Zuzana Light - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 08:49   #4111
kala2505
Zakorzenienie

Dot.: Zuzana Light

Dzieki wielkie :p

To ze sprzetem nie jest zle, ale dobrze ze mowisz o tych wielokatnych ciezarkach...
Myslalam ze moze na poczatku bym zastapila hantelki np. Butelkami z woda ale w tym przypadku widac odpada

Dzis chcialam sobie zrobic jakis typowy zwow silowy ale amrap 10min bo uzupelnie sobie trening jeszcze o mel b...
Ostatnio #6 cwiczylam ktora bardzo lubie
Jakbyscie mialy jakis fajny sprawdzony to polecajcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:58   #4112
charlizeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalakiria Pokaż wiadomość
Jedynie hantle i krzesło... z tym, że te hantle musze mieć kształt wielokąta, bo na okrągłych nie da się bezpiecznie robić pompek i róznych wymachów w pozycji pompki... to mi się właśnie nie podoba, i nie wiem jak to zmodyfikować, bo każdorazowe branie i wypuszczanie hantli z rąk nie jest wygodne i spowalnia ćwiczenie... a gdyby próbować z okrągłymi to można sobie zęby wybić...
W ogóle to tempo Zuzki jest naprawdę powolne, aż się dziwie. No i poważnie, kto jest w stanie zrobić Pistols? Zawsze wpycha to ćwiczenie, a ja nawet nie mam zamiaru próbować bo moje kolana by mnie znienawidziły... Ogólnie przejrzałam te treningi i mnie nie zachwyciły, za krótkie jak na siłowe, za wolne jak na Hiity z obciążeniem...
Może próbuję je jakoś łaczyć z serią Power Cardio....

Ja mam okrągłe i dałam rade fakt trzeba włożyć w to dużo wiecej siły
Stary 2014-03-20, 15:48   #4113
kama150
Zadomowienie

Cytat:
Jedynie hantle i krzesło... z tym, że te hantle musze mieć kształt wielokąta, bo na okrągłych nie da się bezpiecznie robić pompek i róznych wymachów w pozycji pompki... to mi się właśnie nie podoba, i nie wiem jak to zmodyfikować, bo każdorazowe branie i wypuszczanie hantli z rąk nie jest wygodne i spowalnia ćwiczenie... a gdyby próbować z okrągłymi to można sobie zęby wybić...
W ogóle to tempo Zuzki jest naprawdę powolne, aż się dziwie. No i poważnie, kto jest w stanie zrobić Pistols? Zawsze wpycha to ćwiczenie, a ja nawet nie mam zamiaru próbować bo moje kolana by mnie znienawidziły... Ogólnie przejrzałam te treningi i mnie nie zachwyciły, za krótkie jak na siłowe, za wolne jak na Hiity z obciążeniem...
Może próbuję je jakoś łaczyć z serią Power Cardio....

Ja z czasem sama zobaczysz że nie tak trudno je się robi ( oczywiście nie mówię o serii 10 sztuk na nogę, tylko po kilka powtórzeń).
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 15:50   #4114
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama150 Pokaż wiadomość
Ja z czasem sama zobaczysz że nie tak trudno je się robi ( oczywiście nie mówię o serii 10 sztuk na nogę, tylko po kilka powtórzeń).
To szacun i podziw :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:53   #4115
Kalakiria
Rozeznanie

Jak ćwiczyłam z Zuzką, jeszcze za czasów Bodyrock, to próbowałam i byłam w stanie... ale obawiałam się kontuzji, nawet Zuzka mocno się przy nich chwieje... wolę zrobić więcej tradycyjnych przysiadów niż kiwać się na jednej nodze...
No ale szacun, że dajesz radę ;D
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 14:21   #4116
Trzy_Ryby
Zakorzenienie

Zwow 55ty.
Mnie nawet podczas normalnych przysiadów strzela w kolanach, o pistolsach nawet jeszcze nie marzę.
Stary 2014-03-22, 12:13   #4117
SpringVicky
Przyczajenie

Exclamation zcut zuzki light

Witajvie drogie wizazanki!

Chcialam zapytac was o zcuty zuzanny light. Ktos cwiczyl? Jakies efekty? Pomiary zdjecia czy cos... Chciabym zaczac ale teraz najbardziej zalezy mi na efektach bo do lata coraz mniej czasu i trzeba sie wziac za siebie i zrzucic pare kg. Nie chce zaczynac od godzinnego treningu bo wymiekne chciałabym stopniowo zwiekszac czas cwiczen . I ja z zapytaniem czy ktos moze sie povhwalic rezultatami zcut
Jesli temat o zcutach byl to przepraszam ale nie moglam znalezc
SpringVicky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 13:24   #4118
ajah
wańka wstańka

Dot.: zcut zuzki light

Cytat:
Napisane przez SpringVicky Pokaż wiadomość
Witajvie drogie wizazanki!

Chcialam zapytac was o zcuty zuzanny light. Ktos cwiczyl? Jakies efekty? Pomiary zdjecia czy cos... Chciabym zaczac ale teraz najbardziej zalezy mi na efektach bo do lata coraz mniej czasu i trzeba sie wziac za siebie i zrzucic pare kg. Nie chce zaczynac od godzinnego treningu bo wymiekne chciałabym stopniowo zwiekszac czas cwiczen . I ja z zapytaniem czy ktos moze sie povhwalic rezultatami zcut
Jesli temat o zcutach byl to przepraszam ale nie moglam znalezc
Tematu o Zcut nie ma, za to jest wątek dotyczący Zuzki- najlepiej popytać tam
Stary 2014-03-22, 14:12   #4119
Trzy_Ryby
Zakorzenienie

Znów zwow 3ci i 12 km biegu, coś roznosi mnie dzisiaj.
Widzę jedną wadę treningów z Zuzką, od kiedy z nią ćwiczę mianowicie nie mogę zapuścić sobie porządnie paznokci. Jak już podrosną i wyglądają przyzwoicie to zaraz łamię sobie któryś... o hantle

Edytowane przez Trzy_Ryby
Czas edycji: 2014-03-22 o 14:14
Trzy_Ryby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 14:21   #4120
odrobinacheci
Raczkowanie

zwow 67, podobał mi się ale nie zrobiłam AMRAP, tylko 3 pełne rundy
A mnie też nosi zaraz idę biegać
+ edit
wczoraj Zwow 68 odhaczony, a wydawł się taki lekki

Edytowane przez odrobinacheci
Czas edycji: 2014-03-23 o 13:51
odrobinacheci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 23:14   #4121
bytheway
Rozeznanie

A możecie dać link? Co to jest ??
bytheway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 12:07   #4122
nolose
Rozeznanie

Wchodzisz na Fitness: https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=19 i tam masz wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=658423
Stary 2014-03-23, 13:49   #4123
odrobinacheci
Raczkowanie

Ja ci tu jeszcze podrzucę posta, bo ćwiczę zwowy Zuzki i ostatnio właśnie jedna koleżanka wypowiedziała się na forum na temat min. zcut :

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Hej, ja robiłam zcut cardio i zcut strength oraz prawie wszystkie Zwowy z youtube.

Moja subiektywna opinia na temat wszystkich trzech biorąc pod uwagę różnego rodzaju wariacje jedzeniowe moje (jestem na paleo z okresami, gdzie naprawdę grzeszę w diecie).

Zcut power Cardio:
Moim zdaniem ta seria jest autentycznie cienka. Jest w sumie 13 workoutów, plus bardzo dobra rozgrzewka i cool down. Chyba tradycją zuzki jest, że jeden workout mus być od czapy i w tym przypadku jest to workout nr 2.
Na samą myśl, że miałabym go zrobić robi mi się słabo z nudów [ wiem, że nikt o takie szczegóły nie pyta, ale muszę to opowiedzieć - jednym z ćwiczeń jest kombo 10 high knees przejście do planka, z powrotem do pionu i znowu 10 high knees i powtarzamy to 60 - słownie: sześćdziesiąt razy. Nie, nie 6x 10 high knees, tylko 60. To jest tak nudne, że chce się zabijać, Jak już się złapie oddech]. W każdym razie seria moim zdaniem najsłabsza. Jej plusem jest fakt, że wymaga mało sprzętu. Efekty dużo mniejsze niż Zwowy na youtube, ale też workouty krótsze, bardziej plasujące się czasowo między 8 a 12 minut, a jak się z czasem przyspiesza, to bywa, że i w 6 minut jest po wszystkim. W porównaniu z youtubem, gdzie naprawdę sporo zwowów ma po 15 minut, ( w sensie tyle mi wychodzi) to ta seria jest słaba.

Zcut power strength - bardzo fajna seria, porządnie męcząca jak się robi bez żadnych ułatwień i z ciężarkami do 5 kg, można się zmęczyć, można się spocić i naprawdę szybko widać zmiany na ciele. Ładnie rzeźbi i to po całości, efekty widać na nogach, brzuchu, ramionach, I w moim odczuciu siłowo wchodzi się na zupełnie inny poziom. Myślę, że mogę uczciwie powiedzieć, że ta seria w końcu nauczyła mnie robić pompki. Od tej serii we wszystkich workoutach robię męskie. Długo umiałam je robić, ale nigdy w takich ilościach jak po tej serii. Workouty nieco dłuższe, ale pod koniec jest to od 10 do 14 minut .

Miałam tez okazję zobaczyć i zrobić zwowy w przedziale 72 - 80 i powiem, że są najcięższe i moim zdaniem dają jednak najlepsze efekty. Ale tu już trzeba być naprawdę sprawnym. I nie, nie da się tak, jak przy normalnych zwowach, że sobie ktoś zrobi powolutku. W przypadku tych zwowów, ktoś najprawdopodobniej albo nie skończy, albo skończy po godzinie (żeby). Wydaje mi się, że zuzka jest po prostu dużo sprawniejsza i dużo silniejsza i to ma odzwierciedlenie w jej treningach.

Gdybym miała kupić sobie któryś z jej 'produktów' wybrałabym miesiąc w z gym, potem power strength series, cardio z perspektywy czasu bym nie kupiła.
Stary 2014-03-23, 15:33   #4124
Trzy_Ryby
Zakorzenienie

Zwow 37
fajne cardio.
Stary 2014-03-25, 11:42   #4125
Trzy_Ryby
Zakorzenienie

Zwow 9, trzy pełne rundy zamiast AMRAP
Stary 2014-03-26, 13:18   #4126
Trzy_Ryby
Zakorzenienie

Hop, hop, Dziewczęta, gdzie jesteście??

Zwow 10 i kilkanaście kilometrów biegiem.
Stary 2014-03-26, 13:21   #4127
Doncia125
Raczkowanie

Ja dzielnie walczę z serią ZCUT Power Strength Dziś wieczorem trening nr 8, już się nie mogę doczekać
Stary 2014-03-26, 15:35   #4128
201604251028
Konto usunięte

Ja dziś ZWOW #53, dość prosty Miałam jedynie problem z pompkami, jeszcze robię tzw. "damskie".

ZCUT właśnie pobieram, dobrze rozumiem że tam jest jakiś harmonogram ćwiczeń?
Jakoś łatwiej mi się zmobilizować jeśli mam rozpiskę, niż codziennie szukać innego ZWOW.
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 15:38   #4129
Doncia125
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Ja dziś ZWOW #53, dość prosty Miałam jedynie problem z pompkami, jeszcze robię tzw. "damskie".

ZCUT właśnie pobieram, dobrze rozumiem że tam jest jakiś harmonogram ćwiczeń?
Jakoś łatwiej mi się zmobilizować jeśli mam rozpiskę, niż codziennie szukać innego ZWOW.
Na stronie internetowej Zuzki masz do pobrania kalendarz z harmonogramem ćwiczeń na 3 miesiące
Stary 2014-03-26, 16:54   #4130
lulamae
Raczkowanie

Cytat:
jak dość prosty, to chyba jutro go zrobię staram się wybierać na razie te prostsze, ale i tak dla mnie wszystkie są trudne

ja dzisiaj znowu wracam do ćwiczeń, bo choróbsko mnie dopadło i przez kilka dni miałam przerwę. dzisiaj był zwow 37
lulamae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:00   #4131
201604251028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doncia125 Pokaż wiadomość
Na stronie internetowej Zuzki masz do pobrania kalendarz z harmonogramem ćwiczeń na 3 miesiące
Dzięki, akurat w ZCUT ktory pobrałam są te rozpiski

Cytat:
Napisane przez lulamae Pokaż wiadomość
jak dość prosty, to chyba jutro go zrobię staram się wybierać na razie te prostsze, ale i tak dla mnie wszystkie są trudne
Dla mnie też dużo ZWOW jest zbyt trudne, ale ten #53 jest ok Najwięcej problemów mam oczywiście z ćwiczeniami gdzie potrzebne są silne ramiona...
Stary 2014-03-26, 21:03   #4132
inwytka
Raczkowanie

Hej! Podczytuje wątek od jakiegoś miesiąca. Wtedy właśnie postanowiłam się zmierzyć z Zuzką. No i wpadłam totalnie
Dziś zwow 55, ale zrobiłam 3 pełne rundy. Zdziwiłam się, że taki łatwy był, bo zwykle wypluwam płuca zresztą dobrze, że akurat trafił się dziś taki lajtowy, bo po poniedziałkowym zwowie dooopa i nogi nadal mnie bolały

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Dla mnie też dużo ZWOW jest zbyt trudne, ale ten #53 jest ok Najwięcej problemów mam oczywiście z ćwiczeniami gdzie potrzebne są silne ramiona...
muszę sobie zapisać nr tego zwowa, będę miała na dni z @. A ramiona szybko się "wyrabiają" przy Zuzce. Ja już nie mam problemu z pompkami itp., a na początku też zdychałam

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 12:16   #4133
201604251028
Konto usunięte

Za mną już pierwszy ZCUT Power Strength, bardzo mi się podobał Zamiast manmakers zrobiłam jednak damskie pompki, mam okrągłe ciężarki no i ręce są moim słabym punktem
Stary 2014-03-27, 12:55   #4134
inwytka
Raczkowanie

u mnie dziś zwow 39.
Kurde, jakieś łatwe te zwowy sobie ostatnio wybieram albo mi tak forma podskoczyła, bo zrobiłam sobie w zeszłym tygodniu przerwę (całe 7 dni nie ćwiczyłam) i teraz widzę bardzo szybki progres zrobiłabym dodatkową rundę, ale dzieciak mi się pałętał pod nogami i przewracał o ciężarki, więc dorzuciłam sobie coś mniej kontuzjogennego - boczki z Tiffany choć to nie moja bajka.

Muszę sobie kupić jakieś hantle, bo moje 2x 4kg już mi nie wystarczają.

Zuzka
Stary 2014-03-27, 16:45   #4135
lulamae
Raczkowanie

dzisiaj zrobiłam zwow 53. bardzo fajny, na pewno do niego jeszcze wrócę. podobało mi się to rozciąganie między ćwiczeniami, bo można było złapać oddech są jeszcze jakieś zwowy z rozciąganiem?

ja niestety ręce też mam słabiutkie i nawet damskie pompki sprawiają mi trudność
lulamae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 19:35   #4136
Kalakiria
Rozeznanie

Ja nie ćwiczę może stricte z Zuzką, ale biorę od niej ćwiczenia i łacze w zestawy "w jej stylu"... Teraz nie ćwiczę już blisko tydzień bo miałam wyrywaną ósemkę, dalej mam spuchniętą gębę i wolę się nie przemęczać podczas brania antybiotyku... No ale niedługo do niej powracam, bo na pewno tęskni, hehe
W ogóle bardzo się cieszę, że Zuzce się udało odnaleźć, po tym jak ją mężuś z Bodyrocka wyślizgał... oglądałam ostatnio jej prywatne filmiki, z chłopakiem i całą gromadą psów. Bardzo sympatycznie wyglądają
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 23:11   #4137
odrobinacheci
Raczkowanie

a ja dziś zwow 69, ramiona popracowały
Stary 2014-03-28, 13:08   #4138
Trzy_Ryby
Zakorzenienie

Wczoraj bieganie, 18km dziś po raz kolejny zwow 3.
Stary 2014-03-28, 13:44   #4139
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
W ogóle bardzo się cieszę, że Zuzce się udało odnaleźć, po tym jak ją mężuś z Bodyrocka wyślizgał... oglądałam ostatnio jej prywatne filmiki, z chłopakiem i całą gromadą psów. Bardzo sympatycznie wyglądają
Rozwinęłabyś temat? nie znam historii Zuzki z czasów bodyrock.tv

u mnie dziś zwow 14 z obciążeniem 2x4kg. Daje czadu! Zrobiłam go w 30min, czyli dłużej niż Zuzka o jakieś 12 min, ale nie oszukiwałam w preacher curl jak ona
No i wyżej wspomniane ćwiczenie ( i następne weighted lunge jumps) były dla mnie najcięższe.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Trzy_Ryby Pokaż wiadomość
dziś po raz kolejny zwow 3.
ja robiłam ten zwow w poniedziałek, dooopa i nogi do środy mnie bolały

Zuzka
Stary 2014-03-28, 21:37   #4140
odrobinacheci
Raczkowanie

Zwow 70, ale zamiast 10 min AMRAP, 3 pełne rundy. Nie myślałam, że aż tak się zmęczę ! Ninja jump tuck w moim wykonaniu troszkę pokraczne :P

Oh i czy ktoś ma zwowy powyżej 70??
Bo jak rozumiem jeżeli je chce zobaczyć, muszę wykupić dostęp do zgym?

Edytowane przez odrobinacheci
Czas edycji: 2014-03-28 o 21:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości