|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
To i ja sie wypowiem w kwesti drugiego dziecka.
Kiedys mowilam, ze nie chce drugiego, ale w glebi duszy tego nie wykluczalam calkowicie, ale jak ktos tylko wspomnial o dziecku, kiedy bede miala, to na zlosc i ze zlosci mowilam, ze nigdy. Mama moja jeszcze bardziej do mnie, ze dlaczego i im bardziej drazyla temat, tymbardziej ja mowilam, ze nie. Kiedy moje otoczenie w koncu zamilklo i nic nikt nie mowil, to ja zdecydowalam sie na dziecko. Chcialam by to byla moja decyzja, a nie decyzja podjeta pod presja otoczenia. Teraz tez mowie, ze nie chce drugiego, bo juz slyszalam, ze przy drugim to inaczej KUrde dajcie mi sie nacieszyc tym, dajcie mi wybór.Tak mnie ten temat wkur... Bede chciala to bede miala 5, ale to jest moja decyzja i juz, i nawet jesli zostanie przy jednym to lepiej niech i tak milcza, bo jak nie bylam w ciazy i nawet nie planowalam, to mialam czasami ochote powiedziec, ze nie moge miec dzieci, zeby zamknac gęby... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
Lewek wytrzymasz
![]() Ela Martynka Kocham spychomanie w pl Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie daje rady szukam miejsca i karmię. Np często wybieramy się na działkę do mamy i godzinę nam to zamuje tam posiedzimy wykarmię i potem dalej spacer. W ch przeważnie śpi ululany przez jazdę autem. Cytat:
Mówię rzecz jasna o niewielkiej ilości podkładu i tuszu do rzęs ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w dwupaku nadal, bez wiekszych oznak zblizajacego sie porodu. Moze mi tylko poziom stresu wzrosl - jakies mysli ciagle, ze gdzies pojde i chlupna mi wody. I podwozie boli przy chodzeniu, ale nie czuje, zeby mlody tam glowka walil, czesciej z lewej strony miednicy.
W przedszkolu codziennie mysla, ze moze juz rodze, a ja sie nadal turlam. No, ale przeciez nie molam dac tesciom tej satysfakcji po raz drugi, ze niby ich przyjazdy wywoluja porody Wczoraj tez nie byl dobry dzien - ta data byla zarezerwowana dla mojej kochanej, niezyjacej juz babci. Dzis teoretycznie moge rodzic, ale do poludnia, potem malz chcilby spokojnie obejrzec mecz . Jutro sa jego urodziny, a w poniedzialek ma dyzur w pracy, wiec te dni tez odpadaja. Najlepszy bylby wtorek lub piatek. Czytam o Waszych w wiekszosci udanych nockach wczorajszych, mam nadzieje, ze kolejna byla rownie udana Trzymam kciuki za Was wszystkie - te,ktore jak ja sa na koncowce i te,ktore zmagaja sie juz z codziennoscia macierzynstwa. |
|
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#2616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to się nigdy nie skończy.Cytat:
ciekawe czy maluch posłucha matki
|
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
A, pytania innych to juz inna sprawa
strasznie wkurzające, bo to moja sprawa i ja tez na złość mówiłam, że nie będzie drugiego ![]() W ogóle pytanie o plany rodzicielskie jest nie na miejscu, niektórzy mają problemy i starają się miesiącami, latami, a tu nagle ktoś sobie lekkim tonem "a wy kiedy, czas ucieka!" czy coś w tym stylu... wrrr moja sprawa, spowiadać się nikomu nie muszę! Ja w szpitalu zero makijażu, najwyżej nos pudrem co by się nie świecił ![]() margo za wtorek albo piątek!!! |
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się w ogóle nie maluję, więc nie miałam problemu
ale włosy musiałam myć codziennie.Poza tym zaraz po porodzie nie miałam opuchniętej twarzy i tak sie sobie podobałam, że czułam się sexy
|
#2619 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
To byla tez chec sprobowania czegos nieznanego - teraz probuje, zamierzam sie tym nacieszyc w 100% i jeden raz mi wystarczy ![]() Cytat:
Kacper na spacerach raczej nie spi, bez smoka sie denerwuje, a pod koniec spaceru godzinnego juz nawet smoczek mu nie pomaga ![]() A karmisz bez poduchy? Bo ja bez poduchy nie umiem ![]() Troche sie pozale - TZ caly tydzien pracuje od 8 do ponad 20, przez co wczoraj kapiel byla dopiero przed 22 bo ja sama mlodego nie utrzymam. Caly tydzien czekalam na weekend, a on dzisiaj tez poszedl do pracy |
||
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mysle o drugim i mam nadzieje, ze nie wpadne, a nawet jesli to co najmniej za jakies 6 lat, nie chce mniejszej roznicy wieku A jutro bddzie mial chociaz wolne? Czemu tak dlugo pracuje? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Cytat:
Ja o drugim też nie myślałam, wręcz się zarzekałam że jedno i basta. No ale jakoś zaczęłam mięknąć i potem niby to było zaplanowane niby wpadka.. No ale więcej już nie. Poza tym już jestem wiekowa kobita co miałam zrobić to zrobiłam ![]() Mnie na szczęście jakoś mocno nie denerwują takie teksty o dzieciach. Teraz słyszałam, że drugi chłopak a fajnie byłoby dziewczynkę, ale nie ruszało mnie to tym bardziej, że sama chciałam dziewczynkę, no ale wiadomo tego się nie wybiera. Więc teraz są teksty że do trzech razy sztuka. Niech tam sobie gadają a ja przecież i tak zrobię co będę chciała Pomijam już fakt, co mogą gadać za moimi plecami, nie mam na to wpływu więc wisi mi to.
|
|
|
|
|
#2622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Na razie powoli wracam do świata żywych - teraz właśnie siedzę w maseczce na włosy, wczoraj zrobiłam sobie manicure, ogoliłam nogi itp. Cytat:
ale od razu po cc też myślałam, że już więcej nie chcę dzieci a już mi się powoli zaczyna odmieniać.... ![]() Dziewczyny, czym przemywacie oczka Maluszków? Solą fizjologiczną, rumiankiem? Ile taką ampułkę soli/rumianek można trzymać po otwarciu? I czym i jak zakraplacie noski, pewnie solą morską?
|
|
#2623 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
BTW: gdyby moja mama nie wpadla to bylabym jedynaczka ![]() Nie wiem wlasnie czemu tak dlugo - niby duzo pracy, no ale kurcze przy malym dziecku mogliby mu troche odpuscic ![]() Jutro na szczescie bedzie Cytat:
|
||
|
|
|
#2624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Spróbuj może takiego fotelika do kąpania, widziałam go wczoraj w Biedrze za 17 zł. Sama chcę matę z gabki (ale trzeba często wymieniać wiadomo) albo właśnie ten fotelik, na niego kładziesz tetrę i jedziesz, bez pomocy |
|
|
|
|
#2625 |
|
Moderator
|
A dla wierzgajacego i krzyczacego dziecka tez bedzie to dobre?
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj przyjezdza moj brat i w srode zabiera moja mame do Polski tak wiec humoru nie mam ani troche codziennie w przyszlym tygodniu mamy cos, jak nie wizyte u pediatry, to szczepienie, to wizyte health visitor marze o tygodniu z max jedna wizyta ![]() a jutro u nas Dzien Matki i chrzciny Marco
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry, nie mogę się powstrzymać - zdjęcia Natusi
|
#2628 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
wolna tylko niedziela ale mam nadzieję, ze wkrótce uda mu się zmienić pracę ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- no to za te dni, ale powiem Ci, że nigdy nie wiesz kiedy nadejdzie godzina 0 na własnym przykładzie: o północy bzykałam się z tż, a za dwie godziny byliśmy na porodówce, bo odeszły mi wody ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
zadzwoń do swojej przychodni ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
2. za mamę i Marco!---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- jakie długie włoski ma Twoja córeczka śliczna Edytowane przez wewillrockyou Czas edycji: 2014-03-29 o 13:12 |
||||
|
|
|
#2629 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Mój mąż z Antkiem pojechali na lotnisko odwieźć Tatę... Czyli "chcesz rozśmieszyć pana Boga, opowiedz mu o swoich planach" ![]() Teraz jest mi w sumie wszystko jedno, we worek (bo wtedy też mam termin wg szpitala) idę zobaczyć, czy wszystko jest ok. Myślę, że jest ok, chociaż te skurcze w pachwinach doprowadzają mnie do szału, krzyczę z bólu przy nich... Cytat:
![]() Cytat:
I Niunia mocno wstawiona w kanał rodny (na początku marca lekarka się śmiała przy badaniu szyjki, że wyczuwa główkę)Jak rozwarcia brak, to myślę, że spokojnie doczekasz ![]() Cytat:
![]() super, że się udaje realizować plan ![]() Faktycznie, pojechali trochę z szafą, o 1/3 Ale nie kazali Wam dopłacać? No i chyba dobrze, że pomylili się w tę stronę ![]() Widzę, że piszecie o drugim dziecku. U nas akurat była odwrotna sytuacja - chcieliśmy drugie, i to raczej dosyć szybko, a od teściowej ciągle słyszę, że to za wcześnie, bo ja się zamęczę, no i że Antek będzie taki biedny. Też mnie to irytuje potwornie. Kurde, to ja się zamęcze (lub nie ), a nie ona. A poza tym czy dwulatek, czy sześciolatek i tak przeżywa przybycie rodzeństwa. Na pewno starszemu dziecku można więcej wytłumaczyć, jest bardziej samodzielne i chodzi do przedszkola itp, ale z drugiej strony, przy mniejszej róznicy wieku jest większa szansa na wspólne zabawy, no i starsze krócej jest jedynakiem i chyba bardziej naturalnie przyjmuje pewne rzeczy i ma mniej wyrafinowane metody okazywania zazdrości![]() Wiadomo że każda sytuacja ma swoje plusy i minusy. Tak czy inaczej to była nasza decyzja, dziecko za chwilę będzie, a ta mnie przekonuje, że to za wcześnie Trzymam kciuki za wszystkie bejbibluesy i męczące dzieci. To początek, już za chwilę dzieci zaczną łapać rytm, Wy też się przyzwyczaicie, będzie dobrze |
|||
|
|
|
#2630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kacperek się wyrobi na pewno. Co do tż współczuję ja takie coś mam ale mnie się ciągle zdaje że Piotruś do tego za mały. Z tym że on się nie rusza w kąpieli a skoro Kacperek wierzga to ja bym się bała. Cytat:
![]() Przykro mi że zostaniesz już bez pomocy mamy |
||
|
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
spróbuj to się przekonasz
może akurat w tym ustrojstwie mu się spodoba? ![]() To jutro wielki dzień Marco
|
|
|
|
#2632 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Fajny pomysl z chrzcinami w dzien matki My robimy w dzien dziecka ![]() Cytat:
![]() To obie 'slomiane wdowy' jestesmy ![]() Cytat:
Niemniej ja Cie podziwiam, bo ja na pewno nie dalabym rady z dwojka takich malutkich dzieci. Cytat:
Przesadzaja Ci pracodawcy
|
||||
|
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
Lewek no wlasnie położna powiedziała że nie ściągnie :/
Virginia Wewill no właśnie prywatnie :/ Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Witam się sobotnio
Właśnie wróciłam z USG i mały waży teoretycznie 3480 g (39t2d) więc jego waga jest w normie. Ufff. Nawet licząc błąd pomiarowy USG to na kolosa się nie zanosi. A tak mnie nastraszyła moja ginka, że wczoraj zaczęłam dzidkową torbę do szpitala przepakowywać na większe ubranka. Przepływy ok, łożysko ok, ilość wód ok i z dzidkiem wszystko ok Miłego słonecznego weekendu
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój podobno zanosi się na koloska, 37tc3d i 3300 czy 3400 już zapomniałam. Ale ciężko było zmierzyć główkę bo bardzo nisko. Dzięki Dziewczynki za podtrzymanie na duchu. Trochę się tym stresuje, nie chcę jechać 150km na sygnale, nie chce żeby mi odeszly wody bo co z tymi robalami moimi wtedy, tu trzeba by szybko organizowac opiekę nad Miskiem. No wszystko jest do zrobienia ale to stres. A Tż tylko skomentował no to co zrobisz z główką... ręce mi opadły. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, podczytuję was w wolnych chwilach, których na razie jest nawet sporo bo młoda uwielbia spać. Zaczynam się wręcz zastanawiać czy nie za dużo bo właściwie pod koniec karmienia z pierwszej piersi, które jest króciutkie, choć intensywne ona już tak mocno śpi, że nie ma opcji przystawić jej do drugiej. Na razie wychodzę z założenia, że skoro je i robi dużo kupek/siusiu to wszystko jest ok i nie będę się stresować bo to w niczym nie pomoże... prawda??
Nasza pierwsza noc w domku jak dla mnie spokojnie, choć męża wykończyła Tak strasznie się przestraszył, jak mała dostała czkawki, że aż ją wybudził i sam też usnąć potem nie mógł Poza tym chyba każdy mały dźwięk wychodzący z łóżeczka go budził. Teraz zarówno Kinga jak i mąż śpią, a ja mogę spokojnie do was pisać.Chciałam też napisać wam opis porodu, ale wyszło tego tyle, że zostanie tylko dla mnie bo was by wynudziło. Nie umiem tego krótko spisać, mam zbyt analityczny umysł i nie potrafię pomijać szczegółów i umieszczać w opisie emocji |
|
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
Agunia
;DTygrysek zazdroszczę spokojnego dziecka ja też tak chcę :P Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm kurcze a może Kacperkowi zimno jest, może pokombinuj z temperaturą wody/powietrza?
|
|
#2640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poród tuż tuż
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

KUrde dajcie mi sie nacieszyc tym, dajcie mi wybór.

). Uwielbiam moją córcię i życie bym za nią oddała, ale jedno mi wystarczy i według mnie gadanie że mając jedno dziecko krzywdzisz je jest totalną głupotą Ja jestem jedynaczką i nie czuję się w żaden sposób skrzywdzona. Niestety bardzo często słyszę takie teksty...
bo to się nigdy nie skończy.
ciekawe czy maluch posłucha matki 

za te dni, ale powiem Ci, że nigdy nie wiesz kiedy nadejdzie godzina 0
za mamę i Marco!