|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
o kawalerskim TZ więm tyle, że on nie wiedział o nim nic
Od zawsze się zarzekał, ze on się żegnać z wolnością nie musi więc niepotrzebna mu taka impreza. Ale wiedziałam, że jak dobrze to zorganizuję to mu się spodoba Kilka tygodni temu wzięłam z jego telefonu numery jego najlepszych kolegów i dałam naszemu przyjacielowi. Znalazłam też tor gokartowy i podesłałam mu linka Więcej nie musiałam robić nic chłopaki zorganizowali świetnie wszystko, porobili sałatki, przynieśli chipsy itp. Pozostała kwestia jak przekonać TZ żeby z nimi poszedł. Więc stwierdzili, że nie będą go pytać o zdanie nic nie podejrzewał i nic nie słyszał nagle się odwraca a tu pełen salon chłopaków :cwaniak: mieli na głowach ubrane kominiarki albo pończochy (co głupsi ) i po prostu wzięli TZ za ramiona, zaczęli wrzeszczeć "szybciej, szybciej" Zebyście widziały jego mine! nie wiedział co się dzieje a ja myślałam, że umrę ze śmiechu pozwolili mu tylko ubrać tenisówki i wyprowadzili go z mieszkania w obstawie jakby podczas porwania zapakowali go do samochodu i nie powiedzieli nic gdzie jadą ![]() na miejscu wynajęli na wyłączność na godzinę tor i jeździli gratis dostali trzy pizze wielkie później pojechali do mieszkania naszych przyjaciół i tam po prostu lała się wóda ![]() TZ jest strasznie zadowolony i wdzięczny zarówno mnie jak i chłopakom, mówi, że miał mega frajdę i że zwraca honor kawalerskim Powiedział, że wie, że ma ludzi na których może polegać jak na Zawiszy i ostatecznie jest bardzo zadowolony
|
|
#1832 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
kawalerski też świetny! najlepszy motyw z kominiarkami i pończochami
leżę ze śmiechu tylko pozazdrościć takich przyjaciół
Ślub 26.07.2014 '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy ![]() Edytowane przez hihihi Czas edycji: 2014-03-30 o 21:24 |
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miejscowy złotnik ![]() Ogólnie to fajnie bo okazało się że mamy własnego złota nie 10 gram a 11,2 grama
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
hihihi, pewnie to miłe uczucie dać pierwsze zaproszenie
ładne są. Dzięki, że wstawiłaś też koperty, chciałam pokazać TŻ właśnie taką grafikę, a nie mogłam znaleźć odpowiedniej![]() gornek, mnie też spowiedź trochę przeraża, ale przecież nas nie wygoni ![]() kiss12550, trzymam! mala_czarna_21, cieszę się, że świetnie się bawiłyście Ja bym dostała zawałuOtworzyli galerię, były różne promocje. TŻ poszedł poszukać garniaka i nic! Na pierwszy ogień poszła Vistula - malusi sklepik, nie było w czym wybierać i nie wykonają poprawek krawieckich... Potem reckmann - to samo, ale garniaków więcej. Polataliśmy po kilku tutejszych sklepikach i też nic do końca mu nie pasowało, bo prawie wszystkie miały ozdobne przeszycia na brzegach. Prawie namówiłam go przez to na niebieski Szukamy dalej ![]() TŻ będzie miał pracę (nawet CV nie wysłał, tylko poszedł ot tak) A ja przygotowuję się do swojej rozmowy, Lemon |
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i koleżanki się tak fajnie autentycznie ucieszyły, chociaż już im mówiłam, że je zaproszę bardzo miłe to było a proszę bardzo, mój Tż zrobił ten znaczek a inspiracją był jakiś zagraniczny powodzenia w szukaniu garnituru i super z Tż pracą i powodzenia na Twojej rozmowie
|
|
|
#1837 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tżtowski wieczór tez super! Najlepsze to porwanie Cytat:
Może ksiądz nie będzie nic mówił wiedząc że to przedślubna spowiedź |
||
|
|
|
#1838 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozazdrościć znajomych i pomysłów. Ciekawe jak będzie wyglądał kawalerski mojego TŻ, bo jego świadek jest w Anglii i raczej przyjedzie tylko na ślub. Ale na pewno chłopaki coś mu wymyślą
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
mala_czarna_21
TŻ miał tak samo udany wieczór jak Ty, oby wszystkie panieńskie i kawalerskie na wątku były takie jak Wasze Cytat:
i powodzenia dla Ciebie!
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Nie dziękuję dziewczyn
Cude- a ja trzymam kciuki za Twoja rozmowę ![]() Dziewczyny uciekam spać bo i tak nie będzie już dzisiaj że mnie pożytku spokojnej nocy i zero koszmarów ślubnych! Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny muszę się wyżalić ...
Mam być matką chrzestną mojej bratanicy, jednak nie mogę przez prawo Kościelne. Mieszkam z moim S. i niestety ksiądz nie da mi rozgrzeszenia, nie mogę skłamać i powiedzieć, że nie mieszkam i nie współżyję z moim TŻ, jeśli za pół roku bierzemy ślub i proboszcz wszystkiego się dowie. Dodam, że jest to parafia na wsi i wiadomo że tam ludzie lepiej się "znają". Strasznie mi ciężko bo bardzo chcę być matką chrzestną i nie chce robić przykrości bratu, zgodziłam się od razu gdy mnie poprosił jednak teraz mam wątpliwości bo nie chcę kłamać, boję się że później przy ślubie możemy mieć problemy z moim S. ... co robić ?
|
#1843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 tygodnie później słońce zachodzi o 18:30, więc nadal przyzwoita godzina My byliśmy kiedyś na weselu w październiku (13-ego) i też było super!mala_czarna, TŻ też miał super kawalerski widzę Super akcja tak z zaskoczenia! Takie najlepsze
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-03-30 o 22:00 |
|
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
Robusta, co ma być to będzie, ludzie i tak wiedzą lepiej. Nie musisz spowiadać się u tego księdza.
Śniło mi się, że wygrałam w totku
|
|
|
|
#1845 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie muszę wiem, ale rozmawiałam teraz z neutralnym księdzem i powiedział mi że jeżeli będę miała kartkę do spowiedzi to ksiądz najprawdopodobniej będzie naciskał (zadawał pytania), a poza tym ksiądz dający chrzest chce abyśmy wszyscy razem szli do spowiedzi :/ nie chcę kłamać, ponieważ nawet w trakcie udzielania samego sakramentu chrztu będę kłamać, a później nie chce mieć też problemów z udzieleniem Nam ślubu :/ masz tu babo placek
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gratki!cude nie chce Ci nic mówić ale sny się interpretuje na odwrót
|
|
|
#1847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh trochę mnie pocieszyłaś, za tydzień pójdę do proboszcza i powiem mu jaka jest sytuacja, mam nadzieję że okaże się "normalny"... Proboszcz ma około 50 lat, daje chrzest mojemu bratu który nie ma sformalizowanego związku wg. prawa Kościelnego, ja biorę ślub w tym roku więc mam nadzieję, że mnie zrozumie ...
|
#1849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam znajomą, która nie dostała rozgrzeszenia. Ksiądz powiedział jej, że rozgrzeszy kiedy obieca mu, że nie będzie współżyła i wyprowadzi się od chłopaka. Poszła do innego powiedziała jaka była sytuacja i tam rozgrzeszenie dostała. Nie martw się, wychodzisz za mąż, nie chcesz żyć bez ślubu więc normalny ksiądz rozumie takie sytuacje W żadnym wypadku nie kłam. Tak jak mówiłam normalny ksiądz wie, że człowiek jest tylko człowiekiem i z natury jest grzeszny. A fakt, że nie zatajasz tego grzechu i chcesz iść do spowiedzi tylko dobrze o Tobie świadczy. I w żadnym wypadku nie zwracaj uwagi na to co ludzie powiedzą. Szczególnie na wsiach ludzie gadają i gadać będą. Nie mają innych zajęć więc gadają i tutaj nic nie zmienisz. Rób swoje i nie zwracaj na to uwagi
|
|
|
|
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór PMki
![]() Ja tak na chwilę dosłownie z wanny nadaję ![]() Jutro w pracy nadrobię wpisy, a widzę że się działo ![]() Byłam na tych targach. Z rzeczy istotnych: Okazuje się, że samochód wychodzi taniej jak się na żywo rozmawia, nawet wstępnie wybraliśmy jeden - jednak mamy się spotkać na targach w maju z Panem od auta i zobaczymy czy bierzemy. Poza tym znalazłam tam salon brafittingu, gdzie widziałam moje rozmiary na stanowisku wystawowym i jadę do nich w tygodniu obczaić te modele "na sobie". A poza tym zachwyciłam się pokazem barmańskim i chyba zdecydujemy się na taką atrakcję ![]() Teraz przepraszam, że nie odniosłam się do Waszych postów ale targi a potem bieganina za garniturami wyczerpała mnie do końca! Będę namawiać tż na smoking i niebawem pojedziemy przymierzać ![]() A teraz uciekam spać i obiecuje nadrobić dzisiejsze zaległości w pracy ![]() Dobranoc Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdziłam, nawet nie było blisko. Ale miłe uczucie
|
|
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
mała_czarna ! świetna relacja
i mega panieński i kawalerski. Super , że znajomi dopisali - a już najbardziej podoba mi się brak wszechobecnych penisów .Opium a mogłabyś mi powiedzieć która to szminka z YSL jest ta trwała? A tak na marginesie stwierdzam , że zostałam pozbawiona wszelkiego zmysłu artystycznego . Próbuje sobie jakoś zaplanować zaproszenie i ta prosta czynność sprawia mi trudność .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#1853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TZ ma teraz azzaro są cudowne ![]() ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:50 ---------- Cytat:
ja ta już stosuje od prawie miesiaca i musze powiedzieć że pierwszym efektem jakim zauważyłam jest to ze rzęsy już mi nie wypadają xD ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
|
|
#1854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Robusta spowiedź szczera u innego ksiedza powinna pomóc.
ja to tłumaczę tak, że każda z nas planując ślub planuje zmienić na lepsze swoje życie - to oczywiste! Cytat:
![]() ![]() ps. oby w ogóle to słońce świeciło bo w przeciwnym razie nie będzie miało co zachodzić podzieliłaś się z nami? ![]() Cytat:
![]() no i miałam trochę inną wizję, ale wyszło inaczej no i trudno też będzie fajnie
|
|
#1855 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też nie wiedzieliśmy ale kolega obrócił to w żart.Cytat:
Cytat:
mala_czarna_21 super wieczór panieński, idealny jaki można sobie wymarzyć! Gratuluję pomysłowych i zorganizowanych towarzyszek tego dnia ![]() I super wyszło z kwalaerskim! Cytat:
za auto i kwiaciarnię!Co do rozmiaru, obrączk azawsze będzie miała większy rozmiar bo jest szersza i trudniej ją zdjąć, zwłaszcza przy mięsistych palcach. U nas ciężki weekend. W piątek załatwialiśmy formalności kościelne, zapisaliśmy się do księdza, ustaliliśmy że wszystko załatwiamy w Gdański i 3 tyg przed ślubem dostarczamy licencję do kościoła w Olsztynie. Ksiądz był o wiele bardziej ogarnięty niż ta zakonnica z Ol. Rozmawiałam z nią w piątek wieczorem przez tel i powiedziała że w Ol nie musimy dawać za zapowiedzi i że wystarczy tą licencję przynieść tydzień przed ślubem ale jakoś jej nie wierzę i dostarczymy tak 3-4 tyg wcześniej, jakby się okazało że te zapowiedzi muszą być. Dzisiaj idziemy na spisanie pierwszej części protokołu i ostatnią wizytę w poradni. Rozdane 2 kolejne zaproszenia dla kolegów TŻ, byli pozytywnie zaskoczeni. Kolejne 2 idą dzisiaj pocztą i zostaną nam tylko 3 dla dwóch kolegów w Gd i koleżanki z Niemiec. W sobotę byliśmy też u krawca na drugiej przymiarce, spodnie już zrobione ale lekko trzeba zwęzić w pasie, marynarka też do poprawek ale już prawie była zrobiona. TŻ prezentuje się super Oglądałyśmy wczoraj z mamą TŻ film z wesela który pożyczyła nam ciocia TŻ, żebyśmy sobie obejrzeli i podpatrzyli zabawy itd. "Bo to takie fajne wesele było". Oglądałyśmy z mamą TŻ lekko zniesmaczone i nie wiedziałyśmy czy śmiać się czy płakać. Orkiestra grała TYLKO disco polo, zabawy na oczepinach meeeega tandetne, PM czytała sobie jakieś głupie teksty przysięgi małżeńskiej co niby miało być zabawne ale było wręcz żenujące. Ogólnie masakra! Stwierdziłyśmy z mamą TŻ że jeśli cioci tak się podobało tamto wesele to z naszego chyba goście wyjdą w połowie Dodam że chwalona była też sala że taka super, tymczasem stoły ciasno ustawione a parkiet był między lodówką z napojami, automatem do gry i kasą fiskalną na barze.
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
ysia wow, jaki super efekt na rzęsach!!
karolinuuusia śliczne szpilki! Le lena oo sliczne rzęsy! czarnaa piękne obrączki ![]() Dotka ale chała...! Powinni Wam przerobic obrączki migiem na takie jakie zamówiliście! Nie dziwię się, ze się wnerwiłaś... Dziewczyny, a te wasze przepiękne przedłużone rzęsy można normalnie tuszować? Wczoraj mieliśmy 5 miesięcy do ślubu (KaEs czujesz to? Reszta w święta i po
|
#1857 |
|
Rozeznanie
|
Ysia Lena genialne wyszły Wasze rzęsy!!
![]() say kurcze, lipa z tymi butami. ale żeby kolor się ścierał? masakra gratuluję Wam wszystkich zakupów ślubnych! i udanych imprezu mnie dość spokojnie, w sobotę robiłam z Tżtem miejsce na ogródek, a później byliśmy na domówce
|
|
#1858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mała czarna, ale miałaś fajny panieński, mam nadzieję, że moje dziewczyny też się postarają
|
|
|
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
wy też do niego chodzicie, prawda? jak wrażenia? Cytat:
z daleka nie widać... ale szkoda, bo wyszło na to, że to jednorazowe buty za 200zł ;/ napiszę dziś maila do babki, czy można je w inny materiał oblec.
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, i Enzunio też
![]() Wrażenia bardzo pozytywne, mieliśmy 2 lekcje, umiemy już kroki do połowy układu. Robert jest bardzo pozytywny, zabawny, no i dobrze uczy. Jedyna jego wada to gadulstwo. Po ostatnich zajęciach rozgadał się z TZ o zegarkach, a że jesteśmy ostatni bo chodzimy na 21, to gadali jeszcze z pół godz i wróciliśmy do domu bardzo późno
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

Kilka tygodni temu wzięłam z jego telefonu numery jego najlepszych kolegów i dałam naszemu przyjacielowi. Znalazłam też tor gokartowy i podesłałam mu linka 

420zł za wynajęcie na cały dzień razem z kierowcą... 
leżę ze śmiechu
i super z Tż pracą i powodzenia na Twojej rozmowie 

spokojnej nocy i zero koszmarów ślubnych! 

Byliśmy z zaproszeniami u dalszej rodziny chłopa - siostra jego babci, jej córka i wnuczka. Znamy się z imprez rodzinnych, ale nie na tyle, żeby wiedzieć, co się u nich dzieje. No i ta wnuczka dostała zapro z osobą towarzyszącą, a okazuje się, że niedawno się zaręczyła i bierze ślub za rok