając pomyślałam sobie, że wreszcie mam do kogo wracać i że teraz nie muszę już wypełniać pustki zakupami (bo ja to taka zakupocholiczka).
A i jeszcze w Ross wywołuję zdjęcia Natalki. A i chyba tak najgorzej nie wyglądam bo w sklepie wpatrywał się we mnie jeden gościu i to chyba na oko młodszy ode mnie a w Ross spotkałam się z moim byłym (ale nie tatą Natalki), który od razu do mnie podszedł, skomentował strój i pomagał wywoływać zdjęcia.

A jak Wasz dzionek?
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-03-28 o 16:48
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 16:58   #2583
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
to nie jest trudne i wlasnie sie nad tym zastanawialam, bo przed ciaza po odstawieniu tabletek przez 3 miechy stosowalam npr, pozniej przestalam w ogole mierzyc i od razu sie udalo, ale cchcialam dziecko, a teraz nie chce i sie boje
Ja NPR stosowalam planujac ciaze, zeby unikac balabym sie.
W ogole teraz panicznie sie boje zeby nie wpasc
Stary 2014-03-28, 17:12   #2584
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja też. Już więcej nie chcę dzieci.

Virginia bo i bardzo dobrze że sprawilas sobie takie prezenty! Nie miej wyrzutów.
No i super że wróciłas do formy. Zazdroszczę.
Ja właśnie wróciłam od gina. Szyjka się trochę skrocila w ciągu tygodnia. Rozwarcia brak. Za to główka bardzo nisko. Więc nie do końca mnie uspokoił. Będę drżeć o każdy dzień.

Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 17:23   #2585
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzięki za odp p kupce

Virginia hehe no to macierzyństwo Ci służy

Lewek no to jest nie powiedziane że szybko urodzisz :/

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 17:41   #2586
Lewek
Zakorzenienie

No niepokoi mnie ta wstawiona główka. Muszę jeszcze 12 dni wytrzymać. Ale to że szyjka trzyma podniósło mnie na duchu.

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2014-03-28 o 17:43
Stary 2014-03-28, 17:53   #2587
olakola
Zadomowienie

Cytat:

ojj ja już chce moją malutką

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane, polećcie dobrą, no wiadomo, nie w kosmos kosztowną, nianię elektroniczną - żeby można było do ogródka wyjść albo do domu ze spokojnymi myślami, żeby przekaz był klarowny, no i fajnie, jakbyśmy mogli do Młodego mówić, a on nas słyszeć.
ja się zastanawiam nad ibaby m3 lub m2
jedna jest ruchomą kamerką a druga nie, ta co sie nie rusza ma głośniczki, więc można do dziecka gadać;
ja to chcę używać nie tylko na okres niemowlęcy, ale dużo dłużej - jako kontrola rodzicielska - kiedyś jak Mateusz był w podstawówce, to miał kamerke internetową w pokoju i zawsze mogłam przez neta sprawdzić co się w pokoju dzieje, teraz już za stary...
a ta ibaby to od apple, wiec TŻ bedzie mógł widzieć na telefonie (gdziekolwiek będzie) a ja na ipadzie; no i dodatkowo jeśli kiedyś niunia zostanie z opiekunką a ja gdzieś pojadę, to też będę widziała co się w domu dzieje

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

virginia szalejesz kobieto, ale to dobrze
za tydzień się pewnie dowiemy, że Niusia ma nowego tatusia
(tego Ci i jej życzę)
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 18:11   #2588
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja też. Już więcej nie chcę dzieci.

Virginia bo i bardzo dobrze że sprawilas sobie takie prezenty! Nie miej wyrzutów.
Ja właśnie wróciłam od gina. Szyjka się trochę skrocila w ciągu tygodnia. Rozwarcia brak. Za to główka bardzo nisko. Więc nie do końca mnie uspokoił. Będę drżeć o każdy dzień.

Lewek nie martw sie, ja dwa tyg temu mailam szyjkę całkiem skrocona, dzieć bardzo nisko (cały czas cała p.ka mnie boli jak chodze) i jeszcze nie urodzilam wiec tak hop siup nie jest, wytrzymasz do cc zobaczysz

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
ja nie mam pomyslu co mam brac..a dzieci absolutnie nie mozemy miec
tabsow nei chce, gumek nie moge bo mam uczulenie od razu..chyba pas cnoty musze wdziać
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 18:41   #2589
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Lewek nie martw sie, ja dwa tyg temu mailam szyjkę całkiem skrocona, dzieć bardzo nisko (cały czas cała p.ka mnie boli jak chodze) i jeszcze nie urodzilam wiec tak hop siup nie jest, wytrzymasz do cc zobaczysz
O! Od razu wstałam z kanapy bo zaleglam z mocnym postanowieniem że walę to nic nie robię.

Stary 2014-03-28, 18:59   #2590
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
y, to ja Wam powiem, że dzisiaj naszła mnie taka myśl, że jak Olo trochę podrośnie, to ja chcę znów takiego malucha chociaż podczas porodu myślałam, że umrę, tak teraz chciałabym znów poczuć to ciepło malutkiego ciałka oj, hormony

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Ja tez czasami odkladam mala, ona placze a ja robie kilka wdechow
też tak dziś zrobiłam i Olek sam się uspokoił dzieci po prostu czasami muszą rozprężyć płuca

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
dobrze sie z nim masz
nie wybudzaj tylko korzystaj Jak Ci ladnie przybiera to nie ma powodu do niepokoju
no, właśnie nie wiem czy przybiera ale dzisiaj byliśmy na ściągnięciu tego kleszcza z pępowiny i całkiem zeszła mu żółtaczka chociaż miał nieznaczną no i poszłam po swój wypis ze szpitala, a Pani do mnie 'to Pani rodziła ze znieczuleniem?' jestem sławna

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

3 tyg do terminu porodu, jestem donoszona

ale ja nie wytrzymam 3 tygodni, w poniedziałek muszę ustalić z ginem termin CC[COLOR="Silver"]

powiedzcie mi tak szczerze - przydaje się TŻ w domu po porodzie ?
mój nie chce brać wolnego, tylko te dni okolicznościowe i on chce wracać do pracy, mówi, że tacierzyński weźmie później; boję się, że po CC nie dam sobie rady a z drugiej strony chcę, żeby od razu miał kontakt z małą,
no i nie wiem czy go zmuszać, czy nie
gratulacje
co do tż, mój bardzo się przydał, zwłaszcza w szpitalu bardzo mnie wspierał
no i w domu tak samo, jak na dupie usiąść nie mogłam poza tym hormony mi się normują i miło jest się do kogo przytulić i wypłakać jak trzeba niemowlak niestety nie pocieszy

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie za dobrze Ci? :P
Zresztą Olo skonczy niedlugo 2 tyg
dzisiaj skończył tydzień
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:16   #2591
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

ja nie mam pomyslu co mam brac..a dzieci absolutnie nie mozemy miec
tabsow nei chce, gumek nie moge bo mam uczulenie od razu..chyba pas cnoty musze wdziać

to moze w ogole tego nie robmy
W srode koncze polog, zostalo mi malo czasu na zastanowienie sie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
y, to ja Wam powiem, że dzisiaj naszła mnie taka myśl, że jak Olo trochę podrośnie, to ja chcę znów takiego malucha chociaż podczas porodu myślałam, że umrę, tak teraz chciałabym znów poczuć to ciepło malutkiego ciałka oj, hormony

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

też tak dziś zrobiłam i Olek sam się uspokoił dzieci po prostu czasami muszą rozprężyć płuca

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

no, właśnie nie wiem czy przybiera ale dzisiaj byliśmy na ściągnięciu tego kleszcza z pępowiny i całkiem zeszła mu żółtaczka chociaż miał nieznaczną no i poszłam po swój wypis ze szpitala, a Pani do mnie 'to Pani rodziła ze znieczuleniem?' jestem sławna

gratulacje
co do tż, mój bardzo się przydał, zwłaszcza w szpitalu bardzo mnie wspierał
no i w domu tak samo, jak na dupie usiąść nie mogłam poza tym hormony mi się normują i miło jest się do kogo przytulić i wypłakać jak trzeba niemowlak niestety nie pocieszy

dzisiaj skończył tydzień
Szalona, ja to chcialam jednego bobasa i na raziiemi to zostalo

Stary 2014-03-28, 19:18   #2592
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Może i racja z tymi zakupami. W końcu matka też człowiek i jakoś wyglądać musi.
A Ty się trzymaj i nie martw na zapas

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Virginia hehe no to macierzyństwo Ci służy
Wgl moja Natusia jak na razie same dobre rzeczy mi przynosi .

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
virginia szalejesz kobieto, ale to dobrze
za tydzień się pewnie dowiemy, że Niusia ma nowego tatusia
(tego Ci i jej życzę)
Kochana, a kiedy ja znajdę czas na randki? Od pon. wracam do pracy, wprawdzie w ograniczonej formie ale jednak.
Ale to miłe, że widzą we mnie nadal kobietę a dodam że wcale odstawiona nie byłam .

Cytat:

dzisiaj skończył tydzień
a moja Natalka 2 tyg.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Ps. Dziewczyny kiedy można się wykąpać w wannie po cc? Jak się jeszcze minimalnie krwawi to chyba nie bardzo, co?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:45   #2593
teQiba
Moderator

Cytat:
to moze w ogole tego nie robmy
W srode koncze polog, zostalo mi malo czasu na zastanowienie sie

Szalona, ja to chcialam jednego bobasa i na raziiemi to zostalo

No to faktycznie juz malo czasu do namyslu
Szkoda ze gumki sa takie niewygodne i zawodne bo to chyba najprostsza metoda.

Mnie tez sie na razie nie zmienilo - porod byl koszmarny, a opieka nad takim maluszkiem momentami mnie przerasta. Kocham tego mojego Babla i ciesze sie ze jest, ale powtorki raczej bym nie chciala - chyba kiepska ze mnie matka Zgonmy to na baby bluesa bo wstyd mi za wlasne mysli Jakos Wy tak pozytywnie o macierzynstwie piszecie, a ja czasem placze z bezsilnosci...

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-03-28 o 19:47
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:52   #2594
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

nawet nie próbuję nadrabiać bo kilkanaście stron mi chyba uciekło (tylko was czytałam).

Filupka, Paulina-radom, tygrysek, smartitta, mara i wszystkie które pominęłam przepraszam Serdecznie gratuluję wszystkim nowym mamusiom! Niech wasze pociechy rosną zdrowo i będą grzeczne dla rodziców!

My dziś skończylismy 3 tygodnie. Piotruś dalej kochany chłopczyk, ale temperamencik też mu się zmienił i czasem coś tam da w kość Generalne nie mamy większych problemów (odpukać). Często chodzimy na spacery, przeważnie dwa razy dziennie z czego pierwszy poranny znacznie dłuższy, mały kocha jeździć też autem od razu jest spokojny i zasypia. Humorki wychodzą mu późnym popołudniem ale noce śpimy dość ładnie. Kp się kręci, nie dokarmiamy i nie odciągam. To tak w skrócie o nas.

111Kicia111 ależ ten czas leci, masz już 2 miesięcznego szkraba!

olakola Piotruś to moje pierworodne i nie wyobrażam sobie jak radzą sobie dziewczyny bez tż. mąż wziął miesiąc wolnego i dzięki niemu bez stresu i z uśmiechem przechodzę te na prawdę trudne chwile na początku macierzyństwa. Tak więc ja uważam że tż niezbędny!
Stary 2014-03-28, 19:56   #2595
thidien
Rozeznanie

ooOO w końcu - mamy meble
heh zrobili nam za szeroką szafę :P miało być 130cm, jest 180 :P trochę przejęła kontrolę nad pokojem :P:P:P:P:P
[nie muszę chyba nadmieniać, że szanownej rodzicielce mej się NIE PODOBA :P w ogóle wg niej powinniśmy się kisić w małym pokoju we trójkę, a ten powinien być gościnny, z wielkim stołem z krzesłami, bo oni tak kiedyś mieszkali - a co mnie to interesuje, że oni tak mieszkali :P ktoś przyjdzie to się taborety dostawi z kuchni, jak się nie zmieści na rogówce :P:P:P]

na razie plan się ziszcza, Młody cierpliwie siedzi w brzuszku
może wysiedzi choć do poniedziałku bo na niedzielę zaplanowaliśmy mycie samochodu i montaż fotelika :P
mam wrażenie, że Młody mnie gila gdzieś w szyjkę ;P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:06   #2596
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
My dziś skończylismy 3 tygodnie. Piotruś dalej kochany chłopczyk, ale temperamencik też mu się zmienił i czasem coś tam da w kość Generalne nie mamy większych problemów (odpukać). Często chodzimy na spacery, przeważnie dwa razy dziennie z czego pierwszy poranny znacznie dłuższy, mały kocha jeździć też autem od razu jest spokojny i zasypia. Humorki wychodzą mu późnym popołudniem ale noce śpimy dość ładnie. Kp się kręci, nie dokarmiamy i nie odciągam. To tak w skrócie o nas.
A powiedz mi - jak sobie radzisz z dlugimi wypadami i kp? Bo Kacper jesli nie spi to je co godzine, a na spacerach raczej nie spi...
Chetnie wybralabym sie do glupiego hipermarketu ale boje sie ze nagle bedzie zadyma o cyca, a gdzie ja go tam nakarmie?

Cytat:
heh zrobili nam za szeroką szafę :P miało być 130cm, jest 180 :P trochę przejęła kontrolę nad pokojem :P:P:P:P:P

A czemu za szeroka? Pewnie juz nie chcialo Wam sie reklamowac?
Stary 2014-03-28, 20:30   #2597
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Ps. Dziewczyny kiedy można się wykąpać w wannie po cc? Jak się jeszcze minimalnie krwawi to chyba nie bardzo, co?
No mnie mówili w szpitalu, żeby przez cały połóg (6 tyg.) nie kąpać się w wannie..
Stary 2014-03-28, 20:32   #2598
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tez sie na razie nie zmienilo - porod byl koszmarny, a opieka nad takim maluszkiem momentami mnie przerasta. Kocham tego mojego Babla i ciesze sie ze jest, ale powtorki raczej bym nie chciala - chyba kiepska ze mnie matka Zgonmy to na baby bluesa bo wstyd mi za wlasne mysli Jakos Wy tak pozytywnie o macierzynstwie piszecie, a ja czasem placze z bezsilnosci...
No co Ty ja mysle, ze wiekszosx z nas ma takie mysli, to chyba normalne. Ja ostatnio kilka dni pod rzad wieczorem wymiekalam i sobie pochlipalam

Cytat:
[nie muszę chyba nadmieniać, że szanownej rodzicielce mej się NIE PODOBA :P w ogóle wg niej powinniśmy się kisić w małym pokoju we trójkę, a ten powinien być gościnny, z wielkim stołem z krzesłami, bo oni tak kiedyś mieszkali - a co mnie to interesuje, że oni tak mieszkali :P ktoś przyjdzie to się taborety dostawi z kuchni, jak się nie zmieści na rogówce :P:P:P]

może wysiedzi choć do poniedziałku bo na niedzielę zaplanowaliśmy mycie samochodu i montaż fotelika :P
50 cm wiecej na ciuszki mlodego
Mlody tak poczeka ze bedziesz go jeszcze wyganiac

Stary 2014-03-28, 20:39   #2599
martyna141
Raczkowanie

My zostajemy juz az z 2w1 zrobi sie 2w2 czyli do porodu Nas juz nie wypuszcza:-( przeniesli mnie z traktu na sale przedporodowa z ludźmi i tv :-D to lozko porodowe to cos strasznego do spania, serio. Mam jeszcze takie moze glupie pytanie.. Czy ktoras z Was bedac w szpitalu robila sobie makijaz? Wiem ze to nie rewia mody ale pomalowany czlowiek az sie czuje inaczej a nie chce na jakas lale wyjsc, moze przy niedzieli sie podmaluje :-P

Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-28, 21:03   #2600
thidien
Rozeznanie

Cytat:

A czemu za szeroka? Pewnie juz nie chcialo Wam sie reklamowac?
jakby była za mała to byśmy pewnie interweniowali

planowaliśmy od ściany do drzwi właśnie tą szafę, witrynę i coś ala narożnik półkowy - no i się tylko ta witryna zmieściła i się śmialiśmy, że ściany nam się skróciły, już nawet uwierzyliśmy, że źle wymierzyliśmy :P ale goście od mebli pojechali i coś mnie tknęło, chwyciliśmy za metrówkę i... była niespodzianka :P

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
50 cm wiecej na ciuszki mlodego
Mlody tak poczeka ze bedziesz go jeszcze wyganiac
obawiam się, ze pół Młodego szafy i tak zajmą nasze grubsze rzeczy:P zresztą nadstawka nad nią już zarezerwowana - na moje szkolne książki i papieruchy (to mnie wkurza w pracy nauczyciela - ma się księgarnię, bibliotekę, sklep papierniczy i biuro w jednym :/ bym zostawiła w szkole, ale wiem, że by nie było po moim powrocie, bo szafki zamykanej na klucz własnej nigdy nie miałam, a kilkanaście rzeczy mi już 'zginęło' (i to w pokoju nauczycielskim :/)

wg gina jestem już przeterminowana, w poniedziałek będzie 6 dni po terminie z OM :P (ja się trzymam terminu z usg, a Młody i tak pewnie z zaskoczenia wyskoczy ze swoim pomysłem ;P)
II kreski 1.12.2015
Stary 2014-03-28, 21:25   #2601
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

A cena rozumiem ze się nie zmieniła? Jeśli nie to super. Taka jakby sprawiedliwość Was dosięgła za ten narożnik.
Mój młody to z pewnością mnie gila w szyjkę, ojoj.

Stary 2014-03-28, 21:26   #2602
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Teqiba mam takie same odczucia jak Ty .Co prawda każdy kto mnie spotka i usłyszy że drugiego dziecka niet to mówi zobaczysz jeszcze zmienisz zdanie. No, a Ja wiem, że nie zmienię (co prawda mój mąż ostatnio przebąkiwał coś że za pare lat może syna to powiedziałam żeby sobie sam go urodził i wychował w pierwszych miesiącach ). Uwielbiam moją córcię i życie bym za nią oddała, ale jedno mi wystarczy i według mnie gadanie że mając jedno dziecko krzywdzisz je jest totalną głupotą Ja jestem jedynaczką i nie czuję się w żaden sposób skrzywdzona. Niestety bardzo często słyszę takie teksty...

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:33   #2603
thidien
Rozeznanie

cena bez zmian chyba że przy następnej wizycie wyjdzie, że trzeba dopłacić (mają przyjechać w przyszłym tygodniu, bo zrobili za krótkie półki to szafki po tv)

heh do kogokolwiek bym nie wysłała jakiegoś smsa, każdy odpisuje, że mu się zimno zrobiło, bo myślał, że to JUŻ :P a ja z jakąś pierdołą :P
II kreski 1.12.2015
Stary 2014-03-28, 21:42   #2604
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
chyba każda z nas ma takie chwile ale jak popatrzysz w oczy takiemu maluszkowi, który jest zależny tylko od Ciebie, to wszystko się zmienia też czasami ryczę najważniejsze to mieć się komu wyżalić

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
My zostajemy juz az z 2w1 zrobi sie 2w2 czyli do porodu Nas juz nie wypuszcza:-( przeniesli mnie z traktu na sale przedporodowa z ludźmi i tv :-D to lozko porodowe to cos strasznego do spania, serio. Mam jeszcze takie moze glupie pytanie.. Czy ktoras z Was bedac w szpitalu robila sobie makijaz? Wiem ze to nie rewia mody ale pomalowany czlowiek az sie czuje inaczej a nie chce na jakas lale wyjsc, moze przy niedzieli sie podmaluje :-P
powodzenia!
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:01   #2605
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Teqiba mam takie same odczucia jak Ty .Co prawda każdy kto mnie spotka i usłyszy że drugiego dziecka niet to mówi zobaczysz jeszcze zmienisz zdanie. No, a Ja wiem, że nie zmienię (co prawda mój mąż ostatnio przebąkiwał coś że za pare lat może syna to powiedziałam żeby sobie sam go urodził i wychował w pierwszych miesiącach ). Uwielbiam moją córcię i życie bym za nią oddała, ale jedno mi wystarczy i według mnie gadanie że mając jedno dziecko krzywdzisz je jest totalną głupotą Ja jestem jedynaczką i nie czuję się w żaden sposób skrzywdzona. Niestety bardzo często słyszę takie teksty...

I ja też
Choć nie chcę o tym pisać, bo uznacie mnie za wyrodną to te zmiany w życiu związane z dzieckiem wymagają czasu, żeby się do nich przyzwyczaić.
Stary 2014-03-28, 22:13   #2606
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Też bym chciała

A mnie już Franek do szału doprowadza Od rana marudzi Jak trzymam go na rękach to jest ok, potrafi nawet się wtulić i przysnąć. Odłożony od razu podnosi alarm! Niech mi ktoś wytłumaczy o co mu chodzi Teraz znowu go odłożyłam - pisk - przekręciłam z plecków na boczek i od 3 minut cisza
Jak to o co chodzi? Zeby nosic mój ma tak jaj Wasze - lozko beeee, rączki cacy. A jak oprocz raczek mamusią chodzi na nóżkach -jeszcze lepiej

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki kochane!

u nas nocka nie z tej ziemi!
Filip zasnął około 20 po kąpieli i wstal o 4.50 na jedzonko

ja oczywiście spałam jak zabita do tej 5-tej a tż mówił że sprawdzał kilka razy czy oddycha ale mnie nie budził
tylko by spróbował !
Tez tak chce!!!
Koniecznie sobie przypomnijmy co wieczorem jadłas, pilas i jak do tego mogło dojsc i nam tu.mow

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Elunka twój maż pracuje za granicą i załatwiasz polskie rodzinne a nie kindergeld? My załatwiamy kindergeld i becikowego tez nie bierzemy za rada Trisdom.
Zeby składać o kindergeld musze najpierw dostac odmowe.u nas więc kompletuje i zawoze ta makulature do gops, urząd marszałkowski mi odmawia rodzinnego i wtedy składamy w niemczech. A becikowe nam nie przysługuje mimo ze powinny sie liczyc zarobki z 2012- bo maz obecnie pracuje za granicą

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
I ja też
Choć nie chcę o tym pisać, bo uznacie mnie za wyrodną to te zmiany w życiu związane z dzieckiem wymagają czasu, żeby się do nich przyzwyczaić.
To chyba każda z.nas by trzeba czasami uznać za wyrodna.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:28   #2607
teQiba
Moderator

Cytat:
No co Ty ja mysle, ze wiekszosx z nas ma takie mysli, to chyba normalne. Ja ostatnio kilka dni pod rzad wieczorem wymiekalam i sobie pochlipalam

Cytat:

Ja sie nie malowalam bo bylo mi wszystko jedno, ale jesli masz ochote to czemu nie

Cytat:

Normalnie jakbym sama to napisala
Nic dodac nic ujac - a takie gadanie innych tez mnie denerwuje.

Cytat:
chyba każda z nas ma takie chwile ale jak popatrzysz w oczy takiemu maluszkowi, który jest zależny tylko od Ciebie, to wszystko się zmienia też czasami ryczę najważniejsze to mieć się komu wyżalić

Cytat:
I ja też
Oj wymagaja... Ja to sie troche nie moge doczekac az bedzie juz starszy - chociaz pewnie pozniej bedzie mi zal ze juz taki duzy
Stary 2014-03-28, 22:34   #2608
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Cytat:
I ja też
Ej dziewczyny nikt tu nikogo oceniać nie będzie każda ogarnia macierzyństwo jak może i czasem przychodzą takie mysli, że na głos sie ich nie wypowie ale to tylko chwile

A w kwestii drugiego dziecka nie będe się wymądrzać powiem tylko, że do czasu aż mój syn skończył rok darłam się najgłośniej ze wszystkich że nie ma mowy o kolejnym potomstwie potem przestałam byc taka kategoryczna, jeszcze potem zamilkłam a koniec końców z brzuchem chodzę i cała jestem z tego powodu szczęśliwa pewnie moje koleżanki z watku marcelowego naśmiewają się ze mnie bo przecież absolutnie miało nie być drugiego dziecka

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2014-03-28 o 22:36
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 22:49   #2609
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoras z Was bedac w szpitalu robila sobie makijaz? Wiem ze to nie rewia mody ale pomalowany czlowiek az sie czuje inaczej a nie chce na jakas lale wyjsc, moze przy niedzieli sie podmaluje :-P

rano u mnie prysznic, mycie glowy, pomalowane rzesy i delikatnie usta, to podstawa egzystencji szpitalnej

trzymam kciuki za nierozpakowane
Stary 2014-03-28, 23:18   #2610
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
rano u mnie prysznic, mycie glowy, pomalowane rzesy i delikatnie usta, to podstawa egzystencji szpitalnej

trzymam kciuki za nierozpakowane
ja nawet jak z krwiakiem lezalam to sie delikatnie malowalam tzn puder i tusz i tyle.teraz tez do szpitala w kosmetyczce mam uszykowany lekki puder BB i tusz...
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości