|
|
#451 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Dzięki za odpowiedzi w sprawie mleka. Przyszło mi to do głowy bo w bebiku nie ma jakichs tam probiotyków czy czegoś innego i pomyślałam że może ma to jakoś wpływ. No i faktycznie rano Oli kaszlał znów, już taki prawie mokry kaszel, wiec albo coś zlapal na placu zabaw bo tam dzieci kaszlały
Marsi i iffonka ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Ja Wam powiem coś lepszego, u nas w niedziele bardzo ciepło było i fakt ze słońce prażyło no ale wiadomo... bez przesady spotkałam parę: oni w krótkich rękawach, 5 letnia dziewczynka krótkie spodenki i bluzka na ramiaczkach, siedzące dziecko w foteliku samochodowym (ehh) stawiam ze kolo 7-8 miesięcy bluzka na ramiaczkach i pampers |
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem 500zl na leki ;p Ja staram sie nie przegrzewać, ale tez nie przesadzam, to jest jeszcze zdradliwa pogoda...
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, bo nie LemiNgo, a LEMIGO. http://allegro.pl/listing/user/listi...97414&id=11763 Proszę.
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwfka...okej...zakumałam. .. jak to mówi babcia mojego tż... "nie wąsko macie" ale tak powaznie..współczuję...wi em moja babcia ma takiego zawansowanego..że nawet nic nie mówi i chodzi już w pieluchach..i co 2 dni jeździ moja mam z sis pomagać- bo dziadek nie chce słyszeć by kogoś wziąć do pomocy (lepiej zajechać moją mamę)....aj temat rzeka szkoda nerwów...
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Lady Dawid dostaje dżem ale co z tego jak wywala i rozsmarowuje po krzesełku
![]() Yellow żartujesz sobie? Mnie TZ elllmi w niedzielę odpytywał z ubrania Dawida bo spał w wózku bez czapki i bez kurtki i chyba go nie przekonałam że jest ok )
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja znalazłam takie (niektóre co prawda jeszcze nie na teraz) ale które są ok. wg Was?
http://allegro.pl/cizemka-pl-odlotow...112767052.html http://allegro.pl/super-cena-buciki-...084760099.html http://allegro.pl/mrugala-trzewiki-z...101947639.html
|
#457 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Za nami piękna noc bez pobudek, wstałyśmy o 6.30, więc to właściwie już południe było Blanka miała wspaniały humor, pozwoliła wszystko zrobić, tzn. razem robiłyśmy Zawiozłam Ją do żłobka i teraz mam godzinę przerwy między korepetycjami Więc poczytam co tam u Was ![]() MARSI JAK SAMI??? Cytat:
Cytat:
![]() odnośnie ciastek - poszłam dzisiaj do biedry, żeby kupić herbatniki do ciast na Święta, puste pudełka po WSZYSTKICH ciastkach ![]() ps. Jakie smakołyki robicie na Święta? Ja już myślę nad zrobieniem listy, ale jakoś pomysłów brak. Podpowiecie coś? ![]() Cytat:
Strasznie się cieszę! Zobaczysz, że jak już wejdziesz do mieszkania, to będziesz wiedziała jak je urządzić. A masz może rozkład? Pochwalisz się? Ja tak uwielbiam takie rzeczy ![]() Cytat:
ja tak Cytat:
![]() My mamy wizytę 10. kwietnia, ale z racji, że często chodziłyśmy do ortopedy (miałyśmy dysplazję III stopnia), więc widziałam jak to wygląda u naszego ortopedy. Otóż lekarz patrzy jak dziecko chodzi, jak biega, jak kuca, jak się przewraca ( ), żadnego bólu, jedynie standardowe wyginanie nóżek, czego dzieci nie lubią. Ja też się okropnie martwię naszą wizytą Tak jak pisałam, przeszłyśmy sporo z bioderkami i nie chcę żeby się to powtórzyło Jak sobie przypomnę te prawie 6 miesięcy unieruchomienia, to mam łzy w oczach ![]() Cytat:
ja mogę dać najmniej - nikt z dziadków NIGDY nie był z Blanką na spacerze...
|
||||||
|
|
|
#458 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim
[QUOTE=sylwietta1988;45835 080] EZZO, moja mama na początku miała takie zapędy, ale kilka razy osadziłam ją dobinie, teraz juz odpusciła na szczęscie bo mnie tez to maksymalnie wkurzało [B] Widzisz, ja mojej tłumaczę za każdym razem, żeby tak nie robiła, a ona nadal swoje, że jej wnuk w jej obecności płakać nie może, dodam, że jak ten płacze w nocy i jesteśmy u nich, to t. krząta się po przedpokoju i też płacze, bo jej wnuczek płacze Cytat:
![]() Cytat:
Pani pokazała nam kilka par butów i ja zaczełam je własnie zginać, na co Pani mówi, że nie rozumie, co to za praktyka, żeby buty zgniatać, a ostatnio kto do niej nie przyjdzie to właśnie zgniata te podeszwy i po tym orzeka czy but dobry czy zły. Według niej to, że buciki będą bardzo elastyczne, też nie świadczy o tym, że but jest super.Sarah a tych odczynów u Nati nie powinnaś zgłosić jednak jako efekt poszczepienny? Mam nadzieje, że przejdzie wszystko za pozytywną diagnoze u chrześniaka męża Marsi Ifonnka cieszę, się, że wasze fasolki prawidłowo się rozwijają. My w weekend spotkaliśmy kuzyna męża i im w pazdzierniku urodziło się po 4 latach 2 dziecko. Z pierwszym mieli podobne problemy jak i my ze spaniem u małego i trwało to bardzo długo, niestety ten młodszy, tez im dobrze nie śpi. Nam wszyscy wmawiali, że drugie dziecko będzie spokojniejsze, grzeczniejsze, ale powyższy przykład pokazuje,że nie koniecznie. Zatem zgodnie z mężem stwierdziliśmy, że jednak wstrzymamy się jeszcze parę miesięcy z zapładnianiem ![]() Ultra jak piszesz o pracy, to zawsze z taką fajną pozytywną pasją, powodzenia z rysunkami! |
||
|
|
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja tez do sortera pociąg straciła jakoś, ale zakrętke do butelki bezbłędnie dopasuje więc chyba ok. Ulubiona zabawa teraz w wannie to polewanie sie wodą z butelek ![]() Stresa mam bo : kiedyś bratu żyrowałam kredyt, teraz chciał ten kredyt zmienić na hipoteczny i znowu trzeba było milion dokumentów i podpisów. Wszytsko ja załatwiałam a Tż tylko podpisywał to co mu podsuwałam. I coś babka mówiła że teraz nie jako żyranci jesteśy tylko współkredytobiorcy, brat twierdzi że nie, i nie wiem w końcu...Tż pojechał do banku podpisać i jak się okaze ze idziemy jako współkredytobiorcy to się chyba wkurzy lekko. Zostało tego kredytu na trzy lata ale nasza zdolność znacząco obniży chyba a chcieliśmy wziąść kredyt żeby kuchnie zrobic i teraz nie wiem. Nie dzwoni i nie wiem czy to dobry znak czy nie...
|
|
#460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak to jest z tym ortopedą??? To jakaś obowiązkowa wizyta, bo ja nic nie wiem na ten temat, zresztą my w przychodni od wrzesnia nie bylismy, tak się zastanawiam czy i kiedy zadzwonią do nas w sprawie szczepionki mmr... |
|
|
|
|
#461 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wsypujesz nasiona do słoika, zalewasz wodą, odstawiasz na godzinę, wylewasz wodę, zakręcasz słoik, odstawiasz w ciemne miejsce. Codziennie przelewasz wodą. Nie potrafię prościej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
!!!Cytat:
za chodzenie!Jak siostrze poszedł sprawdzian? Wiesz juz coś? Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#462 |
|
Wtajemniczenie
|
sarah brawa za chodzenie
![]() i kciuki za chrześniaka Yellow jak dla mnie to już przesada tak ubrać:/ fewciu to dzisiaj pospałyście ![]() neti fajne te butki ja teraz na vansy się czaję ![]() Mój Mąż wczoraj stwierdził (zaproponował) żebyśmy Hannę dali na dzień czy dwa w tygodniu do takiego domowego żłobka. siedzę i myślę..:/ na kilka godzin oczywiście
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę na all szukać młodzieży sprzętu na podwórze (czyt. taczki , kosiarki )
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
ja o tym myślałam właśnie z Dadim.. Żeby trochę z dziećmi pobył
|
|
|
|
#465 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie o to też chodzi. Ona do dzieci aż się trzęsie, przytula, całuje. a wszystkie od Niej uciekają
![]() sama nie wiem..
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
lady dzieki Kochana. ja (chyba tak jak insolito) wierze, ze dziecko wybierze sobie najodpowiedniejszy moment. Yae wybrala sobie doskonale, ale w sumie przed nami jazda do Polski i slub i mimo, ze bardzo cieszylibysmy sie z fasolki, to lepiej, zeby poczekala kilka miesiecy.
|
|
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja jeszcze z jedną taka niedzieciową kwestią, powiedzcie mi jak to jest u Was, albo wśród waszych znajomych rodzin, bo ja już sama nie wiem, czy to moja zazdrość czy to po prostu jest dziwne.
Mój brat ma narzeczoną,biorą slub za dobre pół roku, ona juz od roku zwraca się do moich rodziców per mama, tata. Często dzwoni do mojej mamy na zwykłe pogaduchy, zwierza się jej, opowiada o swoich przyjaciółach, a nawet zdaje relacje jak się zabezpieczają z moim bratem |
|
|
|
#468 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yellow nie gniewasz się? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do żłobka, to ja jestem za. To niedużo czasu, a dzieciaczek skorzysta, no i świetne przygotowanie do przedszkola w przyszłości. Tylko pszukajcie czegoś sprawdzonego Nawijko Twój teść byłby ze mnie dumny Jem właśnie barszcz ukraiński Co prawda to nie rosół, ale zupa jak nic o 11 Później nie będę miała kiedy. Kończę tak na prawde dopiero o 16 (z półgodzinną przerwą), a jeszcze muszę w międzyczasie obiad dla TŻ zrobić.
|
|||
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Allegrowiczki!!!
właśnie się dowiedziałam że allegro planuje zamknąć tymczasowo WSZYSTKIE przelewy bankowe zostaje tylko przelew tradycyjny i CHYBA PAYU. Początkowo wyeliminowali na stałe kilka banków a teraz wsio na razie chcą zablokować
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
ubolewam nad tym okrutnie. bez sensu.
|
||
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
matma dobrze, polski średno ale to i tak egz bez znaczenia bo idzie do rejonowego
![]() Cytat:
Iffka, co do żyrowania to zależy od banku nie każdy bank umieszcza ten informacje np w bik czy gdzie indziej ![]() dziewczyny lecę w trasę za parę godzin, odezwe się z hotelu- Ezzo i Sweet będę w Waszych okolicach ale przejazdem bo mam kalendarz napięty ale wyślę Wam pozytywne fluidki |
|
|
|
|
#473 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pogrubione. Cytat:
Cytat:
dziękuję za opinie, co do tego żłobka
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
meneq testuj dziewczyno! to co ze testy sa mało czułe, jak będziesz w ciąży to i tak krecha wyjdzie
|
|
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tymi butami to osobiście nie wiem i dopóki tu nie przeczytałam to nie zwracałm na to uwagi. Oli chodzi teraz w takich najkach za kostkę i jak się przyglądnęłam to się chyba w dobrym miejscu zginają.
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam, ale inicjatywa wychodzi od t. Bywalysmy razem na obiadach, zakupach, wystawach. Zawsze ma jakis drobiazg specjalnie dla mnie. Wiem, ze pomoglaby mi we wszystkim. Zwierza sie jak najbardziej. I mimo, ze zwiazek tesciowa-synowa w wiekszosci rodzin jest przerazajacy, to moja t. mnie naprawde musi lubic. Z czego to wynika? Raz z jej charakteru a dwa, tez bazuje na pierwszym: t. nie jest zazdrosna o swego pierworodnego, ale wdzieczna mi za opiekowanie sie nim. |
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#480 |
|
Rozeznanie
|
Meneq, ja bym tyle nie wytrzymała w niepewności
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

spotkałam parę: oni w krótkich rękawach, 5 letnia dziewczynka krótkie spodenki i bluzka na ramiaczkach, siedzące dziecko w foteliku samochodowym (ehh) stawiam ze kolo 7-8 miesięcy bluzka na ramiaczkach i pampers 

chyba, że za wcześnie jeszcze?
)
Więc poczytam co tam u Was 

Strasznie się cieszę! Zobaczysz, że jak już wejdziesz do mieszkania, to będziesz wiedziała jak je urządzić. A masz może rozkład? Pochwalisz się? Ja tak uwielbiam takie rzeczy 

za pozytywną diagnoze u chrześniaka męża
22.05.2008
14.08.2011

6 5 4 3 2 1