|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
tak, tak Szefowo
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45857683]Macie windę? Ale Ty chyba zostawiasz wózek na dole, nie?[/QUOTE]nie mamy... wózek zostawiam. mam stałe miejsce parkingowe ![]() ale w chorobie nie wyobrażam sobie go wnieść na IV p. sama ledwo dyszę, boję się.
![]() |
#1803 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
zeberko ![]() ![]() dodam coś co po prostu zna wiele z nas podejrzewam, moj ojciec całe życie mojej matce to powtarza! mój tż też podejmował próby kiedy byliśmy na swoim, ale szybko pała szła w ruch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady
![]() ![]() ![]() Zeberko Emelki uzależniają ![]() ![]() ![]() Robiłaś już to badanie moczu ![]() Koocur Czuję się bardzo ciążowo ![]() Musisz porównać wage w centylach do wzrostu. Jeżeli jest na podobnym poziomie to ok. Apetyt mu zmaleje jak zaczenie się więcej ruszać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45857246] Iza ryk to pół biedy, Artek się wyrywa, kręci i siada, ściąga ubranie, czapkę, skarpetki... Jak mu ubierałam rękawiczki, to przynajmniej nie umiał, a teraz nie ma rękawiczek = nie ma połowy ubrań, które mama założyła ![]() [/QUOTE] ![]() agatko, serce sie cieszy, gdy się czyta o Twoim człowieczku ![]() pani, a Ty chodzisz na spacerki z temperaturą i antybiotykiem? ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() i dobrze. czasem trzeba przestać misiować, wylać wiadro żółci, by misiaczkowanie nadal dobrze wychodziło ![]() ![]() 8 dni bez spaceru nie wytrzymam ani ja, ani on...
![]() |
#1807 | |||||
Zakorzenienie
|
WITAJCIE KOCHANE!!!!!!!!!!!!!:cmok :
Dziekuje zażyczenia i że o mnie pamiętacie choć mało się udzielam!!! ![]() ![]() ![]() AGATKO! ale się ciesze!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45854246] Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi w sprawie picia. I niedługo przestaję odciągać dwa razy dziennie. Powiem Wam, że teraz już nie mam wyrzutów sumienia jak wcześniej. Podchodzę do tego ze spokojem, bo Artek tak naprawdę sam się od tego "odstawia". [/QUOTE] PERSE! nie wiem czy to pociecha dla Ciebie ale moja Zosia długo nic nie piła (tylko cyc). Nawet w największe upały - wtedy czasami 2-3 łyżeczki udało się wcisnąć. Lekarka mnie pocieszała ze widocznie nie potrzebuje i jak będzie chciał to się upomni. Zosia w końcu załapała bidon, ale jak go kupowałam (Zo miała koło 8-9 miesięcy) to ekspedientka w sklepie dzieciowym mówiła że w tym wieku dzieci nie chcą z niczego pić i im najwięcej różnych kubeczków schodzi bo mamy eksperymentują ![]() a i my chyba tez kończymy cycowanie - od 2 dni tylko rano ale Zosi chwile pociągnie i stwierdza " nie ma" i robimy butle! Czyli naturalne odstawienie następuje! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() FILUS! super ze Maluszek kopie! wiem ze dasz rade z cukrzyca! ZEBERKO! tez Ci się przyplatało! a i super ze Kasia się odnajduję w nowym domku! |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 | ||
Zakorzenienie
|
hej
Dziś drugi dzień w klubie malucha ![]() ![]() ![]() spokojnie, u nas nie zawsze tak różowo ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dla chłopca jest seria o Maksiu http://aros.pl/autor/Barbro+Lindgren/0 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45855135]Podrobione ugotowane jabłko (nie na mus, małe kawałeczki) - trucizna, kompocik z jabłka - trucizna, gotowy sok jabłkowym - trucizna, mleko mamy - trucizna. Wiecie co, mi już jest wszystko jedno, cukry nie cukry - żeby wypił... Mam jeszcze jeden sok, inny smak. Dziś go podam. To jest niemożliwe, żeby dziecko w ogóle nie czuło pragnienia ![]() Na szczęście sika, jak wypije 50 ml herbatki (jakimś cudem wciśnięte oczywiście), to ma pieluchę przesikaną jak litrem wody.[/QUOTE] Perse ja się w ogóle nie znam - ale on nic nie pije??? a mleko? ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() ja tez chora.... na szczecie moge pracowac z domu dzis i jutro wiec sie podkuruje czosnkiem i innymi specyfikami zebym na starania była pełna sił ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Odnosnie szczepionek rozmawialam z 3 pediatrami i kazdy mowil cos innego. Dlatego przyszlam Was zapytac, bo wiem ze wiekszosc ma dzieci i jest juz po szczepieniach. Liczylam na jakies podpowiedzi. No ale widze, ze trzeba bedzie samemu poszperac na innych forach. Moze tam dowiem się cos wiecej
![]() Dziekujemy za komplementy, pozdrawiamy, Milych i owocnych pogaduch |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w ubiegłym tygodniu (po akcji z kleszczem) przebadała mnie, zleciła antybiotyk już w piątek coś się niekomfortowo czułam ale myślałam, że to pieczenie to od płynu do higieny intymnej i nic na wizycie nie wspomniałam, dobrze, że w najbliższą sobotę kolejna wizyta dzisiaj boli mnie brzuch ale ostatnio prawie nie leżę, Mama chodzi z Kasią na spacery a potem ja ją pilnuję na ogrodzie (czyt.: biegam za nią...) gdybym nie miała dziecka to chyba lamentowałabym na okrągło, że mnie wszystko boli ale przy Kasi nie mam czasu się nad tym zastanawiać ostatnio po całodniowym pobycie w nowym mieszkaniu Brat mnie o.pierniczył, że mnie brzuch boli bo nie leżę tylko się gdzieś włóczę ![]() zapomniał, że ja przecież od niego z domu do siebie pojechałam ![]() fioluś- mocz się bada- wyniki do odbioru w piątek, te emelki, które pokazałaś wydają mi się mocno zabudowane i "potliwe" chociaż wizualnie ładne a nie wolisz sandałków? hope- fajna ta ilustracja (zakładam, że te trzy dodatkowe ręce to ręce Tz-eta ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-04-02 o 14:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zadomowienie
|
Inutil- dzieki! Kliknięte dwie całokartonowe z Maksiem czyli wózek i pieluszka. Smoczka nie brałam, bo Tymon nie lubi
![]() Iza- spi do 6-6:30. (sporadycznie robi sobie impre od 4 ![]() Pasuje mi to (musi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-02 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Tz-et dzwonił, ze wraca (wyjątkowo wcześnie
![]() chyba będę pakować książki i zdjęcia...
#1814 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Eliza - z komputera ci odpisze jak my szczepimy ale pediatrzy roznie radzili. Na pewno jesli chcesz rota to trzeba zaczac szybko z reszta mozna czekac. A nie macie jakichs zalecen w zwiazku z tym ze dziewczynki sa wczesniakami? To nie ma znaczenia?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Perse - Jakub nigdy nie byl zbyt pijacy. Pil mleko ale nic poza tym. W najlepszych dniach mala butelke. Dopiero teraz pije po 2 male, jak ma wiecej wysilku to do 3 dobija ale bardzo rzadko. To napoje bo mleka 200-240 ml. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Raczkowanie
|
Eliza, ja nie pomogę, bo to nie ten etap, ale dzwonila do mnie kolezanka, ze jest w marcowym wprost artykuł wlasnie o szczepieniach, rowniez wcześniaków, tytuł chyba "ukluci przez system", moze sie przyda.
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Mialam dzisiaj porodowy falstart, mega bolesne skurcze, byl alert.... ale... przeszło uff, lecialam pod prysznic z mysla, cholera rodzę a ja nie ogolona ![]() ![]() ![]()
#1817 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
Eliza twoje dziewczynki są wcześniakami, a dla nich są chyba inne zalecenia i niektóre szczepionki należą się za darmo, chyba pneumokoki i ospa. Dwa miesiące to wiek skorygowany czy bez korekcji? Jak bez korekcji to ja bym się zdecydowała szczepić później.
Z wiekiem też jest mniej dawek niektórych szczepień, a co za tym idzie mniejszy koszt. To tyle co wiem. Swoją córkę szczepiłam na rota właśnie w 2 m.ż. i dalej 6w1. Hope trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
no tak, siła wyższa
![]() Ja drugi dzień w domu, ale nosi mnie już strasznie. Dzisiaj nawet poszłam zwolnienie do pracy zanieść, żeby nie zwariować ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
Bez przerw na jedzenie?Fajnie ci
![]() Nie, nie. Budzi sie. Z reguły raz miedzy 2 a 4 przewaznie. Czasem 2 razy, pierwszy ok 23-24. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-02 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | ||
Zakorzenienie
|
za Gonal F - lek do stymulacji
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
normy czego? płynów? pewnie są, ale nie interesowałam się żeby nie stresować się dodatkowo.
_________ Eliza - u nas Jakub szczepiony 5w1 zgodnie z kalendarzem szczepień, rota na drugiej wizycie szczepiennej, pneumo dobrze po 6 miesiącu życia, bo wtedy mniej dawek, na meningo nie szczepiony jeszcze i w najbliższym czasie nie planuję. Nam pediatra radziła odczekać aż dziecko skończy pół roku, żeby nie szczepić wszystkim na raz i żeby mniej dawek było (tylko to rota trzeba szybko). Gdyby jednak szedł wcześniej do żłobka miał być szczepiony przed pójściem na wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuję Ci Skarbo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
Hope- ale mnie to już zaczęło dokuczać przed antybiotykiem a teraz przy nim to tylko się pięknie rozwinęło
![]() Z lactovaginalem ciężko bo luteinę dowcipną mam rano i wieczór. Zobaczymy co gin zleci-mam nadzieję, że coś co szybko pomoże Poproszę o link do fajnych ciążowych getrów- fioluś, Ty chyba kupowałaś? Maga, fioluś- Wy używałyście paseczków do sprawdzania czy nie sączą się wody? One są wiarygodne? ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Przygotowałam do wywiezienia część albumów ze zdjęciami, płyty dvd ze ślubów i wesel- w tym nasze- i jakoś mia dziwnie.... W dodatku zapakowałam 3 pudła do wywiezienia a tu nic nie widać aby ubywało... ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Po kilku dniach jedzenia z trzygodzinnymi przerwami jesteśmy 200 gram do tyłu.... a już mieliśmy dychę z przodu a dzisiaj waga pokazała 9.9. Moze dla większoś i Mam te 200 gram to nic ale dla nas to jest miesjąc walki.... ![]()
#1826 |
Konto usunięte
|
Mlebi ostatnio nawet mleka nie chce.
Dzisiaj jednak było trochę lepiej, rano wypił ok. 60-70 ml mleczka, w ciągu dnia prawie całą butelkę (ok. 100 ml) herbatki, a wieczorem 130 ml mleka ![]() Ale tak mi go żal, jak łapie tę butlę łapczywie, widzę, że jest głodny (zjadł mało kaszki wieczorem) i puszcza... Pewnie cholerne zęby :/ Już ma tak napuchnięte dziąsła, a nie ma jeszcze kreseczek żadnych :/ Swoją drogą, nasz dzień obraca się praktycznie non stop wokół jedzenia, przygotowywania jedzenia i rzeczy okołospacerowych ![]() ![]() Dziewczyny, ja dziś miałam dużo ruchu i zamieszania, mama była, przygotowywałyśmy na cmentarzu, itp. Dlatego się nie odnoszę, zaraz idę spać, ale wszystko czytam na bieżąco. W zasadzie - za parę minut 03.04... Dwa lata temu świat mi się zawalił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no ale co zrobić - mam nadzieje, że do poniedziałku mi przejdzie bez antybiotyków ale mam nadzieje i naprawde w to wierze ze w koncu się uda każdej z nas ![]() ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45868628]Mlebi ostatnio nawet mleka nie chce. Dzisiaj jednak było trochę lepiej, rano wypił ok. 60-70 ml mleczka, w ciągu dnia prawie całą butelkę (ok. 100 ml) herbatki, a wieczorem 130 ml mleka ![]() Ale tak mi go żal, jak łapie tę butlę łapczywie, widzę, że jest głodny (zjadł mało kaszki wieczorem) i puszcza... Pewnie cholerne zęby :/ Już ma tak napuchnięte dziąsła, a nie ma jeszcze kreseczek żadnych :/ Swoją drogą, nasz dzień obraca się praktycznie non stop wokół jedzenia, przygotowywania jedzenia i rzeczy okołospacerowych ![]() ![]() Dziewczyny, ja dziś miałam dużo ruchu i zamieszania, mama była, przygotowywałyśmy na cmentarzu, itp. Dlatego się nie odnoszę, zaraz idę spać, ale wszystko czytam na bieżąco. W zasadzie - za parę minut 03.04... Dwa lata temu świat mi się zawalił ![]() to na pewno przez zęby - jak mu wyjdą to będzie lepiej |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | |||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45868628]
Dziewczyny, ja dziś miałam dużo ruchu i zamieszania, mama była, przygotowywałyśmy na cmentarzu, itp. Dlatego się nie odnoszę, zaraz idę spać, ale wszystko czytam na bieżąco. W zasadzie - za parę minut 03.04... Dwa lata temu świat mi się zawalił ![]() Kochana tak mi przykro... ![]() Nie mogę sobie nawet wyobrazić Twojego bólu. Podziwiam Cię za odwagę do walki o szczęście. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
O ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hehe ja też już się martwię że zarośnięta do szpitala trafię. Ciutke drogi ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
Witam po tuleniu wc
![]() Mam tylko nadzieję ze tabletki się wchlonely ![]() Hope nie martw się na zapas! Moje endo też miało zmiany i leki pomogły!!! Spójrz na to w ten sposób ze poniekąd masz przyczynę! Wyleczysz i wszystko będzie ok! Wiem co mówię .... Perse ![]()
#1830 |
Zakorzenienie
|
hej ho!
![]() wróciłam po krótkim pobycie. trochę się zregenerowałam. nadrobiłam (nie było tego dużo ![]() wadera gdzie Twoje meldunki? ![]() edytte to samo ![]() zeberko ja kupowałam leginsy na allegro, ale takie sportowe więc nie wiem czy o takie coś ci chodzi. nie wiem czy słyszałaś o koncepcji BLW dotyczącej karmienia dziecka? może tego spróbujcie? niestety łącze się w bólu z powodu "zapalenia", chyba jutro muszę się wybrać do lekarza ![]() panika jak zdrówko? czarnula jak zdrówko Twoich księżniczek? Kubek dziękuję ![]() ![]() gdzie się podziewa MEASIA!!!??? hope mam nadzieję, że endometrium się poprawi. rena co u Ciebie? Kucyk jak tętno? zrobiłaś jakieś nowe zakupy? ![]() wika jak z tż? powrót do "miśkowania" nastąpił? zdrowsza jesteś? mledi mam wrażenie, że zbliżające się starania dobrze na Ciebie wpływają. czuć więcej radości życia w Twoich postach. agatko jak tam dzisiaj? anitax, jana torby spakowane? na pewno coś komuś jeszcze chciałam... w ciągu dnia mi się przypomni
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.