Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 10:01   #451
YellowSheep
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Dzięki za odpowiedzi w sprawie mleka. Przyszło mi to do głowy bo w bebiku nie ma jakichs tam probiotyków czy czegoś innego i pomyślałam że może ma to jakoś wpływ. No i faktycznie rano Oli kaszlał znów, już taki prawie mokry kaszel, wiec albo coś zlapal na placu zabaw bo tam dzieci kaszlały albo go za cienko ubrałam. U nas niby bardzo ciepło ale jak zawieje to nawet mi zimno... i mam to samo co blogerka, mnie jest ciągle zimno a małego staram się nie przegrzać no i potem mi się wydaje ze za lekko.

Marsi i iffonka cudowne wieści! Ja jak poszłam na usg to już widziałam tyci rączki i tyci nóżki, jakoś chyba w 13 tygodniu.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Ja Wam powiem coś lepszego, u nas w niedziele bardzo ciepło było i fakt ze słońce prażyło no ale wiadomo... bez przesady spotkałam parę: oni w krótkich rękawach, 5 letnia dziewczynka krótkie spodenki i bluzka na ramiaczkach, siedzące dziecko w foteliku samochodowym (ehh) stawiam ze kolo 7-8 miesięcy bluzka na ramiaczkach i pampers
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:05   #452
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Ja Wam powiem coś lepszego, u nas w niedziele bardzo ciepło było i fakt ze słońce prażyło no ale wiadomo... bez przesady spotkałam parę: oni w krótkich rękawach, 5 letnia dziewczynka krótkie spodenki i bluzka na ramiaczkach, siedzące dziecko w foteliku samochodowym (ehh) stawiam ze kolo 7-8 miesięcy bluzka na ramiaczkach i pampers

a potem 500zl na leki ;p

Ja staram sie nie przegrzewać, ale tez nie przesadzam, to jest jeszcze zdradliwa pogoda...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:06   #453
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Black,
kurcze.. ja nie słyszałam o tych butkach lemingo, ani aukcji na allegro też już nie ma z tymi butkami co kupiłaś abuuuuuuu a fajne

Kochana, bo nie LemiNgo, a LEMIGO. http://allegro.pl/listing/user/listi...97414&id=11763 Proszę.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:16   #454
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dajecie swoim dzieciakom dżem na kanapkach? Dzisiaj dałam pierwszy raz i co? - plucie ale potem załapał i chętnie szamie chociaż oczywiście muszę za nim z tą kanapką latać bo tyyyyyyyyyyyyle ciekawych rzeczy dookoła

nocka nawet ok, pobudka o 2 i o 5 i spanie do 8 rozpieszcza mnie dziecię

meneq, a to kurczaki, a myślałam, że staniesz na podium chyba, że za wcześnie jeszcze?

Marsi, Iffonka, jejku, jak ja się cieszę z waszych Serduszek i na nowo to wszystko przeżywać cudownie!!! Wzruszyłam się na maksa!!!!!!!!!!!!

S. od Marsi powodzenia dzisiaj!
Ja daję już od bardzo dawna..z jabłek..śliwek- u nas uwielbia i wcina..

Iwfka...okej...zakumałam. .. jak to mówi babcia mojego tż... "nie wąsko macie" ale tak powaznie..współczuję...wi em moja babcia ma takiego zawansowanego..że nawet nic nie mówi i chodzi już w pieluchach..i co 2 dni jeździ moja mam z sis pomagać- bo dziadek nie chce słyszeć by kogoś wziąć do pomocy (lepiej zajechać moją mamę)....aj temat rzeka szkoda nerwów...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:27   #455
hope01
Zakorzenienie

Lady Dawid dostaje dżem ale co z tego jak wywala i rozsmarowuje po krzesełku

Yellow żartujesz sobie? to już gruba przesada! Teraz jest tak na prawdę najgorszy czas jaki być może bo ludzie się szybko wyletniają a później choróbska.
Mnie TZ elllmi w niedzielę odpytywał z ubrania Dawida bo spał w wózku bez czapki i bez kurtki i chyba go nie przekonałam że jest ok (elllmi )

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:28   #456
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny ja znalazłam takie (niektóre co prawda jeszcze nie na teraz) ale które są ok. wg Was?
http://allegro.pl/cizemka-pl-odlotow...112767052.html
http://allegro.pl/super-cena-buciki-...084760099.html
http://allegro.pl/mrugala-trzewiki-z...101947639.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:30   #457
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Za nami piękna noc bez pobudek, wstałyśmy o 6.30, więc to właściwie już południe było
Blanka miała wspaniały humor, pozwoliła wszystko zrobić, tzn. razem robiłyśmy Zawiozłam Ją do żłobka i teraz mam godzinę przerwy między korepetycjami Więc poczytam co tam u Was

MARSI JAK SAMI???

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej, jestem padnięta ledwo co na oczy widze

chciałam tylko powiedzieć że moja 5 milimetrowa kruszynka ma się wspaniale a jej serduszko tak cudownie bije

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

też nie lubię ruskich, wolę z mięsem i z kapuchą i z grzybami
na badaniu byłam sama, na połowkowe wezmę meża
to tak jak ja

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Z żalu, ze u mnie sie nie da biore sie za ciastka Hit
odnośnie ciastek - poszłam dzisiaj do biedry, żeby kupić herbatniki do ciast na Święta, puste pudełka po WSZYSTKICH ciastkach

ps. Jakie smakołyki robicie na Święta? Ja już myślę nad zrobieniem listy, ale jakoś pomysłów brak. Podpowiecie coś?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
wiecie co? Jutro mamy spotkanie u dewelopera. I wyglada na to, ze jestesmy zdecydowani na to mieszkanie
Ja w sumie od poczatku bylam na tak, ale teraz mnie jakies watpliwosci/stresy ogarnely.
Bo wiecie - teraz kredyt bardziej wiaze niz malzenstwo
I jeszcze to urzadzanie od zera - ja kompletnie nie mam takiej wyobrazni/tego wyczucia...
Strasznie się cieszę! Zobaczysz, że jak już wejdziesz do mieszkania, to będziesz wiedziała jak je urządzić. A masz może rozkład? Pochwalisz się? Ja tak uwielbiam takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
aha mogę jeszcze się pochwalić swoim dzieckiem ?
dzisiaj byliśmy u t. i mówię do Blanki zostań mama idzie do łazienki.
Tż ją zawołał i sie pyta :Blanka gdzie mama?
na co Blanka rozkłada ręce "ma (nie ma) mama, mama siiiii "
W końcu zaczyna się rozgadywać

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Szaja, fewcia - wolne macie jutro?
ja tak Pracuję w egzaminy gimnazjalne.

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Marsi, Iffonka super wiesci
Dziewczyny dzis byl moj pierwszy raz zostawilam Tosie najpierw na 5 minut z babcia (poszlam wyrzucic smieci do smietnika na zewnatrz budynku) a potem na 45min (pojechalam do pracy - kolega dzis jest ostatni dzien w pracy odchodzi na emeryture) - i wiecie co!? Tosia nie plakala jak mnie nie bylo = i tu nie wiem czy cieszyc sie czy martwic (ze za mna nie tesknila!?)
U mnie dopiero o 22 Tosia poszla spac....a wstala o 6...
Aaaa czy ktoras z Was byla juz z dzieckiem chodzacym na kontroli u ortopedy?? jak wyglada wizyta?? my mamy 8 kwietnia i jestem ciekawa na czym badanie bedzie polegac - mam nadzieje ze Tosia nie bedzie bardzo plakac
Ja myślę, że Tosia zwyczajnie nie miała kiedy tęsknić
My mamy wizytę 10. kwietnia, ale z racji, że często chodziłyśmy do ortopedy (miałyśmy dysplazję III stopnia), więc widziałam jak to wygląda u naszego ortopedy. Otóż lekarz patrzy jak dziecko chodzi, jak biega, jak kuca, jak się przewraca ( ), żadnego bólu, jedynie standardowe wyginanie nóżek, czego dzieci nie lubią.
Ja też się okropnie martwię naszą wizytą Tak jak pisałam, przeszłyśmy sporo z bioderkami i nie chcę żeby się to powtórzyło Jak sobie przypomnę te prawie 6 miesięcy unieruchomienia, to mam łzy w oczach

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
przepraszam, że tylko tyle ale po prostu padam dzisiaj :/
trzymajcie się Kochane i dziękuję za odpowiedzi w sprawie poduszki bardzo mi pomogłyście i uspkoiłyście
mam nadzieję, że znalazłaś na all odpowiednią poduszkę

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Kto da więcej?
ja mogę dać najmniej - nikt z dziadków NIGDY nie był z Blanką na spacerze...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:39   #458
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry wszystkim

[QUOTE=sylwietta1988;45835 080]

EZZO, moja mama na początku miała takie zapędy, ale kilka razy osadziłam ją dobinie, teraz juz odpusciła na szczęscie bo mnie tez to maksymalnie wkurzało
[B]
Widzisz, ja mojej tłumaczę za każdym razem, żeby tak nie robiła, a ona nadal swoje, że jej wnuk w jej obecności płakać nie może, dodam, że jak ten płacze w nocy i jesteśmy u nich, to t. krząta się po przedpokoju i też płacze, bo jej wnuczek płacze

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj obie babcie zajmowały się wnukami. Młoda została u mojej mamy, starszaka teściowa odebrała z przedszkola, potem się połączyli Najpierw t koniecznie chciała ubrać Grzesiowi czapkę (przypominam - prawie siedmiolatkowi, a było jak wszędzie 16 czy 17 stopni). Potem mu poleciała kupić skarpetki (bo do domu wrócił w nowych, widocznie miał spocone nogi albo co ) A jak przyszli do mamy i wszyscy poszli na spacer to już w ogóle zaczęła się masakra. Prawie cały czas nosiła Anię na rękach bo jej się nóżki zmęczą - niestety mała wredota złośliwie nie chciała iść do wózka no i babcia musiała targać te ponad 10 kg. Co było dodatkowo utrudnione bo nie wystarczyło że zawiązała młodej chusteczkę na szyi i wyzapinała kurtkę, trzeba jeszcze było cały czas przytrzymywać kaptur tak żeby na pewno między chusteczką a włosami nie zrobiła się "goła" szczelina... Jak już się młoda za bardzo wyrywała i nie dało się jej utrzymać na rękach to t ją na parę minut stawiała na ziemi, ale koniecznie prowadzenie musi być za obie rączki żeby się Ania nie przewróciła i żeby nie miała wolnej ręki do podnoszenia kamyków ( na pewno zje no i bakterie) tudzież dotykania różnych rzeczy (bakterie). W międzyczasie t pilnowała Grzesia żeby sobie nie ubrudził rąk na placu zabaw, żeby za szybko nie biegał bo się ubrudzi i żeby nie podchodził do huśtawek bo się uderzy. Przypominam ponownie że mam w domu 7-latka, bynajmniej nie niedorozwiniętego a raczej wprost przeciwnie. Po godzinie wrócili do domu i dopiero wtedy t zaczęła się zastanawiać czemu ona jest tak straszliwie zmęczona (bo przecież nie opieką nad wnukami).
Przypomniało mi się że jak parę miesięcy temu Grześ był chory i przyjechała w odwiedziny to próbowała go nosić na rękach żeby nie biegał tyle po domu bo się zmęczy i mu się pogorszy (Grześ ważył wtedy 22 kg i był najwyższy wśród zerówkowiczów, prawie 130 cm). Kto da więcej?
obawiam się, że moja teściowa ma identyczne zapędy a to pogrubione to miałam okazje obserwować kilka dni temu

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
nie kupiłabym używanych - np. w bartkach wkładka dopasowuje siędo stopy dziecka podczas chodzenia. I co wtedy? Stopa Twojego dziecka ma się później uformować wg stopy poprzedniego właściciela. Poza tym podobno właśnie lepiej kupić buty gorszej marki ale nowe niż lepszej ale używane.
A i te Bartki wcale aż takie idealne nie są (po rozmowach z rehabilitantką, poszłam szukać butow na wiosnęw bartku i większość wydawala mi się zbyt sztywna i zginały się daleko poza 1/3 i to jeszcze bardzo ciężko, na siłę jak je wyginałam, a przecież dziecko nie ma aż tyle siły).
I wcale aż takiej miekkniej podeszwy te Bartki nie miały, niektóre tak, ale nie wszystkie.
Na zimę mieliśmy Bartki idealne, prezent od T.
Teraz na wiosnę mamy geoxy - rownież od T ale wydaje mi się, że one nie do końca dobre są.

PS. Co to za marka Emel, bo widzialam, że się przewijala tutaj kilka razy.
Blogerko, a możesz mi wyjaśnić co to znaczy, ze zginały się daleko poza 1/3? My kupowaliśmy buciki w takim fajnym "rzemieślniczym" sklepie, w sensie, że własciciele prowadzą sklep z obuwiem dla dzieci od wielu wielu lat, ludzi w sklepie tłum, asortyment ogromny i po zmierzeniu stópki, zaproponowano nam emelki Pani pokazała nam kilka par butów i ja zaczełam je własnie zginać, na co Pani mówi, że nie rozumie, co to za praktyka, żeby buty zgniatać, a ostatnio kto do niej nie przyjdzie to właśnie zgniata te podeszwy i po tym orzeka czy but dobry czy zły. Według niej to, że buciki będą bardzo elastyczne, też nie świadczy o tym, że but jest super.

Sarah a tych odczynów u Nati nie powinnaś zgłosić jednak jako efekt poszczepienny? Mam nadzieje, że przejdzie wszystko
za pozytywną diagnoze u chrześniaka męża

Marsi Ifonnka cieszę, się, że wasze fasolki prawidłowo się rozwijają. My w weekend spotkaliśmy kuzyna męża i im w pazdzierniku urodziło się po 4 latach 2 dziecko. Z pierwszym mieli podobne problemy jak i my ze spaniem u małego i trwało to bardzo długo, niestety ten młodszy, tez im dobrze nie śpi. Nam wszyscy wmawiali, że drugie dziecko będzie spokojniejsze, grzeczniejsze, ale powyższy przykład pokazuje,że nie koniecznie. Zatem zgodnie z mężem stwierdziliśmy, że jednak wstrzymamy się jeszcze parę miesięcy z zapładnianiem

Ultra jak piszesz o pracy, to zawsze z taką fajną pozytywną pasją, powodzenia z rysunkami!
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:41   #459
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Po zmianie czasu za to pięknie śpi do 7 Jak tylko JA się przestawię, to będzie całkiem nieźle.
No ja też miałam nadzieję że się dziecko przestawiło a tu niestety dzisiaj pobudka o 6 znowu
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a i jeszcze dzis moja siostra pisze egzamin 6-klasisty

i co zasiegu nie ma i nie mialamm jak do Niej zadzwonic
weszlam na internetowa bramke i wyslalam smsa dla pewnosici 3 mam nadzieje ze doszly

poryczalam sie przez to

gdybym miala niemeicka karte ale nie mamay ciagle kasy brakuje
nie wiem co my robimy chyba przezeramy wszystko i tylko brzuchy nam rosna ale jak tu nie jesc jak sie chce

jeszcze chrzciny chrzesniaka meza oc przeglad ja musze cos kupic do ubrania bo ani na chrzciny ani na rczek nic sobie nie kupilam Natusi tez musze jakas kiece ladna
chcialam na wakacje pojechac w sumie na pierwsze takie prawdziwe ale skad kasy nabrac

no i prosze Was bardzo o kciuki meza chrzesniak jest w szpitalu podejrzewaja krwiaka albo guza albo jakis ucisk w mozgu prosze Was o kciuki zeby to nie byla prawda zeby to nie bylo nic powaznego, zle stawiał jedna nozke i neurolog stwierdzil ze to jest czesciowy niedowład

dobra koniec narzekania

najwazniejesze ze Natusia od 15 marca chodzi

ii np. klockow do sortera nie wlozy, zreszta rzadka chce sie tym bawic ale kluczyk wlozyc do szafki i przekrecic to umie,

jest szczuplutka nie ma jeszcze 10 kg 9,60
Kciuki dla siostry i chrześniaka mężowego.
Moja tez do sortera pociąg straciła jakoś, ale zakrętke do butelki bezbłędnie dopasuje więc chyba ok.
Ulubiona zabawa teraz w wannie to polewanie sie wodą z butelek

Stresa mam bo : kiedyś bratu żyrowałam kredyt, teraz chciał ten kredyt zmienić na hipoteczny i znowu trzeba było milion dokumentów i podpisów. Wszytsko ja załatwiałam a Tż tylko podpisywał to co mu podsuwałam. I coś babka mówiła że teraz nie jako żyranci jesteśy tylko współkredytobiorcy, brat twierdzi że nie, i nie wiem w końcu...Tż pojechał do banku podpisać i jak się okaze ze idziemy jako współkredytobiorcy to się chyba wkurzy lekko. Zostało tego kredytu na trzy lata ale nasza zdolność znacząco obniży chyba a chcieliśmy wziąść kredyt żeby kuchnie zrobic i teraz nie wiem. Nie dzwoni i nie wiem czy to dobry znak czy nie...
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:44   #460
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Strasznie się cieszę! Zobaczysz, że jak już wejdziesz do mieszkania, to będziesz wiedziała jak je urządzić. A masz może rozkład? Pochwalisz się? Ja tak uwielbiam takie rzeczy
o ja też uwielbiam urządzanie! Do tej pory przegladam strony z aranżacjami wnętrz i wiele u siebie bym pozmieniała, z resztą u nas nadal trochę do zrobienia, ale się fundusze skurczyły :/

Dziewczyny, jak to jest z tym ortopedą??? To jakaś obowiązkowa wizyta, bo ja nic nie wiem na ten temat, zresztą my w przychodni od wrzesnia nie bylismy, tak się zastanawiam czy i kiedy zadzwonią do nas w sprawie szczepionki mmr...
Stary 2014-04-01, 10:47   #461
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

mi się wszystkie podobają

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
marsi, iffonko ciesze sie z udanych wizyt i oby tak dalej.
To teraz relacja, na ktora czekalyscie: okresu brak, ale walka o miejsce na podium toczy sie dalej.
nic straconego

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
k

Wydaje się banalne ale i tak nie wiem dalej jak to zrobić
wsypujesz nasiona do słoika, zalewasz wodą, odstawiasz na godzinę, wylewasz wodę, zakręcasz słoik, odstawiasz w ciemne miejsce. Codziennie przelewasz wodą. Nie potrafię prościej

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U mnie zapowiada się długi dzień w pracy

Doła mam

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Misiael ja miałam w niedzielę taką sytuację, że musiałam go wynosić z placu zabaw. Darł się bo się darł ale pod pache go, jak odeszlismy kawałek to zainteresował się czymś innym. W tym czasie trzepałam mu kurtkę, piasek z rękawów swetra i wysypałam z butów Ja nie przejmuję się raczej ludźmi - ich też mogę pod pache wynieść jak chcą

Cytat:
dajecie swoim dzieciakom dżem na kanapkach? Dzisiaj dałam pierwszy raz i co? - plucie ale potem załapał i chętnie szamie chociaż oczywiście muszę za nim z tą kanapką latać bo tyyyyyyyyyyyyle ciekawych rzeczy dookoła
Blanka je dżem z biedry, taki 100% owoców, on jest słodzony owocami. Bardzo lubi.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja też dziś prosze o kciuki...zakładam dziś aparat:P

Cytat:

Ja Was w pewnej sprawie proszę o kciuki, jak się rozstrzygnie to powiem
również !!!

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

najwazniejesze ze Natusia od 15 marca chodzi

ii np. klockow do sortera nie wlozy, zreszta rzadka chce sie tym bawic ale kluczyk wlozyc do szafki i przekrecic to umie,

jest szczuplutka nie ma jeszcze 10 kg 9,60

uciekam bo jest po 9 juz a ja w pizamie bez sniadania tylko Natasie zaraz nakramilam jak wstalam co by nie bylo
tesknie za Wami, tutaj nawet nie mam z kim pogadac

bebzol mam straszny, jakbym byla w ciazy

raz myslalam ze jestem w ciazy, ale jednak nie
i strasznie sie balam wiec chyba nie chce dziecka, choc bardzo bym chciala zeby nati miala rodzenstwo bo byloby Jej łatwiej, roadosniej w zyciu
ale mysl o drugim dziecku mnie przeraza strasznie

zdrówka dla Wszystkich dzieciaczkow naszych
za chodzenie!
Jak siostrze poszedł sprawdzian? Wiesz juz coś?

Cytat:
Dziewczyny mam mega intensywny tydzień i nie wiem jak wyrobię cholerka zaczynam się bać że za dużo wzięłam sobie na głowę ale co poradzić, za dużo na d.upie siedziałam przez ostatnie 2 lata tylko mógłby ktoś chałupę mi wysprzątać TżFewcia?
Zapytam
Stary 2014-04-01, 10:48   #462
misiaeel
Wtajemniczenie

sarah brawa za chodzenie
i kciuki za chrześniaka

Yellow jak dla mnie to już przesada tak ubrać:/

fewciu to dzisiaj pospałyście

neti fajne te butki
ja teraz na vansy się czaję

Mój Mąż wczoraj stwierdził (zaproponował) żebyśmy Hannę dali na dzień czy dwa w tygodniu do takiego domowego żłobka. siedzę i myślę..:/ na kilka godzin oczywiście

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:53   #463
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi w sprawie mleka. Przyszło mi to do głowy bo w bebiku nie ma jakichs tam probiotyków czy czegoś innego i pomyślałam że może ma to jakoś wpływ. No i faktycznie rano Oli kaszlał znów, już taki prawie mokry kaszel, wiec albo coś zlapal na placu zabaw bo tam dzieci kaszlały albo go za cienko ubrałam. U nas niby bardzo ciepło ale jak zawieje to nawet mi zimno... i mam to samo co blogerka, mnie jest ciągle zimno a małego staram się nie przegrzać no i potem mi się wydaje ze za lekko.

Marsi i iffonka cudowne wieści! Ja jak poszłam na usg to już widziałam tyci rączki i tyci nóżki, jakoś chyba w 13 tygodniu.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

No to pojechali po bandzie

Idę na all szukać młodzieży sprzętu na podwórze (czyt. taczki , kosiarki)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:53   #464
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Mój Mąż wczoraj stwierdził (zaproponował) żebyśmy Hannę dali na dzień czy dwa w tygodniu do takiego domowego żłobka. siedzę i myślę..:/ na kilka godzin oczywiście
ja o tym myślałam właśnie z Dadim.. Żeby trochę z dziećmi pobył

Stary 2014-04-01, 10:54   #465
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
ja o tym myślałam właśnie z Dadim.. Żeby trochę z dziećmi pobył
no właśnie o to też chodzi. Ona do dzieci aż się trzęsie, przytula, całuje. a wszystkie od Niej uciekają sama nie wiem..

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-01, 10:54   #466
meneq
Zakorzenienie

lady dzieki Kochana. ja (chyba tak jak insolito) wierze, ze dziecko wybierze sobie najodpowiedniejszy moment. Yae wybrala sobie doskonale, ale w sumie przed nami jazda do Polski i slub i mimo, ze bardzo cieszylibysmy sie z fasolki, to lepiej, zeby poczekala kilka miesiecy.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:56   #467
ezzo
Zadomowienie

Dziewczyny a ja jeszcze z jedną taka niedzieciową kwestią, powiedzcie mi jak to jest u Was, albo wśród waszych znajomych rodzin, bo ja już sama nie wiem, czy to moja zazdrość czy to po prostu jest dziwne.
Mój brat ma narzeczoną,biorą slub za dobre pół roku, ona juz od roku zwraca się do moich rodziców per mama, tata. Często dzwoni do mojej mamy na zwykłe pogaduchy, zwierza się jej, opowiada o swoich przyjaciółach, a nawet zdaje relacje jak się zabezpieczają z moim bratem (kiedyś mama miała do mnie pretensje, że o bratowej wie więcej niż o mnie, a ja serio, nie czuje klimatu, żeby dzielić się z mamą takimi rzeczami) Mało tego, bratowa uwielbia się tulić do mojej mamy, komplementować dla mnie to serio jest dziwne, no ale kurcze nie wiem czy bardziej nie jest to zazdrość. Dodam, że jeszcze jakiś czas temu bratowa zachowując się podobnie w stosunku do moich rodziców za ich plecami nie żałowała sobie nie wybrednych komentarzy na ich temat, nie wiem czy nadal tak robi, bo tego typu plotki do mnie nie dochodzą ostatnio- ale był czas, że potrafiła, zaproponować mojej mamie wyjście na koncert, a potem powiedzieć mojemu tz, ze ten koncert to dla niej jak kula u nogi. Do meritum, czy któraś z was ma takie ciepłe, przyjacielskie stosunki ze swoją teściową?
Stary 2014-04-01, 10:56   #468
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Ze skrajności w skrajnośc ...

Yellow nie gniewasz się?

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
o ja też uwielbiam urządzanie! Do tej pory przegladam strony z aranżacjami wnętrz i wiele u siebie bym pozmieniała, z resztą u nas nadal trochę do zrobienia, ale się fundusze skurczyły :/

Dziewczyny, jak to jest z tym ortopedą??? To jakaś obowiązkowa wizyta, bo ja nic nie wiem na ten temat, zresztą my w przychodni od wrzesnia nie bylismy, tak się zastanawiam czy i kiedy zadzwonią do nas w sprawie szczepionki mmr...
Ja też bym sporo pozmieniała, ale fundusze

Cytat:
fewciu to dzisiaj pospałyście

śmiej się śmiej, ale u nas na porządku dziennym pobudki o 4

co do żłobka, to ja jestem za. To niedużo czasu, a dzieciaczek skorzysta, no i świetne przygotowanie do przedszkola w przyszłości. Tylko pszukajcie czegoś sprawdzonego

Nawijko Twój teść byłby ze mnie dumny Jem właśnie barszcz ukraiński Co prawda to nie rosół, ale zupa jak nic o 11 Później nie będę miała kiedy. Kończę tak na prawde dopiero o 16 (z półgodzinną przerwą), a jeszcze muszę w międzyczasie obiad dla TŻ zrobić.
Stary 2014-04-01, 10:57   #469
hope01
Zakorzenienie

Allegrowiczki!!!

właśnie się dowiedziałam że allegro planuje zamknąć tymczasowo WSZYSTKIE przelewy bankowe zostaje tylko przelew tradycyjny i CHYBA PAYU. Początkowo wyeliminowali na stałe kilka banków a teraz wsio na razie chcą zablokować

Stary 2014-04-01, 10:59   #470
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie o to też chodzi. Ona do dzieci aż się trzęsie, przytula, całuje. a wszystkie od Niej uciekają sama nie wiem..

Doskonaly pomysl!
Stary 2014-04-01, 11:02   #471
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Dziewczyny a ja jeszcze z jedną taka niedzieciową kwestią, powiedzcie mi jak to jest u Was, albo wśród waszych znajomych rodzin, bo ja już sama nie wiem, czy to moja zazdrość czy to po prostu jest dziwne.
Mój brat ma narzeczoną,biorą slub za dobre pół roku, ona juz od roku zwraca się do moich rodziców per mama, tata. Często dzwoni do mojej mamy na zwykłe pogaduchy, zwierza się jej, opowiada o swoich przyjaciółach, a nawet zdaje relacje jak się zabezpieczają z moim bratem (kiedyś mama miała do mnie pretensje, że o bratowej wie więcej niż o mnie, a ja serio, nie czuje klimatu, żeby dzielić się z mamą takimi rzeczami) Mało tego, bratowa uwielbia się tulić do mojej mamy, komplementować dla mnie to serio jest dziwne, no ale kurcze nie wiem czy bardziej nie jest to zazdrość. Dodam, że jeszcze jakiś czas temu bratowa zachowując się podobnie w stosunku do moich rodziców za ich plecami nie żałowała sobie nie wybrednych komentarzy na ich temat, nie wiem czy nadal tak robi, bo tego typu plotki do mnie nie dochodzą ostatnio- ale był czas, że potrafiła, zaproponować mojej mamie wyjście na koncert, a potem powiedzieć mojemu tz, ze ten koncert to dla niej jak kula u nogi. Do meritum, czy któraś z was ma takie ciepłe, przyjacielskie stosunki ze swoją teściową?
absolutnie nie!

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Allegrowiczki!!!

właśnie się dowiedziałam że allegro planuje zamknąć tymczasowo WSZYSTKIE przelewy bankowe zostaje tylko przelew tradycyjny i CHYBA PAYU. Początkowo wyeliminowali na stałe kilka banków a teraz wsio na razie chcą zablokować
własnie wiem ubolewam nad tym okrutnie. bez sensu.
Stary 2014-04-01, 11:06   #472
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
:

MARSI JAK SAMI???
matma dobrze, polski średno ale to i tak egz bez znaczenia bo idzie do rejonowego

Cytat:
że jednak wstrzymamy się jeszcze parę miesięcy z zapładnianiem

Ultra jak piszesz o pracy, to zawsze z taką fajną pozytywną pasją, powodzenia z rysunkami!
dlatego my woleliśmy iść za ciosem i być przyzwyczajeni do niewyspania niż np za 2-3 lata zbierać się ze trzeba być gotowym na nieprzespane nocki

Iffka, co do żyrowania to zależy od banku nie każdy bank umieszcza ten informacje np w bik czy gdzie indziej

dziewczyny lecę w trasę za parę godzin, odezwe się z hotelu- Ezzo i Sweet będę w Waszych okolicach ale przejazdem bo mam kalendarz napięty ale wyślę Wam pozytywne fluidki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:06   #473
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
dziwne jakieś jak dla mnie.
i pogrubione.
Cytat:
Ze skrajności w skrajnośc ...

Yellow nie gniewasz się?

Ja też bym sporo pozmieniała, ale fundusze

śmiej się śmiej, ale u nas na porządku dziennym pobudki o 4

co do żłobka, to ja jestem za. To niedużo czasu, a dzieciaczek skorzysta, no i świetne przygotowanie do przedszkola w przyszłości. Tylko pszukajcie czegoś sprawdzonego

Nawijko Twój teść byłby ze mnie dumny Jem właśnie barszcz ukraiński Co prawda to nie rosół, ale zupa jak nic o 11 Później nie będę miała kiedy. Kończę tak na prawde dopiero o 16 (z półgodzinną przerwą), a jeszcze muszę w międzyczasie obiad dla TŻ zrobić.
nawet po zmianie czasu tak się budzi?
Cytat:
Allegrowiczki!!!

bez sesnu:/

dziękuję za opinie, co do tego żłobka

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-01, 11:07   #474
marsi11
Zakorzenienie

meneq testuj dziewczyno! to co ze testy sa mało czułe, jak będziesz w ciąży to i tak krecha wyjdzie
Stary 2014-04-01, 11:09   #475
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Iwfka...okej...zakumałam. .. jak to mówi babcia mojego tż... "nie wąsko macie" ale tak powaznie..współczuję...wi em moja babcia ma takiego zawansowanego..że nawet nic nie mówi i chodzi już w pieluchach..i co 2 dni jeździ moja mam z sis pomagać- bo dziadek nie chce słyszeć by kogoś wziąć do pomocy (lepiej zajechać moją mamę)....aj temat rzeka szkoda nerwów...
No temat rzeka, tylko skąd cierpliwość brać, jakies prochy chyba zacznę łykać....
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

obawiam się, że moja teściowa ma identyczne zapędy a to pogrubione to miałam okazje obserwować kilka dni temu

Blogerko, a możesz mi wyjaśnić co to znaczy, ze zginały się daleko poza 1/3? My kupowaliśmy buciki w takim fajnym "rzemieślniczym" sklepie, w sensie, że własciciele prowadzą sklep z obuwiem dla dzieci od wielu wielu lat, ludzi w sklepie tłum, asortyment ogromny i po zmierzeniu stópki, zaproponowano nam emelki Pani pokazała nam kilka par butów i ja zaczełam je własnie zginać, na co Pani mówi, że nie rozumie, co to za praktyka, żeby buty zgniatać, a ostatnio kto do niej nie przyjdzie to właśnie zgniata te podeszwy i po tym orzeka czy but dobry czy zły. Według niej to, że buciki będą bardzo elastyczne, też nie świadczy o tym, że but jest super.
Moja mama ma tak tak samo, żeby jej przypadkiem troszkę szyjk anie wystawała
Z tymi butami to osobiście nie wiem i dopóki tu nie przeczytałam to nie zwracałm na to uwagi. Oli chodzi teraz w takich najkach za kostkę i jak się przyglądnęłam to się chyba w dobrym miejscu zginają.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:10   #476
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Allegrowiczki!!!

Cytat:

nawet po zmianie czasu tak się budzi?
tak, bo Ona sobie zmieniła na zimowy

Cytat:
meneq testuj dziewczyno! to co ze testy sa mało czułe, jak będziesz w ciąży to i tak krecha wyjdzie
ejj... ale ja zrozumiałam, że Meneq testowała i miejsce trzecie jest wolne, czyli I
Stary 2014-04-01, 11:12   #477
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam, ale inicjatywa wychodzi od t. Bywalysmy razem na obiadach, zakupach, wystawach. Zawsze ma jakis drobiazg specjalnie dla mnie. Wiem, ze pomoglaby mi we wszystkim. Zwierza sie jak najbardziej. I mimo, ze zwiazek tesciowa-synowa w wiekszosci rodzin jest przerazajacy, to moja t. mnie naprawde musi lubic. Z czego to wynika? Raz z jej charakteru a dwa, tez bazuje na pierwszym: t. nie jest zazdrosna o swego pierworodnego, ale wdzieczna mi za opiekowanie sie nim.
Stary 2014-04-01, 11:13   #478
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
tak, bo Ona sobie zmieniła na zimowy

ejj... ale ja zrozumiałam, że Meneq testowała i miejsce trzecie jest wolne, czyli I
buuuuuu no szkoda
to ktora następna
Stary 2014-04-01, 11:14   #479
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny lecę w trasę za parę godzin, odezwe się z hotelu- Ezzo i Sweet będę w Waszych okolicach ale przejazdem bo mam kalendarz napięty ale wyślę Wam pozytywne fluidki
Dziekuję i wzajmnie, ja dzisiaj leżę w łóżku już totalnie zasmarkana, więc tym bardziej fluidy się przydadzą
Stary 2014-04-01, 11:15   #480
bijkora
Rozeznanie

Meneq, ja bym tyle nie wytrzymała w niepewności

Włosomaniaczka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości