|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Ja ufam tylko i wylacznie termometrom rteciowym. tylko taki posiadam (zakupilam na allegro) i jest pewny w 100% moim zdaniem. Cytat:
![]() Natomiast gratuluje wynikow rehabilitacji ![]() Kaska swietny maly lansiarz zarowno w stroju lowieczki jak i okularkach ![]() Zdrowka dla wszystkich dzieciaczkow ![]() Ja sie pochwale, ze bylam dzis na zakupach. nie kupilam nic, ale dostalam od mamy butki. o takie http://ccc.eu/pl/woman/catalog/all/326516 w kolorze granatowym ![]() jeszcze sobie ubzdurala, ze musi mi "przed smiercia" kupic skore (kurtke) - cos a'la posag. no i dzis przymierzalam super sportowy fason, ale zamowilam na za tydzien w troche innym kolorze i nie moge sie doczekac jutro wznawiamy rehabilitacje po chorobie i szczepieniu. idziemy do specjalisty od ndt bobath. jedyny mankament to taki, ze musze wstac o 6.30, zeby dotrzec tam na 9.15 ![]() a po moich pobudkach w nocy to troszke ciezko mi wstawac rano ![]() i jeszcze raz sie pochwale, ze dzis tak Kubusiowi smaowala moja zupka, ze az mu braklo. po raz pierwszy dodalam kalafior i to chyba przez to. w ogole gotowanie jest mega ekonomiczne no nic ide ogladac ppawo agaty i po malu do spania sie zbieram p.s. Poli jak sie dzis czujecie z Lilka? wszystko dobrze?
|
|
|
#2762 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
jak masz fajne przepisy to tym bardziej musisz się chwalić tym co ugotujesz ![]() fajne to dotty blue, ale mnie się jeszcze sweetie blue podoba, tylko że ono jest tkaniną pokryte, więc lipa... Cytat:
![]() dla Filipa dużo zdrówka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hurtowo jej te ząbki idą, strasznie się umęczy ![]() Cytat:
szkoda, że dziś się nie udało do pediatrypić musi jak najwięcej, żeby się tylko nie odwodniła... |
||||||
|
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
co do jedzonek, ja podałam dzisiaj swojemu deserek jabłuszko morela, ale kosmos, pluł strasznie
, póżniej dałam mu surowe jabłko i było ok, za to smakował mu soczek jabłko-winogrona.A TAK SWOJĄ DROGĄ normalnie jestem przerażona ze to moje dziecko chyba będzie żyło na cycu i na jabłkach no czego mu nie dam TO NIE CHCE, mż kupił dzisiaj kaszkę malinową, jutro spróbujemy, moze się przyjmie :confus ed:
|
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest boska i ma rzęsy jak klacz - po cioci w ogóle jest identyczna jak moja siostra, patrząc na jej zdjęcia z dzieciństwa i na Natalie to nie widać kompletnie żadnej różnicy! I już tyle umie! Pokazuje jaka jest już duża i jaka jest zmęczona mówi "mama" i "tadzia" (tata) i zawsze jak gadam z sis to się na nią wspina bo też chce patrzeć tylko szkoda, że się z Bartusiem nie poznali, ale może nam się uda wybrać w czerwcu na roczek
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktosia posiada peugota 307 w roczniku okolo 2002?
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wózek to ogólnie porażka, miałam i zostawiłam go teraz w Polsce jak byłam
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
No dobra trochę Was poczytałam, i wnioskuję że się te nasze małe ludki trochę nam pochorowały
, i buziaki dla wszystkich![]() ja lecę spać, bo po dzisiejszej nocy która trwała może ze 4 godz to ledwie zywa jestem ![]() , a czuję że dzisiaj lepiej nie będzie mały się tak kręci macha łapkami, no nie wiem co się dzieje ![]() No to do jutra!!!!
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam, że trzeci chłopak !! ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Mój dziadek, aczkolwiek w PL ja go eksploatuje
|
|
#2769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2770 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale poza tym super, że jesteś zadowolona oby dobrze się spisywał bajka kiepsko u Ciebie, wracaj do zdrowia tassia dla Macieja, zuch chłopak ![]() Ja też się odmeldowuję, ledwo patrzę na oczy, ale ślęczę przed kompem ![]() Dobranoc
|
|||
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla zmniejszenia zenskiej populacji w naszym domu ![]() i jak sie sprawdza? bo tz musi fure kupic i wlasnie poluje na to cos a musi tym jezdzic do hitlerowa
|
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza wymianami czesci, które sie zuzywają nic poza tym
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tez czasem bede musiala nim jezdzic a nie chce zeby stary babola strzelil ![]() ide spac, wzielam tabsa z nowego opakowania i boje sie ze wyrzygam |
|
|
|
|
#2775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis nie spal ale to po tym szczepieniu wiec bie wiem co jest przyczyna czy kp czy szczepienie Cytat:
martwi mnie to strasznie
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julek tez boi sie tescia :-P |
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
juz dawno bie bylo tak cicho na watku w tygodniu
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
no pisałam, że wątek powoli zdycha
|
#2779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a mozliwe ze moze miec rota bedac na nie szczepiona?
Cytat:
![]() a goraczki teraz nie miala jak szla spac. Jak sie tak strasznie darla wczesniej to ja wyslalam chwile na spacer z dziadkiem i jej po spacerze zeszlo to rozpalenie o dziwo Cytat:
![]() a co do plecow to uwazaj na siebie wiem ze ciezko jest jak dziecko wymaga noszenia, moze w takie ciezsze dni popros kogos do pomocyhmm nie znam sie ![]() mam lakcid biogaje i delicol, coz tu pasuje? Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- napewno jeszcze odżyje ![]() wierze w nas!!
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
ocywiscie ze moze zachorowac nawet jak.na rota szczepione
podobno.czesto przechodza mniej gwaltownie chorobe poza tym.jest tyle szczepow tego.rota ze szcepionka zabezpiecza.przed niewielkim odsetkiem a co do.watku naszego to.mysle ze to.kwestia pogody i dzieki temu bedziemy szybko wiedziec w ktorej czesci polski pada bi bedzie widac kto.na forum siedzi ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- a z drugiej strony w 10dni ymeczylysmy pol watku wiec zle nie jest
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
już prawie kończę nadrabianie
![]() cZarna mam taki sam płaszczyk dla młodej no i oczywiście różowy! dostałam w spadku po córce znajomej więc nie wybrzydzam co do kolory, ale ona jest dość cienka Kaśka dla Mikiego ! super, że już siedzi ![]() misia ale miło ze strony mamy, że chce taki fajny prezent zrobić my krzesełka nie mamy i póki co się nie zapowiada...bo kasy brak, ale może jakieś używane uda mi sie kupić ![]() kasiuni_a cieszę się, że chrzciny udane a tym opisem muszę przekonać męża żeby nie robić roczku w domu za pół roku. A co do piżamek dla starszaka to moja kuzynka kupuje wielkie pajace dla 7 latka, tylko takie bez stóp zakrytych, i on to uwielbia bo wtedy mu jest ciepło nawet jak sie w nocy rozkopietassia ale Wam fajnie z tym zooooooo też już chcę! my planujemy wypad jakoś w maju lub czerwcu do zoo w Ostrawie co prawda byłam tam raz, ale zakochałam się w nim lulla za zębolalogoasia dla Marcinamatall za raczkowanie, moja to się chyba do tego nigdy nie zbierze ![]() bajka Amelka jeszcze nie siedzi, a Ty pisałaś o rowerach. Rozumiem, że obstawiasz że Amelka do 9 miesiąca już będzie siedzieć ? My też chcemy kupić fotelik i jazda na rowery! ale wlaśnie jeszcze się nie orientowałam od kiedy takie foteliki w ogóle są? i gdzie kupujesz tę herbatkę z hippa? ja tego nigdzie nie widziałam o już doczytałam że carrefourpoliczanka o matko! współczuję całej sytuacji, ale gratuluję opanowania i szybkiej reakcji a co do piecyka to mój mąż nie jest specem, ale mówił że powodem może być słaba wentylacja, ale widzę że już do tego doszliście motylku ja pajace i śpiochy traktuję jak piżamę chyba z 1 raz zdarzyło mi się wyjść tak z małą do teściów, ale to dlatego że mała była marudna, a przebieranie jej by ją jeszcze rozwcieczyło, a teście nas wtedy tak na ostatnia chwilę zaprosili na obiad, ale u nich od razu jej przebralam na jakieś leginsy. Ale jak była młodsza to często po domu w tym chodziła, bo momentami nie miałam nic innego w co mogłabym ją przebrać, bo to tu ulała, tam coś się pobrudziło. A przez pierwszy miesiąc nic innego jej nie zakładałam praktycznie bo miałam kilka sztuk takich na nią wtedy pasujących (czyli mini rozmiar).Agnieszka zdrówka dla maluszka snow a melisę i mięte to jaką? taką do parzenia czy co? papuga nawet nie wiedziałam, ze to się tak nazywa dla mnie to po prostu niekapek a Alicja pije już z takiego od 2 miesięcy ![]() matall co do królisia to już rozumiem wraca do pracy dopiero po świętach, więc WRESZCIE ogarnę chatę czaszka ja teraz podaję głównie słoiczki bo była super promocja, ale tak jak nie mam kasy to gotuje sama isabellAlicja wypluwa smoczek, zaraz po zaśnięciu jajeszcze nie zdążyłam odpisac Ci w K. ale u nas płaska główka spowodowana jest ciągłym spaniem Alicji na plecach, i nie pomaga podkładanie nic pod plecy czy układanie na boku, bo zaraz spowrotem śpi jak chce czyli na plecach. Ale od kilku dni zaczęła spac na boku, więc może coś się plepszy, oby
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kupka zbita, jak plastelinka ![]() Cytat:
chyba jutro i tak na spróbę kupię 3 chyba się nie zmarnują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój zasypia teraz po 2o grubo, a czasem przed 21 ![]() wiecie, jakie ja mam zaległości w domowych robótkach, a nie siedzę na wizażu?
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna ja do zblendowanego dania już bo warzywka robię w szybkowarze na parze
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat to uwazam za fajna sprawe siostra z tzen maja wlasnie takie obraczki przerobia je ns jakie chcA bransoletka zlota mialaby byc wit d my na razie msmy brac podwojna dawke a jak zaczna sie slonecznr dni to normalnA Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdycha? Po prostu zaczyna normalnie funkcjonować ![]() IDĘ SPAĆ! Nie mam siły, skończyłam, co musiałam Okna nie umyte ![]() Ale reszta zaliczona i dodatkowo porządek na wieszakach i w szafce w kuchni
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
mnie znowu boli brzuch ja na @ a jej brak
już niech przyłazi, a nie mnie męczy tyle
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie martw się i tak bo to do 2giego roku życia ma czas żeby się naprostować. Co innego gdyby ta główką była bardzo płaska, ale jak na moje oko to jest lekko spłaszczona i jak Alicji urosną włoski to nic nie będzie widaćJa nadrobić nie dam rady, ale dzięki za kciuki jak zwykle ![]() Apropos głowki to na skanie wyszła minimalna poprawa. Prawie, że żadna ale coś tam jednak jest lepiej - grunt, że nie gorzej No i mało jej główka urosła przez 2 tyg więc też nie ma co liczyc na spektakularne efekty. Ogólnie gostek mnie troche wkurzył, bo jak się dowiedział, że jeszcze kasku nie chcemy (wiadomo - kask to kasa dla niego) i chcemy jeszcze jeden pomiar (idziemy za 3 tyg) to już taki nie był miły i zaczął mówić, ze dla niego ta główka to jednak krzywa trochę (na początku w ogóle nie mógł zauważyć) i Pola już za duża na repozycjonowanie i tylko kask pomoże. Ciekawe, bo pediatra mówi co innego![]() Więc trochę mnie zezłościł, że nagle z miłego doktorka zamienił się w niemiłego gościa, no ale trudno. Za 3 tyg biore TZ bo ja nie mam sił się użerać z chłopem ![]() Poza tym zamówiłam dziś wizytę do fryzjera na sobotę. Idę się wypielęgnować Mam nadzieje, że ktoś ogarnie te moje rozwichrzone kłaki bo pół mi już wypadło a druga połowa fatalna i przesuszona. Musze wreszcie o nie zacząć dbać bo zdziadzieje do reszty ![]() I byłyśmy w galerii handlowej na spacerze (tak wiem, dziwne, ale lało cały dzień, a już nie mogłam kolejny w domu usiedzieć ) i jestem mega zachwycona nosidłem. Pola też Jest super, więc polecam wszystkim którzy jeszcze się zastanawiają. Trochę kosztuje ale warto!I nic sobie nie kupiłam ale Pola dostała dresy za całe 7 dolczaków, a jakie fajne ![]() Dobra, nie nadrobie Was już dziś ale mimo, że mnei tu mniej to cały czas o Was wszystkich i każdej z osobna myśle ![]() ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- No właśnie
|
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja: ) ja za to dzisiaj idę się pielęgnować do fryzjera mam nadzieję, że wyjdzie tak jak chcę ![]() A gościu faktycznie dziwny
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam obrazek srebny Adasiowi z okazji chrztu z aniołkami. Dostał tylko jeden, ale taki mały.
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

)

zarowno w stroju lowieczki jak i okularkach 

A żeby tego było mało to jeszcze wychodzą jej górne i dolne dwójki więc w nocy budziła się co godzinę i to z takim płaczem jak jeszcze nigdy
, póżniej dałam mu surowe jabłko i było ok, za to smakował mu soczek jabłko-winogrona.
, i buziaki dla wszystkich

Może i ja spróbuję nakarmić Julka cycem przed snem 
[/RIGHT]

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)