Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 21:43   #2131
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
dzisiaj jesteśmy z TŻ 900 dni razem ...

a do ślubu zostało nam 200 kilka
Aż sprawdziłam i ja ze swoim dzisiaj mamy 1935 dzień razem

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy tort
3 piętra, okrągły, bez figurek, bo to sobie sami załatwimy.
3 p.-tort szwarwaldzki
2 p.-tort tiramisu
1 p.- tort owoce leśne
Smaki genialne, a wygląd mega pasuje do Waszego klimatu wesela!
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Amsterdam !! Moja ostatnia miłość jest kameralnie, przytulnie i pięknie. Ale musielibyście zahaczyć o inne miasta, bo na dłużej może wam tam zabraknąć atrakcji
Albo Andaluzja. Ostatnio Opium mi poleciła, trochę poczytałam i też chcę tam kiedyś pojechać
Któryś raz już mi ktoś Amsterdam podsuwa i nie wiem czy w końcu na nim nie stanie, choć wtedy pewnie będę żałować, że nie Paryż... Jeszcze mamy czas, jeśli w ogóle pojedziemy, to na spontanie w październiku Ale dziękuję za rady!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 21:47   #2132
Lg_ago
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Lin tort jest świetny ! Nie wiedziałam, że można tak smaki mieszać

exist padłam !! Trzymaj się tam !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 21:50   #2133
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dramat o teściowej w 3 aktach. 4 w toku.
Wybaczcie, to mój debiut.

AKT I, scena 1 i jedyna
Występują: Teściowa, Syn i Przyszła Synowa. Akcja dzieje się w zamierzchłej przeszłości.
Teściowa: Synu, nie wiem czy wiesz, Twoja chrzestna ma córkę. Trzeba ją zaprosić.
Syn: Wiem, ale nie widziałem jej z 10 lat. Nie wiem jak się nazywa, przecież wyszła za mąż. Dopiszemy ją.
Przyszła Synowa: Możemy Teściową prosić o nazwisko tej córki?
Teściowa: Nie znam. Poszukam zaproszenia. Dowiem się i dam Wam znać.

I tak upłynął wieczór i poranek - dzień pierwszy

I tak upłynął wieczór i poranek - dzień drugi

I tak upłynął wieczór i poranek - dzień dziesiąty

I tak upłynął wieczór i poranek - dzień dwudziesty piąty

I tak upłynął wieczór i poranek - dzień pięćdziesiąty

AKT II, scena 1 i jedyna
Występują:
Występują: Teściowa, Syn i Przyszła Synowa. Akcja dzieje się dawno.
Przyszła Synowa: Musimy zamknąć listę gości, nadal nie znam nazwiska córki Twojej chrzestnej, nie wiem jak jej mąż ma na imię.
Syn: Mamo?
Przyszła Synowa: Nie wiem, nie chce mi się szukać, nie będę się dowiadywać. Nie zapraszajmy jej! Jej brat do dziś nie pokazał nam zdjęć ze swojego wesela, ona Wam nie potrzebna na waszym! Nie proście jej, mnie się nie chce szukać jej danych.

AKT III, scena 1 i jedyna

Występują: Teściowa, Syn i Przyszła Synowa. Akcja dzieje się niedawno.
Syn:Mamo, Ty zapomniałaś że ta córka ciotki mieszka z nią w domu. Wypada dać jej zaproszenie, jak to będzie wyglądać.
Teściowa: Zaprośmy ją!
Przyszła Synowa: Rychło w czas. Zaproszenia zamówione, ale (z ironią w głosie) to żaden problem. Poprosimy tylko jej dane.
Teściowa: Nie znam. Poszukam zaproszenia. Dowiem się i dam Wam znać.
I tak upłynął wieczór i poranek - dzień pierwszy

I tak upłynął wieczór i poranek - dzień drugi

I tak upłynął wieczór i poranek - dzień dziesiąty

AKT IV, scena póki co 1
Występują: Syn, Przyszła Synowa, Matka Chrzestna, Jej Córka z Mężem, personalia nieznane. Akcja dzieje się w przyszłości.
Resztę napisze życie.

Moja nerwica is in progress.

nie mam pytań!!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 21:51   #2134
Lemon_Drop
Zadomowienie

Tysia masz masę argumentów za tym, żeby podwyżkę dostać, zwłaszcza że zwiększy ci się jeszcze zakres obowiązków... Orientujesz się ile mogłabyś zarobić na takim stanowisku w innej firmie?

Lin mniam mniam, tort zapowiada się przepysznie! Jakie za☠☠☠iaszcze torty ma ta cukiernia na stronie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Super! Dacie radę, trzymam kciuki!

My dziś zamówiliśmy autokar dla gości. Ślub o 16.00, autokar ma być na 17.00 i teraz się zastanawiam czy nie za późno. Ceremonia pewnie z 40minut, później życzenia, już sama nie wiem. Co myślicie? Na którą Wy umawiacie transport??
Dzięki Musimy zdążyć, grawer już wybrany

Co do autokaru to myślę że godzina jest ok

Exist powinnaś zostać dramatopisarzem !
A tak poważnie - to współczuję

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Obrączki kosztowały nas... 0zł, jeszcze dwie dychy nam oddali
Zostałaś mistrzynią
Stary 2014-04-01, 21:52   #2135
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Aż sprawdziłam i ja ze swoim dzisiaj mamy 1935 dzień razem

Smaki genialne, a wygląd mega pasuje do Waszego klimatu wesela!

Któryś raz już mi ktoś Amsterdam podsuwa i nie wiem czy w końcu na nim nie stanie, choć wtedy pewnie będę żałować, że nie Paryż... Jeszcze mamy czas, jeśli w ogóle pojedziemy, to na spontanie w październiku Ale dziękuję za rady!
W Paryżu sama nie byłam, ale Amsterdam polecam jak najbardziej !! Byłam chyba z 50 razy, a pojechałabym jeszcze nie raz Z Amsterdamu daleko do Paryża nie ma zoorganizawana wycieczka na 3 dni kosztuje stad 160 euro ze wszystkim (oprocz wejscia na wieżę koło 30 euro chyba)
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 21:54   #2136
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Mam!!! :love;
Załącznik 5635879

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Piękne

Cytat:
wiem właśnie taki miałam zamiar ale tylko jak zaczęłam temat to zaczęło się kręcenie nosem....
nie wiem jak podejść do tego tematu...
Ja myślę żer nie powinnaś aż tak naciskać oczywiście spróbuj jeszcze powalczyć ale jak trafisz na ścianę to lepiej przyjąć na razie umowę o pracę a potem dostać podwyżkę albo pogadaj o jakiejś premii może

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej

Nie zwolnili mnie jeszcze! Nie wiem czy im się odwidziało czy coś.. albo jeszcze zwolnią.
Cisza na razie.. ale i tak w między czasie szukam już pracy, nie będę pracować w takiej firmie, banda dziwaków.

A ze spraw ślubnych dzisiaj jedziemy rozdać pierwsze zaproszenia

Powodzenia w poszukiwaniach

U mnie zastój we wszystkim ;(

Cytat:

mam nadzieję że jednak nie będzie do końca dramat i skończy się dobrze

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-04-01 o 21:58
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 21:58   #2137
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:

bylam w obu miejscach i oba polecam najlepsze rozwiazanie lecicie do Amsterdamu kilka dni spedzacie tam, wsiadacie w pociag 3-4 godziny i jestescie w Paryzu i stamtad powrot do domu
Amsterdam jest bardziej chilloutowy i moim zdaniem tansza opcja, zdecydowanie polecam Heineken Experience, Ice bar i Sara's pancakes house - przepyszne nalesniki
a Paryz to tak bardziej romatnico

Dotka zaobraczki! super, ze tak sie wszystko wyjasnilo

Linaewen fajowy tort smaki i totalnie w Waszym stylu!

Exist masakra! trzymaj sie i nie denerwuj, bo szkoda Twoich nerwow

Sent from my iPad using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:02   #2138
Anesthesia
Wtajemniczenie

czarna, rabbitka, dzięki wielkie! Taki plan brzmi fajnie (z przemieszczaniem się), Amsterdam jako tańsza opcja brzmi korzystniej

Jutro do południa jedziemy po garniak
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:03   #2139
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Dzisiaj dotarły moje pudełka na ciasto. Mała rzecz, a cieszy. Sorki, że takie krzywe, ale składałam na szybko. Z 10 minut rozkminiałam, jak to zrobić Kupowane na allegro za 1 zł
proste i przez to naprawdę fajne
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, żeby była odpowiednie ilość osób u Ciebie
dzięki!
Cytat:
Zamówiliśmy tort
3 p.-tort szwarwaldzki
2 p.-tort tiramisu
1 p.- tort owoce leśne
śliczny! i pyszny!
Cytat:
wiem właśnie taki miałam zamiar ale tylko jak zaczęłam temat to zaczęło się kręcenie nosem....
nie wiem jak podejść do tego tematu...
Rzeczowo najlepiej. Przygotuj sobie argumenty do dyskusji. Wylicz:
- zakres obowiązków
- zalety Ciebie jako pracownicy- w stylu: wykształcenie, doświadczenie w poprzedniej i tej firmie- przecież pracując u nich nabrałaś doświadczenia i Twoja wartość wzrosła, znane programy, języki
- cechy osobowości- typu :sumienność, zdolność do pracy pod presją czasu?, punktualność, umiejętność pracy w grupie, negocjacji, organizacji, odpowiedzialność, komunikatywność, itd.
- zbliżający się zwiększający się zakres obowiązków.
I pamiętaj- bez emocji! Bez drżenia głosu, smutnych oczu nie bądź bidna niepewną swego ofiarą, tylko silną znającą swoją wartość kobieta Wiem że to działa, bo przetesowałam na 2 największych skurczybykach w dwóch różnych firmach (prezesach)
Masz coś ewentualnie innego na oku? Za min 1600, z Twoim doświadczeniem i wykształceniem ,nie powinnaś mieć problemu czegoś znaleźć
Wiem, że są premie i podwyżki, ale ciężko o nie też trzeba walczyć (wygląda to tak jak walka o warunki unowej mowy). Poza tym to co wynegocjujesz na początku to jedyny gwarant. Chyba że nie widzisz szansy na inną pracę, to zdaj się na te bonusy ze strefy marzeń
Jest jeszcze jedna opcja! w przypadku premii i podwyżek- wpisać je do umowy. Tzn jak często i w jakiej wyokości Ci będą przysługiwać. Np podwyżka 10% co roku, lub np kilakset złotych premii co jakiś czas.
Przepraszam jeśli powiedziałam za dużo
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:13   #2140
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:

Wybacz, ale
Chociaż wiem, że pewnie Tobie nie jest do śmiechu Dobrze, że nie kazała Wam napisać na zaproszeniu Matka Chrzestna z rodziną

W mojej rodzinie tak zrobili ciotce, nie znali adresów i zapewne też nazwisk jej córek i ich dorosłych już dzieci, więc zaprosili ciocię z rodziną Zamiast 8 zaproszeń, poszło 1 i było po problemie
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:15   #2141
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Rzeczowo najlepiej. Przygotuj sobie argumenty do dyskusji. Wylicz:
- zakres obowiązków
- zalety Ciebie jako pracownicy- w stylu: wykształcenie, doświadczenie w poprzedniej i tej firmie- przecież pracując u nich nabrałaś doświadczenia i Twoja wartość wzrosła, znane programy, języki
- cechy osobowości- typu :sumienność, zdolność do pracy pod presją czasu?, punktualność, umiejętność pracy w grupie, negocjacji, organizacji, odpowiedzialność, komunikatywność, itd.
- zbliżający się zwiększający się zakres obowiązków.
I pamiętaj- bez emocji! Bez drżenia głosu, smutnych oczu nie bądź bidna niepewną swego ofiarą, tylko silną znającą swoją wartość kobieta Wiem że to działa, bo przetesowałam na 2 największych skurczybykach w dwóch różnych firmach (prezesach)
Masz coś ewentualnie innego na oku? Za min 1600, z Twoim doświadczeniem i wykształceniem ,nie powinnaś mieć problemu czegoś znaleźć
Wiem, że są premie i podwyżki, ale ciężko o nie też trzeba walczyć (wygląda to tak jak walka o warunki unowej mowy). Poza tym to co wynegocjujesz na początku to jedyny gwarant. Chyba że nie widzisz szansy na inną pracę, to zdaj się na te bonusy ze strefy marzeń
Jest jeszcze jedna opcja! w przypadku premii i podwyżek- wpisać je do umowy. Tzn jak często i w jakiej wyokości Ci będą przysługiwać. Np podwyżka 10% co roku, lub np kilakset złotych premii co jakiś czas.
Przepraszam jeśli powiedziałam za dużo
super rada tylko, że mój dyrektor to dusigrosz i niestety nie za bardzo szanuje ludzi...... jutro chyba pójdę na całość jutro
Stary 2014-04-01, 22:17   #2142
exist_
Zakorzenienie

Ja się absolutnie nie obrażę, że się z tego śmiejecie, bo sama bym się śmiała jakby to któraś z Was wrzuciła.
Jak Wam to napisałam to od razu mi lepiej Nawet się uśmiecham pod nosem.
Paula - zaproszenie z rodziną nie przejdzie, bo ciotka chrzestna ma jeszcze jedną córkę której absolutnie nie wolno prosić, a tak "z rodziną" by przyszła i wojna by była
Stary 2014-04-01, 22:29   #2143
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
brawa za umiejętności pisarskie
przepraszam ale uśmiałam się
i współczuję Ci bardzo!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:32   #2144
activelifestyle
Rozeznanie

TysiaBB1989 - strasznie współczuję sytuacji z pracą. Miałam Ci doradzić, ale już chyba wszystko powiedziała ewaden, więc nie będę się powtarzała Trzymaj się kochana i nie daj się tym pijawkom!

Cytat:
Zamówiliśmy tort
3 p.-tort szwarwaldzki
2 p.-tort tiramisu
1 p.- tort owoce leśne
genialny

Cytat:
Dzięki dziewczyny, jaram się jak nie wiem!

Dodam jeszcze, że obrączki są IDEALNE, dokładnie takie miały być. To, co chcieli nam dać w sobotę było jakąś pomyłką
Bez porównania.

Obrączki kosztowały nas... 0zł, jeszcze dwie dychy nam oddali
no to jest wiadomość Super

exist_ ja bym chyba zabiła teściową

Cytat:
Jutro do południa jedziemy po garniak
Udanych łowów Pochwal się jutro czego dokonaliście

Edytowane przez activelifestyle
Czas edycji: 2014-04-01 o 22:33
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 22:51   #2145
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
to zróbcie tak jak my - kilka dni w Paryżu, a później autostradą do Amsterdamu . Daleko nie jest. My całą trasę zrobiliśmy autem, po drodze jeszcze o Berlin zachaczylismy.

existmasz talent do pisania dramatów a teściowa do ich urządzania
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 23:26   #2146
marlenqa22
Zadomowienie

Melduję że pierwsze zaproszenia rozdane

Ale to męcząca sprawa! Byliśmy w trzech domach, niestety na więcej czasu nie starczyło bo każdy chciał gadać.

Ale było bardzo miło )

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 23:44   #2147
zły jeż
Raczkowanie

Witam Was i biorę się za nadrabianie wątku.
Niestety ostatnio mam bardzo mało czasu. Nie tylko obowiązki zawodowe, sprawy weselne, ale jeszcze wykańczanie mieszkanie - wykańcza mnie psychicznie.

Z weselnych rzeczy wczoraj podpisałam umowę na salę. Musimy się jeszcze umówić na degustację naszych wybranych potraw no i wpłacić zaliczkę

exist - współczuję, a przy tym zgadzam się z przedmówczyniami - świetnie to opisałaś, masz talent
Stary 2014-04-02, 00:03   #2148
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
jutro chyba pójdę na całość jutro
Trzymam za Ciebie kciuki! Oby ułożyło się po Twojej myśli
Stary 2014-04-02, 00:21   #2149
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziewcyzny mam pytanie planuję się malować sama i powoli sobie kupuje już niezbędne kosmetyki i zna moze któraś jakiś podkład który nie jest bardzo kryjący (nie mam żadnych nie doskonałości) a który będzie ładnie wyglądał przez cały dzień i noc? do tej pory używałam Rimmel match perfection i niby jest dobry ale czegoś mu brakuje
Ja się będę malować sama to napiszę moje wybory. Z racji tego, że nie wydaję kasy na usługę to postanowiłam wydać na produkty Stwierdziłam, że nawet jak wydam trochę więcej na kosmetyki to nie będzie to wydatek na marne bo potem przez długi czas jeszcze będę te produktu użytkować.
Ja stawiam na:
- baza pod makijaż - tu jeszcze myślę
- korektor - mam MAC Pro Longwear (KLIK), jak zastyga to już się nigdzie nie "rusza" i jest na tyle lekki, że jest bardzo dobry pod oczy. I piekielnie wydajny. Mam go już półtora roku i końca nie widać.
- podkład - stawiam na MUFE Mat Velvet + (KLIK) lub Laura Mercier Oil Free (KLIK) ten drugi głównie ze względu na kolor chcę przetestować, jest dostępny odcień mega jasny i mega żółty Jeszcze nie wiem który wybiorę... Ten MUFE pięknie się trzyma, pięknie radzi sobie z przetłuszczaniem i przy tym nie jest w ogóle ciężki. Nie jest mega kryjący (nie znoszę takich, dla mnie im lżejszy tym lepszy) syfki mi normalnie było przez niego widać (ja się tym nie przejmuję na co dzień), ale reszta twarzy była tak pięknie ujednolicona Moim zdaniem też pięknie wygląda Chanel Vitalumiere Aqua (KLIK), no ale on dla mnie jest ciut nie pasujący, bo ja muszę mieć matujące rzeczy na twarz. Niestety są to straaaaasznie drogie produkty, dlatego mam problem z wyborem. Pewnie kupię tą Laure mercier Oil Free ze względu na kolor, bo u mnie to z tym istna masakra...
Ewentualnie można pójść gdzieś po próbkę jedną czy drugą, sprawdzić jak działają różne podkłady, zaoszczędzić tą próbkę bądź pójść bo jeszcze jedną i skorzystać z niej w dniu ślubu. Normalnie tego nie pochwalam, ale na ten jeden najważniejszy dzień moim zdaniem można kombinować ile wlezie
- puder - MUFE HD sypki puder utrwalający (yyyy to chyba ten: KLIK). Ten głównie dlatego, że jestem mega blada i muszę mieć puder biały, który nie daje nawet krzty koloru. Do poprawek mam teraz używany z Yves Rocher (KLIK)
I przede wszystkim!!!!!:
Utrwalająca mgiełka z MUFE, o taka -> KLIK
Jest genialna, naprawdę. Wypróbowałam ją już na weselu koleżanki. Makijaż się trzymał idealnie. Cera mi się przetłuściła (bo nie użyłam nic matującego, bo nie miałam wtedy), a makijaż był na swoim miejscu. Nic się nie zważyło, wyglądał jak dopiero nałożony. Tłustą cerę czułam pod palcami jak dotykałam twarzy, ale nie było to w ogóle widoczne.

Ogólnie jak masz jakiś tam budżet przeznaczony na to, to moim zdaniem najlepiej zainwestować w mgiełkę (są chyba różne rozmiary) i podkład. A jeśli chodzi o resztę to prawie każdy przyzwoity produkt da radę.

A, jeszcze jedna ważna rzecz! Dopasuj podkład do swojego kremu, którego użyjesz. Jeśli używasz kremu bardziej tłustego to podkład na bazie wody, nie ważne jak mocno go zacementujesz, zjedzie ci z twarzy. Musisz dopasować wodę do wody lub olej do oleju

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
SUper prezenty!
No nie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
My też myśleliśmy o Turcji, ale znajomi nam odradzili i w biurze podróży też mówili, że to średni wybór jak na podróż poslubną. Ale tak czy siak na pewno kiedyś się tam wybierzemy
Czemu akurat na podróż poślubną kiepski? W sensie mało chilloutu a dużo bieganiny? Czy coś innego?

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
my byliśmy w Paryżu 2 lata temu, podczas zaręczyn to piękne miasto, jedno z moich ulubionych. byłam tam też kiedyś z rodzicami. bardzo chętnie pojadę tam jeszcze raz, ale nie na podróż poślubną. tam trzeba przygotować się na bieganinę, trochę chaosu i dużo ludzi. na podróż poślubną wolę troszeczkę wolniejsze tempo, kilka dni spędzonych na plaży, kilka na powolne zwiedzanie
a co do Fuerta, to jeszcze zobaczymy czy to w ogóle wyjdzie także jeszcze nie ma czego zazdrościć
Też sobie tak wyobrażam podróż poślubną relaks, totalny wypoczynek, nie martwienie się niczym, nie ganianie za niczym...

A Paryż baaardzo bym chciała zobaczyć

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jak żałuję że dopiero teraz znalazłam ten wątek.... ja mam ślub 9 sierpnia, już prawie wszystko załatwione właściwie oprócz tortu
Łaaaał Wszystko? A ja maj i jeszcze jestem w ciemnej

Cytat:
wiem, że nie jest to forum na tego typu sprawy, ale nie ma mi kto poradzić.
niedawno skończyłam studia zaoczne i mam tytuł mgr inż. zarządzania i inżynierii produkcji. pracuje już 4 lata. w obecnej firmie pracuje już prawie 1,5 roku i wszystko jest spoko oprócz jednego pieniędzy... są wręcz żałosne, na start dostałam umowę zlecenie za 1600 zł na rękę i przy określeniu na początku niewielkiego zakresu pracy, obecnie zajmuje się bardzo dużo ilością rzeczy, bardzo istotnych dla firmy, ( kontakty z zagranicznymi i krajowymi klientami, spotkania z zagranicznymi klientami, nadzór nad produkcją wzorów, nadzór nad wprowadzaniem nowych produktów do produkcji, wystawianie faktur, skomplikowany projekt naszego klienta, itd) nigdy nie wychodzę po 8 godzinach z pracy, mam telefon służbowy, jeżdżę na delegacje itd, i zaproponowano mi prace na stałe ale .... no właśnie dalej za taką samą kasę .... 1600 zł na rękę. za niedługo moja szefowa idzie na macierzyńskie i zostaje sama, już mi zapowiedzieli, że nikogo dodatkowego nie zatrudnią i zostanę sama. bardzo lubię tą pracę ale same przyznacie, że taka stawka to ..........

bardzo chciałam taką umowę, ale nie za taką stawkę..... nie wiem co mam jutro zrobić bo mam podpisać tą umowę .....
Powtórzę co dziewczyny pisały: negocjuj stawkę, masz dyplomy, doświadczenie, sprawdzasz się tam i jeszcze chcą cię samą zostawić. Masz podstawy do negocjacji. Ta stawka jest stanowczo za niska. Jak nie dadzą więcej to przyjmij tą umowę tylko po to, żeby nie zostać na lodzie jak będziesz szukała nowej pracy. Ale sprawdź wcześniej dokładnie warunki zwolnienia się z pracy! Nie wiem czy to jest regulowane kodeksem pracy, ale wiem że często na początku ma się miesiąc wypowiedzenia, a potem 3.

Szczerze mówiąc to moim zdaniem już dawno temu powinnaś negocjować podwyżkę mając normalnie umowę zlecenie.
Nie można się tak kurczowo trzymać jednego miejsca pracy, bać się poprosić o podwyżkę "bo mnie zwolnią". Warto próbować, wysyłać cv, chodzić na rozmowy, bo dopóki same się nie nie ogarniemy to nikt sam z siebie nie będzie nam kasy do kieszeni wpychał

Cytat:
Jest nas więcej A miałam plan mieć zaproszonych wszystkich gości do końca lutego
Ja też

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Ja myślę żer nie powinnaś aż tak naciskać oczywiście spróbuj jeszcze powalczyć ale jak trafisz na ścianę to lepiej przyjąć na razie umowę o pracę a potem dostać podwyżkę albo pogadaj o jakiejś premii może
Premie tak naprawdę to więcej łażenia i proszenia się, spełniania jakichś reguł i innych pierdół, że często jest tak, że te premie to są tylko możliwe na papierze. Musi zawalczyć o swoje. A jak nie dostanie to tak jak pisałam, zostać przy zleceniu albo wziąć ten etat, ale szukać nowej roboty. Naprawdę, nie dajmy się wyzyskiwać! Ceńcie siebie i swoje umiejętności i doświadczenie!

Strach przed brakiem pracy jest duży, ale nie dajmy się zwariować. Mając kilkuletnie doświadczenie w pracy naprawdę można szukać ciekawych ofert za godziwe pieniądze.

Dziś znów sporo zaproszeń rozdaliśmy i od razu zostały potwierdzone przybycia
Umówiłam się też z panią fryzjerką jest to fryzjerka, do której chodzi moja koleżanka więc to ona mnei w sumie umawiała, ale okazało się ze nie idę na fryzurę próbną, idę na "konsultacje ślubne" normalnie ą ę polega to na tym, że przez 2 godziny kombinujemy różne opcje na bazie mojego zamysłu i sprawdzamy co się najlepiej sprawdza Dopiero po tym idę na fryzurę próbną, gdzie robimy to co uznałyśmy było najlepsze i wtedy umawiam się na to rano, żeby jak najdłużej w niej łazić i zobaczyć czy się wszystko dobrze trzyma itd, czy nadal mi się podoba Jak jest wszystko ok to powtarzamy to w dniu ślubu

I dziewczyny znów muszę pochwalić panią Magdę z Madonny w Warszawie, jest niesamowita! Ostatni raz byłam tam no z pół roku temu. Zadzwoniłam spytać się czy jest możliwa jedna zmiana w mojej sukni. Przedstawiłam się przez telefon, a pani Magda od razu mnie skojarzyła, wiedziała jaka suknia, kiedy ślub. Wszystko pamiętała pół roku później! I serio to było tak szybko, że na pewno nie sprawdziła w papierach!
Zapewniła, że wszystko co chcę da się zrobić i mam dzwonić do niej umówić się na przymiarkę przed świętami

Się rozpisałam

Edytowane przez Grace O Malley
Czas edycji: 2014-04-02 o 01:25
Grace O Malley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 05:40   #2150
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że podróż poślubna na tapecie-my właśnie ostatnio , zamiast wyjazdu w Alpy(no proszę Was, Alpy we wrześniu? a co to gór w Polsce nie mamy?) zaczęliśmy się zastanawiać nad opcją wyjazdu do Holandii z rowerami(moja siostra była tydzień i wróciła zachwycona) albo do Skandynawii-moje marzenie od dawna. Mama przerażona, że jak to tak, że nawet po ślubie nie chcemy nad morze, że wrzesień w Grecji też jest ciepły, chociaż nie ma upałów... Tyle, że jak do Grecji czy gdzieś nad basen morza Śródziemnego to ja chcę czerwiec-sierpień wyjeżdżać, później to mnie nie rajcuje w ogóle. We wrześniu to się zwiedza

Nasz tort też uwielbiamy. A i cena mnie pozytywnie zaskoczyła, bałam się, że będą chcieli dwa razy tyle...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 07:45   #2151
enzunio
BAN stały

exist widzę, że cyrki z teściami nie tylko u mnie...

Mam jeden dzień urlopu!! I jadę dziś zamawiać tort
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:35   #2152
cashmere
Zakorzenienie

exist co za masakra z Twoją teściową, współczuję

My dziś jedziemy zapraszać mojego chrzestnego, z którym nie utrzymuję tak naprawdę kontaktu. Ma on dwójkę dorosłych dzieci, które już z nim nie mieszkają. Mama sugerowała żeby je zaprosić, ale ja nawet nie wiem jak one wyglądają, widziałam je jakies 15 lat temu, gdzieś w przelocie na ulicy właśnie z moim chrzestnym. Chrzestnego gdyby nim nie był, na pewno bym nie zapraszała.. To chyba nie będzie nietaktem że ich nie prosimy?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:37   #2153
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Mam!!! :love;
Załącznik 5635879
śliczne! normalnie zostałaś mistrzynią w kupowaniu obrączek! i to jeszcze jesteś 2 dyszki do przodu

Cytat:
Zamówiliśmy tort
3 p.-tort szwarwaldzki
2 p.-tort tiramisu
1 p.- tort owoce leśne
śliczny i jaki pyszny będzie! zazdraszczam

Cytat:
[CENTER][B]Dramat o teściowej w 3 aktach. 4 w toku.
Moja nerwica is in progress.
kolejna super-teściowa w akcji. współczuję, ale masz zdolności pisarskie to jest plus

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
exist

daj znać co tam wybrałaś

u nas jak na razie spokój, zostały 24 dni, wczoraj ustaliłam szczegóły odnośnie mojego bukietu i ustrojenia kościoła. W sumie do załatwienia mam drobiazgi typu przygotować koszyczek ratunkowy PM czy winietki. Aaaa... i odebrałam wczoraj suknię

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:45   #2154
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Hej dawno mnie nie było początek roku u mnie w pracy to istny koszmar Termin pierwszy ostateczny 31 styczeń, termin drugi 31 marzec, termin trzeci 30 kwiecień - jak to wszystko przeżyję to wracam do Was 2/3 noworocznej masakry mam już za sobą, został mi miesiąc bardziej intensywnej pracy i wracamy na normalne tory Popołudniami gonimy z tż z remontem, już mam serdecznie dość wszystkiego. Mam teraz chwilkę to lecę ponadrabiać...

Ze spraw ślubnych to wczoraj zamówiliśmy zaproszenia, a dzisiaj idziemy zamówić obrączki
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:49   #2155
mojakaren
Zakorzenienie

exist_ niby dramat a komedia
masakra
czekamy na ciąg dalszy!

Anesthesia ale fajna babeczka z salonu - od razu się człowiek inaczej czuje jak wie, że nie jest dla kogoś masówką tylko jest traktowany indywidualnie

Cytat:
. Tyle, że jak do Grecji czy gdzieś nad basen morza Śródziemnego to ja chcę czerwiec-sierpień wyjeżdżać, później to mnie nie rajcuje w ogóle. We wrześniu to się zwiedza
.
dokładnie uważam identycznie jak Ty!
Dlatego my stawiamy na Włochy w październiku - idealny czas na zwiedzanie, ludzi mniej, po sezonie lepsze ceny itd.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
powodzenia!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:56   #2156
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczne, gratulacje a jaką będziesz mieć wysokość obcasa?
2,5cala to chyba 6cm..? nie jestem pewna

dziekuje za wszystkie gratulacje dam znac jak buty przyjda,czy sa wygodne
od piatku zaczynam prace i czasu bede miec jeszcze mniej ale weekendowo bede staraka sie nadrabiac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:59   #2157
Lg_ago
Zadomowienie

mojakaren i jak idzie walka z zaproszeniami ?

Cytat:
Ja się absolutnie nie obrażę, że się z tego śmiejecie, bo sama bym się śmiała jakby to któraś z Was wrzuciła.
Jak Wam to napisałam to od razu mi lepiej Nawet się uśmiecham pod nosem.
Paula - zaproszenie z rodziną nie przejdzie, bo ciotka chrzestna ma jeszcze jedną córkę której absolutnie nie wolno prosić, a tak "z rodziną" by przyszła i wojna by była
Żeby się teściowej córki nie pomyliły i nie zaprosiła tej niechcianej Matulku, jakie zamieszania Cierpliwości i siły dla Ciebie !!

Cytat:
Widzę, że podróż poślubna na tapecie-my właśnie ostatnio , zamiast wyjazdu w Alpy(no proszę Was, Alpy we wrześniu? a co to gór w Polsce nie mamy?) zaczęliśmy się zastanawiać nad opcją wyjazdu do Holandii z rowerami(moja siostra była tydzień i wróciła zachwycona) albo do Skandynawii-moje marzenie od dawna. Mama przerażona, że jak to tak, że nawet po ślubie nie chcemy nad morze, że wrzesień w Grecji też jest ciepły, chociaż nie ma upałów... Tyle, że jak do Grecji czy gdzieś nad basen morza Śródziemnego to ja chcę czerwiec-sierpień wyjeżdżać, później to mnie nie rajcuje w ogóle. We wrześniu to się zwiedza

Nasz tort też uwielbiamy. A i cena mnie pozytywnie zaskoczyła, bałam się, że będą chcieli dwa razy tyle...
Skandynawia i rowery Tak, tak !
Orientowałaś się jak z przewozem rowerów jest?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:00   #2158
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Powtórzę co dziewczyny pisały: negocjuj stawkę, masz dyplomy, doświadczenie, sprawdzasz się tam i jeszcze chcą cię samą zostawić. Masz podstawy do negocjacji. Ta stawka jest stanowczo za niska. Jak nie dadzą więcej to przyjmij tą umowę tylko po to, żeby nie zostać na lodzie jak będziesz szukała nowej pracy. Ale sprawdź wcześniej dokładnie warunki zwolnienia się z pracy! Nie wiem czy to jest regulowane kodeksem pracy, ale wiem że często na początku ma się miesiąc wypowiedzenia, a potem 3.

Szczerze mówiąc to moim zdaniem już dawno temu powinnaś negocjować podwyżkę mając normalnie umowę zlecenie.
Nie można się tak kurczowo trzymać jednego miejsca pracy, bać się poprosić o podwyżkę "bo mnie zwolnią". Warto próbować, wysyłać cv, chodzić na rozmowy, bo dopóki same się nie nie ogarniemy to nikt sam z siebie nie będzie nam kasy do kieszeni wpychał

[...]
Premie tak naprawdę to więcej łażenia i proszenia się, spełniania jakichś reguł i innych pierdół, że często jest tak, że te premie to są tylko możliwe na papierze. Musi zawalczyć o swoje. A jak nie dostanie to tak jak pisałam, zostać przy zleceniu albo wziąć ten etat, ale szukać nowej roboty. Naprawdę, nie dajmy się wyzyskiwać! Ceńcie siebie i swoje umiejętności i doświadczenie!

Strach przed brakiem pracy jest duży, ale nie dajmy się zwariować. Mając kilkuletnie doświadczenie w pracy naprawdę można szukać ciekawych ofert za godziwe pieniądze.
Powycinałam część żeby skrócić, ale ze wszystkim się zgadzam. Polać jej! Mądrze gada
Co do okresów wypowiedzenia to o ile dobrze kojarzę obowiązuje:
2 tygodnie, gdy pracownik był zatrudniony krócej niż 6 miesięcy
1 miesiąc, gdy pracownik był zatrudniony co najmniej 6 miesięcy
3 miesiące, gdy pracownik był zatrudniony co najmniej 3 lata

Brawo za postępy w rozdawaniu zaproszeń U nas też to się posuwa do przodu więc z siebie też jestem dumna
W sobotę mam umówiony makijaż próbny, fryzurę próbną, spotkanie z florystką, i podaję dokładne ilości ciasteczek drobnych na paczki Zasmakuje też tortu w tej cukierni, bo mają prawie połowe tańszy niż ten który mi restauracja załatwia. W restauracji tort na 90 os kosztuje 900zł, a w cukierni 540zł. Oni robili mojej siostrze na wesele, był pyszny! ale smak był inny niż te które mają teraz w ofercie, więc muszę popróbować.
Stary 2014-04-02, 09:01   #2159
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Wybacz, ale
Chociaż wiem, że pewnie Tobie nie jest do śmiechu Dobrze, że nie kazała Wam napisać na zaproszeniu Matka Chrzestna z rodziną

W mojej rodzinie tak zrobili ciotce, nie znali adresów i zapewne też nazwisk jej córek i ich dorosłych już dzieci, więc zaprosili ciocię z rodziną Zamiast 8 zaproszeń, poszło 1 i było po problemie
No pewnie, po co się przejmować

Cytat:
Moja matka też nie może przeżyć, że nie chcemy w ciepłe kraje, tylko będziemy się szlajać brudni po Tatrach Pomysł z Holandią albo Skandynawią bardzo mi się podoba Norwegia mi się marzy Tylko drogo tam bardzo.
Exist padłam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:06   #2160
ysia
Zadomowienie

Dziewczyny zamawiałyście coś z toowe.pl? Ja zmówiłam od nich kolczyki, tydzień temu mieli wysłać i nadal nie ma... To normalne że mają takie opóźnienia?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości