|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
to nie jest trudne i wlasnie sie nad tym zastanawialam, bo przed ciaza po odstawieniu tabletek przez 3 miechy stosowalam npr, pozniej przestalam w ogole mierzyc i od razu sie udalo, ale cchcialam dziecko, a teraz nie chce i sie boje ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś między praniem i prasowaniem ciuszków Niusi wyskoczyłam do bibliotek i na miasto i stwierdziłam, że skoro mi nikt nic nie dał z okazji urodzin Niusi to sama sobie kupię a co
. I kupiłam:tuniczkę sweterek - nietoperek 2 spódniczki (miniówki )legginsy w taki złoty sexy wzorek ![]() majteczki 3 eyelinery: grafitowy, kobaltowy i turkusowy, brązową kredkę i korektor rozświetlający pod oczy Za ciuchy zapłaciłam w sumie 120 czy 130 zł a to nowe rzeczy z ciuchów z Anglii a i tak robiłam sobie wyrzuty, że sobie kupuję (praktycznie od kiedy się dowiedziałam, że będę miała Niusię nic sobie nie kupuję). Plułam sobie w brodę, że latam po sklepach zamiast siedzieć z Niusią. A wracając pomyślałam sobie, że wreszcie mam do kogo wracać i że teraz nie muszę już wypełniać pustki zakupami (bo ja to taka zakupocholiczka). A i jeszcze w Ross wywołuję zdjęcia Natalki. A i chyba tak najgorzej nie wyglądam bo w sklepie wpatrywał się we mnie jeden gościu i to chyba na oko młodszy ode mnie a w Ross spotkałam się z moim byłym (ale nie tatą Natalki), który od razu do mnie podszedł, skomentował strój i pomagał wywoływać zdjęcia.A jak Wasz dzionek?
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-03-28 o 16:48 |
|
|
|
#2583 | |
|
Moderator
|
Cytat:
W ogole teraz panicznie sie boje zeby nie wpasc
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Virginia bo i bardzo dobrze że sprawilas sobie takie prezenty! Nie miej wyrzutów. No i super że wróciłas do formy. Zazdroszczę. Ja właśnie wróciłam od gina. Szyjka się trochę skrocila w ciągu tygodnia. Rozwarcia brak. Za to główka bardzo nisko. Więc nie do końca mnie uspokoił. Będę drżeć o każdy dzień. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za odp p kupce
![]() Virginia hehe no to macierzyństwo Ci służy ![]() Lewek no to jest nie powiedziane że szybko urodzisz :/ Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
No niepokoi mnie ta wstawiona główka. Muszę jeszcze 12 dni wytrzymać. Ale to że szyjka trzyma podniósło mnie na duchu.
Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2014-03-28 o 17:43 |
|
|
|
#2587 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj ja już chce moją malutką Cytat:
jedna jest ruchomą kamerką a druga nie, ta co sie nie rusza ma głośniczki, więc można do dziecka gadać; ja to chcę używać nie tylko na okres niemowlęcy, ale dużo dłużej - jako kontrola rodzicielska - kiedyś jak Mateusz był w podstawówce, to miał kamerke internetową w pokoju i zawsze mogłam przez neta sprawdzić co się w pokoju dzieje, teraz już za stary... a ta ibaby to od apple, wiec TŻ bedzie mógł widzieć na telefonie (gdziekolwiek będzie) a ja na ipadzie; no i dodatkowo jeśli kiedyś niunia zostanie z opiekunką a ja gdzieś pojadę, to też będę widziała co się w domu dzieje ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- virginia szalejesz kobieto, ale to dobrze ![]() za tydzień się pewnie dowiemy, że Niusia ma nowego tatusia ![]() (tego Ci i jej życzę) |
||
|
|
|
#2588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
tabsow nei chce, gumek nie moge bo mam uczulenie od razu..chyba pas cnoty musze wdziać
|
||
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zaleglam z mocnym postanowieniem że walę to nic nie robię. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2590 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż podczas porodu myślałam, że umrę, tak teraz chciałabym znów poczuć to ciepło malutkiego ciałka ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- też tak dziś zrobiłam i Olek sam się uspokoił dzieci po prostu czasami muszą rozprężyć płuca ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
ale dzisiaj byliśmy na ściągnięciu tego kleszcza z pępowiny i całkiem zeszła mu żółtaczka ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() co do tż, mój bardzo się przydał, zwłaszcza w szpitalu bardzo mnie wspierał no i w domu tak samo, jak na dupie usiąść nie mogłam niemowlak niestety nie pocieszy ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- dzisiaj skończył tydzień
|
|||
|
|
|
#2591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to moze w ogole tego nie robmy ![]() W srode koncze polog, zostalo mi malo czasu na zastanowienie sie ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakoś wyglądać musi.A Ty się trzymaj i nie martw na zapas Wgl moja Natusia jak na razie same dobre rzeczy mi przynosi .Cytat:
Od pon. wracam do pracy, wprawdzie w ograniczonej formie ale jednak. Ale to miłe, że widzą we mnie nadal kobietę a dodam że wcale odstawiona nie byłam .a moja Natalka 2 tyg. ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Ps. Dziewczyny kiedy można się wykąpać w wannie po cc? Jak się jeszcze minimalnie krwawi to chyba nie bardzo, co?
|
|
#2593 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Szkoda ze gumki sa takie niewygodne i zawodne bo to chyba najprostsza metoda. Mnie tez sie na razie nie zmienilo - porod byl koszmarny, a opieka nad takim maluszkiem momentami mnie przerasta. Kocham tego mojego Babla i ciesze sie ze jest, ale powtorki raczej bym nie chciala - chyba kiepska ze mnie matka Zgonmy to na baby bluesa bo wstyd mi za wlasne mysli Jakos Wy tak pozytywnie o macierzynstwie piszecie, a ja czasem placze z bezsilnosci...
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-03-28 o 19:47 |
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie próbuję nadrabiać bo kilkanaście stron mi chyba uciekło (tylko was czytałam).
Filupka, Paulina-radom, tygrysek, smartitta, mara i wszystkie które pominęłam przepraszam Serdecznie gratuluję wszystkim nowym mamusiom! Niech wasze pociechy rosną zdrowo i będą grzeczne dla rodziców! My dziś skończylismy 3 tygodnie. Piotruś dalej kochany chłopczyk, ale temperamencik też mu się zmienił i czasem coś tam da w kość Generalne nie mamy większych problemów (odpukać). Często chodzimy na spacery, przeważnie dwa razy dziennie z czego pierwszy poranny znacznie dłuższy, mały kocha jeździć też autem od razu jest spokojny i zasypia. Humorki wychodzą mu późnym popołudniem ale noce śpimy dość ładnie. Kp się kręci, nie dokarmiamy i nie odciągam. To tak w skrócie o nas. 111Kicia111 ależ ten czas leci, masz już 2 miesięcznego szkraba! olakola Piotruś to moje pierworodne i nie wyobrażam sobie jak radzą sobie dziewczyny bez tż. mąż wziął miesiąc wolnego i dzięki niemu bez stresu i z uśmiechem przechodzę te na prawdę trudne chwile na początku macierzyństwa. Tak więc ja uważam że tż niezbędny! |
|
|
|
#2595 |
|
Rozeznanie
|
ooOO w końcu - mamy meble
![]() heh zrobili nam za szeroką szafę :P miało być 130cm, jest 180 :P trochę przejęła kontrolę nad pokojem :P:P:P:P:P [nie muszę chyba nadmieniać, że szanownej rodzicielce mej się NIE PODOBA :P w ogóle wg niej powinniśmy się kisić w małym pokoju we trójkę, a ten powinien być gościnny, z wielkim stołem z krzesłami, bo oni tak kiedyś mieszkali - a co mnie to interesuje, że oni tak mieszkali :P ktoś przyjdzie to się taborety dostawi z kuchni, jak się nie zmieści na rogówce :P:P:P] na razie plan się ziszcza, Młody cierpliwie siedzi w brzuszku ![]() może wysiedzi choć do poniedziałku bo na niedzielę zaplanowaliśmy mycie samochodu i montaż fotelika :Pmam wrażenie, że Młody mnie gila gdzieś w szyjkę ;P
|
|
#2596 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Chetnie wybralabym sie do glupiego hipermarketu ale boje sie ze nagle bedzie zadyma o cyca, a gdzie ja go tam nakarmie? Cytat:
![]() A czemu za szeroka? Pewnie juz nie chcialo Wam sie reklamowac? |
||
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
No mnie mówili w szpitalu, żeby przez cały połóg (6 tyg.) nie kąpać się w wannie..
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
50 cm wiecej na ciuszki mlodego Mlody tak poczeka ze bedziesz go jeszcze wyganiac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2599 |
|
Raczkowanie
|
My zostajemy juz az z 2w1 zrobi sie 2w2 czyli do porodu Nas juz nie wypuszcza:-( przeniesli mnie z traktu na sale przedporodowa z ludźmi i tv :-D to lozko porodowe to cos strasznego do spania, serio. Mam jeszcze takie moze glupie pytanie.. Czy ktoras z Was bedac w szpitalu robila sobie makijaz? Wiem ze to nie rewia mody ale pomalowany czlowiek az sie czuje inaczej a nie chce na jakas lale wyjsc, moze przy niedzieli sie podmaluje :-P
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
#2600 | |
|
Rozeznanie
|
jakby była za mała to byśmy pewnie interweniowali
![]() planowaliśmy od ściany do drzwi właśnie tą szafę, witrynę i coś ala narożnik półkowy - no i się tylko ta witryna zmieściła i się śmialiśmy, że ściany nam się skróciły, już nawet uwierzyliśmy, że źle wymierzyliśmy :P ale goście od mebli pojechali i coś mnie tknęło, chwyciliśmy za metrówkę i... była niespodzianka :P ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
wg gina jestem już przeterminowana, w poniedziałek będzie 6 dni po terminie z OM :P (ja się trzymam terminu z usg, a Młody i tak pewnie z zaskoczenia wyskoczy ze swoim pomysłem ;P)
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ten narożnik. Mój młody to z pewnością mnie gila w szyjkę, ojoj. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Uwielbiam moją córcię i życie bym za nią oddała, ale jedno mi wystarczy i według mnie gadanie że mając jedno dziecko krzywdzisz je jest totalną głupotą Ja jestem jedynaczką i nie czuję się w żaden sposób skrzywdzona. Niestety bardzo często słyszę takie teksty...
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Rozeznanie
|
cena bez zmian
chyba że przy następnej wizycie wyjdzie, że trzeba dopłacić (mają przyjechać w przyszłym tygodniu, bo zrobili za krótkie półki to szafki po tv)heh do kogokolwiek bym nie wysłała jakiegoś smsa, każdy odpisuje, że mu się zimno zrobiło, bo myślał, że to JUŻ :P a ja z jakąś pierdołą :P
|
|
#2604 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak popatrzysz w oczy takiemu maluszkowi, który jest zależny tylko od Ciebie, to wszystko się zmienia też czasami ryczę najważniejsze to mieć się komu wyżalić ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I ja też ![]() Choć nie chcę o tym pisać, bo uznacie mnie za wyrodną to te zmiany w życiu związane z dzieckiem wymagają czasu, żeby się do nich przyzwyczaić.
|
|
#2606 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma tak jaj Wasze - lozko beeee, rączki cacy. A jak oprocz raczek mamusią chodzi na nóżkach -jeszcze lepiej ![]() Cytat:
Koniecznie sobie przypomnijmy co wieczorem jadłas, pilas i jak do tego mogło dojsc i nam tu.mow Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2607 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Normalnie jakbym sama to napisala Nic dodac nic ujac - a takie gadanie innych tez mnie denerwuje. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2608 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
każda ogarnia macierzyństwo jak może i czasem przychodzą takie mysli, że na głos sie ich nie wypowie A w kwestii drugiego dziecka nie będe się wymądrzać powiem tylko, że do czasu aż mój syn skończył rok darłam się najgłośniej ze wszystkich że nie ma mowy o kolejnym potomstwie potem przestałam byc taka kategoryczna, jeszcze potem zamilkłam a koniec końców z brzuchem chodzę i cała jestem z tego powodu szczęśliwa
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-03-28 o 22:36 |
|||
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za nierozpakowane
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet jak z krwiakiem lezalam to sie delikatnie malowalam tzn puder i tusz i tyle.teraz tez do szpitala w kosmetyczce mam uszykowany lekki puder BB i tusz...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

. I kupiłam:

szalejesz kobieto, ale to dobrze 

ale dzisiaj byliśmy na ściągnięciu tego kleszcza z pępowiny i całkiem zeszła mu żółtaczka

Zgonmy to na baby bluesa bo wstyd mi za wlasne mysli
Jakos Wy tak pozytywnie o macierzynstwie piszecie, a ja czasem placze z bezsilnosci...

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
). Uwielbiam moją córcię i życie bym za nią oddała, ale jedno mi wystarczy i według mnie gadanie że mając jedno dziecko krzywdzisz je jest totalną głupotą Ja jestem jedynaczką i nie czuję się w żaden sposób skrzywdzona. Niestety bardzo często słyszę takie teksty...
najważniejsze to mieć się komu wyżalić

Od rana marudzi
Teraz znowu go odłożyłam - pisk - przekręciłam z plecków na boczek i od 3 minut cisza