|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
kochane brawa za nowe miesiące,tygodnie
![]() ![]() ja jeszcze w tyle za Wami ale to dobrze,bedziecie juz miałymaluszki to będziecie mi doradzać ![]() takie mamy forumowe
|
#3813 | ||
|
Zadomowienie
|
spoznione sto lat
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i 100 lat oj tak gratulacje ![]() dzień dobry ja dziś pobudka o 4, odwiozłam męza na busa i wróciłam do domu dalej chrapać... ugotuję na dziś obiad i jade na miasta do UP
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Ania0104 Sto lat, i przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania
A ja właśnie wstałam, zjadłam śniadanie i dzisiaj nie ruszam nawet palcem jestem wykończona, nogi mnie bolą i w ogóle wyglądają jak nogi słonia![]() Mam nadzieję że mi się dzisiaj humor poprawi, wczoraj troszkę mi się smutno zrobiło po rozmowie z mamą i sobie popłakałam, niby nic się nie dzieje, wiedziałam że tak będzie ale uświadomiłam sobie że po porodzie nie będzie ze mną mamy, był czas że kłóciłyśmy się non stop nie sądziłam że kiedyś będzie mi jej brakować, może też troszkę zazdrość mnie zżera jak opowiadała mi wczoraj jak pomaga mojej siostrze po porodzie to poczułam naprawdę duży żal bo przy siostrach moich zawsze była i jest, a przy mnie Ok wyżaliłam się mam nadzieję że już będzie lepiej...
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny bede zamawiała butelki chce taka 260 mll http://allegro.pl/butelka-antykolkow...114103895.html
i chciała bym jeszcze mniejszą 150 mll tylko orientujecie sie może czy one tez są z czujnikiem ? bo chciala bym obie takie same z rurką i czujnikiem... Tylko coś nie moge znalezc u tego sprzedawcy były prędzej za 13,50 chyba ale nie ma teraz jest jedna ale za 27 zł prawie... taka róznica w cenie między ta duża która kosztuje połowe mniej prawie,dziwne
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-04-02 o 09:19 |
|
|
|
#3817 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() na puchnięcie kostek polecam leżenie z nogami w górze i smarowanie chłodzącym żelem z Perfekta Mama jeśli dobrze pamiętam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3818 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gratuluję tc i brawa za glukozę ![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
Berenika_26 a jak one sie sprawdzaja ??
myslisz ze 2 szy mi starcza butelek? jedna duża druga mała?
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45854093] tak, te mniejsze też są z czujnikiem, mam taką w domu nawet jak się to myje te butelki z tym czujnikiem, można jakoś normalnie je myć? bo mi się to trudne wydaje |
|
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
co do mycia tez sie zastanawiam jak to myć?
|
#3822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak czytam co dziewczyny robiły (a to ugotowałam, to posprzątałam, a to spacerek) to naprawdę zazdroszczę a potem mam wyrzuty sumienia... Bo nie jedna kobieta chętnie by się ze mną zamieniła... (np te co dzieci mieć nie mogą). Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45854093]a dlaczego mama nie chce być przy Tobie, jeśli mogę spytać??[/QUOTE]
Nie tyle że nie chce co raczej nie może, ja rodzę w Austrii a to jednak spora odległość siostry wszystkie są "na miejscu" w sąsiednich wioskach mieszkają i mama codziennie tam może i właściwie prawie codziennie jeździ. Nie mogę narzekać wiem że gdy tylko będzie mogła to pomoże mi teściowa, ale po pierwsze teściowa to nie mama, a po drugie wiem że teściowa ma ogrom pracy i sama bardzo mało czasu na cokolwiek nie miałabym nawet sumienia ją prosić o to żeby przyszła i chociażby pomogła mi w domowych obowiązkach. Ale ok dość użalania się już mi przeszło chyba, czasami łapie doły bo wiadomo mimo znajomych, męża i jego rodziny brakuje mi mojej rodziny a to że nie pojedziemy na święta przechyla czasami szalę i zwyczajnie mi ciężko, do tego dochodzą hormony ciążowe, gorsze samopoczucie no i same wiecie jak jest
|
#3824 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- dla zainteresowanych: w Biedronce są torby "sportowe" za 14,99zł. Niezbyt duże i bez mniejszych kieszonek, ale jako druga, dodatkowa torba do szpitala myślę, że się przyda ja kupiłam
|
||
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45854368]hmm... to zależy czy będziesz karmić tylko z butelki, czy też z piersi.. No bo jeśli tylko z butelki, to już zależy od Twojej wygody, czy od razu po jedzeniu będziesz ją myć i wyparzać, czy nie będziesz miała na to od razu czasu/ochoty. Co do sprawdzania się, to zależy oczywiście od dziecka. Dużo mam je poleca, dlatego ją zakupiłam. Ale mój Adaś jej nie polubił, smoczek był za miękki i wpadał do środka, mały nie mógł go złapać i się denerwował tylko...
tak, bez problemu. Wszystko się tam da rozłożyć na kilka części ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- dla zainteresowanych: w Biedronce są torby "sportowe" za 14,99zł. Niezbyt duże i bez mniejszych kieszonek, ale jako druga, dodatkowa torba do szpitala myślę, że się przyda ja kupiłam [/QUOTE]to jeszcze poczekam może z butelkami,bo szczerze zastanawiam sie nad tymi TT i nad Aventem jak myslicie?? te aventy nie maja zadnych rurek to pomyslałam ze te tt beda lepsze... no cóz poczekam może jeszcze ktos sie wypowie ![]() A co do toreb to polece dziś sprawdzić do biedrony bo puki co mama mniejsza walizke taka na 1 osobę do spakowania to akurat ale pampki i rzeczy dla dziecka nie wejdą juz
|
#3826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na czytaniu też nie mogę się wogóle skupić. 3 książki zaczęłam już czytać i każda poszła w kąt. No i wczoraj troszkę po domu pochodziłam. Wiadomo rzeczy ze szpitala wypakować, wyprać, umyć włosy, wykąpać się, zejść na obiad itp i już czułam bóle brzucha i w krzyżu Do szpitala mąż mi laptopa przywiózł i jak nie lubie filmów i seriali oglądać tak wciągnął mnie serial "Teoria wielkiego podrywu" nie wiem czy oglądałaś. Więc polecam.
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam aventa tez niby antykolkowe czy dobre nie wiem okaże się jak dziecko będzie na świecie. Pewnie to zależy od dziecka i od mamy jedne lubią aventa drugie TT a jeszcze inne nuka czy canpola
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy sie w 29tc
jeszcze troszke moj kregoslupie ... co do lezenia to ja juz mam na prawde dosc .. a z kolei jak sie przejde na spacer to umieram. ja polecam ksiazke jak i serial gra o tron ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień ![]() a ja polecam serial jak poznałem Waszą matkę
|
|
|
|
|
#3830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Mam za sobą kolejną bezsenną noc. Po kilku dniach takiego wysokiego tętna, wczoraj wieczorem nagle spadło mi do 70 i myślałam, że się uduszę
A dzisiaj okazałam się mistrzynią gospodarowania czasem O 7 poszłam do laboratorium, pobrali mi krew, wypiłam te nieszczęsną glukozę w ciągu tych 2 godzin zaliczyłam dentystę i wróciłam na ostatnie pobranie Wróciłam głodna i zmęczona jak nieszczęście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też kupię aventa, ale czy się sprawdzi zobaczymy. Bratowa mi ostatnio mówiła, żeby kupić na początek jedną butelkę na próbę, bo może się okazać, że dziecko w ogóle nie będzie chciało z niej pić. Ona kupiła cały zestaw, chyba z 5 tych butelek jakiejś konkretnej dobrej firmy a jej synek gustował do końca w jakiś bezfirmowych z Reala i nic innego nie wchodziło w grę. Potem sobie w brodę pluła, że tyle kasy bez sensu wydała. |
||
|
|
|
#3831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeszcze troszkę mój kręgosłup tez juz boli ....
|
|
#3832 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zaliczyłam z rana Lidla i zakupiłam wielofunkcyjnego blendera wróciłam zjeść śniadanie i lecę na miasto po tenisówki dla Dominiki Wczoraj Dominika na rowerze rozruszała mnie niesamowicie - biegałam za Nią a Ta nie wie co to hamulce ![]() Cytat:
yyy chyba jestem nie na czasie ale którego? ![]() Cytat:
![]() gratuluję tak to już 8 mc ![]() 100 lat!!!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
a po tym czasie już 2 razy - raz w żłobku i raz w przedszkolu - panowała ospa a ja mogłam być spokojna.Cytat:
w zestawie była taka mała szczoteczka do tej rurki, bez niej no to było by ciężko wymyć tą rurkę w środku.Poza tym po prostu dużo części do mycia - nie butelka + smoczek, a butelka + smoczek + rurka + dolny silikonowy krążek od rurki + górny plastikowy krążek który nachodzi na rurkę i zatrzymuje się na gwincie. Każda część ma mnóstwo szczelinek. Ogólnie z butelek z rurkami TT byłam zadowolona, ale tym razem uznałam, że równie dobre a prostsze w obsłudze będą Avent [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45854368]dla zainteresowanych: w Biedronce są torby "sportowe" za 14,99zł. Niezbyt duże i bez mniejszych kieszonek, ale jako druga, dodatkowa torba do szpitala myślę, że się przyda ja kupiłam [/QUOTE]ooo dobrze wiedzieć dzięki za info! |
|||||||||||||
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzieńja to już nie wiem jak mam leżeć żeby choć troszkę było mi wygodnie. Leżenia na bokach mam już serdecznie dość, no ale trzeba wytrzymać. Do mojego kręgosłupa też tak mówię Wczoraj było nawet ok a dziś daje mi od samego przebudzenia do wiwatu. A u Ciebie to podejrzewam jeszcze bardziej. No ale wytrzymamy dla naszych pociech Miałam się dziś brać za ogarnięcie chatki ale zwyczajnie nie mam chęci ani siły. Kartony z ciuszkami dla małej leżą pod ścianą i mnie wkurzają. Od niedzieli je rozpakowuję i jak mam się już za nie brać to mi się odechciewa. W ogóle coś mi się dzisiaj ciężej oddycha i jakoś mi duszno. Dobrze że przynajmniej odespałam dziś choć troszkę te ostatnie szalone dni |
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Moja Emilka też w nocy szalała, aż się zmartwiłam, że coś jej ugniatam, że tak się rozkopuje...może się przekręcała.?zophiee ale cuda kupiłaś ![]() Chocolate za 29 tc !! Jeśli chodzi o pokój chłopaków to również jestem zdania, że wystarczą naklejki na ścianę czy jakieś obrazki, pluszaki. Dojdą zasłony, dywan to zrobi się przytulniej ![]() Dotk4 Aaale Wam fajnie, koncert Justina na pewno będzie niepowtarzalny super, że z Bartusiem wszystko w porządku, jeśli chodzi o puchnięcie kostek, to wiem, że są jakieś żele specjalne na spuchnięte nogi, ale jakie to nie mam pojęcia ;/ pomaga ponoć trzymanie nóg wyżej Cytat:
Ania 100 lat!!! No i odzywaj się częściej, zawsze to jakiś sposób na samotność ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Aldrin za 8 miesiąc!!
|
|
|
|
|
#3835 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie odcinki obejrzałam ![]() Mnie też brzuch boli jak po mieszkaniu pochodzę... Cytat:
Ja kupiłam aventa (laktator z butelką) i jedną z aventu od położnej dostałam. Cytat:
przeczytane, obejrzane Czekam na nowy sezon który już w tym miesiącu?? Obejrzane... Ten ostatni sezon beznadziejny... Wymyślają juz na sile. My z mężem bardzo serialowi. Więc czekamy tylko na nowe sezony i odcinki. Teraz maglujemy trzeci raz Losta'a. Chciałam Friendsy 10raz obejrzeć od deski do deski ale już za nudne Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja juz mam tez obejrzanego calego dr housa, californication, chirurgow, gotowe na wszystko, jak poznalem wasza matke rowniez , i szukam czegos nowego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3838 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze ma czas na przekręcenie się. Cytat:
Cytat:
łączę się w bólu pleców i gratuluję kolejnego tygodnia ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45846322]Wybaczcie, że nie piszę, ale mam zły humor.. Wszystko i wszyscy mnie denerwują.. Adaś wstał z takim samym humorem, chodzi i jęczy, nawet na spacerze takie cyrki odstawiał jak nigdy, że w końcu w wózek musiałam go wsadzić i całą drogę powrotną w nim jechał. A to już jest naprawdę dziwne... Od nowa u mnie zimno, aż cud, że dziś nie pada deszcz, ale jutro pewnie będzie... Mąż ma nocki, więc dopóki nie będzie po remoncie przedzielonych pokoi, to muszę z małym siedzieć u siostry piętro wyżej, a tam też nie mam za bardzo jak pisać. I do tego w niedzielę mam ciężki egzamin z postępowania egzekucyjnego, więc siedzę i się uczę.. Eh, mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień...[/QUOTE] oby dzisiejszy dzień był lepszy Jakie zawsze?!? to ty cały czas jesteś tydzień przede mną i całe szczęście Gratuluję ale przerażasz mnie z tym 8 miesiącem... Zaglądałaś do tych filmików? Cytat:
Cytat:
U nas w sr odradzali sam poród w wodzie ![]() Cytat:
Co zamówiłaś na all? Fajnie że masz już za sobą glukozę chociaż dziwne że Cię na miasto wypuścili w międzyczasie |
|||||||
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oglądałam filmiki, pewnie dalej będę przerażona jak mi się coś takiego przytrafi ale przynajmniej niby wiem jak reagować i jestem za nie wdzięczna Siebie też przerażam ale spoko za tydzień sama będziesz więc juz się nastawiaj psychicznie
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Raczkowanie
|
hej mamuśki
Zajęcia trwały od 16 do 19 w tym godzina gimnastyki... masakra! To się dopiero przekonałam w jakiej ja słabej kondycji jestem Ale powiedział, że mnie nie zostawi, no chyba, że zemdleje to już siła wyższa i żebym nie była zła wtedy hehe To taki realny sen był
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

ale to dobrze,bedziecie juz miałymaluszki to będziecie mi doradzać 
dobrze,
Wkroczyłam w 31 tc, mój groszek waży już 1,5 kg ... glukoza wyszła ok 

jestem wykończona, nogi mnie bolą i w ogóle wyglądają jak nogi słonia

13.07.2013 
w ciągu tych 2 godzin zaliczyłam dentystę i wróciłam na ostatnie pobranie