Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 09:18   #2281
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja dzis mam szczepienie i jestem mega wystraszona
to pierwsze szczepienie od 5 miesiecy wiec trzymajcie kciukasy
kciuki za szczepienie Maciusia, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

A i przy okazji wczoraj Miłosz skończył pół roczku
wszystkiego dobrego dla Miłoszka
Stary 2014-03-31, 09:24   #2282
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
trzymam mocno

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:25   #2283
dodinha
Wtajemniczenie

Jaika dzięki za oklaski

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-31, 09:25   #2284
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Wita poweekendowo w nowym czasie.
Udalo mi sie w miar przestawic dziecko, pory karmienia o ta godz wczesniej przyjal bez problemu, ze spaniem troche gorzej, walczy jakies 30 min i go roznosilo, ale zasnal.Pare dni gora i mysle, ze bedzie ok.

Z soboty na niedziele mialam jedna z najgorszych nocy od dawna.Monitor pulsu Janka pipczal, z powodu niestykajacego kabelka.Brzuszek sie falduje i nie styka, 5 razy wstawalam poprawiac z tego dwa razy obudzilam malego ktory sie wkurzym i awanturowal.Potem caly dzien byl marudny bo niewyspany, a mnie blal leb.Jutro do kardiologa i mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i nie trzeba bedzie go monitorowac, bo coraz trudniej to urzadzenie na nim utrzymac.

Nie wiem jak wasze dzieci wytrzymuja 2 godz na spacerze.My bylismy 1,5 i ledwo wytrzymal.Najpierw sobie popatrzyl ,potem drzemnal, ale ostatnie 20 min mial dosc i chcial wylezs, dobieral sie do parasolki, raz ja wyrwal, a raz zdemontowal drucik
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:26   #2285
papuga_69
Zakorzenienie

idę pod prysznic i zbieramy się na spacer.
pogoda ładna ale chyba trochę zimno.

do później.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:28   #2286
jo_asiek
Zadomowienie

Witam się poweekendowo! Sobota i niedziela cudowne! Duuużo słońca, przyjemny wiaterek i w miarę ciepło (12-15 stopni). Szymek od piątku zajada się marchewką, chyba naprawdę mu smakuje bo się domaga więcej i więcej i więcej Zaczyna też w końcu łapać swoje paluszki u stópek i próbuje je wsadzać do buźki, ale go przeciąża i ląduje na boczku Z gorszych wieści to chyba mam chore uszy, bo meeega mocno mnie bolą i coś tam się dzieje w środku z nimi niedobrego. Będę próbowała się do lekarza jakiegoś dostać.

Nadrobiłam....

Brawo dla Mikiego, Elenki, Helenki i Marcinka za nowe umiejętności

Dodinha skoro już na boczek zaczyna się przekręcać to jeszcze troszkę i załapie obrót za brzuszek. Szymek też tak miał Teraz potrafi (jeszcze baaardzo pokracznie) obrócić się przez prawy boczek na brzuch.

Tassia kciuki za szczepienie

Poli aż mnie ścisnęło w środku jak przeczytałam o tym szpitalu. Kochana, nie obwiniaj się! Naprawdę szybko zareagowałaś, zrobiłaś co mogłaś żeby pomóc Liluni i na pewno wszystko będzie dobrze

kasiuni_a dobrze, że chrzciny się udały. Na pewno musieliście być mega zmęczeni tymi przygotowaniami, ale już po wszystkim My zdecydowaliśmy się na restaurację i uważam, że to był świetny wybór, bo ominęła nas ta masa przygotowań. Aha no i oczywiście brawo dla Miłoszka za pół roczku

misia - też zauważyłam tętnienie ciemiączka
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:29   #2287
kasiuni_a
Wtajemniczenie

za nowe umiejętności dla Elenki, Marcinka, Mikołaja i Helenki.

Lulla gratulujemy Bartusiowi ząbka

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ale tu cisza.Wpadłam,żeby Was zapytać jakie smoczki uspokajacze polecacie?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
ja bardzo lubię smoczki z TT, moje dziecko też ale teraz mąż akurat kupił lovi i też fajne są, a Miłek złapał bez problemu

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny to wszystko moja wina . jak co niedziela brałam z lilka prysznic . po niedługiej chwili lila zaczęła zasypiać
Przelewa mi się przez ręce . od razu z nią w wybiegł,zaczęłam cucic.wolac ją nawet dwa wdechy jej zrobiłam z tej bezsilności.lila zaczęła reagować. w między czasie zadzwoniła m na pogotowie .by

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

Li po chwili . zabrali nas. po chwili tez była straż . jak tylko weszli wskaźnik coś tam pokazał . gdyby nie ten cholerny prysznic nie było by tego..przez swoją zachcianke mogłam zabić swoje dziecko.

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Teraz leży my na onkologii bo nigdzie nie było miejsca . najgorszy był moment kiedy z mężem leżałam na sor . byliśmy zdala od Lili .to była męka..tak bardzo chciałam być wtedy przy niej..dziewczyny ja myślałam że ja stracę..

Poli to brzmi strasznie ale nie możesz się obwiniać, zareagowałaś błyskawicznie i wiedziałaś co robić, nie spanikowałaś

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy waszym dzieciakom też tętni ciemiączko ?
też

Cytat:
trzymamy

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
przeczytałam gumeczki
ja też

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Monia a jak tam Natalka? Byłyście w szpitalu?
muszę jednak doczytać wszystko, bo nie wiem co się dzieje z Natalką, że szpital??

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
może i będą, ale wczoraj mnie tak wkurzył jak naszykował wodę do kąpieli, że szok, woda miałam 38 stopni i mu mówię że za gorąca czy sprawdzał termometrem, to powiedział że termometr taki to można o kant d... potłuc... wydarłam się to dopiero dolał trochę chłodniejszej wody...
Miłosz jakby miał wodę 38 stopni to by się zapłakał, że taka zimna

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:30   #2288
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

a w K. wrzucę walkę z pokrętłem od kaloryfera

/
Moj tez lubi takie pokretlo, jak z nim siedze blisko to zawsze sie tam dobiera
Stary 2014-03-31, 09:31   #2289
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Mikołajek usiadł z pozycji brzuszkowej
Stary 2014-03-31, 09:34   #2290
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
zadowolona zrobilam Maciejowi krem ze szparagow
iiii
wyszly tylko dwa sloiczki
z wiazki szparagow i ziemniaka jednego
najmniej ekonomiczne sloiczki ever
chyba wyszly drozej od holle
ale smakowite
i narobilam sie masakrycznie bo przecieralam przez sitko zeby tych wlosow ze szparagow nie bylo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Znowu mi dalas fajny pomysl na obiadek dla potworka.

Zamowilm make z amaratusa, bo moj maly srednio toleruje codziennie jedzenie miesa, a tak uzupelni mu to zelazo.
Aha sliwka pomogla na zatwardzenie
Stary 2014-03-31, 09:34   #2291
MsLullaby
Zakorzenienie

Poli trzymajcie się!

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:37   #2292
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
ja mialam sebastiana
calowalismy sie pod kocem nota bene w pokoju w ktorym spie teraz z mezem moim sebastianem
i nigdy w zyciu juz wiecej sebastianow nie poznalam

Moj tz ma na drugie Sebastian, w pracy tak na niego mowia, bo pierwszego imienia nie potrafiowypowiedziec

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a ile stałego jedzonka Tusia teraz je?

u nas kiepsko z jedzeniem, oczywiście oprócz piersi kiepski nastroj przez to mam
U mnie kryzys z mlekiem od 2v dni nie daje o sobie znac, moze dlatego, ze domieszalam mleko nastepne do poczatkowego,
Stary 2014-03-31, 09:38   #2293
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wita poweekendowo w nowym czasie.
Udalo mi sie w miar przestawic dziecko, pory karmienia o ta godz wczesniej przyjal bez problemu, ze spaniem troche gorzej, walczy jakies 30 min i go roznosilo, ale zasnal.Pare dni gora i mysle, ze bedzie ok.

Z soboty na niedziele mialam jedna z najgorszych nocy od dawna.Monitor pulsu Janka pipczal, z powodu niestykajacego kabelka.Brzuszek sie falduje i nie styka, 5 razy wstawalam poprawiac z tego dwa razy obudzilam malego ktory sie wkurzym i awanturowal.Potem caly dzien byl marudny bo niewyspany, a mnie blal leb.Jutro do kardiologa i mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i nie trzeba bedzie go monitorowac, bo coraz trudniej to urzadzenie na nim utrzymac.

Nie wiem jak wasze dzieci wytrzymuja 2 godz na spacerze.My bylismy 1,5 i ledwo wytrzymal.Najpierw sobie popatrzyl ,potem drzemnal, ale ostatnie 20 min mial dosc i chcial wylezs, dobieral sie do parasolki, raz ja wyrwal, a raz zdemontowal drucik
co do pogrubionego ależ majsterkowicz Ci rośnie
Stary 2014-03-31, 09:40   #2294
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tezz mam problm . rano blisko zera, potem ok 15-20 st i wieczoem znowu zimnica. a teraz jak tak ladnie to caly dzien na podworku - dlatego nie wizazuje...

polamana dzis jestem... kilka dni pod rzad cielam drzewka. skonczylam wczoraj. kolana poobijane od drabiny, rece pochatatane od galezi ale wartoo bylo. musze teraz zrobic mega ognisko
Ja grabilam działkę ze starej trawy - tz kosil, robil wertykulacje i aeracje. Jeszcze mnie czeka grabienie...:sly:

Stary 2014-03-31, 09:41   #2295
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

jaka kochana mamusia , moja też dzieciom zawsze jakiś drobiazg kupi( choć w tym przypadku takie krzesełko to nie taki drobiazg) a moja T, mówi ze ona nie umie kupować dzieciom. a swoich miła 6, nago chyba chodziły

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------
Moja teściowa też stwierdziła, że nie umie kupować ubranka. Chyba się zraziła, bo kupiła kombinezon zimowy (jak był noworodkiem) i był za duży na zimę. Ja od razu powiedziałam, że za duży będzie. Drugi raz kupiła jakiś kaftanik, który szybko się wyciągnął po praniu i wygląda jak szmata.
Stary 2014-03-31, 09:43   #2296
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
powiedzcie jak to z tymi kaszkami, lepiej dać kaszkę zamiast mleka?
aha i jeszcze o zbożach czytałam że trzeba też jakąś porcję dziennie, ale no te zbożowe to z glutenem są? chyba że są jakieś kaszki czy deserki zbożowe bez glutenu, nie no to chyba niemożliwe?
bardzo dziękuje z góry za odpowiedzi

e
Wydsaje mi sie, ze kaszje na mleku dobrze.Kasze jaglana polecam, nie ma glutenu i jest wartosciowa.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Mikołajek usiadł z pozycji brzuszkowej

Moj coraz czesciej staje na czterech i siew tak smiesznie energicznie kiwa do przodu i do tylu
Stary 2014-03-31, 09:44   #2297
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
maharet ja zawsze nie wiem jak ubrać małego, wydaje mi się że zawsze zmarznie, więc moze go nawet czasami przegrzewam, CO ZŁE JEST, wiem, i lanie mi się za to należy ale naprawde jakoś nie umiem tego ogarnąć
Niemowlaka ubiera się tylko jedną warstwę więcej niż jak my jesteśmy ubrani. Staram się do tego dostować.
Stary 2014-03-31, 09:45   #2298
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
HEJO!!
my dzis cały dzionek na powietrzu
taka piękna pogoda ze az grzech w domu siedziec
zdałam sobie sprawe ze chyba przegrzewam swoje dziecko..musze to zmienic..
kaśka ta Tula jest przepiękna!!
Tassiu a skąd szparagi?sezon przeciez dopiero w maju?chyba ze mowa o szparagach w słoiczku?z chęcią sie dowiem gdzie kupiłas bo uwielbiam!u nas znalezienie swiezych graniczy z cudem..pełno takich ze zdrewniałymi koncami...
Kurcze u mnie sa normlanie w sklepach, nawet nie wiedzialam kiedy sezon
Stary 2014-03-31, 09:46   #2299
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Tusia wstała dziś o 8, jeszcze się pobawiła w łóżeczku, więc ja wstałam o 9
Mąż ma wolne,więc jedziemy do Parku Miniatur, do końca marca jest za 19 zł za osobę, aa od kwietnia zaa 30, także opłaca nam się ta wycieczka dzisiaj

Dziewczyny widziałyście gdzieś jakieś fajne (niekoniecznie w różu, te z H&M w paseczki też odpadają) czapeczki bawełniane?
Ostatnio kupiłam z CoolClub w Smyku, ale porażka- są wielkie górą i strasznie płytkie:/

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:47   #2300
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja tak czytam, to sie zastanawiam, gdzie mojemu ida te kalorie...zjada 3x180 mm, 120-150 gestej kaszki, obiad - ostatnio 130-160 g i deser (zwykle sloiczek). A chyba najdrobniejszy z chlopakow. Pediatra jakos sie nie dziwi, mowi, ze to po rodzicach. Nawet ostatnio mial kontrolnie morfo i mocz - wsio ok. Niby duzo się rusza, ale to chyba normalne u niemowląt

Moj tez tak do 5 miesiecy jadal duzo, kasza z kleikiem to juz 3,5 miesiaca wcinal bo chyba mleka by doszedl do pol litra i chudziutki.
Potem sie popsul i z zarloka powstal niejadek
Stary 2014-03-31, 09:47   #2301
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ale tu cisza.Wpadłam,żeby Was zapytać jakie smoczki uspokajacze polecacie?
avent, od początku tylko te kupuję- raz wzięłam tt i nie były zaakceptowane prze Szefunia
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zasnelam przy usypianiu dzieci i tyle było dziś robienia
Także ogarnianie wózka do sprzedania dopiero jutro... a muszę szybko sprzedać, bo nie mam na szczepienie

Cytat:
zastanawiam sie czy nie zmienic godziny kapieli Macieja z 19na 20
minus jest taki ze mniej spokojnego wieczoru dla nas
ale plus taki ze dzien coraz.dluzszy i.nie.trzeba do.domu na 19pedzic bo dziecko marudne
co myslicie?
wiesz, że próby zmiany godzin snu dzieci źle się kończą? nie wiem możesz spróbować, my jak nas nie ma w domu to jest kąpiel później jakoś się tym zbytnio nie przejmuję
Cytat:
Zaraz mi baterii padnie a tu nie ma kontaktu sprawnego . jesteśmy w szpitalu.podtrulismy się czadem lilka miała najwyższe stężenie ,to po niej poznaliśmy ze coś nie tak . jesteśmy pod tlenem nie
życzę nikomu tego przeżycia.
dobrze, że zauważyliśćie, że coś jest nie tak
zdrówka
Cytat:
A i przy okazji wczoraj Miłosz skończył pół roczku
gratulacje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:48   #2302
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja grabilam działkę ze starej trawy - tz kosil, robil wertykulacje i aeracje. Jeszcze mnie czeka grabienie...:sly:

najgorsze ze i mnnie to czeka... ale mamy kosz w wertykulatorze wiec moze mniej grabienia bedzie. chociaz chyba najpierw musze te male galazki wygrabic ale najpierw dzis biele drzewka. zapowiedzialam mezowi ze nioepobielone ida pod siekiere

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-03-31 o 09:49
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:51   #2303
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Miłosz jakby miał wodę 38 stopni to by się zapłakał, że taka zimna
u nas to taka w sam raz
Stary 2014-03-31, 09:52   #2304
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć

Tusia wstała dziś o 8, jeszcze się pobawiła w łóżeczku, więc ja wstałam o 9
Mąż ma wolne,więc jedziemy do Parku Miniatur, do końca marca jest za 19 zł za osobę, aa od kwietnia zaa 30, także opłaca nam się ta wycieczka dzisiaj

Dziewczyny widziałyście gdzieś jakieś fajne (niekoniecznie w różu, te z H&M w paseczki też odpadają) czapeczki bawełniane?
Ostatnio kupiłam z CoolClub w Smyku, ale porażka- są wielkie górą i strasznie płytkie:/
wczoraj widzialam fajne w reserved kids oczywiscie patrxylam na chlopiece ale dziewczynkowe ciuszki tez piekbe maja
lypalam okiem i marzylam .. hehe
spytam sie tesciowki gdzie jeszxzw byly bo obeszlysmy troche sklepow i nie pamietan juz

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:52   #2305
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Monia a jak tam Natalka? Byłyście w szpitalu?
dzis dzwonie. musze ta zalatwic by dzieciaki mialy z kim zostac... skora natalki bez zmian, mino pdawania zyrtecu...

poli - bedzie dobrze, nie obwiniaj sie... poryczalam sie jak pomyslalam przez co przechodzicie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-03-31 o 10:04
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:53   #2306
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Elenka raczkuje
Ogarnęła przestawianie nóżek i rączek
wow

Elenka wymiata, ciekawe kiedy zacznie chodzic

Wiecie, ze moj brat chodzil w wieku 9 miesiecy?Urodzil sie 10 grudnia, 1 wrzesnia jak szlam do szkoly(do zerowki) to juz mnie odprowadzal i przymierzal sie do krzeselka w kalsie

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-31 o 09:54
Stary 2014-03-31, 09:55   #2307
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

smialam sie wczoraj bo polujemy na ciuszki na chtzest
T. chviala kupic te slawne body co niektore z was chyba Angel i Misia ubraly na chrzest ale nie wiedziala jaki rozmiar brac szkoodaze juz ivh nie ma

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:56   #2308
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
wow

Elenka wymiata, ciekawe kiedy zacznie chodzic

Wiecie, ze moj brat chodzil w wieku 9 miesiecy?Urodzil sie 10 grudnia, 1 wrzesnia jak szlam do szkoly(do zerowki) to juz mnie odprowadzal i przymierzal sie do krzeselka w kalsie
ja też miałam 9 mój Piotrek 8

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:59   #2309
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Zaraz mi baterii padnie a tu nie ma kontaktu sprawnego . jesteśmy w szpitalu.podtrulismy się czadem lilka miała najwyższe stężenie ,to po niej poznaliśmy ze coś nie tak . jesteśmy pod tlenem nie

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

O matko, Poli, trzymam kciuki, zeby bylo dobrze.
Stary 2014-03-31, 10:00   #2310
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję Ci a gdzie kupię ksylitol?w sklepach ze zdrową żywnością?

Cytat:
no tak,miałam na myśli, że po naszych wakacjach a raczej w maju się wybierzemy

mój przekłada albo rączki albo nóżki- synchrona jeszcze nie ma, ale daję mu 2 tygodnie i chyba ruszy
Tusi tez i dawałam jej dwa tygodnie,które już dawno minęły i dalej nie ogarnęła

Cytat:

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

kochana, to straszne! Brawa za szybką reakcję i absolutnie nie możeszz siebie obwiniać, bądź z siebie dumna za przytomoną ocenę sytuacji! to musiało być straszne ciekawe skąd to możliwe skoro piecyk sprawny...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości