Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-30, 21:51   #3691
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Nałożyłam właśnie olej na odżywkę. Przyznaję, że ostatnio okropnie zaniedbałam olejowanie i robię to nie częściej niż raz w miesiącu - jak mi się przypomni i mam chwilę.
W każdym razie przy nakładaniu ugniatałam włosy, żeby lepiej się rozprowadziły i olej, i odżywka. I jak spojrzałam w lustro... Włosy mi się pokręciły jak nigdy przenigdy ostatnimi czasy. Czy to może znaczyć, że się na mnie obraziły, bo brak im olejowania? I że kręciłyby się o wiele lepiej, gdybym olejowała?
Czyli musisz znowu olejować Moje mają się dużo lepiej i lepiej kręcą, jak olejuję pasującym im olejem

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Hej,
Często piszecie,że nakładacie olej na odżywkę...nigdy nie robiłam a bym spróbowała,jak to robicie?Po umyciu czy przed myciem?I na jaką odzywkę?Na ile czasu?
Ja ostatnio też tylko olej na odżywkę i działa dużo lepiej, choć kiedyś nie widziałam różnicy. Moczę włosy ciepłą wodą, potem odżywka (lubię na farmonę lnianą czy żeń szeniową albo na balsam green pharmacy z arganem i granatem) i na to olej. I trzymam z 2-3 godzinki.

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
U mnie dziś tak się plącza że oesu, ale cierpliwa jestem, są trochę jak w sierpniu sie zbuntowały, może się normują bo upierdliwie jade je odżywka z keratyną i tak to powoli się ogarniają. Chyba sobie sezamka za niedługo kupię ;d A jaką maske użyłaś? Liczę na fotę Twojego bałaganu ;D
Kup sezamka, jest boski

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do dziewczyn farbujących włosy na olej
Moja mama zaciekawiła się ta metodą. Kupiła sobie casting gloss i chce spróbować. Tylko powiedzcie mi czy olej obojetnie jaki będzie dobry? Jakiego wy zwykle uzywacie?

Basia nasza na olej farbuje, wydaje mi się, że na winogronowy z biedronki. Może znajdzie chwilkę i napisze Ci I pokaże nam swoje piękne włoski

Cytat:
Napisane przez takajedna4 Pokaż wiadomość
Nephasis dzięki ;*

Może masz rację, im bardziej dbam o te włosy, tym one gorzej mi robią ((

myślę szamponem z sls (trzy zioła). Myłam kiedyś BD, ale w ogóle się nie sprawdzał. Nie umiem nic oczyszczać i miałam po nim łupież?

A do jakiej dostępnej mi maski odżywki mogę dodać glicerynę by je nawilżyć (nie chcę mnożyć zapasów :P)
dodanie do Nivea long repair/ kallos silk/ henna wax coś pomoże?

Też mam wrażenie, że używasz za dużo protein, i kallos i nieva long repair, nie wiem, jak ta henna wax.
Poleciłabym kupno jednej maski/odżywki emolientowej (alterra granat, yves rocher odbudowująca, garnier awokado i karite) i przez kilka myć używała tylko jej, można z dodatkiem małym gliceryny i zobaczyć, czy coś się polepszy

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45817850]

Dobra, doprowadziłam moje włosy do porządku i jestem w bardzo pozytywnym szoku Jeszcze nigdy nie miałam tak miękkich, uporządkowanych i zbitych w sobie włosów Wiem, że do ideału mi nadal daleko, ale teraz widzę, że więcej czasu poświęconego włosom to włosy ładniejsze

Dla porównania zdjęcie sprzed około 1-1,5 roku [/QUOTE]

Przepięknie, świetnie wyglądają

Cytat:
Piękne włosy

Ech muszę się zapatrzyć, chyba innym "lekkim" szamponem jest Alltera lub Hipp?
A próbowałaś mycia odżywką (np. balsam mrs. potters)?

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
O! Tez takie miewam! Zawsze sie zastanawiam co z nimi nie tak - jakeis takie mutanty. Pojedyncze gdzieniegdzie sie u mnie trafiaja. Mysle ze takie sa po prostu, nie wiem dlaczego.

Ja sie dzis laminowalam w koncu (tym zabiegiem z Marionu, nie chcialo mi sie samej ciapac z zelatynka). Od dawna bylam ciekawa efektow. Na razie mokre, wiec jeszcze nie wiem co wyjdzie. Ale na penwno nie wyprost, na mokro zachowuja sie jeszcze normalnie
Laminowałam nim niedawno i suszyłam na prosto Najpierw gładziutkie, a potem na końcach puszku trochę, ale się same z siebie pofalowały, mimo że chłodnym nawiewem czesałam i chciałamna prosto. Następnym razem użyję i postylizuję. Ciekawa jestem efektu u Ciebie

Dziękuję Kochane za miłe słowa, podbudowujecie moje króciaki
Dla każdej z osobna
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:56   #3692
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Ja zaniedbałam olejowanie w zeszłym roku tak od czerwca do grudnia nie olejowałam wcale. zaobserwowałam puch i rozluźniony lekko skręt. Jak wróciłam do olejowania regularnego od stycznia jest znów ok. Skręt wrócił do normy i puch zniknął.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Mam pytanie do dziewczyn farbujących włosy na olej
Moja mama zaciekawiła się ta metodą. Kupiła sobie casting gloss i chce spróbować. Tylko powiedzcie mi czy olej obojetnie jaki będzie dobry? Jakiego wy zwykle uzywacie?
To chyba muszę wrócić do olejowania. Tak z 2 razy w tygodniu chociaż.

Wiem tylko, że nie powinno się na wnikające farbować - czyli nie na kokos, palmowy i masła typu shea.

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45817850]
Dobra, doprowadziłam moje włosy do porządku i jestem w bardzo pozytywnym szoku Jeszcze nigdy nie miałam tak miękkich, uporządkowanych i zbitych w sobie włosów Wiem, że do ideału mi nadal daleko, ale teraz widzę, że więcej czasu poświęconego włosom to włosy ładniejsze

Piękne masz te włosy.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:03   #3693
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
po chorobach nowotworowych jak i i w ich trakcie nie wolno suplementować witaminy B a już na pewno nie B12
wspomniane grupa wit B jak i po takim leczeniu nie przyjmuje sie żadnej wewnętrznej suplementacji witaminowej, a już na pewno nie ziołowej
A dlaczego nie wolno suplementować witamin z grupy B? I czy można jeść pokarmy w nie bogate?

Cytat:
mojej córce po chemii i radioterapii włoski nie odrosły, chodzi w peruczce
Mam nadzieję, że jeszcze jej odrosną piękne włosy
Stary 2014-03-30, 22:07   #3694
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Picie drożdży po chemioterapii?

Mnie się wydaje żę pokrzywę można, mojemu dziadkowi nie zabraniali, ale pewna nie jestem więc lepiej się lekarza dopytać.

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Joanku piękne hery Nie ma mnie, bo ostatnio wszystko mnie pochłania Rycynuję się owszem, większego wypadania nie ma, bo i tak wychodzą setkami Jutro odbieram najsilniejszą placentę w ampułkach i będę wcierać w celu zahamowania wypadania.

A już się zastanawiałam gdzie się podziałaś i czemu tak długo Cię nie ma, fajnie że już jesteś

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ponadrabiam wieczorkiem, przyszłam teraz się pochwalić dzisiejszym skrętem po odżywce do włosów kręconych yves rocher z baobabem oraz ugniataniu chwilkę żelem fioletowym octagon z rossmanna, tym -->
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...delikatne.html

Sliczne Myszeczko

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Często piszecie,że nakładacie olej na odżywkę...nigdy nie robiłam a bym spróbowała,jak to robicie?Po umyciu czy przed myciem?I na jaką odzywkę?Na ile czasu?

Ja nakładam na brudne, przed myciem odżywkę, później maziam olejem i rano zmywam.

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45817850]Hmm nie wiem jakie składy mają te odżywki, bo najlepiej by było taką bez protein... Może któraś z wizażanek będzie wiedziała, ja niestety nie wiem. Ale skoro i tak ich używasz to dodanie gliceryny do nich też nie zaszkodzi

A inne lekkie szampony oprócz BD?

