|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
mi się z kolei gadulstwo podobało, bo przełamało lody i fajne jest to, że potrafił śmiać się z moich błędów (tak pozytywnie) ale też surowo powiedzieć, żebym się ogarnęła a w jakiej częstotliwości macie zajęcia? my na razie planujemy raz na 2 tygodnie, bo mamy sporo czasu, a też chcemy trochę koszty ograniczyć ![]() w ogóle od trzymania prawidłowej pozycji w tańcu mam dziś takie zakwasy w tak dziwnych miejscach, że jestem w szoku
|
|
#1862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() A Wy co tańczycie?
|
|
#1863 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() Gratulacje dla świadkowej za zorganizowanie takiego wieczoru ![]() I pomysł z wieczorem dla Tż-ta też extra ![]() Aż się swojego panieńskiego nie mogę doczekać :P
|
|
#1864 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie! Gratuluję załatwionych spraw
Cytat:
muszę ostrzec moją przyjaciółkę, też chciała u nich kupić te buty.Cytat:
Cytat:
![]() W piątek rozdaliśmy ostatnie zaproszenia i w końcu ktoś zareagował na nie tak, jak sobie wymarzyłam - "ale super, nie możemy się doczekać, dwa dni zabawy!" Teściowa trochę mi zepsuła humor, bo spytała, jakie wynajmujemy auto do ślubu i przyznaliśmy się, że żadne (do kościoła będziemy iść pieszo, bo mieszkam naprzeciwko, a z kościoła na salę jest 6 km po dziurawej drodze). Jej zdaniem koniecznie musimy wynająć, nie wypada własnym (ani naszym, ani ich, ani moich rodziców), ma być coś "super, co każdy zapamięta". K. rzucił, że w takim razie może wynajmiemy karawan, to każdy zapamięta ale już w domu zaczął się łamać, bo może faktycznie mama ma rację i byśmy coś wynajęli... spytałam, czy wie, ile to kosztuje. Jego zdaniem sto złotych
|
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
Le_lena - cieszę się, że znalazłaś coś na targach, szczególnie auto
Jak byłam to niestety bardzo mnie rozczarowały Nie widziałam nigdy pokazu barmańskiego na weselu, ale też bym chętnie obejrzała taką atrakcję jak bym miała możliwość Powodzenia podczas wybierania stanika - trzymam kciuki, że znajdziesz coś dla siebie Elrosa - ja bym nie słuchała teściowej Przecież to Was mają zapamiętać, atmosferę na ślubie i weselu, a nie auto. Powiedziałaś mu, że za 100 zł to można co najwyżej koła do samochodu wynająć? możliwe, że znajdzie tak tanie auto, ale na prawdę nie wiem czy to się uda Ja na Twoim miejscu poszłabym pieszo, a na salę pojechała własnym autem. Skoro tak planowaliście niech tak będzie
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mieszkam na kompletnym zadupiu i ładnych aut tu nie ma. Jedyne, jakie znalazłam, bierze 150 za godzinę, ale trzeba wynająć na przynajmniej cztery. Umywam od tego ręce
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak robiliśmy wczoraj jedną figurę z takim długim obrotem, to też mi się w głowie kręciło a pomiędzy zajęciami ćwiczycie? ja się boję, że zapomnę przez 2 tyg to, czego się nauczyłam. mamy plan ćwiczyć w domu, ale różnie to z nami bywa... tż zapracowany, ja mam mało czasu i tak się mijamy cały czas Cytat:
|
|
#1868 | |||
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam
Cytat:
![]() Cytat:
my w sobotę byliśmy u złotnika i już prawie wybraliśmy jakie chcemy chciałam koniecznie z kamyczkami ale powiedziano mi że z taką obrączką nie można potem już nic zrobić (zmniejszyć zwiększyć) czy to prawda Cytat:
Jak dla mnie wymarzony panieński ![]() Co do spowiedzi przedślubnej ja nie mieszkam u TŻ ale pomieszkuję i nie mam zamiaru wspominać o tym ani o współżyciu na spowiedzi. Jak dla mnie to nie jest kłamstwo bo Bóg i tak o tym wie a ksiądz to tylko człowiek i nie zawsze postępuję tak jak powinien a nie mam zamiaru się potem użerać z jakimś księdzem który jest zdania że seks przedmałżeński to największy grzech w życiu
|
|
|
#1869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1870 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie
Gratuluje małej czarnej pieknego wieczoru panieńskiego ![]() Ysia piekny efekt 1:1 naprawde ale... kilka dni temu malowałam PM (próbny makijaż), która miała rzęsy 1 do 1 robione 4 tygodnie wcześniej - była tak wściekła, tak niezadowolona, powiedziała,ze wiecej tego nie zrobi, naprawde każda rzęsa sterczała jej w inna strone (chociaż na poczatku mówiła że było pięknie). Nie chce cię straszyć tylko ostrzegam, że zrób je przed slubem maksymalnie najpóźniejCytat:
zaczynam od jutra intensywne cwiczenia mam półtora miesiąca by rzucic 5 kg do pierwszej przymiarki Cytat:
tak, mój Tż będzie miał i butonierkę i poszetkę, niech się wyróżnia, a co ![]() Ale jestem wsciekła na grafika z amelii dziewczyny w klubie wylałam swoje żale
|
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
justynkie fajnie, że już jesteście na finiszu ze wszystkim formalnościami
![]() my dzisiaj robimy kolejne podejście do poradni, trzymajcie kciuki żeby skończyło się na jednej wizycie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1872 |
|
Raczkowanie
|
aaaaa
zostało nam 60 dni do ślubu
|
#1873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym od mamy TŻ przywiozłam sobie morskie algi do hodowania w domu, a od wielkanocy będę miała też grzybka tybetańskiego który podobno jest dpobry na przemianę materii, tylko czekam az się nieco rozrośnie mamie TŻ żeby miała z czego oddać
|
|
#1874 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w poniedziałek z pracy
Za tydzień zaczynamy kurs tańca, dziś jedziemy załatwić poradnie Boje się sprawy z księdzem i chrzcinami, i pochwalę się choć nie wiem czy mam czym w środę ide do psychologa bo wysiadam psychicznie, wariuję (już pisałam wcześniej) mam nadzieję, że mi pomoże !
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne
Różnica bardzo widoczna
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam pierścionek zaręczynowy który ma na połowie obwodu brylanciki i jego mi nie zmniejszyli tylko wymieniali na inny rozmiar. Ale obrączkę zamówiłam z 3 brylancikami i przy odbiorze była za dopasowana i będą mi powiększać o 0,5 rozmiaru i ma to nie mieć żadnego wpływu na obrączkę.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc może mieć sama do siebie pretensje. Ja mam uzupełnienie 22 kwietnia, ślub 26 kwietnia. Więc będzie git![]() A co ćwiczysz? Jak masz tak mało czasu to polecam CrossFit, to jest taki spalacz kalorii i budowniczy mięśni że poezja ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Dziękuję
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki za podpowiedź co do cwiczeń
|
|
#1879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hihihi b. ładne zaproszenia i koperty
![]() Cytat:
![]() nie mogę doczekać się relacji z tygodnia przed ślubem ![]() kroooliczek89 gratuluję załatwionych spraw samochód b.fajny. Rozmiarem obrączki nie przejmuj się Cytat:
nie masz możliwości reklamowania butów? Witam się po weekendowo Udało nam się zakończyć spotkania w poradni Życia Rodzinnego - zamiast trzech spotkań wystarczyły dwa Później przekonaliśmy ją, że dwa spotkania nam wystarczą i wyszliśmy z zaświadczeniem ![]() Oczywiście nadal rozwozimy zaproszenia i zaliczyliśmy wpadkę. Okazało się, że kuzyn ma na imię Kacper a na zaproszeniu wpisaliśmy Jakuba (babci rozpoznanie w rodzinie ). Tak więc dołączam do veliki i enzunia w wątku o faus pax młodych Zdecydowaliśmy się na prezenty dla rodziców, będą dość oryginalne
|
||
|
|
|
#1880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do usług, ja ostatnio byłam na takich zajęciach z Warszawiakiem ,to byliśmy cali mokrzy mimo że ja regularnie od lat ćwiczę A ćwiczysz w domu, na siłce?
|
|
#1881 |
|
Polka Ogarniaczka
|
My zmieniliśmy koncepcję, będziemy jednak stawiać na walca wiedeńskiego, wczoraj się lały pierwsze poty w mieszkaniu (Tż ma palce zdeptane
), ale dzielny był, może coś z tego będzie
|
#1882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każda obrączka, która ma jaki kolwiek chociażby jeden kamień jest w jakiś sposób narażona. Kamień przy powiększaniu może wypaść po ponownym wsadzeniu coraz bardziej istnieje ryzyko wypadania. Przy zmniejszaniu prawdopodobieństwo jest takie same. To tak samo jak z obrączkami które mają wzorki nie w jednej lini . zawsze istnieje ryzyko pęknięcia np. kamienie w pierścionkach zachowują się zupełnie inaczej ... pierścionek jest przede wszystkim cieńszy.Także radzę się dobrze zastanowić.
Poznaliśmy się 28.07.2012 Zaręczyliśmy się 25.12.2013 Ślub wzieliśmy 19 Lipca 2014 Edytowane przez Czarnaaa Czas edycji: 2014-03-31 o 11:52 |
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
marlenqa Trzymam kciuki za Ciebie, żebyś szybko znalazła dobrą pracę.
vel A byłaś w profesjonalnych sklepach z brafittingiem? Prędzej by było coś dla Ciebie - nie oszukujmy się jednak, sieciówki są dobre dla małoproblematycznych biustów. A co do faux pas, ja bym tak tego nie odebrała (jeśli jest dość daleką krewną, nie utrzymujecie ze sobą kontaktów). Najważniejsze, że dostała zaproszenie z partnerem, a nie sama, czyz rodzicami. Dotka Ale brak profesjonalizmu :szok: Nie wierzę, że tak podeszli do Was. Mam nadzieję, że szybko poprawią... zakręcona_kropka Ja mam Heat (zwykły), przymierzam się do zakupu tego zapachu. Heat i Heat Rush są dość podobne - z tym, że zwykły Heat jest idealny na wieczór i zimniejsze temperatury. Heat Rush wg mnie bardziej się sprawdzi latem lub wiosną. mimi Zdrowiej ![]() Le_lena Ale ogromna różnica Oczy wyglądaja wyraziście, nawet nie musisz ich bardzo malować ![]() dodaja Na pewno więcej osób Wam potwierdzi ![]() 21klaudyna Jak masz możliwość zmiany rozmiaru, to idealnie ![]() A co do tworzenia zaproszeń - rozumiem Cię. Najgorzej sobie zaprojektować... Czarnaaa Gratuluję zakupów - obrączki są świetne Kate Nie ma sensu się przejmować - nasi bliscy znajomi mają mniej niż 3 miesiące do ślubu, a nawet nie wiedzą, że powinni już spisywać protokół, zaproszeń nawet nie mają wybranych enzunio Fajnie, że wyszło bezproblemowo z protokołem A co to za pytania do spowiedzi przedślubnej?say Super, że tak dobrze wyszło Wam na tańcach A do śladów na butach - niestety trzeba trzymać postawę. Zawsze miałam zmasakrowane palce, ale odkąd nauczyłam się trzymać odpowiednią postawę, to mogę bez obaw świecić palcami w odkrytych sandałkach ![]() Lemon Masakra z poradnią... Trzymam kciuki, zeby udało się Wam trafić na kogoś, kto nie jest nawiedzony. hihihi Bardzo ładnie wyszły zaproszenia Anesthesia Bardzo fajna ta stylizacja, cena też bardzo fajna Koniecznie przymierzcie ![]() mala_czarna Świetny wieczór - zazdroszczę tak świetnie zorganizowanego wieczoru ![]() Krooliczek Świetne autko, cena bardzo dobra I kwiaty też w bardzo dobrej cenie ![]() cude Gratulacje dla Twojego TŻ-ta. U Ciebie też będzie dobrze ![]() justynkie Ja tam czuję, że u Was goście będą się dobrze bawić, nie masz się co bać osób wczesnie opuszczajacych przyjęcie. anka Super, że poradnia już załatwiona Jakie prezenty wymyśliliście?Co faux pas młodych - też tam pewnie trafię
|
#1884 |
|
Rozeznanie
|
Co wymyśliliście
?
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy przez instruktorkę nagrane jak tańczymy i codziennie sobie to odtwarzam I nie mogę się napatrzeć ![]() Cytat:
Mamy dynamiczny układ, poruszamy się po całej sali i stąd ten problem ![]() Po małym, dyskretnym podpytaniu m.in. babci, zdecydowaliśmy się, że rezygnujemy na 100% z księgi gości na odciski. Babcia raczej by nam się nie "odbiła". A to młoda, "nowoczesna" babcia, więc tym bardziej obawiam się o inne starsze osoby w rodzinie. Księga gości na wpisy też odpada, ponieważ u nas zazwyczaj daje się kartki z życzeniami, a wpisane na szybko na weselu "Wszystkiego najlepszego" wydaje mi się puste. Bez sensu wydawać pieniądze. Ponadto część osób nie wpisze się bez okularów do czytania itp, a szkoda, żeby pół księgi zostało puste. Dlatego już ostatecznie zdecydowaliśmy się na to: http://www.pakamera.pl/slub-inne-50x...i-nr972831.htm Myślę, że podpisanie się na listku nie będzie dużym problemem dla nikogo, powinno to pójść dość sprawnie, a będzie fajną pamiątką.
|
|
|
#1886 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() I witam w gronie PMek bez klasy Co za prezenty, powiedz? Cytat:
Więc wiem, co jak ma leżeć niestety. I nie leży. Sklep mi nie pomoże, bo wiem, jaki jest asortyment na rynku, jakie są modele i co ma szanse jako tako wyglądać.No z tym zapraszaniem to cyrki są ![]() Super relacja z panieńskiego mała czarna
|
|
#1887 |
|
Polka Ogarniaczka
|
No myśmy mieli w foxtrota celować, ale wiedeński prostszy. Wszystko robimy sami (w zasadzie ja robię), bo tańczyłam 3 lata t. towarzyski, przypomniałam sobie tylko podstawy, teraz myślę nad ułożeniem układu całego już...
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
U nas nie ma czegoś takiego jak wizyta w poradni
|
#1889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście kilka zaproszeń poszło takich dziwnych. Jedna rodzina z Litwy dostała "Irena i Bogdan z dziećmi", kuzyn z Litwy z dziewczyną dostali na jego nazwisko, nie mieliśmy adresu dwóch rodzin więc wpisaliśmy tylko nazwę wioski bo podobno dojdzie bez nr domu, jedna z ciotek TŻ ma zaproszenie na nazwisko Drab a później się okazało że nie wiadomo czy ona jest Drab czy Drabek ale zaproszenie już zostało wysłane Nie mówiąc że chyba 3-4 rodziny dostały zaproszenia "z dziećmi" a później okazało się że te dzieci mają 17-21 lat
|
|
#1890 | ||
|
Zakorzenienie
|
co dajecie rodzicom?
zainspiruj mnie Cytat:
my ćwiczymy angielskiego i się ciagle zderzamy kolanami ![]() Cytat:
bo my musieliśmy przerwać kurs w momencie gdy podstawowe kroki były wyćwiczone i miały się zacząć układy
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

i fajne jest to, że potrafił śmiać się z moich błędów (tak pozytywnie) ale też surowo powiedzieć, żebym się ogarnęła 

z daleka nie widać... ale szkoda, bo wyszło na to, że to jednorazowe buty za 200zł ;/ napiszę dziś maila do babki, czy można je w inny materiał oblec.
Nie widziałam nigdy pokazu barmańskiego na weselu, ale też bym chętnie obejrzała taką atrakcję jak bym miała możliwość
Ja na Twoim miejscu poszłabym pieszo, a na salę pojechała własnym autem. Skoro tak planowaliście niech tak będzie 

15.09.2014
to co może od kwietnia ćwiczymy razem
dziewczyny w klubie wylałam swoje żale