|
|
#2701 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Cytat:
Roczek minal super, ale sama nie moge uwierzyc , ze Matyśka ma juz rok. Przeciez dopiero co byla w brzuchu....i pomyslec ze rok temu lezałam na sali z taka kruszyną....a teraz co? Człapie, krzyczy , piszczy A i ma kolczyki w uszach :P Cytat:
akurat w tym momencie :P
|
||
|
|
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
trooskava ja również dołączam sie do życzeń dla Matysi niech wam rośnie zdrowa
słyszałyście moze jakies opinie o wózku firmy 4 Baby o tych spacerowych parasolkach ? |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja moja kupiłam 2 msc temu i jestem zadowolana. |
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ja chodziłam na Prosta do szkoły rodzenia a rodziłam na Kościuszki, lezalam w szpitalu 10 dni i odradzam go wszystkim.
Mowicie ze jak zabierają wam dziecko to nie wiecie jak się nim opiekują, ale jak lezycie po cc i nie możecie się ruszyć a wasze dziecko dlawi się wodami plodowymi i dzwonicie po pielęgniarki a one przychodzą po 3 min...to wyobraźcie sobie co czuje matką.. |
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakupowy odwyk :)
|
isia4891 myślałam,że dziecko może się dławić wodami płodowymi podczas porodu
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
Isia, współczuję doświadczeń
Czarne, noworodek może się nimi dławić nawet do kilku dni. Napisane.... paluchem po szybce
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Raczkowanie
|
Inglesina najlżejsza spacerówka ale taka typowa, my decydujemy się na espiro magic ze względu na amortyzowane koła, a palnujemy młodą dość wcześnie w nią wsadzić bo po 4 m-cu.Chyba,że w gondolce jeszcze pojezdzi.
|
|
#2708 |
|
|
Nam dziś przyszedł quinny,polecam
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
a ja szukam jakies taniej spacerówki do złobka. Myslalam o 4baby rio , albo caretero alfa. Słyszął ktos?
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mialam ten sam dylemat jakis czas temu. Caretero podobno lekki ale na zywo nigdzie nie widzielismy, 4baby tez chyba fajny. My kupilismy baby design mini i poki co jestesmy zadowoleni, plusem jest jedna laczona raczka a nie dwie.
|
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Spacerówka ma fajny (odpinany) pasek do przenoszenia, no i póki co oznak zniszczenia nie widać a kolory nadal zachwycają Mamy soczysta zieleń z odrobiną turkusu Cytat:
Z większych spacerówek mam Baby design Walker (model 2010 lub 2011, nie pamiętam) i płaciłam tyle samo, po ile są teraz nowsze modele - około 450zł. Wózek się trzyma bardzo dobrze Ja go uwielbiam i polecam |
||
|
|
|
|
#2712 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ja już na dobre skończyłam z życiem internetowym, bo moja Helenka cały czas domaga się mojej uwagi. Jak nie, to mam syrenę ![]() Teraz już tylko Was podczytuję. Postanowiłam napisać, aby przestrzec karmiące piersią mamy przed tym co mnie się przytrafiło ostatnio. Otóż od ok 2 m-cy zaczęłam mieć zawroty głowy. Najpierw niewielkie, ale potem coraz silniejsze i całodniowe. Myślałam, że to z braku witamin, żelaza, magnezu więc kupiłam odpowiednie preparaty, ale zawroty głowy coraz silniejsze. Na badaniach krwii nie wykazało anemii ani nic niepokojącego, w moczu za każdym razem gorzej wychodziło. Po półtora miesiąca wreszcie trafiłam na doktora który postawił diagnozę-silne odwodnienia. Nie uświadamiałam sobie wcześciej, że 5 szklanek jakie dziennie mniej więcej piję to 2 razy za mało przy karmieniu. Niby wiedziałam, że trzeba pić 2-3litry dziennie, ale nie uzmysłowiłam sobie, że to aż 10szklanek. No i kroczek po kroczku mój organizm tracił wodę i poszłoby tak dalej i nabawiłabym się niewydolności nerek Tak więc morał taki-nawet jak nie odczuwacie pragnienia, pamiętajcie o tym i pilnujcie aby pić 2-3 litry dziennie
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- mi tez sie podobal ale nie rozklada sie tak jak bysmy chcieli bo siedzisko kubelkowe i dlatego zrezygnowalismy. ale fajny fajny ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- A tak z innej beczki czy któraś z mam szyje jakies rzeczy na maszynie dla swoich dzieciaczków? bo mnie coraz bardziej ciągnie do tego aby uszyć jakiś kocyczek do wózka z Minky ale krawcową nie jestem i nie wiem czy mi cos z tego wyjdzie......
