Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-30, 21:11   #1831
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

o kawalerskim TZ więm tyle, że on nie wiedział o nim nic

Od zawsze się zarzekał, ze on się żegnać z wolnością nie musi więc niepotrzebna mu taka impreza. Ale wiedziałam, że jak dobrze to zorganizuję to mu się spodoba Kilka tygodni temu wzięłam z jego telefonu numery jego najlepszych kolegów i dałam naszemu przyjacielowi. Znalazłam też tor gokartowy i podesłałam mu linka Więcej nie musiałam robić nic chłopaki zorganizowali świetnie wszystko, porobili sałatki, przynieśli chipsy itp. Pozostała kwestia jak przekonać TZ żeby z nimi poszedł. Więc stwierdzili, że nie będą go pytać o zdanie Ja byłam umówiona z nimi, że o 17 w sobotę po niego przyjadą. Kilka minut prze piątą wysłałam tz do kuchni żeby podgrzał rosół, włączyłam muzykę dość głośno i wpuściłam chłopaków do mieszkania
nic nie podejrzewał i nic nie słyszał nagle się odwraca a tu pełen salon chłopaków :cwaniak: mieli na głowach ubrane kominiarki albo pończochy (co głupsi ) i po prostu wzięli TZ za ramiona, zaczęli wrzeszczeć "szybciej, szybciej"
Zebyście widziały jego mine! nie wiedział co się dzieje a ja myślałam, że umrę ze śmiechu pozwolili mu tylko ubrać tenisówki i wyprowadzili go z mieszkania w obstawie jakby podczas porwania zapakowali go do samochodu i nie powiedzieli nic gdzie jadą

na miejscu wynajęli na wyłączność na godzinę tor i jeździli gratis dostali trzy pizze wielkie później pojechali do mieszkania naszych przyjaciół i tam po prostu lała się wóda pojechałam po zwłoki koło południa ale trzymał się bardzo dobrze (też pili weselną wódkę)

TZ jest strasznie zadowolony i wdzięczny zarówno mnie jak i chłopakom, mówi, że miał mega frajdę i że zwraca honor kawalerskim jest bardzo szczęśliwy bo mimo, że dwóch chłopaków ma teraz zajęcia na podyplomówce to i tak przyszli, jeden musiał z Warszawy przyjechać, jeden z Katowic to jednak wszyscy się stawili i zintegrowali
Powiedział, że wie, że ma ludzi na których może polegać jak na Zawiszy i ostatecznie jest bardzo zadowolony

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:17   #1832
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Termin jest wolny. Właśnie piszę do właściciela żeby umówić się na obejrzenie auta i chyba podpisanie umowy 420zł za wynajęcie na cały dzień razem z kierowcą...

Obrączki zamówione
Ale aż jestem w szoku. Pierścionek zaręczynowy mam rozmiar 17, a przy próbniku rozmiarów do obrączki wyszedł mi rozmiar 22! :/ Nie wiem czemu

No i jeszcze mamy dogadane kwiaty z wujkiem TŻ-a. On ma własną kwiaciarnię. Bukiet ślubny i butonierki wyniosą nas ok. 150zł
Obrączki różnią się rozmiarami bo są szersze i grubsze i ogolnie inaczej wykonane.. Jeszcze zależy jakie i skąd mają próbniki
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:22   #1833
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
kawalerski też świetny! najlepszy motyw z kominiarkami i pończochami leżę ze śmiechu tylko pozazdrościć takich przyjaciół

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-03-30 o 21:24
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:26   #1834
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Obrączki różnią się rozmiarami bo są szersze i grubsze i ogolnie inaczej wykonane.. Jeszcze zależy jakie i skąd mają próbniki
Pierścionek był kupowany u tego samego faceta
Miejscowy złotnik

Ogólnie to fajnie bo okazało się że mamy własnego złota nie 10 gram a 11,2 grama

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:30   #1835
cude
Zadomowienie

hihihi, pewnie to miłe uczucie dać pierwsze zaproszenie ładne są. Dzięki, że wstawiłaś też koperty, chciałam pokazać TŻ właśnie taką grafikę, a nie mogłam znaleźć odpowiedniej

gornek, mnie też spowiedź trochę przeraża, ale przecież nas nie wygoni

kiss12550, trzymam!

mala_czarna_21, cieszę się, że świetnie się bawiłyście Ja bym dostała zawału

Otworzyli galerię, były różne promocje. TŻ poszedł poszukać garniaka i nic! Na pierwszy ogień poszła Vistula - malusi sklepik, nie było w czym wybierać i nie wykonają poprawek krawieckich... Potem reckmann - to samo, ale garniaków więcej. Polataliśmy po kilku tutejszych sklepikach i też nic do końca mu nie pasowało, bo prawie wszystkie miały ozdobne przeszycia na brzegach. Prawie namówiłam go przez to na niebieski
Szukamy dalej

TŻ będzie miał pracę (nawet CV nie wysłał, tylko poszedł ot tak)
A ja przygotowuję się do swojej rozmowy, Lemon
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:34   #1836
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
hihihi, pewnie to miłe uczucie dać pierwsze zaproszenie ładne są. Dzięki, że wstawiłaś też koperty, chciałam pokazać TŻ właśnie taką grafikę, a nie mogłam znaleźć odpowiedniej

Otworzyli galerię, były różne promocje. TŻ poszedł poszukać garniaka i nic! Na pierwszy ogień poszła Vistula - malusi sklepik, nie było w czym wybierać i nie wykonają poprawek krawieckich... Potem reckmann - to samo, ale garniaków więcej. Polataliśmy po kilku tutejszych sklepikach i też nic do końca mu nie pasowało, bo prawie wszystkie miały ozdobne przeszycia na brzegach. Prawie namówiłam go przez to na niebieski
Szukamy dalej

bardzo miłe uczucie! i koleżanki się tak fajnie autentycznie ucieszyły, chociaż już im mówiłam, że je zaproszę bardzo miłe to było
a proszę bardzo, mój Tż zrobił ten znaczek a inspiracją był jakiś zagraniczny
powodzenia w szukaniu garnituru i super z Tż pracą i powodzenia na Twojej rozmowie

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:36   #1837
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
uffff .... szalony weekend dobiegł końca! w piątek miałam panieński a w sobotę TZ miał kawalerski niespodziankę ja wiedziałam kto będzie i kiedy, nie wiedziałam tylko co mnie czeka, natomiast mój TZ nie wiedział zupełnie nic! Myślał, że chłopaki mu odpuścili
Super relacja! Bardzo fajnie dziewczyny wymyśliły
Tżtowski wieczór tez super! Najlepsze to porwanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dostaliśmy taką książeczkę i jest tam rozdział o zrobieniu dokładnego rachunku sumienia, ponieważ przy spowiedzi przedślubnej mamy wyspowiadać się z całego życia dotychczasowego bo zaczynamy nowe życie. I są tam pytania, które sa bardzo szczegółowe i ksiądz uspokajał, że aż tak nie będą na tej spowiedzi, ale bardziej ogólnie, tylko, żebyśmy się do tego przygotowali. Pytania dotyczą po kolei wszystkich przykazań.
Mam nadzieję że u nas takich nie będzie, a jak będą to żeby nie dopytywał bardzo
Może ksiądz nie będzie nic mówił wiedząc że to przedślubna spowiedź
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:36   #1838
sweetsunday
Raczkowanie

Cytat:
uffff .... szalony weekend dobiegł końca! w piątek miałam panieński a w sobotę TZ miał kawalerski niespodziankę ja wiedziałam kto będzie i kiedy, nie wiedziałam tylko co mnie czeka, natomiast mój TZ nie wiedział zupełnie nic! Myślał, że chłopaki mu odpuścili
[...]
Ostatecznie nie spałam wcale ale warto było!
super

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

my kupiliśmy buty dla Tżta w Ryłko
i rozdaliśmy 2 pierwsze zaproszenia moim współlokatorkom
wrzucam foty zaproszeń i koperty

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Zakochałam się na żywo w garniturze smokingowym

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o mega wielkie kciuki! Jutro jadę do ostatniego salonu,trzymajcie kciuki żebym tam coś znalazła
Stary 2014-03-30, 21:43   #1839
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Od zawsze się zarzekał, ze on się żegnać z wolnością nie musi więc niepotrzebna mu taka impreza. Ale wiedziałam, że jak dobrze to zorganizuję to mu się spodoba Kilka tygodni temu wzięłam z jego telefonu numery jego najlepszych kolegów i dałam naszemu przyjacielowi. Znalazłam też tor gokartowy i podesłałam mu linka Więcej nie musiałam robić nic chłopaki zorganizowali świetnie wszystko, porobili sałatki, przynieśli chipsy itp. Pozostała kwestia jak przekonać TZ żeby z nimi poszedł. Więc stwierdzili, że nie będą go pytać o zdanie Ja byłam umówiona z nimi, że o 17 w sobotę po niego przyjadą. Kilka minut prze piątą wysłałam tz do kuchni żeby podgrzał rosół, włączyłam muzykę dość głośno i wpuściłam chłopaków do mieszkania
nic nie podejrzewał i nic nie słyszał nagle się odwraca a tu pełen salon chłopaków :cwaniak: mieli na głowach ubrane kominiarki albo pończochy (co głupsi ) i po prostu wzięli TZ za ramiona, zaczęli wrzeszczeć "szybciej, szybciej"
Zebyście widziały jego mine! nie wiedział co się dzieje a ja myślałam, że umrę ze śmiechu pozwolili mu tylko ubrać tenisówki i wyprowadzili go z mieszkania w obstawie jakby podczas porwania zapakowali go do samochodu i nie powiedzieli nic gdzie jadą

na miejscu wynajęli na wyłączność na godzinę tor i jeździli gratis dostali trzy pizze wielkie później pojechali do mieszkania naszych przyjaciół i tam po prostu lała się wóda pojechałam po zwłoki koło południa ale trzymał się bardzo dobrze (też pili weselną wódkę)

TZ jest strasznie zadowolony i wdzięczny zarówno mnie jak i chłopakom, mówi, że miał mega frajdę i że zwraca honor kawalerskim jest bardzo szczęśliwy bo mimo, że dwóch chłopaków ma teraz zajęcia na podyplomówce to i tak przyszli, jeden musiał z Warszawy przyjechać, jeden z Katowic to jednak wszyscy się stawili i zintegrowali
Powiedział, że wie, że ma ludzi na których może polegać jak na Zawiszy i ostatecznie jest bardzo zadowolony
Super kawalerski pozazdrościć znajomych i pomysłów. Ciekawe jak będzie wyglądał kawalerski mojego TŻ, bo jego świadek jest w Anglii i raczej przyjedzie tylko na ślub. Ale na pewno chłopaki coś mu wymyślą
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:46   #1840
mojakaren
Zakorzenienie

mala_czarna_21
TŻ miał tak samo udany wieczór jak Ty, oby wszystkie panieńskie i kawalerskie na wątku były takie jak Wasze

Cytat:
gratuluję pracy i mam nadzieję, że jest fajna, ciekawa i rozwijająca!
i powodzenia dla Ciebie!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:46   #1841
kiss12550
Zadomowienie

Nie dziękuję dziewczyn
Cude- a ja trzymam kciuki za Twoja rozmowę
Dziewczyny uciekam spać bo i tak nie będzie już dzisiaj że mnie pożytku spokojnej nocy i zero koszmarów ślubnych!

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:48   #1842
Robusta
Wtajemniczenie

Dziewczyny muszę się wyżalić ...
Mam być matką chrzestną mojej bratanicy, jednak nie mogę przez prawo Kościelne. Mieszkam z moim S. i niestety ksiądz nie da mi rozgrzeszenia, nie mogę skłamać i powiedzieć, że nie mieszkam i nie współżyję z moim TŻ, jeśli za pół roku bierzemy ślub i proboszcz wszystkiego się dowie. Dodam, że jest to parafia na wsi i wiadomo że tam ludzie lepiej się "znają". Strasznie mi ciężko bo bardzo chcę być matką chrzestną i nie chce robić przykrości bratu, zgodziłam się od razu gdy mnie poprosił jednak teraz mam wątpliwości bo nie chcę kłamać, boję się że później przy ślubie możemy mieć problemy z moim S. ... co robić ?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:58   #1843
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
powiedz proszę, że dwa tygodnie po Twoim ślubie też będzie tak pięknie i ciepło i jasno
fajnie, że zaproszenia już całkiem klepnięte!
TŻ się właśnie gimnastykuje przy drukarce - wybieramy i testujemy środek zaproszenia
Będzie! 2 tygodnie później słońce zachodzi o 18:30, więc nadal przyzwoita godzina My byliśmy kiedyś na weselu w październiku (13-ego) i też było super!

mala_czarna, TŻ też miał super kawalerski widzę Super akcja tak z zaskoczenia! Takie najlepsze

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-03-30 o 22:00
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:04   #1844
cude
Zadomowienie

Robusta, co ma być to będzie, ludzie i tak wiedzą lepiej. Nie musisz spowiadać się u tego księdza.

Śniło mi się, że wygrałam w totku
Stary 2014-03-30, 22:12   #1845
Robusta
Wtajemniczenie

Nie muszę wiem, ale rozmawiałam teraz z neutralnym księdzem i powiedział mi że jeżeli będę miała kartkę do spowiedzi to ksiądz najprawdopodobniej będzie naciskał (zadawał pytania), a poza tym ksiądz dający chrzest chce abyśmy wszyscy razem szli do spowiedzi :/ nie chcę kłamać, ponieważ nawet w trakcie udzielania samego sakramentu chrztu będę kłamać, a później nie chce mieć też problemów z udzieleniem Nam ślubu :/ masz tu babo placek

Stary 2014-03-30, 22:15   #1846
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Mam być matką chrzestną mojej bratanicy, jednak nie mogę przez prawo Kościelne. Mieszkam z moim S. i niestety ksiądz nie da mi rozgrzeszenia, nie mogę skłamać i powiedzieć, że nie mieszkam i nie współżyję z moim TŻ, jeśli za pół roku bierzemy ślub i proboszcz wszystkiego się dowie. Dodam, że jest to parafia na wsi i wiadomo że tam ludzie lepiej się "znają". Strasznie mi ciężko bo bardzo chcę być matką chrzestną i nie chce robić przykrości bratu, zgodziłam się od razu gdy mnie poprosił jednak teraz mam wątpliwości bo nie chcę kłamać, boję się że później przy ślubie możemy mieć problemy z moim S. ... co robić ?
a jakbyś poszła do spowiedzi np gdzieś do księdza który ma bardziej normalne podejście? Powiesz prawdę, że kochasz swojego Narzeczonego, w niedługim czasie bierzecie ślub i myślę, że tak będzie najlepiej

Cytat:

gratki!

cude nie chce Ci nic mówić ale sny się interpretuje na odwrót

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:15   #1847
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

Cytat:
Miałam taką samą sytuację i przy konfesjonale przy spowiedzi na matkę chrzestną kłóciłam się z księdzem i dal mi rozgrzeszenie, bo c to za sens.. powiedzialam, że mieszkam z narzeczonym, ale w lipcu bierzemy slub.. powiedział, że on mi rozgrzeszenia nie da, bo cudzołożę... więc zaczełam się kłócić powiedziałam co myślę i stwierdził na końcu, że postanawiam wejść na drogę prawdy poprzez sakrament małżeństwa nie długa i on mi odpuszcza... kilka dni pozniej bylismy umowieni na spisanie protokołu z proboszczem i on wiedział już o tejj sytuacji i oto jego słowa "Wkońcu jedna osoba się postawiła, bo mówiąc prawdę już jesteśmy rozgrzeszeni..." dodał jeszcze, że jeżeli ktoś ma taką spowiedź to niech idzie do starszego księdza, który zna życie i wie jak jest, a nie do mlodego zaraz po seminarium... Także nie martw sie....
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:27   #1848
Robusta
Wtajemniczenie

Ehhh trochę mnie pocieszyłaś, za tydzień pójdę do proboszcza i powiem mu jaka jest sytuacja, mam nadzieję że okaże się "normalny"... Proboszcz ma około 50 lat, daje chrzest mojemu bratu który nie ma sformalizowanego związku wg. prawa Kościelnego, ja biorę ślub w tym roku więc mam nadzieję, że mnie zrozumie ...

Stary 2014-03-30, 22:34   #1849
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym poszła do innego księdza. To, że tamten ksiądz chce żebyście szli razem wszyscy nie znaczy że macie tak iść. Spowiedź jest taką sprawą, że można iść gdzie się chce i do kogo się chce Mam znajomą, która nie dostała rozgrzeszenia. Ksiądz powiedział jej, że rozgrzeszy kiedy obieca mu, że nie będzie współżyła i wyprowadzi się od chłopaka. Poszła do innego powiedziała jaka była sytuacja i tam rozgrzeszenie dostała. Nie martw się, wychodzisz za mąż, nie chcesz żyć bez ślubu więc normalny ksiądz rozumie takie sytuacje W żadnym wypadku nie kłam. Tak jak mówiłam normalny ksiądz wie, że człowiek jest tylko człowiekiem i z natury jest grzeszny. A fakt, że nie zatajasz tego grzechu i chcesz iść do spowiedzi tylko dobrze o Tobie świadczy. I w żadnym wypadku nie zwracaj uwagi na to co ludzie powiedzą. Szczególnie na wsiach ludzie gadają i gadać będą. Nie mają innych zajęć więc gadają i tutaj nic nie zmienisz. Rób swoje i nie zwracaj na to uwagi
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:49   #1850
Le_lena
Raczkowanie

Dobry wieczór PMki
Ja tak na chwilę dosłownie z wanny nadaję
Jutro w pracy nadrobię wpisy, a widzę że się działo

Byłam na tych targach.
Z rzeczy istotnych:
Okazuje się, że samochód wychodzi taniej jak się na żywo rozmawia, nawet wstępnie wybraliśmy jeden - jednak mamy się spotkać na targach w maju z Panem od auta i zobaczymy czy bierzemy.
Poza tym znalazłam tam salon brafittingu, gdzie widziałam moje rozmiary na stanowisku wystawowym i jadę do nich w tygodniu obczaić te modele "na sobie".
A poza tym zachwyciłam się pokazem barmańskim i chyba zdecydujemy się na taką atrakcję
Teraz przepraszam, że nie odniosłam się do Waszych postów ale targi a potem bieganina za garniturami wyczerpała mnie do końca!
Będę namawiać tż na smoking i niebawem pojedziemy przymierzać
A teraz uciekam spać i obiecuje nadrobić dzisiejsze zaległości w pracy
Dobranoc

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-30, 23:01   #1851
cude
Zadomowienie

Cytat:
cude nie chce Ci nic mówić ale sny się interpretuje na odwrót
Sprawdziłam, nawet nie było blisko. Ale miłe uczucie
Stary 2014-03-30, 23:21   #1852
21klaudyna
Zadomowienie

mała_czarna ! świetna relacja i mega panieński i kawalerski. Super , że znajomi dopisali - a już najbardziej podoba mi się brak wszechobecnych penisów .

Opium a mogłabyś mi powiedzieć która to szminka z YSL jest ta trwała?

A tak na marginesie stwierdzam , że zostałam pozbawiona wszelkiego zmysłu artystycznego . Próbuje sobie jakoś zaplanować zaproszenie i ta prosta czynność sprawia mi trudność .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 07:58   #1853
ane3kaa
Zakorzenienie

mój TZ ma teraz azzaro są cudowne

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ----------

Cytat:
Fajnie wiedzieć, jak moja nie zadziała to spróbuję
Ja aktualnie używam tej:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ch-wzrost.html

ja ta już stosuje od prawie miesiaca i musze powiedzieć że pierwszym efektem jakim zauważyłam jest to ze rzęsy już mi nie wypadają xD

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
W poniedziałek stracę pracę dziewczyny.
Dowiedziałam się przypadkiem od kolegi. Wyobraźcie sobie że szef po cichu we wtorek przeprowadził rekrutację w jednym z białostockich hoteli.
I od wtorku ma przyjść dziewczyna na moje miejsce.
Oczywiście nikt mnie jeszcze nie powiadomił, dowiedziałam się nieoficjalnie.
Po prawie roku pracy nie zasłużyłam nawet na to żeby uprzedzić mnie że stracę pracę wcześniej, tylko dzień przed
Co za firma..
Świat mi się zawalił, od wtorku zapraszamy gości a ja nie czuję się na siłach iśc do kogoś, uśmiechać się i udawać że wszystko jest ok!
Już pokłóciłam się z narzeczonym, ślub coraz bliżej, ja po prostu nie wiem co to będzie
Nie dam rady nim się cieszyć
idz na L4
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:05   #1854
mojakaren
Zakorzenienie

Robusta spowiedź szczera u innego ksiedza powinna pomóc.
ja to tłumaczę tak, że każda z nas planując ślub planuje zmienić na lepsze swoje życie - to oczywiste!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Będzie! 2 tygodnie później słońce zachodzi o 18:30, więc nadal przyzwoita godzina My byliśmy kiedyś na weselu w październiku (13-ego) i też było super!
ufff

ps. oby w ogóle to słońce świeciło bo w przeciwnym razie nie będzie miało co zachodzić

Cytat:
Śniło mi się, że wygrałam w totku
podzieliłaś się z nami?

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
A tak na marginesie stwierdzam , że zostałam pozbawiona wszelkiego zmysłu artystycznego . Próbuje sobie jakoś zaplanować zaproszenie i ta prosta czynność sprawia mi trudność .
wcale nie taka prosta! wczoraj mieliśmy to samo zajęcie z TŻ-em tylko, że u nas na szczęście on projektuje a ja akceptuje
no i miałam trochę inną wizję, ale wyszło inaczej no i trudno też będzie fajnie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:06   #1855
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
W ogóle zaliczyliśmy wczoraj faux pas Byliśmy z zaproszeniami u dalszej rodziny chłopa - siostra jego babci, jej córka i wnuczka. Znamy się z imprez rodzinnych, ale nie na tyle, żeby wiedzieć, co się u nich dzieje. No i ta wnuczka dostała zapro z osobą towarzyszącą, a okazuje się, że niedawno się zaręczyła i bierze ślub za rok Ale mi głupio było. W sumie chyba niepotrzebnie, bo skąd mieliśmy wiedzieć, ale wizaż tak mi przetrzepał mózg, że czuję się jak bohaterka wątku "Największe faux pas popełniane przez młodych" Mam nadzieję, że ta laska nie jest wizażanką
Jak to taka dalsza rodzina i macie rzadko kontakt to nie martwiłabym się że to faux pas. My w sobotę daliśmy zaproszenie koledze TŻ, wpisaliśmy go z dziewczyną, mają 8-letnią córkę, a okazało się że już nie są razem Też nie wiedzieliśmy ale kolega obrócił to w żart.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziś byliśmy na pierwszej indywidualnej lekcji tańca i muszę powiedzieć, że jest mega super! o wiele lepiej, niż na zajęciach w grupie - przez jedne zajęcia dowiedzieliśmy się więcej, niż podczas miesiąca zajęć grupowych. chociaż na szczęście prowadzący pochwalił wcześniejszego za brak błędów w postawie co nie oznacza, że było idealnie, bo ja popełniam sporo błędów podczas tańca. tż sobie radzi dobrze także polecam, kto jeszcze się nie zdecydował
Super! Byliście może u Roberta?

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Zdenerwowalam sie wczoraj tylko, gdy z ksiedzem rozmawialam o spisywaniu protokolu. Ksiadz mi wyjechal z tekstem, ze MIEJMY NADZIEJE, ZE WYSTARCZY CZASU, bo Tz jest nieochrzczony i nie byl zonaty i to trzeba sprawdzic. W styczniu kazal mi wrocic 3 mies przed.
Ja miałam taką przeprawę w piątek z zakonnicą z kancelarii w Ol bo wymyśliła że już dawno powinniśmy mieć spisany protokół bo prawo kanoniczne mówi że trzeba to zrobić najpóźniej 3 miesiące przed ślubem! Oczywiście wszystko się wyjaśniło, ogarniamy temat w Gd.

mala_czarna_21 super wieczór panieński, idealny jaki można sobie wymarzyć! Gratuluję pomysłowych i zorganizowanych towarzyszek tego dnia
I super wyszło z kwalaerskim!

Cytat:
Termin jest wolny. Właśnie piszę do właściciela żeby umówić się na obejrzenie auta i chyba podpisanie umowy 420zł za wynajęcie na cały dzień razem z kierowcą...

Obrączki zamówione
Ale aż jestem w szoku. Pierścionek zaręczynowy mam rozmiar 17, a przy próbniku rozmiarów do obrączki wyszedł mi rozmiar 22! :/ Nie wiem czemu

No i jeszcze mamy dogadane kwiaty z wujkiem TŻ-a. On ma własną kwiaciarnię. Bukiet ślubny i butonierki wyniosą nas ok. 150zł
za auto i kwiaciarnię!
Co do rozmiaru, obrączk azawsze będzie miała większy rozmiar bo jest szersza i trudniej ją zdjąć, zwłaszcza przy mięsistych palcach.

U nas ciężki weekend. W piątek załatwialiśmy formalności kościelne, zapisaliśmy się do księdza, ustaliliśmy że wszystko załatwiamy w Gdański i 3 tyg przed ślubem dostarczamy licencję do kościoła w Olsztynie. Ksiądz był o wiele bardziej ogarnięty niż ta zakonnica z Ol. Rozmawiałam z nią w piątek wieczorem przez tel i powiedziała że w Ol nie musimy dawać za zapowiedzi i że wystarczy tą licencję przynieść tydzień przed ślubem ale jakoś jej nie wierzę i dostarczymy tak 3-4 tyg wcześniej, jakby się okazało że te zapowiedzi muszą być. Dzisiaj idziemy na spisanie pierwszej części protokołu i ostatnią wizytę w poradni.
Rozdane 2 kolejne zaproszenia dla kolegów TŻ, byli pozytywnie zaskoczeni. Kolejne 2 idą dzisiaj pocztą i zostaną nam tylko 3 dla dwóch kolegów w Gd i koleżanki z Niemiec.

W sobotę byliśmy też u krawca na drugiej przymiarce, spodnie już zrobione ale lekko trzeba zwęzić w pasie, marynarka też do poprawek ale już prawie była zrobiona. TŻ prezentuje się super niestety mamy problem z koszulą, bo TŻ ma szerokie nadgarstki i mankiet mu się zatrzymuje na nich i nie wystaje spod rękawa marynarki. Musimy porozmawiać z krawcem żeby przeszyć dziurki w mankiecie koszuli i zrobić szerszy rozstaw żeby mankiet niżej opadł.

Oglądałyśmy wczoraj z mamą TŻ film z wesela który pożyczyła nam ciocia TŻ, żebyśmy sobie obejrzeli i podpatrzyli zabawy itd. "Bo to takie fajne wesele było". Oglądałyśmy z mamą TŻ lekko zniesmaczone i nie wiedziałyśmy czy śmiać się czy płakać. Orkiestra grała TYLKO disco polo, zabawy na oczepinach meeeega tandetne, PM czytała sobie jakieś głupie teksty przysięgi małżeńskiej co niby miało być zabawne ale było wręcz żenujące. Ogólnie masakra! Stwierdziłyśmy z mamą TŻ że jeśli cioci tak się podobało tamto wesele to z naszego chyba goście wyjdą w połowie Dodam że chwalona była też sala że taka super, tymczasem stoły ciasno ustawione a parkiet był między lodówką z napojami, automatem do gry i kasą fiskalną na barze.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:19   #1856
Ad rem
Zadomowienie

ysia wow, jaki super efekt na rzęsach!!

karolinuuusia
śliczne szpilki!

Le lena
oo sliczne rzęsy!

czarnaa
piękne obrączki

Dotka ale chała...! Powinni Wam przerobic obrączki migiem na takie jakie zamówiliście! Nie dziwię się, ze się wnerwiłaś...

Dziewczyny, a te wasze przepiękne przedłużone rzęsy można normalnie tuszować?

Wczoraj mieliśmy 5 miesięcy do ślubu (KaEs czujesz to? ) z tej okazji wręczyliśmy pierwsze zaproszenie mojej przyjaciółce Reszta w święta i po

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:25   #1857
nasturcja1308
Rozeznanie

Ysia Lena genialne wyszły Wasze rzęsy!! już nie mogę doczekać się swoich

say kurcze, lipa z tymi butami. ale żeby kolor się ścierał? masakra
gratuluję Wam wszystkich zakupów ślubnych! i udanych imprez

u mnie dość spokojnie, w sobotę robiłam z Tżtem miejsce na ogródek, a później byliśmy na domówce

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 08:54   #1858
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Obrączki zamówione
Im szerszy piescionek/obrączka tym większy rozmiar

mała czarna
, ale miałaś fajny panieński, mam nadzieję, że moje dziewczyny też się postarają
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:22   #1859
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Super! Byliście może u Roberta?
tak wy też do niego chodzicie, prawda? jak wrażenia?

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
say kurcze, lipa z tymi butami. ale żeby kolor się ścierał? masakra
gratuluję Wam wszystkich zakupów ślubnych! i udanych imprez
kolor został, ale starły się te błyszczące drobinki z daleka nie widać... ale szkoda, bo wyszło na to, że to jednorazowe buty za 200zł ;/ napiszę dziś maila do babki, czy można je w inny materiał oblec.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 09:33   #1860
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
tak wy też do niego chodzicie, prawda? jak wrażenia?
Tak, i Enzunio też
Wrażenia bardzo pozytywne, mieliśmy 2 lekcje, umiemy już kroki do połowy układu. Robert jest bardzo pozytywny, zabawny, no i dobrze uczy. Jedyna jego wada to gadulstwo. Po ostatnich zajęciach rozgadał się z TZ o zegarkach, a że jesteśmy ostatni bo chodzimy na 21, to gadali jeszcze z pół godz i wróciliśmy do domu bardzo późno

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości