Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-02, 12:01   #1801
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
No, tylko trzeba uważać żeby za ciepła nie była
tak, tak Szefowo

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45857683]Macie windę? Ale Ty chyba zostawiasz wózek na dole, nie?[/QUOTE]nie mamy...
wózek zostawiam. mam stałe miejsce parkingowe
ale w chorobie nie wyobrażam sobie go wnieść na IV p. sama ledwo dyszę, boję się.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:05   #1802
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Ja też Marcela grzywy pozbawiłam

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:25   #1803
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Bolała ta histeroskopia?
Co to za zmiany? Mogły mieć coś wspólnego ze śmiercią dzieciątka?
nie bolała bo byłam w ogólnym znieczuleniu i spałam, jedyny dyskomfort to ten stres przed samą narkozą i potem to kiepskie samopoczucie po wybudzeniu. Zmiany określane przez lekarzy jako "strawberry patterns" ale nie znalazłam prawie nic o tym w necie także wiem że nic nie wiem. Mówiła mi że albo to typowe przy przewlekłych stanach zapalnych albo .... yyy i tu nie pamietam. taka ostrożna była w rozmowie ze mną, takie odniosłam wrażenie jakby ważyła słowa i nie wiem już czy to ma znaczenie czy nie ale podejrzewam że tak.

zeberko , a jak Ty się czujesz? bo z tego co piszesz intensywnie sprawujesz rolę gospodyni domowej kiedy wizyta?

dodam coś co po prostu zna wiele z nas podejrzewam, moj ojciec całe życie mojej matce to powtarza! mój tż też podejmował próby kiedy byliśmy na swoim, ale szybko pała szła w ruch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10173616_645173678888175_752115716_n.jpg (88,8 KB, 42 załadowań)
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:32   #1804
fiolusiek
Zakorzenienie

Dzięki za rady Spróbujemy dziś z oliwką lub Vatkiką kokosową Wydaje mi się to bezpieczny sposób, mnie zawsze pomaga

Zeberk
o Emelki uzależniają Sama teraz poluję na takie :http://www.tuputupu.pl/emel-2451-2.html Zastanawiam się tylko czy nie będzie mu w nich za gorąco w lipcu, albo weźmę rozmiar większe to będą na późne lato czy jesień Szukam tylko jak najtaniej, bo ten model to jakaś moja obsesja
Robiłaś już to badanie moczu

Koocur Czuję się bardzo ciążowo Brzuszek strasznie ostatnio urósł, kopniaczki coraz mocniej czuć.
Musisz porównać wage w centylach do wzrostu. Jeżeli jest na podobnym poziomie to ok. Apetyt mu zmaleje jak zaczenie się więcej ruszać
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:40   #1805
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

wika- przemęczona ostatnio jesteś, dużo obowiązków, zmartwień i trosk
zeberko, to raczej brak rozumu, nie zmartwienia teraz się śmieję, ale przeżyłam szok. Wróciłam w poniedziałek z pracy i oczywiscie pomalowałam duży pokój, bo stwierdziłam, że i tak się rozchoruję, wiec nie ma na co czekać a będę już miała całe mieszkanie odświeżone. A że wzięłam jeszcze książkę do korekty, na wtorek miałam ją oddać sprawdzoną, to mój Mąż nie wytrzymał. Zazwyczaj jest łagodny, milusi i tak sobie od 6 lat misiujemy, słoneczkujemy i bierzemy "bułkę przez bibułkę" a tymczasem usłyszałam przez telefon: "jak tam zaraz przyjadę, to wypi...ę to malowanie przez okno" ja zamilkłam a on dodał: " i tę książkę tez". Az spojrzałam na wyświetlacz, czy to na pewno z nim rozmawiam No i dalej poszło.... Ale od wczoraj grzecznie siedzę na zwolnieniu

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
widzę że połowa tu jedzie na antybiotyku, ja jeden ledwo skonczylam a juz dostalam drugi - tym razem wlasnie po histero, bo mi wyszly zmiany w endometrium
mam nadzieje ze da sie cos z tym zrobic i sie zaleczy, ze bedzie mi dane matką być. bedzie mi to spedzalo teraz sen z powiek.
o kurcze, nawet nie pomyślałam, ze mogą być jakieś zmiany w endometrium. Z czego mogą się zrobić?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45857246]
Iza ryk to pół biedy, Artek się wyrywa, kręci i siada, ściąga ubranie, czapkę, skarpetki... Jak mu ubierałam rękawiczki, to przynajmniej nie umiał, a teraz nie ma rękawiczek = nie ma połowy ubrań, które mama założyła
[/QUOTE]

agatko, serce sie cieszy, gdy się czyta o Twoim człowieczku

pani, a Ty chodzisz na spacerki z temperaturą i antybiotykiem?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Koocur Czuję się bardzo ciążowo Brzuszek strasznie ostatnio urósł, kopniaczki coraz mocniej czuć.
fioluśku, Ty już kopniaczki czujesz? dopiero co się chwaliłaś, że w ciąży jesteś
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 12:41   #1806
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Az spojrzałam na wyświetlacz, czy to na pewno z nim rozmawiam

i dobrze. czasem trzeba przestać misiować, wylać wiadro żółci, by misiaczkowanie nadal dobrze wychodziło

Cytat:
pani, a Ty chodzisz na spacerki z temperaturą i antybiotykiem?
, a cóż robić...
8 dni bez spaceru nie wytrzymam ani ja, ani on...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 13:36   #1807
eseska
Zakorzenienie

WITAJCIE KOCHANE!!!!!!!!!!!!!:cmok :
Dziekuje zażyczenia i że o mnie pamiętacie choć mało się udzielam!!!:r oza:

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Widziałam! Człowieka! Mam 1,85 serduszko wali 185 na minutę
AGATKO! ale się ciesze!!!!!!!!!:jup i::jupi :

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

jak każdy hipoChondryk FATALNIE (faktycznie fatalnie... myślałam, że antybiotyk mnie uzdrowi, a tu jakby nic się nie dzieje specjalnego)
PANI! Zdróweczka!!!!!!!!!!!! Jak Ty kochana ogarniasz to nie wiem!

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

ja po wizycie...doktorek zrobił usg - owu była, ale endometrium tylko 6,5mm (24dc) więc w następnym cyklu od 4dc do 10dc - Gonal F (żeby postymulować i podrasować endo) i później ovitrell i dupek po owu...zobaczymy co będzie - oby coś
RENA! na endo jeszcze dobrze orzechy robią i winko czerwone -lampka do owulacji!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45854246]
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi w sprawie picia.

I niedługo przestaję odciągać dwa razy dziennie.
Powiem Wam, że teraz już nie mam wyrzutów sumienia jak wcześniej. Podchodzę do tego ze spokojem, bo Artek tak naprawdę sam się od tego "odstawia". [/QUOTE]
PERSE! nie wiem czy to pociecha dla Ciebie ale moja Zosia długo nic nie piła (tylko cyc). Nawet w największe upały - wtedy czasami 2-3 łyżeczki udało się wcisnąć. Lekarka mnie pocieszała ze widocznie nie potrzebuje i jak będzie chciał to się upomni. Zosia w końcu załapała bidon, ale jak go kupowałam (Zo miała koło 8-9 miesięcy) to ekspedientka w sklepie dzieciowym mówiła że w tym wieku dzieci nie chcą z niczego pić i im najwięcej różnych kubeczków schodzi bo mamy eksperymentują jak sika to znaczy ze Artkowi wystarcza!

a i my chyba tez kończymy cycowanie - od 2 dni tylko rano ale Zosi chwile pociągnie i stwierdza " nie ma" i robimy butle! Czyli naturalne odstawienie następuje!

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Iza, my osttanio kąpiemy zaraz po 17. Max 17:30. Po 18 juz sie nie da bo jest tak zmęczony, ze pada. Ok 18 zaczyna jesc, o 18 :30-18:45 przewaznie juz spi.
Moja po zmianie czasu usypia ok21!!:-] ale za to już nie wstaje o 5.30!

Cytat:
hej
dzięki kobietki za kciukasy... żyję

widzę że połowa tu jedzie na antybiotyku, ja jeden ledwo skonczylam a juz dostalam drugi - tym razem wlasnie po histero, bo mi wyszly zmiany w endometrium
mam nadzieje ze da sie cos z tym zrobic i sie zaleczy, ze bedzie mi dane matką być. bedzie mi to spedzalo teraz sen z powiek.
HOPE! n adal trzymam kciukasy!

Cytat:
zeberko, to raczej brak rozumu, nie zmartwienia teraz się śmieję, ale przeżyłam szok. Wróciłam w poniedziałek z pracy i oczywiscie pomalowałam duży pokój, bo stwierdziłam, że i tak się rozchoruję, wiec nie ma na co czekać a będę już miała całe mieszkanie odświeżone. A że wzięłam jeszcze książkę do korekty, na wtorek miałam ją oddać sprawdzoną, to mój Mąż nie wytrzymał. Zazwyczaj jest łagodny, milusi i tak sobie od 6 lat misiujemy, słoneczkujemy i bierzemy "bułkę przez bibułkę" a tymczasem usłyszałam przez telefon: "jak tam zaraz przyjadę, to wypi...ę to malowanie przez okno" ja zamilkłam a on dodał: " i tę książkę tez". Az spojrzałam na wyświetlacz, czy to na pewno z nim rozmawiam No i dalej poszło.... Ale od wczoraj grzecznie siedzę na zwolnieniu
WIKA! hmmm... chyba Ci się należało!:brzyda l:
FILUS! super ze Maluszek kopie! wiem ze dasz rade z cukrzyca!
ZEBERKO! tez Ci się przyplatało! a i super ze Kasia się odnajduję w nowym domku!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 14:08   #1808
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej

Dziś drugi dzień w klubie malucha Na razie dajemy radę, ale mama jest obok chociaż dziś stopniowo na chwilę wychodziłam i było ok

Cytat:

na kolację też się wpraszam w ogóle podoba mi się Wasze menu
spokojnie, u nas nie zawsze tak różowo i menu wymyślam na poczekaniu a z mięsem muszę kombinować i przemycać, bo Jul nie przepada

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Z tym to różnie. Mogę mu dać mały słoiczek z twarożkiem ale może mieć max 15% mlecznego skladnika. Inaczej go wysypuje. I to tak 1-2 razy w tygodniu. Ale białko przeszło i je.
A ten galat to na żelatynie robisz? I galaretke na deser taką ze sklepu? Bo ja ssię boję tej żelatyny
Dobrze że Julek już więcej może jeść
robię na żelatynie, albo tata mój naturalnie robi ;-) galaretkę też sklepową

Cytat:

Tymon tak "pije" Actiferol. Kiedys jezyczkiem "ściągał" a teraz właściwie normalnie pije malymi łyczkami.
Az sie użycia doidy cup nie moge doczekać, bo wydaje mi sie ze szybko to ogranie.

Wylookalam ostatnio, w moim ulubionym 'kocykowym' sklepie, bardzo fajne książeczki dla małych dziewczynek.
Kupiłam dla naszego czwartkowego gościa dwie książeczki 'o Eli'.
"Piłka Eli" i "Kwiaty od Eli"-strasznie urocze te książeczki (dziwne określenie książki, ale one wlasnie takie sa - urocze )
http://aros.pl/ksiazka/pilka-eli-2
Doidy cup są super, Julek załapał picie z kubka po dwóch dniach i potem bez problemu szybko przerzucił się na normalne kubki. Nie wiem w czym ten fenomen, ale wcześniej picie było wszędzie tylko nie w buzi.

Dla chłopca jest seria o Maksiu http://aros.pl/autor/Barbro+Lindgren/0
Stary 2014-04-02, 14:21   #1809
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Witajcie
Przede wszystkim pozdrawiam wszystkie i oczywiscie trzymam kciuki za kazdą

Przyszlam do Was Mamuśki z pytaniem... Szczepienia...

Jestesmy w 2mż i idzie czas na szczepienia. Zdecydowalismy sie z tz szczepic Mlode 5w1 + 2ga dawka wzw b.
Dodatkowo pneumokoki, meningokoki i rotawirusy.

Mamuśki, szczepiłyscie na to wszystko?

Bo ja nie ogarniam tych dawek pneumo, meningo i rota. Wg strony www (kalendarz szczepien) na pneumo sa 4 dawki, na meningo tez 4 a na rota 2 albo 3 dawki .,
Gdzies slyszalam jeszcze ze na rota i meningo mozna szczepic po 1 roku zycia czy nawet jeszcze pozniej. Osobiscie gubie sie w tym wszystkim. Moze jakaś mądra głowa mnie oswiecic, prosze

Czy pamietacie nazwy szczepionek? Sa lepsze ? Gorsze?
Bede wdzieczna za wszelakie informacje..

W zalaczeniiu moje Panny, pozdrawiamy
jakie śliczności i takie filigranowe są - cudne

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45855135]Podrobione ugotowane jabłko (nie na mus, małe kawałeczki) - trucizna, kompocik z jabłka - trucizna, gotowy sok jabłkowym - trucizna, mleko mamy - trucizna.
Wiecie co, mi już jest wszystko jedno, cukry nie cukry - żeby wypił...
Mam jeszcze jeden sok, inny smak. Dziś go podam.
To jest niemożliwe, żeby dziecko w ogóle nie czuło pragnienia
Na szczęście sika, jak wypije 50 ml herbatki (jakimś cudem wciśnięte oczywiście), to ma pieluchę przesikaną jak litrem wody.[/QUOTE]
Perse ja się w ogóle nie znam - ale on nic nie pije??? a mleko?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
hej
dzięki kobietki za kciukasy... żyję

oj dzieje sie , dzieje. Teraz Cię wciągnie wir: prenatalne, potem połówkowe, wyprawki itd... ech

cudne są te misie dwa! jakie mają piękne polarki- niech Ci rosną zdrowo i nie dokuczają za bardzo buziaki
biednemu zawsze wiatr w oczy

ja tez chora.... na szczecie moge pracowac z domu dzis i jutro wiec sie podkuruje czosnkiem i innymi specyfikami zebym na starania była pełna sił
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:21   #1810
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Odnosnie szczepionek rozmawialam z 3 pediatrami i kazdy mowil cos innego. Dlatego przyszlam Was zapytac, bo wiem ze wiekszosc ma dzieci i jest juz po szczepieniach. Liczylam na jakies podpowiedzi. No ale widze, ze trzeba bedzie samemu poszperac na innych forach. Moze tam dowiem się cos wiecej

Dziekujemy za komplementy, pozdrawiamy, Milych i owocnych pogaduch

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:25   #1811
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
"jak tam zaraz przyjadę, to wypi...ę to malowanie przez okno" ja zamilkłam a on dodał: " i tę książkę tez". Az spojrzałam na wyświetlacz, czy to na pewno z nim rozmawiam No i dalej poszło.... Ale od wczoraj grzecznie siedzę na zwolnieniu
kochany Mąż- naprawdę, jak grzecznie tłumaczyć Żonie nie pomoże to trzeba po męsku Mimo braku "bułki i bibułki" mocny objaw troski

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
ZEBERKO! tez Ci się przyplatało! a i super ze Kasia się odnajduję w nowym domku!
i to jeszcze jak - lepiej niż ja

Cytat:
zeberko , a jak Ty się czujesz? bo z tego co piszesz intensywnie sprawujesz rolę gospodyni domowej kiedy wizyta?
ostatnio byłam w sobotę na przyspieszonej wizycie bo planowo mam w najbliższą sobotę (L4 kończy się)
w ubiegłym tygodniu (po akcji z kleszczem) przebadała mnie, zleciła antybiotyk
już w piątek coś się niekomfortowo czułam ale myślałam, że to pieczenie to od płynu do higieny intymnej i nic na wizycie nie wspomniałam, dobrze, że w najbliższą sobotę kolejna wizyta
dzisiaj boli mnie brzuch ale ostatnio prawie nie leżę, Mama chodzi z Kasią na spacery a potem ja ją pilnuję na ogrodzie (czyt.: biegam za nią...) gdybym nie miała dziecka to chyba lamentowałabym na okrągło, że mnie wszystko boli ale przy Kasi nie mam czasu się nad tym zastanawiać
ostatnio po całodniowym pobycie w nowym mieszkaniu Brat mnie o.pierniczył, że mnie brzuch boli bo nie leżę tylko się gdzieś włóczę
zapomniał, że ja przecież od niego z domu do siebie pojechałam

fioluś- mocz się bada- wyniki do odbioru w piątek,
te emelki, które pokazałaś wydają mi się mocno zabudowane i "potliwe" chociaż wizualnie ładne
a nie wolisz sandałków?

hope- fajna ta ilustracja (zakładam, że te trzy dodatkowe ręce to ręce Tz-eta)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-04-02 o 14:26
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:32   #1812
Kubek29
Zadomowienie

Inutil- dzieki! Kliknięte dwie całokartonowe z Maksiem czyli wózek i pieluszka. Smoczka nie brałam, bo Tymon nie lubi

Iza- spi do 6-6:30. (sporadycznie robi sobie impre od 4 )
Pasuje mi to (musi ) pocieszał sie ze jak bede wracać do pracy nie bedzie szoku, ze pobudka o 6

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-04-02 o 14:40
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 14:43   #1813
zebrawpaski
Zakorzenienie

Tz-et dzwonił, ze wraca (wyjątkowo wcześnie)
chyba będę pakować książki i zdjęcia...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-02, 15:11   #1814
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

dodam coś co po prostu zna wiele z nas podejrzewam, moj ojciec całe życie mojej matce to powtarza! mój tż też podejmował próby kiedy byliśmy na swoim, ale szybko pała szła w ruch
Mojemu też sie zdarza tak powiedzieć
Cytat:
Czuję się bardzo ciążowo Brzuszek strasznie ostatnio urósł, kopniaczki coraz mocniej czuć.
Musisz porównać wage w centylach do wzrostu. Jeżeli jest na podobnym poziomie to ok. Apetyt mu zmaleje jak zaczenie się więcej ruszać

Cytat:
Zgadzam się z twoim tżtem
Cytat:

Iza- spi do 6-6:30. (sporadycznie robi sobie impre od 4 )
Pasuje mi to (musi ) pocieszał sie ze jak bede wracać do pracy nie bedzie szoku, ze pobudka o 6
Bez przerw na jedzenie?Fajnie ci

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 15:49   #1815
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Eliza - z komputera ci odpisze jak my szczepimy ale pediatrzy roznie radzili. Na pewno jesli chcesz rota to trzeba zaczac szybko z reszta mozna czekac. A nie macie jakichs zalecen w zwiazku z tym ze dziewczynki sa wczesniakami? To nie ma znaczenia?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Perse - Jakub nigdy nie byl zbyt pijacy. Pil mleko ale nic poza tym. W najlepszych dniach mala butelke. Dopiero teraz pije po 2 male, jak ma wiecej wysilku to do 3 dobija ale bardzo rzadko. To napoje bo mleka 200-240 ml.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 16:05   #1816
jana
Raczkowanie

Eliza, ja nie pomogę, bo to nie ten etap, ale dzwonila do mnie kolezanka, ze jest w marcowym wprost artykuł wlasnie o szczepieniach, rowniez wcześniaków, tytuł chyba "ukluci przez system", moze sie przyda.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Mialam dzisiaj porodowy falstart, mega bolesne skurcze, byl alert.... ale... przeszło uff, lecialam pod prysznic z mysla, cholera rodzę a ja nie ogolona jak zwykle chociaz troche mi zal, ze to jeszcze nie dziś. Obiecalam M, bo ma jakies wazne spotkanie, ze nie bedzie musial odwołać, no i s7e udało

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 16:20   #1817
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Eliza - z komputera ci odpisze jak my szczepimy ale pediatrzy roznie radzili. Na pewno jesli chcesz rota to trzeba zaczac szybko z reszta mozna czekac. A nie macie jakichs zalecen w zwiazku z tym ze dziewczynki sa wczesniakami? To nie ma znaczenia?

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Perse - Jakub nigdy nie byl zbyt pijacy. Pil mleko ale nic poza tym. W najlepszych dniach mala butelke. Dopiero teraz pije po 2 male, jak ma wiecej wysilku to do 3 dobija ale bardzo rzadko. To napoje bo mleka 200-240 ml.

Tak z ciekawości jakieś normy są ?

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Eliza, ja nie pomogę, bo to nie ten etap, ale dzwonila do mnie kolezanka, ze jest w marcowym wprost artykuł wlasnie o szczepieniach, rowniez wcześniaków, tytuł chyba "ukluci przez system", moze sie przyda.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Mialam dzisiaj porodowy falstart, mega bolesne skurcze, byl alert.... ale... przeszło uff, lecialam pod prysznic z mysla, cholera rodzę a ja nie ogolona jak zwykle chociaz troche mi zal, ze to jeszcze nie dziś. Obiecalam M, bo ma jakies wazne spotkanie, ze nie bedzie musial odwołać, no i s7e udało
Ale już się nie stresujesz? Synek już duży jest

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-02, 16:51   #1818
pikaso
Zadomowienie

Eliza twoje dziewczynki są wcześniakami, a dla nich są chyba inne zalecenia i niektóre szczepionki należą się za darmo, chyba pneumokoki i ospa. Dwa miesiące to wiek skorygowany czy bez korekcji? Jak bez korekcji to ja bym się zdecydowała szczepić później.
Z wiekiem też jest mniej dawek niektórych szczepień, a co za tym idzie mniejszy koszt. To tyle co wiem. Swoją córkę szczepiłam na rota właśnie w 2 m.ż. i dalej 6w1.
Hope trzymaj się. Osobiście myślę, że to nic poważnego i będziesz jeszcze mamą, ale trzeba czekać do wyników. Z drugiej strony będziesz wiedzieć, co masz robić, aby osiągnąć ten cel.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 17:18   #1819
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
, a cóż robić...
8 dni bez spaceru nie wytrzymam ani ja, ani on...
no tak, siła wyższa
Ja drugi dzień w domu, ale nosi mnie już strasznie. Dzisiaj nawet poszłam zwolnienie do pracy zanieść, żeby nie zwariować

Cytat:
o 15:00 ----------

Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 17:22   #1820
Kubek29
Zadomowienie

Bez przerw na jedzenie?Fajnie ci[/QUOTE]
Nie, nie. Budzi sie. Z reguły raz miedzy 2 a 4 przewaznie.
Czasem 2 razy, pierwszy ok 23-24.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-04-02 o 17:38
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 17:40   #1821
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za co taka cena?
za Gonal F - lek do stymulacji

Cytat:
RENA! na endo jeszcze dobrze orzechy robią i winko czerwone -lampka do owulacji!
dzięki będę pić po @

Cytat:
normalnie oplułam monitor

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 19:11   #1822
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Tak z ciekawości jakieś normy są ?
normy czego? płynów? pewnie są, ale nie interesowałam się żeby nie stresować się dodatkowo.

_________

Eliza - u nas Jakub szczepiony 5w1 zgodnie z kalendarzem szczepień, rota na drugiej wizycie szczepiennej, pneumo dobrze po 6 miesiącu życia, bo wtedy mniej dawek, na meningo nie szczepiony jeszcze i w najbliższym czasie nie planuję.
Nam pediatra radziła odczekać aż dziecko skończy pół roku, żeby nie szczepić wszystkim na raz i żeby mniej dawek było (tylko to rota trzeba szybko). Gdyby jednak szedł wcześniej do żłobka miał być szczepiony przed pójściem na wszystko.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 19:31   #1823
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Czuję się bardzo ciążowo Brzuszek strasznie ostatnio urósł, kopniaczki coraz mocniej czuć.
fiolusku u ciebie już 20 tc raaany jak ten czas leci! cieszę się, że czujesz się tak dobrze
Cytat:

o kurcze, nawet nie pomyślałam, ze mogą być jakieś zmiany w endometrium. Z czego mogą się zrobić?
no zmian to może być trochę, moje akurat mają podejrzenie pochodzenia z przewlekłego zapalenia endometrium można mieć stany zapalne i nawet ich nie czuć ... antybiotyk wybiorę, ale co on pomoże? mam wątpliwości i strasznie sie tym zamuliłam.

Cytat:
HOPE! n adal trzymam kciukasy!
dziękuję Ci Skarbo wpadasz tu jak wiosna ze swoim powerem Wam też wszystkiego dobrego!

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
ja tez chora.... na szczecie moge pracowac z domu dzis i jutro wiec sie podkuruje czosnkiem i innymi specyfikami zebym na starania była pełna sił
ja też się tak przygotowuję do tych starań i przygotowuję. A to wszystko psu na budę uważam co pije co jem itd, tyle rzeczy mnie zastanawia i tylu ich się wyrzekam żeby organizm był jakiś wartościowy a to się z miesiąca na miesiąc przeciąga. Melbi jestem pełna podziwu dla Twojej wytrwałości. Tobie też tak jak i mi ciągle coś, no i dalej tak bez buntu... ech muszę od ciebie energii trochę zaczerpnąć
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
ostatnio byłam w sobotę na przyspieszonej wizycie bo planowo mam w najbliższą sobotę (L4 kończy się)
w ubiegłym tygodniu (po akcji z kleszczem) przebadała mnie, zleciła antybiotyk
już w piątek coś się niekomfortowo czułam ale myślałam, że to pieczenie to od płynu do higieny intymnej i nic na wizycie nie wspomniałam, dobrze, że w najbliższą sobotę kolejna wizyta
dzisiaj boli mnie brzuch ale ostatnio prawie nie leżę, Mama chodzi z Kasią na spacery a potem ja ją pilnuję na ogrodzie (czyt.: biegam za nią...) gdybym nie miała dziecka to chyba lamentowałabym na okrągło, że mnie wszystko boli ale przy Kasi nie mam czasu się nad tym zastanawiać
ostatnio po całodniowym pobycie w nowym mieszkaniu Brat mnie o.pierniczył, że mnie brzuch boli bo nie leżę tylko się gdzieś włóczę
zapomniał, że ja przecież od niego z domu do siebie pojechałam
kochana na przyszłość przy antybiotyku trzeba uważać na psiochę i jamę ustną i szczególnie je tam wspomagać w ochronie jakiś lactowaginal aplikować (ten akurat to pałeczki kwasu mlekowego ktory tam powalczy z tym pieronstwem co chce tam się wtargnąć gdy ochrona osłabiona). Ja też nie myślałam o tym, od tego razu staram się to ogarniać zeby nie walczyć co trochę z tym. no i mam ndzieje ze cokolwiek tam jest to wykurzysz raz dwa
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:20   #1824
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
normy czego? płynów? pewnie są, ale nie interesowałam się żeby nie stresować się dodatkowo.

_________

Eliza - u nas Jakub szczepiony 5w1 zgodnie z kalendarzem szczepień, rota na drugiej wizycie szczepiennej, pneumo dobrze po 6 miesiącu życia, bo wtedy mniej dawek, na meningo nie szczepiony jeszcze i w najbliższym czasie nie planuję.
Nam pediatra radziła odczekać aż dziecko skończy pół roku, żeby nie szczepić wszystkim na raz i żeby mniej dawek było (tylko to rota trzeba szybko). Gdyby jednak szedł wcześniej do żłobka miał być szczepiony przed pójściem na wszystko.
Dziekuje, bardzo mi pomogłas

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:08   #1825
zebrawpaski
Zakorzenienie

Hope- ale mnie to już zaczęło dokuczać przed antybiotykiem a teraz przy nim to tylko się pięknie rozwinęło
Z lactovaginalem ciężko bo luteinę dowcipną mam rano i wieczór.
Zobaczymy co gin zleci-mam nadzieję, że coś co szybko pomoże

Poproszę o link do fajnych ciążowych getrów- fioluś, Ty chyba kupowałaś?

Maga, fioluś- Wy używałyście paseczków do sprawdzania czy nie sączą się wody?
One są wiarygodne?

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Przygotowałam do wywiezienia część albumów ze zdjęciami, płyty dvd ze ślubów i wesel- w tym nasze- i jakoś mia dziwnie....
W dodatku zapakowałam 3 pudła do wywiezienia a tu nic nie widać aby ubywało...

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Po kilku dniach jedzenia z trzygodzinnymi przerwami jesteśmy 200 gram do tyłu.... a już mieliśmy dychę z przodu a dzisiaj waga pokazała 9.9. Moze dla większoś i Mam te 200 gram to nic ale dla nas to jest miesjąc walki....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-04-02, 22:57   #1826
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mlebi ostatnio nawet mleka nie chce.
Dzisiaj jednak było trochę lepiej, rano wypił ok. 60-70 ml mleczka, w ciągu dnia prawie całą butelkę (ok. 100 ml) herbatki, a wieczorem 130 ml mleka
Ale tak mi go żal, jak łapie tę butlę łapczywie, widzę, że jest głodny (zjadł mało kaszki wieczorem) i puszcza... Pewnie cholerne zęby :/ Już ma tak napuchnięte dziąsła, a nie ma jeszcze kreseczek żadnych :/

Swoją drogą, nasz dzień obraca się praktycznie non stop wokół jedzenia, przygotowywania jedzenia i rzeczy okołospacerowych Tak o tym myślę czasami...

Dziewczyny, ja dziś miałam dużo ruchu i zamieszania, mama była, przygotowywałyśmy na cmentarzu, itp. Dlatego się nie odnoszę, zaraz idę spać, ale wszystko czytam na bieżąco.
W zasadzie - za parę minut 03.04... Dwa lata temu świat mi się zawalił Dziś jest już cudownie, ale nigdy się nie pogodzę z tym, co się wydarzyło i nigdy nie zapomnę.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 05:08   #1827
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

ja też się tak przygotowuję do tych starań i przygotowuję. A to wszystko psu na budę uważam co pije co jem itd, tyle rzeczy mnie zastanawia i tylu ich się wyrzekam żeby organizm był jakiś wartościowy a to się z miesiąca na miesiąc przeciąga. Melbi jestem pełna podziwu dla Twojej wytrwałości. Tobie też tak jak i mi ciągle coś, no i dalej tak bez buntu... ech muszę od ciebie energii trochę zaczerpnąć
Hej - mnie to już męczy.... poszłam w sobote na basen i mam za to; tak uważam na wszytsko i najpierw ręka a jak ręka się wyleczyła to gardło...
no ale co zrobić - mam nadzieje, że do poniedziałku mi przejdzie bez antybiotyków

ale mam nadzieje i naprawde w to wierze ze w koncu się uda każdej z nas

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45868628]Mlebi ostatnio nawet mleka nie chce.
Dzisiaj jednak było trochę lepiej, rano wypił ok. 60-70 ml mleczka, w ciągu dnia prawie całą butelkę (ok. 100 ml) herbatki, a wieczorem 130 ml mleka
Ale tak mi go żal, jak łapie tę butlę łapczywie, widzę, że jest głodny (zjadł mało kaszki wieczorem) i puszcza... Pewnie cholerne zęby :/ Już ma tak napuchnięte dziąsła, a nie ma jeszcze kreseczek żadnych :/

Swoją drogą, nasz dzień obraca się praktycznie non stop wokół jedzenia, przygotowywania jedzenia i rzeczy okołospacerowych Tak o tym myślę czasami...

Dziewczyny, ja dziś miałam dużo ruchu i zamieszania, mama była, przygotowywałyśmy na cmentarzu, itp. Dlatego się nie odnoszę, zaraz idę spać, ale wszystko czytam na bieżąco.
W zasadzie - za parę minut 03.04... Dwa lata temu świat mi się zawalił Dziś jest już cudownie, ale nigdy się nie pogodzę z tym, co się wydarzyło i nigdy nie zapomnę.[/QUOTE]
to na pewno przez zęby - jak mu wyjdą to będzie lepiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-03, 07:18   #1828
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45868628]

W zasadzie - za parę minut 03.04... Dwa lata temu świat mi się zawalił Dziś jest już cudownie, ale nigdy się nie pogodzę z tym, co się wydarzyło i nigdy nie zapomnę.[/QUOTE]

Kochana tak mi przykro...
Nie mogę sobie nawet wyobrazić Twojego bólu. Podziwiam Cię za odwagę do walki o szczęście.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Dla chłopca jest seria o Maksiu http://aros.pl/autor/Barbro+Lindgren/0

O to kupię Maksiowi

Cytat:
nie bolała bo byłam w ogólnym znieczuleniu i spałam, jedyny dyskomfort to ten stres przed samą narkozą i potem to kiepskie samopoczucie po wybudzeniu. Zmiany określane przez lekarzy jako "strawberry patterns" ale nie znalazłam prawie nic o tym w necie także wiem że nic nie wiem. Mówiła mi że albo to typowe przy przewlekłych stanach zapalnych albo .... yyy i tu nie pamietam. taka ostrożna była w rozmowie ze mną, takie odniosłam wrażenie jakby ważyła słowa i nie wiem już czy to ma znaczenie czy nie ale podejrzewam że tak.

Cytat:

[/COLOR]Mialam dzisiaj porodowy falstart, mega bolesne skurcze, byl alert.... ale... przeszło uff, lecialam pod prysznic z mysla, cholera rodzę a ja nie ogolona jak zwykle chociaz troche mi zal, ze to jeszcze nie dziś. Obiecalam M, bo ma jakies wazne spotkanie, ze nie bedzie musial odwołać, no i s7e udało

hehe ja też już się martwię że zarośnięta do szpitala trafię.

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
za Gonal F - lek do stymulacji :
Ciutke drogi

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 07:29   #1829
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam po tuleniu wc
Mam tylko nadzieję ze tabletki się wchlonely

Hope nie martw się na zapas! Moje endo też miało zmiany i leki pomogły!!! Spójrz na to w ten sposób ze poniekąd masz przyczynę! Wyleczysz i wszystko będzie ok! Wiem co mówię ....

Perse

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 07:30   #1830
BERBIE
Zakorzenienie

hej ho!

wróciłam po krótkim pobycie. trochę się zregenerowałam.
nadrobiłam (nie było tego dużo ) ale nie pamiętam dokładnie co komu.

wadera gdzie Twoje meldunki?
edytte to samo

zeberko ja kupowałam leginsy na allegro, ale takie sportowe więc nie wiem czy o takie coś ci chodzi. nie wiem czy słyszałaś o koncepcji BLW dotyczącej karmienia dziecka? może tego spróbujcie?
niestety łącze się w bólu z powodu "zapalenia", chyba jutro muszę się wybrać do lekarza

panika jak zdrówko?

czarnula jak zdrówko Twoich księżniczek?

Kubek dziękuję czułam się jak małe dziecko na BN

gdzie się podziewa MEASIA!!!???

hope mam nadzieję, że endometrium się poprawi.

rena co u Ciebie?

Kucyk jak tętno? zrobiłaś jakieś nowe zakupy?

wika jak z tż? powrót do "miśkowania" nastąpił? zdrowsza jesteś?

mledi mam wrażenie, że zbliżające się starania dobrze na Ciebie wpływają. czuć więcej radości życia w Twoich postach.

agatko jak tam dzisiaj?

anitax, jana torby spakowane?

na pewno coś komuś jeszcze chciałam... w ciągu dnia mi się przypomni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości