Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 10:01   #2311
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
wow

Elenka wymiata, ciekawe kiedy zacznie chodzic

Wiecie, ze moj brat chodzil w wieku 9 miesiecy?Urodzil sie 10 grudnia, 1 wrzesnia jak szlam do szkoly(do zerowki) to juz mnie odprowadzal i przymierzal sie do krzeselka w kalsie
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja też miałam 9 mój Piotrek 8
moja sis tez miała 8 a brat 9 a mnie się mama juz nie mogła doczekać bo ażżżżżżżżżżz 10 miesiecy maialam jak zaczelam chodzić i się jej wydawało ż ejuż nigdy nie zaczne a na dodatek chlodziłam podobno jak kaczka i babci koleżanka juz myślała ze ja taka biedna bede całe życia chodzić sebek myśle ż enie prędko zacznie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:04   #2312
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
P

Dziewczyny mam pytanie, czy waszym dzieciakom też tętni ciemiączko ??
i !

Janek ma male ciemiaczko, zaczynalam sie obawiac czy mu za szybko nie zarasta, ale pediatra twierdzi, ze ok
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:05   #2313
ewacia85
Wtajemniczenie

a tu adi miał 9 miesięcy i 10 dni https://picasaweb.google.com/ewapepe...79303067641714
Stary 2014-03-31, 10:06   #2314
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
kasiuni_a dobrze, że chrzciny się udały. Na pewno musieliście być mega zmęczeni tymi przygotowaniami, ale już po wszystkim My zdecydowaliśmy się na restaurację i uważam, że to był świetny wybór, bo ominęła nas ta masa przygotowań. Aha no i oczywiście brawo dla Miłoszka za pół roczku
tak, ja czas mężowi trułam, że trzeba było zamówić w restauracji, a nie siedzieć po nocy po pierwszych chrzcinach w domu powiedziałam, że już nigdy więcej, a wyszło jak wyszło chcieliśmy zaoszczędzić, a w domu na pewno nas taniej wyszło, a poza tym mamy trójkę rozbrykanych dzieciaków, które w knajpie by się tak nie wyszalały i trzeba by ich pilnować, a tak to rozniosły mi pół mieszkania i były mega zadowolone

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Byliśmy u neurologa na kontroli. Stwierdziła, ze Wiki dobrze sie rozwija i jest bardzo symetryczna A to ze sie nie obraca z pleców na brzuch, to wina refluksu, bo ogólnie jest ruchliwa, na boczki i z brzucha na plecy śmiga, stopy wkłada do buzi. No i powiedziała, ze refluksowe dzieci tak mogą mieć i to taka naturalna obrona organizmu, bo lezenie na brzuchu kojarzy z bólem i ulewaniem. Ona nie stwierdza żadnych uszkodzeń neurologicznych. Mamy dać jej czas.
super, świetne wieści

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Tassia jeśli jest zdjęcie to znaczy ze da się u mnie
Ola jak zawsze prześliczna

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Wróciłyśmy przed chwilą do domu. Emilka była dziś na 4 spacerkach wchodziłam do domu tylko na obiad i karmienie a wyszłyśmy po już 9.
Dziś mój dziadek zapytał, czy przypadkiem nie jestem w ciąży, bo robię się coraz grubsza Co do ciąży nie jestem pewna, bo jeszcze @ nie dostałam chyba muszę zrobić test
ale komplemenciarz z dziadka
jak zatestujesz to się pochwal

Cytat:
a tutaj obiecane zdjęcie z tulą mąż zachwycony
super

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja mialam sebastiana
calowalismy sie pod kocem nota bene w pokoju w ktorym spie teraz z mezem moim sebastianem
i nigdy w zyciu juz wiecej sebastianow nie poznalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mój mąż też Sebastian

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny widziałyście gdzieś jakieś fajne (niekoniecznie w różu, te z H&M w paseczki też odpadają) czapeczki bawełniane?
Ostatnio kupiłam z CoolClub w Smyku, ale porażka- są wielkie górą i strasznie płytkie:/
nie widziałam szukałam Miłkowi gładkiej granatowej albo brązowej/beżowej i nigdzie nie było, dobrze że wczoraj mógł iść do kościoła bez czapy

U nas rozszerzania diety ciąg dalszy. Po brokule, który bardzo smakował, był problem z kupą. Dwa dni nie było, a potem Miłek strasznie się męczył, aż płakał jak robił Wczoraj skończył słoiczek ze szpinakiem z bobovity, oczywiście smakowało, a dziś zaczniemy kalafiora albo groszek Z racji tych problemów z kupą chciałam dać jabłuszko, ale pluł nim strasznie i zjadł z łyżeczkę, potem dodałam trochę do kaszki i jej nie chciał zrobiłam czystą i zjadł bez problemu

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:07   #2315
ewacia85
Wtajemniczenie

przerwa mis ie skończyła ide prasować i prać dalej
Stary 2014-03-31, 10:07   #2316
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
nas też prawie w domu ostatnio nie ma, ciągle na dworze, taaaak ciepło jest
wczoraj Hania miała tylko body z krótkim i bluzę

no i trochę lepiej je, ale wydaje mi się że ten bunt to przez zęby jednak, bo już dziurki ma na dziąsłach. no i uczymy się pić mm, idzie całkiem całkiem
Moj tez paradowal w boach z krotkim i bluzie i spodniach sresowych.A u mnie nie ma zebow, a bunt jedzeniowy jest.

Wczoraj obiad jadl na jeczaco, nie wiem dlaczego, bo otwieral buzie i widac bylo, ze chcial jest, ale jeczal przy tym...Tylko strasznie rzadki wyszedl mi ten szpinak wiec moze przez to, cos mu konsystencja nie lezala
Stary 2014-03-31, 10:07   #2317
butterfly20
Zakorzenienie

Brawa dla Miłoszka!

Cytat:
ja dzis mam szczepienie i jestem mega wystraszona
to pierwsze szczepienie od 5 miesiecy wiec trzymajcie kciukasy
kciukam!!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:08   #2318
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
wow

Elenka wymiata, ciekawe kiedy zacznie chodzic

Wiecie, ze moj brat chodzil w wieku 9 miesiecy?Urodzil sie 10 grudnia, 1 wrzesnia jak szlam do szkoly(do zerowki) to juz mnie odprowadzal i przymierzal sie do krzeselka w kalsie
ja też miałam 9 jak chodziłam.
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
smialam sie wczoraj bo polujemy na ciuszki na chtzest
T. chviala kupic te slawne body co niektore z was chyba Angel i Misia ubraly na chrzest ale nie wiedziala jaki rozmiar brac szkoodaze juz ivh nie ma

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja miałam je na wigilię, na chrzest Kornik miał ubrane wełniany komplecik

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:09   #2319
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
u was ciepło, a u nas od wczoraj non stop pada
Ale u was i tak cieplejszy klimat, podejrzewam, ze ponizej tych 10 stopni nie spada
Stary 2014-03-31, 10:09   #2320
misia332
Zakorzenienie

Lola ale chyba widziałam podobne w smyku albo 5-10-15 zobacz na necie.

Stary 2014-03-31, 10:09   #2321
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Witam się poweekendowo! Sobota i niedziela cudowne! Duuużo słońca, przyjemny wiaterek i w miarę ciepło (12-15 stopni). Szymek od piątku zajada się marchewką, chyba naprawdę mu smakuje bo się domaga więcej i więcej i więcej Zaczyna też w końcu łapać swoje paluszki u stópek i próbuje je wsadzać do buźki, ale go przeciąża i ląduje na boczku Z gorszych wieści to chyba mam chore uszy, bo meeega mocno mnie bolą i coś tam się dzieje w środku z nimi niedobrego. Będę próbowała się do lekarza jakiegoś dostać.

Nadrobiłam....

Brawo dla Mikiego, Elenki, Helenki i Marcinka za nowe umiejętności

Dodinha skoro już na boczek zaczyna się przekręcać to jeszcze troszkę i załapie obrót za brzuszek. Szymek też tak miał Teraz potrafi (jeszcze baaardzo pokracznie) obrócić się przez prawy boczek na brzuch.

Tassia kciuki za szczepienie

Poli aż mnie ścisnęło w środku jak przeczytałam o tym szpitalu. Kochana, nie obwiniaj się! Naprawdę szybko zareagowałaś, zrobiłaś co mogłaś żeby pomóc Liluni i na pewno wszystko będzie dobrze

kasiuni_a dobrze, że chrzciny się udały. Na pewno musieliście być mega zmęczeni tymi przygotowaniami, ale już po wszystkim My zdecydowaliśmy się na restaurację i uważam, że to był świetny wybór, bo ominęła nas ta masa przygotowań. Aha no i oczywiście brawo dla Miłoszka za pół roczku

misia - też zauważyłam tętnienie ciemiączka
Dzięki.Cieszę się,że w końcu z czymś ruszyła.Po malutku dojdzie do przekrętów

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-31, 10:09   #2322
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u was i tak cieplejszy klimat, podejrzewam, ze ponizej tych 10 stopni nie spada
w nocy jest około 5, teraz jest 11 i mega mgła.

Stary 2014-03-31, 10:11   #2323
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
za nowe umiejętności dla Elenki, Marcinka, Mikołaja i Helenki.

Lulla gratulujemy Bartusiowi ząbka

ja bardzo lubię smoczki z TT, moje dziecko też ale teraz mąż akurat kupił lovi i też fajne są, a Miłek złapał bez problemu

Poli to brzmi strasznie ale nie możesz się obwiniać, zareagowałaś błyskawicznie i wiedziałaś co robić, nie spanikowałaś

też

trzymamy

ja też

muszę jednak doczytać wszystko, bo nie wiem co się dzieje z Natalką, że szpital??

Miłosz jakby miał wodę 38 stopni to by się zapłakał, że taka zimna
Dziękuję.Helenka ciumka Mam i jej pasują,więc może lepiej nie kombinować z innymi,nie wiem

Stary 2014-03-31, 10:11   #2324
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zasnelam przy usypianiu dzieci i tyle było dziś robienia
Także ogarnianie wózka do sprzedania dopiero jutro... a muszę szybko sprzedać, bo nie mam na szczepienie
wspolczuje.
Ale to Twoj jedyny wozek?
Stary 2014-03-31, 10:13   #2325
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

avent, od początku tylko te kupuję- raz wzięłam tt i nie były zaakceptowane prze Szefunia

wiesz, że próby zmiany godzin snu dzieci źle się kończą? nie wiem możesz spróbować, my jak nas nie ma w domu to jest kąpiel później jakoś się tym zbytnio nie przejmuję

dobrze, że zauważyliśćie, że coś jest nie tak
zdrówka
gratulacje
Ja innych oprócz Mam nie używałam,więc nie wiem,czy też nie będzie pluć innym

Stary 2014-03-31, 10:14   #2326
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Aha, wykapalam dziecko w brodziku sama i nie awanturowal sie, nie wiem dlaczego jak go razem kapiemy to wrzestczy, a jak ja sama to grzeczniutki.
Wogole jest jakis problem miedzy mezem a dzieckiem, bo np. jedzenia twz od niego nie chce.I nie chodzi tu o innych ludzi niz mama bo od babc i dziagkow bez poblemu przyjmuje pokarm
Stary 2014-03-31, 10:14   #2327
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

avent, od początku tylko te kupuję- raz wzięłam tt i nie były zaakceptowane prze Szefunia

wiesz, że próby zmiany godzin snu dzieci źle się kończą? nie wiem możesz spróbować, my jak nas nie ma w domu to jest kąpiel później jakoś się tym zbytnio nie przejmuję

zdrówka
gratulacje

Stary 2014-03-31, 10:15   #2328
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość

ja mam z mam już którys z kolei i jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Aha, wykapalam dziecko w brodziku sama i nie awanturowal sie, nie wiem dlaczego jak go razem kapiemy to wrzestczy, a jak ja sama to grzeczniutki.
Wogole jest jakis problem miedzy mezem a dzieckiem, bo np. jedzenia twz od niego nie chce.I nie chodzi tu o innych ludzi niz mama bo od babc i dziagkow bez poblemu przyjmuje pokarm
może niech pogadają jak ojciec z synem

Stary 2014-03-31, 10:19   #2329
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Zaraz mi baterii padnie a tu nie ma kontaktu sprawnego . jesteśmy w szpitalu.podtrulismy się czadem lilka miała najwyższe stężenie ,to po niej poznaliśmy ze coś nie tak . jesteśmy pod tlenem nie
życzę nikomu tego przeżycia.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

Cytat:
Dziewczyny to wszystko moja wina . jak co niedziela brałam z lilka prysznic . po niedługiej chwili lila zaczęła zasypiać
Przelewa mi się przez ręce . od razu z nią w wybiegł,zaczęłam cucic.wolac ją nawet dwa wdechy jej zrobiłam z tej bezsilności.lila zaczęła reagować. w między czasie zadzwoniła m na pogotowie .by

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

Li po chwili . zabrali nas. po chwili tez była straż . jak tylko weszli wskaźnik coś tam pokazał . gdyby nie ten cholerny prysznic nie było by tego..przez swoją zachcianke mogłam zabić swoje dziecko.

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Teraz leży my na onkologii bo nigdzie nie było miejsca . najgorszy był moment kiedy z mężem leżałam na sor . byliśmy zdala od Lili .to była męka..tak bardzo chciałam być wtedy przy niej..dziewczyny ja myślałam że ja stracę..

kochana żadna Twoja wina! Właśnie ja bym to nazwała szczęściem w nieszczęściu! Podejdź tak do tego gdybyś się kapala sama to może by to dłużej trwało i jak mówisz ze do męża doszło wiec i do Lili tez... Ty zauważyłaś po niej ze coś się dzieje sama nie miałaś jeszcze objawów no bo wiadomo większy jest dorosły... Naprawdę moim zdaniem skoro miało tak się stać to dobrze ze tak właśnie...
Ale nie ma co myśleć o tym szybko obyscie wrócili do domu i będziecie cieszyć się sobą trzymam mocno kciuki za Was
I brawo za szybką reakcję i to co zrobiłas byłaś bardzo dzielna!

Cytat:

kciuki są

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
w ubiegły piątek zakupiłam sobie gumaczki i postanowiłam pomóc tz w pracy przy domu... w snbotę zasiali chłopaki trawę z przodu i z boku domu, a została jeszcze do uporządkowania część za garażem... namachałam sie szpadlem rozgarniając ziemię... tż aż oczy przecierał ze zdziwienia, ze tak dobrze mi idzie... hehe ale ramiona to ja bardzo dobrze dzisiaj czuję, a wczoraj się ledwo z łóżka zwlokłam...

w sobotę byłam na koncercie Braci Cugowskich w nowo otwartej galerii i przy okazji zwiedziłam ten dobytek i kupiłam sobie spódniczkę w Reserved hehe tż się młodym zajął, starszy spał u babci i jak zadzwoniłam przed 20 że juz wracam bo już po koncercie to powiedział żebym się nie spieszyła, bo dobrze sobie radzą
O super ze tz dal rade na pewno milo spędziłas wieczór i rozerwalas się trochę
I brawo za pracę przy domu chciałabym widzieć mine tż ;D
Stary 2014-03-31, 10:19   #2330
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ktos widial Agusiamakota i Shure? Cos dawno ich chyba nie bylo
Stary 2014-03-31, 10:20   #2331
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

zdrówka
gratulacje

Stary 2014-03-31, 10:24   #2332
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Tusi tez i dawałam jej dwa tygodnie,które już dawno minęły i dalej nie ogarnęła.
wsystko w swoim czasie, jak nie da rady za 2 tygodnie to przecież się martwić nie będę
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
moja sis tez miała 8 a brat 9 a mnie się mama juz nie mogła doczekać bo ażżżżżżżżżżz 10 miesiecy maialam jak zaczelam chodzić i się jej wydawało ż ejuż nigdy nie zaczne a na dodatek chlodziłam podobno jak kaczka i babci koleżanka juz myślała ze ja taka biedna bede całe życia chodzić sebek myśle ż enie prędko zacznie

Cytat:
to ja bym przy nich została

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:25   #2333
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam z mam już którys z kolei i jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

może niech pogadają jak ojciec z synem
Ja też jestem zadowolona,a teraz chcę kupić dla sześciu miesięcy i nie wiem który model wybrać

Stary 2014-03-31, 10:27   #2334
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Wydsaje mi sie, ze kaszje na mleku dobrze.Kasze jaglana polecam, nie ma glutenu i jest wartosciowa.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Moj coraz czesciej staje na czterech i siew tak smiesznie energicznie kiwa do przodu i do tylu

dzięki podaje holle jaglana, no to dobrze będziemy podawać dalej

Cytat:
Cześć

Tusia wstała dziś o 8, jeszcze się pobawiła w łóżeczku, więc ja wstałam o 9
Mąż ma wolne,więc jedziemy do Parku Miniatur, do końca marca jest za 19 zł za osobę, aa od kwietnia zaa 30, także opłaca nam się ta wycieczka dzisiaj

Dziewczyny widziałyście gdzieś jakieś fajne (niekoniecznie w różu, te z H&M w paseczki też odpadają) czapeczki bawełniane?
Ostatnio kupiłam z CoolClub w Smyku, ale porażka- są wielkie górą i strasznie płytkie:/
Oj zazdroszczę wycieczki bawcie się dobrze
Co do czapek tez chętnie się dowiem
Stary 2014-03-31, 10:29   #2335
kaska87
Zakorzenienie

ja wczoraj podałam pierwszy raz trochę tej kaszki "Zdrowy brzuszek" i słodka jak fiks

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:30   #2336
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz mi baterii padnie a tu nie ma kontaktu sprawnego . jesteśmy w szpitalu.podtrulismy się czadem lilka miała najwyższe stężenie ,to po niej poznaliśmy ze coś nie tak . jesteśmy pod tlenem nie
życzę nikomu tego przeżycia.

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

O matko

Cytat:
Dziewczyny to wszystko moja wina . jak co niedziela brałam z lilka prysznic . po niedługiej chwili lila zaczęła zasypiać
Przelewa mi się przez ręce . od razu z nią w wybiegł,zaczęłam cucic.wolac ją nawet dwa wdechy jej zrobiłam z tej bezsilności.lila zaczęła reagować. w między czasie zadzwoniła m na pogotowie .by

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

Li po chwili . zabrali nas. po chwili tez była straż . jak tylko weszli wskaźnik coś tam pokazał . gdyby nie ten cholerny prysznic nie było by tego..przez swoją zachcianke mogłam zabić swoje dziecko.

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Teraz leży my na onkologii bo nigdzie nie było miejsca . najgorszy był moment kiedy z mężem leżałam na sor . byliśmy zdala od Lili .to była męka..tak bardzo chciałam być wtedy przy niej..dziewczyny ja myślałam że ja stracę..

Kochana, przestań się obwiniać! Uratowałaś swoją córeczkę, powinnas być z siebie dumna!
Wracajcie szybko do zdrowia,a Lilunie ucaluj od ciotek wizażowych!

Ech, normalnie gęsiej skórki dostałam...

Cytat:
Kciuki zaciśnięte!

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
Mam ponad 20 stron do nadrobienia i chyba nie dam rady Pewnie poczytam z ciekawości co u Was, ale raczej nie pocytuję, wybaczcie.

Mieliśmy wczoraj chrzciny i muszę dojść do siebie po tym. Robiliśmy u siebie w mieszkaniu i po prostu zajeździliśmy się. Wyobraźcie sobie tę masę roboty, bo z piątku na sobotę poszliśmy spać o 2, a z soboty na niedzielę o 4 w nocy Wczoraj przed południem jeszcze mieliśmy trochę rzeczy do pokończenia i o mało co się nie spóźniliśmy do kościoła. Kościół mamy ze 3 minuty drogi od nas i pokonaliśmy ją biegiem, ksiądz na szczęście czekał, choć podobno już myślał, że się rozmyśliliśmy.
Pogoda była super, więc chłopaki mogli iść w samych sweterkach i całe szczęście, że Miłkowi w końcu nie kupowałam kurtki.
Ja w sobotę wpadałam na chwilę do galerii i wymieniłam swoją sukienkę, na tę zieloną, którą tu wstawiałam i jeszcze buty na inne, dokupiłam kurtkę w reserved i dobrze zrobiłam, bo lepiej się czułam w tej sukience i wszyscy mówili, że wyglądam bardzo szczupło (dzięki majtom wyszczuplającym z h&m ).
Miłek w kościele zachowywał się nawet dobrze, przed wyjściem z domu trochę się przespał, ale nie chciał jeść. Pierwszą część mszy rozglądał się z zainteresowaniem, na kazaniu zaczął marudzić i płakać, więc wyszłam z nim, ululałam na rękach i wróciłam. Potem do końca było już dobrze. W domu był trochę marudny, nie chciał jeść, ale najpierw jedna, a potem druga babcia uśpiły go w wózku na balkonie i na koniec był już w dobrym humorze.
Jedzenia nam zostało tyle, że się w lodówce nie pomieściło ciasta, chociaż każdemu dałam na wyjściu, będę chyba musiała powyrzucać, bo nie zjemy.
Zdjęcia kiedyś wstawię jak będę miała Siostra zadzwoniła po swojego znajomego, który bardziej amatorsko zajmuje się fotografią i on nam robił zdjęcia w kościele i potem trochę przed, więc może tym razem będę mieć
jakieś normalne zdjęcia z chrztu.

A i przy okazji wczoraj Miłosz skończył pół roczku

Poli dużo zdrówka dla Was, wracajcie szybko do domu

Tyle doczytałam, biorę się za nadrabianie reszty.
Brawo za skończony miesiąc!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:32   #2337
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
ja też późno chodzilam i mój TŻ tez

a co do chodu kaczki to właśnie czytam o skutkach dysplazji stawów biodrowych i tam jest kaczy chód wymieniony jako skutek mojej kuzynki córka dziwnie raczkuje jedną nogę ma pod sobą i drugą ciągnie po podłodze i dla mnie ma niesymetryczne biodra, nogi.. pytalam czy była na usg bioderek a mówi że doktorka niedała skierowania wtf przeciez to obowiazkowe i że musiała by jej w łape dać bo tak są nauczeni lekarze tam i czym juz niejednokrotnie slyszalam.. kurcze a później u innych dzieciaczków byłam i każdy był na usg a tu u tak ogarnietej kuzynki takie zaniedbianie a naprawde dla mnie to raczkwoanie nie wygląda dobrze.. jakby miała niedowład nogi..
Stary 2014-03-31, 10:35   #2338
87czarna
Zakorzenienie

nephelim kolorek rzeczywiście nietypowy i owady mogą siadać,ale ja kiedyś miała zielony i wcale nie było tak źle
Jestem przekonana,że z wózka b ędziesz zadowolona,a ten wózek,który Tz kupił to kojarzę- zresztą to ta sama firma, którą zakupiła nasza Lula (oby ten model był trafniejszy )

A ja zanioedługo jade odebrac naszą nową Solę
Cieszę się jak głupia
No i zaraz później jedziemy do shoppingu, także wypróbujemy nową furę

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

I jeszcze chciałam się pochwalić- do zrzucenia zostalo mi jeszcze tylko 2 kg!

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Uciekam na siłownię,do później

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:35   #2339
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
a tu adi miał 9 miesięcy i 10 dni https://picasaweb.google.com/ewapepe...79303067641714
dla mnie 8,9 miesięcy to jest mega wcześnie, u mnie w rodzinie nikt chyba tak wcześnie nie chodził, Dawid miał 11,5 miesiąca jak zaczął

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam,że od końca kwietnia będę szła na praktykę studencką do polskiej szkoły
Boję się
będzie dobrze
ja przetrwałam praktyki w gimnazjum, a potem w zawodówce w elektryku

Cytat:
w ogóle boli mnie dupa,ręka i udo wychodziłam po te perfumy i do lidla z Myszą, jego zwiozłam na dół (dzięki bogu ) wróciłam się żeby drzwi zamknąć, a mamy kilka schodków jak to w domku i mi się słabo zrobiło i zjechałam normalnie siniaki będę miała jak jakiś patol nie wiem co się dzieje 10 będę u lekarki to zapytam bo to już nie pierwszy raz tak mam
kaśka to nie brzmi dobrze mam nadzieję, że lekarz coś wymysli

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Dopiero dziś usiadłam na chwilkę przed kąpielą Oli. Wzięłam się w końcu za mycie okiem i prasowałam 12-metrową firankę. Namachałąm się, ale jestem z siebie zadowolona

Wczoraj zaszczepiliśmy w końcu Olę na rotawirusa ostatnią dawkę, ale na 5w1 się nie zdecydowałam ani na żółtaczkę, bo nie jestem jednak do końca przekonana, że Ola jest całkowicie zdrowa. Moje dzidzi ma 72 cm i waży 7445

Chwilkę sobie Was poczytam znad herbatki
za wagę i wzrost

Cytat:
Dziewczyny jakie macie pomysły na gładkie przejście zmiany czasu przez nasze dzieci? Kładziecie wcześniej spać,albo co innego?Ja tylko za radą Tassi kąpie wcześniej i chcę wcześniej ją położyć spać.A czy się uda,to inna para kaloszy

ja nic nie robię, zobaczę co będzie, mam nadzieję, że za bardzo mi się dziecko nie rozreguluje wczoraj poszedł spać 20.30, no ale chrzciny były, a dziś wstał o 6.20
teraz śpi już blisko 2,5h, niech szybko wstaje, bo jedzenie i spacer, a już zaczyna się coraz mocniej chmurzyć

jeszcze 13 stron do nadrobienia, może później spróbuję

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:35   #2340
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja też późno chodzilam i mój TŻ tez

a co do chodu kaczki to właśnie czytam o skutkach dysplazji stawów biodrowych i tam jest kaczy chód wymieniony jako skutek mojej kuzynki córka dziwnie raczkuje jedną nogę ma pod sobą i drugą ciągnie po podłodze i dla mnie ma niesymetryczne biodra, nogi.. pytalam czy była na usg bioderek a mówi że doktorka niedała skierowania wtf przeciez to obowiazkowe i że musiała by jej w łape dać bo tak są nauczeni lekarze tam i czym juz niejednokrotnie slyszalam.. kurcze a później u innych dzieciaczków byłam i każdy był na usg a tu u tak ogarnietej kuzynki takie zaniedbianie a naprawde dla mnie to raczkwoanie nie wygląda dobrze.. jakby miała niedowład nogi..
od siostry TŻ też tak raczkowała, i wszystko było ok. Nagle wstała w dzień pierwszych urodzin i chodzi normalnie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości