Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-02, 07:13   #571
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Kuba ma drugą drzemką, szybko Was przeleciałam, bo aż mi głupio, że ostatnio tak mnie nie ma, ciągle tylko wpadam i wypadam. Obiad w piekarniku (pierś z kurczaka z selerem, serem i majonezem) i zrobiłam sobie pastę z sera feta (ser feta+podsmażona cukinia+pomidory suszone i szczypiorek)
Dżis kiedy Ty masz czas na taki obiad, jeszcze w ciagu dnia. Ja jak juzcoś robię to o 21
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dzisiejszy plac zabaw
Super
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Mam takiego doła, jak stąd do Meksyku. Nie mam aparatu
Orto ciągle rozkminiała jak "ugryźć " moją wadę.. no i wysłala mnie do chirurga szczękowego, powiedziała, ze raczej bez operacji się nie obejdzie...
Wczoraj troche na ten temat czytałam, bo chciałam sama zapytać jej o tą operacje.. hah...
Biedna, operacja dla mnie brzmi strasznie. Jak mi dentysta powiedział że 8 trzeba będzie chirurgicznie usuwac to już sra... w gacie.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dałam Blance mleko,mówię do Niej "idziemy się kapac" więc zeskoczyła z moich kolan,i chodziła po całym mieszkaniu szukając taty. Dopiero kiedy Go znalazła,wzięła za rękę i zaprowadziła go do łazienki. Zawsze kąpie Ją tatuś więc i tym razem tak musiało być

Do jakiego wieku dziecko powinno pić mm? Przypominam że my skazowcy,niestety jeszcze nam nie przeszło Któreś dziecko jeszcze ma skazę?
Podobno do 3 rż.
Fewcia wczoraj moja mama przwyiozła słoik i kiełki
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej
Doła mam bo mi przykro jak przez cały dzień Zuzia jest tylko z dziadkami.
Moje zmiany na 12h pokrywają się z męża zmianami na 12h.
Bo jak zostaje z tatą to jakoś mi lepiej jak ją zostawiam.

Na dodatek mam dylemat zawodowy i nie wiem co zrobić, na co się zdecydowac
Współczuję, mnie nie ma 10 godzin dziennie i z tym mi źle.
Co to za dylemat??
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mam możliwośc powrotu na moje poprzednie stanowisko, oczywiście będzie rozmowa rekrutacyjna i nie mam 100% pewności że to ją ją wygram.

Moje poprzednie stanowisko wiążę się z pełną dyspozycyjnością. I telefonem służbowym. Czyli piątek, świątek czy sobota mogą być tel. Różne.

A ja nie wiem czy tego chcę.
Tylko zdaję sobie sprawę, że jeśli teraz zrezygnuje to w najbliższej przyszłości nie awansuje bo nie będzie wolnych wakatów.
A z drugiej nie wiem czy chcę brać na siebie teraz znów taką odpowiedzialnośc.
Ciżeka decyzja, ja nie wiem czy bym się zdecydowała, szkoda mi każdej chwili ktorej nie spędzam z Oli ...
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

aaaa robila dzis pierwszy raz pierogi dla Tosi- tak tu ostatnio o nich pisalyscie - ale chyba jej niezbyt podpasowaly bo zjadla z 6 srednich plus musialam dorobic jej 120ml mm (nie wiem czy dobrze robie dajac mleko gdy jej obiad nie podchodzi!?) pierogi zrobilam z miesa mielonego z indyka triche ziol prowansalskich, pieprz, troszke tartej marchewki...

szukam inspiracji na obiady - oczywiscie do lapki...
6 zjadała i mowisz że mało, jakby moja tyle zjadła to bym była bardzo cieszyła
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
A teraz przyznawac sie!! Ktora zwinela moje 25 milionow? Sylwietta na pewno Ty!!
Aaaaa znowu nie ja
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
A ja jeszcze pytanie mam: mozna dawac juz melona?

W ogole, przez te zęby, to Bartulo bardzo mleczny sie zrobił.... Mało co z obiadu mu podchodzi teraz, az sie martwie, ze tak je jednostajnie.....
Ja pomelo dawaam, bardzo samkowało
Cytat:
anioł nie dziecko my zazwyczaj idziemy tam gdzie Bartulo idzie, zawrócic go niepodobna..... Zaraz wicie sie i ryk.... po kim ten mój dziec ma charakterek
U mnie tak się zaprze że jak na ręce nie weźmiesz to nie ruszy

Ledwo dotrzymałyśmy wczoraj do 20, i już 20:45 Oli spała Jedna pobudka na jedzenie, nie iwem do której dociągnęła, dopieor będe dzownić do domu.
Za to ja zaspałam, wyłączyłam budzik i drzemałam, ledwo zdązyłam do pracy, a zaparkowałam w takim miejscu że nie wiem jak wyjade.

