|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
Moje mają się dużo lepiej i lepiej kręcą, jak olejuję pasującym im olejem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Basia nasza na olej farbuje, wydaje mi się, że na winogronowy z biedronki. Może znajdzie chwilkę i napisze Ci ![]() Cytat:
Też mam wrażenie, że używasz za dużo protein, i kallos i nieva long repair, nie wiem, jak ta henna wax. Poleciłabym kupno jednej maski/odżywki emolientowej (alterra granat, yves rocher odbudowująca, garnier awokado i karite) i przez kilka myć używała tylko jej, można z dodatkiem małym gliceryny i zobaczyć, czy coś się polepszy ![]() [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45817850] Dobra, doprowadziłam moje włosy do porządku i jestem w bardzo pozytywnym szoku Jeszcze nigdy nie miałam tak miękkich, uporządkowanych i zbitych w sobie włosów Wiem, że do ideału mi nadal daleko, ale teraz widzę, że więcej czasu poświęconego włosom to włosy ładniejsze ![]() Dla porównania zdjęcie sprzed około 1-1,5 roku [/QUOTE]Przepięknie, świetnie wyglądają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Kochane za miłe słowa, podbudowujecie moje króciaki Dla każdej z osobna |
|||||||
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem tylko, że nie powinno się na wnikające farbować - czyli nie na kokos, palmowy i masła typu shea. [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45817850] Dobra, doprowadziłam moje włosy do porządku i jestem w bardzo pozytywnym szoku Jeszcze nigdy nie miałam tak miękkich, uporządkowanych i zbitych w sobie włosów Wiem, że do ideału mi nadal daleko, ale teraz widzę, że więcej czasu poświęconego włosom to włosy ładniejsze ![]() Dla porównania zdjęcie sprzed około 1-1,5 roku [/QUOTE]Piękne masz te włosy. |
|
|
|
|
#3693 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3694 | |||
|
Rozeznanie
|
Mnie się wydaje żę pokrzywę można, mojemu dziadkowi nie zabraniali, ale pewna nie jestem więc lepiej się lekarza dopytać. Cytat:
A już się zastanawiałam gdzie się podziałaś i czemu tak długo Cię nie ma, fajnie że już jesteś ![]() Cytat:
Sliczne Myszeczko Cytat:
Ja nakładam na brudne, przed myciem odżywkę, później maziam olejem i rano zmywam. [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45817850]Hmm nie wiem jakie składy mają te odżywki, bo najlepiej by było taką bez protein... Może któraś z wizażanek będzie wiedziała, ja niestety nie wiem. Ale skoro i tak ich używasz to dodanie gliceryny do nich też nie zaszkodzi ![]() A inne lekkie szampony oprócz BD? Dobra, doprowadziłam moje włosy do porządku i jestem w bardzo pozytywnym szoku Jeszcze nigdy nie miałam tak miękkich, uporządkowanych i zbitych w sobie włosów Wiem, że do ideału mi nadal daleko, ale teraz widzę, że więcej czasu poświęconego włosom to włosy ładniejsze ![]() Dla porównania zdjęcie sprzed około 1-1,5 roku [/QUOTE]Jaka długość [1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45818528]Dziękuję Tak, Hipp jest delikatny ![]() Imperfecta Dziękuję Mnie wizaz czasem obraca, strzela jakieś fochy i obraca sobie zdjęcia jak chce.
|
|
#3695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do olejowania to ja nie mam problemu z systematycznością ale jakoś ostatnio stwierdziłam ze raz na 2 mycia im wystarczy bo efekty takie same jak przy każdym myciu. Próbowałam farbowac na olej 3 razy. Kolor nie złapał nic a nic Klaudenc Myślę, że już dosyć mojego bałaganu na ostatnich paru stronach, ale dziękuję! Kochana jesteś ;* Co do maziaji to taka profesjonalna maska fryzjerska, która podciąga pigment, tylko ja jej zwykle nie robię bo wychodzi czerwonawo [mimo że mam wersje copper a nie passionate red, to i tak bardzo przebija w czerwień] i tracę swój piekny naturalny kolorek Dziś dodałam jej po prostu do alterry i ładnie powyciagała refleksy i pogłębiła blask włosia ale rzeczywiście troszkę pociemniał, jest jednak fajny... intensywny ognisty rudy. [pewnie i tak się wypłucze] Muszę kupić sobie te odżywki co polecałaś bo moje włosy serio kochają keratynę. Kurcze gdybym miała drzewko pieniężne w ogródku... ![]() Nephasis
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-03-30 o 22:35 |
|
|
|
|
#3696 |
|
Raczkowanie
|
myszka2020 dzięki za rady ;*
znalazłam końcówkę AiK i jutro ją zastosuję może faktycznie przeproteionowałam włosiska ![]() jeżeli chodzi o yves Roscher to ta odżwyka: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
Postaram się dziś w nią zainwestować. Przeczytałam parę blogów gdzie było na temat nadmiaru protein i jeszcze polecaną bardziej dostępną odżywką jest Granier Oil Natuir. Jedną lub drugą nabędę
![]() Na całą noc nałożyłam olej arganowy (końcówka) i BD plus trochę żelu aloesowego. Rano zmyłam moim szamponem z SLS i nałożyłam AiK plus glicerynę. Zmyłam, wgniotłam żel lniany i wysuszyłam. Wow, nie ma ale jest lepiej ![]() Najlepszy skręt mam po żelach drgenryjnych, tych mocniejszych, ale teraz się jakoś boję
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
fiufiuuuu, nie ma człowieka przez weekend a tu tyle postów!!!
nie dam rady nadrobić ![]() idę na: Ktoś ma ochotę??
|
|
|
|
#3700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie też żele drogeryjne dużo lepiej utrwalają, ale po żelu lnianym np. są tak cudownie miękkie włosy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
ja się przyznaję bez bicia, że przez weekend nie robiłam nic z moimi kudełkami. Nie miałam czasuuuuuuuuuuu
![]() oprócz codziennego picia drożdży, łykania żeń szenia, to resztę zaniedbałam. była tak piękna pogoda, że tylko nad morzem mogłabym siedzieć spacery z synkiem i mężem przyćmiły moją pięlęgnację kudełków. ale dziś będzie olejowanie. Oczywiście olejkiem łopianowym noo i gluta sobie zrobię na rano
|
|
|
|
#3703 |
|
Rozeznanie
|
To ja proszę tą z dużym serduszkiem, albo tą z łapką albo którąś z jakimś fajnym wzorkiem ![]() Tyle razy już próbowałam taką ładną kawę zrobić i nie wychodzi.
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze paćkam olejem, wylewam na dłoń, rozcieram i wcieram we włosy. Wyglądam jakbym sobie pół butli oleju na łeb wylała, może faktycznie lepiej psikać? Któraś pisała, że naolejowała i wyszła z domu, ja bym musiała chyba w ten sposób no i jak tak dużo oleju daję to spanie w oleju też odpada.Reszta też tak oszczędnie daje olej? Może faktycznie źle do tego podchodzę.
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja biore olej na place, wcieram w skalp, potem znowu olej na place i jade po włosach. Sa takie noooo jakby przetłuszczone, i wygląda to niefajnie ![]() ale po umyciu rewelacja |
|
|
|
|
#3706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A chciałam i jakąś maseczkę na twarz położyć.Dzisiaj za to nałożę sobie olej lniany albo z awokado na glutek lniany. Kiedyś tak zrobiłam , zmieszałam glutek z olejem lnianym i było całkiem fajnie, tylko długo były włosy mokre. A nie przewidziałam tego i poszłam do lasu na spacer w koczku Byłam w sobotę w Hebe, bo była promocja na kolorówkę, kupiłam podkład Bell chyba dość fajny i skusiłam się na maskę Kallos Keratin tę małą, w promocji za 4,99 Użyłam jej wczoraj pierwszy raz (i pierwszy raz Kallosa w ogóle) i jestem zadowolona, bo pierwszy raz od dawna mam dociążone końcówki. Co prawda fale są jako lekkie wywijasy, ale takie grubsze, jak z lokówki. (Są po koczku nocnym). Wczoraj włosy myłam szamponem Fitomed do ciemnych. Wyczyściłam aż skrzypiało Może po odżywce (w tym celu mam zamiar używać Kallosa mlecznego) zrobią się drobniejsze falki, a końcówki nie będą tak fruwać jak ostatnio. Więc postanowiłam zafundować sobie minimalizm pielęgnacyjny przez najbliższy czas - olej na glutku, ewentualnie z dodatkiem Kallosa mlecznego (w zasadzie Serical crema al latte) i potem ten Kallos keratin. Nie wiem, czy coś b/s, może Isana do kręconych albo któraś Ziaja. Czytałam opinie na blogach - dziewczyny pisały, że widziały poprawę stanu włosów po np miesiącu używania Kallosa keratin. Przyznam, że kusi mnie ustalenie stałego planu na miesiąc .Aha, no i drożdże piję od tygodnia i mam zamiar robić wcierkę radical med, jeżeli skalp się nie zbuntuje (jantar koszmarnie podrażnił ).
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Halo, halo czy są tu jakieś nowe blondyny?
|
|
#3708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem tak, był czas, że wydzielałam loka po loku i maczałam go w oleju, ale nie ma żadnej różnicy po myciu odkąd psiukam go rozcieńczonego wodą z atomizera, zasięg super, nie maziam tych włosów, a wszystkie równo mokre i równo zrobione, dla mnie ta metoda super sie sprawdza. Nie zajmuje to długo [mi się wydaje że nawet jest szybciej niż moja stara metoda] a włosy mam już całkiem długie Co do wychodzenia w oleju to mi sie zdarzyło jak było emergnecy, i spinałam koka ns górze,i szłam reszta włosów świeciła po prostu jak na brylantynie xD
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
a no są
![]() wrzucam fotkę (z góry przepraszam za jakość ale jestem w biurze i nie mam jak zrobić lepszej)
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
wwwOOOWWW IMPA! Blondyny nie ma ale za to wiewióra przednia
Bardzo Ci fajnie---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Uderz w stól... no prosze co zrobiłaś?????????????? Bosko,wiesz ze znamy sie juz długo i nic nie mowilam, bo sie uparłas przedtem na te ciemne - ale Tobie w TYCH fajnie
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Są i rude i blondyny i brunetki i szatynki
Do wyboru do koloru ![]() Dzięki konspiracja ![]() Nie widzę zdjęć w tym głupim tapatalku więc blondynę będę podziwiać w domu ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Imperfecta Czas edycji: 2014-03-31 o 12:38 |
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wyszło tak. Co mnie cieszy to rozświetlenie cery - przy tym kolorze ładniejszą buźkę mam (co nawet stwierdziło już parę osób)
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Czym robiłas w ogole? Foty, foty.
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale cudne lokaski |
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mi się zawsze rudy marzył ale tu wiem, że ne ne). Dzięki za szczere słowa - myślę, że już znowu na dłużej pozostanę blondyną bez zbędnego kombinowania. Ale gdyby mi tam coś, kiedyś, gdzieś to wiesz kopnijFarbę kładłam w salonie, a dokładniej to pasemka. Na moich stara farba zdążyła się już dawno wypłukać. Fryzjerka zaproponowała takie rozwiązanie, żeby kolor był bardziej naturalny i wielowymiarowy - muszę przyznać, że wyszło jej całkiem dobrze dziękuje
|
|
|
#3719 | |
|
Moderator
|
Cytat:
swoje mam czarne więc jak podrosna to końce będą rudawe ![]() A te odżywy kup koniecznie, szczególnie z alberto v05 bo one mają i proteiny i oleje. Swoje zapasy zdenkowałam, mam takie swoje must have jedynie. JudytaKas - Zacne loczę, na takie mięciuśkie wyglądają <3 |
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na skręcie nie ale wiadomo teraz muszę trochę nawilżyć i odżywić po takim maltretowaniu. Malowane były farbą z INOA
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

Włosy mi się pokręciły jak nigdy przenigdy ostatnimi czasy. Czy to może znaczyć, że się na mnie obraziły, bo brak im olejowania?
I że kręciłyby się o wiele lepiej, gdybym olejowała?
Moje mają się dużo lepiej i lepiej kręcą, jak olejuję pasującym im olejem 
((

Ktoś ma ochotę??

nie wychodzi.