Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-28, 19:24   #91
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

hej

ale szalejecie z tymi stornami o ile z czytaniem jestem w miarę na bieżąco to żeby porządnie was pocytować czasu juz nie znajduje, zreszta nie bede ukrywac ze przez taki dlugi czas wybilam sie rytmu bycia tutaj

fewciu podziwiam Cie ze o 4:50 potrafisz już funkcjonowac ja bym sie chyba zabeczala jak by maly mi tak wstawal

black
sliczne tatuze

deli będziesz miała śliczny domek

hje Ciebie tez podziwiam że wytrzymujesz w tym domu
Stary 2014-03-28, 19:30   #92
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanuś już śpi, dzisiaj prawie cały czas wspólny spędziłyśmy na dworze Kocham jak Blanka jest zdrowa, nic Jej nie dolega, jest uśmiechnięta Ona jest wtedy tak maksymalnie pocieszna

oj zgadzam sie w 10000%! dzis wlasnie o tym myslalam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:39   #93
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Hej
Witam sie w nowym watku podczytuje was ale zupelnie nie umiem sie wbic
Co do tatoo bardzo bym chciala jeszcze jeden ale zwyczajnue sie boje choc jak pierwszy o przeżyłam to nie powin no ale tak mam

Posiadaczki Quinny zappa macie parasolki do niego moge kuoic taka zwykla za 30 zl czy musze ta quinny zav 130 srednio mi sie to usmiecha
a nie wiem czyv taka zwykla bedzie pasowac ?.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Bokeh nie chwalilas sie ze mamy mala modelke na watku
http://www.babyssecret.pl/catalog/ca...nia_2014_03_28

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:41   #94
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

witam w nowym wątku
Już tyle czasu wspólnie spędziłyśmy

Jestem w miarę na bieżąco. Ale z pisaniem gorzej.
Sobota i niedziela pracuje po 12h. Bedzie ciężko. Jutro jeszcze Zuzkę do dziadków zawożę także z domu muszę wyjśc o 7 rano, a wrócę koło 21 do domu

Młoda zaczęła się znowu w nocy budzić 2 razy na mm. Już jestem trochę tym wypompowana. Pada nam o 19 a wstaje o 5 rano . W dzień jak prześpi godzinę to jest dobrze.
No ale nie jest źle :brzyda l: Oby do przodu

Buziaki miłego weekendu

Edit: czy któremuś dziecku zrobiły się pieprze na ciele ???? Zuzka ma 2 małe na nóżkach.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:47   #95
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
A weź pisz ile wlezie, a co do pogrubionego też tego bardzo chciałam, zawsze byłam miła a odpłacili mi tekstem do mojego taty żeby sobie córkę wychował. Od tego czasu olałam totalnie, już się nie będę starała, zakładając że jaśnie państwo lordowie się odobrażą na czym mi nie zależy

To przez moje lenistwo nie chce mi się lepić pierogów więc zawijam w naleśnik farsz do ruskich Pewnie masz jakiś przepis swój na farsz, jak nie to powiedz
jeszcze pół godziny i idę kąpać Michała, potem usypianie i wieczór dla nas
nie mam właśnie, ja w ogóle nie umiem robić pierogów więc i temat farszy to dla mnie wielka zagadka ale chętnie przygarnę jakiś, skoro mówisz, że dajesz do naleśników

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A nie napisałam Wam, jak to dzisiaj znowu mama dała mi jedną ze swoich złotych rad.
Pola ma teraz etap, że jest na nie, jeśli chodzi o nocnik. Jak się nie domaga, to nie sadzam, jak siedzi i chce zejść, a nic nie zrobi, to ją biorę, bo co mam na chama trzymać?
I dzisiaj rano mama przychodzi do nas do pokoju, a ja wtedy Polę akurat przewijałam z kupala. Przeczucie mnie nie zawiodło, bo po chwili słyszę, że co to? Pola już na nocniku nie siedzi? I coś tam do niej, i tak ciągle jej pyta. Do mnie w końcu, że to czemu jej nie sadzam? Że przecież juz taki zwyczaj miałyśmy rano i bla bla bla... Mówię, że jak ją sadzam, a ona schodzi, to po co? I otóż czego się dowiedziałam? "To się dziecko na siłę sadza, no (to do Poli), żeby się uczyło od małego!"
Tak więc wiecie, jak dziecko czegoś nie chce zrobić po Waszemu, to na siłę, żeby się w końcu nauczyło

A jeszcze później, już Pola śpiąca była, no i jeszcze te zęby, więc marudziła troszkę. Ja w tym czasie pranie rozwieszałam, a mama i tata z Polą w kuchni siedzieli. No i młoda wiadomo, nie wie sama, czego chce, złości się, krzyczy; mama do niej z tekstami typu: no i o co paniusi chodzi? co ty teraz chcesz? (wiecie, jeszcze takim słodkim głosikiem) Pola już z tego zmęczenia i marudu się sama na nogach plątała, i w końcu się przewróciła, i już całkiem zaczęła płakać, tak żałośnie A oni co? "Jak ześ sama chciała, to teraz leż" Nie wzięli jej na ręce, nie przytulili, tylko tak sobie miała leżeć na podłodze i płakać. Wzięłam ją bez słowa i poszłyśmy do pokoju.
Jak mi Pola płacze i za bardzo nie wiem, o co jej może chodzić, to trzymam na rękach, całuję po głowce, przytulam. I wtedy babci potrafi podejść, bierze mi ją i od razu; a może ma gorączkę? a może ją uszko boli? a może brzuszek/głowa/zęby? Wtedy potrafi wymyślić tysiąc powodów, bo ona najmądrzejsza, ale jak przychodzi co do czego, to niech sobie dziecko leży i płacze, bo ona nie wie, o co jej chodzi...
ja nie wiem, jak Ty to wytrzymujesz? Ja bym po prostu zwariowała :/
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hje moja mama to samo, jak Blanka płacze to ona pierdylard powodów wymyśla co jej dolega,oczywiście od razu najczarniejsze scenariusze- i od razu trzeba do lekarza gonić ...

Własnie dziewczyny piszecie o teściach, rodzicach to i ja się pożalę...już mnie szlakejszyn trafia czasem z mamą. Jest "władcza". Traktuje mnie i tż i Blankę jakbyśmy byli jej dziećmi. Ogólnie było ustalone, że ja sprzatam ( u nas to 2 razy w tyg) a mama gotuje. Tylko, że ona chciałaby robić wszystko. Do tego mówi : " Blanka teraz śpiąca, idz ja połóż", " Daj Blance jeśc do już pora", "ładna pogoda, idz z Blanką na spacer". Ogólnie mówi mi co mam w danej chwili robić z MOIM dzieckiem. Czy u którejś z Was tak jest ????
Już czasem puszczam to mimo uszu bo do niej nei dociera. A zwracałam jej uwagę że wiem co ja mam robić z WŁASNYM dzieckiem i nie trzeba mi mówić. Ale ona dalej swoje

Co do sytuacji z dzisiejszym ubraniem to ja nie wiem czemu ale nei dodałam że jak Blanka zasnęła to ją okryłam własnie cienkim kocem i mama na to jeszcze chciała żebym jej dała gruby koc i czapkę

meneq- testuj testuj

Yellow - współczuje ;/ i brawa dla Oliego za chodzenie z pchaczem
moja mama też ma takie odpały, jak dłużej u nich jesteśmy, w zeszłym roku byłam u rodziców tydzień i po 2 dniach miałam dosyć. Marzyłam, żeby tylko wrócić do siebie i móc wszystko robić po swojemu.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej kochane
Melduje się dopiero teraz w nowej części.
W dzień kompletnie nie miałam siły,a jak miałam możliwość napisać to wykorzystałam sen małego i poszłam spać razem z nim.
Podejrzewam że mam jakąś anemię(albo przez pogodę) bo strasznie senna się zrobiłam. Jak tylko Oskar śpi to ja też idę mimo że mam mnóstwo obowiązków,sen jest dla mnie zbawieniem więc leje na wszystko i śpie w najlepsze.

Nadrobie Was jutro,bo teraz idę spać

Mąż właśnie nakarmił małego a teraz go usypia- Dobranoc mamuśki
a może razem z meneq zatestuj?

Kuba śpi, tż był na zebraniu wspólnoty i doszedł do wniosku, że mieszkamy z idiotami my już prawie spakowani, ja jeszcze dziś zrobiłam chałwowca, żeby zawieźć do t.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

ah i mam zapytanie, jutro ma być u nas ok. 13 st. , jedziemy rano koło 7, w samochodzie będzie pewnie klima włączona, myślicie, żeby założyć Kubie pod spodnie rajtki plus skarpetki, same spodnie, czy rajtki spodnie bez skarpetek?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:53   #96
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hej! Wybaczcie....nadrobie tylko ten wątek..nie.mam sily na tamtem....może któraś streści PLISSSSS

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 19:58   #97
hope01
Zakorzenienie

Aga Dadusiowi się zrobiły też 2

Hje ja już słów nie mam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 20:02   #98
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Niee;> a co to;> jakas masc? kurna, mi sie to rano zrobiło, myslałam ze jak troche posmaruje tymi pomadkami to zejdzie a tu klopsss...

W ogóle, mam wrażenie że dziś sobota.. wzięłąm się za szorowanie wózka;]
tak to taka pomadka ale ma świetne właściwości,polecany przez modelki itp
jest w rossmanie za ok 12 zeta, żóła tubka, są różne smaki- śmierdzi niemiłosiernie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mowisz, ze to z rasa mialo do czynienia, bo ja myslalam, ze tylko z plcia. Czyli tylko mnie sie takie cos przytrafilo?
dokładnie, muszę podpytać dokładnie koleżankę
przyznam,że ja innych ras niż białej nie wąchałam więc się nie wypowiem ale mam kolegę z ciemną karnacją i faktycznie drażni mnie jego zapach mimo iż jest czyściochem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:04   #99
BlackSanctum
Zakorzenienie

Iffonka, a jak się w ogóle czujesz? Bo nasza druga Mamuśka - Marsi - to codziennie zdaje raporty , a Ciebie mało i nic nie mówisz na swój temat... Byłaś już u lekarza?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:08   #100
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
tak to taka pomadka ale ma świetne właściwości,polecany przez modelki itp
jest w rossmanie za ok 12 zeta, żóła tubka, są różne smaki- śmierdzi niemiłosiernie

dokładnie, muszę podpytać dokładnie koleżankę
przyznam,że ja innych ras niż białej nie wąchałam więc się nie wypowiem ale mam kolegę z ciemną karnacją i faktycznie drażni mnie jego zapach mimo iż jest czyściochem

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Iffonka, a jak się w ogóle czujesz? Bo nasza druga Mamuśka - Marsi - to codziennie zdaje raporty , a Ciebie mało i nic nie mówisz na swój temat... Byłaś już u lekarza?
właśnia miałam pytać o to samo
Iffonka jak się czujesz?
Stary 2014-03-28, 20:09   #101
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Pare dni temu juz cos mowilam na swoj temat do lekarza ide w poniedzialek na 17:15 dzisiaj mam strszna ochote na jakies pyszne kremowe ciasto a w domu nic takie nie mam ale na szczecie jutro jedziemy do mojego brata na urodziny a tam zawsze jest niezła wyżerka
Poza tym bardzo mnie z rana mdli, przy Bartku tak nie miałam.
Stary 2014-03-28, 20:09   #102
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
witam w nowym wątku

Sobota i niedziela pracuje po 12h. Bedzie ciężko. Jutro jeszcze Zuzkę do dziadków zawożę także z domu muszę wyjśc o 7 rano, a wrócę koło 21 do domu

Młoda zaczęła się znowu w nocy budzić 2 razy na mm. Już jestem trochę tym wypompowana. Pada nam o 19 a wstaje o 5 rano . W dzień jak prześpi godzinę to jest dobrze.
No ale nie jest źle :brzyda l: Oby do przodu

Buziaki miłego weekendu

Edit: czy któremuś dziecku zrobiły się pieprze na ciele ???? Zuzka ma 2 małe na nóżkach.
My mamy jednegk malutkiego na nozce

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:19   #103
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Pare dni temu juz cos mowilam na swoj temat do lekarza ide w poniedzialek na 17:15 dzisiaj mam strszna ochote na jakies pyszne kremowe ciasto a w domu nic takie nie mam ale na szczecie jutro jedziemy do mojego brata na urodziny a tam zawsze jest niezła wyżerka
może będzie dziewczynka?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:22   #104
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
może będzie dziewczynka?
W sumie to chyba bym chciała drugiego syna, chociaż mówią że dziewczynki są grzeczniejsze, więc sama nie wiem
Najważniejsze bym było zdrowe
Stary 2014-03-28, 20:26   #105
bokeh
Zakorzenienie

Mika, chwalilam sie na fb moze nie widzialas na blogu są wszystkie
Stary 2014-03-28, 20:29   #106
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ja też ide w poniedziałek, miałam na środę ale mam ważny wyjazd
to widzę,że obie będziemy się dzielić wiadomościami po weekendzie
boję się jak diabli

Iffonka, mi pomaga woda z cytryną przed wstaniem z łózka,tak samo miałam przy Leosiu
u mnie tak dziwnie z mdłościami raz mam a potem przez kilka dni spokoj
Stary 2014-03-28, 20:32   #107
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hje moja mama to samo, jak Blanka płacze to ona pierdylard powodów wymyśla co jej dolega,oczywiście od razu najczarniejsze scenariusze- i od razu trzeba do lekarza gonić ...

Ogólnie mówi mi co mam w danej chwili robić z MOIM dzieckiem. Czy u którejś z Was tak jest ????
Tak, tak, lekarz najlepszy na wszystko

Tak, jeszcze nie tak często, ale tak. A czasami już po fakcie, jak coś zrobię, albo nie, to mi mówi, że mogłam to, tamto, a dlaczego tak a nie inaczej zrobiłam...

Cytat:
Pola miała już od urodzenia jednego, a teraz ma chyba 3 już

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

ah i mam zapytanie, jutro ma być u nas ok. 13 st. , jedziemy rano koło 7, w samochodzie będzie pewnie klima włączona, myślicie, żeby założyć Kubie pod spodnie rajtki plus skarpetki, same spodnie, czy rajtki spodnie bez skarpetek?
No własnie nie wytrzymuję

Hmm, chodzi o samą drogę do samochodu i czas w nim? Ja bym same spodnie ubrała, tylko np. jakieś grubsze, albo polarowe jak macie?

Cytat:
To dla odmiany będzie dziewuszka

BTW. Taki jest podobno zabobon, że jak ciąża jest bezproblemowa, to dziewczynka, a jak itp., to że chłopiec. A ja widzę po wnikliwych obserwacjach, że to inaczej trochę działa.
Już u kilku moich znajomych tak było - że po prostu jak jedną ciążę miała bezproblemową, to druga była już "gorsza" (i na odwrót), i nieważne czy dziewczynka, czy chłopiec. Moja wychowawczyni z gim. najpierw miała 2 chłopców - obie ciąże dość słabo przechodziła, prawie od początku na L4; a trzecia dziewczynka - i p. na kilka dni przed porodem poszła na zwolnienie. A w drugą stronę - znajoma w pierwszej ciąży z dziewczynką: nad kiblem siedziała 24/7, rzygała jak kot, non stop w łóżku, a druga ciąża z chłopcem - śmigała jak tygrysica do porodu..

Taka dygresja

Dziewczyny, jak się cieszę - tż dostał pierwszą w tym roku wypłatę
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:37   #108
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
ja też ide w poniedziałek, miałam na środę ale mam ważny wyjazd
to widzę,że obie będziemy się dzielić wiadomościami po weekendzie
boję się jak diabli

Iffonka, mi pomaga woda z cytryną przed wstaniem z łózka,tak samo miałam przy Leosiu
u mnie tak dziwnie z mdłościami raz mam a potem przez kilka dni spokoj
Ale czego się bolisz? Ja się tam bardzo ciesze.
Ja właście dzisiaj testowalam czy woda z cytryna na mnie podziała i podziałała, wiedziałam o tym sposobie bo juz wczesniej o nim pisalas więc wielkie dzięki.
Stary 2014-03-28, 20:38   #109
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ale ze mnie tępa dzidaaaaaaaa cytowac w starym chciałam i sie dziwię, ze nie chodzi

KIJA, juz Ci skarbie tłumacze kwestię dworu otóz- ja całe zycie w świętokrzyskim mieszkałam ( z mała przerwą na małopolske) a tu wychodzimy na dwór

wspólczuje kochane tragicznych nocek u nas dzis tez była fantastiko, jak poprzednia, ząby sie pokluły widocznie to i dziec sypia jak trzeba

Porady potrzebuje: mały spi z wypiekami na policzkach i czólko ma ciepłe..... co mu moge zaaplikowac? Po dzisiejszym buszowaniu na dworze mu wyszły, ale dopiero jak zasnął na noc, wczesniej nie miał nic....

WItam sie i nadrabiam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 20:41   #110
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
BTW. Taki jest podobno zabobon, że jak ciąża jest bezproblemowa, to dziewczynka, a jak itp., to że chłopiec. A ja widzę po wnikliwych obserwacjach, że to inaczej trochę działa.
Już u kilku moich znajomych tak było - że po prostu jak jedną ciążę miała bezproblemową, to druga była już "gorsza" (i na odwrót), i nieważne czy dziewczynka, czy chłopiec. Moja wychowawczyni z gim. najpierw miała 2 chłopców - obie ciąże dość słabo przechodziła, prawie od początku na L4; a trzecia dziewczynka - i p. na kilka dni przed porodem poszła na zwolnienie. A w drugą stronę - znajoma w pierwszej ciąży z dziewczynką: nad kiblem siedziała 24/7, rzygała jak kot, non stop w łóżku, a druga ciąża z chłopcem - śmigała jak tygrysica do porodu..

Taka dygresja

grstuluję wyplaty
Hje, pierwsza ciąża super, drugsa problemowa,leżaca rzygająca, w obu różne zachcicanki, przy Leosiu słodkie,zero mięsa, wrażliwość na zapachy niesamowita
teraz wogole inaczej? moglabym jesc tylko mieso, no i to kwasne

a tak wogole to zrobilam wieczorem lazanki na sobote i nie wiem czy starczy na jutro

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Ale czego się bolisz? Ja się tam bardzo ciesze.
Ja właście dzisiaj testowalam czy woda z cytryna na mnie podziała i podziałała, wiedziałam o tym sposobie bo juz wczesniej o nim pisalas więc wielkie dzięki.
boję się czy zarodek jest prawidłowo zagnieżdzony, czy to nie puste jajo itp
troszke sie martwie bo wogole mnie cycki nie bolą a przy obu ciazach umieralam
czasem mam mdłosci a czasem przez kilka dni cisza
Stary 2014-03-28, 20:42   #111
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
KIJA, juz Ci skarbie tłumacze kwestię dworu otóz- ja całe zycie w świętokrzyskim mieszkałam ( z mała przerwą na małopolske) a tu wychodzimy na dwór
Tak jest, ja wychodzę z Polą na pole

Cytat:
Hje, pierwsza ciąża super, drugsa problemowa,leżaca rzygająca, w obu różne zachcicanki, przy Leosiu słodkie,zero mięsa, wrażliwość na zapachy niesamowita
teraz wogole inaczej? moglabym jesc tylko mieso, no i to kwasne

a tak wogole to zrobilam wieczorem lazanki na sobote i nie wiem czy starczy na jutro
Widzisz

Łazanki
Stary 2014-03-28, 20:49   #112
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

moj ma jednego na tylku od daaaawna i teraz dwa maciupie ma na stopkach

Cytat:

[/COLOR]ah i mam zapytanie, jutro ma być u nas ok. 13 st. , jedziemy rano koło 7, w samochodzie będzie pewnie klima włączona, myślicie, żeby założyć Kubie pod spodnie rajtki plus skarpetki, same spodnie, czy rajtki spodnie bez skarpetek?
ubranie ubraniem ale czemu klima bedzie wlaczona? ja sama sie wystrzegam klimy jak tylko moge a jak jezdzimy z Kuba to nigdy nie wlaczamy. zdradliwe to to jest jak diabli!
no chyba ze macie taka na full wypasie to pewnie takie zle to nie jest... ja mam zwykla i juz nie raz sie na nej przejechalam

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

aha, Kuba sam zasnal
ja zdychalam na lozku, pobudka o 5 rano to ewidentnie nie jest moja bajka i mowie do niego, chodz Kubus, przytul sie do mamy, bedziemy spac... a ten wdrapal sie na lozko, polozyl sie obok mnie na brzuszku i zasnal

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:04   #113
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Iwfka co mu się stało, ale nie ukrywam, że bardzo miło mi się zrobiło
Fewciu za zabka
Meneq koniecznie testuj
Marsi nie dziwię Ci się, ja nie w ciąży a jak mi się raz Dawid .... to mnie naciągało normalnie..

Dziewczyny wiecie co. Ja Was przepraszam, że ja tak ciągle elaboraty na temat t. Wam piszę. Wstyd mi bo to żaden problem jest, ale nie mam gdzie tego z siebie wywalić. Dziś nawet się poryczałam, bo fakt faktem to matka Tzta jest i ja bym chciała być przez nią w jakiś sposób lubiana może szanowana. A tu tylko Justysia Justysia..
ale nie masz za co przepraszać, pisz śmiało

Cytat:
Tatuaże się nie zlewają. Chyba że coś Ci się stanie ze skórą w tym miejscu, tzn w jakiś sposób ją uszkodzisz.
źle się wyraziłam, chodziło mi o to, że tatuaż po jakimś czasie traci na ostrości, kontury już nie są takie wyraźne, kolor blaknie i na przykład w Twoim tatuażu literki są bardzo blisko siebie co może, ale nie musi po pewnym czasie dać wrażenie niewyraźnego napisu. Dlatego napisałm, że ja bym się troszkę bała. Ale spoko usuniesz w razie "w" i będzie po problemie. JA widzę po swoim tatu, mam go 10 lat i z daleka nawet nie widać, że jest kolorowy

Byliśmy z Fifim u lekarza, na szczęście czysto na oskrzelach i płuckach, a tego sie najbardziej bałam. Delikatnie powiększone i czerwone migdałki, dostał bactrim. Mam nadzieje, że na tym się zakończy

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-28, 21:07   #114
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny... Co to są łazanki? Nigdy tego nie jadłam i nawet chyba na oczy nie widziałam?

Marta, na żywo te literki nie są aż tak blisko i on się jeszcze goi - tam na zdjęciu mam nieco siną i zaczerwienioną skórę, stąd może wrażenie, że literki są bardzo blisko...

Jutro nie będzie nowego tatuażu, sniff sniff - Przemek nie wrócił jeszcze z Wawy, pojechał tam tatuować i miał dzisiaj być z powrotem, ale zostaje do poniedziałku, także dopiero w nastepnym tygodniu będzie nowy tatułek... A ogoliłam dzisiaj udko specjalnie pod tatuaż.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-03-28 o 21:12
Stary 2014-03-28, 21:11   #115
nafiyqa
Zakorzenienie

nancy, Kuba w sumie od urodzenia zasypia w wozku (nie liczac kilkudniowych histerii jak ta, ktora mamy obecnie), takze zwykle nie bylo problemu...
Pomysle nad Tula, swoja droga daaawno nie uzywalam.

Yellow dla synka za pchacza!

hope, Twoja t.powala

Meneq
, no no, widze, ze jedziemy na tym samym wozku jesli chodzi o slodycze

Ja nie umiem z tym walczyc. Nie pamietam dnia, zebym sie nie opchala slodkim.
Jak tylko zjem sniadanie to juz sie rozgladam za jakas slodycza - inaczej mnie nosi.
Co wiecej - dla mnie wszelkie cukierki, lizaki, zelki moga nie istniec, ale za czekoladowe slodkosci dalabym sie pokroic A jak dorwe Milke Oreo to nie dam jej spokoju poki cala nie zniknie!
I nie ma mowy o zastepowaniu tego owocami, czy to swiezymi czy suszonymi.
No way - nie dam sie oszukac :P

A fewcia nie lubi slodyczy - jak tak mozna?!?!

Któras z Was pytala o pieprzyki - Kuba ma sztuk 1

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:11   #116
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w dwupaku i z dwójką przy boku
az strach pomyśleć co będzie u mnie za 10 wątków
szalona kobieta

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja jestem, czytam od deski do deski ale jakoś nie umiem się wbić...nie mam jakoś nastroju, nic ciekawego do powiedzenia...no nie wiem jak to nazwać. Też pewnie czasem tak macie

Jutro na pewno będę na dłużej bo sama będę w domu bez TŻta większość dnia
pewnie, ze mam tak
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ja juz nawet nie przeżywam aż tak bardzo, wiadomo są różne dni raz lepiej raz gorzej, ale nie mogę myśleć o tym czego już i tak nie zmienię. Kiedyś jeszcze wierzyłam ze będzie lepiej ale teraz widzę ze musiałby nastąpić cud. I już nie myślę nawet z żalem o tym ze było dobrze jak się Oli urodził, bo wtedy tż był mi bardzo potrzebny i dobrze ze był z nami. A teraz? Poradzę sobie, jeśli on nie potrafi docenić szczęścia jakie mu się trafiło to znaczy ze jest nic nie wart. Inna kwestia ze on chyba w ogóle nie wziął na poważnie możliwości ze się rozejdziemy, a ja jakoś specjalnie o tym nie gadam, bo wychodzę z założenia że raz wystarczy. Zdziwi się po prostu.

No ale mieszkanie z osobnikiem zachowującym się czasem jak cham do łatwych nie należy.
tak bardzo smutno czyta sie Twoje wpisy.....
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki w nowym wątku!

Chciałam Wam zostawić elaborat

po pierwsze primo Marsi Twoje powitanie było najlepsze

po drugie primo Hope podziwiam naiwnośc Twojej t.

po trzecie primo: nie wypowiem się co do wizyt dziadków, tudzież naszych wizyt u nich, bo to dla mnie trudny temat i ciśnienie skoczy mi zaraz do 300 Generalnie od urodzin, czyli ponad miesiąc, t. i moja mama widzieli Blankę RAZ, a mieszkają 10min autem od nas. Ale wiecie jak to u nas wygląda.

po czwarte primo Ja nie lubię tatuaży, ale nie mam nic przeciwko osobom, które mają. Strasznie podoba mi się tatuaż Bokeh

po piąte primo :D Jutro u nas otwiera się nowa galeria, w końcu będę miała na miejscu Smyka i H&M, o KFC nie wspominam

po szóste primo Byłam dzisiaj chwilkę w ciucholandzie i za 25zł mam dla Blanki piękne bluzeczki

Blanka słodyczy nie je, ale ja też nie przepadam. Wkurzają mnie t. bo Oni uważają, że robię krzywdę Blance nie dając Jej słodyczy Na szczęście mam wymówkę w postaci skazy białkowej, więc mam na chwilkę spokój z dawaniem słodyczy.

Pisałyście o samodzielnej zabawie - Blanka potrafi się bawić sama, ale musi mnie mieć w zasięgu wzroku, mogę robić wtedy wszystko poza dwiema rzeczami: laptop i telefon. Bawi się, przyjdzie, przytuli, pokaże co robi, a potem wraca do swoich zabawek

Co do rajstopek, to Blance zakładam jedynie do sukienki, zimą pod spodnie. Ale np. widzę w żłobku, że większość dzieci chodzi w samych rajstopkach. Blanka jako nieliczna biega w legginsach.

Zębów mamy 8 Dzisiaj przebiła nam się kolejna czwórka. Podzielam zdanie Ewulki, jak każdy ząbek będzie okupiony taką gorączką i takimi nocami, to padniemy z TŻ niedługo

Nie pisałam Wam, Mała wczoraj była bardzo grzeczna w żłobku Bawiła się z dziećmi, biegała, śmiała się. Może w końcu się przyzwyczai W tym miejscu dziękuję za wszystkie uśmiechy z okazji braku gorączki

Kupiliśmy wózek Zapp Xtra

Więcej grzechów nie pamiętam
FEWCIU, tak bardzo sie ciesze czytajac takie wiadomsoci od Ceibie!!!!!
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:13   #117
hje
Zakorzenienie

Black, o takie na przykład http://www.bistromama.pl/2014/01/aza...czarkami.html; albo z mięsem.
Stary 2014-03-28, 21:18   #118
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Black, o takie na przykład http://www.bistromama.pl/2014/01/aza...czarkami.html; albo z mięsem.
A takie coś. U mnie w domu się tego nie robi, ale to kompletnie nie moje smaki, więc nic straconego.
Stary 2014-03-28, 21:22   #119
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
A nie napisałam Wam, jak to dzisiaj znowu mama dała mi jedną ze swoich złotych rad.
Pola ma teraz etap, że jest na nie, jeśli chodzi o nocnik. Jak się nie domaga, to nie sadzam, jak siedzi i chce zejść, a nic nie zrobi, to ją biorę, bo co mam na chama trzymać?
I dzisiaj rano mama przychodzi do nas do pokoju, a ja wtedy Polę akurat przewijałam z kupala. Przeczucie mnie nie zawiodło, bo po chwili słyszę, że co to? Pola już na nocniku nie siedzi? I coś tam do niej, i tak ciągle jej pyta. Do mnie w końcu, że to czemu jej nie sadzam? Że przecież juz taki zwyczaj miałyśmy rano i bla bla bla... Mówię, że jak ją sadzam, a ona schodzi, to po co? I otóż czego się dowiedziałam? "To się dziecko na siłę sadza, no (to do Poli), żeby się uczyło od małego!"
Tak więc wiecie, jak dziecko czegoś nie chce zrobić po Waszemu, to na siłę, żeby się w końcu nauczyło

A jeszcze później, już Pola śpiąca była, no i jeszcze te zęby, więc marudziła troszkę. Ja w tym czasie pranie rozwieszałam, a mama i tata z Polą w kuchni siedzieli. No i młoda wiadomo, nie wie sama, czego chce, złości się, krzyczy; mama do niej z tekstami typu: no i o co paniusi chodzi? co ty teraz chcesz? (wiecie, jeszcze takim słodkim głosikiem) Pola już z tego zmęczenia i marudu się sama na nogach plątała, i w końcu się przewróciła, i już całkiem zaczęła płakać, tak żałośnie A oni co? "Jak ześ sama chciała, to teraz leż" Nie wzięli jej na ręce, nie przytulili, tylko tak sobie miała leżeć na podłodze i płakać. Wzięłam ją bez słowa i poszłyśmy do pokoju.
Jak mi Pola płacze i za bardzo nie wiem, o co jej może chodzić, to trzymam na rękach, całuję po głowce, przytulam. I wtedy babci potrafi podejść, bierze mi ją i od razu; a może ma gorączkę? a może ją uszko boli? a może brzuszek/głowa/zęby?Wtedy potrafi wymyślić tysiąc powodów, bo ona najmądrzejsza, ale jak przychodzi co do czego, to niech sobie dziecko leży i płacze, bo ona nie wie, o co jej chodzi...
smutne jest to co piszesz
Cytat:
witam w nowym wątku

No ale nie jest źle Oby do przodu

Buziaki miłego weekendu

fifi ma na pleckach ale bardzo malusiego
Cytat:
nie mam właśnie, ja w ogóle nie umiem robić pierogów więc i temat farszy to dla mnie wielka zagadka ale chętnie przygarnę jakiś, skoro mówisz, że dajesz do naleśników

moja mama też ma takie odpały, jak dłużej u nich jesteśmy, w zeszłym roku byłam u rodziców tydzień i po 2 dniach miałam dosyć. Marzyłam, żeby tylko wrócić do siebie i móc wszystko robić po swojemu.

a może razem z meneq zatestuj?

Kuba śpi, tż był na zebraniu wspólnoty i doszedł do wniosku, że mieszkamy z idiotami my już prawie spakowani, ja jeszcze dziś zrobiłam chałwowca, żeby zawieźć do t.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

co do ubioru nie pomogę, zawsze mam z tym problem

Cytat:
Tak, tak, lekarz najlepszy na wszystko

Tak, jeszcze nie tak często, ale tak. A czasami już po fakcie, jak coś zrobię, albo nie, to mi mówi, że mogłam to, tamto, a dlaczego tak a nie inaczej zrobiłam...

Pola miała już od urodzenia jednego, a teraz ma chyba 3 już

No własnie nie wytrzymuję

Hmm, chodzi o samą drogę do samochodu i czas w nim? Ja bym same spodnie ubrała, tylko np. jakieś grubsze, albo polarowe jak macie?

To dla odmiany będzie dziewuszka

Taka dygresja

brawo dla Tż za wypłatę

Cytat:
Dziewczyny... Co to są łazanki? Nigdy tego nie jadłam i nawet chyba na oczy nie widziałam?

Marta, na żywo te literki nie są aż tak blisko i on się jeszcze goi - tam na zdjęciu mam nieco siną i zaczerwienioną skórę, stąd może wrażenie, że literki są bardzo blisko...

Jutro nie będzie nowego tatuażu, sniff sniff - Przemek nie wrócił jeszcze z Wawy, pojechał tam tatuować i miał dzisiaj być z powrotem, ale zostaje do poniedziałku, także dopiero w nastepnym tygodniu będzie nowy tatułek... A ogoliłam dzisiaj udko specjalnie pod tatuaż.
też sobie tak pomyślałam, że na zdjęciu tak wyszło. A czym smarujesz?

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 21:28   #120
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
moj ma jednego na tylku od daaaawna i teraz dwa maciupie ma na stopkach

ubranie ubraniem ale czemu klima bedzie wlaczona? ja sama sie wystrzegam klimy jak tylko moge a jak jezdzimy z Kuba to nigdy nie wlaczamy. zdradliwe to to jest jak diabli!
no chyba ze macie taka na full wypasie to pewnie takie zle to nie jest... ja mam zwykla i juz nie raz sie na nej przejechalam

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

aha, Kuba sam zasnal
ja zdychalam na lozku, pobudka o 5 rano to ewidentnie nie jest moja bajka i mowie do niego, chodz Kubus, przytul sie do mamy, bedziemy spac... a ten wdrapal sie na lozko, polozyl sie obok mnie na brzuszku i zasnal
jak jest wyłączona to momentalnie robi sie bardzo duszno a mi sie robi słabo i mi się chce. Tż zaraz chce się spac a otwarcie okien to nie jest najlepsza opcja. Kuba też jak jest duszno to zaraz zaczyna marudzić a jazda prawie 3 h z marudzącym Kubą, mną żygającą i tż śpiącym może być fatalna w skutkach. Dlatego włączamy klimę, właściwie od samego początku i NIGDY nic się nam nie działo, z tym, że tż bardzo ale to bardzo dba o nią, odgrzybia kilka razy w roku, zmienia te wszystkie filtry dość często. Ja jak pracowałam to w pracy miałam klimę non stop włączoną (nawet w nocy) i co trochę albo mnie gardło bolało albo kaszel/katar miałam, tż tak samo, klimę mają cały czas włączoną (bo okna się tam w ogóle nie otwierają) i zawsze jak wraca w pracy to boli go głowa/gardło/kaszel itd. A przy naszej klimie samochodowej nigdy się nam nic nie działo i Kubie też
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości