Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-02, 21:51   #3061
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

kurczę ale narobiłyście mi smaku z tym masłem orzechowym niedobre babska gdzie to o takiej porze masło orzechowe, aż do lodówki zaglądałam zeby zobaczyć co tam mam, tylko nutella, ale dałam radę i się nie skusiłam, ale mało brakowałą
Idę ćwiczyć

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
męczę bułe
polecacie jakiś krem BB? bo chcę kupić, ale nie wiem, który używa, któraś?
nie próbowałam jeszcze, ty spróbuj jak się zdecydujesz na któryś i napiszesz o efektach,

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Dobranoc, przespanej nocki wam życzę!!!
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:53   #3062
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
komicznie to gadanie pewnie wygladało, ja mam koleżankę która ma córkę o 3 m ce starszą od mojego bobcia, jak się spotykamy to dzieci też ze sobą gadają, ale mamy ubaw, i tak się oglądają i dotykają, ciągną a mój to nawet Kindze pchał paluch do oczu
niemowlaki mają imadelka w rączkach. Jak moj pociagnal kota za futro, to ten zajeczal boleśnie. Kot juz nie ma życia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
męczę bułe
Ja mam bielendy i under 20 uzywam jako krem i podklad w jednym.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2014-04-02 o 21:54
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:57   #3063
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a kropeczki też mamy czerwone po pietruszce..
Miłek też cały wyspany, ale w sumie ja nie wiem po czym muszę zrobić pare dni przerwy i podać te podejrzane rzeczy raz jeszcze, bo w sumie u niego już wcześniej był jakiś problem, wysypka na buzi się zdarzała i nie mam pewności, że teraz winne warzywka... zielony groszek dawałam od trzech dni, ale w sobotę rano wstał też z wysypaną buzią i wtedy był po jabłuszku, więcej tego jabłka nie dałam bo nie smakowało... skomplikowane i chyba nie zaobserwowałam kiedy to się dokładnie nasiliło

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Co myślicie o takim zestawie?

[COLOR="Silver"]
całkiem, całkiem

Cytat:
Lola, mój na domowej waży niecałe 8kg i jak noszę go w nosidle to mi kręgosłup odpoczywa. Gorzej jak muszę go na rękach nosić.
Zaznaczam, że ja dużo teraz używam nosidła. Wczoraj cały dzień na 3 spacerach. Tak jakoś wyszło. Pierwszy był ok 1,5h, drugi - niecałe 2h a trzeci godzinkę, więc sporo. Nic mnie nie boli a ja miewam problemy z kręgosłupem. Nie namawiam ale mnie się ono bardzo przydaje. Codziennie rano chodzimy po mięsne i warzywne zakupy.
z nosidłem inaczej niż z chustą, czy ja chustę źle wiążę, że tak mnie masakrycznie po niej plecy bolą

Cytat:

Gorgulek weź idź do h&m, wydrukuj kupony i ubierzesz małego do 100zł mi było szkoda wydać na 1x kasę, więc kupiłam body z muchą, spodenki miałam nadające się więc wydałam 30zł
ja kupiłam spodenki granatowe w hm, body koszulowe i muchę miałam po starszym, do tego sweterek na allegro i było

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Hani wychodzą ząbki,, teraz już tak serio serio... wczoraj biedna obudziła się o 22.30 i nie mogła zasnąć, płakała... uspokoiła się dopiero po czopku i spała ciągiem do 5! no, tyle że o tej godzinie postanowiła zacząć dzień dobrze że dziś spała sensownie w dzień, bo wczoraj pobudka o 5.30 i spanie 4x30 minut
bidulka

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jakbym nie miała chusty, to bym kupiła to nosidlo, a tak mi szkoda kasy

Wymyślam, co dla Edzika na urodziny, bo to za miesiąc i wszyscy będą pytać... i mam tak:
- kuchnia (stara poszła na śmietnik, zużyta i polamana)
- zestaw lekarza (Edi nas ostatnio ciągle leczy )
- smieciarka - nie pytajcie, sam dziś sobie zażyczył

Jakieś pomysły dla 3-latka??
mam problem podobny, tylko czasu mniej aktualne pomysły:
- hulajnoga
- zestaw lekarza
- dźwig
- zawsze jak brak pomysłu to może być traktor bądź jakieś maszyny rolnicze, u mojego syna to już choroba

mój mąż kupił dziś spryskiwacz, w sumie nie wiem na co mu, ale Dawid od razu go zabrał, przyszedł do mnie i mówi "mamo, całe życie marzyłem o takim psikaczu, a teraz mam" czyli dziecko zadowoli się byle czym

Cytat:
eee
ale to zabawki edukacyjne dla dzieci
http://czuczu.pl/
smacznego

Cytat:
o honda accord bomba! jeszcze w kombi
ja nie mówię, że nie, tylko najpierw by trzeba upłynnić mazdalenę naszą, a potem jeszcze skądś dołożyć do hondy

Cytat:
Mnie też się accord podoba bardzo. Małża molestowałam 5 lat temu jak mazdę kupowaliśmy
ja molestowałam mojego o leona, co za szczęście że mnie nie posłuchał gdzie ja bym do niego dwoje dzieci i bagaże upchnęła

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:57   #3064
kaska87
Zakorzenienie

Snow ja ostatnio siedziałam na łóżku Miki bawił się obok, a Oliwka przy kaloryferze i jak ją złapał za futro to biedna wydarła i do wieczora nie przyszła do pokoju zbrodni

dzięki, jutro obczaję

ta zboko-parka z BOD jest nawiedzona ale ona mi od początku na zdzirkę wyglądała

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-02 o 21:58
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 21:59   #3065
anutka171
Rozeznanie

Dziekuje za odpowiedzi w sprawie nosidelek

A teraz mam pytanie nr 2
czy ktoras z was posiada kubek treningowy/niekapek z aventu?
czy jest roznica miedzy nim a lovi (bo chyba ostatnio lovi Papuga chwalila)
warto kupic?
Stary 2014-04-02, 22:00   #3066
jo_asiek
Zadomowienie

Czesc! Nie ogarniam... mam masakre z tym odciąganiem mleka, strasznie duzo czasu mi to zajmuje i ledwo co się wyrabiam z pozostałymi obowiązkami

Teras Szymek śpi, a ja mam wreszcie chwilę żeby ponadrabiać chociaż troche...

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Eh dalam wczoraj Filipowi pol malego buraczki, pol marchewki, pol pietruszki i byly juz 2 buraczane kupy uwaga konsystencja i kolor identyko co mial w misce takze polecam na brak kupy ale uwaga z iloscia..

dobrze wiedzieć, bo Szymek ma problem od kilku dni:/

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
W Biedrze sajakies sloiczki dla dzieci?

w większosci deserki/owoce z tego co widziałam

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dobra zbieramy się na spacer, trochę chłodno, ale słonko świeci Jakieś zakupy obiadowe muszę zrobić przy okazji.
Emilka dziś jadło pierwszy raz groszek zielony Bobo Vita pierwsza łyżeczka. Wymieszałam z marchewką i pasternakiem. Bardzo smakowało Lekarz wczoraj powiedział, że groszek i brokuły mogą rozluźnić kupkę, zobaczymy Może, ten nasz problem z zaparciem był spowodowany wychodzącymi ząbkami

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Bobo Vita i Gerber kupowałam wczoraj

ciekawe z tym groszkiem i brokulem bo ja słyszalam wręcz przeciwne zdanie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

joasiek dobrze ze Szymek tak łagodnie przeszedł zmianę na mm. mam nadzieję ze uda ci się utrzymać kp, choć wiem ze masz trudną walkę przed sobą

u nas nocka okropna pobudka o 24.00 i 2.00, a o 4.00 Jasiek rozpoczął dzień, teraz odsypia w nosidle..
a ja miałam dzis mało cierpliwości i złą jestem na siebie bo złosciłam si na małego w nocy

współczuję nocki oby dzisiejsza byla lepsza. Nie wiem czy to Cie pocieszy, ale chyba większości z nas zdarzyło sie juz z braku sił czy bezradności pozloscic sie troche

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Mojemu się poci mega przy karmieniu, ale podobno to spory wysiłek dla niego więc myślalam ze to temu... poza tym ja mam prawie caly dzien uchylone okno on cienko ubrany spi bez koca a główka często mokra. muszę zapytać doktora...

Szymkowi też sie poci glowka podczas jedzenia, ale pediatra mowila, ze to właśnie od wysilku moze byc

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Boze dziewczyny przechodzę jakiś koszmar ;(

wczorajszy dzień to masakra jakas Lena była oplakana pisałam wam ze ma problem z kupka w końcu zrobila niewielką ale ładną normalną żółtą zrobiliśmy badania ma crp 24 i z morfologią coś nie tak nie wiem dokładnie bo lekarz nie powiedział dokładnie a bylam mu pokazac na szybko wyniki bo miał pacjentów no i przepisal nam angumentin... mala poszla spac o 24.30 noc była w miare pobudki co 2 godziny ale nie plakala czy cos po prostu cycus i spała dalej wstalysmy jakos o 10 probowalam jej pobrać siusiu do badania ale nie zrobila!! teraz praktycznie po 2.5 godzinie chciałam sprobowac znowu i pielucha zbyt sucha!! wlasciwie ja tam prawie siku nie widziałam obserwuje ja to znowu cos steka nie wiem o co kaman boje się ze to nerki ze siku nie może cos zrobić ja nie wiem sama już ;( po nocy pampers był obsikany...jezu zaraz zwariuje ;( do mam dzieci które maja problemy z nerkami czy jak cos by się działo to jakby się zachowywała ??? tak si eo nią boje ze nie wiem ;(

mam nadzieję, ze to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez _Kasik_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i chciałabym w końcu do Was dołączyć. Nasze słoneczko to październikowy Adaś 10.04 skończy sześć miesięcy i pomimo faktu, iż to już mój drugi synuś ześwirowałam na jego punkcie kompletnie! Jak każdy mężczyzna uwielbia spędzać czas w samochodzie!

witaj

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
strasznie Wam dziekuje za kciuki i za zyczenia zdrowka dla Julki.Na szczescie Jula nie jest odwodniona i nie bylo narazie potrzeby jechac do szpitala
Pediatra stwierdzila ze to wirusówka i mamy Julke normalnie karmic pepti, duzo dawac pic, 2x dziennie dicoflor po 5 kr. i podawac 3 razy dziennie hidrasec.Mam nadzieje ze to pomoze bo kupek jest caly czas duzo i pupcia juz starsznie odparzona Jak sie nie poprawi mamy przyjechac w piatek.
Oby jej to szybko przeszlo bo sie meczy bidula strasznie, marudna jest okropnie a po powrocie od lekarza plakala 40 min ciągiem i nie mozna ją bylo niczym uspokoic teraz spi mam nadzieje ze odpocznie troche.

Poza tym ze wzgledu na to ze niektore produkty zle znosi to z wprowadzeniem glutenu mamy sie jeszcze wstrzymac z 2 miesiace.

Ja sie tez zbadalam i nadal jestem chora mam zapalenie gardla
Zdrowia dziewczynki

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:01   #3067
kaska87
Zakorzenienie

ja dzisiaj myślałam jaki głos będzie miało moje dziecko, jak będzie do mnie mówiło i się prawie poryczałam nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony chcę żeby był jak najdłużej takim dzidziusiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:06   #3068
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, znacie jakąś stronkę z fajnymi ciuchami na chrzciny? Niekoniecznie garnitury wolałabym coś innego. Pomóżcie
Koleżanka tutaj http://www.ubrankawizytowe.pl/galeri...0&kategoria=10 kupiła synkowi. Ja znalazłam taki sklep http://luxbaby.pl/ubranka-do-chrztu-komunii ale stacjonarnie sa tylko w Łodzi i Wawie, a ubranka cudo ,tylko on line jakis kiepski wybór.

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie.Mała od dłuższego czasu ma na kolankach i pod nimi,w zgieciach i trochę na udach czerwone,suche,chropowate placki.Nie wiem co robić,smaruję,natłuszczam ,a to jakby gorzej.Widziała to pielęgniarka i dała jakies emolienty,ale one g***o dają.Help,chyba jutro pójdę do lekarza

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Koleżanki mały ma pod kolankami i lekarka mówiła, zeby sudocremem smarować.
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dziś była u mnie przyjaciółka z 4,5 mies.synkiem. Adas podpelz do niego i zaczął go ciągnąć za rączkę, wlosy, ucho, ubranko. Potem ze sobą "gadali". Śmiesznie było

Super, fajnie to musiało wyglądać.

Dziewczyny, moze głupie pytanie, ale zupełnie sie nie orientuje w kwestii nosidel, czy w Tuli dziecko nosi sie tylko z przodu, czy mozna tez na plecach ?

Edytowane przez xViolet
Czas edycji: 2014-04-02 o 23:08
xViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:09   #3069
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

ta zboko-parka z BOD jest nawiedzona ale ona mi od początku na zdzirkę wyglądała
nie cierpię tych zboków, ale pewnie ich prędko nie wywalą jak nawet po tym wagonie co córkom w pokoju zrobili, zostali

Cytat:
ja dzisiaj myślałam jaki głos będzie miało moje dziecko, jak będzie do mnie mówiło i się prawie poryczałam nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony chcę żeby był jak najdłużej takim dzidziusiem
Mi wszyscy mówią że Leoś będzie mieć słodki głosik a papla na okrągło więc juz mam jakąś próbkę
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:12   #3070
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Snow ja ostatnio siedziałam na łóżku Miki bawił się obok, a Oliwka przy kaloryferze i jak ją złapał za futro to biedna wydarła i do wieczora nie przyszła do pokoju zbrodni

dzięki, jutro obczaję

ja jak ich widze to mi sie chce

Dobra, nosidełka czy ten womar http://www.womar.com.pl/section2.php...osidelka&zm3=2 jest ergonomiczny? producent pisze ze tak, ale gdzies wyczytalam ze nie

Znalazlam jeszcze cos takiego http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...076083469.html i nie wiem co o nim myslec

Chcialabym wydac malo kasy ale zeby bylo ok dla dziecka

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:16   #3071
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Koleżanka tutaj http://www.ubrankawizytowe.pl/galeri...0&kategoria=10 kupiła synkowi. Ja znalazłam taki sklep http://luxbaby.pl/ubranka-do-chrztu-komunii ale stacjonarnie sa tylko w Łodzi i Wawie, a ubranka cudo ,tylko on line jakis kiepski wybór.

Fajne miejsce pracy mają stół z piłkarzykami i nikt sie nie czepia, ze grasz, raz w tygodniu owocowy dzien, no i wyjazdy do Korei tz tam kiedys pracował

Koleżanki mały ma pod kolankami i lekarka mówiła, zeby sudocremem smarować.

Super, fajnie to musiało wyglądać.

Dziewczyny, moze głupie pytanie, ale zupełnie sie nie orientuje w kwestii nosidel, czy w Tuli dziecko nosi sie tylko z przodu, czy mozna tez na plecach ?
O dzięki,też pomyślałam o sudocremie,spróbuję jutro

Stary 2014-04-02, 22:22   #3072
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to mam nowe miłości
Ciecierzycę a konkretniej hummus i masło orzechowe wszystko domowej roboty (masło bez soli i cukru). No i dupka rośnie
A masło orzechowe dodane do owsianki albo kaszy jaglanej i jeszcze mango świeże i granata mogę jeść codziennie
Masło orzechowe tak, ale humus fuuuuuuuu. Nie znosze Mój TZ uwielbia.

Cytat:
Dziewczyny pomóżcie.Mała od dłuższego czasu ma na kolankach i pod nimi,w zgieciach i trochę na udach czerwone,suche,chropowate placki.Nie wiem co robić,smaruję,natłuszczam ,a to jakby gorzej.Widziała to pielęgniarka i dała jakies emolienty,ale one g***o dają.Help,chyba jutro pójdę do lekarza

Nie wiem co to może być więc nie pomogę. Moja czasem się odparza w zagięciach ale zmaruje maścią na odparzenia i po maks 2 dniach schodzi. Ale nie wygląda to jak suche placki - jak zwykłe odparzenie bardziej.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
W kwestii nosidelek (bo tak bardzo zachwalacie ), chcialam namowic tz, ale on i moja rodzinka maja na to swoje argumenty przeciwne a mianowicie:
- ze dziecko zaraz zacznie chodzic,
- ze zaraz sie zrobi cieplo i bedzie mu za goraco przy ciele,
- ze ma spacerowke,
- o cenie nie wspominajac.

czy mozecie mi zaproponowac jak uzasadnic, ze nosidlo to jednak pzydatny i dobry wybor
Poaż im wszystkie nasze wypowiedzi z forum
To naprawdę pomocny wynalazek. Ja miałam wcześniej wisiadło zamiast nosidła ergonomicznego i Pola nie znosiła. Rzuciłam to w kąt. To co teraz mam uwielbia

Cytat:
-chusta/nosidło daje poczucie bezpieczeństwa maluszkowi
-maluszek się uspokaja (przecież przy mamusi najlepiej)
-szybko pakujesz w nosidło idziesz do sklepu jak Ci śmietany braknie
-jest idealne w góry bo wózek ciężko raczej pchać
Pogrubione to bardzo dobry argument
A w górach przetestowałam w weekend - sprawdza się świetnie Po powrocie do PL planujemy jakieś wyjazdy w tatry (ich niższe partie) i właśnie z tą myślą też je kupowałam

Cytat:
to musiał być słodki widok
moje dziecko jak widzi inne dzieci (niedaleko jest przedszkole) to go nosi śmiej się, patrzy z otwartą buzią, czasem jak się bawią na podwórku to się zatrzymujemy przy płocie i patrzymy

infantino, ale nie jest ergonomiczne
Moja tak samo Dlatego uwielbiam ją brać na zajęcia z gimnastyki bo jest przeszczęśliwa. Tyle, że ciężko jakieś ćwiczenia robić bo cały czas się dziećmi interesuje

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się dzisiaj. Pisałam Wam, że się wybieram do dentysty, a mąż musi dłużej zostać w pracy. Miał jakieś szkolenie, ale zerwał się z niego i przyjechał, a ja mimo tego spóźniłam się 10 minut. Wpadłam tam zziajana, a pani w rejestracji mi mówi, że spokojnie bo jest co najmniej godzina opóźnienia szkoda, że jak dzwoniłam do nich, że mogę się spóźnić to nikt mi o tym nie powiedział Podziękowałam za czekanie i umówiłam się na inny termin.
A teraz wieczorem mąż mnie wkurzył i jeszcze mu walnęłam wykład na dobranoc
Mam nadzieję, że im powiedziałaś 3 słowa na ten temat, co za ludzie
A mąż co przeskrobał?

Cytat:
męczę bułe
Ja używałam ale nie lubie Wolę lekki podkład.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:24   #3073
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Czesc! Nie ogarniam... mam masakre z tym odciąganiem mleka, strasznie duzo czasu mi to zajmuje i ledwo co się wyrabiam z pozostałymi obowiązkami
jaki masz laktator?

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
starsze dziecko można na plecach

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Dobra, nosidełka czy ten womar http://www.womar.com.pl/section2.php...osidelka&zm3=2 jest ergonomiczny? producent pisze ze tak, ale gdzies wyczytalam ze nie

Znalazlam jeszcze cos takiego http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...076083469.html i nie wiem co o nim myslec

ten womar nie wydaje mi się ergonomiczny, z womara chyba tylko eco są ergonomiczne
no i nie wolno tak dzieci nosić jak na tym drugim zdjęciu

to drugie nosidło dziwne... no nie wiem, jakieś kiepskiej jakości się wydaje

Ja się dziś żegnam, już była pierwsza pobudka

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:29   #3074
dodinha
Wtajemniczenie

Lolaaaa dzieki za linka do nosidla,jutro bedzie kupione to http://allegro.pl/womar-4-funkcje-er...097843877.html

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-04-02 o 22:30
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:33   #3075
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
byliśmy na szczepieniu, Antoś popłakał ale był bardzo dzielny, na szczęście to była już ostatnia dawka i spokój. Miał też zrobioną morfologię.
mierzy 70cm ,waży 8400g, czyli w 6 tygodni przybrał 400g.. hm moim zdaniem trochę mało, ale pediatra powiedziała, że to normalne.

wspomniałam na wizycie o tym że nie jadł nic przez prawie 2 tyg a teraz znowu jest powtórka to wina spada na zęby, bo ponoć dziąsełka u góry bardzo rozpulchnione.

ktoś prosił jakiś czas temu bym zapytała lekarza czy dziecko musi dostawać mleko w dzień, no cóż, zdaniem naszej pediatry musi, przynajmniej 3x po 150 ml

podróż autobusami przebiegła bezproblemowo.
byliśmy nawet na spacerku pod wawelem

brawo dla dzielnego Antosia za szczepienie i wage

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

o kurde:/ pewnie Cię przewiało, nie wiem jak u wawie ale u nas niby słońce i w miarę czyste niebo ale zimno jak cholera i wiatr :/
kuruj się i może odpuść jutro spacerek

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

ahaaa rozumiem

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

aaaaaaa jeszcze zapomniałam powiedzieć, że Antoś nie potrzebuje już ćwiczeń rehabilitacyjnych i nie musimy jechać do poradni na kontrolę

super, ze rehabilitacja juz nie jest konieczna

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedzi
byliśmy wczoraj na kontroli u neurologa(inny lekarz niż ostatnio) i dał skierowanie na rehabilitację bo się nie przewraca
uważam, że ma jeszcze czasm, tym bardziej, że sporo Waszych dzieci jeszcze tego nie robi.
dzisiaj wyszłam na balkon zapalić, patrzę na szoguna, a Ta leży na brzuszku, przekręciła się
więc skierowanie na razie schowane

no widzisz, doczekalas sie ja mimo wszystko pewnue i tak bym sie wybrala na ćwiczenia albo chociaż na jedno spotkanie z rehabilitantem

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Lulla ja tez sie zastanawiam, moze wysle meza niech z wami pogada o samochodach

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Kurcze, ale dostalam wiadomosc.Moja znajoma ze studiow jest w psychiatryku po probie samobojstwa. Niedawno zmarlo im 6-7 letnie dziecko na ospe.Rodzice nieli autystycznego krewnego i nie szczepili bo sie bali...

straszne

Cytat:
jaki masz laktator?

ten womar nie wydaje mi się ergonomiczny, z womara chyba tylko eco są ergonomiczne
no i nie wolno tak dzieci nosić jak na tym drugim zdjęciu

to drugie nosidło dziwne... no nie wiem, jakieś kiepskiej jakości się wydaje

Ja się dziś żegnam, już była pierwsza pobudka

Ręczny avent i ręczny jakiejs tam firmy nieznanej za 3dychy i tak szczerze, to ten tańszy lepiej daje rade. Najbardziej to męczy mnie chyba to, ze po 2godzinach znów pelno mleka i guzki w piersiach:/

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:37   #3076
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
ja jak ich widze to mi sie chce

To drugie wygląda jak podróbka ergobaby które ja mam i jest świetne. Takie jak to dodinha wrzucała kiedyś z ebaya - ciężko powiedzieć czy jest ok. Wygląda niemal tak samo, ale ja bez dotykania takich produktów nie kupuje
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:43   #3077
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
eee
ale to zabawki edukacyjne dla dzieci
http://czuczu.pl/
smacznego

Myślałam, że to w temacie tiramisu i masła orzechowego

Już patrzę Nie wiem, czy nadają się dla Edy, on ostatnio wszystko strasznie psuje, miał grę edu, to porozdzierał obrazki, miał puzzle, to pourywał części itd. Na nic tłumaczenie

Cytat:
ale mnie ubawiłaś
No wiesz, zawsze możesz spróbować, może to jadalne?
W rosku są

Cytat:
męczę bułe
Mam ten:

wcześniej miałam ten:

i on STANOWCZO bardziej mi pasował

Cytat:
Taki z niego kucharz, że już jedną wykończył?
No jak się napatrzy na matkę, co pół życia w kuchni spędza

Cytat:
z nosidłem inaczej niż z chustą, czy ja chustę źle wiążę, że tak mnie masakrycznie po niej plecy bolą

mam problem podobny, tylko czasu mniej aktualne pomysły:
- hulajnoga
- zestaw lekarza
- dźwig
- zawsze jak brak pomysłu to może być traktor bądź jakieś maszyny rolnicze, u mojego syna to już choroba
Od chusty nie powinny Cię plecy boleć

- hulajnoga u nas bez sensu, ma rowerek z funkcją hulajnogi i w ogóle nie był zainteresowany
- zestaw lekarza na pewno
- dźwig mówisz?
- maszyny rolnicze? U nas ciuchcie zawsze na czasie, non stop się o tory potykam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:44   #3078
kahunia
Zadomowienie

Teraz to sie zaczelam zastanawiac czy ona mi w ogole wysiedzi w tym? Bo ja czasami ciezko na rekach utrzymac

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:44   #3079
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
To drugie wygląda jak podróbka ergobaby które ja mam i jest świetne. Takie jak to dodinha wrzucała kiedyś z ebaya - ciężko powiedzieć czy jest ok. Wygląda niemal tak samo, ale ja bez dotykania takich produktów nie kupuje
No właśnie,tych podrób ergo baby jest dużo na necie zwłaszcza od chińczyków

Stary 2014-04-02, 22:45   #3080
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Lolaaaa dzieki za linka do nosidla,jutro bedzie kupione to http://allegro.pl/womar-4-funkcje-er...097843877.html
Mam chyba to samo ale z kapturkiem
Dobranoc.
Dzięki Bogu ten dzień się już skończył...

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:46   #3081
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie nad nim zastanawialam

kahunia womar eco wyglada na ergonomiczne. na tym co pokaxalas wisza nogi

kaska ja uxywam bb garniera jest spoko ale tylko tego wiec nie mam porownania

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:46   #3082
dodinha
Wtajemniczenie

Lula wrzuć proszę linka do tego Twojego womara,bo pisałaś,że wyszło ci jakieś 38 funtów za nie,a mi wyjdzie koło 45

Stary 2014-04-02, 22:48   #3083
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Lula wrzuć proszę linka do tego Twojego womara,bo pisałaś,że wyszło ci jakieś 38 funtów za nie,a mi wyjdzie koło 45

Jutro podeśle bo nie umiem z telefonu

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 22:48   #3084
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
tez sie nad nim zastanawialam

kahunia womar eco wyglada na ergonomiczne. na tym co pokaxalas wisza nogi

kaska ja uxywam bb garniera jest spoko ale tylko tego wiec nie mam porownania

Ja je raczej kupię,bo mam już dość przeszukiwania i oglądania.Poza tym wspieram polskie firmy

Stary 2014-04-02, 22:48   #3085
_Kasik_
Raczkowanie

Cytat:
Mnie też się accord podoba bardzo. Małża molestowałam 5 lat temu jak mazdę kupowaliśmy

Dobra, ide w końcu
To u nas całkiem odwrotnie jest Mamy accordkę, a małżowina się na mazdę 6 czai ukradkiem Nie oddam tak łatwo mojego hondika!

Macie może dziewczyny jakieś naprawdę sprawdzone patenty na kupę (a konkretnie jej brak)? Mały ma problem z zatwardzeniem od dłuższego czasu już. Nie chcę w niego wciąż ładować czopków, a nic innego nie pomaga Dostawał Debridat, Laktulozę, jakieś probiotyki i kupy brak. Na jabłuszka, czy suszone śliwki nie reaguje w ogóle. Nie mam już pomysłów, a co najgorsze nie ma ich też pediatra....

03.03.2011- mam prawko!
_Kasik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 23:00   #3086
kama1987
Rozeznanie

Miałam pocytowane więcej i mi wcięło

Byliśmy dzisiaj po wózek http://www.espiro.eu/magic/spacerowki-espiro tylko brązowy Zaliczyłam już 1 spacer i jak narazie jeździ się super, jedyny malutki minus to mały koszyk, ale w poprzednim też duży nie był także myślę że nie będzie mi to przeszkadzało,.

Witam nową mamusię

Widziałam że o samochodach gadałyście, my mamy Volvo V40 i jak narazie jeździ nam się super, poza częściami które się zużywają nie inwestowaliśmy jakoś bardzo.
Jedynie silnik przez mojego TZ musiał być zmieniany bo zatarł, bo nie wpadł żeby coś tam zobaczyć i tak jeździł Gdyby zobaczył kosztowało by nas to ok. 50 zł a nie ponad 2 tys
Ale to było parę lat temu i już jest ok

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dopajające Maluchy:
Jakie herbatki i soki podajecie?
ja daję małej soczek jabłkowy, malina-truskawka-jabłko, marchew-jabłko każdy dość rozcieńczony bo chcę żeby w końcu piła wodę a ona ma to gdzieś. Ostatnio dałam jest taką lekko zabarwioną sokiem wodę i wypiła

Cytat:
Gadałam z kuzynką i mówię jej że Leo ma już dwa ząbki, a ona kto je znalazł, mówię że ja bo nikt inny mu nie pcha łap do buzi, a ona na to że stary musi mi kupić suknię:confused : myślę wtf? a ona że jest taki zwyczaj/przesąd że musi mi kupić za znalezienie pierwszego, żeby Leoś miał mocne ząbki
nie mam nic przeciwko niech kupuje, już mu to przekazałam do wiadomości
Czytałam to tutaj i powiedziałam kiedyś TZ. Wciąż czekam na prezent

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
To ja nie kumam. Moj je wiecej /kaszka z 4-5 miarek i gęsta), a wazy co najmniej ze 2 kg mniej a pamietam, jak mnie jedna pediatra otyłością straszyla w kontekście mm...podobno wzrost dziecko dziedziczy po tacie, wagę po mamie-co by sie zgadzało, ale po kim ma apetyt to nie wiem haha

OO u nas by się zgadzało że wzrost po tacie, a waga po mamie
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-02, 23:02   #3087
Larysa88
Zakorzenienie

ja tak na chwilę tylko, bo dzisiaj odebrałam przyjaciółkę z lotniska i będzie tydzień w Polsce więc będziemy korzystać i może mnie być mniej, chociaż ostatnio i tak mało mnie było ;/

i co ważnego chciałam Wam napisać, bo dzisiaj znów byłam w dwóch Tesco i smartfoniki są po 21 zł także ucieszyłam się że kupiłam lepiej niż na allegro a tu dzisiaj się załamałam :P no ale trudno.
za to kupiłam pianinko szczeniaczka uczniaczka za 33zł i jest meeeeega Ola uwielbia, cały wieczór się nim bawiła ona lubi radio z fisher price więc wiedziałam że to też przypadnie jej do gustu

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Passion, moja tak... od miesiąca przez prawe ramię, od dwóch dni również przez lewe. Ale ona też z tych dość szybkich chyba, po rodzicach...

Laryska, podoba się Oli ten smartfonik? Daje się oszukać?

Maharet, dawałaś już Jasiowi ten deser z żurawiną? Bo ona niby na osesku bodajże po 10 miesiącu jest, a pediatra nam poleciła zacząć ją dawć Zuzi ze względu na te nerki nasze nieszczęsne... I się zastanawiam czy by szybciej nie zacząć. Jak mąż będzie jechał po moją siostrę na lotnisko do Berlina to każę mu po drodze zahaczyć o DM.
Kciuki za wizytę u kardiologa!

Wybaczcie, podczytywałam trochę, ale nie mam mocy.

Aaa wczoraj załapałąm się w biedronce na jakieś ostatnie opakowanie Huggiesów z promocji (chyba jakiejś starej) 80 sztuk rozmiaru "3", przecenione z... 25 na 19,99zł! No taniej to się chyba nie da.
bardzo się podoba ale bardziej pianinko szczeniaczka robi furore od dzisiaj
Stary 2014-04-02, 23:04   #3088
dodinha
Wtajemniczenie

Sorki,ale przegapiłam,kto jest nową mamusią?

Stary 2014-04-02, 23:13   #3089
xViolet
Raczkowanie

[QUOTE=kasiuni_a;45867369]

/QUOTE]

Dzięki za odp

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

i co ważnego chciałam Wam napisać, bo dzisiaj znów byłam w dwóch Tesco i smartfoniki są po 21 zł także ucieszyłam się że kupiłam lepiej niż na allegro a tu dzisiaj się załamałam :P no ale trudno.
za to kupiłam pianinko szczeniaczka uczniaczka za 33zł i jest meeeeega Ola uwielbia, cały wieczór się nim bawiła ona lubi radio z fisher price więc wiedziałam że to też przypadnie jej do gustu

Czyli w każdym tesco jest promocja na zabawki? Wszystkie, czy tylko wybrane ?
Stary 2014-04-02, 23:18   #3090
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ja tak na chwilę tylko, bo dzisiaj odebrałam przyjaciółkę z lotniska i będzie tydzień w Polsce więc będziemy korzystać i może mnie być mniej, chociaż ostatnio i tak mało mnie było ;/

Na te zabawki jest teraz promocja czy to stała cena? Bo w porównaniu z allegro to super się opłaca
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości