|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Zaszalałam w Smyku, dużo bodziaków na 80 kupiłam, bo j lubię od nich-są długie i szczupłe, jeszcze jakieś skarpetki bo ostatnio przebrałam i mamy deficyt:P I zamówiłam w końcu tam projektor, a nie żółwia z Allegro
![]() teraz Natka śpi, a potem idziemy na spacerek z moją koleżanką i jej miesięczną córą ![]() Cytat:
chciałabym jej dać pietruszkę, spotkała się któraś z Was?Znalazłam tylko w mięsnych sloikach. Cytat:
Poza tym wolę być u rodziców niż sama tutaj cały weekend-oni mi pomogą z wielką chęcią, a j trochę odpocznę i będę miała z kim pogadać.
|
|
#2612 | ||||
|
BAN stały
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Ale wiesz co?Jak corce wiekszosci gotowalam to tez bylam wyrodna bo skapa i mi szkoda bylo kasy na sloiczki. Ile w PL kosztuja te wieksze sloiczki po 7 miesiacu? ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- 1 chyba 4 dni, druga kolo 5 tygodni, schudlam 4,5 kilo |
||||
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaska no wlasnie ja nie robie w knajpie, i w sumie ja robie tylko torta i ciacho, a tesciowka mowila ze w takim razie ona zrobi obiad... bo tu u niej w domu bedzie, ale i tak duzo ksy mnie to pochlonie, 2 torty bo beda dwie imprezy 2 razy ciasto, kwiat, ozdoby na stol, itd biorac pod uwage nasza sytuacje materialna a mu moge kupic jakis drobiazg tylko pytam sie czy jest taka tradycja? bo ja nigdy nie slyszlam o tym poza tym dostanie krzyzyk, lancuszk i branzoletke najprawdopodobniej z tego co wiem, a bedzie 16 osob... wiec najwyzej poczekam i po chrzcniach mu cos kupimy ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- hmm tak ogladam te krzeselka i to chicco jest zarąbiste tylko 550 zl czy naet 400 to strasznie duzo biorac pod uwage to ze ma hustawke i bujaczek, wiec chyba wybiore tez mummylove co kaska wrzucala
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie ma tradycji,żeby dać coś dziecku. My niby też mieliśmy chrzciny u teściów i to z cateringiem, a narobiliśmy się jak głupi i wcale nie wyszło taniej niż w restauracji... bransoletka dla chłopca? mi się bardzo podobało chicco polly,ale przemyślałam sprawę i uznałam,że kupię tańsze bo pewnie będzie długo uzywane, uciapkane ze wszystkiego i droższego byłoby mi żal
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-04-01 o 10:45 |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale juz kupila lancuszek wiec mama mowila ze kupi bransoletke u mojej kuzynki coreczki wygladala super, ale ja ne tyle sie zastanawiam nad tym czy pasuje a bardziej nad tym czy ne bedzie zrywal jej ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- a slyszalyscie o tym ze dziecku daje sie obraczki na chrzest? bo moj tz takie dostal ![]() ale mam zagwozdki
|
|
#2616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja w zupce jarzynowej albo delikatnych jarzynkach z gerbera dawalam pietruszke ale mozesz zrobic sloiczki kalafior plus odrobina pietruchy pozniej to samo plus seler u nas seler sie super przyjal a najlepsze w nim ze jest slodkawy wiec smakuje ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- motyl sa takie swietne bransoletki dla chlopcow ![]() moj chrzesniak dostal od chrzestnego czadzik byl
|
|
|
#2617 |
|
BAN stały
|
Na chcrzest kupilam kiiedys dla kogos srebrne sztucce z wygrawerowannym imieniem i data urodzenie
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
jestem konkretnie zdolowana bo mlody w nocy budzil sie bardzo czesto i od rana bardzo placze
mysle ze to.jednak po szcepieniu nie ma goraczki, ale strasznie sie irytuje sie i zlosci na wszystjo no nie wiem juz myslalam zeby czopka podac ale jak nic go nie boli? to po co? mnie juz tez sie plakac z tego powodu chce
|
|
#2619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wygrawerowanymi pieskami sa przecudne a z imieniem i data to juz ogole czadkiedy wlasnie byla taka tradycj moja mama pokazala mi ostatnio ze ona tez swoje posiada takie ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
kurcze te szczepienia to jakas zmora
|
|
#2620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem no, dla mnie biżu dla takiego dziecka jest bez sensu, ale nie mogę nikomu narzucić co ma kupić, każdy kupił co chciał ![]() Cytat:
Może faktycznie zrobię z kalafiorem, jutro się rozejrzę co tam mają. Bo niestety od wujka mam tylko marchewki, buraki i ziemniaki (marchew i buraki już przerobiłam i pomroziłam). na lato będzie super, będę mieć dużo świeżych, ale póki co jakoś trzeba sobie radzić:/
|
|
