|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
wllasnie wczoraj kupilam bebiko 2
i podalam przed chwila malemu,,, zaraz po jedzeniu ulał, za chwile zrobil kupe i podczas przebierania znowu ulał poza tym smierdzi gorzej od enfamilu a myslalam ze to niemozliwe wiec najprawdopodobniej zostaniemy przy enfamilu. i mam prosbe ![]() wiem ze wiele razy juz tu bylo o krzeselkach do karmienia ale zapisalam sobie moze 2...d dziewczyy ktore sa super zadowolone ze swoich krzeselek mozecie mi wkleic linka? musze jakis wybrac jako prezent na chrzest, mam zadanie a kompletnie nie mam czasu by siedziec na neci i szukac wiec zdalabym sie na wasze opinie ! z góry dziekuje
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2014-04-01 o 08:58 |
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
dawaj mleko lub odciagaj tylko jak czujesz lekki bol, jak sa pełne. bo inaczej ciagle bedzie produkcja. pij szałwie, ona jest na zmniejszenie mleka.
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
Są też przedziały rowerowe - można wózek zostawić a z normalnego przedziału obok masz podgląd bo jest okienko
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
monia z tego o wiem to w soboty nie ma planowych przyjec do szpitala
poza tym.jak masz skierowanie to i tak nie masz pewnosci ze tego dnia cie przyjma
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() faktycznie dzewczyny pisaly o szałwii ![]() dziekuje
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma wkladke na mniejsze dziecko, nakladki frotte na siedzisko zeby nie utytlac i regulacje nawet do pelnego lezenia fajnie sie sklada bo naprawde malutko miejsca zajmuje mam jeszce drugie ale nie znam marki i ono jest rowniez fajne ale po zlozeniu zajmuje dosc duzo miejsca i ma tylko dwa ustawienia: siedzeniowe i lekko pochyle
|
|
|
#2587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heeeej.Dziecko mi dom roznosi
![]() Więc na szybko kupny temat, dla mniej wrażliwych : od trzech dni robi kupki zz grudkami i nie mam pojęcia od czego to może być?Zawsze miała "ładne" kupki, zero problemów. Teraz jadła kalafiora i groszek (przy czym groszku kilka łyżeczek, bo jej nie smakuje). Tylko,że już wcześniej kalafiora jadła i nic jej nie było.nie wiem, czy to normalne?Aaa i zdarzały się też plastelinowe po brokule i kalafiorze,ale to raczej norma?Sorki z szczegóły,ale jak piszę-nigdy nie było z tym problemów ![]() Czaszka ja jeszcze daję słoiki,te jednoskładnikowe i badam Tusiową reakcję. Ale jutro już mam zamiar kupić do gotowania warzywka, bo z mięskiem już będę jej gotować. Moja boi się Teściowiej, chociaż już coraz lepiej Za to na widok mojej mamy ma banana, uwielbia ją![]() co do ostatniego to nie wiem, sama się borykam z tym tematem, chociaż u nas wymiotów nie ma, a jest wysypka lub dziwna kuku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Poszła spać o 18.30, jeszcze jasno było i musiałam roletę ręcznikiem okrywać, zasnęła---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
|
#2588 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, witam się niewyspana. Do 23 oglądałam serial, w nocy 2 pobudki i zaczęliśmy dzień o 6. Ja nie mam dzisiaj nic w planach, leń jestem i tyle
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze się napatrzysz na takie biedne, opatulone dzieciaki, ja do tej pory strasznie każde jedno przeżywam i mu współczuje ![]() fajny ten fotelik, ale cena jego już mniej my się jeszcze wstrzymujemy, mam nadzieję że do sierpnia/września pojeździ w obecnymjak kupowałam spacerówkę to zastanawiałam się nad lirą i espiro, oba bardzo mi się podobały, ale w końcu zdecydowałam się na coś innego ![]() Cytat:
2. ja jestem boidupka więc nie wiem czy bym się wybrała pociągiem, a jesli tak to bym masakrycznie przeżywała, no ale da się, matall tego najlpeszym przykładem ![]() 3. nie zakładam czapki Cytat:
![]() a tak serio, to czemu ja jestem taka nieogarnięta? Cytat:
starszy był na słoikach i żyje ![]() 2. Miłek się nie boi obcych, a już na pewno nie facetów z zarostem, bo tatuś mega zarośnięty był aż do chrzcin 3. można być uczulonym na dynię, odczekaj dłuższy czas i spróbuj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak będziesz podawać pierś to mleko nadal będzie się produkować, jeśli tylko raz na dobę karmiłaś piersią to ja bym po prostu więcej nie przystawiała i już |
||||||||||
|
|
|
#2589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
tassia motyl dziekuje
poszukam na all pozniej jakis najwyzej wrzuce sie upewnicmotylku moj czasami tez ma plastelinowe zdarzyly sie z grudkami i wg mnie to normalne , ale niestety nie pamietam po czym bo moj Maly je wszystko, wszystko mu pasuje i nie prowadze obserwacji ![]() kasiunia przez ostatnich kilka dni karmilam 2 a pozniej raz na dobe, wiec teraz nie podam chyba ze cos mnie bedzie bolalo jak monia mowila
|
#2591 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
moje dziecko jest kochane spał od 19:30 do 8:00 tym sposobem miałam wieczór dla siebie, a rano nie musiałam się zrywać Cytat:
ja się już przyzwyczaiłam ![]() Cytat:
Cytat:
ja tam z mlekiem nie cuduję- niech je enfamil dla oszczędności 30zł w miesiącu nie warto
|
|
#2592 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Drogie trochę, ale fajne.
|
|||
|
|
|
#2593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- A i dziewczyny - gratki za postepy maluszkow! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za linka ![]() joasiek dziekuje
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uciekam - mam gore prasowania (zrobilam w sobote napad na dwa lumpki
), dom do odkurzenia, auto do umycia. A od 14.04 przez dwa miesiace wracam na aplikację, więc będzie hardcore...:sly: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Lola może
![]() ja za enfamil płacę 47,99 a na promocji 42,49 dostałam maila od 5-10-15, że dzisiaj darmowa dostawa, ale nic mi się nie spodobało buuu
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-04-01 o 09:34 |
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po cichu zazdraszczam kiedys prawo mialo byc moim wybrem takze
|
|
#2599 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze w szpitalu polozna polecala mi masc pięciornikową na odparzenia. Ona mówiła o takiej z Ziaji, ale nie znalazłam, wiec kupiłam wlasnie Tormentalum. Cytat:
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli za msc ok 130 zl a za enfamil 200 mowie bez promocji ![]() moj tz mowi ze wkrecanie o ciazy to dla niego niewybaczalne jak sie bulwersowal ostatnio o tym ze mozna kupic teskt pozytywne itd podzielam jego zdanie akurat w tym temacie ale tez dystans si eliczy ![]() misiu wlasnie znalazlam wczoraj te body w 51015 ale juz rozmiar tylko na 56 ale faktycznie podobne
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Wkręciłam TŻtowi że jego siostra będzie miała bliźniaki
|
#2602 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oddaj mi trochę energii![]() ja mam lenia i robię tylko to co konieczne, a mojemu mieszkaniu przydałoby się porządne sprzątanie ![]() Cytat:
Cytat:
niestety znam takie noce bardzo dobrzeCytat:
mam nadzije ze i mój wyrośnie
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Miki wrzuca zabawki za łóżko z premedytacją
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko znalazło super zabawę. Jak go biorę na ręce no odbijania i go klepie po pleckach to on zaczyna robić to samo i mnie też klepie
|
#2605 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Jak robisz na mm to wiadomo, ze slodka bedze |
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
mam pile motorowa i ide ciac niepotrzebne drzewa
![]() ![]() wygladam podobnie, tylko w spodniach bede
|
|
|
|
#2607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ola dzisiaj wstała o 4:30 i dopiero teraz zalicza pierwszą z 3 drzemek półgodzinnych jakie ma w ciągu dnia, więc piję kawkę i nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Ja ogólnie pajacy i śpiochów używam cały czas, nie tylko w nocy. Mam wrażenie, że Oli w tym najwygodniej, nic jej nie spada, nie drapie. Spodenek z gumką raczej na skórę nie używam, tak jak Monia, ewentualnie na dwór albo czasem na śpiochy, jak Ola zmarznięta. Rajstopek mam niewiele, a w samych bodach i rajstopach i tak jest jej zimno. Czasem mi głupio jak widzę, jak wy stroicie swoje pociechy Ola dostała w prezencie 3 sukienki od mojej siostry, to ubrałam jedną raz na wigilię, a tak to nie ma gdzie...Cytat:
Na zdrowy rozsądek każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Skąs się to bierze, że jedne dzieci chodzą jak mają 9 miesięcy, a inne jak mają 14... Ja podobno bardzo późno siedziałam - miałam 9 miechów, ale prawie od razu potem wstałam i poszłam, nie raczkowałam wcaleJa też rzadko prasuję, jak już coś ewidentnie tego wymaga, a częściej robi to mąż Nie cierpię prasowaniaCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2608 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
czy wy dawalyscie cos od siebie dla waszych dzieci na chrzest?
jest taka tradycja? bo mi wczoraj mama powiedziala, troche po zlosci bo tza nie lubi ale jakos nigdy o tym nie slsyzalam
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

[/RIGHT]

: od trzech dni robi kupki zz grudkami i nie mam pojęcia od czego to może być?Zawsze miała "ładne"
wiem wiem.... nie powinnam, no ale....

Więc leciałam do internisty po leki, bo mi zabrakło, a następna wizyta możliwa ZA MIESIĄC!
myslicie ze to zbieg okolicznosci? sprobowac jeszcze raz?
tym sposobem miałam wieczór dla siebie, a rano nie musiałam się zrywać 

Ech, nie mam na nic czasu 

niestety znam takie noce bardzo dobrze