|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3062 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja ciągle mam przepisy sprawdzone i ciągle biszkoptowe gubię ![]() Ach czasami jakbym już wróciła do pracy
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
kolejna dziwna nocka za nami .... Młody o 23 zaczął płakać, dałam smoka, dalej płacz, dałam wody - płacz. no i zonk - zawsze pomagało
poprzytulałam, cisza. odłożyłam - po chwili płacz. mąż wziął go do siebie do sypialni, a ten ciągle płakał i płakał .... uspokoił się po kilku kołysankach. ale mąż mówi że do 2 ciągle się kręcił, co się obudził to Młody koło jego nóg, prawie na kocie, owinięty wokół jego ręki, kilka razy siedział nad nim no i pobudka o 5.30 .... ale to przez męża bo wychodził do pracy i budzik Przemka obudził. poczekam do 8 i idziemy spać
|
|
|
|
#3064 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko zawsze jak wyleje calosc do tortownicy to nie wiem ile piec i tak rosnie ze wierzch mi sie spieka dlatego lubie piec 3 placki osobno a w srodku w standardzie z bita smietana juz tyle razy robilam torty, zawsze inny i z czym innym ale bita smietana, owoce w srodku, nasaczony biszkopt jakims sokiem albo drzemem wysmarowany w sumie jest wiele mozliwosci za tydzien moze zrobie ciasto bananowe bez pieczenia, to jak wyjdzie mniam to podesle przepis ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
mam kilka przepisow ale powiem szczerze ze nigdy nie robilam tak samo jak jest napisane ale moze sprobuj ten: (pisze warstwami od dolu)biszkopt, dzem truskawkowy, bita smietana, krakersy/herbatniki, masa kajmakowa wczesniej wymieszana z maslem (troche ciezko sie rozsmarowuje ale jak ma sie wiecej czasu to mozna upiec kruchy placek, wysmarowac kajmakiem i jak sie uda w calosci to naniesc na bita smietane) bita smietana i mozna posypac jakimis owocami albo lentylkami albo ozdobic jak kto woli pomyslow moze byc duzo mozna zamiast kajmaku nutella wysmarowac
|
||||
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajne przepisy mi tu wrzucacie
bede musiala cos wyprobowac, chociaz biszkopt w zyciu mi nie wyszedl jak trzeba... juz niedlugo moze na mala imprezke cos przetestuje, zeby Florkowi sprawdzony tort postawic na stol ![]() mysle sobie tak o Florkowym uzebieniu i chyba wolalabym, zeby mu co nieco jeszcze powylazilo zanim wroce do pracy. bo potem nieprzespane noce, hmmm... a tu sie nc nie zapowiada. kwiczy se czasem i grzebie tam, ale nie widze, zeby cos mialo sie niedlugo przebic. piekna wiosna u nas, wiec kupilismy grilla i bedziemy go testowac na tarasie. ach... ![]() megusia, to ty z ta praca bylas? no nie zartuj, pewnie ze chcesz! dziecko z babcia, a wam jeszcze i tak kawal dnia zostanie do zabawy. i ten czas bedziesz mogla naprawde poswiecic jemu. bo jak siedziny z dziecmi caly dzien, to przeciez nie zajmujemy sie non stop nimi, w glowie jeszcze obiad i inne byleco, z tego wszystkiego balagan, i zamiast cieszyc sie dzieckiem, frustrujemy sie byciem kura domowa... no... znaczy sie, ja opisalam swoj przypadek kocham mlodego i owszem, fajnie spedzamy dnie, ale czasem wolalabym zajac sie moja praca biurowa, a potem nie myslac juz o pracach domowych skupic sie na przyjemnosciach i zabawie z Flo. a mlody juz po obiedzie, po drzemce, spelnione obowiazki i czas na fun with mama ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Jaka cisza.. widac ze wszystko baluja w krakowie
czekamy na fotki i filmy!
|
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Eska - dokładnie, wszędzie taka cisza..tu i na fb...a nas na tym balu w Kraku nie ma
|
#3068 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jednej strony to wielka szansa dla mnie a z drugiej zawsze mam jakies ale ![]() No nic, zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
My już w domku ![]() Super było ![]() Czarno od maluchów gwarno głowa trochę boli bo jednak nie przyzwyczajona ![]() Mój Bart chyba wygrał konkurs na największego maruda wszech-czasów więc wiecie zajął sie czymś na 2min, po czym stękał i wlaził na mnie. I tak wkoło przez prawie 3h ![]() Ale jesteśmy mega zadowoleni. Dziękujemy Pati ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3069 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale męza brat też ma tak, że dwóch synów i najmlodsza córa.. Oraz moja kolezanka z zestawu odwrotnego dwie córki a potem trzeci syn. takze się da![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wez od 8-16 toz to luksus... ja pracuje od 8.30-17.30 to dopiero stracony dzien.. nie masz zycia na tygodniu... a jak jeszcze dojezdzalam godzine w jedną stronę to tylko w weekendy funkcjonowalam... |
|||||
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
tyle małych baczkow. napiszcie jak tam, nawiazaly się jakies przyjaznie? były bijatyki i inne atrakcje? o biednym kocie doczytałam na fb :P kurcze, ale Wam zazdroszczę!
|
||
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety z tych co muszą mieć dokładny przepis także do mnie trzeba napisać: daj śmietane potem dzem potem mase bo jak czytam daj to albo tamto to już o jedno za dużo![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- ej no dużo widzę takich przypadków z tymi synami i córą, a myślałam że to mało prawdopodobne ![]() Oj ja też zazdroszczę tego spotkania i w sumie też miałam jakoś fajnie spędzić dzień a zleciał jak zwykle...
|
|
#3072 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak, u Ciebie to już wogole klops... Tyle że ja jestem przyzwyczajona właśnie do takich godzin od 5-6 i o 13 w domku. Jak mieliśmy swój sklep to właśnie tak pracowałam. Cytat:
Wizażowa depresja jak to brzmi ![]() Ekscesów nie było ![]() Pogadać było ciężko, przynajmniej z mojej strony, bo Bart bardzo marudny dziś był. Pozatym gwar dziecięcego gadania i melodyjek z zabawek ![]() Bart chciał dziewczyny całować ale żadna wypatrzona nie chciała ![]() Ogólnie było swietnie ![]() Na następny zjazd mam pomysł - zabieramy swoich TŻtów, oni zajmują się bączkami, a mamuśki przy kawcei ciasteczku plotkują i się poznają ![]() Co Wy na to?? ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wy tutaj o tortach na roczek, a my się zastanawiamy, czy w ogóle roczek młodej robić. Jak widzi jakiegokolwiek wujka to ryk. Dzisiaj przyszedł kuzyn oddać monitor i co? Wyła aż nie wyszedł, później musiała się upewnić, że na pewno w żadnym pomieszczeniu go nie ma
i mogła się zacząć bawić. Przekupstwo chrupkiem nie pomogło. W tej sytuacji jakoś nie widzę ani imprezy ani mszy roczkowej (za dużo chłopa na m-kwadrat ).Pomocy, co zrobić, żeby tak nie wyła o każdego faceta innego niż tatuś? Ciocie są fajne, ale daleko, blisko tylko niektóre. Dodam jeszcze, że tydzień temu, ten kuzyn co dzisiaj był na NIE był przez P zaczepiany za włosy na imprezie ... ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() Tylko mój się nie garnie do takich zlotów, a szkoda, bo byśmy może pojechali .. Cytat:
no i musiałam jechać do sklepu szukać nowego ...
|
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wierzę że Twój urok osobisty by go przekonał ![]() Aaaaa Xal mam prezent 4U ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc nawet udało mi się poplotkować ![]() Jestem w szoku jak to moje dziecko super sobie poradziło w podróży, prawie nie marudził Drzemki zaliczone, śniadanie w pociągu i obiad u Mysi zaliczone Wróciliśmy godzinę temu, Bart już śpi a i ja zaraz się kładę Jeszcze raz dzięki dziewczyny |
||
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
ach cudnie dzis bylo! A w zasadzie jest bo wciaz jestesmy u Happy i dzielimy z Macia i Motylkiem loze : D
Justi, ja tylko zaluje, ze nie umiem czytac w myslach Sofii i ciagle musialam sprawdzac, czy mnie nie potrzebuje ![]() Rowniez czekam na wiecej fotek i jeszcze wiele, wiele takich i podobnych spotkan! A jeszcze, zeby Wam zademonstrowac jak ciekawa swiata jest moja corka, powiem, ze sama postanowila dzis zwiedzac galerie krakowska Serce walilo mi jeszcze dobre 15 minut pozniej!
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2014-03-29 o 21:56 |
|
|
|
#3078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
ale Wam fajnie - jeszcze wspolna nocka ![]() hehe
|
||
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas Daro tylko przekracza próg domu i leci na korytarz w bloku ( mamy taaaaaki długi, a nie taki, że zaraz schody w dół)
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My już wyspani, Kuba spał bez kąpania w rajtuzach i body z podroży bo nic go nie wybudziło Było super, jestem dumna z mojego syna, myślałam, że będzie się bał ale czuje niedosyt w plotkowaniu ![]() Zazdroszczę Wam dziewczyny tej dodatkowej nocki
|
|
|
#3081 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No widzisz a moj Bart to przeciwieństwo zupełne my wczoraj w większości tworzylismy jeden nierozłączny organizm ![]() Za to jak wrócił do domu (wyspał się w aucie, zasnął po 3min od ruszenia ) zasiadł przy zabawkach i nie było go 30min. To ja się pytam, czy nie mógł wtedy się bawić jak tego na prawdę potrzebowałam?? ![]() Cytat:
Ash Sofia jest super przed ludźmi nie ma żadnego strachu to przed światem tez nie ![]() Oczy dookoła głowy to za mało przy niej ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() obiecałam że pochwale moje dziecko na forum to chwale i odszczekuje, ze z Nina czasem da się żyć i przyjemnie spędzać czas a i poczucie dumy mnie jeszcze rozpiera. Taaaaaaaaaaaka byla grzeczna I my dziękujemy za spotkanie, milo było Was wszystkie poznać A ja pozostaje pod największym wrażeniem kota Patrycji, któremu nie chciało się przeskoczyć metrowej bramki i mozolnie przeciskał swoje puchate dupsko przez wąskie szczebelki
|
|
#3083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY, A GDZIE TEN OBIECANY OPIS ZLOTU? :P przecież mnie diabelska ciekawość zezre co tam male baczki wyprawialy
jakies nowe przyjaznie, milosci, konflikty? hehe. o mamuśki nie pytam, bo pewnie niewiele udało Wam się poplotkować (podobnie jak nam w Myslowicach). i fotek stanowczo za mało! PROTESTUJE.Cytat:
pociąg, dzieci - alez to dla nich musiało być przezycie ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ obiecał mi zgrać fotki dzisiaj to wrzucę na fejsa póóóóźnym wieczorem albo jutro
![]() Byliśmy dzisiaj w zoo, piękna pogoda Koty odsypiają zamieszanie
|
|
#3085 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taa i spełnił tą obietnicę wybitnie wzorowo ![]() Chyba moj dzieć czuł się troszkę zagubiony... ![]() Cytat:
Czekamy na profesjonalne fotki paparazziego TŻta ![]() Zoo super Piotruś zadowolony? Oglądał zwierzaki?Też chciałam się wybrać z Bartem, może uda mi się TŻta namówić na Chorzów ![]() A koty bieedne. Niech się tam regenerują ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się pochwalić, udało nam się nauczyć Daro by sam wieczorem zasypiał w łóżeczku
Po kąpieli, przebieramy go w śpiszek, dostaje buziaka na dobranoc, wody do napicia, swoją przytulankę i zasypia sam. Trochę się pokręci i śpi, bez płaczu i noszenia na rękach. Strasznie się cieszę ![]() Uczyliśmy go w sumie 3 dni. Przez pierwsze dni po odłożeniu do łóżeczka, wstawał w nim i płakał więc go brałam na ręce, tuliłam, dawałam buzi i znów do łóżeczka i dawałam maskotkę.W sumie nie czekałam żadnej minuty płaczu czy nic. Jak wstawał i zaplakal to od razu brałam go na ręce. No i po 3ch dniach przestał wstawać I dziś jest już 3ci dzień jak tak ładnie zasypia
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej się kotki podobały i żyrafy też chcemy się jeszcze do chorzowa wybrac
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to możliwe, żeby moje dziecko miało alergię na chrupki? Jak miała problemy z z brzuszkiem to wprowadziłam jej do diety i od tej pory zajada, bo lubi. Tylko ma co raz więcej plamek, dzisiaj wieczorem to już nóżki z tyłu w ciapki ...
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
to może w zoo w chorzowie zrobimy mały zlot
![]() skoro się wybieracie ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Xal - pewnie możliwe z tymi chrupkami...odstaw je na 2 tygodnie.
|
#3090 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem zaaa ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
No i pięknie ![]() Gratulujemy a łóżeczko macie w sypialni nadal?Może kiedyś i u nas coś takiego nastąpi... Ale chyba dopiero po odstawienia cyca bo Bart usypia właśnie przy cycu. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
dzięki ! zapisuje 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i mogła się zacząć bawić. Przekupstwo chrupkiem nie pomogło. W tej sytuacji jakoś nie widzę ani imprezy ani mszy roczkowej (za dużo chłopa na m-kwadrat 
hehe