#2621 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas po podaniu pierwszych warzywek i kaszki kupa od razu się zmieniła, wcześniej robił dość luźne, a potem już bardzo zbite, plastelinowate i w kolorze tego co zjadł i z reguły z grudkami, na pewno po brokule był problem, bo męczył się 2 dni a potem przy robieniu kupy płakał ![]() ja też jeszcze na słoikach jednoskładnikowych, kończymy jutro groszek, potem kalafior i pasternak i chyba zacznę coś mieszać i spróbuję w domu robić, więc jak zaczniesz gotowac to podziel się co, to odgapię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() bransoletka dla dziewczynki jeszcze ok, a dla chłopca jak dla mnie nie, ale ja ogólnie nie trawię mężczyzn czy chłopców w jakiejkolwiek biżuterii poza ślubną obrączką
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-01 o 11:12 |
||||
|
|
|
#2622 | ||
|
Zakorzenienie
|
to zależy, ile jest na dworze. teraz mam w nocy ok 22, ale jak cieplej na dworze to i 24 już było w marcu i nie dawało się obniżyć
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=butterfly20;4583915 3]
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na chrzest to posrebrzany obrazek, łzeczka srebrna, smoczek na pierwszy ząbek srebrny to slyszalam. ale obraczki
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo, wpadam tylko na chwilkę
![]() Matal, Kasiunia, Natala, Logoasia, dzięki dziewczyny za odpowiedź odnośnie ssania kciuka Ja biorę się za pisanie. |
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2626 |
|
BAN stały
|
Pytanie za 100 punktow.Jakliczycie odstepy miedzy posilkami dzecka?Od momentu kiedy ono zaczyna jesz czy od momentu kiedy konczy jec?
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
dobra spadam, będę pewnie wieczorem
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mające tapatalk też wam.nie odświeża i nie przysyła powiadomień?
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Filip pospał pół godziny więc nie popisałam
![]() Cytat:
Ale nie pamiętam kiedy taka ostatnio była Zazwyczaj karmie w nocy dwa razy. Ale wstaje do Filipa z kilkanaście razy na pewno. Pierwsza pobudka jest gdzieś o 23.00 ale mąż stara się go jeszcze ulalać u nas w łóżku, nie zawsze to wychodzi. Karmię gdzieś po północy, czasami wcześniej, czasem zdarzy się później. Po karmieniu muszę go uśpić, czasami na cycu zasypia więc fajnie. Później to juz cały czas do niego wstaje/kołysze. Po dwóch godzinach, trzech maks budzi się całkowicie, daje mu cyca, i po tym cycu nie może spać, więc go usypiam z godzinę, czasami się nie udaje więc go mąż przejmuje i śpi u niego na klacie.Ale nie narzekam aż tak bardzo bo mogłoby być gorzej
|
|
|
|
|
#2630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mówicie o pizamkach dla maluchów... Powiedzcie jak to wygląda? Serio nie wiem ;D myślałam że pajace tylko a jak już ciepło to body samo żeby plecy były zakryte? A piżamka to spodenki bez stopek i bluzeczka? Co z plecami? Jakos ciężko mi sobie to narazie wyobrazić Cytat:
![]() Byłaś w szpitalu w Tbg?
|
|
#2631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie to niewielka różnica kp 5-7 minut, warzywka jeszcze próbujemy więc max pół słoiczka to nawet 5 minut tego nie je, z kaszą to też z 5 minut schodzi nie więcej Cytat:
ja też na razie nie planuję, będą pajace a potem rampersy latemchoć z drugiej strony Miłek to śpi tak jak go położę, więc może i by mu się nic nie podwijało za to Dawid to się tak wierci, wędruje po łóżku, rozkopuje, że jak widzę ten gołe plecy i brzuch to bym mu chętnie pajaca założyła ![]() Czy któraś kupowała krzesełko mummy love inne niż dotty blue? Dla chłopca rzecz jasna
|
||
|
|
|
#2632 |
|
BAN stały
|
A mnie martwi co ze stopami, bo skarpetki uciskaja a gole to troche hardcore
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
dodinha, bardziej chodziło mi o to, po co model zmieniać, skoro ten się sprawdził
Może po prostu weź taki sam, tylko większy ![]() kropla... i rzeczywiście chodzi o wykupywanie potem tych butów? Jak u Was było? tassia, krem ze szpinaku A jak robisz?Brawo dla Młodego za szczepienie ![]() Agnieszka można Nasivin - ten najsłabszy dla dzieci - ale trzymać się czasu - bodajże można tylko 5 dni dawać motylku, super, że wyprawa udana A w którym Parku Miniatur byliście?A, Bartek kupił wczoraj dwie czapeczki w tesco - takie rogate - super są Lula, odstawić chusteczki - jasiek też się w pewnej chwili uczulił niestety - mycie przy każdej zmianie pieluchy (u nas miseczka z wodą i płynem oraz wacik ) i wietrzenie, ew. nasiadówka/kąpiel w krochmalu rusałko, coś się dzieje, czy to taki ogólny brak weny kaska, Zdrowy Brzuszek 8 Zbóż też jest słodka, a lipy nie ma... ciekawostka co tam słodzi ![]() Aaaale Słodziak poli, super, że Was wypuszczają i że Lila zdrowa boja, nic My dajemy zabawki, tetrę, etc... wyciągamy jak ciamka kciuka, ale już jak wszystkie palce, to nie... z Maluchem nie wygrasz ![]() Poza tym lepiej smoka niż kciuka - smoka kiedyś zabierzesz, a kciuka niestety niedasie ![]() Lola fajne Ale ja potrzebuję kremowego albo błękitnego Od nas dostanie nowy bujaczek, bo stary trzeba oddać niedoszłej matce chrzestnej ![]() Lola bransoletkę będzie zrywał O obrączkach słyszałam - na tej zasadzie, że kiedyś na własne przetopi badzia, brawa dla Gosi ![]() anutka, to może i u mnie skok? Przy każdym zasypianiu poza spacerem są 2-10 minut ryku - takiego na pełny regulator, no histeria po prostu - a potem jakby ktoś bateryjkę wyjął - pstryk i Dziec śpi ![]() Isabell, a dlaczego nie? U mnie na weselu było kilka dziewczyn w spodniach ![]() mariiasia, przy obecnej pogodnie nie zakładam czapeczki, tylko kaptur od sweterka albo kurtki ![]() czaszka, ja też "wyrodna" i słoikowa ![]() Jasiek zaczął się bać, ale pani neurolog powiedziała, że to objaw dojrzałości emocjonalnej - dzieci przechodzą etap rozróżniania rodziny (swoich) i nie rodziny (obcy) i zaczynają się obcych bać. To normalne i tak ma być Na wszystko można być uczulonym Swoją drogą, ja po dyni też tak mam ![]() jo_asiek wariatka maharet ja liczę początek-początek, bo z zakończeniem to różnie bywa - czasami je, przerwie, po dwóch minutach doje, etc... początek łatwiej złapać Pytanie: Czym smarujecie dziąsła przy wyłażących ząbkach? W aptece polecili mi Calgel, ale jakoś szału nie ma ![]() Dowcip Wam sprzedam, co to Bartek z pracy przyniósł ![]() - Mamo, a dlaczego Róża nazywa się Róża? - Bo jej mama lubi kwiatki. - Aha, a dlaczego Jagoda nazywa się Jagoda? - Bo jej mam lubi owoce. - Mamo, a co Ty lubisz? - Oj, Wacek, nie męcz mamy... |
|
|
|
#2634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
VEA : Dentinox dziewczyny polecaly Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-04-01 o 12:11 |
||
|
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wyglada to tak ze wstaje biore do cyca i budze sie za parenascie minut i idkladam malego do lozeczka czasem sie nie budze wiec spimy razem choc nie znosze tego bo boli mnie wszystko Cytat:
a czemu musicie oddac bujaczek? dziwne:/ na zeby wszystkie tu cyba uzywamy dentinox dzieci boja sie w okolicach 26tygodnia zycia jest to nirmalny kryzys separacyjny kiedy dziecko uswiadamia sobie relacje odleglosci a co najgorsze zacyna kumac ze ono i matka to nie jedno Maciek nie przezywa tego jakos bardzo po prostu na znajomych sie cieszy a na obcych niezbyt, dlugo ich bada i sprawdza czy ja sie usmiecham to tez norma. generalnie problem jest tylko wtdy gdy dziecko zdaje sie nie widziectej roznicy, ale chocby malutka zmiana zachowania jest super. dla rodzicow troche wygodniej jak nie wpada w histerie ![]() krem ze szpinaku robilam na wywarze z kury i wywarze z warzyw ktore gotowalam maciusiowi do tego dwa bialka, szpinak lisciasty, duzo czosnku, smietana, blender, grzanki serowe odrobina octu winnego, sol, pieprz
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam Was, ale nie mam czasu pisać. I tak się już ze wszystkim nie wyrobię, okna chyba jutro zrobię, dopijam herbatkę i lecę z Encią na spacer i do sklepu, a potem biorę się za balkon
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
siedze na lawce w parku i jestem pelna podziwu dla matek ktore wystawiaja dzieci do slonca
czy to takie zdrowe? intuicja mowi mi ze buzie trzeba chronic przed sloncem
|
|
#2638 |
|
Wtajemniczenie
|
Dałam dziś Helence kaszkę,niestety nie chce jeść.Kurczę,boję się,że nie będzie chciała niczego jeść poza cycem
|
#2639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie w Mielcu byłam |
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o tej porze roku nie ma tak silnego słońca, żeby mogło zaszkodzić, jak w lato ![]() Dobra, idę, bo gadam zamiast robić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

tym sposobem miałam wieczór dla siebie, a rano nie musiałam się zrywać
ja się już przyzwyczaiłam 

śmiesznie to wygląda, robi tak jak chce jeść albo jak zasypia na dworze 
[/RIGHT]

bransoletka dla dziewczynki jeszcze ok, a dla chłopca jak dla mnie nie, ale ja ogólnie nie trawię mężczyzn czy chłopców w jakiejkolwiek biżuterii poza ślubną obrączką 

minie to?

A jak robisz?