|
|
|
#2714 | |
|
|
Cytat:
Ja mam dla małej pościel z minky,podusie i lalkę. Wszystko super jakości więc jeśli masz chęć to szyj
|
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie ze dzielicie sie opiniami na temat spacerowek ja sie musze wybrac do aresa i tam zobaczyc cos na zywo no i przy okazji fotelik bo lada chwila bedzie trzeba zmienic
a powiedzcie jeszcze jak spia wasze maluchy? Bo mam wrazenie ze moj kuba bardzo malo spi zwlaszcza noca zasypia o 22 a wstaje 5.30 i jeszcze w ciagu nocy budzi sie 3 razy dobijaja mnie juz te nocki |
|
|
|
|
#2716 |
|
|
Beatko,ja Ci w 100% polecam quinny. W aresie go nie ma ale jeśli będziesz chciała zobaczyć to daj znać.
Natasza przesypia od 22-23 do 7. Wstaje równo z budzikiem tż,pije butle i jeszcze śpi. Nigdy nam się w nocy nie budziła. |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matylda ma ponad rok a ciągle się budzi że 2 razy w nocy...... |
|
|
|
|
|
#2718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2719 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
ale moja mała jeszcze za mala na ten typ spacerówki.moze pozniej kupimy taka:P
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny może ktoras jest z okolic Pakosza bo znajoma mi mówiła, że gdzieś w domku sprzedają wózki nowe i używane zanieduze pieniądze. Ale nie wiem na jakiej ulicy.
|
|
|
|
|
#2721 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I fotelik tez tam kupilismy (romer king plus). Moja mloda ma juz ponad rok i tez sie budzi w nocy, czasem tylko raz a czasem nawet 4-5 :/ wszystko zalezy od zebow w naszym przypadku. Zasypia po 20 a budzi sie kolo 7, czasem wczesniej. Dodam tylko ze do 6 miesiaca ladnie spala, a potem zaczely wychodzic zabki i spokojne noce sie skonczyly, ale teraz juz powoli sie to uspokaja, wiec badz dobrej mysli, przeciez to nie moze wiecznie trwac!
|
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Raczkowanie
|
trooskavka ja mam caretero alfa, jest lekki a kupiłam go dla Kacperka jak jest u babci... Kupiłam na stronie smyka
Moje dziecko śpi od 20:30 do 5:30 z 2 pobudkami w nocy na cyca... marzę o tym by wreszcie spał ciągiem...
|
|
|
#2723 |
|
|
Dziewczyny,jak zaczynałyście dbam o higienę ząbków u waszych dzieci? Natasza ma dwa i się tak zastanawiam
|
|
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
liczyłam na dłuższy sen u mojego dziecka przez tą zmianę czasu ale niestety 4.30 starego czasu a 5.30 nowego luż była pobudka |
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
Wiewi a jak w alfie aoparcie się rozkłada? Bo moja przysypia w wózku ....
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Raczkowanie
|
Trooskava Sorki mam caretero gringo nie alfe. U mnie rozkłada się na płasko
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Becik lubisz lody bezowe z cremovej ?
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy.Byłam dzisiaj z małą( 6 miesięcy) u pediatry gdyż podejrzewałąm że kłuje ją uszko. Lekarka póki co nic nie widzi, kazała obserwować. Ale wysłuchała jakieś delikatne szmery nad serduszkiem
.Ta lekarka badała małą pierwszy raz, do tej pory inna dr nic nie słyszała.Dostałyśmy skierowanie do kardiologa na langiewicza. Czy warto tam się zapisywać, może polecacie kogoś innego, choćby prywatnie ? Może któraś z Was orientuje się czy te szmery mogły pojawić się nagle ? Tak bardzo się martwię
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Zadomowienie
|
kaaroolinaa00 u mojej Matyldy lekarz raz slyszal szmery ale jak byla przeziebiona. Powiedzial mi zeby sie wedy nie przejmowac tym bo to od przeziebienia i to standard. Potem badał on ja jeszcez jak bla zdrowa i dwóch innych lekarzy i nic juz nie bylo.
Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała sie z innym pediatra, jak masz skierowanie do kardio to pzrebadac nie zaszkodzi. lepiej wykrywac wczesniej niz pozniej ALE GŁOWA do góry skonsultuj sie z innym pediatra. z Tokarskim, Wojtczak, czy do kogo tam masz zaufanie
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
i to bardzo
ale nie mów ze mnie widziałaś i nie zaczepiłaś i to musiałaś stać za mną skoro wiesz ze wybrałam smak bezowy dzisiaj też byłam na sienkiewce i chcialam sie skusic na gałeczkę ale zimno mi było wiec zrezygnowałam ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

jak minął roczek Matyldki? Ukochaj ją i złóż życzenia od nas

i to musiałaś stać za mną skoro wiesz ze wybrałam smak bezowy