|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój odrostów tez nie widzi. Zawsze jak mówię, że się wybieram do fryzjerki to tylko słyszę, żebym nie ścinała. Jak powiem, że idę pomalować, to pyta: a po co, toż jest dobrze![]() Cytat:
![]() Może mało wylewny jest albo dla niego zawsze jesteś piękna to już się nawet nie powtarza
|
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
Mój to nie lubi mnie w czarnych ubraniach takich na co dzień. Ostatecznie, czasami jakąś letnią bluzkę czy sukienkę jak jesteśmy na wakacjach, ale najlepiej z dodatkami. No i jeszcze jak mam za wysokie obcasy i jestem odrobinkę od niego wyższa wtedy, to marudzi
Ale do pracy, jak idę sama to mogę tak chodzić A tak poza tym, to raczej komplementuje. Najlepszy jest synuś - jak czasem powie - mamo, jak się ładnie ubrałaś (na całkiem normalne ubranie )
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka, gratuluję zaręczyn
|
|
|
|
#3814 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, dzięki chociaż nie wiem czy jest się z czego cieszyć
Teraz to chyba dopiero się zacznie poważane życie a nie jakieś tam problemy włosowe:P hehehehe. Mam jednak cichą nadzieje, że jednak ta moja czarna wizja się nie sprawdzi
|
#3815 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O fakt mój też od razu ucieka od tematu, a jak farbowałam to odrostów nigdy nie widział , ale już się wyrobił i jak zaczynam o włosach to jakos kontynuuje temat ale doradzić nie umie ale od tego mam was![]() Cytat:
A to ja się upominam o komplementy Niech wie że ma dziewczynę i że trzeba ją komplementować ![]() [ Cytat:
Spokojnie nie będzie tak strasznie ale problemy włosowe będą
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3817 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Z moim będę w maju rok. Czasem też powie coś zabawnego, a jestem w takim wieku że sporo zmian zachodzi. Mam takie wrażenie, że zanim byłam z nim w związku to miałam taki zastój - a po 2 miesiacach naszego związku to nawet jak wcześniej byłam tak płaska że możnaby na mnie ubrania prasować to musiałam wyrzucić staniki i kupić nowe, w ogóle wszystko ruszyło a od ludzi zaczęłam słyszeć że jestem ładna - mimo braku zmiany fryzury, ubrań itd. i stres przestał tak degradujaco działać na mój organizm. Cały czas widzi jakies zmiany, widzi że ze mną lepiej i sie z tego cieszy tak szczerze. Są rzeczy, które słyszę w każdy weekend ale wiem że to szczere i sprawia mi to radosć bo nigdy wcześniej tak nie miałam Tak samo i ja mówie mu miłe rzeczy gdy np. w weekend sie ładnie w koszulę ubierze i wypachni jakaś perfumą ;D
|
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3819 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór!
Wróciłam po wyprawie do Irlandii, było niesamowicie! Irlandzkie ciucholandy - wielkie love, wróciłam obłowiona. Przez pięć dni moje włosy miały niezły detox i pielęgnacyjne minimum - byle jaki szampon i odżywka z mintubki z Isany - ale muszę im przyznać, że nawet nie najgorzej się trzymały! Nie puszyły się zbytnio, jak to jeszcze całkiem niedawno, były dość miękkie. Bardzo miło z nich strony, bo kiedyś bez porządnej artylerii odżywkowo - olejowej były nie do przeżycia. ![]() Ja z moim jestem już ponad dwa i pół roku i też już baaardzo rzadko słyszę od niego jakieś komplementy Za to jak już coś palnie, to czasami można ręce załamać. Przedwczoraj na lotnisku o trzeciej w nocy dowiedziałam się, że jakaś taka ładna jestem, jak się nie wyśpię dwa dni z rzędu... o,O i tak najlepszy jest jego stosunek do makijażu. "- oj, Kochanie, chora jesteś? - nie, czemu? - A bo tak jakoś źle wyglądasz. - Nie mam makijażu. - A to nie, piękna jesteś" xD
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
Co Tz to inny widze
Ja z kolei na mojego w tym wygledzie zlego slowa powiedziec nie moge,bo po 3 latach nadal te same komplementy.Moj to jest jakis inny, z innej planety, bo to taki przytulas, piescis Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-04-01 o 22:41 |
|
|
|
#3821 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy która z was ma może problem z łojotokowym zapaleniem skóry głowy ? Ponieważ ostatnio moje swędzenie już do szaleństwa mnie doprowadzało poszłam do dermatologa i Pani dermatolog przepisała mi szampon Stieprox, ale jest strasznie drogi i po pierwsze mam ważniejsze wydatki niż 100ml szamponu za wysoką cenę a po 2 w tym momencie zwyczajnie mnie na niego nie stać ( dodatkowo Pani doktor nie by\la pewna czy on cos da). I moje pytanie jest takie czy da się to czyms zastąpić albo czy którejs z was udało się jakos wygrać z ŁZS tańszymi sposobami. Bo jak czegos nie zrobię to się wscieknę z tym swędzeniem i stracę większosć włosów.
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
No to ja już w ogóle narzekac nie mogę!
W związakch różnie bywa i nie mówię że u nas miodzio zawsze i wszędzie ale.. Śniadanie do łóżka praktycznie dzień w dzień jak tylko może, komplementy, i miziak przynajmniej jak w fazie poczatkowej, randki, kina, obiadki, prezenty, on nawet dostrzega jak sobie paznokcie pomaluję czy kolczyki założę. Ciuch kazdy nowy obkomplementowany a włosy to już w ogóle, wsparcie, parcie i poparcie. Zaczęliśmy się spotykac na jakieś 2 miesiące przed tym jak się włosie posypało, więc widział jak było i co się stało i był przez cały ten dramat ze mną, lekarze, płacze i wysokie stężenie wlosomaniactwa, nawet raz nie jęknał, że znikam na godziny i grzebie po forach, że łazienkowa półka zamienia się w sklepową wystawkę czy, że mam paranoje, że ich niby mniej, ze bardziej leca, wiecie jak baba z włosowym kuku potrafi gderać... ;P Zdjątka co tu wrzucam wszystkie on robi, czasem znikąd potrafi powiedzieć 'o matko jak Ci się tw włosy pozmeniały, jaka popprawa, jak dobrze wyglądają, i ze je uwielbia' A ostatnio trochę nabroił i zamiast kwiatów przyszedł z odżywką i profesjonalną maską na którą polowałam i stwierdził, że mi się to bardziej przyda niż kwiaty co mi umierają w wazonie. Kasztanek mój <3 ![]() Wojownicza ja też się zastanawiałam czy coś u mnie się nie dzieje bo swędziała jak huhu i już poczytałam w necie, że pewnie to mam i płacz był. Na takie swędzenie wtarlam pare razy aloes i wiesz ze [odpukać] przeszlo? Aaa i zrobiłam pare płukanek skalpu z rumianku A było bardzo źle, ale może nie ma co dermatologa lekcewarzyć? A tu macie wspomniane odżyweczki! HAaaa a co najlepsze? Made in Poland ![]() ![]() ![]()
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-04-01 o 23:48 |
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Wie ktoś gdzie mogę kupić tą odżyweczkę, Farmonę lnianą?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...en.html&next=1 |
|
|
|
#3824 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O jak słodko No mój też prezęty mi robi odżywki i cuda kupuje, pazurki jak pomaluje to zauważy i na tym zauważanie się kończyCytat:
Nie chcę lekceważyć ale sama lekarka nie była pewna czy to pomoże a po 2 ta cena... Więc chociaż tymczasowo chciałam jakos zaleczyć .
|
|
#3825 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() bijum - skąd ja to znam, mnie rozbroił kiedyś tekst gdy byłam bez mejkapu 'gdzie są Twoje brwi, wydepilowałaś? :O', 'masz dwie dziury w plecach' i jeszcze sporo innych ale nie pamiętam, zdarzało mi sie płakać ze śmiechu. wojownicza ksiezniczka http://www.wiedzmabloguje.com/ może tutaj coś znajdziesz, autorka właśnie ma chyba azs więc mysle że warto tam poczytać o pielęgnacji itd.
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wielki pytajnik forumowy ma dwa nowe pytania
![]() 1. Czy jak chcę myć włosy jakimś SLSem (chyba trzeba oczyścić raz za czas) to dawać olej przed czy to nie ma sensu? 2. W jakiej jeszcze odżywce poza czarnym gliskurem znajdę keratynę? Ale coś co nie ma silikonów (ten czarny chyba ma) bo może to mi za bardzo obciąża
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do odżywki to nic sobie na biegu nie mogę przypomnieć bez silikonów. Ale jak mi zaświta, to dam znać.
|
|
|
|
|
#3828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Nivea z keratyną - ale ma tam w składzie kilka lżejszych silikonów. Mam ją i muszę przyznać, że całkiem fajnie się spisuje
|
|
|
#3829 | |||
|
Zadomowienie
|
Te 2 pierwsze to takie cienizny raczej, coś jak morela i migdał, która do niczego się nie nadawała. A ta 3 to coś w rodzaju słynnej AiK, tak wygląda, tylko z kokosem.
Cytat:
Cytat:
A po co Ci koniecznie keratyna? Jak koniecznie potrzebna, to w Isanie professional Volume znajdziesz bez silikonów. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mam taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-w-sprayu.html i jak popsikałam do reanimacji to włosy zrobiły się takie smętnie wiszące. Któraś tu pisała, że ona ma silikony i może o to chodzi ![]() A da się kupić keratynę hydrolizowaną (czy jaka to jest potrzebna ) osobno? Pewnie w jakimś sklepie internetowym tylko ... Macie coś sprawdzone? Bo chciałabym się zaopatrzyć za jednym zamachem w keratynę, wyciąg z żeń-szenia i wyciąg (chyba) z róży (olejek różany, to podobno dobrze robi na skórę a mam przebarwienia na twarzy po ciąży).---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
|
|
#3831 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE]
Cytat:
Cytat:
Oczywiście,że się da - ja swoją kupiłam w ZSK, możesz też popatrzeć na BU i mazidłach ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
Ja z kolei kupiłam podchodząc do niej z dużą rezerwą, a okazało się, że jest super
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zadawaj trudnych pytań
A keratyny nie testowałam inaczej niż ten czarny Gliss. Wolałabym chyba jakiś b/s a forma dowolna.
|
#3833 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
,Cytat:
.Jak tylko załozę cos nowego od razu zauważa i mówi ,,Łał mami ale masz piękną sukienkę albo albo masz cudną bluzkę,nie widziałam jej jeszcze,super jest ''.Mąż wrócił raz od fryzjera,nie zdążył butów zdjąć a Alicja do niego taki tekst,,tausiu ale masz fajne włoski,byłes u fryzjera?ładnie wyglądasz w tej nowej fryzurce'' .Taka szkraba 4 letnia i tak nas oboje komplementuje i wszystko zauważy .Cytat:
cokolwiekCytat:
.Teraz się smieję z tego ale wtedy nie było to smieszne .Na postawie moich doświadczeń mogę powiedzieć,że ciężko przewidzieć jaki facet będzie za 5,10,15 lat.Kazdy mój facet był inny i jak się po czasie okazało każdego zle oceniłam .Ten co wyglądał na dobrego,dobry nie był a ten co miał zadatki na niedobrego jest dobry.Ciężko przewidzieć.W bliskim moim sąsiedztwie facet,ktory przez 18lat był przykładnym mężem po 18latach stał się nieprzewidywalny i zaczął robić głupoty nieprzeciętne.A mówią,że kobieta to zagadka .Ale z obserwacji moich a mogę coś napisać bo mam 33lata widzę,że z czasem 80procent facetów nie jest ok i im odbija,zmieniają się .Nie piszę tylko na podstawie swoich doswiadczeń a obserwacji tego co widzę i tych których znam.Jak miałam 17lat mama mówiła mi coś o facetach a ja do niej,że nie każdy jest taki sam,ze ma jakieś staroświeckie poglądy a wiecie ,że z czasem okazuje się,że ona miała rację? Także czasami dobrze jest posłuchać i pogadać z kims starszym.Kazdy rok małżeństwa czegoś uczy .Człowiek zakochany nie wiedzi wszystkiego i nie wszystko da sobie powiedzieć a nawet jak coś jest żle to ma nadzieję,że się to zmieni na plus a nie myśli,że może być dużo gorzej.Z biegiem czasu widzę,że jak coś jest nie tak przed slubem to bardzo rzadko po slubie zmieni się to na plus.Prędze czy później wylezie.Takie młode jesteście i nie pisze tego by Was zniechęcić do ślubu czy do facetówKiedyś jak robiłam prawko,Ala była mała ,gość od jazdy przystawiał się do mnie,wrecz kładam mi propzycje.Mówię ale ja mam męża!a On do mnie dziecko Ty jeszcze życia nie znasz... .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-02 o 10:22 |
|||
|
|
|
#3834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku, oddałabym wiele za blond loczki a tu u mnie tylko brąz brąz brąz i siwe odrosty odrost teraz jest cool! spójrz na gwiazdy w tv. Specjalnie takie mają, bo niby taka moda ![]() Cytat:
i to ma mi wystarczyc...?Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w kwestii facetów to książkę mozna napisać...niby prości w obsłudze.. a jednak nieraz wychodzi, że bardziej skomplikowani niż kobiety ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- mój synek uwielbia jak mam rozpuszczone włosy. Wtedy bierze moją głowe w swoje malusie rączki,przytula się do nich i uśmiecha , a ja się rozpływam. Dla niego nigdy ich już nie zetnę ![]() noo i spróbuje go nauczyć "podjeścia" do kobiet ![]() czas pokaze ....
|
|
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedys go zapytałam czemu taki był,odpowiedz prosta bo chciałem Cię zdobyć,chciałem byś za mną oszalała,chciałem byś się zaangażowała ale na dłuższą metę męczyło mnie bycie kimś kim nie jestem.Tak mi powiedział.Nie miałam wielu facetów ale jeden z nich też nieba by mi uchylił,komplemetów morze-wszak poznałam go nad morzem ,kolacje i sniadania albo robione przez niego albo restauracja.Zakochany,trw ało to 3 mce..Do czasu aż się raz przespaliśmy i nie ma go! Przestraszył się,że jestem w ciąży chybaJoanku,mam nadzieję i życzę Ci aby zawsze tak było .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-02 o 10:34 |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja córa ma ogromne powodzenie w przedszkolu
.W każdej grupie ma chłopaka .W maluchach ma Julka.Chłopczyk z blond lokami.Przyszedł ostatnio na plac zabaw z mamą i jego mama podeszła do mnie i pyta czy to jest ta słynna ALa z przedszkola?Bo syn mówi,że to Ala.Mówię tak.A ona całe morze opowieści jakie jej syn przynosi do domu o Alicji a ALicja o nim do mnie mówiła ciagle,że ma przyjaciela Julka,że się bardzo lubią ,bawią,przytulają itd.. .Potem przeszła do Smyków bo Panie uznały,że powinna chodzić ze starszą grupą i tam ma Dominika .Ostatnio wracamy z przedszkola a Alicja mamo idzie tata dominika a facet usłyszał i smieje się a czy to jest TA ALA? bo mój syn to ostatnio tylko o niej mówi .Towarzyska jest bardzo.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-02 o 10:46 |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam takich fajnych facetów, ja jakoś nie mam szczęścia.
z moim ostatnim facetem byłam 8 miesięcy. Kochał mnie jak szalony ponoć... dopóki po rozstaniu nie dowiedziałam się, że ciągle wypisywał do swojej byłej i do kilku innych dziewczyn, które podrywał a na mój temat mówił ni mniej, ni więcej jak tylko "nie kocham jej, ale przecież nie będę do końca życia walił konia" Pogodziłam się już z tym, że będę starą panną ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

to mnie motywuje do trwania w moich ostatnich postanowieniach i utwierdza w przekonaniu, że nie ma co żałować tych 5 ściętych centymetrów. Teraz oby rosły do ślubu, bo nie chwaląc się od tygodni jestem narzeczoną (hmmm dalej ciężko mi się przyzwyczaić do tego słowa!:P)
i badz dzielna i nie farbuj!
a on nic.Ale mój mąż to i komplementów nie udziela
.No ale bez przesady ,jak chodzę w dresie i mam związane włosy wyglądam inaczej jak się zrobię
i wtedy oczekuję od faceta kompmementów a tu nic
.Chyba,że już tak długo jesteśmy razem,że uznaje,że właśnie wszystko już powiedział i ja to wiem.Wkurza mnie to bo nawet mój tato mojej mamie mowi kompelenty a są razem 50lat!

.Nie piszę tylko na podstawie swoich doswiadczeń a obserwacji tego co widzę i tych których znam.Jak miałam 17lat mama mówiła mi coś o facetach a ja do niej,że nie każdy jest taki sam,ze ma jakieś staroświeckie poglądy a wiecie ,że z czasem okazuje się,że ona miała rację?