Czy szprotka czy walen - kazda z nas ma talent - cz.23 dopingu - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 19:29   #4681
kalina1984
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy walen - kazda z nas ma talent - cz.23 dopingu

Jeszcze jest dużo czasu także może coś wpadnie do głowy

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:29   #4682
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja już wykapana po fitnesie
bank jeszcze odwiedziałam ale wcześniej usłyszałam od chłopa po co tyle wypłacam-odpowiedziałam że zeby przepić
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:36   #4683
kalina1984
Zakorzenienie

Trzeba było powiedzieć że młodszy kochanek kosztuje

Stary 2014-03-31, 19:47   #4684
babydelfi
Zakorzenienie

miałam jechać z moim na zakupy dzisiaj, a on rury jeszcze układa na ogrodzie

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Basia znając moje szczęście, to jeśli zaszłabym w ciąże, to pewnie właśnie wtedy zmieniliby przepisy

ale jeśli udałoby mi się zajść, to chciałabym chociaż załatwić z kimś po znajomości by mnie zatrudnił na papierze, bym miała macierzyńskie i resztę, "popracowałabym" z 3 miesiące (czyt. płaciłabym tej osobie za mnie składki) a potem poszłabym na chorobowe
no człowiek kombinuje jak może

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

aaa i nie napisałam Wam skończyłam bolerko i nawet wyszło całkiem całkiem
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:51   #4685
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
Iwonka, mało tego- pretensje miała że nic jej nie zawożę, powiedziałam, że póki całej kasy mi nie odda NIC ode mnie juz nie dostanie, dużo dziewczyn porezygnowało z wystawiania u niej

Jolu tak to bywa z tymi galeriami, ja chyba też pomału zrezygnuję, jeszcze nawet nie zarobiłam, a chciały, żebym robiła obrus z ich nici wielkości 3metry na 1,5 za 50 zł, odmówiłam..... po pierwsze nie lubie takich dużych rzeczy robić, a po drugie za 50 zł?????????? toż to istny wyzysk, to już wole nic nie robić......
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:54   #4686
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szydełkomaniaczka Pokaż wiadomość
Jolu tak to bywa z tymi galeriami, ja chyba też pomału zrezygnuję, jeszcze nawet nie zarobiłam, a chciały, żebym robiła obrus z ich nici wielkości 3metry na 1,5 za 50 zł, odmówiłam..... po pierwsze nie lubie takich dużych rzeczy robić, a po drugie za 50 zł?????????? toż to istny wyzysk, to już wole nic nie robić......

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
niby-lariat zrobiony już jakiś czas temu, dla kobiety od naszyjniora zwykły taki, czarny, długość samego sznura 120cm, gronka są odpinane, można nosić na więcej sposobów parę z nich pokazałam na blogu.
cudny
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:56   #4687
babydelfi
Zakorzenienie

Małgosiu a może jednego zera nie dosłyszałaś
no przecież taki obrus za tę cenę, to oni chyba głupiego szukają
dobrze zrobiłaś że się nie zgodziłaś

A Jola ja bym nie podarowała, w tym momencie poszłabym do tej galerii i wzięła w zastaw towar za te 480 zł
Stary 2014-03-31, 19:58   #4688
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Kasiu dobrze słyszałam a w ogóle to jakies śmieszne ceny proponuja, a sami sie cenią, niech im inni robia, ja nie będę........
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 19:58   #4689
SlonecznikB
Zakorzenienie

Cytat:
niby-lariat zrobiony już jakiś czas temu, dla kobiety od naszyjniora zwykły taki, czarny, długość samego sznura 120cm, gronka są odpinane, można nosić na więcej sposobów parę z nich pokazałam na blogu.
Asiu śliczny i świetny pomysł z wymiennymi gronami, okazuje się, że jest kilka wisiorów

Cytat:
Witam, pamieta mnie tu ktos jeszcze?
Ostatnio rzadko zaglądam, widziałam tyle pieknych prac, chwale wszystkie hurtem
Beatko
Wczoraj nic robótkowego nie zrobiłam, miałam gościa, była mama mojego przyszłego ziecia, taka prosta, zwykła kobietka, polubiłysmy sie, ma ośmioro dzieci, Mateusz jest przedostatni, mąz nie żyje od kilku lat, a ona pracuje razem z Ania i Mateuszem w tym samym zakładzie, Ania też ja lubi. Niedziela mineła fajnie, tylko czasu na robótki nie było a wymianka leży i paczy.........
Małgosiu to świetnie, że przypadłyście sobie do gustu, ale skoro zięcia nauczyłaś to i jego matkę naucz szydełkować (chyba, że już umie, i wspólnie czas będziecie robótkowo spędzać

