|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Sweetsunday - gratuluję sukni
![]() Miłe i profesjonalne podejście Pań z salonu! A ja... dzwoniłam umówić spotkanie na 20:00 w sprawie mieszkania i już jest zajęte! Daaaaaamn! Idę się relaksić w wannie, a jutro zdam relację ze stanikarni i rzęs! Miłego wieczoru PMki ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Używam jej od 9-ciu dni dopiero
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się umówić na makijaż do mojej pani makijażystki
No i na fryzurkę do zupełnie nie znanej mi fryzjerki, ale po kontakcie wydaje mi się super ![]() Tylko co jak mi przypadnie do gustu jej czesanie? Jestem już umówiona na ślubne do innej fryzjerki... Eh, będę miała zagadkę, bo ta "stara" też całkiem dobrze radzi sobie z moimi włosami. Szukam inspiracji z niskimi kokami
|
|
#1714 | |
|
Zadomowienie
|
Gratki! Bardzo ładne, klasyczne buciki. Wygodne?
Cytat:
zwłaszcza że podczas wysiłku dostaję wypieków na twarzy ![]() sweetsunday gratuluję! W jakim stylu ma być suknia?
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które mają buty z akces... i przymierzały też w sklepie..
Które buty lepsze... Nie mogę się zdecydować (( A muszę je zamówić bo nie dojdą na czas ![]() http://www.akces2.com/natalie-obuwie...ie-slubne.html http://www.akces2.com/victoria-buty-damskie-slubne.html
|
#1716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładne. Cytat:
Nie wiem gdzie Ty widziałaś, ale ja dzisiaj w gazetce MAKRO też taką cenę widziałam, gdyby to kogoś interesowało. Gratuluję zakupu. Cytat:
Uwielbiam. Lubi też Guerlain, L'Instant de Guerlain Pour Homme. ![]() Uf.. ciut nadrobiłam, ale niestety nie jestem w stanie nadrobić wpisów z całego tygodnia. Lekko szalony i intensywny był to tydzień, ślubnie też się całkiem całkiem podziało. Zaczął się (jeszcze w niedziele) średnim newsem: moja makijażystka napisała do mnie wiadomość, że z ogromną przykrością ale informuje mnie, że nie będzie mogła mnie jednak pomalować. Zachorowała dość poważnie, poddaje się operacji i nie bedzie w stanie pracować na kilka tygodni. Nie powiem.. gorąco mi się zrobiło. Zaczęłam od razu kogoś szukać, ale i ją poprosiłam o pomoc. Stanęła na wysokości zadania i 12h później miałam klepnięty termin u jej znajomej, za co jestem jej ogromnie wdzięczna. Makijaże 'nowej makijażystki' również mi się podobają, w przyszłym tygodniu idę na próbny i jestem ogólnie dobrej myśli. W tygodniu zrobiłam wszystkie zaproszenia na samą ceremonię. Część poszła pocztą, część rozdana. W przeciągu tygodnia powinniśmy wszystkie przekazać. Teraz big news: W dniu dzisiejszym kupiliśmy dla TŻ: garnitur, buty, koszule (x2) oraz pasek. Postanowiliśmy w ciągu dnia, że zaszalejemy i dzisiaj pojedziemy na pierwsze łowy i.. wszystko kupiliśmy w godzinę. W jednym sklepie! ![]() Nieskromnie przyznam, że mój przyszły Mąż będzie się fajnie prezentował. Mierzył kilka modeli i kolorów i jednogłośnie została odrzucona czerń (mimo, że tak był plan). Stanęło na.. nieokreślonym kolorze. Garniak jest ciemny, ni to bardzo ciemna szarość, ni to grafit, jak światło pada, to też jakbym gdzie przebłysk granatu widziała. Ogólnie.. pasuje mu i nam się podoba. Koszule oczywiście Ivory, buty czarne, pasek czarny. Krawat i skarpetki kupiliśmy wcześniej, więc.. brakuje mu jedynie bielizny. Pytanie techniczne: Czy wasi Panowie będą mieli butonierkę na klapie? Jeśli tak, to co z kieszonką, będą tam mieć tą chusteczkę, jak to się tam zwie? Poza tym postanowiliśmy z TŻ zagęścić ruchy. Plan idealny zakłada, że na tydzień przed ślubem mamy załatwione wszystko. Na ostatnie dni chcemy by zostały jedynie takie sprawy jak pazurki, fryzjerzy i inne doglądania sali. W przyszłym tygodniu wzięliśmy sobie wspólnie dzień wolnego i planujemy załatwić: - podpisać umowę na auto - podpisać umowę na tort - kupić wina musujące - oddać do czyszczenia spinki - pomalować drewniane litery - make up próbny (ja )- przymiarka sukni po zwężeniu (ja )A jutro.. na 4 tygodnie Ani ja ani TŻ nie wiemy co nam babeczki i panowie zorganizowali i tak się właśnie zastanawiamy czy już zacząć się bać czy jeszcze nie.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-03-28 o 22:07 |
|||
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tego się w nich boję...
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ![]() Dla mnie okazały się najlepsze - a byłam w Mogilanach i mierzyłam wiele modeli
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co zamawiały buty z bialebuty - powiedzcie mi jak wyglada zamowienie ? oni przed przystapieniem do realizacji kontaktuja sie i upewniają, jak wygladac maja te buty dokladnie ? jakis projekt wstepny wysylaja?
bo boje sie ze zamowie ( troche kombinacji z tymi butami co ja chce ) i zle sie z nimi zrozumiemy i mi przyjdą złe
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo wygodne, bo skórzane, czuję się w nich jak w adidasach
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
ijaa - my też nie dajemy sobie prezentów
Wesele to ogromny wydatek, więc nie generujemy dodatkowych kosztów. Poza tym uważam, że jesteśmy prezentem sobie nawzajem ![]() Super, że Twoja makijażystka stanęła na wysokości zadania i pomogła Ci znaleźć a właściwie znalazła kogoś innego Trochę miałaś stresu, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło za garnitur dla TŻ i wszystkie dodatki. Fajnie, że się wam podoba - w końcu to jest najważniejsze Mój TŻ nawet nie chce słyszeć o zakupach ![]() W sprawie butonierki - moj będzie miał ![]() Baw się dobrze na wieczorze |
|
|
|
#1724 |
|
Blond forever!
|
ijaa - baw się dobrze na panieńskim!
|
|
#1725 |
|
Zadomowienie
|
W poniedziałek stracę pracę dziewczyny.
Dowiedziałam się przypadkiem od kolegi. Wyobraźcie sobie że szef po cichu we wtorek przeprowadził rekrutację w jednym z białostockich hoteli. I od wtorku ma przyjść dziewczyna na moje miejsce. Oczywiście nikt mnie jeszcze nie powiadomił, dowiedziałam się nieoficjalnie. Po prawie roku pracy nie zasłużyłam nawet na to żeby uprzedzić mnie że stracę pracę wcześniej, tylko dzień przed ![]() Co za firma.. Świat mi się zawalił, od wtorku zapraszamy gości a ja nie czuję się na siłach iśc do kogoś, uśmiechać się i udawać że wszystko jest ok! Już pokłóciłam się z narzeczonym, ślub coraz bliżej, ja po prostu nie wiem co to będzie ![]() Nie dam rady nim się cieszyć
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
sweetsunday,
za wybór sukienki i panie które Ci się trafiły i się Tobą zaopiekowały ![]() ijaa, super że udało Wam się już odziać Tż I nie ma to faktycznie jak efektywność - u nas prawie jak u Was (koszula, garniak i krawat wybrane i kupione w ciągu godziny łącznie ze zaznaczeniem poprawek krawieckich)Mój Tż będzie miała i chustke (poszetkę) i skromną butonierkę Twój plan idelany jest moim planem ![]() Bawcie się jutro dobrze! marlenqa22, trzymaj się! i nie kłóć z Tż plizzz- bo to Twojego samopoczucia nie polepszy. Podczas zapraszania nikt na szczęscie nie wymaga od Ciebie bycia bombą energetyczną- załóż maskę uprzejmości (my kobiety umiemy udawać...), wiesz- uśmiech nr 5, nie siedź u gości za długo, i jakoś to przetrwasz. Albo przesuńcie nieco zapraszanie, pare dni na pewno nikogo nie zbawi (?)
Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2014-03-28 o 22:50 |
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1728 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co za słoń? bo widzę, ze mamy podobny gust zapachowy ![]() jakieś przeboje z płatnością kartą są? bo moja świadkowa się zobowiązała do zapłacenia kartą (kasę oczywiście jej oddam przelewkiem, bo ja takowej karty nie posiadam) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na pewno będzie super, do tego nowe mieszkanko, ekstra ![]() no cena jest wspaniała, jutro jeszcze mamie pokażę (pewnie powie, że kolor nie ten perełek, ale co tam) i pewnie kupię ten komplecik dziękuję za gratki WOW!! ![]() Cytat:
my się jeszcze wstrzymujemy, bo jakby nie było, na koniec sierpnia dopiero potrzebne ![]() Cytat:
)kształt idealny ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
póki co nie dostałaś wypowiedzenia, a poza tym może tak z dnia na dzień Cię zwolnić? pomyśl o tym w ten sposób, że chwilowo będziesz miała więcej czasu na wręczanie tych zaproszeń, a pracę na pewno inną znajdziesz
|
|
#1729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki żarcik Wow ![]() I jak się z nimi czujesz? Przeszkadzają troszkę? Kupiłam dzisiaj biustonosz w Intimissimi ![]() Taki: http://world.intimissimi.com/product...ategoryId=4879 oczywiście biały Do tego białe figi, ale nie mogę ich znaleźć na stronie, a że była promocja 3 sztuki taniej to jeszcze wpadły 2 inne Mierzyłam jeszcze ten: KLIK ale strasznie rozpłaszczył mi biust ![]() Tż strasznie spodobał się jeden komplet, więc też go kupiłam: KLIK , KLIK Wyszłam ze sklepu uboższa o parę stówek
|
|
|
|
|
#1731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tort macie bardzo tanio jak za kg. my liczyliśmy tak : tort - 10-12 kg x 50zł- 500zł paczki - 60 szt x 20 zł = 1200zł ciasta 15kg x 25zł = 375zł ciasteczka 10kg x 33 zł = 330zł i wyniosło by nas to ok 24oozł |
|
|
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się-mój ukochany cytat o miłości (no, może pomijając ostatni wers, bo nas nie dotyczy).
Cytat:
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#1733 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super, że sukienka będzie idealna jak chcesz. Też bardzo mi się podobają takie koronkowe na górze.Cytat:
Dobrze, że udało się znaleźć makijażystkę na zastępstwo.No i życzę dobrej zabawy na panieńskim. ![]() Cytat:
Czyli nie ma żadnego okresu wypowiedzenia w Twojej umowie zlecenie? Co za bezczelność.Trzymaj się, życzę Ci aby te plotki się nie potwierdziły, a nawet jeśli, to żeby szukanie nowej pracy poszło szybko i sprawnie I może rozwożenie zaproszeń nie będzie takie złe, pogadasz z rodziną czy znajomymi o czymś innym i oderwiesz się trochę od problemów. Cytat:
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wyżywaj na TŻcie, bo potem będzie Ci jeszcze gorzej. Na Twoim miejscu odłożyłabym zapraszanie na tydzień chociaż, żebyś mogła ochłonąć. A potem relaksuj się spotkaniem z bliskimi... Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) wcześniej poszłam na próbną - długo przed ślubem żeby ewentualnie mieć czas na zmiany, ale byłam super hiper zadowolona ![]() i też będę mieć niskiego koka - moja inspiracja w załączniku ![]() Cytat:
![]() Co do tych pierwszych nie mierzyłam akurat, ale za to mogę Ci polecić podobne, które były super ładne i wygodne! http://www.akces2.com/amelia-damskie-slubne.html ijaa ale super, że tak szybko udało się ubrać TŻ-a ![]() na pewno będzie świetnie! no i życzę realizacji ambitnych planów na przyszły tydzień! ![]() marlenqa22 to co piszesz jest okropne, zachowanie szefa tchórzowskie masakra jak można tak człowieka potraktować i już nie mówię o samym zwolnieniu, ale o tej tajemnicy ... chyba, że kolega się myli i może ta nowa osoba bedzie pracowała razem z Tobą? A nie zamiast Ciebie? paula600324 świetne zakupy
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Super buty
![]() ijaa gratuluję skompletowania stroju dla TŻ ![]() rabbitka co do prezentów to u mnie jest taka sytuacja, że w dniu ślubu TŻ ma również urodziny. Chciałabym coś mu podarować, zrobić niespodziankę na weselu tylko jak na razie nie mam żadnego pomysłu może coś podpowiecie?
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle ich nie czuje! W sumie to mi nie przeszkadzały od samego założenia. Spałam cała noc , rano jak sie obudziłam nic nie było rozczochrane czy powyginane. Oczy mnie nie pieka, rzęsy tez nie są takie ciężkie jak po tuszu.
Sam zabieg trwał 1,5h , ale nie był męczący czy nieprzyjemny. A już na pewno nic nie bolało! Pogadalysmy z Panią, szybko zleciało, było miło . Robiłam w salonie Lash Me! W galerii ursynow w Warszawie. Co do niszczenia rzęs, Stylistka mi tłumaczyła , ze wszystko zależy od tego jak i jakie rzęsy są założone. Kiedy robimy dość naturalny efekt ( ciemniejsze , trochę dłuższe , trochę grubsze rzęsy) to dla pojedynczych rzęs nie jest to większe obciążenie niż tuszowanie i demakijaż codziennie. Gorzej jak stylistka zakłada dużo dłuższe , ciężkie i grube rzęsy , które obciążają i naturalna rzęsa nie wytrzymuje oporu . Ja jak narazie jestem mega zadowolona i polecam każdemu !!
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
ysia Wow, piękny efekt - jest naturalnie, ale różnica jest bardzo widoczna.
Lg_ago A nie chcesz kępek? Nie osłabiają naturalnych rzęs, a jesteś w stanie osiągnąć równie fajny efekt karolinuuusia Świetne buty - mam nadzieję, że wygodne ![]() ewaden Lepiej, ze dla teściowej był inny cytat, szkoda żeby wynikały jakieś nieporozumienia. kroooliczek Trzymam kciuki ![]() zły jeż Fotografa macie dobrego - więc na pewno zaproponuje Wam równie ciekawą alternatywę na plener ![]() sweetsunday Gratuluję sukienki ![]() exist Trzymam kciuki za fryzjerkę ![]() ijaa Dobrze, że makijażystka znalazła zastępstwo. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona ![]() Gratuluję zakupów dla TŻ-ta - mamy podobny odcień, wygląda to niesamowicie elegancko. Co do butonierki - to do niej pójdzie kwiatek, a do kieszonki - poszetka. Coś jak tutaj: ![]() I najważniejsze - udanego panieńskiego ![]() marlenqa Strasznie mi przykro. Mam nadzieję, że jednak to nie zastępstwo dla Ciebie, a może pomoc, czy osoba do przeszkolenia. Jeśli by Twoje najgorsze obawy si ę spełniły - trzymam mocno kciuki za pracę - taką z umową, dobrym szefostwem i przyjaznymi ludźmi ![]() Cytat:
|
|
#1739 |
|
Rozeznanie
|
marlenqa22 - przykra sprawa
Wszystko się ułoży, a starą pracą się nie przejmuj. Znajdziesz nową i lepszą, wtedy pokażesz, że stracili dobrego pracownika. Głowa do góry |
|
|
|
#1740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To chyba pierwszy panieński na naszym wątku?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

Używam jej od 9-ciu dni dopiero

(( A muszę je zamówić bo nie dojdą na czas
ale jego ulubiony zapach to Jean Paul Gaultier Le Male i chyba mu kupie na slub. A wlasnie kupujecie cos dla swoich TZtow z okazji slubu? Tu w UK jest taka tradycja, ze para mloda kupuje sobie prezenty i w sumie myslalam, ze albo perfumy, albo mu kupie niebieskiego ipoda nano i wygraweruje na nim 'cos niebieskiego' i nasza date slubu. Co myslicie? TZ lubi wszystko firmy Apple a ipod'a teraz nie ma no i w sumie moglabym tez wgrac na niego 'nasze' piosenki
Gratuluję zakupu. 

i nie kłóć z Tż plizzz- bo to Twojego samopoczucia nie polepszy. Podczas zapraszania nikt na szczęscie nie wymaga od Ciebie bycia bombą energetyczną- załóż maskę uprzejmości (my kobiety umiemy udawać...), wiesz- uśmiech nr 5, nie siedź u gości za długo, i jakoś to przetrwasz. Albo przesuńcie nieco zapraszanie, pare dni na pewno nikogo nie zbawi (?)