Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 21:51   #2761
anutka171
Rozeznanie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a tak wogole to Julka chyba zaczyna byc chora...nie wiem z czego jej sie tak dzieje, zarazila sie ode mnie czy co

wogole to od 5 miesiecy tak dlugo nie spala bo az od 19:30 do 7:40.I pozniej od 8:30 do 10.I od rana jakas jest rozpalona troche( nie wiem jaka tempka bo 3 termometry juz nie dzialaja a ten 5w1 to pokazuje za kazdym razem inna temperature )
I od rana ma straszna biegunke, juz chyba z 7 kupek bylo i ta ostatnia z 3 plamkami krwi
Dalam jej niedawno lakcid i zobaczymy czy pomoze, mam nadzieje ze temperatura sie nie pogorszy.Poczekamy do jutra i pewnie pojdziemy rano do pediatry jak nic nie pomoze
zdrowka dla Julci
Ja ufam tylko i wylacznie termometrom rteciowym. tylko taki posiadam (zakupilam na allegro) i jest pewny w 100% moim zdaniem.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
znow cierpie przez plecy. mam tego serdecznie dosc!
ale dzis to ewidentnie "wina" Macieja. zle znosi bardzo to wczorajsze szczepienie. dzis wydzieral sie caly cas poza momentami kiedy spal. masakra jakas. ciagle darcie, nie kwekanie, nie marudzenie tylko regularny wyjec tak mi zal go bo juz nie wiedzialam jak mu pomoc. ale spi spokojnie, wiec chociaz tyle.

zapomnialam sie pochwalic. w piatek tz byl z Maciejem w poradni rehabilitacyjnej i asymetria i krecz znikly calkowicie. Vojta pomogl i to w sumie dosc szybko. pediatra mowila ze to.efektywna.metoda. naplakal sie malutki, ale bylo warto bo babki mowia ze ani sladu nie ma. zreszta ja tez to.obserwuje
Przykro mi, ze Maciej tak zle przechodzi szczepienie
Natomiast gratuluje wynikow rehabilitacji

Kaska swietny maly lansiarz zarowno w stroju lowieczki jak i okularkach

Zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow

Ja sie pochwale, ze bylam dzis na zakupach. nie kupilam nic, ale dostalam od mamy butki. o takie http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/326516 w kolorze granatowym
jeszcze sobie ubzdurala, ze musi mi "przed smiercia" kupic skore (kurtke) - cos a'la posag. no i dzis przymierzalam super sportowy fason, ale zamowilam na za tydzien w troche innym kolorze i nie moge sie doczekac

jutro wznawiamy rehabilitacje po chorobie i szczepieniu. idziemy do specjalisty od ndt bobath.
jedyny mankament to taki, ze musze wstac o 6.30, zeby dotrzec tam na 9.15
a po moich pobudkach w nocy to troszke ciezko mi wstawac rano

i jeszcze raz sie pochwale, ze dzis tak Kubusiowi smaowala moja zupka, ze az mu braklo. po raz pierwszy dodalam kalafior i to chyba przez to.
w ogole gotowanie jest mega ekonomiczne

no nic ide ogladac ppawo agaty i po malu do spania sie zbieram

p.s. Poli jak sie dzis czujecie z Lilka? wszystko dobrze?
Stary 2014-04-01, 21:54   #2762
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja mam bloga z przzepisami fajnymi i książkę, będę kombinować

ja mam pink flower, dla dziewczynki rzecz jasna Teacherka ma jakieś czerwone
Także chyb wszzystkie chłopaki mają dotty blue
podasz adres bloga?
jak masz fajne przepisy to tym bardziej musisz się chwalić tym co ugotujesz

fajne to dotty blue, ale mnie się jeszcze sweetie blue podoba, tylko że ono jest tkaniną pokryte, więc lipa...

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Lola - dziwie sie tym prezentom to takie niepraktyczne gaddzety ktore schowa sie w kat to jux naprawde lepiej kase albo prezent typu krzeselko.. obraczki bransoketki srebrne uwaz za zbedne ☠☠☠☠☠☠☠y ani tego przetopic ani nic.. chyba po zlosci niechca dac kasy..
mam podobne podejście
dla Filipa dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Aaa i chciałam napisać ze blw chyba nie dla mnie jednak... W sensie nie na moje nerwy... Dzis mała dostała banana w dłoń ... Jak widziałam z jakim przejęciem i zdziwieniem i wytrzeszczem przelyka kawałek to myślałam ze zejde na zawał. Serio nogi mi sie trzesly ze sie zadlawi zaraz. Juz chyba wole jej te papki dawać niż projektować na nia moje leki zadlawieniowe:/ jeszcze złapie jakiegos schiza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a mała już sama stabilnie siedzi?

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ale jest coś czym mogę się pochwalic mój mały leniuszek może się nie przekręca, ale od około tygodnia zaczął pełzać/czołgać się w stronę zabawek wychodzi mu to jezcze dość mozolnie, ale potrafi juz doczłapać się do celu
pięknie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...nie zdążyłam ponadrabiać....ostatnie dni u nas to tragedia Pisałam w piątek, że Antosia miała wysoką temperaturę tak w granicach 39 stopni...no i taka temperatura utrzymywała się do niedzieli...wczoraj pojawiła się wysypka, a więc okazuje się, że to była 3 dniówka A żeby tego było mało to jeszcze wychodzą jej górne i dolne dwójki więc w nocy budziła się co godzinę i to z takim płaczem jak jeszcze nigdy Normalnie tragedia!! Tak mi jej było szkoda Teraz może zacznie wracać do zdrowia skoro ta wysypka się pojawiła. Powiem Wam jedno : wysoka gorączka u dziecka to koszmar!!!

Dobra teraz trochę poczytam co u Was A jedno rzuciło mi się w oczy : Policzanka współczuję przeżyć!!! Trzymajcie się cieplutko i zdrówka życzę!!
biedna Antosia, zdrówka dla niej
hurtowo jej te ząbki idą, strasznie się umęczy

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
od tamtej pory Julka znowu zrobila 3 kupki juz bez krwi ale jednak teraz dalam jej mleko i polozylam spac, nie wiem czy dobrze zrobilam ze dalam jej jesc.Mam nadzieje ze bedzie spokojnie spac
jutro rano pojedziemy do lekarza

zapomnialam napisac ze po 18 dalam jej troche wody to ją zwymiotowala....
kiepsko to wygląda szkoda, że dziś się nie udało do pediatry
pić musi jak najwięcej, żeby się tylko nie odwodniła...

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 21:55   #2763
Isabell12
Zadomowienie

co do jedzonek, ja podałam dzisiaj swojemu deserek jabłuszko morela, ale kosmos, pluł strasznie , póżniej dałam mu surowe jabłko i było ok, za to smakował mu soczek jabłko-winogrona.
A TAK SWOJĄ DROGĄ normalnie jestem przerażona ze to moje dziecko chyba będzie żyło na cycu i na jabłkach no czego mu nie dam TO NIE CHCE, mż kupił dzisiaj kaszkę malinową, jutro spróbujemy, moze się przyjmie:confus ed:
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 21:58   #2764
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
musi być genialny, uwielbiam takie dzieci

ja zawsze ćwiczę jaak uśpię Natkę,po 19

oj zdrówka

brawo!

no to mamy podobny gust
a ty masz śliczną siostrzenicę: love:
Noo wiem jest boska i ma rzęsy jak klacz - po cioci w ogóle jest identyczna jak moja siostra, patrząc na jej zdjęcia z dzieciństwa i na Natalie to nie widać kompletnie żadnej różnicy! I już tyle umie! Pokazuje jaka jest już duża i jaka jest zmęczona mówi "mama" i "tadzia" (tata) i zawsze jak gadam z sis to się na nią wspina bo też chce patrzeć tylko szkoda, że się z Bartusiem nie poznali, ale może nam się uda wybrać w czerwcu na roczek

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:00   #2765
bajka1807
Zakorzenienie

czy ktosia posiada peugota 307 w roczniku okolo 2002?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:00   #2766
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
kama zdecydowanie w tych baby merc waga to duży minus, nie nadaje się ten wózek do bloków gdzie trzeba targać go poschodach
Ten wózek to ogólnie porażka, miałam i zostawiłam go teraz w Polsce jak byłam

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:02   #2767
Isabell12
Zadomowienie

No dobra trochę Was poczytałam, i wnioskuję że się te nasze małe ludki trochę nam pochorowałybidu le, dlatego zdrówka życzę potrzebującym, i buziaki dla wszystkich
ja lecę spać, bo po dzisiejszej nocy która trwała może ze 4 godz to ledwie zywa jestem, a czuję że dzisiaj lepiej nie będzie mały się tak kręci macha łapkami, no nie wiem co się dzieje

No to do jutra!!!!
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:12   #2768
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
przyszedł zwrot podatku

Bajka co Ci? mi to na grypę wygląda (tfu!)

Madziuchna będzie dobrze, Julo już duży

moja mam dzisiaj przyniosła słoiczki młodemu, mam m.in. morele, mam nadzieję, że nie zacznie po tym robić więcej kupek

w ogóle to moje dziecko je wszystko dzisiaj na szybkości w 10 minut zrobiłam mu zupkę: brokuł, szpinak, groszek, marchew, ziemniak i wcinał ze smakiem i ledwo mu dałam a ten z otwartą buzią już czekał
moje dziecię tez zjada wszystko ze smakiem. czasem łyżeczek nie nadążam nabierać.
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
cionsza
mówiłam, że trzeci chłopak !!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
czy ktosia posiada peugota 307 w roczniku okolo 2002?
Mój dziadek, aczkolwiek w PL ja go eksploatuje

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:14   #2769
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
co do jedzonek, ja podałam dzisiaj swojemu deserek jabłuszko morela, ale kosmos, pluł strasznie , póżniej dałam mu surowe jabłko i było ok, za to smakował mu soczek jabłko-winogrona.
A TAK SWOJĄ DROGĄ normalnie jestem przerażona ze to moje dziecko chyba będzie żyło na cycu i na jabłkach no czego mu nie dam TO NIE CHCE, mż kupił dzisiaj kaszkę malinową, jutro spróbujemy, moze się przyjmie:confus ed:
Mam takie same obawy.Ja dziś próbowałam dać kaszkę malinowa,ale nie chciała

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-01, 22:15   #2770
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
wiem właśnie, że u Was jest rzadko, ale na zbita, czy papka?

Dziś w wielkich bólach poprzedzonych płaczem przebiła się lewa dolna jedynka ostatnio były dni marudy i już mam wytłumaczenie
gratulacje

Cytat:
KURCZE DZIEWCZYNY piszecie o tej wit. D a mi właśnie pediatra kazała kupić w kroplach devikop i dawac po 2, (do tej pory miałam w kapsułkach dawałam po 1 dziennie, ), jak powiedziałam że małemu główka się poci.
czy waszym dzieciom poci się główka, może też mam ciepło w domu, też o tym mówiłam ale kazała przez miesiąc dawać
a swoją drogą zakraplacz ma butelka do bani i naprawde musze uważać zeby tylko 2 krople podać
nie mojemu w ogóle się nie poci

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Aha i jest wózek. Trochę mnie zdenerwowali! Bo miał być szaro-żółty a jest szaro-czarny palanty. A TŻ mówi że lepiej bo nie będzie widać, że brudny poza tym już spacer zaliczony i nie wiem czy to zasługa wózka, ale mały pierwszy raz od chyba dwóch miesięcy zasnął bez awantur na spacerze ogólnie jestem zadowolona, fajnie się prowadzi, jest ładny, duży minus tylko to to, że jak dziecko leży w nim na płasko to ciężko coś wsadzić do kosza na zakupy. Daje mu 8/10
wkurzyłabym się o ten kolor
ale poza tym super, że jesteś zadowolona oby dobrze się spisywał

bajka kiepsko u Ciebie, wracaj do zdrowia
tassia dla Macieja, zuch chłopak

Ja też się odmeldowuję, ledwo patrzę na oczy, ale ślęczę przed kompem
Dobranoc

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:23   #2771
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

mówiłam, że trzeci chłopak !!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Mój dziadek, aczkolwiek w PL ja go eksploatuje
zadnych chlopakow! chyba ze pies dla zmniejszenia zenskiej populacji w naszym domu

i jak sie sprawdza? bo tz musi fure kupic i wlasnie poluje na to cos a musi tym jezdzic do hitlerowa
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-01, 22:28   #2772
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
zadnych chlopakow! chyba ze pies dla zmniejszenia zenskiej populacji w naszym domu

i jak sie sprawdza? bo tz musi fure kupic i wlasnie poluje na to cos a musi tym jezdzic do hitlerowa
zawsze mnie to śmieszy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:29   #2773
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze, lubię nim jeździć, fajna odskocznia od naszej "landary"
Poza wymianami czesci, które sie zuzywają nic poza tym

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:33   #2774
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za opinie bo tez czasem bede musiala nim jezdzic a nie chce zeby stary babola strzelil

ide spac, wzielam tabsa z nowego opakowania i boje sie ze wyrzygam
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-01, 22:38   #2775
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Super! Maćko spał ładnie w nocy? Może i ja spróbuję nakarmić Julka cycem przed snem Ale boję pobudki.... Wiem, że z butli wyduje np. 220 ml, a z cyca duuużo mniej

A smoczki kupuję Avent do tych butelek Natural - 4 mają cztery dziurki i to za dużo zdecydowanie
wczoraj spal do 5 ciagiem
dzis nie spal ale to po tym szczepieniu wiec bie wiem co jest przyczyna czy kp czy szczepienie

Cytat:
no tak piątek po południu, sobota i w niedzielę wczesnym popołudniem zaczęło się poprawiać, ( mój dostał 3 zastrzyki)
moj dostal jeden ale widac ze go ruszylo
martwi mnie to strasznie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:45   #2776
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
tak okularki h&m, ale nie kupowałam- tylko zdjęcie w sklepie zrobiłam

a ten kapelutek tylko dla chłopca małżowi się podobał dla dziewczynki ładniejszy

ja chciałam tę czapkę, ale nie było rozmiaru mam nadzieję, że jeszcze dowiozą
http://www.hm.com/pl/product/10050?article=10050-D

Amelka no on jest dla chłopca- u nas leżał przy męskich gadżetach
Mamy ta czapke. Podobaly nam sie oba wzory. Sa mega
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Trzy noce mieliśmy zarwane, nie wiem co się stało.
Adaś boi się teścia, dwa razy z rzędu strasznie płakał. Nie wiem czemu. Może nie podoba mu się, że jest spalony ze słońca.
Julek tez boi sie tescia :-P
Stary 2014-04-01, 22:59   #2777
tassia
Zakorzenienie

juz dawno bie bylo tak cicho na watku w tygodniu

[/RIGHT]
Stary 2014-04-01, 23:01   #2778
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
juz dawno bie bylo tak cicho na watku w tygodniu
no pisałam, że wątek powoli zdycha

Stary 2014-04-01, 23:03   #2779
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
oj nie brzmi to dobrze. oby to nie rota
a mozliwe ze moze miec rota bedac na nie szczepiona?
Cytat:
Napisane przez lamponek Pokaż wiadomość
Czaszko jak tyle kupek robi to powinna pic dużo zeby sie nie odwodnila a ma wciąż gorączkę ? Zjadła normalnie ?
je normalnie tzn mniej niz zykle ale sie ciesze ze je, a pije malo bo nie chce
a goraczki teraz nie miala jak szla spac. Jak sie tak strasznie darla wczesniej to ja wyslalam chwile na spacer z dziadkiem i jej po spacerze zeszlo to rozpalenie o dziwo
Cytat:
znow cierpie przez plecy. mam tego serdecznie dosc!
ale dzis to ewidentnie "wina" Macieja. zle znosi bardzo to wczorajsze szczepienie. dzis wydzieral sie caly cas poza momentami kiedy spal. masakra jakas. ciagle darcie, nie kwekanie, nie marudzenie tylko regularny wyjec tak mi zal go bo juz nie wiedzialam jak mu pomoc. ale spi spokojnie, wiec chociaz tyle.

zapomnialam sie pochwalic. w piatek tz byl z Maciejem w poradni rehabilitacyjnej i asymetria i krecz znikly calkowicie. Vojta pomogl i to w sumie dosc szybko. pediatra mowila ze to.efektywna.metoda. naplakal sie malutki, ale bylo warto bo babki mowia ze ani sladu nie ma. zreszta ja tez to.obserwuje
super ze po asymetri ani sladu
a co do plecow to uwazaj na siebie wiem ze ciezko jest jak dziecko wymaga noszenia, moze w takie ciezsze dni popros kogos do pomocy
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jak mozesz to dawaj jakis elektrolit, np. orsalit
hmm nie znam sie
mam lakcid biogaje i delicol, coz tu pasuje?
Cytat:
Ciesz sie ze jadla musi przyjmowac plyny zeby sie nieodwodnic i do lekarza marsz.
jutro z rana pojdziemy
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
zdrowka dla Julci
Ja ufam tylko i wylacznie termometrom rteciowym. tylko taki posiadam (zakupilam na allegro) i jest pewny w 100% moim zdaniem.
nie wiem jakos ja mam dalej obiekcje dziecku do pupy wsadzac termometr, wiem ze to glupie ale boje sie

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
napewno jeszcze odżyje
wierze w nas!!

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 23:13   #2780
tassia
Zakorzenienie

ocywiscie ze moze zachorowac nawet jak.na rota szczepione
podobno.czesto przechodza mniej gwaltownie chorobe
poza tym.jest tyle szczepow tego.rota ze szcepionka zabezpiecza.przed niewielkim odsetkiem

a co do.watku naszego to.mysle ze to.kwestia pogody
i dzieki temu bedziemy szybko wiedziec w ktorej czesci polski pada bi bedzie widac kto.na forum siedzi

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

a z drugiej strony w 10dni ymeczylysmy pol watku wiec zle nie jest

[/RIGHT]
Stary 2014-04-01, 23:18   #2781
kropla_deszczu
Zadomowienie

już prawie kończę nadrabianie

cZarna mam taki sam płaszczyk dla młodej tylko w rozmiarze 9-12 msc no i oczywiście różowy! dostałam w spadku po córce znajomej więc nie wybrzydzam co do kolory, ale ona jest dość cienka
Kaśka dla Mikiego ! super, że już siedzi
misia ale miło ze strony mamy, że chce taki fajny prezent zrobić my krzesełka nie mamy i póki co się nie zapowiada...bo kasy brak, ale może jakieś używane uda mi sie kupić
kasiuni_a cieszę się, że chrzciny udane a tym opisem muszę przekonać męża żeby nie robić roczku w domu za pół roku. A co do piżamek dla starszaka to moja kuzynka kupuje wielkie pajace dla 7 latka, tylko takie bez stóp zakrytych, i on to uwielbia bo wtedy mu jest ciepło nawet jak sie w nocy rozkopie
tassia ale Wam fajnie z tym zooooooo też już chcę! my planujemy wypad jakoś w maju lub czerwcu do zoo w Ostrawie co prawda byłam tam raz, ale zakochałam się w nim a tak z innej beczki to skąd Ty bierzesz te pomysly na obiady???
lulla za zębola
logoasia dla Marcina
matall za raczkowanie, moja to się chyba do tego nigdy nie zbierze
bajka Amelka jeszcze nie siedzi, a Ty pisałaś o rowerach. Rozumiem, że obstawiasz że Amelka do 9 miesiąca już będzie siedzieć ? My też chcemy kupić fotelik i jazda na rowery! ale wlaśnie jeszcze się nie orientowałam od kiedy takie foteliki w ogóle są? i gdzie kupujesz tę herbatkę z hippa? ja tego nigdzie nie widziałam o już doczytałam że carrefour
policzanka o matko! współczuję całej sytuacji, ale gratuluję opanowania i szybkiej reakcji dzieki Tobie wszystko potoczyło się tak, a nie inaczej! Nie obwiniaj się, tylko dziękuj losowi, że tak się stało i w porę zareagowaliście zdrówka kochana dla was a co do piecyka to mój mąż nie jest specem, ale mówił że powodem może być słaba wentylacja, ale widzę że już do tego doszliście my mamy zawsze przynajmniej jedno okno w mieszkaniu otwarte na mikro (klamka tak po skosie do góry)
motylku ja pajace i śpiochy traktuję jak piżamę chyba z 1 raz zdarzyło mi się wyjść tak z małą do teściów, ale to dlatego że mała była marudna, a przebieranie jej by ją jeszcze rozwcieczyło, a teście nas wtedy tak na ostatnia chwilę zaprosili na obiad, ale u nich od razu jej przebralam na jakieś leginsy. Ale jak była młodsza to często po domu w tym chodziła, bo momentami nie miałam nic innego w co mogłabym ją przebrać, bo to tu ulała, tam coś się pobrudziło. A przez pierwszy miesiąc nic innego jej nie zakładałam praktycznie bo miałam kilka sztuk takich na nią wtedy pasujących (czyli mini rozmiar).
Agnieszka zdrówka dla maluszka
snow a melisę i mięte to jaką? taką do parzenia czy co?
papuga nawet nie wiedziałam, ze to się tak nazywa dla mnie to po prostu niekapek a Alicja pije już z takiego od 2 miesięcy nie chętna była na początku, ale dawałam jej go często do zabawy i jak zakumała, że z niego cos leci to zaczęła juz pić normalnie
matall co do królisia to już rozumiem a z tym odgruzowaniem mieszkania to przydałabyś mi się ale ogarnę jakoś, od 5 kwietnia Tż ma tacierzyńskie wraca do pracy dopiero po świętach, więc WRESZCIE ogarnę chatę
czaszka ja teraz podaję głównie słoiczki bo była super promocja, ale tak jak nie mam kasy to gotuje sama a ludzi się nie boi, co najwyżej się do nich nie uśmiecha
isabellAlicja wypluwa smoczek, zaraz po zaśnięciu
jajeszcze nie zdążyłam odpisac Ci w K. ale u nas płaska główka spowodowana jest ciągłym spaniem Alicji na plecach, i nie pomaga podkładanie nic pod plecy czy układanie na boku, bo zaraz spowrotem śpi jak chce czyli na plecach. Ale od kilku dni zaczęła spac na boku, więc może coś się plepszy, oby
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 23:41   #2782
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
wiem właśnie, że u Was jest rzadko, ale na zbita, czy papka?

Dziś w wielkich bólach poprzedzonych płaczem przebiła się lewa dolna jedynka ostatnio były dni marudy i już mam wytłumaczenie
graty za ząbusia!
a kupka zbita, jak plastelinka

Cytat:
u nas tez mloda z 2 zazwyczaj pije, bo na 3 sie dlawi ale powoli ogarnia
o, a myślałam, że mój Julek został jedyny, co matka zaniedbała zmianę smoczków
chyba jutro i tak na spróbę kupię 3 chyba się nie zmarnują

Cytat:
Madziuchna poprostu musi sie przyzwyczaic. Napewno nic mu noebedzie od spania na plasko.

Jak dla mnie jestes najbardziej zestresowana mamuska na watku. Nie widze Twojego loginu na telefonie a po tresci wiem ze to Twoj post.. wyluzuj
I'm sorry

Cytat:
przyszedł zwrot podatku

Bajka co Ci? mi to na grypę wygląda (tfu!)

Madziuchna będzie dobrze, Julo już duży

moja mam dzisiaj przyniosła słoiczki młodemu, mam m.in. morele, mam nadzieję, że nie zacznie po tym robić więcej kupek

w ogóle to moje dziecko je wszystko dzisiaj na szybkości w 10 minut zrobiłam mu zupkę: brokuł, szpinak, groszek, marchew, ziemniak i wcinał ze smakiem i ledwo mu dałam a ten z otwartą buzią już czekał
Kasiu i inne dziewczynki, które gotujecie: oliwę dodaje się do zupki już po ugotowaniu i zblendowaniu, si?

Cytat:
ja zawsze ćwiczę jaak uśpię Natkę,po 19
mój zasypia teraz po 2o grubo, a czasem przed 21

Cytat:
wiecie, jakie ja mam zaległości w domowych robótkach, a nie siedzę na wizażu?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 23:43   #2783
kaska87
Zakorzenienie

Madziuchna ja do zblendowanego dania już bo warzywka robię w szybkowarze na parze

Stary 2014-04-01, 23:52   #2784
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
,Ale zalatany dzien.. bylam z Filipem u pediatry z przeziebieniem z soba i uortopedy.
Filip ma przeziebinie dostal BLT100 to jakies bialko na odpornosc ktore jest w kp a niema w mm bagatela 10 saszetek 38 pln i terax sie zastanawiam bo on ma skaze ale chyba nie na takie bialko? I Deflegmin 15 kr 2x dziennie i hipertonicznym Marinerem psikac.. w aptece zostawilam w ramach oszczefnosci 250 zlotu na leki dla Fifka dla mnie i Tza na glupie przeziebienie no.. w tym 60 pln na mleczko..

Filip niemoze pietruszki na 99% ani kaszki zdrowy brzuszek z lipa.. bez kitu po kim on to ma ja i TZ jemy wszystko?! Pani pediatra mowi ze skora slaba i ona by niedawala jak wysypuje troche ale decyzja nalezy do rodzica vo niema masakry... super...

Maharet- ja nielicze czasu wogole na oko daje ale on i tak je 5 min max. Sloiczki ok 5,5- 6,5.

Lola - dziwie sie tym prezentom to takie niepraktyczne gaddzety ktore schowa sie w kat to jux naprawde lepiej kase albo prezent typu krzeselko.. obraczki bransoketki srebrne uwaz za zbedne ☠☠☠☠☠☠☠y ani tego przetopic ani nic.. chyba po zlosci niechca dac kasy..

Kaska nadzoruj nadzoruj
obraczki sa po to by byly jak chlopak slub bedzie bral
akurat to uwazam za fajna sprawe
siostra z tzen maja wlasnie takie obraczki przerobia je ns jakie chcA

bransoletka zlota mialaby byc

wit d my na razie msmy brac podwojna dawke a jak zaczna sie slonecznr dni to normalnA

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 00:06   #2785
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie ja bym Peugeota nie kupiła, bo to jeden z najbardziej awaryjnych samochodów

Cytat:
Zdycha? Po prostu zaczyna normalnie funkcjonować

IDĘ SPAĆ!
Nie mam siły, skończyłam, co musiałam

Okna nie umyte
Ale reszta zaliczona i dodatkowo porządek na wieszakach i w szafce w kuchni Na okna za zimno było, jak już mogłam, więc może jutro??

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 00:08   #2786
kaska87
Zakorzenienie

mnie znowu boli brzuch ja na @ a jej brak już niech przyłazi, a nie mnie męczy tyle

Stary 2014-04-02, 05:37   #2787
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
jajeszcze nie zdążyłam odpisac Ci w K. ale u nas płaska główka spowodowana jest ciągłym spaniem Alicji na plecach, i nie pomaga podkładanie nic pod plecy czy układanie na boku, bo zaraz spowrotem śpi jak chce czyli na plecach. Ale od kilku dni zaczęła spac na boku, więc może coś się plepszy, oby
Kropelko, w takim razie myślę taka poduszka co wklejałaś może coś pomóc. I jak najwięcej w dzień kładź na brzuszku/boczkach, żeby plackiem nie leżała No i nie martw się i tak bo to do 2giego roku życia ma czas żeby się naprostować. Co innego gdyby ta główką była bardzo płaska, ale jak na moje oko to jest lekko spłaszczona i jak Alicji urosną włoski to nic nie będzie widać

Ja nadrobić nie dam rady, ale dzięki za kciuki jak zwykle

Apropos głowki to na skanie wyszła minimalna poprawa. Prawie, że żadna ale coś tam jednak jest lepiej - grunt, że nie gorzej No i mało jej główka urosła przez 2 tyg więc też nie ma co liczyc na spektakularne efekty. Ogólnie gostek mnie troche wkurzył, bo jak się dowiedział, że jeszcze kasku nie chcemy (wiadomo - kask to kasa dla niego) i chcemy jeszcze jeden pomiar (idziemy za 3 tyg) to już taki nie był miły i zaczął mówić, ze dla niego ta główka to jednak krzywa trochę (na początku w ogóle nie mógł zauważyć) i Pola już za duża na repozycjonowanie i tylko kask pomoże. Ciekawe, bo pediatra mówi co innego
Więc trochę mnie zezłościł, że nagle z miłego doktorka zamienił się w niemiłego gościa, no ale trudno. Za 3 tyg biore TZ bo ja nie mam sił się użerać z chłopem

Poza tym zamówiłam dziś wizytę do fryzjera na sobotę. Idę się wypielęgnować Mam nadzieje, że ktoś ogarnie te moje rozwichrzone kłaki bo pół mi już wypadło a druga połowa fatalna i przesuszona. Musze wreszcie o nie zacząć dbać bo zdziadzieje do reszty

I byłyśmy w galerii handlowej na spacerze (tak wiem, dziwne, ale lało cały dzień, a już nie mogłam kolejny w domu usiedzieć ) i jestem mega zachwycona nosidłem. Pola też Jest super, więc polecam wszystkim którzy jeszcze się zastanawiają. Trochę kosztuje ale warto!
I nic sobie nie kupiłam ale Pola dostała dresy za całe 7 dolczaków, a jakie fajne

Dobra, nie nadrobie Was już dziś ale mimo, że mnei tu mniej to cały czas o Was wszystkich i każdej z osobna myśle

---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Zdycha? Po prostu zaczyna normalnie funkcjonować
No właśnie
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 07:47   #2788
kaska87
Zakorzenienie

hej

ja: ) ja za to dzisiaj idę się pielęgnować do fryzjera mam nadzieję, że wyjdzie tak jak chcę

A gościu faktycznie dziwny

Stary 2014-04-02, 07:49   #2789
agusiowata
Zakorzenienie

Ja kupiłam obrazek srebny Adasiowi z okazji chrztu z aniołkami. Dostał tylko jeden, ale taki mały.
Stary 2014-04-02, 07:54   #2790
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
hej

ja: ) ja za to dzisiaj idę się pielęgnować do fryzjera mam nadzieję, że wyjdzie tak jak chcę

A gościu faktycznie dziwny

No to udanego relaksu
Pochwal sie efektem!

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości