Mamy z kielc 2013 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 16:39   #2701
trooskava
Zadomowienie

Dot.: Mamy z kielc 2013

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość
trooskava wiem,wiem bo pytałam Beatki. Szkoda,że na siebie nie wpadłyśmy jak minął roczek Matyldki? Ukochaj ją i złóż życzenia od nas
dziekujemy

Roczek minal super, ale sama nie moge uwierzyc , ze Matyśka ma juz rok. Przeciez dopiero co byla w brzuchu....i pomyslec ze rok temu lezałam na sali z taka kruszyną....a teraz co? Człapie, krzyczy , piszczy
A i ma kolczyki w uszach :P

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
trooskava my z dziewczynami bylysmy na tej wiekszej sali co poprzednim razem i były tam dwa x landery pomarańczowe po prawej stronie a my bylysmy bardziej po lewej no szkoda ze sie nie wyczaiłyśmy
no masz babo placek Ja patrzylam na ten po lewej ale Ciebie tam nie bylo...... akurat w tym momencie :P
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 18:43   #2702
becik_4
Zadomowienie

trooskava ja również dołączam sie do życzeń dla Matysi niech wam rośnie zdrowa

słyszałyście moze jakies opinie o wózku firmy 4 Baby o tych spacerowych parasolkach ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 19:40   #2703
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
trooskava ja również dołączam sie do życzeń dla Matysi niech wam rośnie zdrowa

słyszałyście moze jakies opinie o wózku firmy 4 Baby o tych spacerowych parasolkach ?
Dziękujemy. Ja nie słyszałam. Mam Inglesine Trip. Teraz w smyku jest wyprzedaż za 599.
Ja moja kupiłam 2 msc temu i jestem zadowolana.
Stary 2014-03-24, 14:14   #2704
isia4891
Zadomowienie

Hej dziewczyny ja chodziłam na Prosta do szkoły rodzenia a rodziłam na Kościuszki, lezalam w szpitalu 10 dni i odradzam go wszystkim.
Mowicie ze jak zabierają wam dziecko to nie wiecie jak się nim opiekują, ale jak lezycie po cc i nie możecie się ruszyć a wasze dziecko dlawi się wodami plodowymi i dzwonicie po pielęgniarki a one przychodzą po 3 min...to wyobraźcie sobie co czuje matką..
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 14:32   #2705
czarne
Zakupowy odwyk :)

isia4891 myślałam,że dziecko może się dławić wodami płodowymi podczas porodu
czarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 14:56   #2706
adunia89
Zadomowienie

Isia, współczuję doświadczeń

Czarne, noworodek może się nimi dławić nawet do kilku dni.

Napisane.... paluchem po szybce

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-25, 17:07   #2707
żyrafka_19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Dziękujemy. Ja nie słyszałam. Mam Inglesine Trip. Teraz w smyku jest wyprzedaż za 599.
Ja moja kupiłam 2 msc temu i jestem zadowolana.
Inglesina najlżejsza spacerówka ale taka typowa, my decydujemy się na espiro magic ze względu na amortyzowane koła, a palnujemy młodą dość wcześnie w nią wsadzić bo po 4 m-cu.Chyba,że w gondolce jeszcze pojezdzi.
Stary 2014-03-25, 18:45   #2708
czarne

Nam dziś przyszedł quinny,polecam
Stary 2014-03-25, 23:14   #2709
trooskava
Zadomowienie

a ja szukam jakies taniej spacerówki do złobka. Myslalam o 4baby rio , albo caretero alfa. Słyszął ktos?
Stary 2014-03-26, 20:30   #2710
mu_szka
Raczkowanie

Cytat:
a ja szukam jakies taniej spacerówki do złobka. Myslalam o 4baby rio , albo caretero alfa. Słyszął ktos?
Ja tez mialam ten sam dylemat jakis czas temu. Caretero podobno lekki ale na zywo nigdzie nie widzielismy, 4baby tez chyba fajny. My kupilismy baby design mini i poki co jestesmy zadowoleni, plusem jest jedna laczona raczka a nie dwie.
mu_szka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 11:57   #2711
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Ja już kiedys pisałam, że mam po pierwszym synu baby design buggy (już nie produkuja, ale da się kupić np tu: http://www.sklep-tosia.pl/baby-design-buggy_p1841 ) i ja jestm bardzo zadowolona. Boryska w tym woziłam właśnie do żłobka (tyle, że on miał 1,5 roku wtedy), a Kacper od 7 miesiąca w miej jeździ na spacery, kiedy wiem, że raczej nie zaśnie ( oparcie nie rozkłada się na płasko, ale w razie czego lekko się odchyla i raz czy dwa nawet tak Kacper drzemał - tragedii nie było ). Spacerówka ma fajny (odpinany) pasek do przenoszenia, no i póki co oznak zniszczenia nie widać a kolory nadal zachwycają Mamy soczysta zieleń z odrobiną turkusu
Cytat:
Napisane przez mu_szka Pokaż wiadomość
Ja tez mialam ten sam dylemat jakis czas temu. Caretero podobno lekki ale na zywo nigdzie nie widzielismy, 4baby tez chyba fajny. My kupilismy baby design mini i poki co jestesmy zadowoleni, plusem jest jedna laczona raczka a nie dwie.
Fajne to mini Ja ogólnie bardzo lubię i chwalę sobie produkty Baby design/Espiro (ten sam producent). Espiro jest nieco droższą marką, ale jakość wydaje mi się taka sama.
Z większych spacerówek mam Baby design Walker (model 2010 lub 2011, nie pamiętam) i płaciłam tyle samo, po ile są teraz nowsze modele - około 450zł. Wózek się trzyma bardzo dobrze Ja go uwielbiam i polecam
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 13:16   #2712
elami24
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Ja już na dobre skończyłam z życiem internetowym, bo moja Helenka cały czas domaga się mojej uwagi. Jak nie, to mam syrenę
Teraz już tylko Was podczytuję.
Postanowiłam napisać, aby przestrzec karmiące piersią mamy przed tym co mnie się przytrafiło ostatnio.
Otóż od ok 2 m-cy zaczęłam mieć zawroty głowy. Najpierw niewielkie, ale potem coraz silniejsze i całodniowe. Myślałam, że to z braku witamin, żelaza, magnezu więc kupiłam odpowiednie preparaty, ale zawroty głowy coraz silniejsze. Na badaniach krwii nie wykazało anemii ani nic niepokojącego, w moczu za każdym razem gorzej wychodziło.
Po półtora miesiąca wreszcie trafiłam na doktora który postawił diagnozę-silne odwodnienia.
Nie uświadamiałam sobie wcześciej, że 5 szklanek jakie dziennie mniej więcej piję to 2 razy za mało przy karmieniu. Niby wiedziałam, że trzeba pić 2-3litry dziennie, ale nie uzmysłowiłam sobie, że to aż 10szklanek.
No i kroczek po kroczku mój organizm tracił wodę i poszłoby tak dalej i nabawiłabym się niewydolności nerek
Tak więc morał taki-nawet jak nie odczuwacie pragnienia, pamiętajcie o tym i pilnujcie aby pić 2-3 litry dziennie
elami24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 15:06   #2713
żyrafka_19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elami24 Pokaż wiadomość
Nie uświadamiałam sobie wcześciej, że 5 szklanek jakie dziennie mniej więcej piję to 2 razy za mało przy karmieniu. Niby wiedziałam, że trzeba pić 2-3litry dziennie, ale nie uzmysłowiłam sobie, że to aż 10szklanek.
No i kroczek po kroczku mój organizm tracił wodę i poszłoby tak dalej i nabawiłabym się niewydolności nerek
Tak więc morał taki-nawet jak nie odczuwacie pragnienia, pamiętajcie o tym i pilnujcie aby pić 2-3 litry dziennie
ja to w nocy wypijam ok 1,5 l

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Nam dziś przyszedł quinny,polecam
mi tez sie podobal ale nie rozklada sie tak jak bysmy chcieli bo siedzisko kubelkowe i dlatego zrezygnowalismy. ale fajny fajny

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

A tak z innej beczki czy któraś z mam szyje jakies rzeczy na maszynie dla swoich dzieciaczków? bo mnie coraz bardziej ciągnie do tego aby uszyć jakiś kocyczek do wózka z Minky ale krawcową nie jestem i nie wiem czy mi cos z tego wyjdzie......
Stary 2014-03-27, 15:17   #2714
czarne

Cytat:
Napisane przez żyrafka_19 Pokaż wiadomość
ja to w nocy wypijam ok 1,5 l

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

mi tez sie podobal ale nie rozklada sie tak jak bysmy chcieli bo siedzisko kubelkowe i dlatego zrezygnowalismy. ale fajny fajny

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------
Dla nas ten wózek jest mega wygodny i kupowaliśmy właśnie ze względy na to kubełkowe siedzonko.

Ja mam dla małej pościel z minky,podusie i lalkę. Wszystko super jakości więc jeśli masz chęć to szyj
Stary 2014-03-27, 20:43   #2715
becik_4
Zadomowienie

Fajnie ze dzielicie sie opiniami na temat spacerowek ja sie musze wybrac do aresa i tam zobaczyc cos na zywo no i przy okazji fotelik bo lada chwila bedzie trzeba zmienic

a powiedzcie jeszcze jak spia wasze maluchy? Bo mam wrazenie ze moj kuba bardzo malo spi zwlaszcza noca zasypia o 22 a wstaje 5.30 i jeszcze w ciagu nocy budzi sie 3 razy dobijaja mnie juz te nocki
Stary 2014-03-27, 20:47   #2716
czarne

Beatko,ja Ci w 100% polecam quinny. W aresie go nie ma ale jeśli będziesz chciała zobaczyć to daj znać.

Natasza przesypia od 22-23 do 7. Wstaje równo z budzikiem tż,pije butle i jeszcze śpi. Nigdy nam się w nocy nie budziła.
Stary 2014-03-27, 22:47   #2717
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie ze dzielicie sie opiniami na temat spacerowek ja sie musze wybrac do aresa i tam zobaczyc cos na zywo no i przy okazji fotelik bo lada chwila bedzie trzeba zmienic

a powiedzcie jeszcze jak spia wasze maluchy? Bo mam wrazenie ze moj kuba bardzo malo spi zwlaszcza noca zasypia o 22 a wstaje 5.30 i jeszcze w ciagu nocy budzi sie 3 razy dobijaja mnie juz te nocki
Ja ci mogę polecić inglesine Trip. Kupiłam w aresie , Tam też kupiłam fotelik recaro young sport.

Matylda ma ponad rok a ciągle się budzi że 2 razy w nocy......
Stary 2014-03-28, 15:05   #2718
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Przy okazji przestrzegę przed ABC niemowlaka na Zagnańskiej - często wpychają towar z ekspozycji, po tej samej cenie, co nówka w pudełku (dla mnie ma to spore znaczenie). Warto zwrócić uwagę skąd biorą wózek/fotelik i np poprosić o przyniesienie nowej sztuki z zaplecza.

Cytat:
Mój Kacper śpi teraz 19:30/20:00 - 6:15 (starszy syn tak samo ^^) i za dnia ma jedną drzemkę 40min. Nocki przesypia (kiedy nie ząbkuje) odkąd skończył 2 miesiące. Starszy, budził mi się w nocy dotąd, dokąd był na piersi. Jak przeszliśmy całkiem na mm, to po tygodniu przestał się budzić w nocy (miał 7 miesięcy).
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 20:12   #2719
żyrafka_19
Raczkowanie

Cytat:
Moja gwaizdka ma dopiero 2,5 mieisaca wiec chyba nie ma co myśleć o spaniu cała noc tym bardziej, że jest na cycu. wstaje w nocy czesto po zasnieciu spi 2-3 h max pozniej sie budzi co 2 a nawet co godzine juz nad ranem. Nieraz o 5 robi kupke i juz nici ze spania:P

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Beatko,ja Ci w 100% polecam quinny. W aresie go nie ma ale jeśli będziesz chciała zobaczyć to daj znać.
quinny fajny mial tez duzo pozytywnych opinii i tez sie wczuwałam aby go miec ale moja mała jeszcze za mala na ten typ spacerówki.moze pozniej kupimy taka:P
Stary 2014-03-28, 21:32   #2720
isia4891
Zadomowienie

Dziewczyny może ktoras jest z okolic Pakosza bo znajoma mi mówiła, że gdzieś w domku sprzedają wózki nowe i używane zanieduze pieniądze. Ale nie wiem na jakiej ulicy.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-28, 23:35   #2721
mu_szka
Raczkowanie

Cytat:

My wlasnie w aresie kupilismy wozek baby design mini. Mamy spacerowke juz i szukalismy jakiegos tanioszka na wyjazdy, wakacje itp.
I fotelik tez tam kupilismy (romer king plus).

Moja mloda ma juz ponad rok i tez sie budzi w nocy, czasem tylko raz a czasem nawet 4-5 :/ wszystko zalezy od zebow w naszym przypadku. Zasypia po 20 a budzi sie kolo 7, czasem wczesniej. Dodam tylko ze do 6 miesiaca ladnie spala, a potem zaczely wychodzic zabki i spokojne noce sie skonczyly, ale teraz juz powoli sie to uspokaja, wiec badz dobrej mysli, przeciez to nie moze wiecznie trwac!
mu_szka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-29, 21:23   #2722
wiewi
Raczkowanie

trooskavka ja mam caretero alfa, jest lekki a kupiłam go dla Kacperka jak jest u babci... Kupiłam na stronie smyka

Moje dziecko śpi od 20:30 do 5:30 z 2 pobudkami w nocy na cyca... marzę o tym by wreszcie spał ciągiem...
Stary 2014-03-30, 07:32   #2723
czarne

Dziewczyny,jak zaczynałyście dbam o higienę ząbków u waszych dzieci? Natasza ma dwa i się tak zastanawiam
Stary 2014-03-30, 08:41   #2724
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,jak zaczynałyście dbam o higienę ząbków u waszych dzieci? Natasza ma dwa i się tak zastanawiam
ja czyściłam tą silikonową szczoteczką zakłądaną na palca i woda teraz kupilam mu normalną szczoteczkę dla dzieci ale nie chce już w ogole czyścić odkręca głowę i zaczyna płakać a wczesniej pieknie otwierał buzię

liczyłam na dłuższy sen u mojego dziecka przez tą zmianę czasu ale niestety 4.30 starego czasu a 5.30 nowego luż była pobudka
Stary 2014-03-30, 19:33   #2725
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
trooskavka ja mam caretero alfa, jest lekki a kupiłam go dla Kacperka jak jest u babci... Kupiłam na stronie smyka

Moje dziecko śpi od 20:30 do 5:30 z 2 pobudkami w nocy na cyca... marzę o tym by wreszcie spał ciągiem...
Wiewi a jak w alfie aoparcie się rozkłada? Bo moja przysypia w wózku ....
Stary 2014-03-30, 21:38   #2726
wiewi
Raczkowanie

Trooskava Sorki mam caretero gringo nie alfe. U mnie rozkłada się na płasko
Stary 2014-03-31, 23:22   #2727
trooskava
Zadomowienie

Becik lubisz lody bezowe z cremovej ?
Stary 2014-04-01, 12:46   #2728
kaaroolinaa00
Przyczajenie

Dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy.Byłam dzisiaj z małą( 6 miesięcy) u pediatry gdyż podejrzewałąm że kłuje ją uszko. Lekarka póki co nic nie widzi, kazała obserwować. Ale wysłuchała jakieś delikatne szmery nad serduszkiem .Ta lekarka badała małą pierwszy raz, do tej pory inna dr nic nie słyszała.Dostałyśmy skierowanie do kardiologa na langiewicza. Czy warto tam się zapisywać, może polecacie kogoś innego, choćby prywatnie ? Może któraś z Was orientuje się czy te szmery mogły pojawić się nagle ? Tak bardzo się martwię
kaaroolinaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 13:44   #2729
trooskava
Zadomowienie

kaaroolinaa00 u mojej Matyldy lekarz raz slyszal szmery ale jak byla przeziebiona. Powiedzial mi zeby sie wedy nie przejmowac tym bo to od przeziebienia i to standard. Potem badał on ja jeszcez jak bla zdrowa i dwóch innych lekarzy i nic juz nie bylo.

Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała sie z innym pediatra, jak masz skierowanie do kardio to pzrebadac nie zaszkodzi. lepiej wykrywac wczesniej niz pozniej ALE GŁOWA do góry skonsultuj sie z innym pediatra. z Tokarskim, Wojtczak, czy do kogo tam masz zaufanie
Stary 2014-04-01, 18:38   #2730
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Becik lubisz lody bezowe z cremovej ?
i to bardzo ale nie mów ze mnie widziałaś i nie zaczepiłaś i to musiałaś stać za mną skoro wiesz ze wybrałam smak bezowy
dzisiaj też byłam na sienkiewce i chcialam sie skusic na gałeczkę ale zimno mi było wiec zrezygnowałam

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaroolinaa00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy.Byłam dzisiaj z małą( 6 miesięcy) u pediatry gdyż podejrzewałąm że kłuje ją uszko. Lekarka póki co nic nie widzi, kazała obserwować. Ale wysłuchała jakieś delikatne szmery nad serduszkiem .Ta lekarka badała małą pierwszy raz, do tej pory inna dr nic nie słyszała.Dostałyśmy skierowanie do kardiologa na langiewicza. Czy warto tam się zapisywać, może polecacie kogoś innego, choćby prywatnie ? Może któraś z Was orientuje się czy te szmery mogły pojawić się nagle ? Tak bardzo się martwię
jak masz skierowanie to pewnie ze skorzystaj i niech kardiolog zobaczy czy faktycznie jest coś na rzeczy, ja bym uderzała już do kardiologa nie konsultowala z kolejnym pediatrą no chyba ze bardzo długo sie czeka na wizyte u tego kardiologa to poszłabym prywatnie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości