|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]()
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
#2283 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaika dzięki za oklaski
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#2284 |
|
BAN stały
|
Wita poweekendowo w nowym czasie.
Udalo mi sie w miar przestawic dziecko, pory karmienia o ta godz wczesniej przyjal bez problemu, ze spaniem troche gorzej, walczy jakies 30 min i go roznosilo, ale zasnal.Pare dni gora i mysle, ze bedzie ok. Z soboty na niedziele mialam jedna z najgorszych nocy od dawna.Monitor pulsu Janka pipczal, z powodu niestykajacego kabelka.Brzuszek sie falduje i nie styka, 5 razy wstawalam poprawiac z tego dwa razy obudzilam malego ktory sie wkurzym i awanturowal.Potem caly dzien byl marudny bo niewyspany, a mnie blal leb.Jutro do kardiologa i mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i nie trzeba bedzie go monitorowac, bo coraz trudniej to urzadzenie na nim utrzymac. Nie wiem jak wasze dzieci wytrzymuja 2 godz na spacerze.My bylismy 1,5 i ledwo wytrzymal.Najpierw sobie popatrzyl ,potem drzemnal, ale ostatnie 20 min mial dosc i chcial wylezs, dobieral sie do parasolki, raz ja wyrwal, a raz zdemontowal drucik |
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
idę pod prysznic i zbieramy się na spacer.
pogoda ładna ale chyba trochę zimno. do później.
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poweekendowo! Sobota i niedziela cudowne! Duuużo słońca, przyjemny wiaterek i w miarę ciepło (12-15 stopni). Szymek od piątku zajada się marchewką, chyba naprawdę mu smakuje bo się domaga więcej i więcej i więcej
Zaczyna też w końcu łapać swoje paluszki u stópek i próbuje je wsadzać do buźki, ale go przeciąża i ląduje na boczku Z gorszych wieści to chyba mam chore uszy, bo meeega mocno mnie bolą i coś tam się dzieje w środku z nimi niedobrego. Będę próbowała się do lekarza jakiegoś dostać.Nadrobiłam.... Brawo dla Mikiego, Elenki, Helenki i Marcinka za nowe umiejętności Dodinha skoro już na boczek zaczyna się przekręcać to jeszcze troszkę i załapie obrót za brzuszek. Szymek też tak miał Tassia kciuki za szczepienie ![]() Poli aż mnie ścisnęło w środku jak przeczytałam o tym szpitalu. Kochana, nie obwiniaj się! Naprawdę szybko zareagowałaś, zrobiłaś co mogłaś żeby pomóc Liluni i na pewno wszystko będzie dobrze kasiuni_a dobrze, że chrzciny się udały. Na pewno musieliście być mega zmęczeni tymi przygotowaniami, ale już po wszystkim My zdecydowaliśmy się na restaurację i uważam, że to był świetny wybór, bo ominęła nas ta masa przygotowań. Aha no i oczywiście brawo dla Miłoszka za pół roczku ![]() misia - też zauważyłam tętnienie ciemiączka |
|
|
|
#2287 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
za nowe umiejętności dla Elenki, Marcinka, Mikołaja i Helenki.Lulla gratulujemy Bartusiowi ząbka ![]() Cytat:
ale teraz mąż akurat kupił lovi i też fajne są, a Miłek złapał bez problemuCytat:
ale nie możesz się obwiniać, zareagowałaś błyskawicznie i wiedziałaś co robić, nie spanikowałaś też Cytat:
![]() ja też ![]() muszę jednak doczytać wszystko, bo nie wiem co się dzieje z Natalką, że szpital?? Cytat:
|
||||
|
|
|
#2288 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2290 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zamowilm make z amaratusa, bo moj maly srednio toleruje codziennie jedzenie miesa, a tak uzupelni mu to zelazo. Aha sliwka pomogla na zatwardzenie |
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Poli
trzymajcie się!
|
#2292 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- U mnie kryzys z mlekiem od 2v dni nie daje o sobie znac, moze dlatego, ze domieszalam mleko nastepne do poczatkowego, |
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2296 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- ![]() Moj coraz czesciej staje na czterech i siew tak smiesznie energicznie kiwa do przodu i do tylu
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Niemowlaka ubiera się tylko jedną warstwę więcej niż jak my jesteśmy ubrani. Staram się do tego dostować.
|
#2298 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Tusia wstała dziś o 8, jeszcze się pobawiła w łóżeczku, więc ja wstałam o 9 ![]() Mąż ma wolne,więc jedziemy do Parku Miniatur, do końca marca jest za 19 zł za osobę, aa od kwietnia zaa 30, także opłaca nam się ta wycieczka dzisiaj ![]() Dziewczyny widziałyście gdzieś jakieś fajne (niekoniecznie w różu, te z H&M w paseczki też odpadają) czapeczki bawełniane? Ostatnio kupiłam z CoolClub w Smyku, ale porażka- są wielkie górą i strasznie płytkie:/
|
#2300 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Potem sie popsul i z zarloka powstal niejadek |
|
|
|
|
#2301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem możesz spróbować, my jak nas nie ma w domu to jest kąpiel później jakoś się tym zbytnio nie przejmuję ![]() Cytat:
zdrówka
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najpierw dzis biele drzewka. zapowiedzialam mezowi ze nioepobielone ida pod siekiere
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2014-03-31 o 09:49 |
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
u nas to taka w sam raz
|
|
#2304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lypalam okiem i marzylam .. hehe spytam sie tesciowki gdzie jeszxzw byly bo obeszlysmy troche sklepow i nie pamietan juz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
dzis dzwonie. musze ta zalatwic by dzieciaki mialy z kim zostac... skora natalki bez zmian, mino pdawania zyrtecu...
poli - bedzie dobrze, nie obwiniaj sie... poryczalam sie jak pomyslalam przez co przechodzicie... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2014-03-31 o 10:04 |
|
|
|
#2306 |
|
BAN stały
|
wow
Elenka wymiata, ciekawe kiedy zacznie chodzic Wiecie, ze moj brat chodzil w wieku 9 miesiecy?Urodzil sie 10 grudnia, 1 wrzesnia jak szlam do szkoly(do zerowki) to juz mnie odprowadzal i przymierzal sie do krzeselka w kalsie Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-31 o 09:54 |
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
smialam sie wczoraj bo polujemy na ciuszki na chtzest
T. chviala kupic te slawne body co niektore z was chyba Angel i Misia ubraly na chrzest ale nie wiedziala jaki rozmiar brac szkoodaze juz ivh nie maWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Piotrek 8
|
|
#2309 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie kupię ksylitol?w sklepach ze zdrową żywnością?Cytat:
![]() Cytat:
kochana, to straszne! Brawa za szybką reakcję i absolutnie nie możeszz siebie obwiniać, bądź z siebie dumna za przytomoną ocenę sytuacji! to musiało być straszne ciekawe skąd to możliwe skoro piecyk sprawny...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

ale teraz mąż akurat kupił lovi i też fajne są, a Miłek złapał bez problemu
ale nie możesz się obwiniać, zareagowałaś błyskawicznie i wiedziałaś co robić, nie spanikowałaś 

kiepski nastroj przez to mam

i lanie mi się za to należy ale naprawde jakoś nie umiem tego ogarnąć
ale najpierw dzis biele drzewka. zapowiedzialam mezowi ze nioepobielone ida pod siekiere