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Asiu, cudniasty lariat

Dziewczyny szukam tych krzewów, które pokazywałyście jakiś czas temu, takie kwitnące na ogrodzenia itp., kojarzycie? Pamiętacie jak to sie nazywało?
Martuś to milin amerykański

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
upiekłam ciasto bananowe. Ciekawe, jak smakuje, bo mi się nie chce wstać i ukroić. Nie miałaby któraś ochoty skoczyć mi do kuchni i przynieść kawąłek?
Iwonka leż spokojne już lecę i Ci doniosę
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 20:29   #4690
kalina1984
Zakorzenienie

Kolejna kartka skończona, a tutaj coś ucichło Wypiłam herbatkę z jakichś dziwnych ziółek, kupiłam sobie dla poprawy cery, ale świństwo

Stary 2014-03-31, 21:03   #4691
aga__tka
Zakorzenienie

z pracy wróciłam, od lekarza wróciłam i mi się przypomniało że do biblioteki muszę dziś koniecznie lecieć, więc z dzieciakami poszłam... w sekundzie wybrali 4 książeczki i wróciliśmy do domku po drodze zaopatrując się w lody może to trochę niezdrowo, bo najpierw zjedliśmy lody, a obiad zrobiłam na kolację, ale dzieciaki chyba były już głodne, bo biblioteka dodatkowe opóźnienie wprowadziła bo kawałek do niej mamy (w drugą stronę niż lekarz)
u lekarza wszystko ok, USG nie robił, więc nie wiadomo ile dzidzia waży, musze poszukać w necie statystycznych wartości, bo przedtem równiutko szło to mniej więcej powinno pasować...
i się sama wyleczyłam (nie przyznałam się wcale że nie brałam leków które przepisał, bo w pierwszym trymestrze miałam nawet wyższe pH i kazał mi się wtedy leczyć tylko tymi bakteriami wyrównowującymi pH i przeszło, teraz pewnie jako że drugi trymestr to uznał że leki mniej szkodliwe i kazał wziąć, a ja nie brałam zupełnie nic i jest wszystko i tak idealnie już bez leków antybakteryjnych) uznałam po prostu, że wizyty mam na tyle często, że jak znów wyjdzie nie tak, to leki wezmę wtedy

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
dzięki za pochwałę szala

Aga już sami się nad tym zastanawialiśmy , ale u nas o opiekunkę to nie tak łatwo, a poza tym mimo że mieszkam na wiosce, to ceny też wysokie, jedna znajoma szukała bo potrzebowała właśnie by kto jej 2 dzieci odebrał z przedszkola i posiedział z nimi przez 4 godzinki i najmniej to było 800zł
no ja nie do końca myślałam na poważnie, bardziej na zasadzie "jak dopiec teściowej"
ja mam fajną, ale doskonale wie, że uwielbiam wymyślać różne okropności dla niej i ciągle ją różnymi rzeczami straszę... wina jest po jej stronie, bo ona ma taki charakterek że sama tak lubi gadać, ja tak wcześniej nie robiłam, ale kilka razy mi zrobiła przykrość w ten sposób (wiem że nieświadomie, ale na początku nie wiedziałam, że ona tak lubi gadać) i się nauczyłam grać w ten sposób, dzięki czemu lepiej czuję jej żarty i teraz każde zachowanie nawet Twojej teściowej powoduje że wymyślam co by tu w odwecie zrobić... a jak moja coś wywinie, to zaraz dzwonie i jej swoje pomysły przedstawiam (bez rzeczywistych planow na realizację, ale co się nastresuje to jej )

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
naprawdé tyle zarabiajá nauczyciele w Polsce ?!?!
ja nie wiem ile zarabiają, ale pierwszy rok to jakoś bardzo tragicznie, kolejne 2 też jakoś nie bardzo, dopiero później zarabia się jakieś sensowne pieniądze - siostra pracowała pół roku w szkole i mi nawet stawki mówiła, bo są jakieś standardowe, ale nie pamiętam, bo mi to jakoś obojętne było dokładnie w którym momencie ile płacą... są zyski z takiej pracy ciut inne chyba - znajomy pracował i bardzo chętny był, koleżanka cały czas szuka pracy, ale tylko w szkole właśnie (ona mają 4 dzieci, najmłodsze trochę starsze od Oli i z tego co wiem to dopiero od jakiegoś czasu szuka naprawdę , ale przedtem też się rozglądała ale bez parcia) więc musi z tej pracy być jakiś zysk w którymś momencie, bo inaczej nikt by nie pracował (w sumie choćby wakacje są już jakimś zyskiem, bo nie trzeba się zastanawiać co z własnymi dziećmi zrobić)

Cytat:
Napisane przez Monika_75 Pokaż wiadomość
ja firanek nie prasuję, wieszam takie lekko wilgotne, prosto z pralki (ustawiam program "ochrona przed zagnieceniami"), mam jedne z Ikei i one czasami wymagają prasowania, jak nie wieszam od razu na okno tylko do szafy chowam po wysuszeniu
moim do salonu to nie pomaga... muszę prasować - no da się powiesić, ale nie wyglądają jak powinny - a ja mogę mieć bluzkę pogniecioną, ale firanki uwielbiam wyprasowane

Cytat:
eeeehhh czemu mnie się nie chce wcale - takie coś bym chętnie zrobiła, gdyby chęci były, bo śliczne jest

Cytat:
bójcie się wszystkiego się o Was dowiem

Agata jeśli chodzi o pracę w szkole na wsi, to mogłabym ale nie w swojej wsi, u mnie są bardzo specyficzni ludzie

no ale jak pisałam ja i szkoła to nie ta bajka

mój uczeń pisze jutro sprawdzian szóstoklasisty, ciekawe jak mu pójdzie
no ja bym w szkole dzieci sąsiadów też nie chciała uczyć

Cytat:
moja kumpela kiedyś tak zrobiła i wiem właśnie, że u nas jest jakaś luka w przepisach w tej kwestii
ale pewnie plany planami, a życie swoje
sprawdź już teraz, bo ostatnio zmieniły się przepisy, ale nie wiem dokładnie w jaki sposób... siostra mi mówiła, że oprócz macierzyńskiego mieli wprowadzić jakąś zależność od przepracowanych miesięcy, mnie to nie interesowało w sumie bo raz że pracuję a dwa, że ja bym się nie zdecydowała bo to nie jest jednak uczciwe... przy moim stosunku do uczciwości nawet jak nikt nie patrzy, to bym chyba na zawał zeszła, jakbym wiedziała że mogą mnie skontrolować, już przy zwolnieniu z Olą w ciąży miałam ogromnego stresa, bo sama poprosiłam o zwolnienie, bo nie chciałam za granicę w 6 miesiącu lecieć, choć po 2 tygodniach od pierwszego już bym pewnie i tak dostała z automatu, bo miałam rozwarcie jakieś i pani dr kazała mi głównie odpoczywać...
m.in. dlatego teraz nie idę na zwolnienie jeszcze - nie chcę się stresować no i nie mam żadnych powodów oprócz tego że nie chce mi się i nie mam tyle siły co normalnie...

i zgadzam się z którąś z dziewczyn, która pisała, że jeśli weźmiesz najwyższe stawki, to z dużym prawdopodobieństwem Cię skontrolują...
ZUS w ogóle teraz dużo kontroluje przyszłe mamy na zwolnieniu, z tego co słyszałam... ale mnie nie kontrolowali ani raz z Olą, a córkę opiekunki ze 3 razy (ale ona właśnie zaszła w ciążę jak kończyła jej się umowa)...

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:

aaa i nie napisałam Wam skończyłam bolerko i nawet wyszło całkiem całkiem
dawac bolerko, bolerko

Jola: nieładnie z jej strony, trzeba dzwonic i się upominać

Malgosia: wyzysk...

idę ogarnąć dzieciaki, bo nie spały w dzień, to może mi zasną szybko

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Kasiu dobrze słyszałam a w ogóle to jakies śmieszne ceny proponuja, a sami sie cenią, niech im inni robia, ja nie będę........
ciekawe za ile by chciały sprzedać ten obrus potem
przecież nie zrobiłabyś tego obrusu w 5h, żeby chociaż 10zł/h zarobić... w sumie ciekawe ile by zeszło na to czasu (=ciekawe ile proponują za godzinę roboty )
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:19   #4692
little_ola
Zakorzenienie

Dzieci w lozkach, to ja lapie za druty I siadam przed TV
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:32   #4693
kalina1984
Zakorzenienie

Ja właśnie posprzątałam biurko po 2 dniowym kartkowaniu

Stary 2014-03-31, 21:46   #4694
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Melduję się kolejny raz.

Zawiozłam wieczorem męża do firmy i miał jechać w trasę. Dojechałam z powrotem do połowy drogi jak zadzwonił, że wraca do domu, bo jego karta kierowcy się uszkodziła i samochód jej nie czyta, w związku z tym nie może jechać w trasę.
Jutro będzie jechał składać na nową, a jego ciężarówką pojechał do Moskwy kto inny.
A ja tym sposobem mam moje ukochane utrapienie przez co najmniej tydzień w domu
Nie wiem, jak to wytrzymam hehe
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:47   #4695
Monika_75
Zakorzenienie

GG do Monika_75 Send a message via Skype™ to Monika_75

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość

sprawdź już teraz, bo ostatnio zmieniły się przepisy, ale nie wiem dokładnie w jaki sposób... siostra mi mówiła, że oprócz macierzyńskiego mieli wprowadzić jakąś zależność od przepracowanych miesięcy, mnie to nie interesowało w sumie bo raz że pracuję a dwa, że ja bym się nie zdecydowała bo to nie jest jednak uczciwe... przy moim stosunku do uczciwości nawet jak nikt nie patrzy, to bym chyba na zawał zeszła, jakbym wiedziała że mogą mnie skontrolować, już przy zwolnieniu z Olą w ciąży miałam ogromnego stresa, bo sama poprosiłam o zwolnienie, bo nie chciałam za granicę w 6 miesiącu lecieć, choć po 2 tygodniach od pierwszego już bym pewnie i tak dostała z automatu, bo miałam rozwarcie jakieś i pani dr kazała mi głównie odpoczywać...

i zgadzam się z którąś z dziewczyn, która pisała, że jeśli weźmiesz najwyższe stawki, to z dużym prawdopodobieństwem Cię skontrolują...
ZUS w ogóle teraz dużo kontroluje przyszłe mamy na zwolnieniu, z tego co słyszałam... ale mnie nie kontrolowali ani raz z Olą, a córkę opiekunki ze 3 razy (ale ona właśnie zaszła w ciążę jak kończyła jej się umowa)...
ja akurat przed takim "oszukiwaniem" zus-u nie miałabym oporów ... oni jakoś nie maja oporów jak nas okradają z ciężko zarobionych pieniędzy

papierowe twory
włóczkowo-kordonkowe dziergałki
blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI

Preferencje
Monika_75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:57   #4696
kalina1984
Zakorzenienie

Powiem Wam, że niby takie uczciwe i pracowite lekarki nie mają takich oporów z zusem i żadnych kontroli nie było, mało tego jak się ma znajomości to nawet po nie zapłaceniu składki mogą przywrócić do ubezpieczenia

Stary 2014-03-31, 22:02   #4697
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

idę z małżykiem kolacyjkę szykować

taaaakkkk, pora całkiem normalna
Stary 2014-03-31, 22:12   #4698
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
idę z małżykiem kolacyjkę szykować

taaaakkkk, pora całkiem normalna
Ale jeszcze obiad się nie strawił
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:14   #4699
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monika_75 Pokaż wiadomość
ja akurat przed takim "oszukiwaniem" zus-u nie miałabym oporów ... oni jakoś nie maja oporów jak nas okradają z ciężko zarobionych pieniędzy
Ja bym nie mogla ...

Uwazam, ze klamstwo (oszukiwanie) zawsze wyjdzie na jaw i boje sie konsekwencji...
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:15   #4700
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja z moim znowu telewizje pogladałam tz ja w domu i on w holandii ale skype właczony- ja przy tym szydełkując
ide spać
mały usnął ale kręci się bo buzia musi oddychać
Stary 2014-04-01, 00:00   #4701
babydelfi
Zakorzenienie

byliśmy na zakupach,

a jak wyjeżdżaliśmy z naszej wsi to Paweł zobaczył leżącego w rowie człowieka, wiec się cofnął i pomógł gościowi, oczywiście pijaczek, jeden z meliniarzych naszych wiejskich, pomógł mu wstać i odprowadził go do dziupli, normalnie dumna byłam z mojego męża, nie każdego byłoby stać na taki gest

Aga i Iwonka ja akurat uważam, że to nie jest oszukiwanie
bo sorry ale państwo nas oszukuje na każdym kroku, więc jeśli pozostawili jakąś lukę, to dlaczego by z niej nie skorzystać
co państwo daje albo choć oferuje matkom, w takiej sytuacji jak ja? nic!!!
a kontrolę z Zusu miała znajoma, przyszli a jej nie było w domu i cofnęli jej zwolnienie, potem musiała latać i załatwiać, a nieobecność w domu spowodowana była tym, że nagle trafiła do szpitala, lecz tego nikt wcześniej z urzędników nie sprawdził i jeszcze mówili że mogła zadzwonić do urzędu i poinformować ich o tym

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ----------

widzę że ostatnio nocna zmiana przestała całkiem funkcjonować

ja czekam aż mój zwolni łazienkę i wezmę szybki prysznic a potem nynyaaa

wiec mówię już dobranoc
Stary 2014-04-01, 00:13   #4702
SilverAguti
Zakorzenienie

sama ze sobą na nocnej dyskutować nie będę
oplatam sobie perełkę i w końcu jestem w miarę zadowolona, ale i tak muszę pruć, bo trochę przedobrzyłam
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 00:26   #4703
gagatu
Zakorzenienie

A ja sobie umyśliłam zamotkę dla siebie i kręciłam sznurki, ale mi jedna włóczka okazała się za gruba i mi całą koncepcję to popsuło, więc poszłam się wykąpać i siedzę w łóżku już. Jakiegoś madżonga może ułożę i ułożę siebie do snu
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 01:30   #4704
SilverAguti
Zakorzenienie

oplotłam perłę i nieskromnie powiem, że wyszło prześlicznie jutro wezmę się za mniejsze perły, bo ta ma aż 16mm

---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

i zamykam wątek na dziś, bo co tu tak będę sama siedzieć
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 07:45   #4705
Monika_75
Zakorzenienie

GG do Monika_75 Send a message via Skype™ to Monika_75

dzieńdoberek

wstawać śpiochy zaparzyłam

Szymon już w Kartuzach, a Michał dzisiaj w domu, bo 6 klasa pisze testy

papierowe twory
włóczkowo-kordonkowe dziergałki
blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI

Preferencje
Monika_75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 07:56   #4706
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

dzeń dobry
ja dzisiaj w domu cały dzień
musze powykańczać wszystkie ozdoby -a dużo tego
mój syn test dzisiaj pisze -ale ja bardziej przeżywam niż on
mały już prawie ładnie spał i krew prawie nie leci już
Stary 2014-04-01, 08:08   #4707
agnes99
Zakorzenienie

dzieńdobry
jestem, jeszcze żyję... czy pamięta mnie ktoś trochę...
Stary 2014-04-01, 08:16   #4708
jola2243
Zakorzenienie

Dzień doberos

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:51   #4709
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Witam z

Życze powodzonka Waszym piszącym dziś test pocieszkom Moja Natalka w związku z tym smacznie śpi, bo nie idą do szkoły, jako że 8-io osobowa klasa szósta pisze
Caaałaaa szkoła dla nich.

Musiałam wstać pomachać majtkami na pożegnanie mojemu M, który pojechał do firmy i do Wawki prawdopodobnie, złożyć papiery na nową kartę kierowcy.
Nie chciało mi się wstawać, ale cóż. Kawkę już piję i się rozbudzam.

Na 14-stą mam z Natalką do ortodonty na kontrolę.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Miałam coś pochwalić i nie pamiętam co Wczoraj doczytałam, ale musiałam odejść od kompa i już nie było jak napisać.
Ale widziałam śliczną chustę z frędzlami u Kasi, wrzuciki Marty, aaaa i cudny naszyjnik Asi Takie coś bym nosiła, piękny jest, taki bym sobie zrobiła, jakbym miała więcej zacięcia. A nie mam, w ogóle do niczego jakoś ostatnio nie mam
Wczoraj wieczorem dokończyłam koszulkę i tyle.
Stary 2014-04-01, 09:27   #4710
agnes99
Zakorzenienie

doczytałam, uff
odpowiadam w kwestii krzaka o nazwie "milin" - okazało się w sobotę, że mój tata przywiózł to kilka lat temu w wersji - 3 kawałki pnącza (a dokładnie patyki, bo tak to wyglądało; na tym pnączy co jakiś czas wyrasta coś w rodzaniu korzonków i tak się to tnie), po obcięciu przez jego znajomą swojego krzaczora
niestety się okazało, że w tym roku Was nie wspomogę, bo mój małż ze 3 tyg. temu tak obskubał to co jest u siostry, że nie ma co ciąć na szczepy, a to obcięte się już nie nadaje, bo wyschło
możemy za to zrobić tak, że jak to w ciągu roku podbijają nowe gałązki to je ciachniemy i do donic zapakujemy, żeby się ukorzeniło, zimę w piwnicy sobie to postoi i na przyszłą wiosnę będzie do sadzenian w waszych ogródkach

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2014-04-01 o 09:29
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości