|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Macie gdzies wiarygodne zrodlo, ze zawijanie moze miec zly wplyw na dziecko? Jakos mi sie wydaje, ze ten lekarz troche przesadza... ale z kolei jesli cos jest nie tak z Bobusiem to co... powiem ze mialam gdzies ze kazal nie zawijac?!?!
Mam dzis mega dolka, chandra straszna. ;( Jak mrozicie mleko? Odciagacie,.do woreczka i siup do zamrozenia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1084 |
|
Gang Iren
|
Tak,we wrzątku,czy żeby się zagotowało nie można. A w ciepłej wodzie z tego co ja wiem można.
|
#1085 |
|
Rozeznanie
|
Nie wolno rozmrażać w gorącej wodzie, we wrzątku, w mikrofali. W niczym co może zabić wartości odrzywcze mleka. Można w lodówce (choć trwa to wieki), w temp. pokojowej i w kąpieli wodnej do 37st.
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Hosenko, ja nie wiem czy to jest kwestia przyzwyczajenia. Zaczęłam spowijać Nelę ok. 6 tż. Ona ma chyba zespół niespokojnych nóg I rąk. Majta kończynami tak, że całe łożeczko chodzi. A kiedy śpi w dzień (niespowita) co chwilę wybudza ją odruch Moro. Swoją drogą wiecie kiedy powinien zanikać?
|
|
|
|
#1086 | |||
|
Wtajemniczenie
|
My chyba zaczynamy pierwszy skok rozwojowy, w życiu to dziecko takie marudne nie było jak dzisiaj
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Na cytowałam się i duupa przepadło...
Zostało mi w głowie, że sporo było o alergii, bądź o skazie białkowej (jak kto woli, ja uważam skazę za znacznie poważniejszy problem niż alergię pokarmową). moje dziecko ma alergię na nabiał, jajka i pszenicę, nietoleruje jeszcze paru innych rzeczy. Mimo, że nie jestem fanatyczką kp to uwazam, że gdy ma się dziecko z problemem alergii, kp jest najlepszym rozwiązaniem. Jest na ten temat dużo badań i najważniejszym wnioskiem jaki można z nich wysnuć, jest to, że alergię po prostu szybciej mijają i co najważniejsze nie pojawiają się podczas rozszerzania diety. Spróbujcie sobie wyobrazić wytłumaczenie np. 3 latkowi, że nie dostanie loda, ciastka czy czekoladki bo ma uczulenie... Ah i jeszcze jedno- wielu lekarzy jest zdania, że Nutramigen to ostateczność. Moja pediatra proponowała mi rzucenie kp na tydzień i karmienie dziecka własnie Nutramigenem. Nie zrobiłam tego. Na własną reke wyśledziłam alergeny i teraz jest ok. Co do wapnia w diecie polecam lekturę: http://www.smakolykialergika.pl/2014...da-wapnia.html Wszystkim Małym chorowitką życzę zdrowia! Moja Młoda też ma katar i coś charczy, chyba w pon pojedziemy do pediatry
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
u nas noc spokojna tylko mały kaszle i sie budzimy. W sumie dwie pobudki na jedzonko były i oczywiście o 4 rano czas na zabawę ![]() pogoda śliczna ale ja chyba odpuszczę spacer ze względu na przeziębienie małego nie martw się
|
|
#1089 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie za bardzo chyba wie czemu wyglada wtedy przezabawnie![]() Cytat:
ostatnie zdanie rozłożyło mnie na łopatki.........umieram,b rzuch mnie boli od zacieszaniaCytat:
![]() Cytat:
szkoda że się w ciaży nie odzywałaś,dostałabyś dopingującego bananka ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1090 | |
|
Wtajemniczenie
|
TŻ ma dzisiaj wolne pierwszy raz w tym tygodniu, mieliśmy jechać na plażę, i pada
Cytat:
![]() Gratulacje
|
|
#1091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe, co one będą ciamkać jakieś zwykłe, tanie smoki, skoro można takie za dużo pieniążków? Załapał praktycznie od razu, po kilku próbach. Cała rodzina się cieszy że Smerfa można czasami zatkać
|
|
#1092 |
|
Gang Iren
|
![]() Mój na szczęście z mało drących się egzemplarzy. Trochę na poczatku tak było,ale minęło.
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Chciałabym zasięgnąć od Was porady, jeśli ktoś mógłby pomóc byłabym wdzięczna Siostr urodziła w styczniu dziecko i mały cały czas płacze, podejrzewamy że to ma związek z pokarmem, ( mleko modyfikowane)bo przez pierwszy miesiąc przestawał płakać po odbiciu, czuł jakby ulgę i za 15 min płacz od nowa. Urodziła w irlandii i teraz przyjechała do mamy do pl bo tam nikt nie chce pomóc. Mleko zmieniała tam dwa razy bez rezultatu, najlepiej małemu było po mlek dla głodnych dzieci ale byl strasznie pobudzony, nie spał cały dzień ale tak żałośnie nie płakał. W pl próbowała zmienić mleko ale pediatrzy nie chcą nic z tym zrobić bo brzuszek jest miękki i kupki normalne więc nie ma problemu. A to że pruta ciągle i potem tak jakby był spokojniejszy to nie ma dla nich związku. Ma prawie 3 miesiące a w nocy je co 2 - 3 godz. W dzień tylko płacze, wszystko od strony pediatry w porządku więc co mu jest? Siostra jest wykonczona, jeśli ktoś coś może pomóc to proszę...
|
|
|
|
#1094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() te smoczki tez maja ładną cenę gdyby kupować dwie sztuki.... http://sklep.mambaby.pl/nowosc_mam_perfect.html |
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Rozeznanie
|
ejani- super łupy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się dopiero teraz. U nas taka śliczna pogoda ,że spędziliśmy pół dnia na dworze. A nocka też super ,po karmieniu o 23 spał do 4 nad ranem.Nowy rekord
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu cisza....
ja się dziś wyrwałam do CH na zakupy- oczywiście kupiłam małemu w CA body i dwie bluzeczki z długim rękawem w rozmiarach 74 i 80, kurde po 17.90 były więc żal nie kupić ![]() Zostawiłam 100ml mleka i oczywiście zostało skonsumione do ostatniej kropelki a jak wróciłam to i tak cycek był grany- dziś chyba dzień żarcia ma mój ssak Słuchajcie- mam problem z laktatorem, nie wiem czy ja mam jakieś krzywe cycki czy co Laktator aventu- ogólnie jest fajny i super wygodny ale ja go jakoś nie umiem chyba ustawić albo coś źle robię. Jak przykładam i ustawiam tak że mleko się doi to po kilku chwilach nic nie leci muszę wyjąć cycka i ponownie włożyć i znów "celować" aby leciało. Wkurza mnie to bo chciałabym podłaczyć się i udoić do końca.W efekcie jestem wkurzona, bolą mnie plecy od dziwnych pozycji (bo jak już leci to się nie ruszam, nawet nie oddycham) i mam ochotę ten laktator wypier*** przez okno szkoda tylko kasy.Powiedzcie czy ja coś źle robię? Aha- jak nie leci nic w laktatorze i siedzę i czekam aby leciało i w końcu się wkurzę i wyjmę to jak ręcznie sprawdzam to mleko leci
|
|
#1097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj cieszyłam się, że Młody zasnął o 21, ale już mniej ciekawie było w nocy, kiedy obudził się po 5 i uznał, że już spać nie będzie, koło 7 udało mi się go uśpić na siłę. Muszę jednak przyjąć, że moje dziecko zasypia na noc po 22. Wtedy śpi do 7-8. |
|
|
|
|
#1098 |
|
Gang Iren
|
Ja też dzieciaków nigdy nie owijałam i spały/śpi spokojnie.
|
#1099 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lena na jeden posiłek wciąga minimum 110 ml. Czasem jej się zdarzy nawet i 140 ![]() Co do laktatora to niestety miałam ten sam problem z moim Lovi. Z racji tego, że moja córka odrzuciła całkowicie pierś, przeszłyśmy na butelkę ściągam teraz bardzo dużo. Ostatnio się wkurzyłam i zamówiłam sobie nowy laktator - Medela Swing i nagle się okazało, że leci cały czas, nie muszę robić żadnych wygibasów, a nawet cyc, z którego praktycznie nic nie ściągałam jest pełen mleka także może to być niestety wina laktatora.. |
||||||||
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Co dziecko to inna bajka, Borys lubial byc owiniety jak zaczynalam owijac chwilami odplywal, ostatnio co prawda jakos gorzej reagowal na zawijanie wiec... zobaczymy co dzis w nocy bedzie. Nie chcial.isc spac dzis w ogole.
Dziewczyny co mam robic?!?!? Help!! Borys czesto robi kupki wczesneij robil 2 razy na dzien moze 3, teraz 5 czasem wiecej. Co gorsza w nocy! A bylo tak piknie ;( moze ja cos jem co na niego tak dziala? Jakies pomysly? Ile kup to norma? Kiedy zaczyna sie biegunka? Kupki sa zolte raczej luzne, ale to norma zawsze takie robil. Humor mam milion razy lepszy wracam na silownie huuuraaa!!Shep, jak ja zazdroszcze takich nocek... moje dziecko chyba nigdy tal noe bedzie spac. Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Przestało padać i poszliśmy na plażę jednak
![]() Cytat:
Czy młody ma jakiekolwiek objawy poza płaczem? Bo sam płacz to mogą być kolki i tyle... Kupki normalne, brzuszek miękki, a jak przybiera na wadze? W normie? Dziecko może wyczuwać że matka jest zdenerwowana i zmeczona, i zwyczajnie temu płakać. Może mały jest bardzo wrażliwy na bodźce i jest przestymulowany? Rozumiem że pisząc "mleko dla głodnych dzieci" masz na myśli mleko o podwyższonej kaloryczności? Jeśli tak, to z jakiego powodu on je pił? Jakie miał do tego wskazania? Rozumiem że skoro mleko zmieniane było dwa razy to w sumie zaliczył 3 rodzaje mleka? Jakie mleko? Cytat:
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam Avent Natural
kurde szkoda mi kasy znów wydawać i kupować drugi
|
|
#1103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- jak mi sie morze marzy.........ostatni raz byłam 6 lat temu nie jedna z nas pewnie choć trochę ci zazdraszcza a na sr.ające mewy napewno znalazł by sie sposób hehe
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Ja tylko na chwilę wpadłam. Doczytywać będę później.Piszę ze szpitala. Jestem tu z Antkiem od wczoraj a w poniedziałek możliwe, że i Jadzia się tu znajdzie jak tak dalej pójdzie. Zapalenie oskrzelików wywołane wirusem RSV. Prawie wszystkie dzieci na oddziale z tym samy a oddział przepełniony. Na szczęście tylko wczoraj spałam na fotelu. Dzisiaj się zwolniło jedno łózko i wskoczyłam na to miejsce.
Punamama - przepraszam, że nie odpisałam wczoraj. Mąż zmierzy co ma zmierzyć i podam Ci jutro wymiary.
|
|
#1106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdrówka dla Twoich dzieciaczków! |
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Mezaga--- dużo zdrówka dla Antosia i oby Jadzia sie nie zaraziła. Trzymajcie sie
|
|
#1108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dzisiaj od godziny 14 do wieczora poza domem. Najpierw dzialka u tesciow, a potem pojechalismy do znajomych, bo robili mala domoweczke, posiedzielismy troche, ale Alek juz byl zmeczony i zaczal plakac, wiec po 19 sie zebralismy do domu. Ogolnie bardzo fajnie spedzony dzien. Milo porozmawiac z kims, kto mowi cos wiecej oprocz "aaa gguuuuu" ![]() Uciekam spac, dobrej i spokojnej nocy sobie i Wam zycze.
|
|
#1109 |
|
Rozeznanie
|
cześć
po pierwsze pozdrowienia dla wszystkich ![]() karmiących, przewijających, usypiających, lulających, uspokajających, ... i tych wypoczywających też . ja też chcę![]() chciałam parę rzeczy napisać,, ale padam i jednak nie dam rady z cytatami:/ zresztą trudno mi się nawet odnieść, bo niewiadomo do kogo a głupio tak ![]() więc jednak idę w kimę. zwaliło mi się trochę spraw przez ostatni tydzień, w dodatku miałam i chyba nadal mam kryzys laktacyjny pełną parą (masakra ogólnie) plus marudzenie córki. musiałam się skupić na karmieniu i odciąganiu (które ostatnio zaniedbałam i mam skutki). w dodatku pisanie na tym kompie mnie dobija. ale właśnie zebrałam się w końcu i znalazłam stary notes z kontem na fb i mam zamiar w końcu napisać i dołączyć, ale to jutro bo już dzisiaj 'ciemność widzę!'. a tu jeszcze przecież ze dwie pobudki mnie czekają tzn około 3 i 6 ale ma być zmiana czasu to nie wiem jak to się po przestawia...w każdym razie spadam w kimę dobranoc, spokojnej nocy |
|
|
|
#1110 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

I rąk. Majta kończynami tak, że całe łożeczko chodzi. A kiedy śpi w dzień (niespowita) co chwilę wybudza ją odruch Moro. Swoją drogą wiecie kiedy powinien zanikać?

zawsze najlepiej wypoczywa mi się właśnie nad morzem lub oceanem.

16.06.2012
i nie za bardzo chyba wie czemu
ostatnie zdanie rozłożyło mnie na łopatki.........umieram,b rzuch mnie boli od zacieszania