CO do ubierania dzieci na pole,u mnie wczoraj po południu był taki chłod jakiś, że sama miałam ochote rękawiczki załozyć i Oliwce też.

Jeden gość na wiosce u mnie ma konia i czasem tam chodzimy przez ogordzenie go pooglać. Oliwka zawsze jest zachwycona. Wczoraj wziąłam dla niego marchewkę i karmiłam go z daleka z Oliwką na rękach no i wytsraszyła się trochę, nie wiem dlaczego??

Z kredytem głdako poszło, więc koniec stresu
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 07:33   #572
hje
Zakorzenienie

Hej!

Byłyśmy wczoraj na szczepieniu, Pola płakała przy badaniach, jak musiałayśmy czekać, a przy wkłuciu w ogóle Waży 12 kg i ma ok. 87 cm, nie dała się dokładnie zmierzyć.
Zębów wychodzi podobno kilka naraz, ale są na różnym etapie wyrzynania i może dlatego nie widać tak tego po niej.
I jest absolutnie bezobjawowo, żadnej gorączki, większego marudu ani nic.
Ale dziś pobudka o 5.30, choć zasnęła wczoraj o 21 i jeszcze kilka razy w nocy się budziła

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dajecie swoim dzieciakom dżem na kanapkach?
Tak

Cytat:
Moja t. jest z tych normalnych;p nie przegrzewa, nie przesadza i nie daje rad, chyba że zapytam o coś.
To chyba właśnie nienormalnych

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ja Wam powiem coś lepszego, u nas w niedziele bardzo ciepło było i fakt ze słońce prażyło no ale wiadomo... bez przesady spotkałam parę: oni w krótkich rękawach, 5 letnia dziewczynka krótkie spodenki i bluzka na ramiaczkach, siedzące dziecko w foteliku samochodowym (ehh) stawiam ze kolo 7-8 miesięcy bluzka na ramiaczkach i pampers
Ja pierdziu, chyba bym już jednak wolała trochę przegrzać, niż dziecko zamrozić :/

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Do meritum, czy któraś z was ma takie ciepłe, przyjacielskie stosunki ze swoją teściową?

Cytat:
Dziewczyny, czy Waszym maluszkom zrosły się już ciemiączka?
Tak, przed 9. miesiącem już

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziecię mi padło jak mucha
nie wiem czemu ale on po tej zmianie czasu dużo lepiej funkcjonuje
Czyli może po prostu ten czas letni mu bardziej odpowiada?

Cytat:
hejo my dzis na dworku tylko przed poludniem bylismy, pozniej zrobiła sie taka zimnica, ze szokens a syn mojej sąsiadki (ten co na słynnym juz piasku siedzial) pomykał od 8,30 w koszulce z krótkim rękawem

HJE, wlasnie o kolejnosc wychodzenia ząbków mi chodziło

Dodam, ze spedzamy na podwórku duzo czasu, wychodzimy na jakies 2 godz przed poludniem i potem po drzemce i obiedzie jestesmy az do 18-18,30. Widocznie powinnismy nocowac jeszcze
Ja młodą cieplej ubrałam i po południu poszłyśmy, choć też zimno
Z sąsiadki widzę gorąca kobieta, i z syna również

A bo Pola to taka nie po kolei we wszystkim

My dokłądnie tak samo i reakcja Poli jest dokładnie taka sama A apogeum jest przy zabieraniu z hustawki

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
tak, uspokoiła się przepłakała swoje pierwsze pół roku życia ( a ja razem z nią ) a teraz to taki aniołek wszyscy ją chwalą, że taka grzeczna, nie płacze już prawie w ogóle jest baaardzo kontaktowa, zawsze ma buzię uśmiechniętą więc się mi dziecko odmieniło
To się chyba dziećmi wymieniłyśmy

Cytat:
A teraz przyznawac sie!! Ktora zwinela moje 25 milionow? Sylwietta na pewno Ty!!
Nie ja, a chciałabym

Cytat:

OGLOSZENIE PARAFIALNE
: jedna taka (kuzynka moja taka dalsza) poszukuje na chrzest dla córki bolerka lub sweterka rozmiar 68. Chrzest bedzie w poniedziałek wielkanocny. Gdyby któras cos w tym stylu miała to prosze o info na priw, zeby mi nie umkneło w gąszczu postów

W ogole, przez te zęby, to Bartulo bardzo mleczny sie zrobił.... Mało co z obiadu mu podchodzi teraz, az sie martwie, ze tak je jednostajnie.....
Cholercia, ja właśnie takie mam, ale to pożyczone i muszę oddać ciotce

U Poli na szczęście rózncy nie widzę dużej. Tzn. takich naprawdę twardszych rzeczy nie je, czasami nawet chlebka, ale tak to zupy, ziemniaki, jakieś "miękkie" owoce itp., wcina normalnie

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-04-02 o 07:35
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 07:36   #573
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

ELLMI.... http://allegro.pl/puma-s-vulc-v-kids...099217070.html

http://allegro.pl/adidasy-nike-roz-e...106402235.html
http://allegro.pl/nowe-adidas-supers...106476373.html

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 07:50   #574
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Właśnie wylałam sobie świeżo zalaną herbatę na stopę bo się potknęłam B O L I !
o kurde:/
Cytat:
mozg mnie boli jak slysze te pioseneczke Niestety moje dziecko fanka eska.tv....

Odpowiedzialnosc odpowiedzialanoscia, to jest wybor dziecko a praca Okropnie ciezki wybor...

oj chcciałabym
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dżis kiedy Ty masz czas na taki obiad, jeszcze w ciagu dnia. Ja jak juzcoś robię to o 21

Super

Biedna, operacja dla mnie brzmi strasznie. Jak mi dentysta powiedział że 8 trzeba będzie chirurgicznie usuwac to już sra... w gacie.

Podobno do 3 rż.
Fewcia wczoraj moja mama przwyiozła słoik i kiełki

Co to za dylemat??

Ciżeka decyzja, ja nie wiem czy bym się zdecydowała, szkoda mi każdej chwili ktorej nie spędzam z Oli ...

6 zjadała i mowisz że mało, jakby moja tyle zjadła to bym była bardzo cieszyła

Aaaaa znowu nie ja

Ja pomelo dawaam, bardzo samkowało

U mnie tak się zaprze że jak na ręce nie weźmiesz to nie ruszy

Ledwo dotrzymałyśmy wczoraj do 20, i już 20:45 Oli spała Jedna pobudka na jedzenie, nie iwem do której dociągnęła, dopieor będe dzownić do domu.
Za to ja zaspałam, wyłączyłam budzik i drzemałam, ledwo zdązyłam do pracy, a zaparkowałam w takim miejscu że nie wiem jak wyjade.

CO do ubierania dzieci na pole,u mnie wczoraj po południu był taki chłod jakiś, że sama miałam ochote rękawiczki załozyć i Oliwce też.

Jeden gość na wiosce u mnie ma konia i czasem tam chodzimy przez ogordzenie go pooglać. Oliwka zawsze jest zachwycona. Wczoraj wziąłam dla niego marchewkę i karmiłam go z daleka z Oliwką na rękach no i wytsraszyła się trochę, nie wiem dlaczego??

Z kredytem głdako poszło, więc koniec stresu
u nas wczoraj wieczorem się straszna zimnica zrobiła, H wrócił z Hanią ze spaceru to ręce jak lody miała
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Hej!

Byłyśmy wczoraj na szczepieniu, Pola płakała przy badaniach, jak musiałayśmy czekać, a przy wkłuciu w ogóle Waży 12 kg i ma ok. 87 cm, nie dała się dokładnie zmierzyć.
Zębów wychodzi podobno kilka naraz, ale są na różnym etapie wyrzynania i może dlatego nie widać tak tego po niej.
I jest absolutnie bezobjawowo, żadnej gorączki, większego marudu ani nic.
Ale dziś pobudka o 5.30, choć zasnęła wczoraj o 21 i jeszcze kilka razy w nocy się budziła

Tak

To chyba właśnie nienormalnych

Ja pierdziu, chyba bym już jednak wolała trochę przegrzać, niż dziecko zamrozić :/

Tak, przed 9. miesiącem już

Czyli może po prostu ten czas letni mu bardziej odpowiada?

Ja młodą cieplej ubrałam i po południu poszłyśmy, choć też zimno
Z sąsiadki widzę gorąca kobieta, i z syna również

A bo Pola to taka nie po kolei we wszystkim

My dokłądnie tak samo i reakcja Poli jest dokładnie taka sama A apogeum jest przy zabieraniu z hustawki

To się chyba dziećmi wymieniłyśmy

Nie ja, a chciałabym

Cholercia, ja właśnie takie mam, ale to pożyczone i muszę oddać ciotce

U Poli na szczęście rózncy nie widzę dużej. Tzn. takich naprawdę twardszych rzeczy nie je, czasami nawet chlebka, ale tak to zupy, ziemniaki, jakieś "miękkie" owoce itp., wcina normalnie
Brawo za piękną wagę i wzrost a szczepionka na mmr?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 07:55   #575
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Brawo za piękną wagę i wzrost a szczepionka na mmr?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:03   #576
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!

Ifwka - dzieki za PW

u nas mroz!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 08:08   #577
Jejcio
Raczkowanie

hje to duża panna! i jaka wytrwała U nas jeszcze przed szczepieniami pisałam Wam kiedyś że jedziemy na szczepienia ale wtedy odebraliśmy te nieszczęsne wyniki i mieliśmy zakaz do wyjaśnienia. W tamten czwartek młody chory, w ten czwartek też będzie jeszcze chory, w następny będzie głupi lekarz, więc jeszcze trochę poczekamy... A w Wielki Czwarte nie wiem czy ośrodek będzie otwarty...

My chorzy na całego... Wszyscy a jeszcze tak straszny ten wirus... Gorączka, ból kardła, katar i kaszel i ja jeszcze słowa powiedzieć nie mogę...
Jejcio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 08:08   #578
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
to objawy moga wystąpić do 2 tygodni:/
Cytat:
hej!

Ifwka - dzieki za PW

u nas mroz!
u nas w nocy przymrozek był:/ teraz niby aż 2 stopnie

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-02, 08:12   #579
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Pstryku dopełniłam formalności....i na pw adresik podsyłam

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-04-02, 08:42   #580
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyn nie wytrzymam
wiecie co moje dziecko się nauczyło sam wyłazi z łóżeczka, i to tak jak kaskader- w ten sam sposób co ostatnio wrzucałam filmik jak włazi, to nauczył się wyłazić, tym samym pobudka dziś po 5, bo mama wstała na poranne siku i dziecko poleciało za mamą zobaczyć o co kaman
ciekawe jak to będzie jak brzusio będzie uciskać i będę wstawać co godzinę
jestem półprzytomna

Cytat:
Napisane przez Jejcio Pokaż wiadomość

My chorzy na całego... Wszyscy a jeszcze tak straszny ten wirus... Gorączka, ból kardła, katar i kaszel i ja jeszcze słowa powiedzieć nie mogę...
o kurka biedni jesteście, zdrówka

Hje brawa dla Poli
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:00   #581
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Hej!

Duuuuża dziewczynka!
Brawa za dzielność przy szczepieniu!

Cytat:
hej!

Ifwka - dzieki za PW

u nas mroz!
U nas też! Ale jako że skończył mi się dziś odmrażacz do szyb, uznaję to za oficjalny koniec zimy

Cytat:
Ojej, zdrówka!

Bokeh - czytałam wpis na blogu Fajnie! I jak zwykle cudne foty

Marsi - moja aparatka też nie może normalnie wejść lub wyjść z łóżeczka. Im trudniej i bardziej nietypowo, tym lepiej. Czasem "aż oczy bolą patrzeć" co ona wyprawia. Na szczęście w domu ma łóżeczko ze zdejmowanym bokiem, wiec nie ma za dużo możliwości. Za to u moich Rodziców, gdzie wyjmuje się szczebelki... hulaj dusza!

A tak w ogóle to witam się dziewczęta

Jestem w pracy, mam kawę i absolutnie niesatysfakcjonujące mnie ciastka (jakieś takie dziwne, twardawe i za słodkie - finezji im brak) No ale będę miała okazję poprawić tortem popołudniu, bo mój tata ma urodziny

A, i jeszcze z Julkowych przygód: mama moja zabrała Julię na spacer w wózku (od czasu do czasu testujemy, czy coś się zmieniło w kwestii "nielubienia" wózka). Julka siedziała nadzwyczaj spokojnie, coś sobie gadała pod nosem, mama zadowolona. Przyjeżdżają do domu i okazało się, że Młoda bez butów No to już było wiadomo, dlaczego cicho siedziała - majstrowała przy klamerkach. Na szczęście udało się oba butki znaleźć
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 09:01   #582
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
No ja jak na szpilkach czekam na przesyłkę

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Idę z książką do łóżka, od dwóch dni się budzę po 6 i zasnąć nie mogę mimo że młody śpi. Dobranoc
a myśmy kupili stacjonarnie i juz w niedziele jeździliśmy na rowerku

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
trudna decyzja, ale może warto spróbować; a jest możliwość, że będziesz mogła sie wycofać jak Ci nie podpasuje? bo szkoda by było zrezygnować, a potem może kiedyś żałować...waidomo, że czasu dla maluszka mniej, ale może tylko na początku...

cześć blogująca mamo

noooo to teraz napisz, że TŻ też ma i już w ogóle super

Cytat:
kurcze, musiała sie biedulka niezle nastresowac.... tyle nowych miejsc i ludzi..... no i zmęcznenie podrózą.... Ale juz wdomku jestescie i zapomni szybko

niepowazni ludzie

o kurcze, przykro mi strasznie, masakra jakas doczytałam o wolnym łikendzie, no- troche odpoczniesz

BOKEH, podglądałam bloga, fajne spotkanie chyba było ale modelka z Ciebie jak jeszcze raz zamarudzisz, ze schudnac musisz to bacikiem Ci skóre przetrzepiemy

MAŁA, nie strasz

LADY
, Bartul lubi dzemy kwasne też

MISIAEEL, rzeczywiscie, jest na co czekac

AGA rzeczywiscie, dylemat.... obys podjeła trafną decyzje

OGLOSZENIE PARAFIALNE
: jedna taka (kuzynka moja taka dalsza) poszukuje na chrzest dla córki bolerka lub sweterka rozmiar 68. Chrzest bedzie w poniedziałek wielkanocny. Gdyby któras cos w tym stylu miała to prosze o info na priw, zeby mi nie umkneło w gąszczu postów

A ja jeszcze pytanie mam: mozna dawac juz melona?

he he trohe udało mi się zrzucic brzucha ale tyłek bez zmian, musze nad tym popracować....

Witam dziewczyny, kurcze u mnie nieciekawie humor mam podły do tego pełno rzeczy do robienie no i pogoda ładna to wiadomo spacery Więc nie często tu zaglądam...
Stary 2014-04-02, 09:02   #583
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Marsi.....dobrze że macie swoje łóżko obok...ale ja bym miała stracha...Leosio odważny

Stary 2014-04-02, 09:16   #584
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Laurko kochana jak robisz mleko ryżowe? ja ostatnio miałam ciążową zachciankę i zabuliłam 12 zeta
aaa i nie wiem czy dobrze pamiętam, Ty kiedyś pisałaś o imbirze kandyzowanym,że u Ciebie w warzywniaku był?
Marsi, Nancy, stąd wzięłam przepis http://quchniawege.blogspot.com/2013...-na-mleko.html Jest pyszne! Tak ja o imbirze pisałam, gdzieś jeszcze mi się o oczy obił taki paczkowany, ale nie pamiętam gdzie. A co, kupić Ci?

Cytat:
hje to duża panna! i jaka wytrwała U nas jeszcze przed szczepieniami pisałam Wam kiedyś że jedziemy na szczepienia ale wtedy odebraliśmy te nieszczęsne wyniki i mieliśmy zakaz do wyjaśnienia. W tamten czwartek młody chory, w ten czwartek też będzie jeszcze chory, w następny będzie głupi lekarz, więc jeszcze trochę poczekamy... A w Wielki Czwarte nie wiem czy ośrodek będzie otwarty...

Zdrówka!

Nie napisałam co Miś wczoraj zrobił
Chciał do okna, a ja już sił nie miałam nosić i mówię mu, że mama nie ma siły. To ten mnie ciągnie do szafki i koniecznie chce żebym otworzyła. Wzięłam go zeby pokazał co chce, a ten mi wyjmuje nosidło Musiałam go na plecy zarzucić Bestia mala cwana.
Zasnął o 20 a wstał o 8 rano. Nawet się wyspałam.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:20   #585
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, Nancy, stąd wzięłam przepis http://quchniawege.blogspot.com/2013...-na-mleko.html Jest pyszne! Tak ja o imbirze pisałam, gdzieś jeszcze mi się o oczy obił taki paczkowany, ale nie pamiętam gdzie. A co, kupić Ci?
nooooo

dzięki za przepis a powiedz mi kochana bo przrglądałam Twojego bloga, czytałam,że macie problem z lekkim niedoborem żelaza, a Wy jajka jadacie ? bo pamiętam,że pisałaś,że miesa nie

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-04-02 o 09:22
Stary 2014-04-02, 09:31   #586
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyn nie wytrzymam
wiecie co moje dziecko się nauczyło sam wyłazi z łóżeczka, i to tak jak kaskader- w ten sam sposób co ostatnio wrzucałam filmik jak włazi, to nauczył się wyłazić, tym samym pobudka dziś po 5, bo mama wstała na poranne siku i dziecko poleciało za mamą zobaczyć o co kaman
jestem półprzytomna

Hje brawa dla Poli
Ale kaskader

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

he he trohe udało mi się zrzucic brzucha ale tyłek bez zmian, musze nad tym popracować....

Witam dziewczyny, kurcze u mnie nieciekawie humor mam podły do tego pełno rzeczy do robienie no i pogoda ładna to wiadomo spacery Więc nie często tu zaglądam...
U mnie stacjonarnie nic nie było Foty som?

Cytat:
nooooo

dzięki za przepis a powiedz mi kochana bo przrglądałam Twojego bloga, czytałam,że macie problem z lekkim niedoborem żelaza, a Wy jajka jadacie ? bo pamiętam,że pisałaś,że miesa nie
Ile chcesz
Jemy jaja Mięso też staram u się dawać, ale musi mieć dzień, zazwyczaj wypluwa. Dziś zjadł omlet z jaja, jabłka i amarantusa. Smakowało Pokrzywę też lubi pić Za jakieś 3 tygodnie powtórzę badania, to zobaczę jakie wyniki będą
Stary 2014-04-02, 09:36   #587
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kaskader

U mnie stacjonarnie nic nie było Foty som?

Ile chcesz
Jemy jaja Mięso też staram u się dawać, ale musi mieć dzień, zazwyczaj wypluwa. Dziś zjadł omlet z jaja, jabłka i amarantusa. Smakowało Pokrzywę też lubi pić Za jakieś 3 tygodnie powtórzę badania, to zobaczę jakie wyniki będą
no właśnie słyszałąm o tym amarantusie,że jest super na niedobory
w takim razie trzymam kciuki,żeby żelazo się poprawiło i dobrze,że jajka wcinacie
Stary 2014-04-02, 09:37   #588
Delicjanka
Zakorzenienie

Ale się obczytałam o tych operacjach szczeny... masakra. Moje krzywe zęby to nic w porównaniu z tą wadą. Nie wiem, czy się zdecyduje(zresztą, dopiero w piątek konsultacja z chirurgiem szczekowym) :[

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 09:44   #589
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ty to weź się w głowe puknij, tez lokkałam na te foty i super wyglądasz

Dziewczyny gdzie tego amarnatusa kupić??

Oliwka w łóżeczku dociągnęła dziś do 7, więc dalej będę do 20 starała się przetrzymywać z kąpaniem
19.02.2013 - Oliwka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 09:46   #590
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

zdrówka!
Cytat:
dziewczyn nie wytrzymam
jestem półprzytomna

Hje brawa dla Poli
na zawał bym chyba zeszła
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Duuuuża dziewczynka!
Brawa za dzielność przy szczepieniu!

U nas też! Ale jako że skończył mi się dziś odmrażacz do szyb, uznaję to za oficjalny koniec zimy

Ojej, zdrówka!

Bokeh - czytałam wpis na blogu Fajnie! I jak zwykle cudne foty

Marsi - moja aparatka też nie może normalnie wejść lub wyjść z łóżeczka. Im trudniej i bardziej nietypowo, tym lepiej. Czasem "aż oczy bolą patrzeć" co ona wyprawia. Na szczęście w domu ma łóżeczko ze zdejmowanym bokiem, wiec nie ma za dużo możliwości. Za to u moich Rodziców, gdzie wyjmuje się szczebelki... hulaj dusza!

A tak w ogóle to witam się dziewczęta

Jestem w pracy, mam kawę i absolutnie niesatysfakcjonujące mnie ciastka (jakieś takie dziwne, twardawe i za słodkie - finezji im brak) No ale będę miała okazję poprawić tortem popołudniu, bo mój tata ma urodziny

A, i jeszcze z Julkowych przygód: mama moja zabrała Julię na spacer w wózku (od czasu do czasu testujemy, czy coś się zmieniło w kwestii "nielubienia" wózka). Julka siedziała nadzwyczaj spokojnie, coś sobie gadała pod nosem, mama zadowolona. Przyjeżdżają do domu i okazało się, że Młoda bez butów No to już było wiadomo, dlaczego cicho siedziała - majstrowała przy klamerkach. Na szczęście udało się oba butki znaleźć
dobrze, że znaleźliście butki;p
Cytat:

Zdrówka!

Chciał do okna, a ja już sił nie miałam nosić i mówię mu, że mama nie ma siły. To ten mnie ciągnie do szafki i koniecznie chce żebym otworzyła. Wzięłam go zeby pokazał co chce, a ten mi wyjmuje nosidło Musiałam go na plecy zarzucić Bestia mala cwana.
o jutro wypróbuję
Cytat:

Oliwka w łóżeczku dociągnęła dziś do 7, więc dalej będę do 20 starała się przetrzymywać z kąpaniem
ja kupuję w rossmannie

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-02, 09:54   #591
Ultra81
Rozeznanie

Chciałam tylko powiedzieć, że uwielbiam programistów, z którymi pracuję. Ich: "Czego ci mogę dzisiaj odmówić?" chyba na stałe wejdzie do mojego języka

Przepraszam za offtop, ale nie miałam komu powiedzieć

Wracam do roboty
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:11   #592
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupuję w rossmannie
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Chciałam tylko powiedzieć, że uwielbiam programistów, z którymi pracuję. Ich: "Czego ci mogę dzisiaj odmówić?" chyba na stałe wejdzie do mojego języka

Przepraszam za offtop, ale nie miałam komu powiedzieć

Wracam do roboty
Poto tu jestesmy
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-04-02, 10:16   #593
mala_19kw
Zakorzenienie

Witałam ja się dzisiaj? Chyba nie bo czytam od rana i straciłam rachubę już

Cześć mamuśki

Dzisiejsza noc ok-nic mnie nie miziało oprócz męża
Także się wyspałam
Oskar chodzi teraz spać o 21 (czyli jak było dotychczas bo o starym czasie to 20),ale za to budzi się o 7 (nie jak dotychczas bo na stary czas to 6). Troszkę jestem niepocieszona ale przeżyje jakoś

Właśnie się księciunio budzi ,damy śniadanko i heja na dworo

Aaaaaaa moja bratowa dzisiaj znów wcisnęła swoją córkę w puchową zimówkę,rękawiczki i czapkę zimową Chora
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:22   #594
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
u nas mroz!

U nas też.
Zuzka była na spacerze w kurtce zimowej

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
trudna decyzja, ale może warto spróbować; a jest możliwość, że będziesz mogła sie wycofać jak Ci nie podpasuje? bo szkoda by było zrezygnować, a potem może kiedyś żałować...waidomo, że czasu dla maluszka mniej, ale może tylko na początku...

Jeśli już się zdecyduję to źle by to wyglądało gdybym potem chciała rezygnować. Zwłaszcza, że ja już pracowałam 1,5 roku na tym stanowisku i wiem wszystko co i jak.
Teraz kwestia, że mam dzień wolny i coś się dzieje np. to musze zbierać tyłek i jechać do sklepu, no i telefony.
A przede wszystkim też ta odpowiedzialność. Za wszystko. Za każdą pierdołę

Cytat:

Co to za dylemat??

Godziny pracy bym miała normalne. Ale tak jak pisałam ja jestem za wszystko odpowiedzialana. Mogą być sytuacje, że na tel w dzień wolny będę wisieć i z 1,5 h. Bo i tak bywało.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:25   #595
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. U nas dziś nocka ładna. Mnie coś od rana głowa boli i chyba w końcu węzmę tabletkę. Daria teraz drzemie. Tż w pracy.
Ja mam dzis dopiero na 16.30 więc teść potem do Darii przyjdzie.

Może Was trochę poczytam jak się uda. I tak źle mi z tym że nie wiem co u Was Nadrobię może 3 ost strony.
Stary 2014-04-02, 10:35   #596
elllmi
Zakorzenienie

hej

własnie od wczoraj intensywnie szukam teraz mam troszkę luźniej w pracy i też przeglądam

Cytat:
dziewczyn nie wytrzymam
jestem półprzytomna
o skubany łóżeczko to jedyne miejsce, gdzie mogę młodego unieruchomić na chwilę, mam nadzieję, że szybko w ślady Leo nie pójdzie

Cytat:
a foty gdzie
a humor czemu taki?

Cytat:
jaki mądrala

i nie zacytowało mi - brawa dla Poli bohaterki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:36   #597
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Ja w jakimś spożywczaku kupiłam.

Cytat:
no właśnie słyszałąm o tym amarantusie,że jest super na niedobory
w takim razie trzymam kciuki,żeby żelazo się poprawiło i dobrze,że jajka wcinacie
Kochana, ile Ci kupić imbiru

Cytat:
zdrówka!

na zawał bym chyba zeszła

dobrze, że znaleźliście butki;p

o jutro wypróbuję

ja kupuję w rossmannie
Spróbuj, fajne

Lecę myś głowę póki młody śpi.
Stary 2014-04-02, 10:36   #598
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

w większych supermarketach...w sklapach ze zdrową żywnością. a tak to widziałam w tesco..itp.

Stary 2014-04-02, 10:49   #599
hope01
Zakorzenienie

Elllmi poszukaj jeszcze tu http://www.butydlamalucha.pl/

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-04-02 o 10:50
hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 10:50   #600
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczynki Ona wokól głowki ma takie plamki czerwone
i na całym brzuszku całych pleckach boczkach miejsce przymiejscu czerwone suche plamki

wiem ze niektore dzieci mialy podobne t u na watku

moglybyscie napisac czym smarowalyscie??

ja dostalam dla Niej
krem ecural ale to steryd jest
Daria ciągle ma te plamki. Raz są aż na całych nóżkach,rączkach , brzuchu i pleckach, a potem nagle znikają. zmieniłam proszek.Nic nowego nie jadła. Nie wiem z czego to. Maść którą lekarz przepisał nie pomogła.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Miałam Wam napisać jaką miałam noc
Nie mogłam spać,strasznie się kręciłam,budziłam co chwilę-no w ogóle mało spałam tej nocy po prostu.
I był taki moment że poczułam chłód na policzku,coś bardzo zimnego mnie przeszło,głaskało przez chwilę
Ale nie wiem co/kto to było/był
Także tego

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny...tak myślałam że będa za ciepłe...więc przemyśle te pozostałe..a słuchajcie-wiem wiem, pewnie te się nie nadają..ale allegro czasem tak mnie pochłania że się zapomina...a poza tym myślałam że nie wylicytuje....a wylicytowałam O!!!!!!!!!!!!!
http://allegro.pl/buciki-next-adidas...070582102.html
ale pewnie nie dla Antonia na pierwsze krokasy, co????
Fajne
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Bardzo ładne
Cytat:

Cytat:
Mam takiego doła, jak stąd do Meksyku. Nie mam aparatu
Orto ciągle rozkminiała jak "ugryźć " moją wadę.. no i wysłala mnie do chirurga szczękowego, powiedziała, ze raczej bez operacji się nie obejdzie...
Wczoraj troche na ten temat czytałam, bo chciałam sama zapytać jej o tą operacje.. hah...
oby obyło się bez operacji
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Wiecie że dzisiaj ktoś mi mówił o badaniach które stwierdzają że dzieci urodzone przez cc śpią gorzej/krócej? U nas to "krócej" zgadzałoby się jak najbardziej. Marzę o pobudce później niż o 6.

Dałam Blance mleko,mówię do Niej "idziemy się kapac" więc zeskoczyła z moich kolan,i chodziła po całym mieszkaniu szukając taty. Dopiero kiedy Go znalazła,wzięła za rękę i zaprowadziła go do łazienki. Zawsze kąpie Ją tatuś więc i tym razem tak musiało być
Daria urodzona sn, a od urodzenia bardzo mało śpi

A pogrubione
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
witam się!

wróciliśmy, ledwo żywi, ale wróciliśmy

przyznaję bez bicia, że nie nadrobiłam... i zaraz też uciekam na nowy odcinek walking dead a powinnam rozliczać pita

Powiem Was, że nigdy więcej bym się na coś takiego nie zdecydowała z Anią. My jak my, byliśmy zmęczeni no ale my jesteśmy dorośli, a Anusia tak strasznie mi jej było żal, widać straciła poczucie bezpieczeństwa, bo przez cały dzień nie sikała!!! nie zrobiła kupy, jak zjadła serek homo o 7 rano to następny posiłek przyjęła o 17 naprawdę nie wiedziałam, że ona taki wyjazd aż tak będzie przeżywać, aż mi się płakać chciało, ale jak już tam zajechaliśmy to trzeba było jakoś wrócić... nigdy więcej czegoś takiego!!! nigdy powinnam była wysłać te durnowate zaproszenia

za to dzisiaj jak wstała (wróciliśmy w nocy) to tak się witała z wszystkimi zabawkami, tuliła się, biegała, piszczała, krzyczała nie umiała się zdecydować gdzie chce być i czym się bawić było to taaaakie słodkie
Biedna Anulka.
A co do zabawek. Jak wróciliśmy ze szpitala to Daria od razu pobiegła do swoich zabawek i zaczęła je tulić i całować
Cytat:
http://www.vans-shop.pl/t-authentic-...fros-3155.html
zamawiam jutro Hani. jeszcze jak się zarejestruję na ich stronie to się dostaje kupon na 20 zł
super

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości