Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-30, 07:48   #2131
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cześć dziewczyny!

Nie mam kompletnie czasu na wizaż ostatnio, jedynie z klubem udaje mi się być na bieząco. Nawet nie wiem co u Was, buuuu

Po krótce co u nas - TZ miał urlop więc trochę pojeździliśmy i pospacerowaliśmy. Omineliśmy dziś basen bo rano było 15 stopni, więc chyba trochę za chłodno jak na pływalnię na powietrzu.. Kupiliśmy nosidło ergonomiczne i jest super Dzis zaliczyliśmy z nim pierwszy spacer, TZ bardzo zadowolony

Dodatkowo posegregowałam zdjęcia z aparatu i stworzyłam albumy online dla rodzinki od pierwszych minut życia Poli aż do dziś Zbierałam się i zbierałam, ale wreszcie się udało. Jeszcze tylko muszę przebrnąć przez ponad 3 tys zdjęć z telefonu, ale to kiedyś

Zębów u Poli dalej nie widać, ale nie ubolewam nad tym, żeby nie było
Dalej tylko kp, ale za tydzień w weekend zaczynamy od ziemniaka. Ekspozycji na gluten jeszcze nie zaczelam i nie wiem czy bede ją robić - jeszcze nad tym myśle (jak pisałam już kiedyś - tutaj się jej nie robi jeśli w rodzinie nie ma chorych na celiakie). Chyba powoli zaczyna się skok bo maruderstwo wróciło i znacząco zredukowała się ilość snu w dzień (o jakies 1.5h na dzien mniej) - dokładnie to samo co podczas ostatniego skoku.

T. wyjeżdża pod koniec tygodnia, więc wszystko powinno wrócić do normy i starego planu i mam nadzieję, że wreszcie będę z Wami na bieżąco

To tyle, trzymajcie się ciepło i udanej niedzieli!

PS W Polsce lepsza pogoda niż w Kaliforni - u nas 13 stopni i deszcz od poniedziałku Jaja na całego
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 08:15   #2132
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Tassiu, kochanie, dziękuję za odpowiedź a propos kaszki
Stresuję się, bo od fiasko z kaszką Bobovita, młody nie dostaje kaszki - czyli od ponad tygodnia, więc jutro już ruszyłabym z Holle

Powiedz mi jeszcze czy dobrze kapuję: ściągasz 200 ml i mieszasz z kaszką i Maćko zjada jednorazowo te 200 ml kaszki? Jakoś tak dużo... Zwłaszcza, że na tych Bobovitach jest napisane, że porcja to 140

Ps. To wieczorne ściąganie mleka jest na kaszkę? Nie ściągasz dwa razy? Bo nie dajesz już na noc butli z mlekiem swoim tylko kaszkę? Czy dajesz i kaszę a po kąpieli i butlę?
na holle jest porcja rozpisana jako 200ml a ja daje tyle co Maciej zjada
wczoraj wyjatkowo zjadl 210ml kaszki (mleka bylo 190)
ale czesto robie mu 120ml bo on ostatnio niejadek
i kaszke podaje do ostatniego posilku przed snem i odciagam raz
probowalam do przedostatniego ale efekt jest taki ze nie chce mleka przed snem
a poza tym mnie sie nie chce dwa razy odciagac

ja wczoraj mialam gigantyczny spacer, a dzis jade do zoo z Maciejem
ze znajonymi bo tz sie uczy do czwartkowej obrony

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 08:40   #2133
kahunia
Zadomowienie

Dzień doberek

Nadrobiłam wczoraj żeby nie było ale jakoś nie miałam nastroju na odpisywanie.

U nas kolejny piękny dzień się zapowiada. Mamy w planach wyjazd nad jeziorko do sąsiadów po drugiej stronie Nysy A popołudniu to nie wiem, chyba też jakiś spacer, bo do T. chyba nie pojedziemy bo malują ściany, więc Amelki nie będę tam pchać.

A zmiana czasu wyszła tak, że Amelka wstała o 7 mogłaby tak wstawać już zobaczymy tylko wieczorem o której spać pójdzie Ale nie mam zamiaru jej jakoś przestawiać i tak chyba wstaje i idzie spać zgodnie z zegarem biologicznym, więc niech sama zdecyduje

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 08:42   #2134
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Nie mam kompletnie czasu na wizaż ostatnio, jedynie z klubem udaje mi się być na bieząco. Nawet nie wiem co u Was, buuuu

Po krótce co u nas - TZ miał urlop więc trochę pojeździliśmy i pospacerowaliśmy. Omineliśmy dziś basen bo rano było 15 stopni, więc chyba trochę za chłodno jak na pływalnię na powietrzu.. Kupiliśmy nosidło ergonomiczne i jest super Dzis zaliczyliśmy z nim pierwszy spacer, TZ bardzo zadowolony

Dodatkowo posegregowałam zdjęcia z aparatu i stworzyłam albumy online dla rodzinki od pierwszych minut życia Poli aż do dziś Zbierałam się i zbierałam, ale wreszcie się udało. Jeszcze tylko muszę przebrnąć przez ponad 3 tys zdjęć z telefonu, ale to kiedyś

Dalej tylko kp, ale za tydzień w weekend zaczynamy od ziemniaka. Ekspozycji na gluten jeszcze nie zaczelam i nie wiem czy bede ją robić - jeszcze nad tym myśle (jak pisałam już kiedyś - tutaj się jej nie robi jeśli w rodzinie nie ma chorych na celiakie). Chyba powoli zaczyna się skok bo maruderstwo wróciło i znacząco zredukowała się ilość snu w dzień (o jakies 1.5h na dzien mniej) - dokładnie to samo co podczas ostatniego skoku.

T. wyjeżdża pod koniec tygodnia, więc wszystko powinno wrócić do normy i starego planu i mam nadzieję, że wreszcie będę z Wami na bieżąco

PS W Polsce lepsza pogoda niż w Kaliforni - u nas 13 stopni i deszcz od poniedziałku Jaja na całego
Udanego dnia również.Tutaj też się nie robi ekspozycji,ale je zrobię.Kurcze ale mi brakuje tej godzimy.Jakie nosidło kupiliście?Tula?A może inne,pokaż proszę,może i tutaj będzie dostępne i tańsze niż Tula.

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-30, 08:53   #2135
kaska87
Zakorzenienie

hej
wyspałam się

ja: ) to będziesz częściej jak TZ skończy urlop

Motyl ja głosuję na paski

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 09:01   #2136
Isabell12
Zadomowienie

cześć mamusie

nie miałam wczoraj czasu nawet was trochę poczytac,mały po tym szczepieniu jakis się żle czuje tylko i no masakra, mówię wam, a do tego jak mj mż zmienił wartę wczoraj po południu przy bobasie poszłam ze starszym na rolki i tak się wyłożyłam, że mam cały palec u prawej dłoni spuchnięty. boli jak jasna chole..a, no to tyle u nas, pozdrawiam was wszystkie, zdrówka życzę potrzebującym, i lecę was trochę [poczytać, bobo śpi.

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Nadrobiłam wczoraj żeby nie było ale jakoś nie miałam nastroju na odpisywanie.

U nas kolejny piękny dzień się zapowiada. Mamy w planach wyjazd nad jeziorko do sąsiadów po drugiej stronie Nysy A popołudniu to nie wiem, chyba też jakiś spacer, bo do T. chyba nie pojedziemy bo malują ściany, więc Amelki nie będę tam pchać.

A zmiana czasu wyszła tak, że Amelka wstała o 7 mogłaby tak wstawać już zobaczymy tylko wieczorem o której spać pójdzie Ale nie mam zamiaru jej jakoś przestawiać i tak chyba wstaje i idzie spać zgodnie z zegarem biologicznym, więc niech sama zdecyduje
u nie też ładny dzień się zapowiada wezmę chyba dzieci na długi spacer, to moze małemu się troszkę polepszy, U MNIE TEŻ O 7, TEŻ,chce tak codziennie!
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 09:13   #2137
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Dodatkowo posegregowałam zdjęcia z aparatu i stworzyłam albumy online dla rodzinki od pierwszych minut życia Poli aż do dziś Zbierałam się i zbierałam, ale wreszcie się udało. Jeszcze tylko muszę przebrnąć przez

ponad 3 tys zdjęć z telefonu, ale to kiedyś

super z tymi zdjęciami, ja też bym tak chciała, ale czasu brak

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
haha dobre byłyście poprawiłyście mi wieczorny humor
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
muszę jutro obadać oceny tego fotelika bo fajny się wydaje
http://foteliki-pod-lupa.pl/nowe-fot...osi-2waypearl/
faktycznie fajny, ja też niedługo muszę się rozejrzeć za nowym

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Moja dzzisiaj też żarłok,aczkolwiek groszek odrzuciła. A jak zapodałam jej kalafiora to jadła jak głupia

Ja w przedszkolu miałam dwóch chłopaków na raz-Kubę i Bartka-bawiliśmy się,że jestem uwięzioną księżniczką i oni mnie ratowali. Byli Czarnym i Białym Rycerzem (bo jeden czarny, a drugi blondas)
i w Troskliwe Misie też się bawiliśmy.

I miałam też chłopaka na wakacjach jak miałam 5 lat, nie pamiętam imienia,ale blondas był I wtedy co się z nim spotykałam to malowałam usta szminką mamy, bo się łudziłam,że będzie całus ale już rok później on za mną łaził, a ja go biłam, przestał mi się podobać, taki zużyty

rozrabiary, normalnie z was wszystkich były jak tak czytam o waszych przedszkolnych podbojach, ale uśmiałam się

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie pomysły na gładkie przejście zmiany czasu przez nasze dzieci? Kładziecie wcześniej spać,albo co innego?Ja tylko za radą Tassi kąpie wcześniej i chcę wcześniej ją położyć spać.A czy się uda,to inna para kaloszy

mój poszedł wczoraj spać normalnie ale po doświadczeniach ze starszym ,maluchów nie obchodzi żadna zmiana czasu, ja przestawiałam przez kilka dni starszaka tak przesuwałam spanie o 10,15 min
Stary 2014-03-30, 09:19   #2138
kaska87
Zakorzenienie

kurcze muszę Myszę w środę zawieźć do teściowej bo na 10 do fryzjera idę

ja jak pomyślę o tych fotelikach to mi słabo- tyle tego jest i wybierz coś człowieku

Stary 2014-03-30, 09:23   #2139
Isabell12
Zadomowienie

dużo piszecie o jedzonkach dla dzieci, fajnie bo my niedługo startujemy z czymś więcej, niz jabłko wię na pewno będę często wracać do waszych porad, z góry,DZIĘKI, któraś pytała o filcowy bieżnik na komodę, komoda śliczna a ja, wybrałam bym pierwszą propozycję,
JAKA, CUDNA TA DYNIA TO TRZEBA MIEĆ TALENT!
A co DO MAMUŚ które mają ZAWroty GŁOWY to może anemia, ja tak miałam jeszcze przed ciążą ( a dodam że na czas leczenia, miałam stop ze staraniem się o bobasa),aż lekarka nie chciała mi podpisac badan do pracy, poszłam do rodzinnego i dał mi tardyferon i brałam pół roku więc nie czekajcie tylko do lekarza!!!!!! bo nie wiadaomo co to może być ale to jest niebezpieczne, a jak byści Odpłyneły tak na spacerze z dzieckiem TO CO! i nikogo by nie było w pobliżu TO CO!
MAM nadzieje ze was trochę nastraszyłam i zdopingowałam do dbania o siebie
Stary 2014-03-30, 09:25   #2140
kaska87
Zakorzenienie

Mikołajek usiadł z pozycji brzuszkowej

Stary 2014-03-30, 09:36   #2141
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja też nie, już śpi od 18.30

Byłam z mamą na zakupach, kupiłam sobie ekstra bluzkę za całe 5 euro, mama mi kupiła spodnie i młodemu szelki i jeansy
Połaziłyśmy troche po sklepach, pogadałyśmy i sie rozerwałam.
teraz mąż robi mi kolacyjkę, i spadam na the voice.
Buziaki i miłego wieczoru !
zazdroszczę, ja też muszę powoli wyruszać na zakupy i trochę poszaleć o 1.5 roku poza spodniami ciążowymi nic sobie nie kupiłam nawet bluzki ciążowej, bo nie miałam wielkiego brzucha więc chodziłam w zwykłych takich trochę luźniejszych

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
kurcze muszę Myszę w środę zawieźć do teściowej bo na 10 do fryzjera idę

ja jak pomyślę o tych fotelikach to mi słabo- tyle tego jest i wybierz coś człowieku
no my też się już ze 2 tyg rozglądamy, bo ten który kupiłam z wóżkiem (wózek miałam taki 3w1) to za 2 kg bedzie za mały mały waży teraz 7.600 a on jest do 10 kg- ale faktycznie trudno się zdecydować

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Witam was w mglisty poranek po tragicznej nocy z dzieckiem na rękach

Noce sa jakaś tragedia jak już bywało fajnie że budziła się przez jakiś czas co 3-4 godziny tak teraz co godzinę???i najlepsze że dzisiaj za każdym razem włączałam suszarke i się uspakajala i spala i nie musiałam karmić!wiec o co chodzi???? boże a może to skok???teraz też śpi mi na rękach bo budzi się co chwilę a tak bujne i śpi masakra jakaś
szczerze współczuję
Stary 2014-03-30, 09:42   #2142
Isabell12
Zadomowienie

a ja ostatnio pisałam że kupiłam pościel i "buciczki" dla bobcia, o TAKIE
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (144,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (185,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-03-30, 09:49   #2143
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ma ktoras z was tego typu krzeselko? Stabilne jest? Bo na zdjeciu wydaje sie, jakby przy pierwszym lepszym ruchu dziecka mialo sie wywalic
ja mam inne, mały jeszcze nie korzysta więc nie wiem jak w praktyce sie sprawdza, ale to na tym zdjęciu to faktycznie jakoś tak niestabilnie wygląda a może sprawia tylko takie wrażenie,
ja mam takie wydaje się fajne, bobas dostał w prezencie od moich znajomych z pracyjanie wybierałam, a jak dają to brac trzeba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pepe-opis.jpg (13,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (18,1 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-03-30 o 09:51
Stary 2014-03-30, 09:54   #2144
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Pytanie za 100 punktow.Czy zwykle ziarno(ryz, manna, jaglanka, owsianka)gotowane na wodzie moze stac w lodowce do nastepnego dnia?

Ladna u mnie pogoda, zapowiadaja 16 stopni.Czy moge dac malemu body z krotkim rekawkiem i na to bluze czy za zimno?
maharet ja zawsze nie wiem jak ubrać małego, wydaje mi się że zawsze zmarznie, więc moze go nawet czasami przegrzewam, CO ZŁE JEST, wiem, i lanie mi się za to należy ale naprawde jakoś nie umiem tego ogarnąć
Stary 2014-03-30, 09:57   #2145
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE brawo brawo

ale tak calkiem.prosto siedzi?
bo mackowi tez sie zdarzylo parokrotnie ale siedzi baaardzo pochylony wiec nie wiem czy mu to zaliczyc ale chyba.nie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 10:15   #2146
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
co myślicie o tym czymś? http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/62785
Ola rzuca się na telefony i piloty, może by się to sprawdziło? plus uwielbia jak coś świeci i gra

i mam pytanie odnośnie szczeniaczka uczniaczka, czy ta jego siostrzyczka szczeniaczka uczniaczka to jest tak samo fajna jeśli chodzi o naukę dziecka czyli te funkcje które posiada? orientujecie się? bo ona bardziej mi się wyglądowo podoba

http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/75857

świetna wiadomość
Larysa- mój też uwielbia jak coś, gra porusza się swieci dostał od znajomych ostatnio takiego pajaca na baterie, ale on raczej edukacyjny nie jest. ale ten szczeniaczek to fajniusi, w ogóle w smyku jest wiele takich różnośc można coś wybrac

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Nooooo, DUŻE ,

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mam tak gigantyczne mdlosci ze obudzilam sie i nie moge spac bo helikopter na maksa
w sumie trwa to juz 48h :/
ciekawe czego objawem sa mdlosci oprocz potomka?

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

madziuchna ja jaglana podaje na swoim mleku

---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

caly dom spi a ja ogladam prawo agaty
rano bede plakac ze niewyspana

TAŚKA - do lekarza, bo będziemy bić

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Moja mama dzwoniła i pytała co chcemy dla Kornusia na pół roczku, zapytałam czy jest chętna kupić mu krzesełko, powiedziała, że no pewnie.
jaka kochana mamusia , moja też dzieciom zawsze jakiś drobiazg kupi( choć w tym przypadku takie krzesełko to nie taki drobiazg) a moja T, mówi ze ona nie umie kupować dzieciom. a swoich miła 6, nago chyba chodziły

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

A I DZIĘKI WSZYSTKIM MAMOM za podanie wagi swoich pociech, czyli u nas wszystko w normie te 7.600 ( 5 m-cy, 2 tyg.) ZYCZE WAM UDANEJ NIEDZIELI u mnie pieknie wiec pójdziemy daaaleko, pozdrowionka, buziaki i uściski
Stary 2014-03-30, 10:17   #2147
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję,super!!A moja nadal nic,nawet się nie obraca.Nie wiem,martwić się już?

Stary 2014-03-30, 10:21   #2148
kaska87
Zakorzenienie

Tasia tak

co? nie liczy się?

Stary 2014-03-30, 10:22   #2149
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
jak ja nie lubię chodzić do lekarza a do gina to już w ogóle
ja tez nie a do gin to juz całkiem ale czasami trzeba ja do gin ide w tym tyg.
NO PAPA LECE OBIAD ROBIĆ
Stary 2014-03-30, 10:27   #2150
policzanka
Wtajemniczenie

Kaśka no pewnie ze się liczy!zuch Miki!

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 10:36   #2151
xViolet
Raczkowanie

Wiatam w niedzielny poranek
Cytat:

A co robisz u fryzjera ? Zdecydowałaś sie na grzywke ?

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
Jakie śmieszne buciczki.

A co do ubierania, to byłam wczoraj u lekarza z Wiki i była z dzieckiem para Hindusów z dziewczynka ok 7 miesięcy i była w samych leginsach, bluzce z długim rękawem i gole stopki
A moje dziecko przejawia rasistowskie cechy, bo strasznie sie ich wystraszyła i w paniczne płacz wpadła

Byliśmy u neurologa na kontroli. Stwierdziła, ze Wiki dobrze sie rozwija i jest bardzo symetryczna A to ze sie nie obraca z pleców na brzuch, to wina refluksu, bo ogólnie jest ruchliwa, na boczki i z brzucha na plecy śmiga, stopy wkłada do buzi. No i powiedziała, ze refluksowe dzieci tak mogą mieć i to taka naturalna obrona organizmu, bo lezenie na brzuchu kojarzy z bólem i ulewaniem. Ona nie stwierdza żadnych uszkodzeń neurologicznych. Mamy dać jej czas.
Stary 2014-03-30, 10:37   #2152
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Tasia tak

co? nie liczy się?
Brawo!

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 10:43   #2153
kaska87
Zakorzenienie

Violet tak robię- kolor i grzywka

już miałam podobnie tylko teraz mam włosy dłuższe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolor-popielaty-sredni-blond-piekny.jpg (44,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mmm.jpg (55,1 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-30 o 10:50
Stary 2014-03-30, 11:03   #2154
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super, ogromne brawa dla Mikołaja
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:07   #2155
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Tasia tak

co? nie liczy się?

Super, brawo Mikuś!

Enci niewiele brakuje, półsiedzi z podparciem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:25   #2156
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
super
Cytat:
Tasia tak

co? nie liczy się?
Kornelowi jeszcze trochę brakuje, bo obraca się z brzuszka na boczek, podpiera ręką i robi bach !

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:26   #2157
policzanka
Wtajemniczenie

eh..a mojej Lilce się nie spieszy...

policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 11:35   #2158
Larysa88
Zakorzenienie

tassia, na to musi mnie najść wena narazie jakoś omijam ten temat

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a ile stałego jedzonka Tusia teraz je?

u nas kiepsko z jedzeniem, oczywiście oprócz piersi kiepski nastroj przez to mam
nie martw się
dużo dzieci teraz ma jakieś foszki na jedzenie, bo Ola też mi się pogorszyła po całej nocy koło 6-7 rano jadła mi jeszcze tydzień temu 180 co dla mnie było wielkim wow, a np. dziś 60ml i za jakieś 10 minut znów 60, zrobiłam 120, bo wiedziałam że nie wypije więcej, i tak już od paru dni

w ogóle to poprzeglądałam te poradniki żywieniowe, bo ja to tak dyndałam sobie z tą kaszką, czasem dałam czasem nie, częściej nie, nie myślałam, że to jest jako jeden z posiłków aleeee... wydaje mi się że dużo tego jedzenia, mi się w ciągu dnia wydaje że ona non stop coś je i jakby była głodna to by więcej tego mleka piła, czy więcej obiadku chciała a ona nie bardzo właśnie.
powiedzcie jak to z tymi kaszkami, lepiej dać kaszkę zamiast mleka?
aha i jeszcze o zbożach czytałam że trzeba też jakąś porcję dziennie, ale no te zbożowe to z glutenem są? chyba że są jakieś kaszki czy deserki zbożowe bez glutenu, nie no to chyba niemożliwe?
bardzo dziękuje z góry za odpowiedzi

Cytat:
Cześć dziewczyny!

z tą Kalifornią to pocieszyłaś choć raz u nas lepiej

odpoczywajcie i spędzajcie miło czas

Cytat:
jaaaaa dzielny Mikołajek, super

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
słodkie

Cytat:

fajna ta fryzurka
siedzi mi od ładnych paru lat taka w głowie ale się lękam i z grzywką dużo roboty chyba prawda? prostownica itd? ja takiego urządzenia nie używam bo i tak mam proste druty..
zresztą ja i tak wyglądam jak dziecko, a co dopiero z grzywką by było

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
super

Kornelowi jeszcze trochę brakuje, bo obraca się z brzuszka na boczek, podpiera ręką i robi bach !
o to moja też tak robi, z brzuszka na boczek i zgina nogę

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
eh..a mojej Lilce się nie spieszy...

nie przejmuj się mojej też nie
Stary 2014-03-30, 12:02   #2159
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

Świetna fryzurka marzy mi sie taka, ale nigdy prostej grzywki nie miałam, zawsze na bok.
No i super zdjecie ślubne mimo zamazanych twarzy masz super figurę i sukienka bardzo w moim stylu, chyba nawet mierzylam, tylko jednak wiecej kosztowała niż sobie założyłam. To chyba st. Patrick ? Ja w końcu kupiłam herms gaccio

matal co do Tobrexu, to lekarka na przepisała jakies 2 miesiące temu, wiec możesz Enci zaaplikowac. Tylko nie wiem jak długo po otwarciu ich mozna używać, chyba ze niedawno otworzylas.

Edytowane przez xViolet
Czas edycji: 2014-03-30 o 12:05
xViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 12:13   #2160
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Moj je 40-50 mleka wiec jak wypije 120 to slacze z radosci.
Ja tak czytam, to sie zastanawiam, gdzie mojemu ida te kalorie...zjada 3x180 mm, 120-150 gestej kaszki, obiad - ostatnio 130-160 g i deser (zwykle sloiczek). A chyba najdrobniejszy z chlopakow. Pediatra jakos sie nie dziwi, mowi, ze to po rodzicach. Nawet ostatnio mial kontrolnie morfo i mocz - wsio ok. Niby duzo się rusza, ale to chyba normalne u niemowląt

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości