![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Pstryczku odnośnie Twojego pytania, co zrobić w trakcie poparzenia: ja'wrzuciłam' Oleńkę pod prysznic i polewałam parę minut zimną wodą, potem ściągnęłam ubranko i jeszcze polewałam.....na szczęście (nie wiem, czy wrzątek poleciał bokiem, czy szybka reakcja - od wylania do kąpieli nie minęło 10 sek., czy wszystko na raz) ma tylko czerwony nieduży ślad na brzuszku. Po kąpieli od razu poleciałam do lekarza i ona poleciła Nam smarować ten ślad maścią Argosulfan, i ma nie być śladu. No i powiedziała, że reakcja idealna. Dzięki Bogu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Wtajemniczenie
|
Tress- super reakcja ! Najważniejsze, ze nic poważniejszego się nie stało
![]() Przyszłam tu do Was bo musze ochłonąć po kolacji Blanki, mąz teraz ją "karmi". Masakra wszystko jest upaćkane, nie chce jeść, choć głodna aż w brzuchu burczy, ewentualnie sama ale nie nabiera dokładnie na łyżeczkę kaszy. Mleko w żadnej postaci, w żadnym kubku nie przechodzi już ponad miesiąc, ona mi zejdzie z głodu ![]() uffff biorę głęboki oddech ! I idę kąpać tą poczwarę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aktualnie ma fazę na pojenie i karmienie lalki i nas. Nie wpływa to pozytywnie na jej jedzenie za bardzo... A poza tym to właśnie siedzi w wannie, polewa sie (głowę) woda z kubka, i chce ją pić jak z dorosłej szklanki. Ubaw po pachy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny zgubiłam ukochanego kotka Dorotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ślimak śpi ![]() ![]() ![]() mam pytanie, jak ubraliście dzisiaj swoje dzieci na dworek? ![]() nie było może 30 st ale kurde zimowa kurtka to chyba przesada... podobnie zresztą jak osłonka do wózka plus dziecko zawinięte po same oczy w koc :/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Wtajemniczenie
|
tress o matko dobrze, że nic się poważniejszego nie stało
![]() Ill nie dziwota, że Igi się denerwował. a chrześniak raczej się normalnie zachowywał jak na swój wiek;p nas też to czeka ![]() Lenova zrobiłabym tak jak radzi ezzo ![]() Byłam w tym żłobku. ogólnie wrażenie super. prowadzi to małżeństwo tak koło 50tki i ich córka. do tego 3 dni w tygodniu jakaś babka dochodzi, kiedy jest więcej dzieci. jak poszłam to było 6 w wieki około 2/3 lat. Hania jak ich zobaczyła to zaczęła piszczeć ze szczęścia i się rzucać i całować każdego po kolei ![]() ![]() ![]() aha jak weszłam to siedziała babka bo czekała jak się jej córeczka obudzi, btw też Hania i też 14 miesięcy. po jakimś czasie się obudziła, ta ją ubrała w zimową kurkę założyła śpiwór na wózek i poszły. ehhh jakieś 17 stopni było. no ale wracając mogę sobie wykupić np 50h na miesiąc albo płacić po prostu w dzień, w którym Hania by była tam. i chyba się zdecyduję na jakieś 2 razy w tygodniu po 4 godziny. albo raz. zobaczymy..
#638 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Michał od niedawna lepiej je, a teraz mam inny "problem". On non stop coś przeżuwa. Zaraz po śniadaniu chrupki, albo chleb, wewntualnie banan. Ciągle coś mieli w buźce. A i co 2o minut uu. No ale lepsze to niż jak nic nie chciał jeść. Nancy, jak mąż był z młodym na spacerze nad wodą, to ubrałam Miśka w body z długim, bluza polarowa, spodnie i czapeczka. A tak się dziś woził ![]()
Malowanie szafek kuchennych - metamorfoza kuchni za mniej niż 200 złotych Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2014-04-02 o 19:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
O nie napewno nie ale smaki mam na slodkie a dupa rosnje lece sie kompac moj laskawca spi mam nadzieje ze da mi sue wykompac spokojnie a potem zrobie przelew pstryniowi i spac ale sama tz w delegacji
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#640 | |||
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() ![]() ![]() ![]() uuuuu, słabo dzis, słabo, tylko 4 strony? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#641 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry wieczór!
![]() dziś Ania przez pół godziny bawiła się SAMA klockami ![]() ![]() dziś rano znów byłam biegać, i chyba nawet to polubiłam bo jutro też planuję ![]() ![]() nooo a potem poszłyśmy z Anią na spacer, dołączyła do nas moja koleżanka, i nawet nie zauważyłam, że a) nie było nas 3godziny b) przeszłyśmy w tym czasie 8km ![]() a któraś pytała: Ania dziś miała leginnsy ocieplane (rano na podwórku) a potem rajstopi i cienkie leginsy (po południu), a na górze body z długim rękawem, polarek i kamizelkę. No i czapeczkę na głowie ![]() co do jedzenia - mojej też się ostattnio odwidziało i jeść chyba nie zamierza ![]() ![]() ![]() idę te pity ogarniać ![]() ps. mąż właśnie szuka piosenki na pierwszy taniec, takie szlagiery puszcza że och i ach ![]()
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
![]() Jestem dzisiaj wypompowana na maksa! ![]() Na koniec zebranie wspólnoty mieszkaniowej z Blanką pod pachą i korepetycje. Padam na buźkę. Przeczytałam baaaaaaardzo lakonicznie, przepraszam ![]() ![]() ifwka mam nadzieję, ze kielki ładnie wyjdą ![]() Laurko dziękuję za przepis na mleko ryżowe, wypróbuję w weekend ![]() Czy hope napisała za co trzymałyśmy kciuki? Bo ja nadal trzymam ![]() Lenova ja bym poszła do pracy jakiejkolwiek a w międzyczasie szukałabym czegoś lepszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj u fryzjera i TŻ mój też.
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-04-02 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45864294]Dziewczyny zgubiłam ukochanego kotka Dorotki ![]() Ojoj, pewnie sie znajdzie, jak mama kupi nowego, a powiedz mi Dorotka upomina sie o kotka tak mocno mocno i nie da sie go vpczyms innym zastapic? Pytam, bo u nas nie ma zadnej ulubionej zabawki i w sumie nie wiem od kiedy dziecko swiadomie bedzie sie upieralo przy tej jejdnej jedynej przytulance. Cytat:
![]() A moge spytac ile takie 50h w zlobku moze kosztowac, my sie tez nad takim ukladem zastanawialismy, tylko kurcze nie wiem co z niania wtedy. Ewik juz dlugo nie bylo u nas ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do pogrubionego - to u nas zabawki może nie ma, ale jest kocyk ukochany, bez którego NIGDY jeszcze Ania nie zasnęła (poza okresem noworodkowym ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#647 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wybrał coś? ![]() Cytat:
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
ja zimowke juz spakowalam jakis czas temu
my mamy na teraz takie średnie kurteczki na polarku + takie typowe cienizny jak narazie ubieram te polarkowe i w zaleznosci od pogody dobieram warstwe pod spod. dzis np bluzeczka, kamizelka polarkowa i ta kurtka. wczoraj bluzeczka, grubszy sweter i ta kurteczka. ogolnie od poniedzialku u nas jest zimno, niby slonce ale wiatr naprawde zimny ![]() bodajze w niedziele bylo cuuudnie, mlody smigal w bluzeczce i bluzie sportowej no ale moj caly czas aszlacy i pociagajacy wiec tez inaczej ![]() mysle ze nie ma sie co sugerowac opisami innych mam bo pogoda jest naprawde rozna u kazdej z nas. u nas wydawaloby sie ze dzis jest ieknie, sloneczko walilo ze hej tylko co z tego jak wiatr byl momentami wrecz mroxny ![]() Cytat:
![]() i jaki fajny rowerek ![]() u nas od momentu jak mlody wyrżnal przez niego na buzke i prawie se rozcial usta tak rowerek stoi schowany i czeka na lepsiejsze czasy ![]() K. jakos nie potrafi jezdzic na nim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [QUOTE=hje;45858314 A wczoraj taka sytuacja była. Siedzę na fotelu, Pola przede mną na podłodze się bawi. I w pewnym momencie zaczęła do mnie wstawać, brać za ręce i ciągnąć. To ja jej zaczęłam "hop hop" robić, albo brać na kolana i smyrać w brzuchol, ale ona dalej. Matka się w końcu skapnęła, ona mnie za te ręce, to ja z nią na podłogę, a ona wtedy uśmiech od ucha do ucha, zaczęła się klepać po brzuchu i kłaść na podłogę, żebym ją gilgotała ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Konto usunięte
|
Ezzo, no właśnie nie wiem, czy się znajdzie, na terenie ikei zgubiony
![]() Ja przepraszam, że się nie odnoszę, ale jestem przybita tą zgubą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45864294]Dziewczyny zgubiłam ukochanego kotka Dorotki
![]() o kurczaki, słabo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie sie "sportujecie" ![]() Mój babel tez ma regres z jedzeniem ![]() ![]() Własnie sie obudził z płaczem, ewidentnie cos mu sie snilo, bo zawodzenie okrutnie miaukliwe ![]() ![]() U nas tez dzis nie bardzo ciepło,do tego wiatr, jak wychodzilismy rano to załozyłam młodemu spiochy pod cienkie dzinsiki, na górze miał bodziaka z krótkim, bawełnianą cienką bluzeczke, bluzke polarową i kamizelke, pozniej zdjełam mu spod spodu tą bluzeczke. No i czapeczke cienką dzinsową miał. A widziałam dzieci ubrane na zimowo..... I to o wiele starsze ![]() Jakis niechciej mnie opanował ![]() ![]() Żadna nie ma poszukiwanego bolerka/sweterka? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45865985]Ezzo, no właśnie nie wiem, czy się znajdzie, na terenie ikei zgubiony ![]() Ja przepraszam, że się nie odnoszę, ale jestem przybita tą zgubą ![]() Powodzenia w szukaniu mam nadzieje ze uda sie znaleść Moje dziecie tez przechodzi okres niejedzenia i martwie sie ze to znów zelazo za niskie a tak szkoda mi go znów kłuc ma taka traume po szpitalu ale chyba bedzie na badanie sie wybrac
![]() |
#653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sylwietta u nas juz 4 pobudki (spi od 20) ale to norma u nas ![]() Laurko super Misio pomyka, my dzisiaj w koncu po raz pierwszy jazde w foteliku rowerowym testowalismy, ja najbardziej obawialam sie, ze nie bedzie chcial w kasku jezdzic, ale musialo mu sie bardzo podobac, bo nie protestowal ![]() Ewulkaa ale ci zazdroszcze tej biegowej nakretki, ja sie jakos zmobilizowac nie potrafie, chodze co prawda raz w tygodniu od dluzszego czasu na silownie, ale zeby byly efekty to musialabym sie jeszcze kilka razy w tygodniu poruszac. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45865985]
Ja przepraszam, że się nie odnoszę, ale jestem przybita tą zgubą ![]() ![]() wlasnie ze wzgledu na takie sytuacje ciesze sie ze mlody jak narazie nie ma nic ulubionego... |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45864294]Dziewczyny zgubiłam ukochanego kotka Dorotki
![]() Miałam pisać, że się znajdzie ale doczytałam gdzie zgubiłaś. Mogę tylko ![]() Lenova ja bym brała cokolwiek ( ale ja mam kredyt) a w między czasie szukaj czegoś w czym byś chciała pracowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Dziec mnie dzis zaskoczył
![]() ![]() ![]() ![]() Dodam, ze "gań" jest wszystko co jest na już, pilne i natychmiastowo do wykonania ![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-04-02 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Aha, jeszcze mam pytanie, tylko sie nie smiejcie, plissss
![]() ![]() Co to za marka dzieciowych ubran, jak na metce jest kilka takich, hmmmm- babelków? |
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas karmienie lalek i misiów zawsze właśnie zdawało egzamin a teraz od jakiegoś czasu niet. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45864294]Dziewczyny zgubiłam ukochanego kotka Dorotki ![]() Trzymam kciuki by się znalazł ! Cytat:
![]() Cytat:
A co do zębów-hmmm a wiesz że być może ? Mam taką cichą nadzieję, że po wyjsciu zęboli powróci apetyt. Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję za rady dotyczące pracy. ![]() Ale wychodzi na to , że jestem jakaś dziwna bo ja wolę być w domu z Blanką niż iść do byle jakiej pracy. Bo tak szczerze mówiąc to w chwili obecnej nawet na kasę do marketu nie zatrudniają, a dla mnie szczytem marzeń było by pracowanie z jakimś sklepie z odzieżą, obuwiem czy kosmetykami większych ambicji nie mam na to miasteczko bez studiów. No ale z tym też ![]() Frustrujące jest jednak to , że po wysłaniu tylu cv był tylko jeden telefon, po którym i tak nic nie wyszło ;/ |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Misiael kurcze jaki fajny ten żłobek, ja bym posłała, i fajnie, ze moze chodzic kiedy chcesz a ile kosztuje godzina? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.