|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
dziękuję bardzo za radę ![]() Smaruję jej buźkę Oillanem i szzybko to schodzi, będę znowu próbować za jakiś czas.Teraz się lękam tej pietruchy. Cytat:
dynia też nie jest mile widziana. Z owocami jeszcze czekam, muszę najpierw powalczyć trochę z warzywamimoże faktycznie spróbuj z kaszką jeśli ją lubi
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Cytat:
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Eh dalam wczoraj Filipowi pol malego buraczki, pol marchewki, pol pietruszki i byly juz 2 buraczane kupy uwaga konsystencja i kolor identyko co mial w misce takze polecam na brak kupy ale uwaga z iloscia..
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robili tez chrzciny w ten sposób i wyszły super po kościele każdy zmienił ubranie na luźniejsze i wygodniejsze czasem w parkach,przy jeziorach sa ławki i stoły drewniane , w warszawie w jednym z parków sa obok szałasy drewniane gdzie mozna sie schować w razie deszczu , rozejrzyj sie po okolicy
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Hipp, Gerber i jakieś Lidlowskie
|
#2856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mojego doświadczenia wynika, że każdy samochód się psuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że tak
|
|
|
#2857 |
|
BAN stały
|
W Biedrze sajakies sloiczki dla dzieci?
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zbieramy się na spacer, trochę chłodno, ale słonko świeci
Jakieś zakupy obiadowe muszę zrobić przy okazji.Emilka dziś jadło pierwszy raz groszek zielony Bobo Vita pierwsza łyżeczka. Wymieszałam z marchewką i pasternakiem. Bardzo smakowało Lekarz wczoraj powiedział, że groszek i brokuły mogą rozluźnić kupkę, zobaczymy Może, ten nasz problem z zaparciem był spowodowany wychodzącymi ząbkami ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie opelka zafirę mamy. Fajne bo duże i wygodne. 7 osobowe. Ale ostatnio nam się zaczyna co chwile coś sypać. A kupiony z komisu przy salonie.
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Moje dziecko wyje dziś jak obdzierane ze skóry
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jakiś wadliwy egzemplarz Co do peugeotów, to mój były miał i co tydzień w nim coś robił ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Moje też
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje ze tak juz zostanie ale nati kaszke zjadla, popila mlekiem z BUTLI (60 ml, dobra, przyznam ze dosłodziłam ale mi juz rece opadają...) i jeszcze troche z piersi
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2014-04-02 o 11:13 |
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
tassiu nie denerwuj się tak bardzo. postaraj się uspokoić bo nakręcanie się też może mieć wpływ na niepokój Macieja ja ciesze się ze z główką nie jest gorzej , trzymam kciuki za dalsze wyniki.i pochwalcie się koniecznie fryzurami kaśka i ja! jaika gratki za ząbka i drugiego prawie ząbka również![]() joasiek dobrze ze Szymek tak łagodnie przeszedł zmianę na mm. mam nadzieję ze uda ci się utrzymać kp, choć wiem ze masz trudną walkę przed sobą papuga kciuki za szczepienie czaszka kciuki zadrowie Julki, daj znac po wizycie! Cytat:
![]() tez wybarałabym sie do zoo ![]() jak myślicie kiedy to ma sens? to znaczy kiedy dziecko będzie się interesowac na tyle zwierzętami żeby czerpać z takiego wypadu radość? ![]() u nas nocka okropna pobudka o 24.00 i 2.00, a o 4.00 Jasiek rozpoczął dzień, teraz odsypia w nosidle.. a ja miałam dzis mało cierpliwości i złą jestem na siebie bo złosciłam si na małego w nocy
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
czaszka, ja bym leciała już, bo jak biegunki i temperatura, to Ci się może odwodnić, a u Maluchów to migiem idzie
Możliwe, bo szczepionka nie eliminuje zachorowania, a łagodzi objawy Mocne kciuki są ![]() ![]() ![]() tassia, o widzisz Neurolog dobry, na prawdę dobry, więc raczej zaufanie do niej mam. Szczególnie, że Jasiek na prawdę się wkurza jak go ktoś obcy dotyka, nawet jak jestem przy nim, ale zmobilizowałaś mnie do rozmowy z przyjaciółką psychologiem - może coś rozjaśni Super, ze rehabilitacja działa rusałko, jak ogólny to pół biedy Trzymam kciuki za poprawę... Twoją i Jasia I brawa za czołganie ![]() kaska Słodziak... już pisałam, ale ... Słooodziak bajka, jelitówka Cię dopadła? Zdrówka szybciorem życzę ja-ika gratuluję ząbków ![]() Kurcze w ubiegłą środę pediatra wyczaiła pęknięte dziąsło u Jaska, potem była czerwona kropka w tym miejscu, a teraz nic nie ma... to znaczy pęknięte dalej jest, ale tak samo, a zębiszcze nie wyłazi Za to Jaśko wyłazi z siebie Ile to jeszcze może potrwać?Isabell spoko, mój do niedawna tylko cyc Ostatnio oswoiłam jabłko i za ciosem jabłko-marchewka, aha no i kaszkę do ekspozycji Dzisiaj spróbuję samą marchew... ale sokami pluje ![]() kropla, jesteś moim bohaterem w temacie nadrabiania Aaa... czyli u Was Młodym się zabiera, no to ma sens ![]() Dziewczynki dopajające Maluchy: Jakie herbatki i soki podajecie? |
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sprawa ze szpitalem? wymyśliłaś już coś?
|
|
#2867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak. Taka normalna do parzenia. Podaję też owoc dzikiej róży i lipe.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
tylko mocy nie miało, bo maly silnik, zawsze marzylam o wersji coupe; teraz mam hitlerowskie i wcale nie jest takie bezawaryjne.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2868 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Herbatki-koper-anyz-rumianek, sam koper, czasami jablko z melisa Soki-maecherkowy, jablkowy, jablko banan, gruszka winogron, gruszka winogron czarna porzeczka, gruszka malina truskawka. |
|
|
|
|
#2869 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej! Mam małego marudę od kilku dni, a widzę że największa produkcja postów jest z samego rana. my wstajemy ok 9 więc potem cały dzień w wolnych chwilach czytam i czytam i jak dojadę do końca to przez zamykanie kompa cytaty mi znikaja i w ogóle nie umiem ogarnac tego wątku
ale będzie lepiej bi już oba zęby na wierzchu więc niech już wraca mój kochany spokojny Leoś![]() Co do samochodów to ja mam amerykańca i części są mega drogie ale za to luksus w środku Cytat:
lekarz rodzinny pomoże mi w tej sprawie?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i obok jest piękny ogród japoński (w ogóle kocham wrocław Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój Tż ma służbowy renault i jest z niego zadowolony... |
|||||||
|
|
|
#2870 |
|
BAN stały
|
Moge dac dziecki melona, kiwi, ananasa?Czy za wczesnie?
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
w poniedzialek, jak nie bedzie poprawy zadnej, jade. nie wiem co bedzie jesli nagle bedzie poprawa, chyba wtedy podpytam pediatry co dalej.
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- melona chyba bym dala bo to taki troche dyniowaty, ale kiwi i ananasa bym sie jeszcze bala. daj moze troche soku i zobacz jak bedzie |
|
|
|
#2872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wybryki Natalki mode on:
Dzisiaj rano jak mąż brał ją z łóżeczka to jak mnie zobaczyła w łożku to powiedziała "AMA". Potem podobno pełzała w stronę sypialni i też gadała "AMA" (to słyszałam za którymś razem). I się zastanawiam,czy miała na myśli mnie czy papu ![]() Postanowiłam zrobić wymiankę zabawek, bo widziałam,że tymi co ma mało się już interesuje. W pudle miałam zabawki od T, po siostrzeńcach męża, takie samoloty i autka z Duplo, sorter jakiegoś słonia itp. Zamieniłam jej tamte zabawki na te i dziecka nie ma.Czyli faktycznie już może być tak,że coś się jej nudzi ![]() I jeszcze lepsze-robiłam coś w kuchni, czasem zerkałam na nią, ale się bawiła to nie przeszkadzałam.Zabawki zostawiłam jej porozrzucane w kojcu. Słyszę,że przestała się bawić, pełza w stronę kuchni,patrzę do kojca, a tam wszystkie zabawki przerzucone w jeden róg kojca, niemalże poukładane. Normalnie zamiłowanie do porządku po mamusi ![]() Wybryki Natalki mode off. Cytat:
![]() Cytat:
![]() le jak byliśmy teraz w parku miniatur, to ona w wózku usiedzieć nie mogła, tak strasznie się rozglądała jak nigdy. Widać zmiana otoczenia ją zadziwiła ![]() Cytat:
To w Ostravie jest w Ostravie, w Czechach
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra jest agentka
|
|
|
#2874 | ||
|
Zadomowienie
|
ale naskrobałyście od rana ![]() Cytat:
Cytat:
a mój TZ jeszcze nie złożył pitu ![]() za to ustaliliśmy że za zwrot jedziemy nad morze na początku czerwca lecę na spacer i zakupy
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nadal w ogóle nie chce pić, ale ja konsekwentnie tylko wodę daję
|
|
#2876 | |||
|
Zadomowienie
|
hej mamusie, u nas noc trochę lepsza niż wczoraj, ale bez szału bobo śpi a ja was trochę poczytam
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- a ja myśle ze to efeky pogody zrobiło się trochę wiosennie, i od razu wszyscy to na zakupy to na spacerek to do ogrodu ( wzamian za wizaz) a w domu niestety i tak trzeba zrobić wszystko to co się robiło w zimie, i w konsekwencji mniej czasu na plotuszki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- o kurcze, to zdrówka!!!!!! |
|||
|
|
|
#2877 |
|
Wtajemniczenie
|
Boze dziewczyny przechodzę jakiś koszmar ;(
wczorajszy dzień to masakra jakas Lena była oplakana pisałam wam ze ma problem z kupka w końcu zrobila niewielką ale ładną normalną żółtą zrobiliśmy badania ma crp 24 i z morfologią coś nie tak nie wiem dokładnie bo lekarz nie powiedział dokładnie a bylam mu pokazac na szybko wyniki bo miał pacjentów no i przepisal nam angumentin... mala poszla spac o 24.30 noc była w miare pobudki co 2 godziny ale nie plakala czy cos po prostu cycus i spała dalej wstalysmy jakos o 10 probowalam jej pobrać siusiu do badania ale nie zrobila!! teraz praktycznie po 2.5 godzinie chciałam sprobowac znowu i pielucha zbyt sucha!! wlasciwie ja tam prawie siku nie widziałam obserwuje ja to znowu cos steka nie wiem o co kaman boje się ze to nerki ze siku nie może cos zrobić ja nie wiem sama już ;( po nocy pampers był obsikany...jezu zaraz zwariuje ;( do mam dzieci które maja problemy z nerkami czy jak cos by się działo to jakby się zachowywała ??? tak si eo nią boje ze nie wiem ;(
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też nie pije nic. Ja już w desperacji próbowałam jej dać soku, ale pluła jeszcze bardziej. Wody czasem weźmie łyczka
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
dodam ze kupka wlasnie się pojawiła...
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
ja-ika o kurcze jakie tempo, jedna jnoc i już zabek ale
![]() poziomkau mnie też najbardziej poci się przy karmieniu, bo w innych sytuacjach to wcale vea ja daję od kilku dni soczek jabłuszko-winogrona, mały się zakochał, a wody nie chce w ogóle papalinka ja chrzciny robiłam w boze narodzenie w domu, miałam 35 os. powiem tak są plusy i minusy na minus orobiłam się po uszy, obiad, przystawki, miała 3 dania na ciepło i z 8 rodzajów ciast, i tylko mama mi pomagała a w przed dzień trochę siostra, kombinowanie mebli właśnie ogólnie - TO DOBRZE ze mam juz za sobą tą impreze dziewczyny a co do samochodów, to nie miałam osobiście doczynienia z tymi o których wy piszecie, u mnie od niepamiętnych czasów jes AUDI, takie czy inne, mż ma hopsia na punkcie tej marki, ale chwała mu za to, dobrze się jeździ, mało się psuje, więc jest ok ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- ulga jest, no nie ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
a swoją drogą wkurzyła bym się na tego lekarza taki maluch to pierwszenstwo powinien mieć, ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- a dokładnie w jakim wieku jest , ja dałam z takich egzotiko ostatnio banana i miał zatwardzenie na razie więcej nie dam Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-04-02 o 13:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

dynia też nie jest mile widziana. Z owocami jeszcze czekam, muszę najpierw powalczyć trochę z warzywami

Może, ten nasz problem z zaparciem był spowodowany wychodzącymi ząbkami 
za zębole

bo złosciłam si na małego w nocy