Jaka długość

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45818528]Dziękuję

Tak, Hipp jest delikatny

Imperfecta Dziękuję Nie wiem co jest z tymi zdjęciami, na komputerze są w dobrą stronę...[/QUOTE]

Mnie wizaz czasem obraca, strzela jakieś fochy i obraca sobie zdjęcia jak chce.
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 22:26   #3695
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
No a ja zupełnie inaczej niż dziewczyny, ja w butlę po avonowym psiukaczu ładuję odżywkę, trochę wody,soku z aloesu, kawałeczek kremu b-banthen, trzącham to i tym 'zwilżam' włosiory. A potem w drugiej buteleczce mam olej z wodą i na to pryskam po jakis 30 minutach ;]

Co do olejowania to ja nie mam problemu z systematycznością ale jakoś ostatnio stwierdziłam ze raz na 2 mycia im wystarczy bo efekty takie same jak przy każdym myciu.
Próbowałam farbowac na olej 3 razy. Kolor nie złapał nic a nic Od tamtej pory sie w tym nie babrzę.

Klaudenc Myślę, że już dosyć mojego bałaganu na ostatnich paru stronach, ale dziękuję! Kochana jesteś ;*
Co do maziaji to taka profesjonalna maska fryzjerska, która podciąga pigment, tylko ja jej zwykle nie robię bo wychodzi czerwonawo [mimo że mam wersje copper a nie passionate red, to i tak bardzo przebija w czerwień] i tracę swój piekny naturalny kolorek Dziś dodałam jej po prostu do alterry i ładnie powyciagała refleksy i pogłębiła blask włosia ale rzeczywiście troszkę pociemniał, jest jednak fajny... intensywny ognisty rudy. [pewnie i tak się wypłucze]
Muszę kupić sobie te odżywki co polecałaś bo moje włosy serio kochają keratynę. Kurcze gdybym miała drzewko pieniężne w ogródku...

Nephasis Osiągnę tę długość i sie uspokoję ze swoją włosowo zapuszczaniową obsesją ;P

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-03-30 o 22:35
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 23:02   #3696
takajedna4
Raczkowanie

myszka2020 dzięki za rady ;*
znalazłam końcówkę AiK i jutro ją zastosuję może faktycznie przeproteionowałam włosiska

jeżeli chodzi o yves Roscher to ta odżwyka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html

<3!

http://www.suwaczek.pl/cache/68248416b8.png
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 23:16   #3697
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
myszka2020 dzięki za rady ;*
znalazłam końcówkę AiK i jutro ją zastosuję może faktycznie przeproteionowałam włosiska

jeżeli chodzi o yves Roscher to ta odżwyka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html
Tak, to ta, uwielbiam ją
Stary 2014-03-31, 09:34   #3698
takajedna4
Raczkowanie

Cytat:
Tak, to ta, uwielbiam ją
Postaram się dziś w nią zainwestować. Przeczytałam parę blogów gdzie było na temat nadmiaru protein i jeszcze polecaną bardziej dostępną odżywką jest Granier Oil Natuir. Jedną lub drugą nabędę

Na całą noc nałożyłam olej arganowy (końcówka) i BD plus trochę żelu aloesowego. Rano zmyłam moim szamponem z SLS i nałożyłam AiK plus glicerynę. Zmyłam, wgniotłam żel lniany i wysuszyłam. Wow, nie ma ale jest lepiej
Najlepszy skręt mam po żelach drgenryjnych, tych mocniejszych, ale teraz się jakoś boję

<3!

http://www.suwaczek.pl/cache/68248416b8.png
takajedna4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:10   #3699
DELL
Zakorzenienie

fiufiuuuu, nie ma człowieka przez weekend a tu tyle postów!!!
nie dam rady nadrobić
idę na: Ktoś ma ochotę??
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 10:12   #3700
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się dziś w nią zainwestować. Przeczytałam parę blogów gdzie było na temat nadmiaru protein i jeszcze polecaną bardziej dostępną odżywką jest Granier Oil Natuir. Jedną lub drugą nabędę

Na całą noc nałożyłam olej arganowy (końcówka) i BD plus trochę żelu aloesowego. Rano zmyłam moim szamponem z SLS i nałożyłam AiK plus glicerynę. Zmyłam, wgniotłam żel lniany i wysuszyłam. Wow, nie ma ale jest lepiej
Najlepszy skręt mam po żelach drgenryjnych, tych mocniejszych, ale teraz się jakoś boję
Mam nadzieję, że to przeproteinowanie i wyjdziesz na prostą
U mnie też żele drogeryjne dużo lepiej utrwalają, ale po żelu lnianym np. są tak cudownie miękkie włosy

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
fiufiuuuu, nie ma człowieka przez weekend a tu tyle postów!!!
nie dam rady nadrobić
idę na: Ktoś ma ochotę??
Ja, ja chcę
Stary 2014-03-31, 10:55   #3701
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Ja, ja chcę
wybieraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg coffee2.jpg (27,9 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-03-31, 10:58   #3702
DELL
Zakorzenienie

ja się przyznaję bez bicia, że przez weekend nie robiłam nic z moimi kudełkami. Nie miałam czasuuuuuuuuuuu

oprócz codziennego picia drożdży, łykania żeń szenia, to resztę zaniedbałam. była tak piękna pogoda, że tylko nad morzem mogłabym siedzieć spacery z synkiem i mężem przyćmiły moją pięlęgnację kudełków.
ale dziś będzie olejowanie. Oczywiście olejkiem łopianowym
noo i gluta sobie zrobię na rano
Stary 2014-03-31, 11:05   #3703
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
wybieraj

To ja proszę tą z dużym serduszkiem, albo tą z łapką albo którąś z jakimś fajnym wzorkiem
Tyle razy już próbowałam taką ładną kawę zrobić i nie wychodzi.
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:48   #3704
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
No a ja zupełnie inaczej niż dziewczyny, ja w butlę po avonowym psiukaczu ładuję odżywkę, trochę wody,soku z aloesu, kawałeczek kremu b-banthen, trzącham to i tym 'zwilżam' włosiory. A potem w drugiej buteleczce mam olej z wodą i na to pryskam po jakis 30 minutach ;]
Olej z wodą?
Ja zawsze paćkam olejem, wylewam na dłoń, rozcieram i wcieram we włosy. Wyglądam jakbym sobie pół butli oleju na łeb wylała, może faktycznie lepiej psikać?
Któraś pisała, że naolejowała i wyszła z domu, ja bym musiała chyba w ten sposób no i jak tak dużo oleju daję to spanie w oleju też odpada.
Reszta też tak oszczędnie daje olej? Może faktycznie źle do tego podchodzę.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:51   #3705
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Olej z wodą?
Ja zawsze paćkam olejem, wylewam na dłoń, rozcieram i wcieram we włosy. Wyglądam jakbym sobie pół butli oleju na łeb wylała, może faktycznie lepiej psikać?
Któraś pisała, że naolejowała i wyszła z domu, ja bym musiała chyba w ten sposób no i jak tak dużo oleju daję to spanie w oleju też odpada.
chrysteee, ja to bym z olejem na głowie z domu nie wyszła. Przecież to wygląda jak przetłuszczone włosy

ja biore olej na place, wcieram w skalp, potem znowu olej na place i jade po włosach. Sa takie noooo jakby przetłuszczone, i wygląda to niefajnie
ale po umyciu rewelacja
Stary 2014-03-31, 11:54   #3706
Floria
Zadomowienie

Cytat:
ja się przyznaję bez bicia, że przez weekend nie robiłam nic z moimi kudełkami. Nie miałam czasuuuuuuuuuuu

oprócz codziennego picia drożdży, łykania żeń szenia, to resztę zaniedbałam. była tak piękna pogoda, że tylko nad morzem mogłabym siedzieć spacery z synkiem i mężem przyćmiły moją pięlęgnację kudełków.
ale dziś będzie olejowanie. Oczywiście olejkiem łopianowym
noo i gluta sobie zrobię na rano
Oj, ja też spędziłam prawie cały weekend aktywnie i nie miałam już siły na łazienkowe cudowanie A chciałam i jakąś maseczkę na twarz położyć.
Dzisiaj za to nałożę sobie olej lniany albo z awokado na glutek lniany. Kiedyś tak zrobiłam , zmieszałam glutek z olejem lnianym i było całkiem fajnie, tylko długo były włosy mokre. A nie przewidziałam tego i poszłam do lasu na spacer w koczku
Byłam w sobotę w Hebe, bo była promocja na kolorówkę, kupiłam podkład Bell chyba dość fajny i skusiłam się na maskę Kallos Keratin tę małą, w promocji za 4,99
Użyłam jej wczoraj pierwszy raz (i pierwszy raz Kallosa w ogóle) i jestem zadowolona, bo pierwszy raz od dawna mam dociążone końcówki. Co prawda fale są jako lekkie wywijasy, ale takie grubsze, jak z lokówki. (Są po koczku nocnym).
Wczoraj włosy myłam szamponem Fitomed do ciemnych.
Wyczyściłam aż skrzypiało
Może po odżywce (w tym celu mam zamiar używać Kallosa mlecznego) zrobią się drobniejsze falki, a końcówki nie będą tak fruwać jak ostatnio.
Więc postanowiłam zafundować sobie minimalizm pielęgnacyjny przez najbliższy czas - olej na glutku, ewentualnie z dodatkiem Kallosa mlecznego (w zasadzie Serical crema al latte) i potem ten Kallos keratin. Nie wiem, czy coś b/s, może Isana do kręconych albo któraś Ziaja.
Czytałam opinie na blogach - dziewczyny pisały, że widziały poprawę stanu włosów po np miesiącu używania Kallosa keratin. Przyznam, że kusi mnie ustalenie stałego planu na miesiąc .
Aha, no i drożdże piję od tygodnia i mam zamiar robić wcierkę radical med, jeżeli skalp się nie zbuntuje (jantar koszmarnie podrażnił ).
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:56   #3707
konspiracja
Zakorzenienie

Halo, halo czy są tu jakieś nowe blondyny?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:57   #3708
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Olej z wodą?
Je na przykład nie lubię psikaczy, bo mam wszystko napsikane obok i za długo to trwa. Wolę zmoczyć włosy, nawet rękami i olej nałożyć też rękami jak żel albo odżywkę - z dłoni, rozmarować i na włosy...
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 11:58   #3709
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
chciałabym, ale moje włosy by tego nie przeżyły
Stary 2014-03-31, 12:21   #3710
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
chrysteee, ja to bym z olejem na głowie z domu nie wyszła. Przecież to wygląda jak przetłuszczone włosy

ja biore olej na place, wcieram w skalp, potem znowu olej na place i jade po włosach. Sa takie noooo jakby przetłuszczone, i wygląda to niefajnie
ale po umyciu rewelacja
Ja jak nakładałam rękami to więcej włosów zostawało na palcach i czułam,że to olejowanie je męczy fizycznie pomiając fakt, że odżywia wewnętrznie.
Powiem tak, był czas, że wydzielałam loka po loku i maczałam go w oleju, ale nie ma żadnej różnicy po myciu odkąd psiukam go rozcieńczonego wodą z atomizera, zasięg super, nie maziam tych włosów, a wszystkie równo mokre i równo zrobione, dla mnie ta metoda super sie sprawdza.
Nie zajmuje to długo [mi się wydaje że nawet jest szybciej niż moja stara metoda] a włosy mam już całkiem długie
Co do wychodzenia w oleju to mi sie zdarzyło jak było emergnecy, i spinałam koka ns górze,i szłam reszta włosów świeciła po prostu jak na brylantynie xD
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:24   #3711
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
a no są
wrzucam fotkę (z góry przepraszam za jakość ale jestem w biurze i nie mam jak zrobić lepszej)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140331_121813.jpg (28,2 KB, 73 załadowań)

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:32   #3712
konspiracja
Zakorzenienie

wwwOOOWWW IMPA! Blondyny nie ma ale za to wiewióra przednia Bardzo Ci fajnie

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
a no są
wrzucam fotkę (z góry przepraszam za jakość ale jestem w biurze i nie mam jak zrobić lepszej)
WWWWWWWooooowwwwwww!!!

Uderz w stól... no prosze co zrobiłaś??????????????
Bosko,wiesz ze znamy sie juz długo i nic nie mowilam, bo sie uparłas przedtem na te ciemne - ale Tobie w TYCH fajnie dawaj jeszcze, wiecej chcę!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2014-03-31, 12:37   #3713
Imperfecta
Zakorzenienie

Są i rude i blondyny i brunetki i szatynki Do wyboru do koloru
Dzięki konspiracja

Nie widzę zdjęć w tym głupim tapatalku więc blondynę będę podziwiać w domu

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2014-03-31 o 12:38
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 12:42   #3714
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
WWWWWWWooooowwwwwww!!!

Uderz w stól... no prosze co zrobiłaś??????????????
Bosko,wiesz ze znamy sie juz długo i nic nie mowilam, bo sie uparłas przedtem na te ciemne - ale Tobie w TYCH fajnie dawaj jeszcze, wiecej chcę!
o jej bardzo dziękuje no uparłam się i twardo farbowałam i nikogo się nie słuchałam (zresztą widać w avatarze), miałam przecież nawet myśli by henną je potraktować. Ostatnio mnie wzięło na powrót, co prawda miało być trochę ciemniej ale wyszło tak. Co mnie cieszy to rozświetlenie cery - przy tym kolorze ładniejszą buźkę mam (co nawet stwierdziło już parę osób)

dniem twojego życia."
Stary 2014-03-31, 12:46   #3715
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
o jej bardzo dziękuje no uparłam się i twardo farbowałam i nikogo się nie słuchałam (zresztą widać w avatarze), miałam przecież nawet myśli by henną je potraktować. Ostatnio mnie wzięło na powrót, co prawda miało być trochę ciemniej ale wyszło tak. Co mnie cieszy to rozświetlenie cery - przy tym kolorze ładniejszą buźkę mam (co nawet stwierdziło już parę osób)
To teraz Ci powiem: do buźki właśnie - ciemne Ci w ogole nie pasują ( tak jak mi zresztą, ani rude , nad czym ubolewam szczerze)
Czym robiłas w ogole? Foty, foty.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2014-03-31, 13:03   #3716
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
a no są

Ale cudne lokaski

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:16   #3717
DELL
Zakorzenienie

Cytat:
a no są
wowwwww!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

loczki w ogóle nie straciły w niczym... czym robiłas???
Stary 2014-03-31, 13:26   #3718
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz Ci powiem: do buźki właśnie - ciemne Ci w ogole nie pasują ( tak jak mi zresztą, ani rude , nad czym ubolewam szczerze)
Czym robiłas w ogole? Foty, foty.
Nie raz słyszałam/czytałam, że w ciemnych mi nie jest dobrze - no ale przetłumacz babie jak się uprze (mi się zawsze rudy marzył ale tu wiem, że ne ne). Dzięki za szczere słowa - myślę, że już znowu na dłużej pozostanę blondyną bez zbędnego kombinowania. Ale gdyby mi tam coś, kiedyś, gdzieś to wiesz kopnij
Farbę kładłam w salonie, a dokładniej to pasemka. Na moich stara farba zdążyła się już dawno wypłukać. Fryzjerka zaproponowała takie rozwiązanie, żeby kolor był bardziej naturalny i wielowymiarowy - muszę przyznać, że wyszło jej całkiem dobrze
Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Ale cudne lokaski
dziękuje

dniem twojego życia."
Stary 2014-03-31, 13:29   #3719
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

Klaudenc Myślę, że już dosyć mojego bałaganu na ostatnich paru stronach, ale dziękuję! Kochana jesteś ;*
Co do maziaji to taka profesjonalna maska fryzjerska, która podciąga pigment, tylko ja jej zwykle nie robię bo wychodzi czerwonawo [mimo że mam wersje copper a nie passionate red, to i tak bardzo przebija w czerwień] i tracę swój piekny naturalny kolorek Dziś dodałam jej po prostu do alterry i ładnie powyciagała refleksy i pogłębiła blask włosia ale rzeczywiście troszkę pociemniał, jest jednak fajny... intensywny ognisty rudy. [pewnie i tak się wypłucze]
Muszę kupić sobie te odżywki co polecałaś bo moje włosy serio kochają keratynę. Kurcze gdybym miała drzewko pieniężne w ogródku...
Ja w piątek kieszonkowe bedę mieć to w centrum sie rozejrze za maską jakaś fajną bo jest sklepik taki z indyjskimi jak i z fryzjerskimi to może coś ciekawego będzie. Mnie mój kolor wkurza, taki zrudziały brąz, dziś hennę z amlą dałam na godzinę żeby to zużyć tylko to mi koloru jako tako nie zmieniło.. mam pomarańczowy skalp, o swoje mam czarne więc jak podrosna to końce będą rudawe
A te odżywy kup koniecznie, szczególnie z alberto v05 bo one mają i proteiny i oleje. Swoje zapasy zdenkowałam, mam takie swoje must have jedynie.

JudytaKas - Zacne loczę, na takie mięciuśkie wyglądają <3
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 13:30   #3720
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
wowwwww!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

loczki w ogóle nie straciły w niczym... czym robiłas???

Na skręcie nie ale wiadomo teraz muszę trochę nawilżyć i odżywić po takim maltretowaniu. Malowane były farbą z INOA

dniem twojego życia."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości